Άρθρο 26 Μοριοδότηση της εμπειρίας υποψηφίων για την κάλυψη θέσεων του κλάδου ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης των ειδικοτήτων ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων και ΔΕ Νυχτοφυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

Στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού, μέσω του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, για την κάλυψη θέσεων του κλάδου ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης των ειδικοτήτων ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων και ΔΕ Νυχτοφυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, στις οποίες εφαρμόζεται η περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 4765/2021 (Α’ 6), περί των κριτηρίων επιλογής προσωπικού με σειρά προτεραιότητας, η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από την άσκηση καθηκόντων φύλακα σε μουσείο ή σε αρχαιολογικό χώρο μετά από τη λήψη του αντίστοιχου τίτλου σπουδών βαθμολογείται με δεκαεπτά (17) μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι εξήντα (60) μήνες και με επτά (7) μονάδες ανά μήνα για τους υπόλοιπους είκοσι τέσσερις (24) μήνες. Η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης άνευ αντίστοιχου τίτλου σπουδών βαθμολογείται σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 4765/2021.

  • 10 Μαρτίου 2024, 18:26 | despina

    ΕΙΔΙΚΗ ΕΜΠΕΡΙΑ ΑΡΘΡΟ 26 – ΥΠΠΟΑ

    Η ειδική εμπειρία που αναφέρεται στους πιστοποιημένους αρχαιοφύλακες θεωρούμαι ότι είναι απόλυτα σωστή.

    Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ : Η ειδική εμπειρία πρέπει να συμπεριλαμβάνει την συνολική εμπειρία σε «Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους» από τους αρχαιοφύλακες και ΟΧΙ ΜΟΝΟ μετά την κτίση πιστοποίησης, για τους εξής λόγους :

    1. Η πολιτεία δεν παρείχε εξίσου την δυνατότητα φοίτησης στα ΙΕΚ στους ενδιαφερόμενους, διότι ΙΕΚ με την ειδικότητα αυτή έως και το 2014 λειτουργούσαν μόνο στα αστικά κέντρα Αθήνα, Ηράκλειο, Αρχαία Ολυμπία και μια μόνο περίοδο 2010-2012 Θεσσαλονίκη και μάλιστα ήταν σχεδόν άγνωστη για τους περισσότερους συναδέλφους.

    2. Η επιλογή όπου θα λειτουργούσαν τα τμήματα ήταν επιλεκτική κατόπιν παρεμβάσεων και εξυπηρετούσε μια μικρή ομάδα συναδέλφων.

    3. Έως το 2014 η φοίτηση ήταν με ιδιωτικά δίδακτρα.

    4. Από το 2015 τα ΙΕΚ με την ειδικότητά μας αφού κατάφεραν να στελεχωθούν και να οργανωθούν άρχισαν να λειτουργούν ευρύτερα ανά την επικράτεια και με δημόσια δαπάνη.

    5. Μέχρι που δόθηκε η δυνατότητα από την πολιτεία το 2015, φοίτησης και πιστοποίησης σε ευρεία κλίμακα ανά την επικράτεια, οι συνάδελφοι εργαζόμασταν με Απολυτήριο Λυκείου. Δηλαδή και πριν αποκτήσουμε την πιστοποίηση δουλεύαμε στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους σαν φύλακες.

    6. Είμαστε η εξαίρεση στο Δημόσιο και κανονικά δεν πρέπει να ισχύει για την ειδικότητα μας ότι η εμπειρία προσμετράτε μετά την κτίση πτυχίου, διότι στο Δημόσιο σε όλες τις ειδικότητες Δ.Ε. εργάζονται όλοι με απολυτήριο Δ.Ε. που αναφέρεται στην ειδικότητα τους πλην των αρχαιοφυλάκων.

    7. Για τους παραπάνω λόγους που σας προαναφέραμε θεωρούμε ότι είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟ το αίτημά μας: «Η ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΩΣ ΕΙΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ» των πιστοποιημένων Αρχαιοφυλάκων.

    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΙΔΟΧ ΠΟΥ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ:

    ΚΑΣΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΚΣΑΪΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΤΑΣΙΚΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

    ΜΑΡΤΖΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΤΥΡΝΑΚΙΔΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ

    ΤΣΑΜΠΑΡΑΚΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

    ΝΑΥΣΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

    ΛΕΛΟΝΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    ΣΑΦΕΤΗ ΕΥΑΝΘΙΑ

    ΚΟΤΣΙΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

  • 10 Μαρτίου 2024, 17:27 | ΓΙΩΡΓΟΣ Κ.

    Εργάζομαι στο Υπουργείο Πολιτισμού από το 2009 και πιστοποιήθηκα το 2015.Σε καμία περίπτωση δεν θέτω σε δεύτερη θέση το πτυχίο του ΙΕΚ όπως και τα ξενόγλωσσα εφόσον τα ίδια διαθέτω και εγώ. Θεωρώ όμως ότι με τα χρόνια έρχεται η εμπειρία και η κατάλληλη στιγμή να τοποθετηθεί σε κάποια υπεύθυνη και καίρια θέση. Κάθε καινούριος συνάδελφος κατά την γνώμη μου θα πρέπει πρώτα να εκπαιδεύεται και να ειδικεύεται πάνω σε οποιαδήποτε δυσκολία ώστε με τα χρόνια να είναι και αυτός έτοιμος και ικανός να τοποθετηθεί και αυτός με την σειρά του σε κάποια θέση σε μία επόμενη προκήρυξη. Εν κατακλείδι Σ Υ Μ Φ Ω Ν Ω με το άρθρο 26 με βάση τους προαναφερθέντες λόγους που παραθέτω άνωθεν. Μ Π Ρ Α Β Ο στο Υπουργείο Πολιτισμού που επιτέλους θα επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα.

  • 10 Μαρτίου 2024, 16:20 | Χρήστος κουτ

    Με ρωτάνε φίλοι και συνάδελφοι για το άρθρο, τους απαντάω είναι μια σωστή ρύθμιση που προστατεύει τον κλάδο και δημιουργεί τις βάσεις για τα επαγγελματικά δικαιώματα.
    Μου λένε όμως ποιον ευνοεί;
    Ευνοεί το εργατικό!
    Δηλαδή ανεξάρτητα με ποια χρονιά πήρες την πιστοποίηση σε βοηθάει.
    Αν είσαι παλιός πιστοποιημένος και δεν έχεις μεγάλη προϋπηρεσία τότε είσαι αναγκασμένος να κουβαλάς την αδικία του χαμηλού βαθμού που συνέβη στις παλαιότερες πιστοποιήσεις.
    Άρα ένας παλιός πιστοποιημένος είναι διπλά αδικημένος:
    Από τον βαθμό και την υπέρ βαθμολόγηση της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και από την μικρή προϋπηρεσία.
    Ένας που έχει πιστοποιηθεί στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχασε σύμβαση ευνοείται έναντι όλων τον συναδέλφων του της ίδιας σειράς αλλά και έναντι παλαιών με μικρή προϋπηρεσία.
    Αδικημένοι δεν υπάρχουν,
    όποιος εργάστηκε θα ανταμειφθεί με το άρθρο 26.
    Όποιος στρογγυλό κάθησε στον βαθμό και επέλεγε τις συμβάσεις θα καταλάβει το λάθος που έκανε.
    Σωστά η κυρία υπουργός ανταμείβει αυτούς που ίδρωσαν την φανέλα.
    Ξέρουμε ποιοι φωνάζουν κάποιοι του Lidl και οι τεμπέληδες.
    Μπράβο στην κυρία Μενδωνη που αποδεικνύει πως γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι χρειάζεται η φύλαξη!

  • 10 Μαρτίου 2024, 15:25 | Μ. Τ.

    Πάντως είναι πραγματικά κρίμα. Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα λειτουργήσουν από εδώ και πέρα τα μουσεία… Το καλύτερο σενάριο είναι απλώς να μην λέει ο ένας στον άλλον Καλημέρα. Πώς το σκεφτήκατε αυτό; Το αποτελειώσατε. Πώς θα συνυπάρχουμε στο ίδιο μέρος μετά από όλα αυτά, ανεξαρτήτως έκβασης της υπόθεσης;

  • 10 Μαρτίου 2024, 15:49 | ΒΡΑΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΡΗΤΗ

    Εργάζομαι στο Υπουργείο Πολιτισμού ως Διπλωματούχος Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων.

    Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα υπηρεσία ως εκκολαπτόμενη αρχαιοφύλακας, έως και σήμερα που σας καταθέτω την άποψη μου κι εγώ, ένα είναι το μόνο σίγουρο, πως ακόμη μαθαίνω!!
    Μαθαίνω πώς να προστατεύω τον χώρο που εκτελώ τα καθήκοντα μου, είτε εκθέματα είτε μνημεία, πώς να συμπεριφερθώ στον δύσκολο επισκέπτη, στον αδιάφορο επισκέπτη ώστε να αποκομίσει έστω και κάτι από την περιήγηση του, στον επισκέπτη που δυσκολεύεται να περιηγηθεί ώστε να νοιώσει φιλόξενα
    κι όλους αυτούς μαζί όσο μπορώ και μου επιτρέπεται, να έχουν πάρει τις απαραίτητες πληροφορίες και να τους δημιουργηθεί η ανάγκη μιας επόμενης επίσκεψης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

    Ποιός θα μπορούσε λοιπόν από όλους τους αρχαιοφύλακες που υπηρετούν αγόγγυστα καθημερινά και με ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες τις περισσότερες φορές, να αρνηθεί την έμπρακτη παραδοχή του υπουργείου πολιτισμού επιβραβεύοντας μας για κάθε μήνα προσφοράς μας ;;

    Επιπλέον, το άρθρο 26, ακολουθώντας τις προδιαγραφές της UNESCO και τον κώδικα δεοντολογίας του ICOM (Διεθνούς Συμβουλίου των Μουσείων), προκρίνει την εξειδικευμένη εμπειρία που οδηγεί στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του πολιτισμού, διασφαλίζοντας στο μέγιστο την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

    Επομένως, θεωρώ πως η συγκεκριμένη ρύθμιση, είναι η αναγνώριση των κόπων μας από τον πρώτο κιόλας μήνα εργασίας, μιας και το αποτέλεσμα μακράς εμπειρίας, συμβάλλει στην επαγγελματική μας αρτιότητα και την ικανότητα στελέχωσης μιας θέσης ευθύνης, ανάλογης των δεξιοτήτων μας, σύμφωνα με τις ανάγκες του Υπουργείου Πολιτισμού.

    Όλοι μαζί ΕΝΩΜΈΝΟΙ στηρίζουμε μια ρύθμιση που θα δικαιώσει το σύνολο των συναδέλφων μακροπρόθεσμα !

  • 10 Μαρτίου 2024, 13:07 | ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΑ

    Τα υπουργεία υποβάλλουν αιτήματα και προσχέδια στο ΑΣΕΠ.
    Το ΑΣΕΠ είναι αυτό που επεξεργάζεται τις αιτήσεις και ουκ ολίγες φορές τις έχει επιστρέψει πίσω στους φορείς για σημαντικές παρατυπίες.
    Πιστεύω ότι κι αυτή τη φορά το ΑΣΕΠ θα λειτουργήσει ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ και θα διασφαλίσει την ίση μεταχείριση των υποψηφίων,θα προασπίσει την αξιοκρατική διαδικασία επιλογής όπως ακριβώς κάνει στις ΣΟΧ και κυρίως θα εφαρμόσει το άρθρο 95 παρ.5 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

  • 10 Μαρτίου 2024, 13:48 | Κυριάκος

    Δεν τηρείται η αρχή της αναλογικότητας και οι προσλήψεις γίνονται φωτογραφικές με αυτή τη ρύθμιση.
    Όλα αυτά που γράφονται ότι η πλειοψηφία το στηρίζει είναι προκλητικές ανακρίβειες και ποτέ δεν είχε συζητηθεί κάτι τέτοιο στον κλάδο.
    Απλά ορισμένοι βολεμενοι το προώθησαν στο πελατειακό κράτος στο οποίο δυστυχώς ζούμε.
    Κόψατε το συντελεστή της βαθμολογίας στο μισό δεν θα αυξήσετε τώρα της εμπειρίας στο υπερδιπλάσιο. Το ΣτΕ σας περιμένει στην γωνία.
    Ήδη έχει ενημερωθεί και το ΑΣΕΠ για τις μεθοδεύσεις σας.

  • 10 Μαρτίου 2024, 13:59 | ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΑ

    Η διαφορά εμπειρίας μεταξύ νέων και παλαιών πιστοποιημένων αρχαιοφυλακων είναι λιγότερη των δύο ετών.Την διαφορά κάνει η ΥΠΕΡΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ που έχει κριθεί ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ από το ΣΤΕ με τελεσίδικη απόφαση.Για ποιο λόγο λοιπόν το ΥΠΠΟ προωθεί τη ρύθμιση;

  • 10 Μαρτίου 2024, 07:49 | ΣΣΤΕΛΛΑ

    Αγαθά κόποις κτώνται κύριοι και κυρίες.

    Ο βαθμός από μόνος του δεν είναι επαρκής για να στελεχώσει κανείς νευραλγικές θέσεις του υπουργείου πολιτισμού. Αυτό ειναι ξεκάθαρο κι απολύτως λογικό.
    Οι ξένες γλώσσες ειναι προαπαιτουμενο για όλους οπότε είναι άκυρο και καταντάει γελοίο από δύο τρεις ενδιαφερομενους- θιγμένους να το έχουν για σημαία, άρα αυτομάτως να δηλώνουν με αυθαδεια πως θα έπρεπε εκεί να δίνεται το βάρος.
    Τι μας μένει;
    Η πολυπόθητη προϋπηρεσία.
    Πώς την αποκταει κανείς; Με την καθημερινή εκτέλεση των καθηκόντων του ως φύλακας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων .

    Έρχεται λοιπόν το υπουργείο πολιτισμού με αυτή τη ρύθμιση και σου αναγνωρίζει τον κόπο σου απο την πρώτη κιόλας μέρα, σε επιβραβεύει καθολικά και ισόποσα, μα το πιο σημαντικό σε προστατεύει από όλους εκείνους τους πονηρούληδες-σωτήρες της ειδικότητας μας, διαχωριζοντας και προβιβαζοντας τη δική σου προϋπηρεσία ως φύλακας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ως πλέον τον καταλληλότερο γι αυτη τη θεση!

    Επομένως αυτή η ρύθμιση έστω και καθυστερημένα ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ όλους όσους πραγματικά αγαπούν και σέβονται την ειδικότητα μας.

  • 9 Μαρτίου 2024, 23:26 | Ορέστης Μ.

    Η προτεινόμενη ρύθμιση του άρθρου 26 είναι πέρα για πέρα άδικη και πλήττει σε μέγιστο βαθμό τις αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας, της ασφάλειας δικαίου και πολλών άλλων αρχών του διοικητικού δικαίου και γι αυτό πρέπει να αποσυρθεί. Για να καταλάβουν και οσοι δεν εχουν καταλάβει περι τίνος προκειται και για το τι ακριβώς θέλουν να περάσουν ας δουμε τα ακόλουθα παραδείγματα:
    Είναι σαν να παίζεις έναν αγώνα μπάσκετ, να θέλει 1 λεπτό να τελειώσει το παιχνίδι, να κερδίζεις με 10 πόντους διαφορά και ξαφνικά να σε ενημερώνει ο διαιτητής ότι έγινε μια αλλαγή και ότι τα τρίποντα που έχουν μπει ήδη δεν θα μετράνε για 3, αλλά για 10 πόντους. Και όλως τυχαίως οι αντίπαλοι σου έχουν 3 τρίποντα παραπάνω από εσένα. Γιατί δεν μου το λες καλέ μου άνθρωπε πιο μπροστά και με αφήνεις να σούταρω δίποντα;

    Είναι σαν να παίζεις ποδόσφαιρο να κερδίζεις 3-0 Στο 90 και εκείνη τη στιγμή να σε ενημερώνουν ότι θα μετράνε στο σκορ και τα κόρνερ, στα οποία έχεις 5 λιγότερα.
    Είναι σαν να παίζεις βόλεϊ να είσαι μπροστά στο σκορ 24 – 6 και να σου λένε ξαφνικά ότι ο άσσος στο σέρβις από εδώ και πέρα θα μετράει για 20 πόντους και να χάνεις με 24-26 μετά από επιτυχημένο άσο του αντιπάλου…

    Και για να το δούμε και σε άλλους τομείς: είναι σαν να δίνεις πανελλήνιες εξετάσεις, να περνάς με τους βαθμούς σου στην σχολή που θες, αλλά μετά να σου λένε ότι ξέρεις δεν έπρεπε να είναι αυτοί οι συντελεστές, να τους αλλάζουν και έτσι εσύ να μένεις έξω απ τη σχολή της επιλογής σου. Πες το μου απ την αρχή της χρονιάς . Τι το κρατάς μυστικό. Τι να κάνω τώρα εγώ;
    Είναι σαν να με φορολογούν το εισόδημά που είχα το προηγούμενο έτος αναδρομικά, με 120 %, προκειμένου να κάνουν επιδοματική πολιτική. Καλέ μου άνθρωπε πες το μου εξαρχής, μην κάνω το κόπο να παω να δουλέψω, να πάρω κι εγώ το επιδοματάκι μου.

    Είναι σαν να πηγαίνω στο ταμείο του σούπερ μάρκετ να πληρώσω και να μου λένε ότι η τιμή είναι μεγαλύτερη από αυτή που λέει στο ράφι, γιατί το κατάστημα έχει έξοδα και δεν βγαίνει… Μα πέστο από πιο μπροστά. Μην με βάζεις σε μια διαδικασία για να πάρω κάτι που τελικά δεν μπορώ να πληρώσω. Μην με κοροϊδεύεις.
    Είναι σαν να βγαίνουν τα αποτελέσματα των εκλογών και να μου λένε ότι αν και έχω το 70% των ψήφων εγώ δεν εκλέγονται, γιατί αλλάζουν το εκλογικό σύστημα και στα εκλογικά κέντρα ενός Δήμου που δεν έχω πολλούς ψήφους, οι ψήφοι μετράνε x 17!
    Αυτά και άλλα πολλά παραδείγματα… Τόσο χοντρό θα είναι είναι αν περάσει αυτή διάταξη. Αυτά τα πράγματα θα περίμενε κανείς να συμβαίνουν ίσως στην Ουγκάντα,ίσως στο Ιράν, ίσως στην Τουρκία του Ερντογάν, ίσως στην Ρωσία του Πούτιν, ίσως στην Αλβανία του Ράμα, αλλά αυτά τα πράγματα δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2024. Όλοι θέλουμε να δουλέψουμε στο Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά αυτό μόνο πολιτισμός δεν λέγεται.
    Δεν ξέρω τι αρχικές προθέσεις μπορεί να είχαν αυτοί που το σκέφτηκαν, αλλά θα πρέπει να βλέπουν τα πράγματα από όλες τις οπτικές .
    Όχι μόνο αντισυνταγματικό, αλλά και ενάντια τις Ευρωπαϊκής σύμβασης για τα Δικαιώματα του ανθρώπου. Καταπατάει την ισονομία , την ισότητα, τις ίσες ευκαιρίες , την αξιοκρατία την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος.
    Σίγουρα η χώρα μας και εμείς ως πολίτες αξίζουμε κάτι καλύτερο από αυτό.

  • 9 Μαρτίου 2024, 20:21 | Ελεν

    Σαν δεν ντρέπεστε να προσπαθείτε να περάσετε φωτογραφική προκήρυξη. Κυρία Μενδώνη μην το κουράζουμε πάρτε μια λίστα όσων θέλουν να βολευτούν να τελειώνουμε. Αν είναι έτσι να μην βγει καθόλου. Ή θα βγει δίκαια αλλιώς να μην βγει ποτέ. Κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζουν οι νόμοι, τι είδους Κράτος είναι αυτό ; Η αξία του βαθμού έπεσε στο μισό και το δεχθήκαμε, από το 2021 Για να πάρω τον βαθμό μου προσπάθησα και κουράστηκα πολύ γιατί πίστευα ότι θα έχει αξία, άλλαξε ο νόμος πριν 3 χρόνια. Και τώρα ξανά επιδιώκετε να υποβάθμισετε και άλλο τα προσόντα. Γιατί; Ποιοι σας το ζήτησαν; Οι λίγοι που τους βολεύει και είχαν το μέσον; Δουλεύω πολλά χρόνια και αυτά πάνε χαμένα επειδή μετράει η προϋπηρεσία μετά τη λήψη του πτυχίου. Η αύξηση της μοριοδοτησης σε ποσοστό 250 τοις εκατό είναι απαράδεκτη και άδικη. Να αποσυρθεί αυτό το άρθρο πο προσβάλλει όλους μας και μας αναγκάζει να κινηθούμε νομικά για να βρούμε το δίκιο μας

  • 9 Μαρτίου 2024, 18:02 | Δημητρης

    Θεωρω αδιανοητο να υπαρχουν ακομα συμβασιουχοι στα μουσεια που δουλευουν 15 και 20 χρονια τωρα! Πρεπει να δοθει προτεραιοτητα σε αυτα τα ατομα καποια στιγμη! Ειμαι συμφωνος λοιπον με τα 17 μορια ανα μηνα

  • 9 Μαρτίου 2024, 17:01 | ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠ

    Όλοι οι αρχαιοφύλακες πάντα ερχόμαστε σε αντιπαράθεση για διάφορα θέματα, θα την έλεγες και ως μια παθογένεια σε δουλειές που συναθροίζονται πολλοί.
    Για την μοριοδοτηση δεν είναι κάτι που κάποιος δεν γνώριζε.
    Το είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν και είχαμε συμφωνήσει πως αυτό είναι το σωστό για τον κλάδο ώστε να προστατευτεί από τους σεκιούριτι.
    Κατά τόπους υπάρχουν σωματεία και είχαν συνεργαστεί με αυτό.
    Ακόμα και σε μια απλή ψηφοφορία η πλειοψηφία το στηρίζει.
    Μπράβο στην υπουργό που κάνει πράξη αυτά που ανακοινώνει!

  • 9 Μαρτίου 2024, 17:14 | Μίμης

    Τι προκλητικές ανακρίβειες είναι αυτές που γράφονται από δήθεν συναδέλφους;
    Μας κόψανε τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στο μισό το 2021 με το νέο προσοντολόγιο και τώρα θέλετε να μας αποτελειώσετε με faxt track διαδικασίες;; Και τότε με την υψηλή μοριοδότηση στην βαθμολογία και εσεις οι αγράμματοι χαμηλόβαθμοι την παίρνατε, όμως μένατε χιλιόμετρα πίσω λόγω του υψηλού συντελεστή της. Τώρα θέλετε να βγείτε μπροστά από εμάς πονηρές αλεπουδιαρες κάνοντας το αντίστοιχο με την εμπειρία, αλλά δεν θα σας περάσει! 7 μόρια ο μήνας μόνο για προϋπηρεσία σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στο υπουργείο πολιτισμού και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι!

  • 9 Μαρτίου 2024, 17:31 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ

    Λαμβάνοντας υπόψιν τους κανονισμούς της UNESCO και του ICOM, όπου δίνεται προτεραιότητα στην εξειδίκευση των εργαζομένων στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ συμφωνώ με το άρθρο 26 γιατί μας οδηγεί στον εκσυγχρονισμό και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

  • 9 Μαρτίου 2024, 16:50 | Βασιλική

    Κάποιοι από εμάς λοιπόν εργαζόμαστε στην Φύλαξη Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων 80 μήνες.
    Οι μήνες μετράνε από την κτήση του πτυχίου.
    Για πόσο καιρό ακόμη θα πρέπει να εργαζόμαστε με συμβάσεις?? Το 60μηνο της προϋπηρεσίας το έχουμε δουλέψει!! Καιρός ήταν να ασχοληθεί το Υπουργείο και με εμάς!!

  • 9 Μαρτίου 2024, 16:50 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

    Το Υπουργείο Πολιτισμού με την ψήφιση αυτή του νομοσχεδίου δεν πριμοδοτεί μόνο τους παλαιούς συμβασιούχους πριμοδοτεί όλους τους αρχαιοφύλακες οι οποίοι αποκτούν εμπειρία έχοντας εργασθεί σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και έχοντας την δυνατότητα να διαχειριστούν ορδές επισκεπτών. Ψηφίζοντας αυτό το νομοσχέδιο το ΥΠΠΟΑ είναι στην απόλυτα σωστή κατεύθυνση και ΜΠΡΑΒΟ που οδεύει στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος όπως με την ίδια αποφασιστικότητα είχε λύσει και το 60μηνο κώλυμα που ταλαιπωρούσε όλους τους συναδέλφους.

  • 9 Μαρτίου 2024, 15:00 | Παναγιώτης Α

    BRAVO STHN YPOURGO

  • 9 Μαρτίου 2024, 15:18 | Σοφια Χατζηιωάννου

    το συγκεκριμένο άρθρο είναι άδικο γιατί διαχωρίζει τους συναδέλφους αρχαιοφυλακες σε δύο κατηγορίες εργαζομένων δυνοντας φωτογραφικά σε κάποιους αδίκως έξτρα μόρια κάτι που είναι ανηθικο και παράνομο μιας και υπάρχει ήδη τελεσίδικη απόφαση στο στε που απαγορεύει τέτοιες διακρισεις

  • 9 Μαρτίου 2024, 15:16 | Μανώλης

    είμαι από την Κρήτη και ομιλώ ξεκάθαρα: μαζέψτε το αλλοιώς υπάρχει και το ΣΤΕ. Τέρμα τα ψοματα

  • 9 Μαρτίου 2024, 15:29 | ΙΩΑΝΝΑ

    Προς το συμφέρον όλων των πιστοποιημένων φυλάκων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων γίνεται αυτή η ρύθμιση.
    Ας σταματήσουμε λοιπόν την δράση των καιροσκόπων τύπου σεκιούριτι στα χωράφια του υπουργείου πολιτισμού μια και καλή !!
    Όντας λογικά σκεπτόμενοι, με ετούτη την εξέλιξη, στην ουσία εδραιώνεται η παρουσία μας στον χώρο αυτό και μάλιστα επιβραβεύεται αναλογικά για κάθε μήνα προσφοράς μας, με την έμπρακτη παραδοχή της κυβέρνησης !!
    Πόσο πιο ξεκάθαρο πια;;

    ΑΡΘΡΟ 26 = ΔΙΚΑΙΟ + ΛΟΓΙΚΟ

  • 9 Μαρτίου 2024, 15:20 | Πανος

    Δεν υπάρχει άλλο υπουργείο που να υπάρχουν συμβασιούχοι 10 και 15 έτη!! Όλοι έχουν τακτοποιηθεί νόμιμα,είτε παλιά με προεδρικά διατάγματα είτε με μοριοδοτηση της προυπηρεσιας όπως θα έπρεπε να γίνει και σε εμάς!! Πιστεύω ότι το υπουργείο ασχολήθηκε για πρώτη φορά να λύσει τα προβλήματα των χρόνιων συμβασιούχων που πρεπει κάποια στιγμή να ζήσουν αξιοπρεπώς με σταθερή εργασία!! Αργότερα θα πάρουν σειρά και οι νέοι πιστοποιημενοι φύλακες μουσείων και αρχαιολογικων χωρών .

  • 9 Μαρτίου 2024, 15:36 | Κατερίνα Τ

    Οι προδιαγραφές που ορίζει η UNESCO για την εύρυθμη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, όπως επίσης και ο κώδικας δεοντολογίας του ICOM, προκρίνουν την εξειδίκευση όλων των εργαζομένων των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.Οπότε συμφωνώ με το άρθρο γιατί εκσυγχρονίζει τον χώρο του πολιτισμού.

  • 9 Μαρτίου 2024, 15:31 | Δημήτρης ηλιακής

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ. ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

  • 9 Μαρτίου 2024, 15:58 | Άννα Δημητρίου

    Το υπουργοί σωστά επιλέγει να αύξηση την μοριοδοτηση διότι η εμπειρία ενός αρχαιοφύλακα βοηθά στην αποφυγή τυχών βανδαλισμών σε έναν χώρο αλλά όχι μόνο γιαυτο. Δεν έχει να κάνει με προκήρυξη έχει να κάνει μα την καθημερινότητα ειδικά τα τελευταία χρονια που η επισκεψιμότητα είναι αυξημένη. Και εγώ ήμουν κάποτε χωρίς εμπειρία σιγά σιγά την απέκτησα, και οι νέοι πιστοποιημένοι και αυτοί με την σειρά τους θα την αποκτήσουν. Μπράβο στην υπουργο

  • 9 Μαρτίου 2024, 15:55 | Κωστας

    Σωστή κίνηση από την υπουργό μας, γνωρίζει όλες της παθογένειες που αντιμετωπίζει ο κλάδος της φύλαξης κ με το άρθρο αυτό διορθώνει τα λάθη που είχαν δημιουργηθεί, από την εμπειρία που έχει αποκτηθεί χωρίς κάποιο κώλυμα.

  • 9 Μαρτίου 2024, 14:55 | Νατάσα Κ.

    Ως εργαζόμενης στο ΥΠΠΟ, με σχέση ΙΔΟΧ και με κύριο προσόν, τα τελευταία χρόνια αλλά και πριν χωρίς αυτό, γνωρίζω το ενδιαφέρον της υπουργού κυρίας Μενδώνη για την προαγωγή του Πολιτισμού και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών που συνθέτουν οι υποδομές και οι άνθρωποι, οι επαγγελματίες των Μουσείων. Επικαλούμαι το αίσθημα δικαίου, την επιστημοσύνη της, τη βούλησή της για την όσο το δυνατόν ορθότερη λειτουργία των Μουσείων και ζητώ να αποσύρει το νομοσχέδιο που όπως είναι διατυπωμένο φαίνεται φωτογραφικό και στην υπηρεσία του πελατειακού Κράτους. Προτάσσει και υπερμοριοδοτεί την εμπειρία, που ναι μεν είναι ένας σημαντικός παράγοντας ωστόσο εις βάρος των άλλων προσόντων και εξόφθαλμα δυσανάλογα. Να ισχύσει η ισχύουσα μοριοδοτηση των κριτηρίων πρόσληψης τακτικού προσωπικού που έκρινε το ΑΣΕΠ, ότι πρέπει να εφαρμόζεται για την επιλογή προσωπικού, όπως είναι γνωστή από την έναρξη ισχύος της το 2021, σύμφωνα με την οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος φρόντισε να αξιοποιήσει τις επιλογές του για να ενισχύσει τα προσόντα του. Μην απαξιώνετε τα προσόντα μας, είναι άδικο και πλήττει την ισοτιμία.
    Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι πανηγυρίζουν καθώς τους ωφελεί η επιδιωκόμενη αλλαγή αλλά όπως διαβάζω επικεντρώνονται στην εμπειρία, κανείς νοήμων πολίτης δεν μπορεί να το επιβραβεύσει.

  • 9 Μαρτίου 2024, 13:54 | Μέλπω

    Αυτό το άρθρο επιβραβεύει αυτούς που υπηρέτησαν το υπουργείο πολιτισμού σε όλες τις συνθήκες και δεν επαναπαυτηκαν περιμένοντας την σύμβαση έξω από το σπίτι τους.
    Αυτούς τους αρχαιοφύλακες θέλουμε και όχι συμφεροντολογους.
    Αν υπήρχε ποινή σε όποιον δεν δέχονταν όπως στο υπουργείο Παιδείας τι θα έκαναν;
    Οπότε σωστά επιλέχτηκε η μοριοδοτηση που προστατεύει και διαχωρίζει τον κλάδο από τους σεκιούριτι υποδομών.
    Στο κάτω κάτω τα μόρια τα παίρνουν όλοι που πηγαίνουν για δουλειά και όχι μια μικρή μερίδα εργαζομένων.
    Οι σεκιούριτι που φορτώνουν μήνες ευνοούνται.

  • 9 Μαρτίου 2024, 13:34 | Μιχάλης Καυρτεσης

    Αιφνιδιαστική αλλαγή λιγες ημερες πριν την έκδοση της προκήρυξης. Μαγειρεμα κομματικό και προετειμασια ψηφοφόρων για τις εθνικές αλλα και κομματικές εκλογές. Πιο φωτογραφικό δεν γίνεται.

  • 9 Μαρτίου 2024, 13:40 | Alexandros

    Οι θογομενοι αποφοιτοι να μην απογοητεύονται και να δώσουν τον δικό τους αγώνα για το δίκαιο. Το συγκεκριμένο αρθρο πασχει σοβαρά στην αιτιολόγηση του και επαναφέρει την επετηρίδα απαξιώνοντας την μοριοδοτηαης από γλώσσες και βαθμό πτυχιου. Επιστροφή στην επετηρίδα και σε εποχές 1980 και στο βαθυ κομματικό κράτος

  • 9 Μαρτίου 2024, 12:02 | Μιχαλης

    Ξεκάθαρη αναβίωση πελατειακου κράτους με τις ευλογίες τις κυβέρνησης

  • 9 Μαρτίου 2024, 12:29 | Κατερίνα Γ

    αναφορικά με το που βρήκαμε τους 70 και 80 μήνες προυπηρεσίας κάποιοι από εμάς που διαφωνούμε με αυτό το άρθρο που παραβιαζει τις αρχές τις αναλογικότητας, να πληροφορησουμε αυτή που ρωτάει ότι τους βρήκαμε ακριβώς εκεί που τους βρήκε αδελφός καποιου αρχιφύλακα και κάποιοι προεδροι

  • 9 Μαρτίου 2024, 09:23 | Δημήτρης

    Η υπουργός Πολιτισμού είναι ένας άνθρωπος που ζει για τον ελληνικό πολιτισμό και προσπαθεί να τον προστατέψει όσο καλύτερα μπορεί. Στα πλαίσια αυτά και θέλοντας καλώς ή καλώς να αποκαταστήσει μία κατηγορία εργαζομένων στο υπουργείο, κατέβασε και το συγκεκριμένο άρθρο. Οι προθέσεις μπορεί να είναι καλές, όμως στην προκειμένη περίπτωση κάποιοι άλλοι αδικούνται. Και αδικούνται με τόσο εμφανή τρόπο, που το πιθανότερο είναι ότι λόγω κωλύματος αντισυνταγματικότητας της διάταξης, η επικείμενη προκήρυξη να καθυστερήσει αρκετά ακόμα. Είναι σίγουρα λογικό αλλά θέλει και θάρρος για να πάρεις κάτι πίσω όταν καταλάβεις ότι είναι λάθος. Πιστεύω ότι η Υπουργός μας το διαθέτει. Στην τελική, συμφέρον αν όχι όλων, της συντριπτικής πλειοψηφίας, αλλά και του ελληνικού πολιτισμού είναι η προκήρυξη να βγει άμεσα.

  • 9 Μαρτίου 2024, 00:19 | αγησιλαος

    Με την τροπολογια αυτη δημιουργουνται 2 κατηγοριες υποψηφιων,οι οποιοι αν και κατεχουν τα ιδια προσοντα θα βαθμολογηθουν με διαφορετικο τροπο.Ειναι αναξιοκρατικο και αδικο παραβαινοντας τις αρχες της ισοτητας και ισονομιας των πολιτων.Με την λογικη αυτη ακομα και οι εργαζομενοι μονο σε μουσεια δεν παρεχουν ιδιες υπηρεσιες.Αλλο ο Βραχος με 5000 επισκεπτες την ημερα και αλλο ενα περιφερειακο μουσειο με 5000 επισκεπτες τον χρονο.Εκει γιατι δεν υπαρχει διακριση στη μοριοδοτηση.το αρθρο παραβαινει τις αρχες του Συνταγματος και πρεπει να αποσυρθει

  • 8 Μαρτίου 2024, 23:04 | Αναστάσιος Τσιάτας

    Δε λέω καλή σκέψη η εξειδικευμένη εμπειρία για τους Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων σε μουσεία κ χώρους αλλά ενιαία μοριοδοτηση με 7 μόρια το μήνα, Δηλαδή θέλω τους πιστοποιημένους Φυλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων,που θα διοριστούν να έχουν εμπειρία στα μουσεία κ στους χώρους γτ είμαι ΥΠΠΟ και εκεί θα τους απασχόλησω,θέλω να διορισω πιστοποιημένα και έμπειρα άτομα σε χώρους κ μουσεία. Όποιος έχει εμπειρία σε κτίρια κλπ εκτός μουσείων και αρχαιολογικών χώρων να κάνει αίτηση ως 2η ή 3η επικουρία. Γτ όλο αυτό με την αυξημένη μοριοδοτηση βολεύει κάποιους λίγους π θέλουν να διοριστούν δίπλα στο σπίτι τους ή έστω απλά να διοριστούν και να αφήσουν νέους εκτός με το έτσι θέλω γτ είναι παλιοί. Δεν λέω όλοι έχουμε δικαίωμα στον διορισμό καταλαβαίνω κ τους παλιούς αλλά πρέπει να επικρατεί ισότητα και ισονομία.

  • 8 Μαρτίου 2024, 23:57 | Κωνσταντίνος

    Αν τα 17 μόρια του σχεδίου νόμου πέσουν στα 10, δεν θα δημιουργηθεί αυτή η έντονη και χαοτική ανισότητα στις ευκαιρίες πρόσληψης μεταξύ των πιστοποιημένων αρχαιοφυλακων και θα διαχωρίσει-επιβραβεύσει την προϋπηρεσία τους από τις φυλάξεις εκτός υπουργείο πολιτισμού.
    Αν όμως το άρθρο διατηρηθεί έτσι ακριβώς, φοβάμαι πως δυστυχώς θα καταπέσει ως αντισυνταγματικό και θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα με αμφίβολα αποτελέσματα στην ειδικότητα. Μην είμαστε άπληστοι εμείς με τους 60 μήνες, έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι διοριζόμαστε συνάδελφοι και με 10 μόρια τον μήνα.
    Σύνεση και ενσυναίσθηση για να ολοκληρωθεί κανονικά η προκήρυξη χωρίς περιπέτειες!

  • 8 Μαρτίου 2024, 21:54 | Τάκης

    Νομίζω πως έχει δίκιο η συνάδελφος σε αυτό που αναφέρει πιο κάτω για το ότι το υπουργείο γνωρίζει πολύ καλά πως όλο αυτό το ανοσιούργημα θα καταπέσει και η προκήρυξη θα μπλοκάρει αν ψηφιστεί ως έχει, θέλοντας έπειτα να βάλει ιδιωτικές εταιρίες με απευθείας αναθέσεις οι οποίες κοστίζουν φυσικά πολλαπλάσια στο ελληνικό δημόσιο, να το προσέξουμε πολύ καλά το συγκεκριμένο θέμα.

  • 8 Μαρτίου 2024, 20:03 | Μανωλία

    Μήπως αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος απ’ το υπουργείο να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, ( αφού εκ των πραγμάτων γνωρίζει ότι προβαίνει σε κάτι εξοφθαλμα παράνομο και αντισυνταγματικό), ουτως ώστε να μπλοκάρει αργότερα και να μην ολοκληρωθεί ποτέ τελικά η προκήρυξη, φέρνοντας την ιδιωτική ασφάλεια απ’το παράθυρο;; Λέω τώρα εγώ..

  • 8 Μαρτίου 2024, 18:28 | Ηλίας Κ.

    Κάτι το οποίο δεν το έχει αναφέρει κανείς. Γιατί η προσαύξηση των 17 μορίων πρέπει να αναφέρεται και στην προϋπηρεσία των νυχτοφυλάκων; Τι το διαφορετικό έχει αποκομίσει ως εμπειρία ένας νυχτοφύλακας σε ένα μουσείο, από τον νυχτοφύλακα σε ένα εργοστάσιο; Απολύτως καμία. Περιμένω κάποιον αν μπορεί να δώσει διαφορετική απάντηση. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Είναι όλο αυτό διάτρητο. Όλη αυτή η ειδική μεταχείριση είναι απέναντι σε κάθε λογική και αντίθετη στις αρχές του συνταγματικού δικαίου. Κατάργηση αυτού του άρθρου που μοιάζει περισσότερο με selfy φωτογραφία παρά με κανόνα δικαίου.

  • 8 Μαρτίου 2024, 17:23 | ΕΛΕΝΑ Α.

    Άρθρο 26

    Είναι Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ουσιαστικά ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ όλους τους Διπλωματούχους Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων οι οποίοι υπηρετούν αγόγγυστα και υπό αντίξοες συνθήκες, αυτό το κλάδο τόσα χρόνια και που αναγνωρίζει πως η Προϋπηρεσία είναι Βασικό Προσόν κι Απαραίτητο Εφόδιο για να στελεχωθεί σωστά το Υπουργείο Πολιτισμού, γι’αυτό και την ανταμοίβει όπως της πρέπει και της αναλογεί !

    Ο κλάδος μας επιτέλους θωρακίζεται από τους καιροσκόπους κι από τους δήθεν προστάτες!

    Συμφωνώ απολύτως με την εν λόγω ρύθμιση!

  • 8 Μαρτίου 2024, 16:17 | ΑΓΓΕΛΟΣ Γ.

    Καθώς τα μαγειρέψαν και τα φτιάξαν
    από ξαρχής το λάκκο τους εσκάψαν
    κι από κοντά οι μεγάλοι μας προστάτες,
    αγάλι-αγάλι εγίναν νεκροθάφτες.

    Μην το κάνετε, όλοι ξέρουμε τι παίζει

  • 8 Μαρτίου 2024, 16:35 | Μάκης

    Δηλαδή τι ακριβώς θέλετε να μπλοκάρει ή να ακυρωθεί εντελώς η προκήρυξη απ’ το ΣτΕ πάνω στην λύσσα και τον πανικό σας να βολέψετε 150-200 άτομα δίπλα στο σπιτάκι τους;
    Η μόνη λογική λύση είναι να θεσπιστεί ένα ανώτατο όριο 9-10 μόρια/μήνα ώστε να υπάρχει διάκριση της προϋπηρεσίας αυστηρά σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους από τους υπόλοιπους που έχουν εργαστεί σε λοιπές φυλάξεις εκτός υπουργείο πολιτισμού.
    Τα υπόλοιπα που επιχειρείτε σίγουρα θα καταπέσουν με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους τους συναδέλφους, ευνοούμενους και μη.
    Ντροπή!

  • 8 Μαρτίου 2024, 16:11 | Γιώργος Π.

    Είμαι πιστοποιημένος φύλακας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Δουλεύω τα τελευταία 3 χρόνια ως φυλακτικό προσωπικό σε πολυκατάστημα. Έχω δουλέψει παλιότερα άλλα 2 χρόνια και σε μουσείο. Στον ιδιωτικό τομέα έχω έρθει αντιμέτωπος με πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις απ ότι στο μουσείο. Από πού προκύπτει ότι η προϋπηρεσία φύλαξης στο μουσείο σε κάνει καλύτερο φύλακα; Γιατί πιστοποιημένος είμαι έτσι κι αλλιώς. Δεν το συζητάμε αυτό. Από το πολυκατάστημα έχω αποτρέψει και κλοπές και έχω έρθει αντιμέτωπος με πολύ δύσκολες καταστάσεις. Στο μουσείο δεν θυμάμαι ποτέ να έγινε κάτι τέτοιο, εκτός και αν έγινε και δεν το θυμάμαι να το είπαν στις ειδήσεις. Η αιτιολόγηση της διάταξης δεν έχει λογική.Μην Κοροϊδευόμαστε. Όλο αυτό είναι φωτογραφικό. Δεν πρόκειται για την καλύτερη φύλαξη των μουσείων. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ και δεν πρέπει να εφαρμοστεί ως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.
    Αντί να μας ευχαριστούν κάποιοι που πήγαμε να δουλέψουμε στον ιδιωτικό τομέα με τις χειρότερες συνθήκες και πολύ μικρότερους μισθούς, ώστε να μπορούν αυτοί να μπαίνουν κάθε χρόνο στα 7μηνα, προσπαθούν να περάσουν φωτογραφική διάταξη για τους εαυτούς τους. Ε όχι. Αυτό δεν μπορεί να περάσει.

  • 8 Μαρτίου 2024, 16:28 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Η εμπειρία σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επαγγέλματα επιβραβεύεται, αυτό πρέπει να γίνει και εδώ.
    Στο υπουργείο Παιδείας για παράδειγμα ο βαθμός πολλαπλασιάζεται επί 2,5 και ο μήνας εμπειρίας με την μονάδα.
    Με απλά ελληνικά για τους άσχετους σε 13 μήνες εμπειρίας ένας πτυχιούχος της βάσης (5) ξεπερνάει έναν με 10( αν βρεις και άνθρωπο με πτυχίο ΑΕΙ να έχει αριστεύσει με απόλυτο δέκα.
    Εκεί φυσικά δεν κρίνεται η τύχη σου και δεν κουβαλάς εφόρου ζωής έναν βαθμό που υπερμοριοδοτειται με 30 μονάδες!!!
    Φτάνει με τις αδικίες και ας ακολουθήσουμε τα παραδείγματα των άλλων υπουργείων.
    Επειδή η κυρία Μενδωνη φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στον πολιτισμό εύχομαι γρήγορα να μεταβεί σε αυτό το μοντέλο όπως γίνεται στα υπόλοιπα υπουργεία.

  • 8 Μαρτίου 2024, 15:04 | Παρμενίων

    Κράτος δικαίου ακούει;;;
    Αριστεία ακούει;
    Έχετε γίνει περίγελος το θέμα θα φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, η διάκριση γίνεται έτσι κι αλλιώς αφού η προϋπηρεσία μετράει από τη λήψη του διπλώματος ΙΕΚ της ειδικότητας.
    Αν θέλετε τόσο να προστατεύσετε όλους τους πιστοποιημένους, να θεσπιστεί ένα 7+25%=8,75 μόρια ανά μήνα για τους έχοντες προϋπηρεσία σε μουσεία και αρχαιολογικούς.
    Αυτή η υπερμοριοδότηση όμως εγείρει θέμα ίσων ευκαιριών και είναι ξεκάθαρα φωτογραφική.
    Θα μπλοκάρει η προκήρυξη αν ψηφιστεί και πάει να εφαρμοστεί ως έχει.

  • 8 Μαρτίου 2024, 15:17 | Κατερινα

    Λαθος η αυξημενη μοριοδοτηση της εμπειριας…κριθηκε αντισυνταγματικη απο το ΣΤΕ κ αρα αφου υπαρχει δεδικασμενο κ θ εφαρμοστει το μονο που θα πετυχουν καποιοι ειναι να δημιουργηθει νομικο κωλυμα
    Απορω αφου το υπουργειο γνωριζει αυτο το νομικο κωλυμα περι αντισυνταγματικοτητας γιατι προβαινει σ τετοιες κινησεις
    Λαθος εξ αρχης

  • 8 Μαρτίου 2024, 15:30 | Ευτυχια

    Ισονομια και ισοπολιτεια 2 εννοιες που παραγκωνιζονται πληρως.
    Υπαρχει ορισμενος απο τον ΑΣΕΠ ο τροπος διορισμου τακτικου προσωπικου για τους ΔΕ με κριτηρια συγκεκριμενα για ολες τις θεσεις δημοσιου ποιος ο λογος να αλλαξει τελευταια στιγμη ο τροπος μοριοδοτησης της εμπειριας για τους αρχαιοφυλακες κ ν μπει η ειδικη εμπειρια οταν μαλιστα το γνωριζουν ολοι καθως κ ο ΑΣΕΠ οτι υπαρχει δεδικασμενο αντισυνταγματικοτητας και επικαλουμενοι αυτο το δεδικασμενο το μονο σιγουρο πως θα κριθει κ αυτη η προκηρυξη των 450 αρχαιοφυλακων αντισυνταγματικη.

  • 8 Μαρτίου 2024, 14:22 | Α.Κ.

    Η προτεινόμενη μοριοδότηση ειδικής εμπειρίας δεν πρέπει να τεθεί προς ψήφιση με το υπόλοιπο νομοσχέδιο, καθότι η εν λόγω μοριοδότηση προσδιορίζεται σε τέτοιο ύψος ώστε να οδηγεί σε αποκλεισμό των λοιπών υποψηφίων, ανεξαρτήτως προσόντων και ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ στις συνταγματικές ΑΡΧΕΣ της ΙΣΟΤΗΤΑΣ και της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ως ANTΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ πρέπει να αποσυρθεί, ή να μειωθεί σε τέτοιο ύψος ώστε να μην αποκλείει τους υπόλοιπους υποψηφίους. Οπότε για να μην έχει προβλήματα συνταγματικότητας το άρθρο 26 πρέπει να ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

    Στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού, μέσω του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, για την κάλυψη θέσεων του κλάδου ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης των ειδικοτήτων ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων και ΔΕ Νυχτοφυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, στις οποίες εφαρμόζεται η περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 4765/2021 (Α’ 6), περί των κριτηρίων επιλογής προσωπικού με σειρά προτεραιότητας, η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από την άσκηση καθηκόντων φύλακα σε μουσείο ή σε αρχαιολογικό χώρο μετά από τη λήψη του αντίστοιχου τίτλου σπουδών βαθμολογείται με δέκα (10) μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι εξήντα (60) μήνες και με επτά (7) μονάδες ανά μήνα για τους υπόλοιπους είκοσι τέσσερις (24) μήνες. Η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης άνευ αντίστοιχου τίτλου σπουδών βαθμολογείται σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 4765/2021.

  • 8 Μαρτίου 2024, 13:01 | ΕΥΣΤΑΘΙΑ

    Εργάζομαι σε μουσείο ως φύλακας μέσω εταιρείας, η εταιρεία δε μου δίνει βεβαίωση προϋπηρεσίας για την εμπειρία μου στο μουσειο, αλλά απλώς ότι εργαζομαι στην εταιρία security, από την άλλη το μουσείο δε μου τη χορηγεί, γιατί δεν είναι υποχρεωμένο να το κάνει, τα 17 μόρια ,είναι μόνο για αυτούς που δουλεύουν σε μουσεία! Αυτό το παράδοξο μου συμβαίνει με τους μελετημένους νόμους που βγαίνουν «στο πόδι;». Είναι άδικο και δημιουργεί ανισότητες. Ζητώ την απόσυρση και τη δίκαιη μοριοδότηση με 7 μόρια ,για όσους φυσικά εργάζονται σε μουσεία!

  • 8 Μαρτίου 2024, 12:49 | ΒΙΒΗ ΚΡΗΤΗ

    Ο νομοθέτης με το άρθρο 26 ξεχωρίζει την αίρα απ’το στάρι.

    Αναγνωρίζει και επιβραβεύει την αμιγώς προϋπηρεσία σε φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, που αυτό είναι και το ζητούμενο απ’όλους τους λογικά κι ανιδιοτελώς σκεπτόμενους εργαζόμενους που υπηρετούν αυτόν τον κλάδο, τους πλέον δηλαδή καταλληλότερους για την στελέχωση του ΚΑΙ με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού!

    Προστατεύει λοιπόν τους Διπλωματούχους Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων από τα κακώς κείμενα.

    Επομένως, Η ΡΥΘΜΙΣΗ αυτή ΕΙΝΑΙ απολύτως ΔΙΚΑΙΗ και ΛΟΓΙΚΗ και θα πρέπει να ψηφιστεί!