Άρθρο 6 Επιχειρησιακό πρόγραμμα αθλητικού εθελοντισμού – Εκπαίδευση των αθλητικών εθελοντών και των μελών των εθελοντικών αθλητικών οργανώσεων

 

1. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) έχει επιτελικό και συντονιστικό ρόλο στην εκπαίδευση των αθλητικών εθελοντών και των μελών των εθελοντικών αθλητικών οργανώσεων. Για τον σκοπό αυτόν δύναται να συνάπτει μνημόνια συνεργασίας, προγραμματικές συμφωνίες ή συμβάσεις με αρμόδιους κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς, εθνικούς ή υπερεθνικούς, ή με άλλους ειδικώς εξουσιοδοτημένους ή αναγνωρισμένους προς τούτο, φορείς και ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, σε αντικείμενα σπουδών συναφή με την αποστολή του αθλητικού εθελοντισμού.
2. Η Γ.Γ.Α. εντός των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου εκπονεί το ετήσιο επιχειρησιακό πρόγραμμα αθλητικού εθελοντισμού. Στο πλαίσιο αυτό δύναται να εγγράφει στον προϋπολογισμό της, ειδική πίστωση ενίσχυσης, με υλικά, εξοπλισμό και μέσα, των ενταγμένων στο Ε.Δ.Α.Ε. αθλητικών εθελοντών και εθελοντικών αθλητικών οργανώσεων.
3. Η Διεύθυνση Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού, Επιστημονικής Υποστήριξης και Διεθνών Σχέσεων της Γ.Γ.Α. του άρθρου 70 του π.δ. 4/2018 (Α΄7) είναι αρμόδια για θέματα αθλητικού εθελοντισμού.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 21:29 | Zacharias Papadakis

    Να αποσυρθεί όλο το νομοσχέδιο και να προσκληθούν διακεκριμμένοι καθηγητές των ΤΕΦΑΑ εσωτερικού και εξωτερικού ώστε να παρουσιάσουν με επιστημονικές αποδείξεις την σωστή κατεύθυνση του νομοσχεδίου.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 22:42 | Στεργατος Σαραντης

    Ποιοι είναι αυτοί οι φορείς και με ποια ιδιότητα θα εκπαιδεύουν αθλητικούς εθελοντές;;;;

    Είναι άκυρο και άτοπο όλο το σκεπτικό και το εγχείρημα.

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 10:13 | ΝΕΛΗ Μ

    Να οριστεί ότι ο εθελοντισμός θα περιοριστεί μόνον στην εκτέλεση μιας διοργάνωσης και με τη μορφή παροχής υπηρεσιών οι οποίες δεν μπορούν να εκτελεστούν από επαγγελματίες που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες.
    • Να οριστεί ότι οι εθελοντές θα συμμετέχουν μόνον στην υλοποίηση αθλητικών διοργανώσεων και όχι στο σχεδιασμό τους. Ο σχεδιασμός αθλητικών διοργανώσεων θα πρέπει να γίνεται από ειδικούς αθλητικούς επιστήμονες με ειδική γνώση στη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων.
    • Να απαγορεύεται ρητά η εθελοντική παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού, οργάνωσης, εποπτείας και εκτέλεσης προγραμμάτων σωματικής άσκησης από τον οποιονδήποτε.