Μεγάλη αντίδραση έχει δημιουργήσει, στην κοινωνία ο πιθανολογούμενος προγραμματισμός, να συμπεριληφθεί το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας στις δρομολογούμενες καταργήσεις και τερματισμό λειτουργίας φορέων.
Οι εργαζόμενοι του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, οι οικότροφοι Φοιτητές, Σπουδαστές, Μαθητές και οι οικογένειες τους θεωρούν παράλογη ανεύθυνη, αδικαιολόγητη και πρόχειρη την απόφαση να τερματιστεί η λειτουργία του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, η οποία γίνεται χωρίς καμία αιτιολόγηση και τεκμηρίωση.
Είναι απαράδεκτο να καταργείται ο μοναδικός φορέας άσκησης κοινωνικής πολιτικής, προς όφελος των οικονομικά αδύναμων νέων της πατρίδας μας. Την αναγκαία λειτουργία του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας αποδεικνύουν και σχετικές μελέτες αλλά και η απλή λογική που τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα λειτουργίας του φορέα παροχής μέριμνας στην Σπουδάζουσα νεολαία και ο οποίος αποτελεί εμπόδιο στα κερδοσκοπικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο σίτισης και στέγασης.
Είναι επιτακτική ανάγκη στη παρούσα δύσκολη οικονομική κατάσταση για την ελληνική οικογένεια, την ώρα που η ελληνική κοινωνία συνθλίβεται πιασμένη στη «μέγγενη» ξένων συμφερόντων, η κυβέρνηση να σταθεί αρωγός στους δοκιμαζόμενους πολίτες.
Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι, το δικαίωμα στη μάθηση και το όνειρο θα στερηθούν τα παιδιά φτωχών οικογενειών, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας. Μία απόφαση που σημαίνει ότι κλείνουν φοιτητικές και σπουδαστικές εστίες και η κάθε οικογένεια θα επιβαρύνεται με το κόστος της σίτισης και του ενοικίου ενός σπιτιού, πέρα από την ιδιαίτερα, ούτως ή άλλως, ακριβή φοιτητική ζωή, ΕΡΩΤΑΤΑΙ η αρμόδια Υπουργός:
1. Ποιοι λόγοι εξυπηρετούν τον τερματισμό λειτουργίας του ΕΙΝ;
2. Είναι αληθές ότι η λειτουργία του ΕΙΝ εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον;
3. Εάν όχι είναι διατεθειμένη η ηγεσία του Υπουργείου να το επιβεβαίωση δημοσίως;
4. Στην περίπτωση που σταματήσει η λειτουργία του ΕΙΝ, έχει προγραμματιστεί που θα απορροφηθούν οι 480 εργαζόμενοι, και ειδικά όσοι από αυτούς έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ, με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια;
5. Ποια η μέριμνα για τους 20.000 φοιτητές και μαθητές οι οποίοι διαμένουν στις 70 Φοιτητικές, Σπουδαστικές, Μαθητικές Εστίες και κέντρα σε όλη την Ελλάδα;»
Μεγάλη αντίδραση έχει δημιουργήσει, στην κοινωνία ο πιθανολογούμενος προγραμματισμός, να συμπεριληφθεί το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας στις δρομολογούμενες καταργήσεις και τερματισμό λειτουργίας φορέων. Οι εργαζόμενοι του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, οι οικότροφοι Φοιτητές, Σπουδαστές, Μαθητές και οι οικογένειες τους θεωρούν παράλογη ανεύθυνη, αδικαιολόγητη και πρόχειρη την απόφαση να τερματιστεί η λειτουργία του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, η οποία γίνεται χωρίς καμία αιτιολόγηση και τεκμηρίωση. Είναι απαράδεκτο να καταργείται ο μοναδικός φορέας άσκησης κοινωνικής πολιτικής, προς όφελος των οικονομικά αδύναμων νέων της πατρίδας μας. Την αναγκαία λειτουργία του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας αποδεικνύουν και σχετικές μελέτες αλλά και η απλή λογική που τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα λειτουργίας του φορέα παροχής μέριμνας στην Σπουδάζουσα νεολαία και ο οποίος αποτελεί εμπόδιο στα κερδοσκοπικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο σίτισης και στέγασης. Είναι επιτακτική ανάγκη στη παρούσα δύσκολη οικονομική κατάσταση για την ελληνική οικογένεια, την ώρα που η ελληνική κοινωνία συνθλίβεται πιασμένη στη «μέγγενη» ξένων συμφερόντων, η κυβέρνηση να σταθεί αρωγός στους δοκιμαζόμενους πολίτες. Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι, το δικαίωμα στη μάθηση και το όνειρο θα στερηθούν τα παιδιά φτωχών οικογενειών, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας. Μία απόφαση που σημαίνει ότι κλείνουν φοιτητικές και σπουδαστικές εστίες και η κάθε οικογένεια θα επιβαρύνεται με το κόστος της σίτισης και του ενοικίου ενός σπιτιού, πέρα από την ιδιαίτερα, ούτως ή άλλως, ακριβή φοιτητική ζωή, ΕΡΩΤΑΤΑΙ η αρμόδια Υπουργός: 1. Ποιοι λόγοι εξυπηρετούν τον τερματισμό λειτουργίας του ΕΙΝ; 2. Είναι αληθές ότι η λειτουργία του ΕΙΝ εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον; 3. Εάν όχι είναι διατεθειμένη η ηγεσία του Υπουργείου να το επιβεβαίωση δημοσίως; 4. Στην περίπτωση που σταματήσει η λειτουργία του ΕΙΝ, έχει προγραμματιστεί που θα απορροφηθούν οι 480 εργαζόμενοι, και ειδικά όσοι από αυτούς έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ, με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια; 5. Ποια η μέριμνα για τους 20.000 φοιτητές και μαθητές οι οποίοι διαμένουν στις 70 Φοιτητικές, Σπουδαστικές, Μαθητικές Εστίες και κέντρα σε όλη την Ελλάδα;»