Κοιτάζοντας τις ευρωπαϊκές προκυρήξεις δημοσίων συμβάσεων , τα τυποποιημένα έντυπα 2014/24/ΕU στη σελίδα www.simap.ted.europa.eu θεωρώ πως θα ήταν χρήσιμο να μην ακολουθηθεί το παράδειγμα της τυποποιήσης εντύπων όπως αναφέρεται στην παραπάνω κοινοτικη οδηγία , αλλά να διαχωριστεί η αστική ευθύνη με την οικονομική. Δηλαδή πρώτα μιά σύμβαση που θα περιγράφει το έργο και μια δεύτερη σύμβαση που θα περιγράφει την οικονομική διευθέτηση του έργου. Π.χ. :
Ας πούμε πως είμαι κατασκευαστική εταιρεία. Γράφω ένα κείμενο που αναφέρει ότι θα ασφαλτοστρώσω έναν δρόμο και δεσμεύομαι γι' αυτό μέσα σε έναν μήνα. Σε περίπτωση μη εκτέλεσης του έργου θα υπάρχουν ρήτρες. Είναι σύμβαση δύο μερών ( δημόσιο και εταιρεία) και την υπογράφουν και οι δύο.
Παράλληλα δημιουργείται μια σύμβαση επίσης δύο μερών που περιγράφει το ποσό και τον τρόπο πληρωμής. Είναι όπως η start συμφωνία για τα πυρηνικά που υπέγραφαν ΗΠΑ και Ρωσία και αναφέρεται στον αστικό κώδικα ως έγγραφος τύπος. Διευκολύνεται έτσι το δημόσιο γιατί επάκριβώς ορίζεται τι θα κάνει η εταιρεία και τι θα γινει σε άλλη περίπτωση, και η εκάστοτε επιχείρηση (άλλου αντικειμένου) θα περιγράφει αναλυτικά τι προτίθεται να κάνει σε κάθε περίπτωση.
Κοιτάζοντας τις ευρωπαϊκές προκυρήξεις δημοσίων συμβάσεων , τα τυποποιημένα έντυπα 2014/24/ΕU στη σελίδα www.simap.ted.europa.eu θεωρώ πως θα ήταν χρήσιμο να μην ακολουθηθεί το παράδειγμα της τυποποιήσης εντύπων όπως αναφέρεται στην παραπάνω κοινοτικη οδηγία , αλλά να διαχωριστεί η αστική ευθύνη με την οικονομική. Δηλαδή πρώτα μιά σύμβαση που θα περιγράφει το έργο και μια δεύτερη σύμβαση που θα περιγράφει την οικονομική διευθέτηση του έργου. Π.χ. : Ας πούμε πως είμαι κατασκευαστική εταιρεία. Γράφω ένα κείμενο που αναφέρει ότι θα ασφαλτοστρώσω έναν δρόμο και δεσμεύομαι γι' αυτό μέσα σε έναν μήνα. Σε περίπτωση μη εκτέλεσης του έργου θα υπάρχουν ρήτρες. Είναι σύμβαση δύο μερών ( δημόσιο και εταιρεία) και την υπογράφουν και οι δύο. Παράλληλα δημιουργείται μια σύμβαση επίσης δύο μερών που περιγράφει το ποσό και τον τρόπο πληρωμής. Είναι όπως η start συμφωνία για τα πυρηνικά που υπέγραφαν ΗΠΑ και Ρωσία και αναφέρεται στον αστικό κώδικα ως έγγραφος τύπος. Διευκολύνεται έτσι το δημόσιο γιατί επάκριβώς ορίζεται τι θα κάνει η εταιρεία και τι θα γινει σε άλλη περίπτωση, και η εκάστοτε επιχείρηση (άλλου αντικειμένου) θα περιγράφει αναλυτικά τι προτίθεται να κάνει σε κάθε περίπτωση.