1) Άμεση παύση επιχορήγησης από ΓΛΚ σε όλους τους φορείς μέχρι να έχουν βεβαίωση απογραφής από την Αντιπροεδρία
2) Συμπλήρωση δελτίου στην Αντιπροεδρία με ελάχιστα στοιχεία: Επωνυμία, Είδος φορέα, Σκοπός, Έσοδα, Κόστος, εκ του οποίου Μισθολογικό, Διευθύνσεις Κεντρικών/Υποκαταστημάτων. Παροχή βεβαίωσης με την απογραφή.
3) Πρώτη επιλογή μετεξέλιξης (Καμία Αλλαγή, Συγχώνευση με φορέα (κύριος), Συγχώνευση με φορέα (δευτερεύων), Κατάργηση, Συρρίκνωση). Η επιλογή γίνεται από την Αντιπροεδρία.
4) Crowd sourcing των επιλογών (ψήφιση των επιλογών και αντιπροτάσεις) από τους πολίτες.
5) Τελική επιλογή μετεξέλιξης από την Αντιπροεδρία με αιτιολόγηση, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που δεν επιλέγεται η δημοφιλέστερη επιλογή. Δημοσιοποίηση.
6) Ορισμός μίας διοίκησης σε όσους φορείς συγχωνεύονται (συνήθως του κύριου). Ο ορισμός γίνεται άμεσα (την επόμενη ημέρα) ώστε να υλοποιήσει την συγχώνευση απρόσκοπτα. Αμοιβή μόνο για τον κύριο φορέα, άμισθη διοίκηση για τους δευτερεύοντες.
7) Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την οριστική (νομική) υλοποίηση των συγχωνεύσεων/καταργήσεων κτλ.
Τα κριτήρια για την πρώτη επιλογή και για την αιτιολόγηση της τελικής απόφασης θα πρέπει να είναι γνωστά από την αρχή. Προτείνω, προφανώς όχι εξαντλητικά:
* Μη ισχύον αντικείμενο (Κατάργηση)
* Υψηλό κόστος σε σχέση με έσοδα/αντικείμενο (Συρρίκνωση, Συγχώνευση)
* Συναφές αντικείμενο (Συγχώνευση)
* Άλλες Συνέργειες (Γεωγραφικές, παραπληρωματικά αντικείμενα κτλ.) (Συγχώνευση)
* Μπορεί να υποκατασταθεί από την ιδιωτική πρωτοβουλία (Κατάργηση)
1) Άμεση παύση επιχορήγησης από ΓΛΚ σε όλους τους φορείς μέχρι να έχουν βεβαίωση απογραφής από την Αντιπροεδρία 2) Συμπλήρωση δελτίου στην Αντιπροεδρία με ελάχιστα στοιχεία: Επωνυμία, Είδος φορέα, Σκοπός, Έσοδα, Κόστος, εκ του οποίου Μισθολογικό, Διευθύνσεις Κεντρικών/Υποκαταστημάτων. Παροχή βεβαίωσης με την απογραφή. 3) Πρώτη επιλογή μετεξέλιξης (Καμία Αλλαγή, Συγχώνευση με φορέα (κύριος), Συγχώνευση με φορέα (δευτερεύων), Κατάργηση, Συρρίκνωση). Η επιλογή γίνεται από την Αντιπροεδρία. 4) Crowd sourcing των επιλογών (ψήφιση των επιλογών και αντιπροτάσεις) από τους πολίτες. 5) Τελική επιλογή μετεξέλιξης από την Αντιπροεδρία με αιτιολόγηση, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που δεν επιλέγεται η δημοφιλέστερη επιλογή. Δημοσιοποίηση. 6) Ορισμός μίας διοίκησης σε όσους φορείς συγχωνεύονται (συνήθως του κύριου). Ο ορισμός γίνεται άμεσα (την επόμενη ημέρα) ώστε να υλοποιήσει την συγχώνευση απρόσκοπτα. Αμοιβή μόνο για τον κύριο φορέα, άμισθη διοίκηση για τους δευτερεύοντες. 7) Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την οριστική (νομική) υλοποίηση των συγχωνεύσεων/καταργήσεων κτλ. Τα κριτήρια για την πρώτη επιλογή και για την αιτιολόγηση της τελικής απόφασης θα πρέπει να είναι γνωστά από την αρχή. Προτείνω, προφανώς όχι εξαντλητικά: * Μη ισχύον αντικείμενο (Κατάργηση) * Υψηλό κόστος σε σχέση με έσοδα/αντικείμενο (Συρρίκνωση, Συγχώνευση) * Συναφές αντικείμενο (Συγχώνευση) * Άλλες Συνέργειες (Γεωγραφικές, παραπληρωματικά αντικείμενα κτλ.) (Συγχώνευση) * Μπορεί να υποκατασταθεί από την ιδιωτική πρωτοβουλία (Κατάργηση)