Άρθρο 12 Πειθαρχικές ποινές προϊσταμένων κτηματολογικών γραφείων και υποκαταστημάτων – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 15 ν. 2664/1998

Στην παρ. 2 του άρθρου 15 του ν. 2664/1998 (Α’ 275), περί του χρόνου καταχώρισης κτηματολογικής εγγραφής στα κτηματολογικά φύλλα, προστίθεται τέταρτο εδάφιο και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

 

«2. Η κατά το άρθρο 11 καταχώριση στα κτηματολογικά φύλλα των πράξεων για τις οποίες έχει υποβληθεί αίτηση γίνεται κατόπιν αποφάσεως του Προϊσταμένου του Κτηματολογικού Γραφείου, αφού γίνει ο κατά το άρθρο 16 έλεγχος. Η αποδοχή ή η απόρριψη της αίτησης γίνεται χωρίς υπαίτια καθυστέρηση και πάντως σε χρόνο όχι μεγαλύτερο από πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υποβολής της. Χρόνος καταχώρισης στα κτηματολογικά φύλλα θεωρείται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την καταχώριση. Για την υπαίτια και επανειλημμένη υπέρβαση της προθεσμίας του δεύτερου εδαφίου, δύναται να επιβληθεί στους προϊσταμένους των κτηματολογικών γραφείων και υποκαταστημάτων του ν.π.δ.δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο» από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο η ποινή της οριστικής παύσης, εφόσον η ανωτέρω ποινή κρίνεται αναγκαία, κατ’ εξαίρεση της περ. η) του πρώτου εδαφίου του άρθρου 109 του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ν. 3528/2007, Α’ 26), περί των πειθαρχικών ποινών.».

  • 26 Αυγούστου 2024, 14:28 | Georgios Euthimiou (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ)

    Είμαι σύμφωνος και ορθό να υπάρχουν κυρώσεις, από την άλλη όμως στα μεγάλα γραφεία όπως αυτά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δεν αρκεί 1 προϊστάμενος.

    Με αφορμή λοιπόν αυτό το νομοσχέδιο, θα ήθελα να εκφράσω την ανάγκη για την πρόβλεψη θέσης αναπληρωτή προϊστάμενου τουλάχιστον στα μεγάλα γραφεία.

    Στην καθημερινή μας επαγγελματική δραστηριότητα, αντιμετωπίζουμε συχνά δυσκολίες στο να βρούμε τον προϊστάμενο, καθώς οι υποχρεώσεις του είναι διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα να μην είναι παρών στο γραφείο του πολύ συχνά.

    Εάν υπήρχε η πρόβλεψη για την ύπαρξη ενός ή δύο ακόμη ατόμων που θα ασκούσαν χρέη προϊσταμένου σε περίπτωση απουσίας του κύριου προϊστάμενου, θα λυνόταν ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Αυτό θα βελτίωνε σημαντικά την επικοινωνία και την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη ευελιξία στη λειτουργία των γραφείων.

    Ευελπιστώ να ληφθεί υπόψη η πρότασή μου για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των εμπλεκομένων μερών.

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

  1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
  2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
  3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
  5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
  6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
  7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
  8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
  9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».