- Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - http://www.opengov.gr/civilprotection -

Άρθρο 10 Ρυθμίσεις για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις – Προσθήκη άρθρου 12Γ στον ν. 4797/2021

Στον ν. 4797/2021 (Α΄66) προστίθεται άρθρο 12Γ ως εξής:
«Άρθρο 12Γ
Ρυθμίσεις για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις
1. Για φυσικές καταστροφές που εκδηλώνονται μετά την 30ή Σεπτεμβρίου 2023 τα άρθρα 4, περί επιχορήγησης επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων, 5 περί επιχορήγησης ασφαλισμένων επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων, 7 περί διαδικασίας επιχορήγησης επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων, 8 περί διαδικασίας προκαταβολής επιχορήγησης σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, 11 περί επιχορήγησης αγροτικών εκμεταλλεύσεων και 12 περί επιχορήγησης αγροτών, εφαρμόζονται για αγροτικές εκμεταλλεύσεις που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα μόνο κατόπιν εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής του άρθρου 13, μετά από αίτημα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με κοινή απόφαση των Υπουργών Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία καθορίζονται το πεδίο εφαρμογής, οι καλυπτόμενες ζημιές και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή τους.
2. Για φυσικές καταστροφές που εκδηλώνονται μετά την 30ή Σεπτεμβρίου 2023 τα άρθρα 6 και 9 εφαρμόζονται για αγροτικές εκμεταλλεύσεις που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα μόνο κατόπιν εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής του άρθρου 13, μετά από αίτημα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
3. Για φυσικές καταστροφές που εκδηλώνονται μετά την 30ή Σεπτεμβρίου 2023 τα άρθρα 12Α περί οριοθέτησης και 12Β περί επιχορήγησης και προκαταβολής για ζημιές σε φυτικά μέσα παραγωγής εφαρμόζονται μόνο κατόπιν εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής του άρθρου 13, μετά από αίτημα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
4. Για φυσικές καταστροφές που εκδηλώνονται μετά την 30ή Σεπτεμβρίου 2023, οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα εμπίπτουν στον ορισμό των δικαιούχων κρατικής αρωγής του άρθρου 3 μόνο κατόπιν εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής του άρθρου 13, μετά από αίτημα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.».