- Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - http://www.opengov.gr/civilprotection -

Άρθρο 27 Αποζημίωση επιτροπών, κλιμακίων αυτοψίας και ομάδων συντονισμού – Κάλυψη δαπανών – Τροποποίηση παρ. 2 και 3 άρθρου 18 ν. 4797/2021

Στο άρθρο 18 του ν. 4797/2021 (Α΄ 66), περί αποζημίωσης επιτροπών, κλιμακίων αυτοψίας και ομάδων συντονισμού και κάλυψης δαπανών, α) στην παρ. 2 αφαιρείται η παραπομπή στο άρθρο 13 και μετά τη φράση «επιτροπές κρατικής αρωγής,» προστίθεται η φράση «στις επιτροπές των ΟΤΑ που είναι αρμόδιες για τη χορήγηση ενισχύσεων σε πληγέντες,», β) η παρ. 3 καταργείται, και το άρθρο 18 διαμορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 18
Αποζημίωση επιτροπών, κλιμακίων αυτοψίας και ομάδων συντονισμού – Κάλυψη δαπανών
1. Εφόσον απαιτηθεί μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας μελών των επιτροπών κρατικής αρωγής, κλιμακίων διενεργούντων αυτοψίες και ομάδων συντονισμού και υποστήριξης της διαδικασίας των ενισχύσεων, για την εκτέλεση των καθηκόντων τους προς τους σκοπούς του παρόντος, καταβάλλονται δαπάνες μετακίνησης, κατά την υποπαρ. Δ.9 του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 (Α΄ 94).
2. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μεγάλης έκτασης ζημιών σε επιχειρήσεις ή μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς ή νοικοκυριά ή κτήρια, μετά από εισήγηση της Επιτροπής, δύναται να χορηγείται αποζημίωση στις επιτροπές και τα κλιμάκια κρατικής αρωγής, στις επιτροπές των ΟΤΑ που είναι αρμόδιες για τη χορήγηση ενισχύσεων σε πληγέντες, στα κλιμάκια που διενεργούν τις αυτοψίες και καταγραφές για τα μέτρα ενισχύσεων, καθώς και στις ομάδες που συστήνονται για τον συντονισμό, τη διασταύρωση στοιχείων και την υποστήριξη της διαδικασίας των ενισχύσεων, στο πλαίσιο του έργου της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, κατά παρέκκλιση του άρθρου 21 του ν. 4354/2015 (Α` 176).
3. Καταργείται.».