Άρθρο 19 Ανάθεση συμβάσεων μίσθωσης σε περίπτωση φυσικής καταστροφής – Προσθήκη άρθρου 20Α στον ν. 4797/2021

Στον ν. 4797/2021 (Α’ 66), μετά το άρθρο 20, προστίθεται άρθρο 20Α, ως εξής:
«Άρθρο 20Α
Ανάθεση συμβάσεων μίσθωσης σε περίπτωση φυσικής καταστροφής
1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, δύνανται, εντός των πιστώσεων που διατίθενται για την αποκατάσταση πληγέντων από φυσικές καταστροφές, να πραγματοποιούνται δαπάνες στέγασης με σύναψη σύμβασης μίσθωσης ή παραχώρησης χρήσης με αντάλλαγμα, κτιρίων, ιδιοκτησίας ιδιωτών ή άλλων φορέων του ελληνικού δημοσίου, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, κατά παρέκκλιση του ν. 3130/2003 (Α’ 76), καθώς και κάθε διάταξης περί μισθώσεων του ελληνικού δημοσίου.
2. Στην έννοια της στέγασης κατά την παρ. 1 υπάγεται και η στέγαση των υπηρεσιών και του προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η διαμονή αυτού σε λυόμενες ή προκατασκευασμένες οικίες, όταν δεν προσφέρεται άλλος τρόπος στέγασης.
3. Στην έννοια της στέγασης κατά την παρ. 1 περιλαμβάνεται και η μίσθωση ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων ή τουριστικών καταλυμάτων της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4276/2014 (Α΄ 155), για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών από την ημερομηνία εκδήλωσης της φυσικής καταστροφής, για την κάλυψη των αναγκών διαμονής του προσωπικού που απασχολείται με το έργο της αποκατάστασης των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού του οποίου οι υπηρεσίες διατίθενται ή επιτάσσονται.
4. Με την απόφαση της παρ. 1 συγκροτείται τριμελής επιτροπή που αποτελείται από τον προϊστάμενο της προς στέγαση οργανικής μονάδας της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης στην οποία υπάγεται η προς στέγαση οργανική μονάδα και έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που προτείνεται από τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη διενέργεια της μίσθωσης.
5. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δύναται να παραταθεί η διάρκεια της μίσθωσης.
6. Οι δαπάνες του παρόντος καλύπτονται από τις πιστώσεις του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.».

  • 10 Ιουνίου 2024, 23:19 | Σύλλογος Εργαζομένων στην Αποκατάσταση Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών  -Σ.Ε.Α.Ε.Φ.Κ.-
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά:  

    Σύλλογος Εργαζομένων στην Αποκατάσταση Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών -Σ.Ε.Α.Ε.Φ.Κ.- somateio.seafk@gmail.com
    Πρόβλεψη απαραίτητων κονδυλίων και υποχρέωση ταυτόχρονης άμεσης μέριμνας για τον κατάλληλο εξοπλισμό των κτηρίων, τεχνολογικά, υλικοτεχνικά, κάλυψη ζητημάτων καθαριότητας / απολύμανσης και ασφάλειας του προσωπικού.

  • 1 Ιουνίου 2024, 07:09 | Vasily Psarommatis
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά:  

    Bravoo