Πριν αναφέρω την πρόταση μου θέλω να πω πως για να πούμε με ασφάλεια και με ευστοχία ποιους δημόσιους φορείς μπορούμε να κάνουμε crawdsourcing θα πρέπει να έχουμε στοιχεία πχ Πόσοι απασχολούνται , τι προσφέρουν , τι θέλουμε , τι δεν θέλουμε. Όλα αυτά δεν τα έχουμε αν μας τα δίνατε ίσως και να μπορούσαμε να βοηθήσουμε καλύτερα. Για παράδειγμα εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη το τι προσφέρουν οι Συνοριοφύλακες όταν δεν είναι καν στα σύνορα αλλά στην πόλη τους, δεν είναι αστυνόμοι και τους βλέπω απλά να πίνουν καφέδες στα διόδια ή στα χωρία τους...
Η πρόταση μου για μελλοντική χρήση είναι πιο κάτω :
Σήμερα το δημόσιο διαθέτει μηχανογράφηση σχεδόν σε όλους τους τομείς. Σιγά σιγά κάθε τομέας δικτυώνετε με άλλους τομείς για να γίνεται πιο γρήγορη η απαίτηση του πολίτη. Όμως το κόστος της συντήρησης της μηχανοργάνωσης καθώς και του δικτύου είναι τεράστιο. Λέγοντας κόστος δεν εννοώ μόνο την αγορά προγραμμάτων από ιδιωτικές εταιρείες . Αναφέρομε καθαρά στο κόστος της συντήρησης του δικτύου , το κόστος της συντήρησης των Βάσεων Δεδομένων κτλ. Μέχρι τώρα ο κάθε φορέας προσλαμβάνει έναν πτυχιούχο Πληροφορικής ΑΕΙ / ΤΕΙ και στόχος τους είναι να συντηρεί για τα του φορέα του τις Βάσεις Δεδομένων , το Δίκτυο , τους υπολογιστές κτλ. Αυτός ο άνθρωπος στους 12 μήνες πιστεύω πως μόνο οι 6 και πολλούς βάζω είναι ο κύριος όγκος δουλείας . Άρα εδώ μπορούμε να εφαρμόσουμε με ασφάλεια το crowdsourcing σκεφτείτε μια ομάδα ατόμων το πολύ 5 έως 10 με μεγάλη εξειδίκευση στις Βάσεις Δεδομένων , στα Δίκτυα και στην Ασφάλεια Δικτύων να αναλάβει συνολικά πανελλαδικά όλη την συντήρηση on - demand δηλαδή όχι 12 μήνες το χρόνο αλλά όταν και μόνο όταν υπάρχει ανάγκη. Το κόστος θα πέσει δραματικά ο κάθε υπάλληλος τώρα πληρώνετε με 14 μισθούς την στιγμή που μόνο 6 τον χρειαζόμαστε.
Πριν αναφέρω την πρόταση μου θέλω να πω πως για να πούμε με ασφάλεια και με ευστοχία ποιους δημόσιους φορείς μπορούμε να κάνουμε crawdsourcing θα πρέπει να έχουμε στοιχεία πχ Πόσοι απασχολούνται , τι προσφέρουν , τι θέλουμε , τι δεν θέλουμε. Όλα αυτά δεν τα έχουμε αν μας τα δίνατε ίσως και να μπορούσαμε να βοηθήσουμε καλύτερα. Για παράδειγμα εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη το τι προσφέρουν οι Συνοριοφύλακες όταν δεν είναι καν στα σύνορα αλλά στην πόλη τους, δεν είναι αστυνόμοι και τους βλέπω απλά να πίνουν καφέδες στα διόδια ή στα χωρία τους... Η πρόταση μου για μελλοντική χρήση είναι πιο κάτω : Σήμερα το δημόσιο διαθέτει μηχανογράφηση σχεδόν σε όλους τους τομείς. Σιγά σιγά κάθε τομέας δικτυώνετε με άλλους τομείς για να γίνεται πιο γρήγορη η απαίτηση του πολίτη. Όμως το κόστος της συντήρησης της μηχανοργάνωσης καθώς και του δικτύου είναι τεράστιο. Λέγοντας κόστος δεν εννοώ μόνο την αγορά προγραμμάτων από ιδιωτικές εταιρείες . Αναφέρομε καθαρά στο κόστος της συντήρησης του δικτύου , το κόστος της συντήρησης των Βάσεων Δεδομένων κτλ. Μέχρι τώρα ο κάθε φορέας προσλαμβάνει έναν πτυχιούχο Πληροφορικής ΑΕΙ / ΤΕΙ και στόχος τους είναι να συντηρεί για τα του φορέα του τις Βάσεις Δεδομένων , το Δίκτυο , τους υπολογιστές κτλ. Αυτός ο άνθρωπος στους 12 μήνες πιστεύω πως μόνο οι 6 και πολλούς βάζω είναι ο κύριος όγκος δουλείας . Άρα εδώ μπορούμε να εφαρμόσουμε με ασφάλεια το crowdsourcing σκεφτείτε μια ομάδα ατόμων το πολύ 5 έως 10 με μεγάλη εξειδίκευση στις Βάσεις Δεδομένων , στα Δίκτυα και στην Ασφάλεια Δικτύων να αναλάβει συνολικά πανελλαδικά όλη την συντήρηση on - demand δηλαδή όχι 12 μήνες το χρόνο αλλά όταν και μόνο όταν υπάρχει ανάγκη. Το κόστος θα πέσει δραματικά ο κάθε υπάλληλος τώρα πληρώνετε με 14 μισθούς την στιγμή που μόνο 6 τον χρειαζόμαστε.