- Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - http://www.opengov.gr/digitalandbrief -

ΜΕΡΟΣ Ε’ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Άρθρο 25 Ανακύκλωση αρχείων μετά από την περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης του ν. 2308/1995

  1. Μετά από την περαίωση της κτηματογράφησης του ν. 2308/1995 (Α΄ 114), με απόφαση του ν.π.δ.δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο» συστήνονται τριμελείς Επιτροπές Εκκαθάρισης, με αντικείμενο εργασίας την καταγραφή των εγγράφων (δηλώσεις, τίτλοι εγγραπτέων δικαιωμάτων, πιστοποιητικά, τοπογραφικά διαγράμματα, μελέτες) που έχουν προσκομιστεί σε έγχαρτη μορφή στο πλαίσιο της διαδικασίας κτηματογράφησης, τα οποία έχουν καταστεί ημιενεργά ή ανενεργά, κατά την έννοια του άρθρου 161 του ν. 4610/2019 (Α’ 70).
  2. Οι Επιτροπές Εκκαθάρισης της παρ. 1 καταγράφουν σε πίνακες τα προς εκκαθάριση αρχεία και συντάσσουν σχετικά πρακτικά, τα οποία υπογράφονται και διαβιβάζονται στο ν.π.δ.δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Τα πρακτικά του πρώτου εδαφίου παραμένουν στο αρχείο του ν.π.δ.δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο».
  3. Τα αρχεία του παρόντος, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ψηφιοποιηθεί, ανακυκλώνονται, κατόπιν χορήγησης άδειας των Γενικών Αρχείων του Κράτους σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 162 του ν. 4610/2019 (Α’ 70) και του Διοικητικού Συμβουλίου του ν.π.δ.δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο».