Ζητάμε απο τους ενδιαφερόμενους εάν το επιθυμούν να υποβάλλουν προτάσεις για διαδικασίες crowdsourcing σε θεματικούς τομείς της Δημόσιας Διοίκησης τους οποίους αυτοί θεωρούν χρήσιμους. Οι προτάσεις αυτές θα αξιολογηθούν για μελλοντικές δράσεις.
Μπορείτε να υποβάλλετε καλές πρακτικές που έχετε εντοπίσει οι ίδιοι (από το εξωτερικό ή από τη δική σας εμπειρία) καθώς και να υποβάλλετε απόψεις καινοτόμες οι οποίες θεωρείτε οτι θα βοηθήσουν τις παραπάνω διαδικασίες.
Στην εκπαίδευση δυστυχως συμβαίνει το εξής.
Ο κάθε εκπαιδευτικός σκέφτεται να μην είναι αυτός ο οποίος θα δημιουργήσει προβλημα εξέλιξης στον μαθητή. Ετσι πάντα προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει βαθμό προβιβάσημο στο μαθητή και ας μη το αξίζει.
Ετσι έχουμε όλους τους μαθητές να τελειώνουν γυμάσιο-Λύκειο και επειδή δεν μπορούν να πετύχουν στις πανελλήνιες να φεύγουν Βουλγαρία ή Ρουμανία και να έρχονται όχι απλως με πτυχία αλλά και διδακτορικά. Τα αποτελεσματα γνωστά. Γιατροί με μηδεν γνωσεις -μηχανικοί αδαεις κλπ.και προηγούνται αυτών που πέτυχαν στα ελληνικά πανεπιστήμια.
Προτείνω, εκ των προτέρων θα είναι γνωστό ότι, οταν στην πρώτη Γυμνασίου ξεκιναν 100 μαθητές θα πάρουν απολυτήριο μόνο οι 25. Ας φροντίσουν οι εκπαιδευτικοί ποιοί πρέπει να προχωρήσουν, και ποιοί να βρουν άλλους δρόμους. Να γίνουν οι εκπαιδευτικοί μας αναγκαστικά αυστηροί.
ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗ ΟΤΑ Α’ ΒΑΘΜΟΥ: Ναι στο Ενιαίο Μισθολογιο, εφ’ όλων των συντεχνιών ομως. όχι έτσι κι αλλιώς. πχ στους Δήμους υπάρχουν οι ανταποκριτές του ΟΓΑ και ΕΛΓΑ που εξυπηρετούν τους δημότες, οι οποίοι λαμβάνουν ένα σοβαρό ποσό ανά μήνα και συνταξιοδοτικό bonus στο τέλος παίρνουν. Ενώ λοιπόν η πολιτεία ζήτησε να μειωθούν ανά Δήμο στους μισούς, οι Δήμαρχοι για πελατειακές σχέσεις, για να μην μπουν στο τρυπάκι να γίνουν οι κακοί της υπόθεσης, για να διατηρούν τις διαφορετικές μισθολογικά ταχύτητες υπαλλήλων στέλνουν επιστολές διαμαρτυρίας και δεν υπολογίζουν το dead line που τους δόθηκε για την σχετική απόφαση μείωσης αυτών κατά το ήμιση. Υπάρχουν συνταξιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι που ακόμη και σήμερα δεν έχουν παραιτηθεί από την λήψη των επιδομάτων και την εργασία τους ως ανταποκριτές ΟΓΑ και ΕΛΓΑ, πράγμα παρανομο. Από τη μία έχουμε ανεργία και από την άλλη υποστηρίζει η ίδια η πολιτεία την διπλοθεσία κατά την ταπεινή μου γνώμη. Ή τους μειώνει και τους εφιστά την προσοχή ότι είναι υπερωριακή εργασία πέραν του ωραρίου τους κι όχι ένα επίδομα καθιερωμένο που παίρνουν κάθε μήνα εεντός ωραρίου.Ή δίνει δουλειά σε ανέργους με συμβάσεις ή άλλο καθεστώς πληρώνοντάς τους ανάλογα με τον όγκο δουλειάς που κάνουν, υπάρχουν μετρήσιμοι δείκτες.
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: στην εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου όλοι οι υπάλληλοι οποιουδήποτε δημόσιου φορέα ίσοι μισθολογικά και δυνατότητα κυκλικής μετακίνησης εντός του νομού των υπαλλήλων, έλεος όλοι μπορούμε να διαβάσουμε και να ελέγξουμε και να δουλεψουμε (αν θέλουμε, κι όχι να κατεβάσουμε τα στυλό) κανείς δεν γεννήθηκε και ειδήμων σε κάποια ειδικότητα. Επίσης οι μετρήσιμοι δείκτες και ο απολογισμός της εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να παίξει ρόλο σε ειδικό επίδομα στο μισθό με τον οποίο αμοίβονται.
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ.. ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΚΛΟΠΕΣ, ΛΗΣΤΕΙΕΣ, ΠΟΡΝΕΙΑ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ. ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΤΟ ¨ ΚΡΑΤΟΣ ¨ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΠΑΝΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ. ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ . . . ΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ Κ 1 ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΤΟΥΝ Τ Ω Ρ Α ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΨΟΓΟΙ ΣΕ ΟΛΑ (ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) ΤΟΤΕ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΘΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ. .ΑΝ ΔΕ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΗ. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; ΑΠΌ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΑΠΟ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ;ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 1 ΒΟΛΤΙΤΣΑ. Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ. . . .ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΠΕΖΟΙ Η΄ ΟΔΗΓΟΙ, ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS. .AN ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Η΄ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ. . Χ Α Ι Ρ Ε Τ Ε . . . . .
To crowdsourcing ειναι μια τελεια ιδεα.Πρεπει να εφαρμοστει πιο εκτεταμενα,ωστε να δοθει η ευκαιρια στον αμεροληπτο πολιτη να κανει προτασεις. Ευχομαι μονο να εισακουεται,
ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ .
Η δημόσια μέση εκπαίδευση είναι πολύ κακή και κοστίζει στο κράτος πάρα πολύ ακριβά . Το κόστος ανά μαθητή είναι μεγαλύτερο απο όσα πληρώνει ο ιδιώτης γονέας για να στείλει το παιδί του στο ακριβότερο ιδιωτικό δηλαδή στην Σχολή Μωραϊτη η στο Αμερικανικό κολλέγιο και η εκπαίδευση που παρέχει είναι άθλια τριτοκοσμική . Προτείνω το κράτος να πληρώνει δαπάνη ίση με τον μέσο όρο των ετήσιων διδακτρων των καλών ιδιωτικών σχολείων με κουπόνι σε κάθε γονέα ,και αυτός να επιλέγει το σχολείο της αρεσκείας του . Τα δημόσια σχολεία ανάλογα με τους μαθητές θα συγκεντρώνουν θα έχουν και το ποσόν λειτοργίας τους . Εάν το ποσόν που συγκεντρώνουν δεν καλύπτει τις δαπάνες λειτουργίας τους τότε θα κλείνουν και οι καθηγητές του και οι τυχόν υπάλληλοι τους θα απολύονται . Σε πέντε χρόνια θα έχουμε φτιάξει παιδεία καλλίτερη της Φινλανδίας και με πολύ λιγότερα χρήματα να δαπανά το δημόσιο απο ότι σήμερα.
ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Με το πριν απο τον Καλλικράτη θεσμικό πλαίσιο η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν εστία διαφθοράς και κακοδιοίκησης ,και βέβαια είναι όλοι οι Δήμοι καταχρεωμένοι στις τράπεζες με την εγγύηση του κράτους . Προτείνω να πάψει η χρηματοδότηση του κράτους στους Δήμους ,θα καλύπτουν τα έξοδα τους βάζοντας φόρους κατ ευθείαν στους δημότες . Ετσι ο κάθε δήμαρχος όταν κατασπαταλάει θα έχει πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος γιατί θα αυξάνει τους φόρους . Αντίθετα σήμερα όσον πιο πολλά σπαταλά τόσον πιο δημοφιλής γίνεται ,όταν μάλιστα κάνει και μία κατάληψη δρόμου διότι «η κυβέρνηση υποχρηματοδοτεί τον Δήμο» τότε απογειώνεται και επανεκλέγεται σίγουρα. Επίσης το κράτος να πάψει να εγγυάται τα δάνεια των Δήμων απο τις τράπεζες . Αλλά να βάζουν ενέχυρο την δημοτική περιουσία , όλοι οι δήμοι έχουν ακίνητη περιουσία σε δημαρχιακά μέγαρα αλλά και πλατείες και άλλα κτίρια. Και οι δημοτικοί υπάλληλοι να πάψουν να είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι ,αλλά να έχουν συμβάσεις και δικαιώματα όπως ο ιδιωτικός τομέας.
ΦΑΡΜΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ
Επειδή οι δαπάνες για φάρμακα ανα κάτοικο στην Ελλάδα είναι οι μεγαλύτερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέχρι τελευταία αυξάνονταν ετησίως με διψήφιο ποσοστό ,και το κύκλωμα των φαρμάκων κρύβει μεγάλη διαφθορά και σπατάλη σε βάρος του δημοσίου προτείνω να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο . Το κράτος να χορηγεί σε χρήματα τον μεσο όρο της φαρμακευτικής δαπάνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μείον 15% και τα φάρμακα θα τα αγοράζει ο ασφαλισμένος κατ ευθείαν απο τα φαρμακεία και εν γένει απο την αγορά φαρμάκου σε κάθε περίπτωση ασθένειας η και νοσοκομειακής περίθαλψης . Θα πάψει κάθε αγορά φαρμάκου απο το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία και όλη η γύρω απο αυτά συναλλαγή. Το ποσόν θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του κάθε πολίτη . Μέχρι την ηλικία των 55 ετών δεν θα έχει δικαίωμα ανάληψης παρά μόνο όταν είναι ασθενής ωρισμένα ποσά με ειδική διαδικασία, άνω των 55 χρονών θα διαχειρίζεται ελεύθερα τα χρήματα του λογαριασμού. Έτσι ο κάθε πολίτης θα έχει άμεσο συμφέρον να μην σπαταλάει τα φάρμακα και να αγοράζει τα απολύτως απαραίτητα και στην φθηνότερη τιμή, ενω σήμερα ουδείς ενδιαφέρεται και συμβαίνει το αντίθετο. Θα έχει κέρδος το κράτος και οι πολίτες και θα πάψει η κερδοσκοπία σε βάρος του κράτους στην αγορά φαρμάκων.
Θεωρώ ότι οι 250 λέξεις είναι λίγες για να μπορέσω να αναπτύξω το σκεπτικό μου γι αυτό θα αναφέρω επιγραμματικά κάποιες ιδέες – προτάσεις και είμαι στην διάθεση σας , αν κληθώ, να τις αναπτύξω.
Αναφερόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί αυτή υπηρετώ αναφέρω ενδεικτικά κάποιες από αυτές.
1. Αποζημιώσεις Αιρετών.(Μείωση, όλοι θέλουνε να ασχοληθούνε για το καλό του τόπου τους)
2. Παρατρεχάμενοι Αιρετών. (Υπάρχει πληθώρα υπαλλήλων άρα δεν χρειάζονται τόσοι παρατρεχάμενοι γιατί τη δουλειά την βγάζουνε πάλι οι εργαζόμενοι)
3. Επιλογή θέσεων Προϊσταμένων και επιστροφή των χρημάτων όσων κατείχαν παράνομα θέσεις.
4. Απαγόρευση προμηθειών από συγγενείς πρώτου βαθμού αιρετών και ανάκληση των δαπανών με επιστροφή χρημάτων.
5. Τοποθέτηση υπαλλήλου σε κάθε οργανισμό ο οποίος θα έχει την ευθύνη ελέγχου των δαπανών και θα είναι υπόλογος για κάθε μη νόμιμη δαπάνη με όλες τις συνέπειες, για να γίνεται ό έλεγχος στην πηγή του.
6. Απαγόρευση χρήσης δικαστηρίων για πληρωμή ενταλμάτων προμηθευτών όταν υπάρχουνε οι νόμιμες διαδικασίες αλλά οι Πολιτικοί Ηγεσία αρνείται να καταβάλει τα χρήματα με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο Οργανισμός με επιπλέον έξοδα και καταλογισμός ευθυνών για δαπάνες μη νόμιμες οι οποίες γίνονται υπό καθεστώς πίεσης και όχι μόνο.
7. Κατάργηση των προσλήψεων με συμβάσεις και κάλυψη των θέσεων από υπαλλήλους οι οποίοι πρόσφεραν τόσα χρόνια τις υπηρεσίες τους.
Υπάρχουνε και άλλες απλές προτάσεις της καθημερινότητας για τις οποίες ειμαι στη διάθεσή σας.
θα πρέπει επιτέλους ο καθένας από εμάς να πληρώσει και το τίμημα που του αναλογεί.
σΑπό τη μέχρι στιγμής εμπειρία μου από την εργασία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προκύπτει αβίαστα ότι στον δημόσιο τομέα η διαφθορά τόσο μεταξύ πολιτών και υπαλλήλων οσο και μεταξύ υπαλλήλων και διοίκησης είναι το σημαντικότερο πρόβλημα καθότι αυτό και είναι η πηγή όλων των υπολοίπων δυσλειτουργιών της δημόσιας διοίκησης. Πιστεύω ότι ένα σημαντικό ΄
«όπλο» το οποίο διαθέτει η δημόσια διοίκηση και του μοναδικός κάτοχος είναι ο νομοθέτης είναι η υποχρεωτική εναλλαγή θέσεων και αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπαλλήλων ιδίων προσόντων. Η σχετική διεθνής βιβλιογραφία πιστοποιεί και μάλιστα επιβάλει την εφαρμογή της παραπάνω πρότασης, η οποία εφαρμόζεται στις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κόσμο.
Η παραπάνω πρόταση εκτιμώ ότι θα βοηθήσει αρκετά την αύξηση της παραγωγικότητας, την αλληλοκάλυψη μεταξύ των υπαλλήλων αλλά και θα προσφέρει στους φορολογούμενους πολίτες μια δημόσια διοίκηση πιο αποδοτική και ευέλικτη.
Στα πλαίσια αυτά πιστεύω ότι μπορεί να γίνει της παραπάνω πρότασης και στο Crowdsourcing.
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΔΗΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ:ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΛΙΓΟ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ κ.ο.κ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΤΑ ΔΗΘΕΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ(ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΝΑ ΤΡΑΠΕΖΟΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ) ,ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΕ ΧΛΙΔΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΚΑΤΑΡΓΙΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΤΑ 50%,ΚΑΤΑΡΓΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΙΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΔΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΕΠΩΝΕΙ ΤΟ ΕΙΚΟΣΑΡΙΚΑΚΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΕ 100 ΜΕΙΩΝΟΝΤΑς ΕΤΣΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!! ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ 250 ΛΕΞΕΙΣ
Περί Λειτουργίας Δημοσίων – Κρατικών – Τοπικών Φορέων.
Προτείνονται, προς σκέψη και συζήτηση τα κάτωθι :
1. Δημιουργία ενός ενναίου είδους «κρατικού υπαλλήλου» που θα υπάγεται εργασιακά μισθοδοτικά στο Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και θα τοποθετήται για εργασία σε όλες τις υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης (Υπουργεία, Οργανισμούς κ.α.) και στις υπηρεσίες Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανάλογα των προσόντων των και των τρεχουσών αναγκών. Σε αυτών τον θεσμό μπορούν να υπαχθούν σταδιακά όλοι οι ήδη εργαζόμενοι.
2. Δημιουργία νέου Υπαλληλικού Κώδικα, Κρατικών Υπαλλήλων. Σε αυτών πρέπει να προβλέπονται «Βαθμοί», «Καθήκοντα» και προϋποθέσεις προαγωγών και ανάθεσεις καθηκόντων (κατά τα ισχύοντα στις Ένοπλες Δυνάμεις). Σε αυτόν, πρέπει να κατονομάζονται τα είδη των κυρώσεων που μπορούν να επιβληθούν σε «Κρατικούς Υπαλλήλους» όταν εκούσια δεν ανταπεξέρχονται στα καθήκοντά τους ή κάνουν κατάχρηση θέσεως, και ποιος μπορεί να τους επιβάλλει τις εν λογω κυρώσεις. Εν ολίγοις, να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επιμερισμό των ευθυνών, της διοίκησης και του ελέγχου, ώστε να μην κυρήτουν όλοι εαυτόν «αναρμόδιο».
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών (Υπ. Παιδείας). Προτείνω να αλλάξει το σύστημα ως εξής: α) οι παλαιοί εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν με το παλαιό και β) οι νέοι να διαγωνίζονται μέσω ΑΣΕΠ για συγκεκριμένες θέσεις, π.χ. διορισμός σε σχολείο της Χίου εφόρου ζωής. Έτσι οι νεοδιόριζόμενοι εκπαιδευτικοί δεν θα απασχολούν πλέον υπηρεσίες του υπουργείου. Στο ίδιο πλαίσιο θα πρέπει να επιτρέπονται αμοιβαίες μεταθέσεις είτε έχουν οργανική είτε όχι. Τέλος θα πρέπει να μπει ως κριτήριο μεταθέσεων και ο τόπος κατοικίας του συζύγου και ιδιαίτερα αν είναι ελεύθερος επαγγελματίας ή είναι αδύνατη η μετεγκατάστασή του. Οι διαλυμένες οικογένειες στοιχίζουν περισσότερο.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ) ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ:
1. ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ,(ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ )
2.ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ (ΕΤΣΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ)
2. ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ,
3. ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΩΝ ΑΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ,
4.ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΘΥΡΩΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΟΙ ΧΡΥΣΙΜΗ (ΚΑΘΟΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ )
5.ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ.
6.ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
7.ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ( ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΛΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΦΥΜΩΤΡΟ )
8.ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΑΚΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΟΧΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΠΟΥ .
9.ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΠΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ
9.ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΑΚ (ΠΡΩΗΝ ΠΙΚΠΑ)ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ (ΕΝΟΙΚΙΑ κ.λπ.)ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΟΡΘΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΝ(π.χ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ) ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ (π.χ.ΙΑΤΡΟΙ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ).
Όλοι μιλάνε για αναποτελεσματικότητα του Δημόσιου Τομέα ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να μιλάνε για την κακοδιοίκηση του. Βασικός τομέας για την καλύτερη λειτουργία του Δημοσίου είναι η Αξιολόγηση του προσωπικού. Η εφαρμογή της Αξιολόγησης πρέπει να γίνει για κάθε θέση εργασίας θέτοντας συγκεκριμένα Κριτήρια αντίστοιχα με τη θέση. Η επιλογή αυτών των Κριτηρίων Αξιολόγησης θα μπορούσε να είναι θέμα διαβούλευσης.
΄Εχοντας μεγαλώσει δυό παιδιά ηλικίας σήμερα 21 και 17 χρονών έχω δαπανήσει τεράστια ποσά στην παραπαιδεία, από την νηπιακή ηλικία αρχίζοντας από γυμναστήρια,κολυμβητήρια, σχολές χορού κλπ και συνεχίζοντας στην σχολική με Αγγλικά,Γερμανικά,Υπολογιστές για να καταλήξουμε στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο στα φροντιστήρια και στην προετοιμασία για Ανώτατες Σχολές.
Τα παιδιά ξένες γλώσσες,υπολογιστές ,γυμναστική και χορούς διδάσκονται στα σχολεία τους , αλλά δυστυχώς για πολλούς λόγους δεν μπορούν να τα μάθουν σωστά και να πιστοποιηθούν.Προτείνω μέχρι την συμπλήρωση κάποιας ηλικίας όλες οι πιστοποιήσεις να δίνονται από το σχολείο γεγονός που σημαάινει την αύξηση του ωραρίου, αλλά την μείωση των απογευματινών δραστηριοτήτων για τα παιδιά,δηλ.θα φεύγουν από το σχολείο και δεν θα έχουν ούτε ΄ξένες γλώσσες το απόγευμα ούτε τίποτα άλλο.Ο σχεδιασμός δεν πρέπει να γίνει με προχειρότητα και για την κάλυψη του κόστους θα μπορούσε να πληρώνουν οι γονείς τα μισά από αυτά που πληρώνουν μέχρι τώρα έξω γιαυτές τις δραστηριότητες.
Συγχαρητήρια για τη προσπάθεια σας!
Αρχικά παίρνω ως δεδομένο ότι τεράστιο πρόβλημα στο δημόσιο είναι το οικονομικό έχοντας ως καρκίνωμα τις προμήθειες.
Έχουμε δει τόσα χρόνια υπερτιμολογήσεις, μίζες, κακής ποιότητας υλικά, μεγάλες ποσότητες αχρείαστων υλικών που τελικά πετιούνται και πολλά ακόμα με τα οποία ξοδεύτηκαν άσκοπα δισεκατομμύρια και πλούτισαν αρκετοί.
Δεν μιλάμε μόνο για βουλευτές αλλά και για απλούς προϊσταμένους υπηρεσιών και συνδικαλιστές όπου για να εγκρίνουν μια προμήθεια υλικών έπαιρναν τις ανάλογες μίζες από τους προμηθευτές.
Όποιος το αμφισβητεί αυτό μάλλον ζει σε άλλο κόσμο.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ πριν μερικά χρόνια που είχαν πει οι ειδήσεις ότι σε φοιτητική λέσχη η μπριζόλα αγοραζόταν πιο ακριβά από χρυσό.
Ακόμα και για τα στυλό που θα παρθούν μήπως δεν δίνεται δωράκι από τους προμηθευτές σε κάποιους υπεύθυνους?
Μήπως τα δωράκια αυτά δεν ενσωματώνονται στις τιμές αγοράς των προϊόντων αυτών?
Φανταστείτε το μέγεθος των δώρων όταν πρόκειται για τεραστίου οικονομικού μεγέθους προμήθειες.
Και φυσικά η ποιότητα συνήθως σε όλα είναι κάτω του μετρίου.
Μήπως δεν δίνονται δωράκια σε γιατρούς από τους λεγόμενους ιατρικούς επισκέπτες ώστε να προωθήσουν συγκεκριμένα φάρμακα?
Εκατοντάδες παραδείγματα.
Γιατί κάνουμε όλοι πως δεν τα βλέπουμε ενώ τα ξέρουμε?
Μήπως γιατί είναι πολύς ο κόσμος που συμμετέχει επί χρόνια σε αυτό το σύστημα?
Ποιο λοιπόν είναι το ζητούμενο?
Να υπάρχει σε όλο το δημόσιο αφθονία φθηνών αλλά και σωστής ποιότητας υλικών με στόχο τη καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του πολίτη σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς.
Ταυτοχρόνως όμως να μην παρατηρείται ανεξέλεγκτη οικονομική διαχείριση.
Άρα παίρνοντας το παραπάνω δεδομένο και το παραπάνω ζητούμενο αναρωτιέμαι με το φτωχό μου το μυαλό γιατί δεν μπορούμε να βάλουμε μια τάξη όταν πληθυσμιακά είμαστε σαν ένα χωριό της Κίνας και όταν μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες οργανώνονται σωστά και γνωρίζουν από το κεντρικό κατάστημα π.χ. της Νέας Υόρκης πόσες βίδες έχει π.χ. το κατάστημά τους στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας?
Επίσης αναρωτιέμαι αν άλλο χαρτί ή στυλό χρειάζεται η Βουλή των Ελλήνων από το Υπουργείο Οικονομικών, αν άλλο φαξ χρειάζεται η Αστυνομία Σπάρτης από τα Δικαστήρια Λαρίσης, αν άλλο απορριμματοφόρο χρειάζεται ο Δήμος Αθηναίων από το Δήμο Θεσσαλονίκης και χιλιάδες ακόμα παραδείγματα με τα οποία δεν θέλω να σας κουράσω.
Άρα τι προτείνω?
Αν θέλουμε να λάβουμε υπόψιν πρώτον την αποκέντρωση και δεύτερον την αναβάθμιση των Περιφερειών τότε προτείνω 13 σύγχρονα ηλεκτρονικά κέντρα προμηθειών δημοσίου στις Περιφέρειες όπου θα δέχονται τις ανάγκες όλων, θα ελέγχουν, θα εγκρίνουν και θα προωθούν τη κάθε παραγγελία μαζικά είτε αφορά αυτή στυλό είτε αεροπλάνο ενημερώνοντας ηλεκτρονικά και άμεσα το Υπουργείο Οικονομικών και το αρμόδιο Υπουργείο εφόσον αφορά εξειδικευμένα υλικά π.χ. μόνο για το Υπουργείο Υγείας.
Τι κερδίζουμε με αυτό.
1. Μαζικές ελεγχόμενες ετήσιες παραγγελίες.
2. Ένας προμηθευτής ανά είδος.
3. Καθορισμός από εμάς της ποιότητας.
4. Καλύτερες τιμές.
5. Διαφάνεια.
6. Πλήρης έλεγχος.
Εξαιρούνται μόνο τα όπλα του Στρατού.
Ουδεμία άλλη προμήθεια σε όλο το δημόσιο δεν χρειάζεται να εξαιρεθεί.
Με σωστή διαχείριση θα υπάρχει πάντα αφθονία υλικών καλής ποιότητας και σε πολύ καλύτερες τιμές σε σχέση με το σήμερα.
Αν νομίζετε ότι μιλάμε για κάποιες χιλιάδες ευρώ κάνετε λάθος.
Αυτά είναι μόνο τα μολύβια όλου το Δημοσίου τομέα.
Είναι δισεκατομμύρια και ότι θέλει παραγγέλνει ο καθένας, όποτε θέλει, με άγνωστη διαφάνεια και χωρίς να είμαστε σίγουροι αν υπάρχει πραγματική ανάγκη.
Μετά εορτής τρέχουμε να βγάλουμε άκρη τι έγινε, που ξοδεύτηκαν τα χρήματα και αν υπάρχουν οικονομικές ατασθαλίες.
Ένα παράδειγμα-ερώτηση, αφού όλοι μας αν μας ρωτήσει κάποιος είμαστε άγιοι, αλλά πως είναι δυνατόν τόσα χρόνια με τόσα δημοτικά τέλη και κρατικές επιδοτήσεις όλοι οι δήμοι να χρωστάνε δισεκατομμύρια?
Μα δεν υπάρχει ένας δήμος που να μην χρωστάει.
Είναι δυνατόν? Ούτε ένας?
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ???
Η μισθοδοσία ευθύνεται? Τα 1000 ευρώ που παίρνει ο κάθε υπάλληλος έβαλε δισεκατομμύρια τους Δήμους μέσα?
Ο όρος με ξένισε, αλλά έστω. Το σημαντικότερο πρόβλημα στο δημόσιο είναι η παντελής έλειψη αξιοκρατίας που ξεκινά από πάνω και διαδίδεται προς τα κάτω. Όταν ο στόχος καθενός είναι η διατήρηση της καρέκλας του, η επίτευξη ατομικών συμφερόντων και η αποποίηση τυχόν ευθυνών, για ποια οργάνωση και αποτελεσματικότητα μπορούμε να μιλάμε; αγωνίζομαι καθημερινά ενάντια σε τέτοια προβλήματα επειδή κάνω το σφάλμα να θέλω να κάνω τη δουλειά μου ως σωστός επαγγελματίας και να εξυπηρετώ το κοινό για το οποίο υποτίθεται ότι λειτουργεί ο οργανισμός στον οποίο εργάζομαι. Λύσεις υπάρχουν πάντα και άνθρωποι να τις προτείνουν αλλά ποτέ δεν ερωτούνται και ακόμα κι αν κάτι τέτοιο γίνει οι – τεκμηριωμένες – απόψεις δεν είναι συνήθως αρεστές γιατί δεν συμφέρουν αυτούς που τελικά αποφασίζουν. Και δεν λέω λόγια του αέρα. Διορθώστε πρώτα τη λειτουργία της διοίκησης ώστε να έχει στόχο την προβλεπόμενη για κάθε υπηρεσία λειτουργία και μετά θα βρεθούν λύσεις για όλα εύκολα. Όσο για το θέμα συγχώνευσης των οργανισμών, συγνώμη αλλά η διαδικασία αυτή στην καλύτερη περίπτωση θα δώσει άφεση αμαρτιών και όχι λύση καθώς το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό-κοινωνικό-λογικό-οργανωτικό αλλά καθαρά πολιτικό και ουσιαστικά δεν μπορούν να δοθούν επιχειρήματα παρά μόνο αναθέματα ή ευχές.
ΕΥΚΟΛΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ
Να απλοποιηθουν οι διαδικασίες μετάταξης μεταξύ κατηγοριών (ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ), μεταξύ Υπηρεσιών, εντός τις ίδιας υπηρεσίας με τακτικές αλλαγές θέσεων εργασίας κτλ.
ΣΤΟΧΟΙ: Αποφυγή’κόπωσης’ εργαζομένων, Επιλογή εργασίας που μπορεί να προσφέρει περισσότερα, Λειτουργικότητα (άδειες, έκτακτες ανάγκες), Γνωστικό επίπεδο και γενικά διεύρύνση γνώσεων (εξειδικευμένων και γενικών που αναπτύσσουν το μυαλό και την λειτουργικότητά του) κ.α.
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΕΙΔΗ ΠΤΥΧΊΑ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΝΑ ΠΤΥΧΊΟ Ή ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ. ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ κτλ.
ΣΗΜ. Να λυθεί επιτέλους αυτό το πρόβλημμα της δυσκινησίας του κρατικού μηχανισμού και να λυθουν τα χέρια πολλών υπαλληλων που θελουν να προσφέρουν και δεν τους επιτρέπεται.
ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ (ΒΑΣΙΚΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ)3 ΙΑΤΡΕΙΑ Ι.Κ.Α . ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΑ ΠΑΘΟΛΟΓΟ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ ΜΕ 2 ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΝΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΘΟΛΟΓΟ 2 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΙΣ 4000 €.
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΧΩΡΟ ‘Η ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΘΑ ΑΠΕΔΙΔΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΓΙΝΕΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΠΟΡΩΝ.
ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Δημιουργία κεντρικής ιστοσελίδας από το υπουργείο (ή ανά υγειονομική περιφέρεια) με καταγραφή και παρουσίαση όλων των υλικών των νοσηλευτικών μονάδων (από γάζα μέχρι αξονικό τομογράφο), με πλήρη τεχνικές προδιαγραφές ανά είδος οι οποίες θα ανανεώνονται ανά τακτά διαστήματα (αρχή κάθε έτους, ή με την τεχνολογική εξέλιξη και πρόοδο).
Η ιστοσελίδα θα λειτουργεί στα πρότυπα των μειοδοτικών ιστοσελίδων.
Το νοσοκομείο (και όχι μόνο) στέλνει τα ζητούμενα είδη (και τις τεχνικές προδιαγραφές αν δεν υπάρχουν) στο διαχειριστή της ιστοσελίδας.
Κάθε ενδιαφερόμενος υποψήφιος προμηθευτής θα μπορεί να μπει και να μειοδοτήσει σε οποιαδήποτε υλικά ενδιαφέρετε.
Με την καταχώρηση της τιμής θα καταχωρούνται και τα πλήρη στοιχεία της εταιρίας που «έδωσε» προσφορά και η δέσμευση ότι η προσφορά της καλύπτει όλες τις ζητούμενες τεχνικές προδιαγραφές και τα δικαιολογητικά που απαιτεί ο ν. 118/07.
Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος η επιτροπή αξιολόγησης θα αξιολογεί μόνο το μειοδότη (ή τους τρεις μειοδότες).
Πλεονεκτήματα:
• Πλήρη διαφάνεια σε όλα (σχεδόν) τα στάδια του διαγωνισμού.
• Δυνατότητα επαναπροσφοράς από κάποια εταιρεία (η χαμηλότερη προσφορά θα είναι εμφανή στην ιστοσελίδα, όπως και τα στοιχεία της εταιρίας που μειοδοτεί) κατά συνέπεια μείωση των τιμών.
• Μείωση του προσωπικού στα γραφεία προμηθειών. (χρειάζεται μόνο το άτομο που θα αποστέλλει τα στοιχεία, και θα ορίζει τις επιτροπές)
• Ταχύτατη ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών. (τέρμα οι ενστάσεις για ασήμαντους λόγους ακόμα και για τη διακήρυξη πριν ακόμα αρχίσει ο διαγωνισμός)
• Και πολλά πολλά ακόμα πλεονεκτήματα.
Αρνητικά
• Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο
• Ελάχιστες έως καθόλου γνώσεις για χειρισμό Η/Υ από τους υπαλλήλους.
Καλησπέρα σας Κύριοι.
Καταρχήν το εξής’ Ο πατέρας μου είναι απόφοιτος ανώτατης οικονομικής σχολής, δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, δεν γνωρίζει την αγγλική και ίσως να είναι ελάχιστης σημασίας, αλλά δυσκολεύτηκα να βρω μια ελληνική λέξη για το κραουντσόρσινγκ, έτσι αναγκάστηκα να του περιγράψω, τον ορισμό ο οποίος αναφέρεται στην κεντρική σελίδα και στην συνέχεια, τους όρους συμμετοχής. Δεν μπόρεσα βέβαια να του εξηγήσω από ποιον επινοήθηκε και για ποιον λόγο ο ίδιος δεν θεωρείται ένας από τους ποιο κατάλληλους.
Αν και υπάρχει ένας στόχος, θεωρώ λογικό ότι κατά την επίτευξή του, πρέπει να είναι απαραίτητη και η ύπαρξη κάποιων αξιωμάτων, «μαθηματικά» αξιώματα και ήθη ίσως, τα οποία επίσης κατά καιρούς, αναγγέλλονταν στα διάφορα προεκλογικά προγράμματα των περισσότερων πολιτικών κομμάτων. Πολλά τα βλέπαμε και σαν συνθήματα στους τοίχους.
Θεωρώ επίσης λογικό ότι βασική προϋπόθεση όλων, είναι η αυστηρή τήρηση των νόμων.Ένα ξεκάθαρο «μαθηματικό» αξίωμα.
Είναι επίσης απαραίτητη η γνώση των πραγμάτων.
Σαν τελευταία βάση, θεωρώ την ίδια την κατανόηση του ότι οι δημόσιες υπηρεσίες δεν είναι απλά επιχειρήσεις, ένα σύνολο από ΑΕ και ΕΠΕ.Είναι υπηρεσίες που δημιουργήθηκαν σαν αποτέλεσμα και χαρακτηρισμό ταυτόχρονα, του κοινωνικού προσώπου ενός κράτους, συν τοις άλλοις.
Με λίγα λόγια λοιπόν, ως κατά κάποιον τρόπο δημόσιος υπάλληλος, αδυνατώ να εκφέρω οποιαδήποτε άποψη χωρίς να έχω πλήρη και διαπιστευμένη εικόνα της κατάστασης του δημόσιου κυρίως, αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Αυτή είναι αποκλειστική δουλειά εκλεγμένων, εντεταλμένων προσώπων τους οποίους οφείλουμε να κρίνουμε σε κάθε επόμενη ψηφοφορία και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, να τους κρίνει η ίδια η δικαστική εξουσία.
Θα μπορούσα να αναφερθώ στους προμηθευτές και στους μεσάζοντες, στην ιστορία και αναγκαιότητα η μη,των διάφορων επιδομάτων,στην φορολογία,στην μηχανοργάνωση,στην επιχορήγηση, στη δαιμονοποίηση της κάθε μιας κοινωνικής ομάδας από κάποιαν άλλην.Θα μπορούσα να κάνω άπειρες προτάσεις για την βελτίωση της οργάνωσης και της διοίκησης του τομέα μου και να αναφερθώ σε οργανισμούς που είναι παντελώς άχρηστοι και απομυζούν κρατικούς πόρους.Υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα οργάνωσης και τακτικών, από διάφορες χώρες της Ευρώπης που θα μπορούσαμε να μιμηθούμε, ή το αντίθετο.
Δεν το κάνω λοιπόν γιατί δεν γνωρίζω όλες τις επιπτώσεις μιας μόνο απόφασης, γιατί τέτοιες προτάσεις γίνονται στο σπίτι ή στο καφενείο,γιατί όλο το νομικό πλαίσιο εν όψη της κρίσης αλλάζει παράνομα ή μη και τα δεδομένα γίνονται πλέον ρευστά, γιατί η όλη διαδικασία αν και δεν είναι, Θυμίζει ολιγαρχία, την οποία τελικά ίσως και να προτιμούσα αναλογιζόμενος τις επιπτώσεις της δημοκρατίας,σε αυτόν τον τόπο,τα τελευταία χρόνια, αλλά όχι σε αυτήν την μορφή.Θεσμοί οι οποίοι για εμένα ήταν ιεροί, αμφισβητούνται και καταργούνται.
Τέλος, δεν το κάνω γιατί το «μάνατζμεντ» δεν αρμόζει, δεν είναι αρκετό για το μέλλον ενός κράτους και γιατί έχει αποδείξει με ποιον γνώμονα καθορίζει πρακτικές και για ποιων το συμφέρον εφευρέθηκε.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΥΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ,ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ.ΚΑΘΕ ΚΕΠ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Κατά τη γνώμη μου το κυριότερο πρόβλημα του δημοσίου τομέα είναι ο ισχύων δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Έχοντας υποστεί τις συνέπειες της εφαρμογής του ως πολίτης αλλά και ως ανήκων στο δημόσιο τομέα, έχω καταλήξει σε συγκεκριμένες απόψεις πάνω στα σημεία που δημιουργούν αυτήν την απίστευτη δυσλειτουργία. Αυτά είναι πάρα πολλά. Ας ανοίξει λοιπόν το θέμα του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, το οποίο συζητήθηκε πολύ πρόσφατα, αλλά κατά τα φαινόμενα παραπέμφθηκε και αυτό στις ελληνικές καλένδες. Μάλιστα κατά τη γνώμη μου, επειδή το θέμα είναι τεράστιο, θα πρέπει να χωριστεί σε επί μέρους θέματα: Δικαιώματα, υποχρεώσεις, ιεραρχία (δικαιώματα έναντι των υφισταμένων και υποχρεώσεις των προϊσταμένων), δικαιώματα των πολιτών, πειθαρχικές διαδικασίες, υπηρεσιακά συμβούλια.
Εθελοντική εργασία συνταξιούχων (και μείωση του δημοσίου).
Πολλοί σημερινοί συνταξιούχοι ή όπως εγώ, σχετικά σύντομα (είμαι στρατιωτικός), θα ήθελαν να συνεισφέρουν στην χώρα τους.
Η ιδέα πάρθηκε από γνωστό μου αμερικάνο δημοσιογράφο που τα καλοκαίρια ζει στη Φλώριδα και είναι εθελοντής σε πλήρωμα πλοίου ακτοφυλακής που περιπολεί για λαθρομετανάστες στα σύνορα με την Κούβα.
Ιδέες χιλιάδες, από την καθαριότητα των πάρκων με την συνδρομή τοπικά πολιτών, την συνδρομή στη συντήριση των σχολείων κτλ, μέχρι πλήρωμα εθελοντικό σε περιπολικά του ΛΣ, του ΠΣ τα καλοκαίρια (κάτι που γίνεται ήδη) κτλ
Crowdsourching με την σημερινή φιλοσοφία του Δημοσίου δεν μπορεί να πετύχει.
Είμαι δικαστικός υπάλληλος του Εφετείου Πατρών. Εκ των καθηκόντων μου είναι και η προμήθεια υλικών της υπηρεσίας μου. Τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, από την έλλειψη γραφικής ύλης (χαρτί, μελάνια – τόνερ κ.λ.π.) είναι τεράστια. Είναι πολύ λυπηρό να λες στους δικαστές και στους συναδέλφους σου ότι δεν υπάρχει χαρτί ή μελάνι – τόνερ για εκτύπωση δικαστικών αποφάσεων ή για φωτοτυπίες, με συνέπεια εμείς και κατ’ επέκταση οι δικηγόροι και οι πολίτες να ταλαιπορούμαστε αφάνταστα. Οι επιτηδευματίες, στους οποίους απευθυνόμαστε για προμήθεια υλικών, αδυνατούν να μας προμηθεύσουν με υλικά, αφ’ενός γιατί η έγκριση μιας προμήθειας π.χ. χαρτιού ή γραφικής ύλης, ξεπερνά τους οκτώ μήνες και αφ’ ετέρου η πληρωμή των τιμολογίων αυτών γίνεται μετά από τέσσερεις μήνες. Η πρότασή μου είναι, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις της επικράτειας, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ, στις οποίες θα απευθύνονται οι εκάστοτε υπηρεσίες για την προμήθεια αυτών με υλικά. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομηθούν πολλά χρήματα, καθόσον θα μπορούσαν να γίνουν διαγωνισμοί από την κεντρική υπηρεσία, η οποία θα είχε μεγάλο οικονομικό όφελος στον προϋπολογισμό της, οι δε εκάστοτε υπηρεσίες θα ζητούσαν εγγράφως, την αποστολή σε αυτές, συγκεκριμένων ποσοτήτων, ανά είδος, για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών. Με αυτό τον τρόπο θα μειωνόταν η αλόγιστη σπατάλη χρημάτων, καθόσον, ως προς το χαρτί Α4, η δεσμίδα αυτού στοιχίζει μαζί με ΦΠΑ π.χ. στην Πάτρα 5,00 € , στην Αθήνα 4,00 €, στην Ρόδο 6,00 € κ.λ.π. και εάν μιλάμε για ποσότητες ύψους άνω των 100.000 δεσμίδων, πιθανόν η εξοικονόμηση χρημάτων να ξεπερνά τις 100.000 € ετησίως (μόνο για το χαρτί).
Προτεινόμενος θεματικός τομέας: Ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα κινητικότητας ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης
Αναγκαιότητα: Καμία κατάργηση ή συγχώνευση φορέων του δημοσίου δεν μπορεί να είναι επιτυχημένη αν δεν συνοδεύεται από ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, καθώς θα οδηγήσει σε μεταφορά λάθος εργαζομένων σε λάθος θέσεις, εντείνοντας τα προβλήματα λειτουργίας και αποτελεσματικότητας του δημοσίου.
-Να ξεκαθαρίσει στον υπαλληλικό κώδικα ποιος γίνεται Προϊστάμενος και ποιος αναπληρωτής σε μια δημόσια υπηρεσία. Ο ορισμός των Προϊσταμένων γίνεται με μόρια, αλλά αναπληρωτής λέει ο κώδικας ότι είναι ο αρχαιότερος, άρα μπορεί να είναι και ένας κλητήρας αναπληρωτής!.
-Να γίνει αντίστοιχη δράση όπως το http://www.illegalsigns.gov.gr/ και για τα παράνομα έργα στον αιγιαλό και την παραλία. Μόνο έτσι θα ξεκαθαρίσουν.
Πιστεύω πως διαδικασίες κράουντσόρσιγκ θα ήταν πολύ χρήσιμες στην επικείμενη αναδιοργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών του στενού δημόσιου τομέα.
Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι οργανισμοί των Υπουργείων είναι πεπαλαιωμένοι. Υπάρχουν πλέον Τμήματα ή και Διευθύνσεις ακόμη που δεν έχουν αντικείμενο, ή οι αρμοδιότητές τους έχουν αλλάξει, αλλά οι οργανωτικές δομές παραμένουν οι ίδιες. Η κατάσταση αυτή συνεχίζει να υφίσταται λόγω αδράνειας και αδιαφορίας.
Οι πλέον κατάλληλοι να αναδείξουν τα προβλήματα αυτά είναι οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Εάν ερωτηθούν, θα έχουν πολλά να πουν. Ακόμη και οι αντιπαραθέσεις που θα ανακύψουν από την υπεράσπισηη ιδίων συμφερόντων, θα είναι ενδεικτική για το τι πρέπει να γίνει.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΓΚΟ.ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ 3Η ΥΠΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ.ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ!
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ.
Προτεινω ολες οι επαφες και συναλλαγες των πολιτων με το δημοσιο ναγινονται ηλεκτρονικα και τα παραβολα και ολες οι χρεωσεις να αποστελλονται συγκεντρωμενα στα φορολογικα σημειωματα μια φορα το χρονο. Ετσι συγχωνευονται η καταργουνται αυτοματως ολες οι περιττες υπηρεσιες , η διαφθορα , τα φακελακια , οι απαραδεκτες καθυστερησεις,η κλοπη του κρατικου προυπολογισμου και καποια στιγμη θα αποβαλλουμε πληρως νοοτροπιες απολιτιστες και θα μαθουμε να αγαπαμε περισσοτερο την πατριδα μας ,εφοσον δεν θα μας ταλαιπωρει πλεον με την γραφειοκρατια.
Είναι συγκινητική η συνέπεια και η συνέχεια που δίδεται στην πράγματι δύσκολη επιλογή να επέλθει επιτέλους η διαφάνεια σε αυτό τον τόπο.
Η πρώτη εφαρμογή συντελέστηκε με την δημόσια διαδικασία τοποθέτησης Διοικήσεων στους φορείς του δημοσίου. Να κλάψει ή να γελάσει κανείς με τις επιλογές???
Η δεύτερη εφαρμογή έγινε με την ανοικτή διαβούλευση για τον εξορθολογισμό και την ανασυγκρότηση της λειτουργίας των φορέων και των οργανισμών. Δεν πιστεύω να φαντάζεστε ότι, εκτός από τον ηλεκτρονικό κάλαθο των αχρήστων, οι προτάσεις κατέληξαν και πουθενά αλλού? Στους Οργανισμούς που ανακοινώθηκε ότι καταργούνται αιτιολόγησε κανείς τις αποφάσεις? Αναφέρεται πουθενά το εάν οι προτάσεις από την διαβούλευση αξιοποιήθηκαν και βοηθήθηκαν οι διοικήσεις των Οργανισμών αυτών έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν καλύτερα?
Η Τρίτη, η τωρινή δηλαδή εφαρμογή, δείχνει να έχει ένα πρόβλημα ως προς την κατανόηση. Απ΄ ότι φαίνεται, από τα σχόλια, δεν έχει γίνει κατανοητό ότι δεν ζητούνται προτάσεις. Για τις προτάσεις είπαμε παραπάνω!! Μην επιμένετε στα ίδια!!
Εδώ ζητείται να υποδειχθούν φορείς προς κατάργηση και ιδέες για την διαδικασία κατάργησης. Δηλαδή και αυτούς που θα εκτελέσουμε και τον τρόπο με τον οποίο θα τους εκτελέσουμε!!
Τώρα εάν το πονηρό σας το μυαλό οδηγείται στην σκέψη ότι ψάχνουν για καταδότες…… για τους τύπους με τις μαύρες κουκούλες στο πληκτρολόγιο…… δικό σας θέμα!!
Εγώ, πραγματικά, πιστεύω ότι εκτός από το να σβήνουν κλήσεις της αστυνομίας και να δίνουν μεταθέσεις σε φαντάρους, έχουν αποφασίσει μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης καταστήσουν την χώρα μας ως το πρότυπο της αξιοκρατίας και διαφάνειας του αιώνα!!
Σε σχέση με τα θέματα που έθεσε ο κύριος Καραπέτσης στο σχόλιο του για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020, η οποία αποτελεί ουσιαστικά μια προσπάθεια σύνθεσης στρατηγικής με χρήση crowdsourcing, μπορώ να μεταφέρω την εμπειρία μου από τη συμμετοχή μου στην ομάδα για τα δίκτυα πρόσβασης επόμενης γενιάς. Στο πλαίσιο της ομάδας έγινε προσπάθεια ώστε να λυθούν ακριβώς τα θέματα τα οποία έθεσε ο κύριος Καραπέτσης στο σχόλιο του. Η λύση που δόθηκε σε οργανωτικό επίπεδο περιγράφεται παρακάτω:
Σε πρώτο στάδιο έγινε επιλογή από εθελοντές με ανοιχτή διαδικασία μιας συντακτικής ομάδας, υπεύθυνης για να συλλέξει και να ομογενοποιήσει ότι υλικό προταθεί.
Στη συνέχεια η συντακτική ομάδα πρότεινε και έθεσε σε ανοιχτή συζήτηση, τη μορφή και το επίπεδο ανάλυσης που θα έπρεπε να έχουν οι προτάσεις ώστε να είναι εφικτή η σύγκριση και συγκέντρωση τους.
Επιπλέον προτάθηκαν κριτήρια για την επιλογή τόσο των βραχυχρόνιων όσο και των μεσο- μακροχρόνιων δράσεων. Τα κριτήρια βασίζονταν σε στόχους – indicators τους οποίους επιτύγχανε κάθε πρόταση. Μία πρόταση κατατάσσεται σε υψηλότερη θέση όσο περισσότερους στόχους καλύπτει.
Όλες οι προτάσεις συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν με βάση τα σχετικά κριτήρια. Έτσι προέκυψε μια κατάταξη των προτάσεων απ’ όπου επιλέχθηκαν οι τρεις – τέσσερις πιο σημαντικές. Ως μέρος του παραδοτέου παρ’ όλα αυτά παρουσιάστηκαν όλες οι προτάσεις που τέθηκαν στο πλαίσιο της ομάδας.
Από την εμπειρία της συμμετοχής στην ομάδα, διαφάνηκε ότι αδύναμο στοιχείο μιας τέτοιας προσπάθειας αποτελεί το γεγονός ότι κινητοποιεί κυρίως ανθρώπους που συμμετέχουν έτσι κι αλλιώς σε τέτοιες διαδικασίες και fora. Έτσι δεν ανοίγει το διάλογο και σε χώρους που δε συμμετέχουν σε fora ή που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο να διαθέσουν. Σε αυτό το πλαίσιο από την ομάδα για τα δίκτυα νέας γενιάς απουσίαζαν οι απόψεις κάποιων σημαντικών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων καθώς και πολιτών με σημαντική εμπειρία σχετική με το αντικείμενο της ομάδας.
Crowdsourcing, άλλη μία ξενόφερτη λέξη που από μόνη της, έρχεται να αποδείξει ότι απέχουμε πάρα πολύ από την Αθηναϊκή Δημοκρατία. Διατυπώνουμε τις προτάσεις μας μέσω ιστοτόπων και συνεισφέρουμε στην επίλυση κάποιου προβλήματος.Δυστυχώς στην πράξη δεν είναι έτσι. Πολλές οι διαφορετικές απόψεις, δεν μπορεί να γίνει σύνθεση όταν θίγει την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων ανθρώπων. Καταρχήν ποιος θα διαβάσει τα χιλιάδες μηνύματα του crowd, ποιος θα τα αξιολογήσει και πώς θα αξιολογηθεί ότι η δική μου πρόταση είναι καλύτερη ή χειρότερη από του άλλου. Εμπίπτουμε σ’ ένα αξιολογικό σύστημα, το οποίο κατ’ επίφαση είναι δημοκρατικό, αφού έχουν ακουστεί οι απόψεις του crowd, όμως από κάποιους αξιολογήθηκαν αυτές οι απόψεις και κάποιοι τους επέλεξαν για εθελοντική ή μη προσφορά. Αυτοι οι αξιολογητές τι πρεσβεύουν;
Ας είμαστε λοιπόν συνειδητοποιημένοι σε κάτι. Το ΙΝΤΕΡΝΕΤ δεν μας προσφέρει την Αθηναϊκή Δημοκρατία που εξυπηρετούσε βέβαια τους Αθηναίους Πολίτες, που ήταν μόνο μερικές χιλιάδες τότε. Στα εκατομμύρια των Αθηναίων και Ελλήνων πολιτών το CROWDSOURCING είναι το μόνο υποκατάστατο της συμμετοχικής Δημοκρατίας, αλλά δεν είναι άμεση Δημοκρατία, η οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί για πρακτικούς λογους (εκατομμύρια πολιτών).
Εδω μας ζητανε προτασεις και εσεις τρωγεστε με το crowdsourcing. Ενταξει, καλη η ελληνικη γλωσσα αλλα οποιος λεει το «ψηφιακος πολυμορφικος δισκος» αντι του DVD, κερδιζει 10ημερο ταξιδι στη Βαρκελωνη και στον Αγιο Δομηνικο.
Εχω να κανω μια προταση συρρικνωσης προσωπικου ( αφου θελετε τον πλησιεστερο ελληνικο ορο και ισως καταλαβετε γιατι προτιμηθηκε ο αγγλικος ) και αφορα την ΕΡΤ
Ζούμε στα χρόνια της εξειδίκευσης που ο πολίτης ψάχνει κάτι συγκεκριμένο. Στην κρατική ραδιοτηλεόραση εχουν μείνει στον αιώνα του ότι να ναι. Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας να καταθέσω την πρότασή μου για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ
Οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν στην κρατική τηλεόραση είναι
Α) Ψηφιοποίηση του αρχείου. Όλου του αρχείου. Δεν επιτρέπεται εν ετει 2010 να υπάρχουν κασέτες.
Β) Αξιοποίηση αυτού του αρχείου είτε με το να διατίθεται στο κοινό δωρεάν είτε εμπορικά. Δεν είναι κακό να εχει ιδίους πόρους η ΕΡΤ.
Γ) Kαταγραφή – job description του καθενός εκεί μέσα. Υπεράριθμοι και άχρηστοι. Πρέπει να μπει μια τάξη, ποιος είναι ποιος και τι ακριβώς κάνει.
Σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά κανάλια, προτείνω το εξης:
Η ΕΤ1 να είναι το «κινηματογραφικό» κανάλι. 24ωρο πρόγραμμα με σίριαλ, ταινίες, ελληνικός-ευρωπαϊκός-αμερικανικός κινηματογράφος. Οι διαφημίσεις ( αφού ούτως η άλλως δεν είναι πολλές) αυστηρά στο τέλος κάθε σειράς όπως σωστά κάνει το συνδρομητικό κανάλι. Άντε, μια μόνο διακοπή, στη μέση κάθε ταινίας. Κόστος; Ένας υπολογιστής και 4-5 άνθρωποι για τον προγραμματισμό και την συντήρηση του.
Η ΕΤ2 να είναι το κανάλι της ενημέρωσης και της επιμόρφωσης. Δηλαδή: πολιτική, talk shows, ντοκιμαντέρ, περιβάλλον, οδοιπορικά στην επαρχία, ενημερωτικές εκπομπές κλπ. Κόστος ελάχιστο καθώς μιλάμε για ως επί το πλείστον εσωτερικές παράγωγες. Εκτός και αν υπάρχουν εκπομπές τύπου εξάντα που κοστίζουν αλλά αξίζουν. Θα είναι λίγες όμως.
Η ΕΤ3 να είναι το κανάλι του αθλητισμού. Ρετρό αγώνες, παλιά μουντιάλ, ολυμπιάδες, μεσογειακοί, τουρνουά, αφιερώματα, συντεύξεις, όλα τα αθλήματα, ποδόσφαιρο, τένις, τάβλι, όλες οι αγωνιστικοί περίοδοι κλπ
Η ΕΤ4 να είναι το κανάλι του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας. Μουσική, θέατρο τέχνες, τηλεπαιχνίδια, εκπομπές σαν της Μπήλιως και του Παπαδόπουλου, Eurovision, κινούμενα σχέδια, παλιές συναυλίες, lifestyle, μαγειρική, εκπομπές για τη γυναίκα, όλα αυτά.
Με αυτόν τρόπο θα έχουμε συρρίκνωση κόστους και προσωπικού με ποιοτικό χαρακτήρα και πιστεύω πως ο κόσμος θα προτιμήσει σε πολλά προγράμματα την κρατική τηλεόραση γιατί όταν θα συντονίζεται θα ξέρει τι θα δει και θα υπάρχει ένας σαφής προσανατολισμός.
Σιγά μην αφήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι να μπει μια τάξη αλλά λέμε τώρα…..
Οι ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της χειρουργικής κάνουν επιτακτική την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στο οργανωτικό πλαίσιο λειτουργίας των χειρουργείων των δημοσίων νοσοκομείων. Είναι αναγκαία η τήρηση επικαιροποιημένων κανονισμών χειρουργείου, προτύπων και πρωτοκόλλων ενεργειών υψηλών προδιαγραφών σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα περιεγχειρητικής πρακτικής που έχουν δοκιμαστεί και εφαρμόζονται στα προηγμένα κράτη.Αυτό θα έχει άμεση επίδραση στην ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών υγείας και στη βελτίωση της προστασίας της υγείας ασθενών και εργαζομένων από τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Σαν επαγγελματίας υγείας έχω διαπιστώσει ότι σε κάθε Νοσηλευτικό Ίδρυμα σήμερα, οι κανονισμοί διακρίνονται για το διαφορετικό περιεχόμενό τους ακόμα και σε βασικά θέματα. Αυτό συντελεί στο να μην υπάρχει κοινός τόπος πάνω στον οποίο να στηριχθούν οι προσπάθειες για μείωση του κόστους αγοράς υλικών και ο εξορθολογισμός των δαπανών.Σε αυτή την περίοδο οικονομικής και θεσμικής κρίσης η πολιτεία πρέπει να κάνει βαθειές τομές στον τομέα της υγείας ώστε να εξυγιάνει το σύστημα και να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του. Θα ήθελα να προτείνω ένα σύγχρονο πρότυπο κανονισμού λειτουργίας χειρουργείων που θα έδινε με ελάχιστο κόστος λύση στο σύνολο σχεδόν των προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο των χειρουργείων των δημοσίων νοσοκομείων ενώ παράλληλα θα συντελούσε στην εξοικονόμηση πόρων.
Σε ότι αφορά τη διεξαγωγή διαγωνισμών για την προμήθεια υλικών των νοσοκομείων: Θα ήταν ευχής έργον να υπήρχε στο Υπουργείο υγείας μητρώο προμηθευτών του δημοσίου. Έτσι θα ελέγχονται οι εταιρείες που λαμβάνουν μέρος στους διαγωνισμούς από έναν κεντρικό φορέα όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού και θα λαμβάνουν ποιστοποιητικό που θα τους επιτρέπει να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς αυτούς. Αυτό θα συντελούσε στην εξοικονόμηση πόρων, χρόνου και εργατοωρών και θα διευκόλυνε πάρα πολύ το έργο των επιτροπών που διενεργούν τους διαγωνισμούς αυτούς.
Εισαγωγή της υπηρεσίας FixMyStreet από U.K/CAN/CY (ως έχει) για την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση
Προτείνεται η εισαγωγή και στην Ελλάδα της υποδειγματικής υπηρεσίας FixMyStreet που υπάρχει στη Μ.Βρετανία,Καναδά,Κύπρο (ΩΣ ΕΧΕΙ) και όπου αναφέρονται από τους πολίτες κάθε είδους προβλήματα που υπάρχουν στους δρόμους των δήμων με την χρήση ψηφιακών χαρτών.
Λεπτομέρειες εδώ
http://labs.opengov.gr/2010/06/25/2666
http://www.slideshare.net/psaranto/fixmystreet-draft1-5972653
1)ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ,ΟΥΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΡΩΣΙΑ,ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΡΙΣΗ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ,ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ(ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ) ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.ΜΟΝΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.
2)ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ».
1)ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ(Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ).ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.
2)ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.(ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΙΑΠΩΝΙΑ).
3)Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ,ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,ΔΙΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΜΕΣΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ.
Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΤΟ 75% ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΄Η ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
5)ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
α)ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΕΙΣ(ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 12.000ε ΕΤΗΣΙΩΣ,ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.
π.χ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 33.000 ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ,ΟΠΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ,ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΚΟΙ.ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΔΙΟΤΙ Ο ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ.
β)ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ(ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΗΔΗ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΝΕΡΟ(ΥΔΡΟΓΟΝΟ)ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ).ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ..
γ)ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ π.χ. ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΩΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ.ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ..
6)Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ NA ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ(ΒΛΕΠΕ ΡΩΣΙΑ,ΑΠΟ 80% ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ).ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΚΡΑΤΟΣ(ΒΛΕΠΕ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΙΑΠΩΝΙΑ).ΕΔΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ..
1η πρόταση: Αποσυμπίεση των δικαστηρίων με το να βγάζουμε τα συναινετικά διαζύγια εμείς οι συμβολαιογράφοι. Ουτως ή αλλως είναι μια εντελώς τυπική διαδικασία που περνάει απο μας προηγουμένως για να δοθεί πληρεξουσιότητα στον δικηγόρο. Εννοείται οτι η παράσταση των δικηγόρων θα γινεται σε μας.
2η πρόταση : Θα μπορούσαν οι συμβολαιογράφοι να διεκπεραιώνουν και όλες τις υποθέσεις εκούσιας δικαιοδοσίας (υποθέσεις χωρίς αντιδικία)που επιβαρύνουν τα δικαστήρια.
3η πρόταση : Να καταργηθούν τα τόσο πεπαλαιωμένα ένσημα, μεγαρόσημα, υπερ ταμείων, παραστάσεις κλπ που επικολλούνται στα δικά μας έγγραφα και στα έγγραφα των δικηγόρων. ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΕΝΣΗΜΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ.[Τα τέλη θα καταβάλλονται μηνιαία ή ετήσια στα αντίστοιχα ταμεία]
Δυστυχως η προηγούμενη εμπειρία με το opengov για την στελέχωσγ των κρίσιμων θέσεων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, απέδειξε ένα καλοστημένο σύστημα εξαπάτησης τοων πολιτών ως προς τις πραγματικές προθέσεις, δηλ κουτόχορτο στους Φράγκους και ξανά τα γικά μας παιδιά, αφού η ηλεκτρονική διαδικασία δεν ανέδειξε κατάλληους υποψήφιους, και η λύση δόθηκε απο τους υμέτερους, που συμπτωματικά τα τελευταία 50 χρόνια είναι και άριστοι. Τόσο άριστοι που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάντια.
Αναζητείτε εκ νέου άλλοθι για τις τραγικές και ανεύθυνες αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης στην γνώμη μας, δηλαδή στους πληβείους?.
Ίσως είναι καιρός να σοβαρευτούμε.
Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών είναι καλή ιδέα αρκεί: Σε πρώτο στάδιο από εξωτερικούς αξιολογητές(managers-επιστήμονες εξωτερικού) να αξιολογήσουν την προσφορά, το αντικείμενο εργασιών, και τους εργαζόμενους. Σε δεύτερο στάδιο πάλι εξωτερικοί αξιολογητές να εκπονήσουν μια μελέτη SWOT και ένα επιχειρησιακό σχέδιο(και όχι όπως γίνεται σήμερα μελέτες να κάνουν κομματικοί φίλοι της κάθε κυβέρνησης. Από αυτά θα προκύψει πως πρέπει να λειτουργήσει στη συνέχεια ο οργανισμός(ή αν πρέπει να λειτουργήσει)και μετά βάσει στόχων, σκοπού και αποστολής να γίνει οργανόγραμμα και σχεδιασμός δράσεων. Σήμερα πουθενά στο δημόσιο δεν γίνονται τέτοιες διαδικασίες, κυριαρχεί το ρουσφέτι και η ανάθεση «διεύθυνσης» σημαντικών οργανισμών σε καλούς υπηρέτες…Έτσι κάπως το δημόσιο έφτασε στην σημερινή χαώδη κατάσταση.
Πρέπει να ομολογήσω ότι η πρακτική του crowdsourcing είναι πρωτοβουλία καινοτομίας με άπειρες εφαρμογές στον Δημόσιο Τομέα της Ελλάδας.
Είναι απολύτως κατανοητό ότι ο δημόσιος τομέας είναι δυσλειτουργικός. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης των επιμέρους προβλημάτων του. Από την θέση μου ως Πρόεδρος Δ.Σ. του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων έχω διαπιστώσει 2 πολύ σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης: 1. Γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών αναπηρίας. 2. Μειωμένες υποδομές σχετικά με την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρίες στις δημόσιες υπηρεσίες. 3. Αυξημένο το κόστος συντήρησης του Δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ.
Υπό το πρίσμα της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που περνάει η χώρα μας, αυτά που έχω να προτείνω δεν επιβαρύνουν καθόλου τις δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού και βελτιώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρός τον πολίτη. Έτσι: 1. Απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης των πιστοποιητικών αναπηρίας μέσω Κ.Υ.Α. 2. Ενίσχυση των δημοσίων υπηρεσιών αναφορικά με τις υποδομές τους για την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρίες στις υπηρεσίες τους. 3. Το κόστος θα μειωθεί με την παράλληλη κατάρτιση υπαλλήλων εκτός από τα προκαθορισμένα καθήκοντα τους σε τομείς της πληροφορικής.
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες(τρόπος του λέγειν)για την ατυχέστατη μη μετάφραση του crοwdsourcing,αλλά προσωπικά δεν θα κολλήσω εκεί.
Μια πολύ απλή πρόταση για την κατά πολύ καλύτερη και άμεσότερη εξυπηρέτηση του πολίτη, η οποία θα διευκόλυνε άμεσα το σύνολο των Ελλήνων πολιτών που εισέρχονται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες καθημερινά, είναι η διάθεση των εκάστοτε αναγκαίων(!) παραβόλων από την ίδια υπηρεσία η οποία τα ζητά,(π.χ. παράβολα για το Υπ. Μεταφορών να διατιθενται μόνο από αυτό, παράβολα για Διαβατήρια, από την Υπηρ. Διαβατηρίων κ.λ.π.)
Όχι μόνο, εμείς οι πολίτες υφιστάμεθα απίστευτη ταλαιπωρία στο ψάξιμο και στο τρέξιμο, αλλά απασχολούνται άλλες υπηρεσίες, για εργασίες παντελώς άσχετες με το δικό τους αντικείμενο για αυτήν την εξυπηρέτηση!
Γνωρίζω πως γίνονται ενέργειες για την δημιουργία ηλεκτρονικού παραβόλου (φυσικά το καλύτερο)αλλά επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, μέχρι να (και αν) εφαρμοσθεί αυτό, ας γίνει αυτό το μεταβατικό βήμα,που θα έχει απίστευτα οφέλη στην καθημερινότήτα μας άμεσα!Μπορούν ακόμη και να αγοράσουν τα παράβολα οι Υπηρεσίες για να τα διαθέτουν αυτές μέχρι να μεταβούμε στο επόμενο βήμα του ηλεκτρονικού παραβόλου ή της κατάργησης τους) προς άμεσο όφελος του πολίτη,που ξαφνικά θα σταματήσει να ταλαιπωρείται καθημερινά και άσκοπα, λόγω απλής ανοργανωσιάς,και θα ανακουφισθεί με την σκέψη ότι κάποιος επιτέλους τον σκέφτηκε!
Γιά τους Δημοσίους Υπαλλήλους, εκτός της εργασιακής εφεδρείας, μπορεί να υπάρξει και η επαναφορά τους στον τομέα γιά τον οποίο προσληφθηκαν (πόσοι νοσηλευτές-τριες εχουν μεταταγεί σε αλλότριες θέσεις, πόσοι υπάλληλοι καθαριότητας των δήμων εργάζονται στη θέση γιά την οποία προσελήφθησαν κλπ)
Δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Consortium
Ψηφιακής και Τηλεματικής Μάθησης
VIRTUAL – DIGITAL UNIVERSITY
[Δείτε αναλυτικά την Πρόταση μου στο σύνδεσμο: http://www.scribd.com/kkouveliotis ]
Η συγκεκριμένη πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός Εκπαιδευτικού Φορέα – Consortium (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) ψηφιακής – τηλεματικής μάθησης. Θα ξεκινήσει με την προσφορά συγκεκριμένων ακαδημαϊκών προγραμμάτων ενώ ο νέος Φορέας θα δρα σε ένα παράλληλο μαθησιακό περιβάλλον και θα συμπληρώνει τις υπάρχουσες εκπαιδευτικές δομές.
Η μεθοδολογία που θα εφαρμοστεί βασίζεται στη χρήση των νέων τεχνολογιών σύγχρονης και ασύγχρονης ηλεκτρονικής και εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης. Περιλαμβάνει τρία επίπεδα:
• τη χρήση πρωτότυπης, πρωτογενούς και καινοτόμου διαδικτυακής πλατφόρμας η οποία θα υποστηρίζει βιντεοσκοπημένες διαλέξεις / μαθήματα και ζωντανές επικουρικές τηλεδιασκέψεις
• τη δημιουργία ψηφιακής διδασκαλίας μέσω εικονικής πραγματικότητας (Second Life)
• τη δημιουργία του πρώτου Ελληνικού Ψηφιακού Τηλεοπτικού Εκπαιδευτικού Καναλιού και του WEB EDU TV
Τις λυσεις-ολες- θα τις βρειτε στην αναταξη της λειτουργιας της δικαιοσυνης.
Αυτη, με την εφαρμογη των νομων μπορει να επιβαλλει την παραγωγικη/αποδοτικη λειτουργια της δημοσιας διοικησης και της ιδιωτικης οικονομιας.
Αλλος ενας θεσμος,αλλο ενα συστημα σε ποιες βασεις θα στηθει και σε ποιες υποδομες θα ακουμπησει για να λειτουργησει οταν τα παντα ειναι ξεχαρβαλωμενα?
Δεν εχουμε αλλη διεξοδο απο την κριση και αλλη προοπτικη μακροπροθεσμης ανακαμψης και προοδου οικονομικης και κοινωνικης αν δεν λειτουργησει το υφισταμενο κρατος και αυτο μονο η δικαιοσυνη μπορει να το επιβαλλει.
Ασχοληθειτε:
με τον τροπο που ΥΠΟ-λειτουργουν οι ανεξαρτητες αρχες.
με τον τροπο που λειτουργει το τραπεζικο συστημα και τις επιπτωσεις στην καθημερινοτητα του πολιτη(περαν απο τις επιπτωσεις στο εμποριο και βιομηχανια).
με τον τροπο που λειτουργουν οι επιχειρησεις κινητης τηλεφωνιας και οι αλυσιδες καταστηματων και αξιολογηστε τις επιπτωσεις πανω στην καθημερινοτητα των πολιτων και επιφερετε βελτιωσεις με την δραστικη παρεμβαση της δικαιοσυνης.
Μέχρι στιγμής ήξερα ότι έπρεπε να είμαι υπερήφανος μεταξύ άλλων γιατί η γλώσσα της πατρίδας μου είναι η ελληνική γλώσσα.
Η χρήση ενός όρου όπως αυτό (Crowdsourcing) σε δημόσια ή οιονεί δημόσια έγγραφα, διαβούλευση κλπ. κρίνεται ως επιεικώς απαράδεκτη!
Τι άλλο λοιπόν από ΝΤΡΟΠΗ για εκείνον που έβαλε σε χρήση έναν ξενόγλωσσο όρο χωρίς να ψάξει να βρει τον αντίστοιχο ελληνικό ή έστω να κάνει παράλληλη χρήση και αν φυσικά δεν υπάρχει αντίστοιχος όρος , τότε να αιτιολογήσει γιατί κάνει χρήση αυτού του ξενικού όρου….
Μη έχοντας ευχερή πρόσβαση σε λεπτομερή δεδομένα, μόνον μια γενική πρόταση φοβάμαι ότι είμαι σε θέση να σας προωθήσω προς το παρόν…
Στο πρότυπο λειτουργίας των ΚΕΠ, θα μπορούσε να ανατεθεί σε νόμιμα αδειοδοτημένα λογιστικά γραφεία ανά τη χώρα με δικαιοδοσία σε συγκεκριμένο εύρος αριθμητικής ποσότητας ΑΦΜ ( πχ για αριθμούς ΑΦΜ που ανηκουν σε 2000 ή 5000 πολίτες, αναλόγως την οικιστική πυκνότητα ) πλήρης εξουσιοδότηση συναλλαγής με Ασφαλιστικά Ταμεία ή Οργανισμούς ή Δημόσιες Υπηρεσίες (πχ ΔΟΥ, Τελωνεία, άλλες Διοικητικού χαρακτήρα Υπηρεσίες ). Μόνη ανταμοιβή μπορούσε να είναι η άμεση καταβολή υπέρ των λογιστικών γραφείων κατ’ αντιστοιχία έτους «λίγων» ευρώ ανά εξυπηρετούμενο ΑΦΜ (πχ 20 ευρώ για κάθε εξυπηρετούμενο πολίτη κάτοχο ΑΦΜ σε αραιά κατοικημενες περιοχές ή 5 ευρώ, σε πυκνοκατοικημένες κλπ, ενώ εναλλακτικά το ποσό «ετήσιας αμοιβής» μπορεί να είναι ακόμα ευθέως ανάλογο με τα χρηματικά ποσά μισθοδοσίας που επιθυμεί το Δημόσιο να εξοικονομηθούν ), προκαλώντας άμεσο «κέρδος» στο Δημόσιο.
ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ:
1. Με τον άνω τρόπο θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν τεράστια ποσά από μισθοδοσίες, όταν συγχωνευθούν σε μεγάλο βαθμό (κλείνοντας με μετατάξεις προσωπικού) πολλές τοπικές Υπηρεσίες Ασφαλιστικών Ταμείων ή Οργανισμών ή ακόμα και ΔΟΥ, όταν η αντιμετώπιση από μέρους του Δημοσίου της κάθε συναλλαγής με ελάχιστους επώνυμους εκπροσώπους πολιτών (=τα λογιστικά γραφεία) μπορεί να επιταχυνθεί με ειδικά επί τούτου συντεταγμένες διαδικασίες διαδικτύου, ακόμα και απογευματινό ωράριο.
2. Η δυνατότητα μιας επίσκεψης για ανάθεση διεκπεραίωσης μιας υπόθεσης θα ωθήσει, εκτός από το άνοιγμα περισσοοτέρων ΑΦΜ, σε ανακίνηση του τζίρου των λογιστικών γραφείων, τα οποία θα είναι δυνατόν να εξυπηρετούν μεγαλύτερο εύρος αναγκών από τις υπάρχουσες.
3. Η ανάληψη τέτοιων καθηκόντων από μεριάς λογιστικού γραφείου μπορεί να προϋποθέτει κάποιας μορφής εγγύηση ή ειδική πρόβλεψη δέσμευσης περιουσίας σε περίπτωση αναληθούς χειρισμού κλπ. Σε κάθε περίπτωση, οι συναλλαγές με χρηματικά ποσά μπορούν να «ρέουν» μόνον μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς ιδιωτικού ΑΦΜ προς και από Δημόσιες Υπηρεσίες, χωρίς την παρέμβαση του λογιστικού γραφείου, ώστε η ευθύνη μη εξαπάτησης του κοινού να βαρύνει αποκλειστικά το λοσιτικό γραφείο.
4. Με την άνω μέθοδο το Δημόσιο θα ελέγξει αποτελεσματικότερα ορθή μετάδοση στοιχείων και πληροφοριών προς και από τους πολίτες
5. Η είσπραξη φορολογίας, μπορεί να μετακυλιθεί προς τα λογιστικά γραφεία με ειδική ευθύνη περί ανακριβούς δήλωσης αναλόγως με τα περιουσιακά στοιχεία/αμοιβές, έτσι ώστε να υποχρεώνεται ο κάθε φορολογούμενος να σέβεται την ανάγκη μη επιβάρυνσης του λογιστικού γραφείου αφενός, και το λογιστικό γραφείο να «συγκρατεί» την απόκρυψη φορολογητέας ύλης αφετέρου. Τέλος, για κάθε «αύξηση» φορολογητέας ύλης ανά ΑΦΜ μπορεί να λειτουργεί κίνητρο ποσοστιαίας προμήθειας υπέρ του εν λόγω λογιστικού γραφείου.