Ο αποκλεισμός παιγνίων το αποτέλεσμα διεξαγωγής των οποίων προκύπτει με τη χρήση γεννήτριας τυχαίων αριθμών (Random Number Generator / RNG) - σύμφωνα με το άρθρο. 11 παρ. 2 (στ) - δεν έχει καμία λογική και εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τον σκοπό και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί αυτή η διάταξη.
Τα παίγνια με χρήση RNG επιτρέπονται σε πολλές χώρες όπως η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Σερβία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ιρλανδία, ορισμένες χώρες της Αφρικής, η Κίνα, η Πολωνία, η Ρουμανία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Δανία, η Φινλανδία, η Σουηδία, το Μεξικό, ο Καναδάς και πολλές άλλες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και ακόμη και στην Ελλάδα, τα παιχνίδια αυτά προσφέρονται ήδη στην αγορά λιανικής (καταστήματα) – σημειώνοντας μάλιστα μεγάλη επιτυχία.
Αυτός ο αποκλεισμός έρχεται τώρα σε καταφανή παραβίαση της νομολογίας της ΕΕ, καθώς παραβιάζει τις αρχές της συνεπούς και άνευ διακρίσεων μεταχείρισης των τυχερών παιγνίων και των φορέων εκμετάλλευσης. Αυτή η διαφοροποίηση της μεταχείρισης παραβιάζει σαφώς τους κανόνες της ΕΕ περί ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, την αρχή της ίσης μεταχείρισης και την αρχή της ασφάλειας δικαίου.
Εξάλλου, επιτρέποντας παίγνια που κάνουν χρήση RNG, το Ελληνικό δημόσιο προστατεύει κατ’ ουσία πολύ καλύτερα τους παίκτες επειδή η αγορά ρυθμίζεται και παρακολουθείται σωστά και συνολικά. Εξ αντιδιαστολής, η απαγόρευση της χρήσης RNG θα κατευθύνει σαφώς τους παίκτες σε άλλες παράνομες και μη εξουσιοδοτημένες πηγές (με τους γνωστούς σε όλους κινδύνους και ρίσκα), ενώ στερεί ταυτόχρονα από το Δημόσιο σημαντικά έσοδα.
Δεν κατανοώ γιατί απαγορεύεται μια δραστηριότητα που σαφώς θα αυξήσει τα (φορολογικά) έσοδα του Κράτους, ειδικά όταν έχει ήδη διαπιστωθεί από την εισαγωγή αυτών των παιγνίων στα καταστήματα λιανικής πώλησης στην Ελλάδα, ότι δημιούργησαν επιπρόσθετα έσοδα και προσέφεραν νέες θέσεις εργασίας. Για άλλη μια φορά ο Έλληνας νομοθέτης εισάγει άδικες διαφοροποιήσεις και σίγουρα στέλνει το λάθος μήνυμα στους ξένους επενδυτές.
Ο αποκλεισμός παιγνίων το αποτέλεσμα διεξαγωγής των οποίων προκύπτει με τη χρήση γεννήτριας τυχαίων αριθμών (Random Number Generator / RNG) - σύμφωνα με το άρθρο. 11 παρ. 2 (στ) - δεν έχει καμία λογική και εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τον σκοπό και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί αυτή η διάταξη. Τα παίγνια με χρήση RNG επιτρέπονται σε πολλές χώρες όπως η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Σερβία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ιρλανδία, ορισμένες χώρες της Αφρικής, η Κίνα, η Πολωνία, η Ρουμανία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Δανία, η Φινλανδία, η Σουηδία, το Μεξικό, ο Καναδάς και πολλές άλλες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και ακόμη και στην Ελλάδα, τα παιχνίδια αυτά προσφέρονται ήδη στην αγορά λιανικής (καταστήματα) – σημειώνοντας μάλιστα μεγάλη επιτυχία. Αυτός ο αποκλεισμός έρχεται τώρα σε καταφανή παραβίαση της νομολογίας της ΕΕ, καθώς παραβιάζει τις αρχές της συνεπούς και άνευ διακρίσεων μεταχείρισης των τυχερών παιγνίων και των φορέων εκμετάλλευσης. Αυτή η διαφοροποίηση της μεταχείρισης παραβιάζει σαφώς τους κανόνες της ΕΕ περί ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, την αρχή της ίσης μεταχείρισης και την αρχή της ασφάλειας δικαίου. Εξάλλου, επιτρέποντας παίγνια που κάνουν χρήση RNG, το Ελληνικό δημόσιο προστατεύει κατ’ ουσία πολύ καλύτερα τους παίκτες επειδή η αγορά ρυθμίζεται και παρακολουθείται σωστά και συνολικά. Εξ αντιδιαστολής, η απαγόρευση της χρήσης RNG θα κατευθύνει σαφώς τους παίκτες σε άλλες παράνομες και μη εξουσιοδοτημένες πηγές (με τους γνωστούς σε όλους κινδύνους και ρίσκα), ενώ στερεί ταυτόχρονα από το Δημόσιο σημαντικά έσοδα. Δεν κατανοώ γιατί απαγορεύεται μια δραστηριότητα που σαφώς θα αυξήσει τα (φορολογικά) έσοδα του Κράτους, ειδικά όταν έχει ήδη διαπιστωθεί από την εισαγωγή αυτών των παιγνίων στα καταστήματα λιανικής πώλησης στην Ελλάδα, ότι δημιούργησαν επιπρόσθετα έσοδα και προσέφεραν νέες θέσεις εργασίας. Για άλλη μια φορά ο Έλληνας νομοθέτης εισάγει άδικες διαφοροποιήσεις και σίγουρα στέλνει το λάθος μήνυμα στους ξένους επενδυτές.