Λυπάμαι αλλά είναι αδύνατο ένας πολίτης να γνωρίζει όλους τους φορείς του δημοσίου, πόσα άτομα απασχολεί ο κάθε φορέας καθώς και τα οικονομικά του αποτελέσματα.
Όντας τεχνοκράτης του ιδιωτικού τομέα, δυστυχώς θα αναφερθώ σε γενικές αρχές που ισχύουν στον κλάδο μου.
1] Φορέας που παρουσιάζει ζημίες, ΔΕΝ πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό, αλλά αφορά λίγους οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Φορέας που ζημιώνει το κράτος, και κατά συνέπεια τους πολίτες, δεν πρέπει να υφισταται. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει απόλυση εργαζομένων.
2] Όχι φθίνουσα ποιότητα υπηρεσιών. Οι απολύσεις δε σημαίνει ότι θα υπάρχει πτώση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Όταν στο δημόσιο δεν υπάρχει έλεγχος αποδοτικότητας, προφανώς δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Στον ιδιωτικό τομέα, πλέον ένας άνθρωπος κάνει δουλειά 5 ανθρώπων και αν υπάρχουν παράπονα, αντικαθίσταται. Δεν ειμαι εργοδότης, απλός εργαζόμενος είμαι, αλλά έτσι πρέπει να γίνει και στο δημόσιο. Πρέπει να αυξηθεί ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ η αποδοτικότητα ανθρώπων που έχουν μάθει στην οκνηρία και τον ωχαδερφισμό. Υπάρχουν χιλιάδες ΑΝΕΡΓΟΙ που θα κάνουν καλύτερη δουλειά από τον επί εικοσαετίας δημόσιο υπάλληλο που έχει μάθει στην ραστώνη του δημοσίου. Επιτέλους πρέπει να υπάρξει τρόπος αξιολόγησης.
3] Κατάργηση ΑΜΕΣΑ και με συνοπτικές διαδικασίες επιδομάτων που αποτελούν πρόκληση του κοινωνικού συνόλου. Για το θεό δηλαδή, μην αναφέρω επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης όταν στον ιδιωτικό τομέα αν αργήσεις 3-4 φορές απολύεσαι... Που είναι ίσες συνθήκες εργασίας σε αυτή την κατάσταση?
4] Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι μη εφαρμόσιμοι όταν είναι τόσο απλό να λειτουργήσουν. Σε ποια εφορία έχουν μείνει πίσω οι έλεγχοι? Ο αρμόδιος αντικαθίσταται ή δέχεται τελεσίγραφο. Όταν αυτός θα μπορεί να διώξει όσους δεν δουλεύουν για να σώσει τη θέση του, όλα θα κυλίσουν!!! Τόσο απλά!!!! Όπως ακριβώς στον ιδιωτικό τομέα!!!
Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν... Με λύπη βλέπουν τη χώρα να καταστρέφεται... Δεν θα πει κανένας όχι αν του ζητηθεί να προσφέρει... Ζητήστε βοήθεια σε συγκεκριμένες καταστάσεις και θα την έχετε. Δεν ξέρω αν είμαι απλά άλλο ένα κορόιδο, αλλά ακόμα πιστεύω ότι δεν είναι όλοι μέλη σκευωρίας για την κατάρρευση της χώρας. Δεν ειναι τραγικά τα πράγματα, απλή λογική χρειάζεται και τα οικονομικά στοιχεία θα βελτιωθούν... Δυστυχώς ή ευτυχώς, το κράτος είναι μια επιχείρηση, και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται!!! Έτσι μας αντιμετωπίζουν και οι ξένοι, απλά κάνουν κακή διαχείριση...
Λυπάμαι αλλά είναι αδύνατο ένας πολίτης να γνωρίζει όλους τους φορείς του δημοσίου, πόσα άτομα απασχολεί ο κάθε φορέας καθώς και τα οικονομικά του αποτελέσματα. Όντας τεχνοκράτης του ιδιωτικού τομέα, δυστυχώς θα αναφερθώ σε γενικές αρχές που ισχύουν στον κλάδο μου. 1] Φορέας που παρουσιάζει ζημίες, ΔΕΝ πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό, αλλά αφορά λίγους οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Φορέας που ζημιώνει το κράτος, και κατά συνέπεια τους πολίτες, δεν πρέπει να υφισταται. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει απόλυση εργαζομένων. 2] Όχι φθίνουσα ποιότητα υπηρεσιών. Οι απολύσεις δε σημαίνει ότι θα υπάρχει πτώση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Όταν στο δημόσιο δεν υπάρχει έλεγχος αποδοτικότητας, προφανώς δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Στον ιδιωτικό τομέα, πλέον ένας άνθρωπος κάνει δουλειά 5 ανθρώπων και αν υπάρχουν παράπονα, αντικαθίσταται. Δεν ειμαι εργοδότης, απλός εργαζόμενος είμαι, αλλά έτσι πρέπει να γίνει και στο δημόσιο. Πρέπει να αυξηθεί ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ η αποδοτικότητα ανθρώπων που έχουν μάθει στην οκνηρία και τον ωχαδερφισμό. Υπάρχουν χιλιάδες ΑΝΕΡΓΟΙ που θα κάνουν καλύτερη δουλειά από τον επί εικοσαετίας δημόσιο υπάλληλο που έχει μάθει στην ραστώνη του δημοσίου. Επιτέλους πρέπει να υπάρξει τρόπος αξιολόγησης. 3] Κατάργηση ΑΜΕΣΑ και με συνοπτικές διαδικασίες επιδομάτων που αποτελούν πρόκληση του κοινωνικού συνόλου. Για το θεό δηλαδή, μην αναφέρω επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης όταν στον ιδιωτικό τομέα αν αργήσεις 3-4 φορές απολύεσαι... Που είναι ίσες συνθήκες εργασίας σε αυτή την κατάσταση? 4] Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι μη εφαρμόσιμοι όταν είναι τόσο απλό να λειτουργήσουν. Σε ποια εφορία έχουν μείνει πίσω οι έλεγχοι? Ο αρμόδιος αντικαθίσταται ή δέχεται τελεσίγραφο. Όταν αυτός θα μπορεί να διώξει όσους δεν δουλεύουν για να σώσει τη θέση του, όλα θα κυλίσουν!!! Τόσο απλά!!!! Όπως ακριβώς στον ιδιωτικό τομέα!!! Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν... Με λύπη βλέπουν τη χώρα να καταστρέφεται... Δεν θα πει κανένας όχι αν του ζητηθεί να προσφέρει... Ζητήστε βοήθεια σε συγκεκριμένες καταστάσεις και θα την έχετε. Δεν ξέρω αν είμαι απλά άλλο ένα κορόιδο, αλλά ακόμα πιστεύω ότι δεν είναι όλοι μέλη σκευωρίας για την κατάρρευση της χώρας. Δεν ειναι τραγικά τα πράγματα, απλή λογική χρειάζεται και τα οικονομικά στοιχεία θα βελτιωθούν... Δυστυχώς ή ευτυχώς, το κράτος είναι μια επιχείρηση, και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται!!! Έτσι μας αντιμετωπίζουν και οι ξένοι, απλά κάνουν κακή διαχείριση...