Κάποιες ερωτήσεις προβληματισμού για αρχή :
1. Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα για τη στελέχωση τέτοιων σοβαρών και κρίσιμων αρχών προτείνονται αποκλειστικά συνταξιούχοι δικαστικοί; (ειλικρινώς δε το γνωρίζω και θα έχει ενδιαφέρον αν αυτή η πρακτική ακολουθείται και σε άλλα ΚΜ της ΕΕ).
2.Γιατί δε μπορεί να θέτει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Αρχής ένας Καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου ή ένας εν ενεργεία ανώτατος δικαστικός λειτουργός μεταβαίνοντας στη νέα του θέση ;
3. Δεν εξασφαλίζεται καλύτερα η ανεξαρτησία και ο επιστημονικός πλουραλισμός αν προβλέπονταν δύο μέλη συμβούλων εκ των δέκα να προέρχονται ένα από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ένα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους;
Προτάσεις:
1. Ο Πρόεδρος να μην εμπλέκεται σε υποθέσεις αξιολόγησης και κρίσης προσφυγών, έτσι δε θα μπορεί να ασκεί οποιαδήποτε επιρροή προς τους Συμβούλους που έχουν αντικείμενο την εξέταση των προδικαστικών προσφυγών.
2. Μόνο οι οκτώ σύμβουλοι, οι οποίοι θα πρέπει να αξιολογηθεί αν είναι αρκετοί ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξέταση των προδικαστικών προσφυγών και κατ΄επέκταση στην εξέλιξη των διαγωνιστικών διαδικασιών, να εξετάζουν τις προδικαστικές προσφυγές.
3. Μία θητεία πανταετής μόνο. Ενας συνταξιούχος δικαστικός θα έχει δηλαδή το δικαίωμα συνολικά άλλα 10 έτη εργασίας, δηλαδή μέχρι τα 80 έτη ηλικίας ; Υπάρχει και το φυσικό όριο του πεπερασμένου της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Κάποιες ερωτήσεις προβληματισμού για αρχή : 1. Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα για τη στελέχωση τέτοιων σοβαρών και κρίσιμων αρχών προτείνονται αποκλειστικά συνταξιούχοι δικαστικοί; (ειλικρινώς δε το γνωρίζω και θα έχει ενδιαφέρον αν αυτή η πρακτική ακολουθείται και σε άλλα ΚΜ της ΕΕ). 2.Γιατί δε μπορεί να θέτει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Αρχής ένας Καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου ή ένας εν ενεργεία ανώτατος δικαστικός λειτουργός μεταβαίνοντας στη νέα του θέση ; 3. Δεν εξασφαλίζεται καλύτερα η ανεξαρτησία και ο επιστημονικός πλουραλισμός αν προβλέπονταν δύο μέλη συμβούλων εκ των δέκα να προέρχονται ένα από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ένα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους; Προτάσεις: 1. Ο Πρόεδρος να μην εμπλέκεται σε υποθέσεις αξιολόγησης και κρίσης προσφυγών, έτσι δε θα μπορεί να ασκεί οποιαδήποτε επιρροή προς τους Συμβούλους που έχουν αντικείμενο την εξέταση των προδικαστικών προσφυγών. 2. Μόνο οι οκτώ σύμβουλοι, οι οποίοι θα πρέπει να αξιολογηθεί αν είναι αρκετοί ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξέταση των προδικαστικών προσφυγών και κατ΄επέκταση στην εξέλιξη των διαγωνιστικών διαδικασιών, να εξετάζουν τις προδικαστικές προσφυγές. 3. Μία θητεία πανταετής μόνο. Ενας συνταξιούχος δικαστικός θα έχει δηλαδή το δικαίωμα συνολικά άλλα 10 έτη εργασίας, δηλαδή μέχρι τα 80 έτη ηλικίας ; Υπάρχει και το φυσικό όριο του πεπερασμένου της ανθρώπινης δραστηριότητας.