Συνηγορώ με Καραμπέτση, Καραβίτη σχετικά με ανάγκη επιλογής (/δημιουγίας) ελληνικού ορου.
Επι του διαδικαστικού νομίζω ότι είναι άκρως ατυχής η επιλογή Αγγλικού όρου. Εάν πραγματικά επιθυμείται η συμμετοχή του ευρύτερου δυνατού (Ελληνικού) κοινού η επίσημη γλώσσα της χώρας θα πρέπει να αποτελεί απαραβίαστο. Θα έδειχνε και τον ελλάχιστο απαιτούμενο σεβασμό πρός τις ευαισθησίες των ιθαγενών Ελλήνων.
Ευπρόσδεκτο καί το πλήρες κείμενο στην Αγγλική για χρήση των ομογενών μας και οποιονδήποτε αγγλόφωνων συμβούλων, όμως επικουρικά και όχι κατ'αποκλειστικότητα.
Η Ελληνική γλώσσα, στην εποχή της οικονομίας της γνώσης, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ενδιάμεσο όχημα μετατροπής της γνώσης από μία Γλώσσα προς όλες τις άλλες καί αντίστροφα (τουλάχιστον τίς κύριες αγγλικά γαλλικά, ισπανικά, κινεζικά, ιαπωνικά, ρωσσικά, ινδικά, κλπ). Μιά τέτοια βιομηχανία θα είχε ώς παραπροϊόν την ανέξοδη μετάφραση στα ελληνικά όλης της τρέχουσας γνώσης.
Υπάρχουν πολλές λέξεις στην ελληνική που μπορούν να δηλώσουν το ζητούμενο, αναλόγως της πολιτικής χροιάς που θα ήθελε να δοθεί.
Συνηγορώ με Καραμπέτση, Καραβίτη σχετικά με ανάγκη επιλογής (/δημιουγίας) ελληνικού ορου. Επι του διαδικαστικού νομίζω ότι είναι άκρως ατυχής η επιλογή Αγγλικού όρου. Εάν πραγματικά επιθυμείται η συμμετοχή του ευρύτερου δυνατού (Ελληνικού) κοινού η επίσημη γλώσσα της χώρας θα πρέπει να αποτελεί απαραβίαστο. Θα έδειχνε και τον ελλάχιστο απαιτούμενο σεβασμό πρός τις ευαισθησίες των ιθαγενών Ελλήνων. Ευπρόσδεκτο καί το πλήρες κείμενο στην Αγγλική για χρήση των ομογενών μας και οποιονδήποτε αγγλόφωνων συμβούλων, όμως επικουρικά και όχι κατ'αποκλειστικότητα. Η Ελληνική γλώσσα, στην εποχή της οικονομίας της γνώσης, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ενδιάμεσο όχημα μετατροπής της γνώσης από μία Γλώσσα προς όλες τις άλλες καί αντίστροφα (τουλάχιστον τίς κύριες αγγλικά γαλλικά, ισπανικά, κινεζικά, ιαπωνικά, ρωσσικά, ινδικά, κλπ). Μιά τέτοια βιομηχανία θα είχε ώς παραπροϊόν την ανέξοδη μετάφραση στα ελληνικά όλης της τρέχουσας γνώσης. Υπάρχουν πολλές λέξεις στην ελληνική που μπορούν να δηλώσουν το ζητούμενο, αναλόγως της πολιτικής χροιάς που θα ήθελε να δοθεί.