Καλείσθε να υποβάλλετε προτάσεις για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της διαδικασίας επιλογής των υπο κατάργηση, συγχώνευση και αναδιοργάνωση φορέων του δημοσίου.
Στόχος της παραπάνω διαδικασίας είναι να αναδειχθεί εκείνη η πρακτική που θα αναδείξει τους φορείς που προτείνεται να συγχωνευθούν, να καταργηθούν ή να αναδιοργανωθούν μέσω συμμετοχικής διαδικασίας.
Είναι χρήσιμο η πρότασή σας να χρησιμοποιεί στοιχεία του φορέα όπως τον αριθμό προσωπικού που απασχολείται, το αντικείμενο του φορέα, η γεωγραφική του θέση, οικονομικά δεδομένα (δαπάνες, έσοδα κλπ) κ.ά..
Θα ηθελα επισης να σταθω στους εργαζομενους στους υπο καταργηση φορεις και συγκεκριμενα στα ατομα με ειδικες αναγκες. Ειναι γνωστο οτι τα ατομα αυτα εχουν περιορισμενες δυνατοτητες εξευρεσης εργασιας γιαυτο θεωρω ότι θα πρεπει να υπαρξει ειδικη ρύθμιση ετσι ωστε να μπορεσουν να αποκατασταθούν κατοπιν μεταταξεων σε αλλες θεσεις του δημοσίου. Ειναι σημαντικό η εκαστοτε πολιτική να λαμβανει υποψιν της αυτα τα ατομα.
Θα πρέπει κατά την γνώμη μου οι καταργησεις φορεων να μην συμπεριλαμβανουν τον τομεα ερευνας και τα ερευνητικα ινστιτουτα (ΙΓΜΕ, ΕΛΚΕΘΕ κα) διοτι η λογιστικη αντιμετωπιση που επιχειρείται να δώσετε δεν θα βοηθησει ουτε θα συμβαλλει σε μια μελλοντικη αναπτυξη του τοπου. Ειναι σε λαθος κατευθυνση να εξισωνεται τον ρολο και το εργο τομεων ερευνας που στην ουσια ειναι τα επιστημονικα πολυεργαλεια για την ανακαμψη της χώρας με αλλους δημοσιους φορεις οι οποίοι κατα γενική ομολογια χρηζουν καταργησεων η συγχωνευσεων Σας ευχαριστω θερμα.
Πιστεύω ‘οτι οι θεσμοί δεν εργάζονται διότι δεν συνεργάζονται,ο κάθε ένας από αυτούς δεν γνωρίζει το έργο του άλλου με αποτέλεσμα να υπάρχει απόσταση και αποξένωση μεταξύ τους.Αυτό εκτιμώ προκύπτει από της επιτελικές διοικήσεις του εκάστοτε θεσμού οι οποίες λειτουργούν ατομικά και εγωιστικά απέναντι στο σύστημα χωρίς να βλέπουν τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν στην κάθε επαφή των θεσμών μεταξύ τους ή γιατί δεν θέλουν να τα επιλύσουν διότι υπάρχουν συμφέροντα ατομικά ή ομαδικά αγνοώντας πάντα το κοινό όφελος. Προτείνω κατάργηση αυτών των συστημάτων διοίκησης με πιο ευέλικτα και πιο αποτελεσματικά ως προς τον τελικό αποδέκτη.
na sinxoneftei pali opos prota to ypourgeio emporikis naftilias htan to mono pou eferne esoda kai tora kathe mera xanontai……
Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η άμμεση μετακίνηση υπαλλήλων, οι οποίοι κάνουν άλλη δουλειά από αυτό που σπούδασαν, (μετατάξεις) σε φορείς που χρειάζονται προσωπικό (υγεία, παιδεία κλπ).
Δέυτερον συγχώνευση των φορέων βάση αρμοδιοτήτων, γιατί η γραφειοκρατία και η σπατάλη και η έλλειψη ελέγχου δημιουργούνται επειδή πολλοί φορείς και υπάλληλοι αναμιγνύονται στην ίδια υπόθεση. Αν γίνουν τα 2 παραπάνω τότε ζωτικής σημασίας φορείς θα επιτελούν άριστα το έργο τους, οι υπόλοιποι φορείς θα αποσυμφορηθούν, θα συγχωνευθούν βάση αρμοδιοτήτων και αυτοί οι οποίοι θα μείνουν χωρίς αρμοδιότητα θα κλείσουν. Το όλο νόημα είναι πως κάπου χρειαζόμαστε πολλά άτομα για να γίνει σωστά μια δουλεία (πχ νοσοκομεία) ενώ αλλού χρειαζόμαστε λίγα άτομα για να γίνει μια δουλεία (πχ αδεια λειτουργίας ενός καταστήματος). Το πρόβλημα στην ουσία είναι το μπέρδεμα με τις αρμοδιότητές και ότι λάθος άτομα κάνουν λάθος δουλειά. Αν γίνουν τα παραπάνω τότε οι συγχωνεύσεις – εξοικονόμηση χρήματος θα γίνουν πολύ εύκολα χωρίς προβλήματα και αντιδράσεις.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Ή ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ). ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ (ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ, ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΟΝΤΑΣ ΟΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΛΠ), ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΙΚΑΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ. (ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ, Ο ΕΝΤΙΜΟΣ, Ο ΙΚΑΝΟΣ, ΚΛΠ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ – ΙΚΑΝΟΣ/ΤΕΜΠΕΛΗΣ, ΙΚΑΝΟΣ/ΜΗ ΕΝΤΙΜΟΣ, ΚΛΠ. ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΙΓΟΣ ). ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΕΠ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΧΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ). ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ Σ’ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΑΣΕΠ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ. ΤΕΛΟΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ, ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ). ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ (ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ) ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΚΝΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
Οι προμήθειες στα νοσοκομεία χωλαίνουν λόγω γραφειοκρατίας. Φροντίστε να υπάρχει μια κεντρική αποθήκη που θα προμηθεύει τα υλικά και τα φάρμακα γιατί μερικές φορές φτάνουμε στα άκρα ενώ η προϊσταμένη του τμήματος μπορεί να αναλίσκει τον περισσότερο χρόνο της στα γραφειοκρατικά.
1)ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ .ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ 3 ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΩ ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΚΕΠ!!! ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΖΙ!! 2)ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ 100, ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΛΙΣΤΑ, ΚΟΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΛ ΚΑΙ ΟΙ 5 ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ
Συμφωνώ με τη μείωση των βουλευτων σε 50 και με την καταργηση των δημοσίων ΚΤΕΟ (όποιος θέλει να κυκλοφορεί το άχρηστο και επικίνδυνο αυτοκίνητό του πηγαίνει στα δημόσια ΚΤΕΟ. Ελεγχος του πόθεν έσχες όλων των υπαλλήλων των ΚΤΕΟ πριν να συνταξιοδοτηθούν ή να απολυθούν
Κατάργηση ΟΛΩΝ των νομικών προσώπων που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια και απόλυση των υπαλλήλων τους.
Σαφέστατα συμφωνώ με τη συγχώνευση και κατάργηση πολλών «άχρηστων» ή τέλος πάντων μη ενεργών φορέων του Δημοσίου. Γιατί πρέπει να πληρώνουμε ακόμη (αδρά) ανρώπους που κάθονται και δεν προσφέρουν τίποτε στο κονωνικό σύνολο? Το πάρτυ τελείωσε, προς μεγάλη απογοήτευση αρκετών. Οποιαδήποτε μείωση υπέρογκων ή και μή μισθών, κατάργηση φορέων – μετάταξη – απόλυση πλεονάζοντος προσωπικού με βρίσκει σύμφωνο.
Θα ήθελα να προχωρούν οι αλλαγές γρηγορότερα, να πάψει άμεσα τη ζημιογόνω λειτουργία του ο ΟΣΕ, να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, να σταματήσουν να υφίστανται οι ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών (φαρμακοποιοί – ταξιτζίδες – φορτηγατζήδες – τελωνιακοί ή όπως αλλιώς ονομάζονται. Θα ήθελα να σταματήσω να πληρώνω υπερβολικά μεγάλους μισθούς στους «εργαζόμενους» της ΕΒΖ, η οποία δανείζεται απο την ΑΤΕ για να πληρώσει τους μισθούς των ολίγων προνομιούχων. Θα ήθελα να ιδιωτικοποιηθεί το ΤΤ και να δημιουργηθούν ισχυροί οικονομικοί πυλώνες που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της χώρας. Θα ήθελα ν΄ αλλάξουν πολλά στη χώρα μου γιατί το αξίζει, γιατί όταν βγαίνω στο εξωτερικό ζηλεύω τους Ευρωπαίους «φίλους» μας που κατάφεραν κι έχτισαν ένα κράτος κοινωνικής πρόνοιας και ισονομίας….. Θα ήθελα, τέλος πάντων κάτι ν΄ αλλάξει προς το καλύτερο ή κάτι ν΄ αλλάξει γιατί έτσι όπως έζησα τη ζωή μου μέχρι τώρα, κάτι δεν μου άρεσε κιείμαι πολύ ευχαριστημένος που κάτι όντως αλλάζει, γιατί υπάρχουν αντιδράσεις επί το πλείστων απο ανθρώπους που ξεβολεύονται. Γιατί εκτός απο το 1.000.000 αυτών που προσδοκούν να συγκεντρωθούν στις πλατείες, υπάρχουν κι άλλα 9.000.000 που κάθονται στα σπίτια τους, κουρασμένοι απο τον κάματο της ημέρας, που περιμένουν αυτες τις αλλαγές, κι ας θίγουν άμεσα και συμφέροντα δικά τους. Οπότε ΝΑΙ συμφωνώ.
Μπαρτζώκας Κων/νος
Δημόσιος Υπάλληλος
ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΟΠΩΣ Ο ΟΚΑΝΑ, ΤΟ 18ΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΘΕΑ.ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ 18ΑΝΩ ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κα ΜΑΤΣΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ(ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ) ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ 736 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ. Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΙΧΡΗ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ. Η ΕΕ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΑΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΕΜΜΕΣΑ ΔΙΟΤΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΕ ΜΑΣ.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΟΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΔΣΕ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (731-736) ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΑ ΗΤΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΕΠΩΦΕΛΗΣ.
ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΛΟΓΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ.
Πιστεύω ότι θα πρέπει να εξεταστεί η κατάργηση των Περιφερειακών διοικήσεων εκπαίδευσης διότι απλά λειτουργούν ως σύνδεσμοι και διαβιβαστές εγγράφων προς το Υπουργείο. Ταυτόχρονα πληρώνουμε καθηγητές οι οποίοι λειτουργούν ως διοικητικοί υπάλληλοι στις έδρες των περιφερειών, ακόμα και ο Περιφερειακός δ/ντής, αλλά και ενοίκια στα γραφεία που στεγάζονται καθώς και λειτουργικά έξοδα ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λ.π.
Αμεση κατάργηση Λιμενικών Σταθμών οι οποίοι αν εξετάσετε από τις εισπράξεις τους καθώς και από δίωξη παράνομης αλιείας και άλλων έκνομων πράξεων είναι σχεδόν μηδενική ενώ το κόστος λειτουργίας τους είναι τεράστιο.Προτείνεται σε ενεργές Υπηρεσίες ενίσχυση του προσωπικού όπου απαιτείται.
Αναβάθμιση air contition με ένα μηχανισμό συνολικής κτηριακής εγκατάστασης τόσο για εξικονόμηση ενέργειας όσο και για ποιότητα λειτουργίας και κόστους συντήρησης.
Όσο για υπηρεσίες του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ή όποιο άλλο όνομα έχει άμεσα να αποδεσμευτεί: η θεώρηση συνταγών οίκου ναύτου από Λιμενικούς ή πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου και οι συνταγές να μεταφερθούν στο Υγειονομικό τμήμα κάθε Περιφέρειας όπως όλα τα άλλα ταμεία. Οι θεωρήσεις αδειών άλιείας σκαφών να γίνονται από τις αρμόδιες διευθύνσεις αλιείας των Περιφερειών οι οποίες ούτοσυάλλως τηρούν αντίστοιχους φακέλλους σκαφών.Η εύρεση ναυτικής εργασίας να γίνεται μέσω των οργανομένων γραφείων ΟΑΕΔ όπως για τις άλλες δουλειές.
Τα δρομολόγια πλοίων καθώς και οι ανάλογες υπηρεσίες χορήγησης σκοπιμότητας να γίνεται από το υπουργείο μεταφορών το πλέον αρμόδιο όργανο που μεριμνεί για όλα τα άλλα.Κωδικοποίηση του ΚΟΚ σε όλα και απορώ γιατί έμειναν απέξω τα υπέρβαρα.
Τέλος κατάργηση των χρονοβόρων διαδικασιών και επιβολή προστίμου με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς περιτά φρου φρου τα οποία το μόνο που κάνουν είναι να μεσολαβούν κάποιοι είτε για διαγραφή προστίμων είτε για πολιτικό όφελος. Ίσως κάποτε να κερδίσομε τη χαμένη αξιοπρέπεια μας όχι για μας αλλά για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, και για να μην ψαχνόμαστε όπως εγώ να πάω να εργασθώ στο ΝΤΟΥΜΠΆΙ με κύρος αξιοπρέπεια και προπαντώς παιδεία σε ότι κι αν κάνω.
ευχαριστώ για τη φιλοξενία και ελπίζω κάτι από όλα αυτά να εισακουσθεί. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ (ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ) ΛΟΓΩ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΚΛΑΔΩΝ ΤΩΝ Ε.Δ. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΗΔΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ. οΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΣΘΩΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩΝΤΑΣ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΩΣΕΙ Η ΕΧΟΥΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΚΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Π.Χ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΚΟΙΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ Π.Χ. ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΣΕ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
1. Η επιλογή των προς συγχώνευση υπηρεσιών δεν πρέπει να γίνει με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια (Σκοπός δεν πρέπει να είναι η με κάθε τρόπο μείωση των εξόδων του κράτους αλλά ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του, κυρίως μέσα από την εξάλειψη του φαινομένη της επικάλυψης αρμοδιοτήτων οποίος μπορεί να φέρει και οικονομικά αποτελέσματα)
2. Δεν πρέπει να θεωρούνται περιττοί οργανισμοί που έχουν ως κύριο σκοπό τους τnς έρευνα και οργανισμοί με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης υπαλλήλων (Βλέπω να προκρίνονται προς συγχώνευση πληθώρα επιστημονικών υπηρεσιών, ερευνητικών κέντρων π.χ ΙΓΜΕ, ΕΘΙΑΓΕ κ.λ.π.). Αν κάτι αποτελεί ελπίδα για το κράτος σήμερα είναι η έρευνα.
3. Δεν πρέπει να θεωρούνται περιττοί και βάρος για το κράτος οργανισμοί με κοινωνικό σκοπό. Δεν είναι δυνατό να κρίνονται με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και να καταργούνται οργανισμοί οι οποίοι παρέχουν κοινωνικό έργο.
4. Οι υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονται σε οργανισμούς που πρόκειται να καταργηθούν ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ σε άλλες υπηρεσίες στις οποίες μπορεί να προσφέρουν αναλόγως προσόντων τους, με το ίδιο μισθολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς. Εδώ μπορεί να ακολουθηθεί μία αδιάβλητη διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ. Δεν φταίει σε τίποτα ο υπάλληλος αν άλλαξαν οι οικονομικές δυνατότητες ή οι προτεραιότητες του κράτους.
5. Η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ να περιλαμβάνει την κρίση του υπαλλήλου όχι για το αν κάνει ή όχι για το δημόσιο (είναι παντελώς ανυπόστατο και παρελκιστικό το συγκεκριμένο επιχείρημα δεδομένου ότι υπάρχουν πάμπολλα κενά στο δημόσιο τα οποία μπορεί να αφορούν από κηπουρούς και κλητήρες μέχρι ειδικούς επιστήμονες) αλλά να περιλαμβάνει κριτήρια για το ΠΟΥ θα τοποθετηθεί.
6. Η διαδικασία των συγχωνεύσεων κλπ δεν πρέπει να γίνει σταδιακά αλλά ΣΥΝΟΛΙΚΑ έτσι ώστε:
α. Να υπάρξει πλήρης καταγραφή των πάσης φύσεως υπηρεσιών (και των αρμοδιοτήτων τους) καθώς και των υπαλλήλων τους ανά την Ελλάδα.
β. Να έχει προηγηθεί πολιτική απόφαση για το ποιοί οργανισμοί θα καταργηθούν σε όλη την Ελλάδα ΣΥΝΟΛΙΚΑ ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους και τους σκοπούς τους.
γ. Να έχουν καταγραφεί τα κενά παντός είδους σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου
δ. Να υπάρξει πλήρης διαφάνεια ως προς τις διαθέσιμες θέσεις και τα ανάλογα προσόντα που η κάθε μία απαιτεί (ανάρτηση πλήρους πίνακα από το ΑΣΕΠ μέσω διαδικτύου)
ε. Να κληθεί ο κάθε υπάλληλος των προς κατάργηση υπηρεσιών να συμπληρώσει έντυπο προτιμήσεων του, με βάση τις διαθέσιμες θέσεις (κάτι ανάλογο του μηχανογραφικού που συμπληρώνουν οι μαθητές)
στ. Να ακολουθήσει ειδική επιλογή, μέσω ΑΣΕΠ, για το ΠΟΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΥ, ανάλογα με αντικειμενικά κριτήρια (αποκλειόμενης της συνέντευξης), όπως τυπικά προσόντα, οικογενειακή κατάσταση, γεωγραφική κατανομή κλπ. Δεν προτείνω την ανθρωποφαγική επιλογή του ποιός θα μείνει και ποιός θα φύγει αλλά τη διαδικασία της επιλογής θέσεων. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να υπάρξει για την απαγόρευση μετάταξης σε θέση που απέχει περισσότερο από κάποια χιλιόμετρα από την κατοικία του υπαλλήλου (πχ. 20-30 χλμ) ή για θέση που βρίσκεται σε μέρος που δεν δύναται ο υπάλληλος να μεταβεί με τα αστικά μέσα μεταφοράς, εκτός αν ο ίδιος το έχει ζητήσει.
ζ. Αν κάποιοι περισσέψουν από αυτή τη διαδικασία, είτε γιατί δεν υπήρξε θέση με τα προσόντα τους, είτε δεν υπήρξε θέση στην περιοχή τους κλπ, να ακολουθήσει δεύτερη φάση, όπου θα μπορούν να επιλέξουν διαθέσιμες θέσεις που δεν είναι στο γνωστικό τους αντικείμενο, αλλά που θα μπορούν να τις κάνουν κατόπιν κάποιας ειδικής εκπαίδευσης που θα γίνει με μέριμνα του κράτους.
η. Αν τέλος περισσέψουν και από αυτή τη διαδικασία κάποιοι (πράγμα σχεδόν απίθανο), να συσταθούν προσωποπαγείς θέσεις σε μεγάλες υπηρεσίες του δημοσίου στις οποίες οι υπάλληλοι θα μεταταχθούν υποχρεωτικά. Οι υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να είναι αυτές που έχουν το γηραιότερο προσωπικό, άρα προσωπικό που θα συνταξιοδοτηθεί σύντομα, οπότε και θα είναι υπηρεσίες στις οποίες πρόκειται σύντομα να δημιουργηθούν κενά λόγω συνταξιοδοτήσεων
Επιτέψτε μου να σχολιάσω χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα για το ΜΗΤΡΩΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ http://doc.texnikoi.gr/mitroo/mitroo.htm, στην οποία διαβάζει κανείς ότι: «Οι συγκεκριμένοι φορείς συνιστούν δημόσιες οργανώσεις παροχής ζωτικών κοινωνικών υπηρεσιών και αγαθών στα μέλη του κοινωνικού σώματος, ποικίλης νομικής μορφής, υπό τον έλεγχο, την εποπτεία και την εγγύηση του Κράτους, αναλόγως της φύσεως της ασκούμενης δημόσιας λειτουργίας.» Θα στεκόμουν σε κάποιες λέξεις κλειδιά στο παραπάνω απόσπασμα που έχουν βαρύτητα κατά την άποψη μου και θα προσπαθούσα να δώσω σε αυτές την ερμηνεία που έχουν ή ίσως θα μπορούσαν να έχουν: ΠΑΡΟΧΗ,ΕΛΕΓΧΟ ΕΠΟΠΤΕΙΑ,ΕΓΓΥΗΣΗ. Η λέξη «ΠΑΡΟΧΗ» προϋποθέτει ότι ο υφιστάμενος ή ο υπό ίδρυση φορέας έχει ξεκαθαριστεί τι θα παρέχει, γιατί, πώς, από ποιους και σε ποιους. Η λέξη «ΕΛΕΓΧΟΣ» συνδέεται με ύπαρξη κριτηρίων αξιολογικών σχετικών και αντίστοιχων του φορέα. Η λέξη «ΕΠΟΠΤΕΙΑ» σχετίζεται με την ανατροφοδότηση, βάση των πεπραγμένων ελέγχων, για συμμόρφωση και βελτίωση της λειτουργίας του φορέα, ώστε να παρέχει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες για τις οποίες υπάρχει η θα δημιουργηθεί.Τέλος η λέξη «ΕΓΓΥΗΣΗ» πιστεύω πως μπορεί να συνδέεται με όλα τα προηγούμενα και είναι ένα είδος πιστοποίησης για την ύπαρξη του φορέα, αν μεν υπάρχει ή εφόσον συσταθεί να πιστοποιηθεί σε ένα ανάλογο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρώσει έναν κύκλο λειτουργίας.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΑΓΕΙΡΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΣΕ 7000-10000 ΜΕΡΙΔΩΝ ΗΜΕΡΙΣΙΩΣ.ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΏΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ,ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΣΤ (ISO & HACCP) ΑΠΟ ΤΟ ΧΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ Α΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΥΨΙΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ(ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΟΝΕΩΝ)ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ. ΝΑΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΠΙΔ ΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΑΠΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 Η΄25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ,ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΥΡΩΝΩ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΤΥΧΙΑ,ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΩ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ… ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ 60 ΜΗΝΕΣ)ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥΣ.ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ.
ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΡΗΣΗ ΕΓΩ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑ (30) ΧΡΟΝΙΑ . ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΄΄ΟΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΚΟΡΟΙ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΄΄ . ΤΟ ΠΑΘΑΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ .
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ??? ΠΑΛΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΜΕ …………………………………………………….
Άμεσο κλείσιμο όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ της χώρας, με εκποίηση των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων. Μεταφορά του διοικητικού προσωπικού στις διευθύνσεις μεταφορών και του τεχνικού προσωπικού στις τεχνικές υπηρεσίες των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Έτσι θα εξοικονομηθούν κονδύλια από τα λειτουργικά έξοδα των ΚΤΕΟ και θα πάψουν να υπάρχουν δεκάδες εστίες διαφθοράς. Τα οχήματα θα εξυπηρετούνται από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, τα οποία ίσως και να αυξηθούν σε αριθμό, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό νέες θέσεις εργασίας.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ.ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΚΕΚΥΚ ΑΜΕΑ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ,ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΚΕΥΚ ΑΜΕΑ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΧΩΝΕΥΤΟΥΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ,ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΣΩΣΤΟΤΕΡΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ,ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΟΠΩς ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΝΧΟΝΕΥΣΕΙ ΚΕΝΤΡΑ
Σύμφωνα με τις δημσιοποιημένες από την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης πληροφορίες, στους υπό συγχώνευση Δημόσιους Οργανισμούς περιλαμβάνεται ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».
Προτείνουμε τη συνολική μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τη διαχείριση του Πάρκου στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας.
Η πρόταση μας αυτή συμβαδίζει απολύτως με την απόφαση της κυβέρνησης για τη μείωση του αριθμού των Δημόσιων Οργανισμών και ταυτόχρονα διασφαλίζει τη συντήρηση και προστασία του από τον κατεξοχήν αρμόδιο φορέα, τον Σϋνδεσμο των Δήμων της περιοχής.
Ο ΑΣΔΑ και οι Δήμοι της περιοχής έχουν πολύχρονη διαδρομή ενασχόλησης με την προστασία, συντήρηση και ανάδειξη του Πάρκου και είναι αναμφίβολα ο καταλληλοτερος φορέας για τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας.
Το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» είναι χώρος μοναδικής οικολογικής αξίας και ομορφιάς, συνολικής έκτασης 1.150 στρεμμάτων. Η χλωρίδα και η πανίδα του συνιστούν ένα πραγματικά σπάνιο φαινόμενο ύπαρξης έκτασης φυσικού κάλλους μέσα στον αστικό ιστό.
Ξεκινώντας από τις αρχές ακόμη της δεκαετίας του 1990, που το Πάρκο ήταν σε κάκιστη κατάσταση με τόνους μπάζα και χωρίς ίχνος πρασίνου, ο ΑΣΔΑ, υλοποίησε σειρά έργων που άλλαξαν πλήρως την εικόνα του Πάρκου. Μερικά από αυτά είναι: ύδρευση, άρδευση και συντήρηση του πρασίνου, 24ωρη φύλαξη, δημιουργία υποδομών για τους επισκέπτες και συντήρηση τους, οργανωμένες δενδροφυτεύσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών, ποικίλες εκδηλώσεις ( περιβαλλοντικές, πολιτιστικές, αθλητικές), συνεργασία με Περιβαλλοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο ΄Πάρκο (WWF, Μεσόγειος SOS, Ορνιθολογική Εταιρεία).
Αναλυτικότερη ανάπτυξη της προτασης μας αποστέλλουμε με έγραφο στον κ. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τους συναρμόδιους Υπουργούς.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ
Ανδρέας Μποζίκας
Προτείνω την άμεση κατάργηση 250 βουλευτικών θέσεων καθώς και των βουλευτικών γραφείων.
Ο αριθμός των 50 βουλευτών είναι υπέραρκετός για τη λειτουργία της βουλής και του κράτους.
θα εξοικονομιθεί ένα τεράστιο ποσό, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε, τα έξοδα του κράτους για την διατήρηση ενός βουλευτή, είναι τεράστια.
Επίσης, η κατάργηση ιδιωτικών βουλευτικών γραφείων, συνεπάγεται και την μείωση των δαπανών για τη λειτουργεία τους. Οι 50 βουλευτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν χώρους του κτηρίου της βουλής.
Καλημέρα , σε όλους. Κάθε πρόταση για ειλικρινή διάλογο είναι θετική. Δουλεύω στο χώρο της Υγείας σε Νοσοκομείο και οι ελλείψεις προσωπικού τόσο νοσηλευτικού , όσο και διοικητικού-τεχνικού είναι μεγάλες. Θεωρώ ότι οι συγχωνεύσεις θα λειτουργούσαν θετικά στο χώρο της υγείας και οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να δεχτούν έναν εξορθολογισμό αν γινόταν από τη πλευρά της κυβέρνησης τα παρακάτω:
1.πρόταση να κλείσουν όλες οι ΔΥΠΕ (που από τότε που δημιουργήθηκαν απλά μεταβιβάζουν τα έγγραφα και δε διευκολύνουν καθόλου ,αλλά δημιουργούν γραφειοκρατία και προβλήματα)
2. να αναπροσαρμοστουν στα δεδομένα της εποχής οι οργανισμοί των Νοσοκομείων πρώτης γραμμής και να στελεχωθούν με βάσει αυτούς τους οργανισμούς
3. η κυβέρνηση να συζητήσει στις κλαδικές της τα θέματα των συγχωνεύσεων των Νοσοκομείων και να πείσει τους ψηφοφόρους της ότι θα αξιολογηθούν, μεταταχθούν ,μετακινηθούν…κ.λ.π με τα ίδια κριτήρια που θα ισχύσουν για όλους(γιατί δυστυχώς εδώ και χρόνια έχει αποδειχτεί ότι αυτοί αποφασίζουν εδώ και χρόνια ποιός θα γίνει διευθυντής γιατρός, ποιός θα πάει στο Υπουργείο γραμματέας, ποιές κλινικές θα συγχωνευθούν και εκεί η κάθε κυβέρνηση σκοντάφτει και μεροληπτεί)
4.Να μειωθούν τα άτομα που δουλεύουν στο Υποργείο και να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία
5.Να βγεί νομοθεσία και κοινές προδιαγραφές για προμήθειες-εργα-μελέτες ειδικά για τις νοσηλευτικές μονάδες της ελληνικής επικράτειας
6.Να είναι ξεκάθαρο ότι στην ελλάδα θέλουμε να διατηρήσουμε στην υγεία το δημόσιο χαρακτήρα της
7.Να τιμωρηθούν όσοι «κλέβουν» την υγεία (φακελάκια,απουσίες,διπλοθεσίτες,μεσάζοντες,καταχραστές)
Αν γνωρίζουμε αυτά ως προυποθέσεις νομίζω ότι παρόλο ότι κάθε αλλαγή έχει και οικονομικά κόστη, όμως μέσα σε κοντινό χρονικό διάστημα θα μπορέσει αυτό να ευδοκιμήσει και να παρέχουμε καλές υπηρεσίες υγείας ,(γιατί υπάρχει φοβερό δυναμικό υγείας στη χώρα μας) και χωρίς οικονομικές απώλειες πιά.
ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ. ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 1999.ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΟΡΦΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ), ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥΣ.
ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ, ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΠΟΥ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ),ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΄΄ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ΄΄.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΄΄ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ΄΄ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΗ ΟΛΩΝ, ΧΑΡΑΞΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΠΤΕΡΝΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ, ΠΡΟΤΙΣΤΩΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ? ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΜΕΤΑΤΑΞΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΄΄ΚΡΥΒΟΥΜΕ΄΄ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ (ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ),ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Η ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΧΗΜΑ ΟΞΥΜΩΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΄΄ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ΄΄ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ, ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΟΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΣΕ Η/Υ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ Η ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΄΄ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ΄΄?
ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ? ΤΟ 700.000 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ.
Διακοπή, ή όχι, λειτουργίας του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας και μεταφορά του σε νέο φορέα με αντικείμενο την παρεχόμενη μέριμνα προς την σπουδάζουσα νεολαία.
Η παροχή μέριμνας προς την σπουδάζουσα νεολαία, κυρίως σίτιση και στέγαση, είναι ανελαστική δαπάνη του Υπουργείου και είναι αδύνατο να καταργηθεί. Είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ίδια την φύση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και παντού στον κόσμο θεωρείται δεδομένη ανεξάρτητα από τα διοικητικά σχήματα και τους φορείς που την παρέχουν.
Οι δαπάνες που καταβάλλονται, όχι μόνο είναι χαμηλές σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά επιπλέον λόγω της πολυδιάσπασης του χώρου και της ανυπαρξίας ελεγκτικού μηχανισμού δημιουργείται ένα περιβάλλον υποβάθμισης και διαφθοράς.
Το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, με το δίκτυο του ανά την χώρα και την λειτουργία των μεγάλων φοιτητικών εστιών, θα μπορούσε να αποτελέσει τον μηχανισμό ανάληψης του συνόλου της μέριμνας για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας μέσω της τυποποίησης των λειτουργιών και των παραγόμενων προϊόντων για την αποτελεσματική χρήση των πόρων που διατίθενται για την μέριμνα.
Κατά τον τελευταίο χρόνο έγινε σημαντική δουλεία στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της λειτουργίας του και του περιορισμού των δαπανών. Πλην όμως, εφόσον αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του ( ή όχι ), η δημιουργία νέου φορέα, δίδει τη δυνατότητα να σχεδιαστεί η διαχείριση, η λειτουργία και ο έλεγχος της έννοιας «ΜΕΡΙΜΝΑ» έτσι ώστε οι πόροι που διατίθενται να παράγουν αυτά που προϋπολογίζονται να παράγουν.
Για πολλά χρόνια αναπτύχθηκαν δεκάδες διοικητικοί μηχανισμοί που απορροφούσαν τελικά το μεγαλύτερο μέρος των πόρων με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην απαξίωση της παραγωγής. Τριτοκοσμικές συνθήκες στην στέγασης, διαφθορά και υπολειτουργία στη σίτιση.
Θα ήταν κρίμα να επαναλάβουμε και σήμερα το ίδιο λάθος και να στήσουμε δεκάδες διοικητικούς μηχανισμούς ανά την χώρα, σε κάθε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.
Αντίθετα όμως, η δημιουργία ενός φορέα, ως μετεξέλιξη του Ε.Ι.Ν., που θα αναλάβει το σύνολο της σίτισης και της στέγασης, όπου αφού περιγράψει και τυποποιήσει τα προϊόντα παραγωγής ( πρότυπο διαμονής-διατροφής, διατροφικό πακέτο, ξενώνες , κ.τ.λ.) θα μπορούσε να αποτελέσει την καρδιά ενός συστήματος στο οποίο εκτός από την λειτουργία των μεγάλων φοιτητικών εστιών θα μπορούν να συμμετέχουν και οι δυνάμεις της αγοράς στην διαδικασία παραγωγής , λειτουργίας και διανομής.
Επίσης οι Μαθητικές Εστίες θα μπορούσαν επίσης να αποτελέσουν ένα δίκτυο ξενώνων νεότητας με δράσεις περιβαλλοντικές, εκπαιδευτικές, αθλητικές κ.τ.λ. μιας και δραστηριοποιούνται στα πιο επίκαιρα σημεία της περιφέρειας της χώρας. Οι εγκαταστάσεις είναι ιδιόκτητες με πολύ λίγο προσωπικό και χαμηλό κόστος. Αντίθετα όμως η επίδραση της λειτουργίας τους στις τοπικές κοινωνίες ιδιαίτερα σημαντική τόσο σε κοινωνικό όσο και σε αναπτυξιακό επίπεδο.
Η μέριμνα δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζεται ως ελεημοσύνη. Είναι δικαίωμα που έχει υποχρέωση να το ικανοποιεί η πολιτεία στα πλαίσια της, από κοινού χρηματοδότησης με τις οικογένειες των σπουδαστών, επένδυσης στο μέλλον.
Δίδεται η ευκαιρία να τεθεί στο κέντρο του ενδιαφέροντος ο σπουδαστής και οι ανάγκες του που καλούμαστε να ικανοποιήσουμε.
Η αντίληψη να δημιουργούμε διοικητικούς μηχανισμούς και γραφειοκρατία που ενδιαφέρεται πρωτίστως για την αυτοσυντήρηση της θα πρέπει να μείνει ως ανάμνηση του παρελθόντος. Δεν είναι δυνατό μην να υπάρχει καμία σχεδίαση και να υποχρεώνονται οι σπουδαστές να προσαρμόζονται στη λειτουργία του όποιου συστήματος και όχι να προσαρμόζεται το σύστημα στις ανάγκες των σπουδαστών. Φτάνει να αναλογιστεί κανείς το κόστος, σε χρήμα και χρόνο, που απαιτείται καθημερινά για την πρόσβαση στα σημεία με αποτέλεσμα την απάρνηση, εξ ανάγκης, του δικαιώματος.
Η ύπαρξη και η λειτουργία κάποιου φορέα έχει να κάνει αφενός με την κάλυψη των αναγκών των πολιτών που καλείται να ικανοποιήσει και αφετέρου με τον οικονομικό έλεγχο του αντικειμένου. Η μέριμνα προς την σπουδάζουσα νεολαία είναι απόλυτης προτεραιότητας ανάγκη και πολύ μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος που είναι αδιανόητο να λειτουργεί κατακερματισμένα, χωρίς συνολικό σχεδιασμό και διαδικασία ελέγχου.
Είμαι Ερευνητής του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ) το οποίο λειτουργεί βάσει του Ν.1349/83 (άρθρο 12) ως ΝΠΔΔ εποπτευόμενο από το ΥΠΟΜΕΔΙ (πρωην ΥΠΕΧΩΔΕ), στον οποίο και καθορίζεται ο σκοπός του, ο οποίος είναι «η Εφαρμοσμένη Έρευνα στους τομείς της Τεχνικής Σεισμολογίας και των Αντισεισμικών Κατασκευών και η ανάπτυξη τεχνολογίας για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών των σεισμών». Το ΙΤΣΑΚ θεωρείται Ερευνητικό και Τεχνολογικό Κέντρο σύμφωνα με τον Ν.2919/2001, ενώ διατηρεί και Ειδικό Λογαριασμό διά μέσω του οποίου έγινε η διαχείριση πρόσθετων κονδυλίων πέρν του τακτικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ μέχρι σήμερα, περίπου, από Ερευνητικά Προγράμματα (κυρίως Ευρωπαϊκά). Στο ΙΤΣΑΚ σήμερα υπηρετούν 12 Ερευνητές όλων των βαθμίδων, κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος οι οποίοι προσελήφθησαν και εξελίχθηκαν με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες εκλογής και κρίσης, από κατάλληλα Εκλεκτορικά Σώματα με διαδικασίες ανάλογες των μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων και άλλοι 17 Δημόσιοι Υπάλληλοι, ειδικών προσόντων (Τεχνικοί, Ηλεκτρονικοί, Οικονομολόγοι και Διοικητικοί). Το ΙΤΣΑΚ δραστηριοποιείται στην παραγωγή εφαρμοσμένης έρευνας, στην τεκμηρίωση και στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας – τεχνολογίας στο χώρο της Αντισεισμικής Μηχανικής και της Τεχνικής Σεισμολογίας, έχοντας δημοσιεύσει μέχρι σήμερα μεγάλο αριθμό πρωτότυπων επιστημονικών εργασιών διεθνώς ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορα Ερευνητικά Προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, το ΙΤΣΑΚ συμμετείχε στον αντισεισμικό σχεδιασμό μεγάλων έργων (π.χ. Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, Εγνατία Οδός, Φράγματα, κτλ) Επιπρόσθετα, μαζί με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχουν αναλάβει από κοινού, την αναβάθμιση/επέκταση, τη συντήρηση και απρόσκοπτη λειτουργία ενός Ενιαίου Εθνικού Δικτύου Επιταχυνσιογράφων (ΕΔΕ) συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθεια που καταβάλλεται για τη μείωση του σεισμικού κινδύνου. Από τη συστηματική μελέτη των καταγραφών συνεχώς προκύπτουν πολύτιμα συμπεράσματα που συμβάλουν στην περαιτέρω αντισεισμική θωράκιση της Χώρας.
Χθές, 18 Ιουλίου 2011, δημοσιεύθηκε στον τύπο οτι προβλέπεται το ΙΤΣΑΚ να συγχωνευτεί με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). Ο ΟΑΣΠ έχει ως αρμοδιότητα τον συντονισμό των εβεργειών του Δημοσίου και Ιδιωτικού Δυναμικού για την εφαρμογή της αντισεισμικής Πολιτικής της χώρας αναφορικά με τις κατασκευές. Συνεπώς, ο ΟΑΣΠ είναι μία Δημόσια Υπηρεσία επιτελικού χαρακτήρα που μπορεί να χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα της εφαρμοσμένης έρευνας που παράγονται από το ΙΤΣΑΚ το οποίο είναι Ερευνητικό Κέντρο.
Από όλα τα παραπάνω καθίσταται προφανές ότι, στον οιοδήποτε κεντρικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης, είναι απαραίτητη η διατήρηση του ΙΤΣΑΚ ως Ερευνητικό και Τεχνολογικό Κέντρο, διότι αυτό συνεισφέρει στην ενδυνάμωση της χώρας από τους σεισμούς. Συνεπώς, στο νέο φορέα που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση του ΙΤΣΑΚ με τον ΟΑΣΠ θα πρέπει να διατηρηθεί ο Ερευνητικός Χαρακτήρας του Ινστιτούτου, αναπτύσσοντας σύγχρονο κατάλληλο νομικό πλαίσιο λειτουργίας και προς την κατευθυνση αυτή μπορούμε να συνεισφέρουμε τα μέγιστα.
Γενικά τα προηγούμενα σχόλια έχουν στην πλειοψηφία τους κάποιες καλές ιδέες σε ότι αφορά την οργάνωσή και το ιδεολογικό-οργανωτικό πλαίσιό τους. Στην πρακτική εφαρμογή τους όμως μια καλή ιδέα νομίζω ότι είναι η χρήση των διαδικτυακών εφαρμογών ΧΩΡΙΣ να χρειαστεί να απολυθεί ΚΑΝΕΝΑΣ, απλά να μεταφερθεί σε πιο ουσιαστικά και παραγωγικά πόστα. Είναι κοινή παραδοχή ότι ο μέσος πολίτης υποφέρει σήμερα από την γραφειοκρατία. Στήνεται στις ουρές για να πάρει έγγραφα και πιστοποιητικά που στην μέγιστη πλειονότητά τους είναι παντελώς άχρηστα και ανούσια. Π.χ. γιατί να τρώει ένα ολόκληρο πρωινό στα ασφαλ. ταμεία για να του εγκριθούν οι ιατρικές δαπάνες? Γιατί να τρώει 2-3 μέρες για να βγάλει ένα πιστοποιητικό φόρου κληρονομιάς (εφόσον έχει ήδη το παράβολο πληρωμής του στα χέρια του?). Γιατί να χρειάζεται 1 μήνα πήγαινε-έλα στις πολεοδομίες και τα υποθηκοφυλακεία? Γιατί να πρέπει να φάει 2 μέρες ολόκληρες στην εφορία για να κάνει λήξη ελευθέριου επαγγέλματος? (Τα ανωτέρω παραδείγματα τα έχω υποστεί προσωπικά). Η λύση είναι απλή: TAXIS. Θερμή παράκληση προς την κυβέρνηση να εισάγει ΟΛΕΣ αυτές τις ενέργειες (και φυσικά και δεκάδες άλλες που δεν μου έρχονται τώρα στο μυαλό αλλά σίγουρα βασανίζουν άλλους πολίτες) σε μια διαδικασία διαδικτυακής διεκπεραίωσης. Αν είναι τόσο απαραίτητο -τέλος πάντων- να υπάρχουν ακόμη στις μέρες μας τέτοιου είδους πιστοποιητικά (που σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχουν) τουλάχιστον εισάγετε αυτές σε μια εφαρμογή ανάλογη του TAXIS (που έχει σώσει κόσμο) ή και ΜΕΣΑ στο ίδιο το TAXIS (με χρήση του ΑΦΜ, ώστε να υπάρχει και έλεγχος). Οι υπάλληλοι που θα χρησιμοποιούνταν ως σήμερα στις προαναφερθείσες υπηρεσίες (Εφορίες, πολεοδομίες, ασφαλιστικά ταμεία, ΚΕΠ κλπ. κλπ.) και ταλαιπωρούνται μέσα στο ατελείωτο χαρτομάνι, να μεταφερθούν στην ανάπτυξη, βελτίωση και συντήρηση του TAXIS. Και μιας και δεν γνωρίζουν όλοι οι υπάλληλοι την πληροφορική (κακώς) κάποιοι αναγκαστικά θα μεταφερθούν σε άλλες ποιο απλές θέσεις όπως ενημέρωση πολιτών ή και κρίσιμες όπως στον ΕΛΕΓΧΟ και την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ !. Μια εξοικονόμηση πόρων ούτως ή άλλως θα υπάρξει με αυτό τον τρόπο και μια ιδέα είναι να ΕΠΕΝΔΥΘΕΙ στην βελτίωση του ηλεκτρονικού συστήματος του TAXIS ώστε να μην πέφτει (κρασάρει) το σύστημα κάθε τόσο όπως γίνεται σήμερα. Τελευταίο σχόλιο: Σίγουρα κάποιος θα αναφέρει το παράδειγμα του ανίδεου από πληροφορική πολίτη που δεν θα ξέρει να χρησιμοποιεί το TAXIS (η κλασική γριούλα που όλοι ακούμε ως ..αντιπαράδειγμα). Ειλικρινά νομίζω ότι πλέον είναι απίστευτα μικρό το ποσοστό των ανθρώπων που δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν πληροφορική-ιντερνέτ και δεν πρέπει καν να το αναφέρουμε ως παράδειγμα. Αλλά ακόμα και έτσι ένας ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ (1/100 ίσως) αριθμός υπαλλήλων μπορεί να μείνει στις υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση αυτών των ανθρώπων (και πάλι όμως ο υπάλληλος να διεκπεραιώνει την υπόθεση του πολίτη μέσω διαδικτύου.
Σε πρώτο επίπεδο, με έναν μαθηματικό τύπο, δεν είναι δυνατό το διοικητικό προσωπικό και το διοικητικό συμβούλιο οποιουδήποτε οργανισμού να απορροφά πάνω από ένα ποσοστό – επίπεδο πόρων του συνολικού προϋπολογισμού (συμπεριλαμβανομένου και των κάθε είδους προγραμμάτων ΕΣΠΑ, πέρνα του τακτικού προϋπολογισμού) του. Για παράδειγμα θεωρώ ότι δεν μπορεί να ξεπερνούν το 25% των πόρων για μισθοδοσία διοικητικού προσωπικού και διοικητικού συμβουλίου. Έχει χαθεί ο προσανατολισμός των οργανισμών προς τον κύριο στόχο τους και την ωφέλεια της κοινωνίας. Επίσης δεν μπορούν να είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων άτομα (κυρίως πανεπιστημιακοί!!!) που έχουν 3-5 θέσεις πλήρους απασχόλησης με αντίστοιχες αποδοχές. Υπάρχει αρκετό επιστημονικό προσωπικό που δεν έχει ευκαιρίες και μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην πρόοδο της χώρας.
-Να συγχωνευτούν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα οι Εφορίες Αρχαιοτήτων (Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων, Κ Εφορία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων, 14η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων).
-Να συγχωνευτούν ΕΤ, ΝΕΤ και ΕΤ3 σε ένα σταθμό.
-Να καταργηθεί η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
-Σε επίπεδο νομού ή Περιφέρειας να δημιουργηθεί μία υπηρεσία υποστήριξης όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, δηλαδή να έχει τους οδηγούς, τους κλητήρες και την υπηρεσία Διοικητικού-Οικονομικού. Όπου χρειάζεται π.χ. οδηγός, να πηγαίνει στην αντίστοιχη υπηρεσία. Το ίδιο για τους κλητήρες. Ένα διοικητικό κέντρο για όλες τις υπηρεσίες και όχι 10. Αυτό που γίνεται τώρα είναι ότι η κάθε υπηρεσία έχει από ένα κλητήρα, δουλεύουν μία ώρα και μετά κάθονται. Οι καθαρίστριες δεν πρέπει να είναι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί οι υπηρεσίες που έχουν υπαλλήλους καθαρίστριες είναι σε χάλια κατάσταση, δηλ. οι καθαρίστριες κάθονται.
Είναι αναγκαία μια πολιτική απόφση για την συγχώνευση ή την κατάργηση φορέων του Δημοσίου, όπου απασχολούνται άτομα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο σημερινό επιπεδο γνώσεων. Παραμένουν στην αγορά εργασίας άτομα με σύγχρονες γνώσεις που , όταν καλεστούν να τις εφαρμόσουν , θα είναι πλέον ξεπερασμένες,αν και τα άτομα αυτά που είναι ανήσυχα δε θα περιμένουν το Ελληνικό Δημόσιο ή τον ανύπαρκτο ιδιωτικό τομέα να τους καλέσει . Θα έχουν φύγει και θα τους Χρησιμοποιούν (εκμεταλλεύονται) άλλες Κυβερνήσεις σε γνώσεις που εμείς οι Έλληνες τους προσφέραμε και πληρώσαμε γ΄ αυτό .Εδώ στην Ελλάδα θα υπάρχουν οι διορισμένοι από εσας τους πόλιτικούς στους διάφορους οργανισμούς , οι ανίκανοι ,αυτοί που με την πολιτική σας διορίστικαν (κριτήρια οχι επιστημονικά) και η χώρα θα πηγαίνει όλο και χειρότερα . Έχετε δημιουργήσει μια σύχρονη μετανάστευση (ΕΠΙΤΗΜΟΝΙΚΗ) που αν και νομίζετε ΌΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗς ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ, καταστρέφει τη μόρφωση, σε ο,τι μέχρι τώρα Επένδυσε ο Ελληνικός Λαός , . Θα έχετε ,λοιπόν, τις ξεπερασμένες γνώσεις να χρηματοδοτείτε στους διάφορους οργανισμούς με τις διάφερες συγχωνεύσεις και θα συνεχίσετε να εγκληματείτε σε βάρους του Έθνους .
Δε θα σας απασχολήσω περισσότερο , γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα , οπως και πιθανόν να μη διαβαστεί.
ΕΙΜΑΙ 55 ΕΤΩΝ ΠΡΩΗΝ Δ/ΝΤΗΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΣΕΥΣΗ (9) ΧΡΟΝΙΑ . ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΑ ΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΚΡΙΘΩ ΞΑΝΑ ΩΣ Δ/ΝΤΗΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ,( ΕΛΜΕ – ΟΛΜΕ – ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ). ΑΝ ΤΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΤΟΝ ΠΟΥΝ ΤΡΕΛΟ . ΟΜΩΣ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΟΘΕΤΩ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΑ ΝΑ ΣΥΜμΕΤΕΧΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ . ΥΠΗΡΕΤΩ ΞΑΝΑ ΩΣ ΜΑΧΙΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ .
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΡΟΔΙΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΕ04 ΦΥΣΙΚΟΣ
ΠΡΩΗΝ Δ/ΝΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΟΥΒΩΝ
1.Αντικειμενική αξιολόγηση όχι μόνο όσων διορίζονται στο Δημόσιο αλλά και όσων ήδη υπηρετούν, από ανεξάρτητους αξιολογητές.
2.Διορισμό managers στο Δημόσιο ώστε να καμφθεί η δυσκαμψία και να «τρέξει» λίγο ο μηχανισμός του Δημοσίου.
3.Ουσιαστική σύνδεση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων με το αντίστοιχο κίνητρο(τότε να δείς εκατομμύρια που θα εξοικονομηθούν!!!)
4.Καταβολή υπερωριών μόνο όταν αυτές δουλεύονται πραγματικά
5.Εκπαραθύρωση συμβασιούχων και ΙΔΑΧ,οι διορισμοί των οποίων καλύπτουν απλά και μόνο κομματικά συμφέροντα όλων των παρατάξεων
6.Ανακατανομή υπαλλήλων με βάση τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας, ώστε να πάψει το φαινόμενο κάποιοι να πλήτουν κατα τις ώρες εργασίας και κάποιοι να παίρνουν και δουλειά στο σπίτι
7.Αξιολόγηση των υπαλλήλων όχι μόνο βάσει των τυπικών προσώντων τους αλλά με συνεκτίμηση και άλλων ικανοτήτων (ικανότητα διαπραγμάτευσης, επίλυσης προβλημάτων, συναλλαγής με το κοινό κλπ)και το σημαντικότερο: ψυχολογικά tests, διότι η έλλειψη ενδιαφέροντος σε πολλούς έχει προκαλέσει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα
8.Συνεχής και υποχρεωτική επιμόρφωση των υπαλλήλων, διότι με τα παρόντα δεδομένα οι υπάλληλοι αδιαφορούν και οι υπηρεσίες δυσκολεύονται να το επιτρέψουν έστω και σε αυτούς που ενδιαφέρονται.
Για να αξιολογήσεις και να καταργήσεις ή να αναπτύξεις μια δημόσια υπηρεσία πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει. Αρχίζουμε λοιπόν με μια καταγραφή όλων των δημόσιων και μη υπηρεσιών. Αυτό δεν χρειάζεται να πάρει πολύ χρόνο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα όποια υπηρεσία ή φορέας δεν ανταποκριθεί στην απογραφή θεωρείται πως δεν υπάρχει ή το ελάχιστο μπαίνει σε μια λίστα υπηρεσιών που δύσκολα ανταποκρίνονται στο κρατικό κάλεσμα ποσό μάλλον στο κάλεσμα των πολιτών που πρέπει να εξυπηρετήσουν. Σε μια δεύτερη φάση έχει κατασκευαστεί ένας πίνακας με ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες αξιολόγησης, ο οποίος θα εμπεριέχει ένα γενικό κορμό δεικτών αξιολόγησης και από εκεί και πέρα θα υπάρχουν και συμπληρωματικοί δείκτες για πολύ εξειδικευμένες υπηρεσίες και οργανισμούς. Οι δείκτες αυτοί μπορούν να αφορούν την αποδοτικότητα, το πλήθος των πολιτών που εξυπηρετήθηκαν, την ποιότητα των υπηρεσιών που έδωσαν οι υπηρεσίες αυτές προς στους πολίτες στην διάρκεια συγκεκριμένου χρόνου. Και βέβαια ο καλύτερος κριτής είναι ο πολίτης που δέχεται τις υπηρεσίες αυτές ο οποίος καλείται να κρίνει ενεργά και να βαθμολογήσει τις υπηρεσίες αυτές. Να εμπλακεί και να πάρει αποφάσεις σχετικά με ποιες υπηρεσίες θέλει να υπάρχουν και να τις συντηρεί με τους φόρους του αφού θα τις θεωρεί αξιόπιστες. Και όλα αυτά στην διάρκεια ενός έτους. Δηλαδή αν μια υπηρεσία αποδεδειγμένα για ένα – δύο έτη φέρει άσχημη βαθμολογία από τους πολίτες τότε θα πρέπει η περιφέρεια στην οποία ανήκει η υπηρεσία ή ο φορέας αυτός να την αλλάξει ή να την καταργήσει. Τόσο σύντομα και τόσο απλά.
Κατά τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, ουσιαστικά «εντάσσεται» το ένα σχολείο στο άλλο (πχ όταν συγχωνεύονται το 12ο Λύκειο με το 2ο , τότε εντάσσεται το 12ο στο 2ο και οι καθηγητές του 12ου χάνουν τις οργανικές τους θέσεις ενώ οι καθηγητές του 2ου τις διατηρούν άσχετα με το πότε απέκτησαν την οργανική του θέση – θα μπορούσε δηλαδή καθηγητής του 12ου να κατέχει οργανική θέση 20 έτη και να βρεθεί υπεράριθμος ενώ ο καθηγητής του 2ου να έχει μόλις 1 έτος την οργανική του θέση στο σχολείο να να συνεχίσει να την κατέχει).
Μήπως να αλλάξουν τα κριτήρια για το ποιος κρίνεται υπεράριθμος;
Και να μην γίνεται ενσωμάτωση σε άλλο σχολείο αλλά συνένωση σχολείων σε νέο (με νέο όνομα).
¨Ένας οργανισμός ο οποίος πλέον, κατά το μεγαλύτερο μέρος του , δεν χρειάζεται είνα ο ΔΟΑΤΑΠ.Αλήθεια τι νόημα έχει πλέον να υπαρσχει ένας τέτοιος οργανισμός την στιγμή, που τουλάχιστον για τα πτυχία της ΕΕ,έχουν ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία οι προϋποθέσεις για την ματαφορά των επαγγελματικών δικαιωμάτων από χώρα σε χώρα.
Ας φανταστούμε την υπόθεση κάποιου ο οποίος παίρνει πτυχίο π.χ Νομικού ή Μηχανικού σε κάποια χώρα της Ε.Ε , εγγράφεται κατά τα ισχύοντα στον επαγγελματικό σύλλογο (Δικηγορικό σύλλογο ή αντίστοιχο ΤΕΕ) και μετά μεταφέρει τα επαγγελματικά του δικαιώματα στην Ελλάδα, Θα δικηγορεί ή θα υπογράφει άδειες και ο ΔΟΑΤΑΠ θα επιμένει ότι δεν είναι επιστήμονας.
Και κάτι άλλο, σε ποια χώρα της Ερώπης υπάρχει ένα τέτοιος οργανισμός που να ταλαιπωρεί τόσο,τόσο πολλούς ανθρώπους, χωρίς λόγο πλέον.
Ο ΔΟΑΤΑΠ σήμερα θεωρείται το τελευταίο οχυρό του καθηγητικού κατεστημένου . Δεν είναι κρίμα για το «ονόρε»κάποιων καθηγητών να ξοδεύονται τοσα χρήματα και τόσο αννθρώπινο δυναμικό την στιγμή που δεν έχει πλέον νόημα.
Όταν πηγαίνουμε σε ένα ενιαίαο σύστημα εκπαίδευσης ( Bologna)τι νόημα έχουν όλες αυτές οι περίπου ανόητες διαδικασίες Ας παραμείνει το τμήμα που θα ελέγχει τα εκτός ΕΕ πτυχία.
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚ/ΚΩΝ «ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ» ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΥΔΕ),ΜΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΔΡΑ ΝΟΜΟΥ,ΜΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΝΠ (ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ),ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΛΑΜΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ,ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΝΠΔΔ ΠΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ,ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΠΔΔ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ & ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ).
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:ΟΙ ΥΔΕ ΤΟΥ ΓΛΚ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΘΑΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ,ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ (ΚΡΑΤΙΚΟ,ΟΤΑ Α΄&Β΄,ΝΠΔΔ,ΔΕΚΟ)ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ,Ή ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΥΔΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΑΧΘΟΥΝ ΕΚΕΙ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟ,ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ,ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΤΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Θα συμφωνήσω με την άποψη ότι όταν καταργείται ο φορέας οι υπάλληλοι του θα αξιολογούνται μέσω ΑΣΕΠ. Όσοι έχουν ήδη δώσει εξετάσεις για να περάσουν στον καταργούμενο Φορεά δεν θα χρειαστεί να ξαναδώσουν. Επειδή όμως υπάρχουν και άτομα τα οποία έουν διοριστεί με αδιαφανείς τρόπους, αυτά θα πρέπει υποχρεωτικά να αξιολογούνται μέσω ΑΣΕΠ και αυτά τα άτομα να μπαίνουν στην εφεδρεία (αν αυτή θα χρησιμοποιηθεί).
Σωμφωνώ ότι ο δημόσιος τομέας είναι υπερδιογκωμένος και συχνά αντιπαραγωγικός. Αυτό μεταξύ άλλων οφείλεται των στον κακό προγραμματισμό και το λανθασμένο τρόπο διοίκησης, ιδαίτερα αν λάβει υπόψη του ότι, κυρίως μέσω ΑΣΕΠ, έχουν προσληφθεί άτομα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και δεξιότητες που, λόγω συνθηκών, υποαποδίδουν. Κρίνω ότι η αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα είναι απαραίτητη. Για να είναι ωστόσο αποτελεσματική, θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά και να συνοδεύεται κυρίως με την εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων μάνατζμεντ. Νομίζω επίσης, ότι η απόλυση υπαλλήλων με κριτήριο το αν θα κατργηθεί ή όχι ο οργανισμός στον οποίο απασχολούνται, είναι εξαιρετικά άδικη και κοινωνικά επικίνδυνη. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος, ούτε να εισέλθει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Θα μπορούσαν να περιοριστούν δραστικά οι προσλήψεις για πολύ καιρό, ώστε μακροχρόνια να επέλθει ο απαιτούμενος εξορθολογισμός.
Όσον αφορά το δικό μου επαγγελματικό πεδίο, που είναι η τριτοβάθμια εκπαίδευση, κρίνω ότι και στο χώρο αυτό χρειάζονται εκτενείς αλλαγές και συγχχωνεύσεις. Στην περίπτωση αυτή όμως, προκύπτουν διάφορα ιδιαιτέρα θέματα και προβλήματα με το προσωπικό των ιδρυμάτων που καταργούνται. Προσωπικά, θα ήθελα να επικεντρωθώ στο πρόβλημα της μετακίνησής κάποιου καθηγητή που απασχολείται σε περιφερειακό ίδρυμα. Η κατάργηση ή συγχγώνευση του ιδρύματός ή τμήματος στο οποίο απασχολείται ουσιαστικά συνεπάγεται την μετακίνησή του σε άλλο νομό, γεγονός που πιθανολογώ ότι θα του δημιουργήσει μεγάλο προσωπικό, οικονομικό και οικογενιακό πρόβλημα. Θα πρότεινα, να δοθεί τουλάχιστον η δυνατότητα στο προσωπικό, να επιλέξει το νέο ίδρυμα, στο οποίο θα μπορούσε να μεταταγεί, ώστε να υπάρξει το μικρότερο κοινωνικό και προσωπικό κόστος.
Εχω ζησει 18 χρονια στο Συδνευ της Αυστραλιας , μια χωρα οπου ολα λειτουργουν τελεια ,με διαφανεια και οπου οι πολιτες πληρωνουν τους φορους τους.Ειμαι εδω γιατι αγαπω τη χωρα μου. Πιστευω οτι οι λυσεις στα προβληματα μας ειναι πολυ απλες.Αρχιζοντας με την δημοσια διοικηση ειμαι υπερ της καταργησης ΟΛΩΝ των αχρηστων φορεων και υπηρεσιων.Τους γνωριζετε πολυ καλα ποιοι ειναι. Επιτελους καθαριστε τη χωρα απο οσες υπηρεσιες και υπαλληλους κοροιδευουν, εμπαιζουν,ταλαιπωρουν και εκμεταλευονται τους πολιτες,βασιζομενοι στη μονιμοτητα της θεσης τους ,την κομματικα υποστηριζομενη.
Οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν μπορούν και δεν πρέπει να στηριχτούν μόνο σε καθαρά οικονομικά κριτήρια ή δείκτες. Υπάρχουν φορείς που επιτελούν κοινωνικό έργο και προσφέρουν πραγματικό έργο σε μεγάλη μερίδα του κοινωνικού συνόλου, γεγονός το οποίο συνιστά αδήριτη ανάγκη τη συνέχιση της λειτουργίας αυτών των φορέων. Αν τώρα οι φορείς αυτοί είναι ζημιογόνοι, θα πρέπει να μπουν κατάλληλοι δείκτες οι οποίοι να προσμετρούν την απόδοση και την παραγωγικότητα των υπαλλήλων που απασχολούνται σε αυτούς τους φορείς. Επιβάλλεται ο σημερινός δημόσιος υπάλληλος να κατέχει ουσιαστικές και τυπικές γνώσεις στο αντικείμενο το οποίο απασχολείται, να είναι πτυχιούχος, να γνωρίζει τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα καθώς και άριστο χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει η πολιτεία να μεριμνήσει για τα άτομα εκείνα που πέρασαν αξιοκρατικά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κρίθηκαν και αξιολογήθηκαν από το ΑΣΕΠ και μέσω διαφανών και αξιοκρατικών διαδικασιών & εξετάσεων ξεχώρισαν από χιλιάδες συνυποψήφιούς τους και κέρδισαν επάξια μία θέση στη δημόσια διοίκηση, τον μεγάλο ασθενή της χώρας μας που πραγματικά έχει ανάγκη από ικανά, άξια και καταρτισμένα στελέχη ώστε να γίνει πιο παραγωγικός και λιγότερο ζημιογόνος. Με άλλα λόγια, οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επωμιστούν την κρίση αυτή της κατάργησης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν ένας επιτυχών του ΑΣΕΠ, διορισμένος στο δημόσιο από το ΑΣΕΠ να τίθεται σε καθεστώς εφεδρείας και σε 12 μήνες να έρχεται αντιμέτωπος με την μάστιγα της ανεργίας, εφόσον κριθεί ως πλεονάζον δυναμικό! Δεν είναι δυνατόν να γίνονται αορίστου άτομα που εργάζονται ως συμβασιούχοι στην τοπική αυτοδιοίκηση μόνο και μόνο μέσω ενός εγγράφου το οποίο πιστοποιεί πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όταν γνώριζαν ευθύς εξαρχής ότι προσλαμβάνονται αναξιοκρατικά, εντελώς παράνομα και βυσματικά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή για να εκπληρώσουν μία σύμβαση έργου που στην ουσία η σύμβαση αυτή άλλα προστάζει και οι συμβασιούχοι αλλού απασχολούνται! Επιτέλους να εφαρμοστεί ο Νόμος παντού και σε όλους! Πρέπει να εφαρμοστεί ο θεσμός της αξιολόγησης και μέσω ΑΣΕΠ να κερδίζεις ή να χάνεις τη θέση σου στο δημόσιο. Εννοείται πως οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ περνούν κατευθείαν στο στενό δημόσιο τομέα μιας και είναι τα άτομα εκείνα που έδωσαν τις εξετάσεις τους στο παρελθόν και κρίθηκαν ικανά να προσφέρουν το έργο πους στο δημόσιο τομέα. Πραγματικά, δεν είναι δυνατόν παιδιά με πτυχία και μεταπτυχιακά να μην έχουν εργασία και άτομα ανίκανα, δίχως προσόντα και γνώσεις να καταλαμβάνουν θέσεις στο δημόσιο, να τους πληρώνει μια ζωή ο ελληνικός λαός και να ζουν εις βάρος της κοινωνίας μιας και δεν προσφέρουν έργο. Κάντε αυτό που πρέπει λοιπόν σωστά, με αξιοκρατία, ΑΣΕΠ, αξιολόγηση, διαφάνεια, αντικειμενικότητα, υπευθυνότητα για να μπορέσει να θεραπευτεί επιτέλους το δημόσιο και να λειτουργεί παραγωγικά, ανταγωνιστικά, και ορθολογικά. Ευχαριστώ, Χάρης Ασπούνης – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.
Θεωρω απαραδεκτο στις μερες μας οι πολεοδομιες να λειτουργουν με ατελειωτους φακελους και ουρες στα γραφεια, μην μποροντας να εξυπηρετησουν τον κοσμο και με καθυστερηση 10 ημερων…
Αυτο το χαος της αρχειοθετησης σε φακελους πρεπει επιτελους να καταγραφη και ηλεκτρονικα σε ενα κεντρικο ηλεκτρονικο συστημα, με αποτελεσμα
1. καλυτερη εξυπηρετηση των πολιτων
2.λιγοτερο προσωπικο
3. λιγοτερες πολεοδομιες
4. καλυτερη ενημερωση και συνεννοηση μεταξυ των πολεοδομιων
Πρωτα απο ολα πρεπει να γνωριζει η Κυβέρνηση ολους τους οργανισμους.
Να γινει αξιολογηση της λειτουργια τους, της προσφορα τους στην κοινωνια με εργα οχι με λογια. τι εχουν δημιουργησει σε τι εχουν συντελεσει να αναπτυχθει, αν ειναι απαραιτητη για την κοινωνια κ.α.
Πρεπει να γινουν μελετες σκοπιμοτητας με μακροχρόνιο προγραμματισμο καιπροσανατολισμο. Πόσα χρηματα δαπανηθηκαν για την λειτουργια και την προσφορα τους κ.α. Συνολικα νομιζω οτι η λειτουργια της Κυβέρνησης των υπουργειων των Δήμων πρεπει να γινει με βασικο αξονα τον πληθυσμο της χωρας. Την πυκνότητα κατοικιων, την οικονομικη κατασταση των πολιτων, ενεργο μη ενεργος πληθυσμος, ανεργια, βιομηχανιες, αλλοδαποι κλπ. Να μελετησουμε τις λειτουργιες κρατων με παρομοιο πληθυσμο.
Το πρωτο που πρεπει να καταργησουμε είναι οι βουλευτες απο 300 πρεπει να μειωθουνε σε 200 με 150 και ακολουθουν τα υψηλοβαθμα στελεχη οι συμβουλοι, οι ειδικοι συνεργατες κπλ.
ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ Η ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΙς ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΕΜΕΛΕΙΩΣΑΝ.
αΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΥΛΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΗΘΙΚΑ.
Η κατάργηση φορέων πρέπει να γίνει από διακομματικό όργανο και οι υπάλληλοι να απορροφηθούν από τα αντίστοιχα υπουργεία . Να καταργηθούν όλα τα νομικά πρόσωπα και εταιρείες που συνεστήθηκαν από του καποδιστριακούς δήμους , διότι είναι εστίες διαφθοράς και να τεθούν περιορισμοί και ελεγκτικοί μηχανισμοί για τα νέα νομικά πρόσωπα , που συστήνονται από τους νέους δήμους.
Στο σχόλιο http://www.opengov.gr/consultations/?c=724 γίνετε αναφορά στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, έχω απογραφεί από πέρσι τον Ιούλιο στο http://apografi.gov.gr/ αλλά έως σήμερα δεν έχουν δημοσιεύσει πόσοι υπάλληλοι υπηρετούν σε κάθε φορέα του δημοσίου.
Η δημοσιοποίηση είναι υποχρεωτική και από τον νόμο της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ( http://diavgeia.gov.gr/ ), το Άρθρο 8 προβλέπει την » Ανάρτηση οργανογράμματος και στοιχείων υπηρετούντων Κάθε υπηρεσία ή φορέας του Δημοσίου, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι ανεξάρτητες και ρυθμιστικές διοικητικές αρχές, καθώς και οι φορείς των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού οφείλουν να αναρτούν στο δικτυακό τόπο τους το οργανόγραμμα και τη διάθρωση των υπηρεσιών και μονάδων, την περιγραφή των αρμοδιοτήτων και των οργανικών θέσεων, καθώς και τα ονόματα, τις ιδιότητες και τα πρόσφορα στοιχεία επικοινωνίας των υπηρετούντων σε αυτούς τους φορείς με οποιαδήποτε μορφή ή σχέση εργασίας και απασχόλησης.»
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ;
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ;
Αναμένω με αγωνία να δω πως θα αξιοποιηθούν οι πολύ αξιόλογες προτάσεις που έχουν κατατεθεί για την αξιοποίηση του crowdsourcing, δεν με ενοχλεί ο Αγγλικός όρος, με ενοχλεί που δεν υπάρχει αξιοκρατία και σεβασμός στις προτάσεις των πολιτών.
Στην Ελληνική WIKIPEDIA το άρθρο για το crowdsourcing( http://el.wikipedia.org/wiki/Crowdsourcing ) είναι αρκετά επεξηγηματικό.
Της κατάργησης φορέων του δημοσίου, πιστεύω , πως προέχει η αξιολόγηση της απόδοσης, αποδοτικότητας, παραγωγικότητας. Η ανάπτυξη δεικτών δεν είναι πάντα εύκολη, αν και κάποια συμπεράσματα μπορούν να στηριχθούν σε απλή παρατήρηση. Ίσως πρέπει να καταργηθούν κάποιοι φορείς, όχι όμως οι υπάλληλοι ( όταν η θέση προβλέπει περιορισμένο αντικείμενο, δεν ευθύνεται ο υπάλληλος, αλλά η θέση).
Συγχώνευση φορέων μπορεί να γίνει, αρκεί να μη θιγεί η έννοια της αποκεντρωμένης διοίκησης και κυρίως να μη θιγεί η προσβασιμότητα του πολίτη στις διάφορες υπηρεσίες.
Η αναδιοργάνωση των φορέων, όπου αυτή επιβάλλεται, με τη χρήση ΤΠΕ (υπολογίζοντας πάντα στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας), ή με την εισαγωγή καινοτομιών, θα βελτιώσει ποιοτικά τις υπηρεσίες. Κλειδί στην αναδιοργάνωση, είναι η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, η διοίκηση μέσω στόχων, η συνεχής μέτρηση της ικανοποίησης των πολιτών.
Η λύση είναι μία: αξιολόγηση μέσω ΑΣΕΠ με αντικειμενικά, αξιοκρατικά και απολύτως διαφανή κριτήρια! Όποιος μπήκε από το παράθυρο στο δημόσιο να επιστρέψει σπιτάκι του! Εννοείται όποιος διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ και ο φορέας όπου διορίστηκε κλείνει, πρέπει ο ίδιος να πάρει μετάταξη για άλλη υπηρεσία του δημοσίου ή να μεταφερθεί στο Υπουργείο το οποίο εποπτεύει τον φορέα που κλείνει.-
Μεγάλη αντίδραση έχει δημιουργήσει, στην κοινωνία ο πιθανολογούμενος προγραμματισμός, να συμπεριληφθεί το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας στις δρομολογούμενες καταργήσεις και τερματισμό λειτουργίας φορέων.
Οι εργαζόμενοι του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, οι οικότροφοι Φοιτητές, Σπουδαστές, Μαθητές και οι οικογένειες τους θεωρούν παράλογη ανεύθυνη, αδικαιολόγητη και πρόχειρη την απόφαση να τερματιστεί η λειτουργία του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, η οποία γίνεται χωρίς καμία αιτιολόγηση και τεκμηρίωση.
Είναι απαράδεκτο να καταργείται ο μοναδικός φορέας άσκησης κοινωνικής πολιτικής, προς όφελος των οικονομικά αδύναμων νέων της πατρίδας μας. Την αναγκαία λειτουργία του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας αποδεικνύουν και σχετικές μελέτες αλλά και η απλή λογική που τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα λειτουργίας του φορέα παροχής μέριμνας στην Σπουδάζουσα νεολαία και ο οποίος αποτελεί εμπόδιο στα κερδοσκοπικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο σίτισης και στέγασης.
Είναι επιτακτική ανάγκη στη παρούσα δύσκολη οικονομική κατάσταση για την ελληνική οικογένεια, την ώρα που η ελληνική κοινωνία συνθλίβεται πιασμένη στη «μέγγενη» ξένων συμφερόντων, η κυβέρνηση να σταθεί αρωγός στους δοκιμαζόμενους πολίτες.
Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι, το δικαίωμα στη μάθηση και το όνειρο θα στερηθούν τα παιδιά φτωχών οικογενειών, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας. Μία απόφαση που σημαίνει ότι κλείνουν φοιτητικές και σπουδαστικές εστίες και η κάθε οικογένεια θα επιβαρύνεται με το κόστος της σίτισης και του ενοικίου ενός σπιτιού, πέρα από την ιδιαίτερα, ούτως ή άλλως, ακριβή φοιτητική ζωή, ΕΡΩΤΑΤΑΙ η αρμόδια Υπουργός:
1. Ποιοι λόγοι εξυπηρετούν τον τερματισμό λειτουργίας του ΕΙΝ;
2. Είναι αληθές ότι η λειτουργία του ΕΙΝ εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον;
3. Εάν όχι είναι διατεθειμένη η ηγεσία του Υπουργείου να το επιβεβαίωση δημοσίως;
4. Στην περίπτωση που σταματήσει η λειτουργία του ΕΙΝ, έχει προγραμματιστεί που θα απορροφηθούν οι 480 εργαζόμενοι, και ειδικά όσοι από αυτούς έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ, με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια;
5. Ποια η μέριμνα για τους 20.000 φοιτητές και μαθητές οι οποίοι διαμένουν στις 70 Φοιτητικές, Σπουδαστικές, Μαθητικές Εστίες και κέντρα σε όλη την Ελλάδα;»
Είμαι επιτυχούσα διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και διοριστέα στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.) το οποίο καλείται να τερματίσει τη λειτουργία του σύμφωνα με το μνημόνιο. Το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, έχει ως βασική αποστολή του τη φροντίδα της μαθητικής και φοιτητικής νεολαίας και την ανάπτυξη μιας σειράς πολιτιστικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Στα 58 χρόνια λειτουργίας του προσφέρει υπηρεσίες σε ένα σύνολο που ξεπερνά ετησίως τα 12.000 άτομα, οικότροφων φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών, τόσο Ελλήνων όσο και αλλοδαπών. Το Ε.Ι.Ν. με το περιεχόμενο και τον τρόπο εφαρμογής των προγραμμάτων του, ενθαρρύνει τη συμμετοχή ενός ευρύτερου κοινού και ενός σημαντικού αριθμού φορέων, όπως: Ελληνική Νεολαία, Φοιτητές – Σπουδαστές – Μαθητές, σχολεία και πανεπιστήμια, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικούς, οργανισμούς και φορείς με κοινή ή παράλληλη δράση, αθλητικά σωματεία – ομοσπονδίες – συλλόγους και Τρίτη ηλικία. Θεωρώ λοιπόν άδικη την απόφαση κατάργησης του Ε.Ι.Ν. εφόσον είναι ένας φορέας που προσφέρει πραγματικό έργο στο σύνολο των φοιτητών/ σπουδαστών/ μαθητών της χώρας. Καταθέτω λοιπόν συγκεκριμένες προτάσεις ώστε το Εθνικό ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.) να αποτελέσει τον κύριο υπεύθυνο των φοιτητικών παροχών:
Το Ε.Ι.Ν. μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην τυποποίηση των διαδικασιών για την κάλυψη της διατροφικής και της στεγαστικής ανάγκης δημιουργώντας διατροφικό και στεγαστικό πρότυπο.
Το Ε.Ι.Ν. μπορεί να συμβάλει καθοριστικά ως διαχειριστικό και ελεγκτικό εργαλείο που μπορεί να αναλάβει συνολικά την σίτιση και διαμονή των φοιτητών – σπουδαστών. Είναι ο μοναδικός φορέας με ανάλογες υποδομές σε όλη την Ελλάδα και διαθέτει πεπειραμένο προσωπικό.
Προτείνουμε και ζητάμε το Ε.Ι.Ν. να παίξει το ρόλο που του αρμόζει, κρατώντας το δημόσιο – κοινωνικό του χαρακτήρα και να αναλάβει συνολικά και θεσμοθετημένα τον έλεγχο της σίτισης και της διαμονής της σπουδάζουσας νεολαίας.
Θεσμοθέτηση και ανάδειξη του Ε.Ι.Ν. ως κύριου φορέα διαχείρισης στέγασης – σίτισης των φοιτητών με εθνική εμβέλεια και δημόσιο χαρακτήρα, με επιτελικό ρόλο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της φοιτητικής υποστήριξης.
Το Ε.Ι.Ν. να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον τομέα κοινωνικής – φοιτητικής μέριμνας (στέγαση, σίτιση, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών) μέσα από διαφανείς διαδικασίες και συνεργασίες με τα Ιδρύματα (ΑΕΙ και ΤΕΙ) στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων, ως ο αποκλειστικός οργανισμός με δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα, ανάληψης της συνολικής σίτισης και στέγασης των φοιτητών ΑΕΙ και σπουδαστών ΤΕΙ, με ορθολογική διαχείριση της δημόσιας χρηματοδότησης.
Το Ε.Ι.Ν. να αποτελέσει το εργαλείο μέριμνας του Υπουργείου Παιδείας. Προτείνεται μία εμπεριστατωμένη μελέτη για τις φοιτητικές παροχές.
Να καθοριστεί με ευκρίνεια ο ρόλος του Ε.Ι.Ν., τόσο ως προς την συνέχιση λειτουργίας, τον εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των υφιστάμενων δομών, όσο και ως προς την ανάληψη της ευθύνης -ως εκπροσώπου της Πολιτείας- του ελέγχου και της εποπτείας των διαδικασιών σίτισης και στέγασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. {Σχόλια διαχειριστή: Το σχόλιο αυτό περιλαμβάνει προτάσεις για συγχώνευση ή κατάργηση φορέων και δεν απαντά στο ερώτημα της διαβούλευσης, που είναι η μεθοδολογία crowdsourcing. Θα αξιοποιηθεί μαζί με άλλα αντίστοιχα σχόλια που έχουν υποβληθεί στη Β’ φάση της διαδικασίας. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να σχετίζονται με τη μεθοδολογία. Ευχαριστούμε.}
Αρχικώς, θα ήθελα να σας συγχαρώ για τις διαδικασίες της δημόσιας διαβούλευσης μιας και με τον τρόπο αυτό δίνεται το δικαίωμα σ’ εμάς τους πολίτες να έχουν συμμετοχή στην ψήφιση των μελλοντικών νομοσχεδίων. Συμφωνώ με την ιδέα της συγχώνευσης των δημοσίων οργανισμών λόγω μείωσης της δημόσιας δαπάνης, εάν και εφόσον η συγχώνευση ή ακόμα και το κλείσιμο των δημοσίων φορέων γίνεται με ορθολογικά και αξιοκρατικά κριτήρια. Για παράδειγμα, υπάρχει πλεονάζον προσωπικό που με πτυχίο δημοτικού εργάζεται σε διοικητικές θέσεις ή θέσεις τμηματαρχών και αυξημένων αποδοχών γενικότερα. Θα πρέπει λοιπόν το προσωπικό αυτό να αξιολογείται από το ΑΣΕΠ (με κριτήρια πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες, Η/Υ, προϋπηρεσία, οικογενειακά κριτήρια) κι αν κρίνεται αποδεκτό να μετατάσσεται στο στενό δημόσιο τομέα. Δεν επιτρέπεται άτομα που έχουν περάσει από εξετάσεις του ΑΣΕΠ (γραπτές ή με το σύστημα της μοριοδότησης), έχουν προσωρινά και οριστικά αποτελέσματα διορισμού μέσω ΑΣΕΠ, έχουν ΦΕΚ διορισμού μέσω ΑΣΕΠ και γενικώς έχουν πληθώρα τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, να ξανααξιολογούνται από το ΑΣΕΠ! Όποιος πέρασε μέσω ΑΣΕΠ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε Ν.Π.Ι.Δ. που κλείνουν ή συγχωνεύονται θα πρέπει να μετατάσσονται απευθείας στο στενό δημόσιο τομέα, σε αρμόδια υπουργεία τα οποία εποπτεύουν τους φορείς που κλείνουν! Οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν ήδη τις εξετάσεις τους και δεν πρέπει να καμία περίπτωση να μπουν στο θεσμό της εφεδρείας ή να μείνουν χωρίς δουλειά! Άφησαν τις δουλειές τους στον ιδιωτικό τομέα μετά από 5-10 χρόνια και πέρασαν μέσω ΑΣΕΠ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Χρήζουν συνεπώς ειδικής μεταχείρισης από το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέχρι τις 5 Αυγούστου και που θα αφορά τις συγχωνεύσεις/ καταργήσεις των δημοσίων οργανισμών. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, Νίκος Μπαλάσκας-Κοινωνιολόγος Παντείου Πανεπιστημίου. {Σχόλια διαχειριστή: Το σχόλιο αυτό περιλαμβάνει προτάσεις για συγχώνευση ή κατάργηση φορέων και δεν απαντά στο ερώτημα της διαβούλευσης, που είναι η μεθοδολογία crowdsourcing. Θα αξιοποιηθεί μαζί με άλλα αντίστοιχα σχόλια που έχουν υποβληθεί στη Β’ φάση της διαδικασίας. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να σχετίζονται με τη μεθοδολογία. Ευχαριστούμε.}
Πρωτον πρεπει να δουμε ποιες υπηρεσιες υπολειτουργουν λογω ελλειψης προσωπικου και ποιες υπηρεσιες/φορεις εχουν περισσοτερους υπαλληλους απο οσους χρειαζονται (βλ. κηπουρους σε νοσοκομεια χωρις κηπους). Αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα ειτε μεταταξεις σε θεσεις σχετικες με το προηγουμενο αντικειμενο του εργαζομενου και οχι ας πουμε οπως ξερω ενα παραδειγμα υπαλληλος του οσε να καθεται στο ικα και να πληρωνεται, ειτε προσληψεις σε νοσοκομεια, δασαρχεια κλπ τα οποια υπολειτουργουν ή λειτουργουν στηριζομενα στο φιλοτιμο καποιων υπαλληλων.
Δευτερον ειναι χρησιμο να δουμε αν οι υπαλληλοι ειναι ‘αποδοτικοι’ στην θεση την οποια βρισκονται και η λυση ειναι αξιολογηση και εσωτερικη και απο τους ιδιους τους πολιτες..οπως οι καφετεριες εχουν δελτιο παραπονων…κατι αντιστοιχο το οποιο ομως θα λαμβανεται υπ’οψιν.