Άρθρο 28 Σύσταση Γενικής Διεύθυνσης Κρατικής Αρωγής και Συντονισμού – Αντικατάσταση άρθρου 19 ν. 4797/2021

Το άρθρο 19 του ν. 4797/2021 (Α΄66), περί σύστασης Διεύθυνσης Κρατικής Αρωγής αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 19
Σύσταση Γενικής Διεύθυνσης Κρατικής Αρωγής και Συντονισμού
1. Συστήνεται στη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γενική Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής και Συντονισμού (Γ.Δ.Κ.Α.Σ.), που αποτελείται από τη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής Επιχειρήσεων και Φορέων, τη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και τη Διεύθυνση Συντονισμού και Ειδικών Καθεστώτων.
2. Στρατηγικός σκοπός της Γ.Δ.Κ.Α.Σ. είναι ο σχεδιασμός δράσεων και ο συντονισμός ενεργειών και εμπλεκομένων φορέων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών και της κλιματικής κρίσης και την αποτελεσματική στήριξη των πληγέντων.
3. Η Γ.Δ.Κ.Α.Σ. διαρθρώνεται σε τρεις (3) Διευθύνσεις:
α) τη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής Επιχειρήσεων και Φορέων,
β) τη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και
γ) τη Διεύθυνση Συντονισμού και Ειδικών Καθεστώτων.
4. Στη Γ.Δ.Κ.Α.Σ. λειτουργεί αυτοτελές γραφείο υποστήριξης, υπό την εποπτεία του προϊσταμένου της, με αντικείμενο τη γραμματειακή υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης και την υποστήριξη του προϊσταμένου της στην άσκηση του έργου του.
5. Σε κάθε Διεύθυνση λειτουργεί αυτοτελής γραμματεία, υπό την εποπτεία του προϊσταμένου της, με αντικείμενο τη γραμματειακή εξυπηρέτηση της Διεύθυνσης και τη μέριμνα για την υλικοτεχνική υποστήριξή της. Ο Προϊστάμενος κάθε Διεύθυνσης μεριμνά για την ενιαία γραμματειακή υποστήριξη των τμημάτων.».