1)Να υπάρξει ηλεκτρονικός ή κάποιου είδος έλεγχος σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας για τα χιλάδες πλαστά απολυτήρια που κυκλοφορούν.
Δηλαδή επιδίωξη δημιουργίας on-line σύνδεσης του ΑΣΕΠ με το αρμόδιο υπουργείο για άμεσο έλεγχο των τίτλων πτυχίου για την διαπίστωση της
ύπαρξης του τίτλου και για το αν και κατά πόσο ο τελικός βαθμός πτυχίου είναι αληθινός και όχι πλαστός.
2)Να υπάρξει κάποιος τρόπος για να παίρνει ο υποψήφιος (όταν ο διαγωνισμός
είναι με μοριοδότηση) μια βεβαίωση απο τα ΕΛΤΑ ή απο τον ΑΣΕΠ για τον ακριβή αριθμό των εντύπων που έχει τοποθετήσει μέσα στον φάκελο όπως επίσης και για το ποιά δικαιολογητικά εχει τοποθετήσει μέσα ώστε να αποφεύγονται παρεξηγήσεις σε περίπτωση που "χαθεί" ή όντως χαθεί κάποιο απο τα δικαιολογητικά.
Έχουν ακουστεί στο παρελθόν περιπτώσεις που κάποιος υποψήφιος είχε και τις προϋποθέσεις αλλά και τα μόρια για να διοριστεί αλλά όλως τυχαίως του απαντούσαν από τον ΑΣΕΠ οι βαθμολογητές δεν βρήκαν το τάδε δικαιολογητικο στον φάκελο με αποτέλεσμα να μπορούν να βάλουν με αυτό το πρόσχημα κάποιον άλλο σε αυτή την θέση. Τελικό αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το να μην μπορεί ο υποψήφιος να αποδείξει ποιά έγγραφα έχει στείλει.
Το κουτάκι που λέει συννημένα από μόνο δεν αποδυκνείει το ποια δικαιολογητικά εχχουν μπει στον φάκελο αλλά μόνο το πόσα και από μόνο του δεν είναι αρκετο.
1)Να υπάρξει ηλεκτρονικός ή κάποιου είδος έλεγχος σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας για τα χιλάδες πλαστά απολυτήρια που κυκλοφορούν. Δηλαδή επιδίωξη δημιουργίας on-line σύνδεσης του ΑΣΕΠ με το αρμόδιο υπουργείο για άμεσο έλεγχο των τίτλων πτυχίου για την διαπίστωση της ύπαρξης του τίτλου και για το αν και κατά πόσο ο τελικός βαθμός πτυχίου είναι αληθινός και όχι πλαστός. 2)Να υπάρξει κάποιος τρόπος για να παίρνει ο υποψήφιος (όταν ο διαγωνισμός είναι με μοριοδότηση) μια βεβαίωση απο τα ΕΛΤΑ ή απο τον ΑΣΕΠ για τον ακριβή αριθμό των εντύπων που έχει τοποθετήσει μέσα στον φάκελο όπως επίσης και για το ποιά δικαιολογητικά εχει τοποθετήσει μέσα ώστε να αποφεύγονται παρεξηγήσεις σε περίπτωση που "χαθεί" ή όντως χαθεί κάποιο απο τα δικαιολογητικά. Έχουν ακουστεί στο παρελθόν περιπτώσεις που κάποιος υποψήφιος είχε και τις προϋποθέσεις αλλά και τα μόρια για να διοριστεί αλλά όλως τυχαίως του απαντούσαν από τον ΑΣΕΠ οι βαθμολογητές δεν βρήκαν το τάδε δικαιολογητικο στον φάκελο με αποτέλεσμα να μπορούν να βάλουν με αυτό το πρόσχημα κάποιον άλλο σε αυτή την θέση. Τελικό αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το να μην μπορεί ο υποψήφιος να αποδείξει ποιά έγγραφα έχει στείλει. Το κουτάκι που λέει συννημένα από μόνο δεν αποδυκνείει το ποια δικαιολογητικά εχχουν μπει στον φάκελο αλλά μόνο το πόσα και από μόνο του δεν είναι αρκετο.