Άρθρο 38 Αποζημίωση για εργασία καθ’ υπέρβαση του υποχρεωτικού ωραρίου των υπηρετούντων στη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής – Τροποποίηση περ. 3 παρ. Γ άρθρου 20 ν. 4354/2015

Στο πρώτο εδάφιο της περ. 3 της παρ. Γ του άρθρου 20 του ν. 4354/2015 (Α’ 176), περί αποζημίωσης για εργασία καθ΄ υπέρβαση του υποχρεωτικού ωραρίου και αποζημίωσης για εργασία προς συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου, μετά τη φράση «Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους» προστίθεται η φράση «, και των υπαλλήλων που υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας», και η παρ. 3 διαμορφώνεται ως εξής:
«3. Ο αριθμός των ωρών νυκτερινής, Κυριακών, πέραν του πενθημέρου και λοιπών εξαιρέσιμων ημερών εργασίας για το φυλακτικό προσωπικό και το προσωπικό καθαριότητας των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων του Υπουργείου Πολιτισμού, του Κέντρου Λήψεως και Επεξεργασίας Σημάτων Συναγερμού (ΚΕ.Λ.Ε.Σ.Σ.), των Ν.Π.Δ.Δ. που εποπτεύονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, του προσωπικού των καταστημάτων κράτησης αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του προσωπικού των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. που υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής του Κεφαλαίου Β` του παρόντος νόμου, των τελωνειακών και φοροελεγκτικών υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και των υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, και των υπαλλήλων που υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθορίζεται με απόφαση του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού, κατ` εξαίρεση της υποπερ. β` της περ. 2 της παρ. Α` του παρόντος, στο πλαίσιο των εγκεκριμένων σχετικών πιστώσεων. Ο αριθμός των ωρών νυκτερινής, Κυριακών, πέραν του πενθημέρου και λοιπών εξαιρέσιμων ημερών εργασίας για το προσωπικό του Υπουργείου Πολιτισμού που απασχολείται στην οδήγηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) σε αρχαιολογικούς χώρους που εποπτεύονται από το ίδιο υπουργείο, καθώς και για το προσωπικό του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π.) που απασχολείται στη λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου καθορίζεται με την απόφαση του δευτέρου εδαφίου ή με όμοια απόφαση κατ` εξαίρεση της υποπερ. β` της περ. 2 της παρ. Α`, στο πλαίσιο των εγκεκριμένων σχετικών πιστώσεων. Το ωρομίσθιο της υπερωριακής εργασίας για όλους τους ανωτέρω υπαλλήλους καθορίζεται σύμφωνα με την περ. 3 της παρ. Α`, περί του καθορισμού της ωριαίας αποζημίωσης για υπερωριακή εργασία. Η ωριαία αμοιβή για εργασία πέραν του πενθημέρου είναι ίδια με αυτή που παρέχεται για υπερωριακή εργασία απογευματινών ωρών και μέχρι την 22.00 ώρα, προσαυξημένη κατά εικοσι πέντε τοις εκατό (25%). Η προκαλούμενη δαπάνη για τις πέραν του πενθημέρου αποζημιώσεις του φυλακτικού προσωπικού, του προσωπικού καθαριότητας των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και του προσωπικού του δευτέρου εδαφίου, βαρύνει τον προϋπολογισμό του Ο.Δ.Α.Π. και καταβάλλεται από αυτόν.».