- Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - http://www.opengov.gr/digitalandbrief -

Άρθρο 12 Πειθαρχικές ποινές προϊσταμένων κτηματολογικών γραφείων και υποκαταστημάτων – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 15 ν. 2664/1998

Στην παρ. 2 του άρθρου 15 του ν. 2664/1998 (Α’ 275), περί του χρόνου καταχώρισης κτηματολογικής εγγραφής στα κτηματολογικά φύλλα, προστίθεται τέταρτο εδάφιο και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

 

«2. Η κατά το άρθρο 11 καταχώριση στα κτηματολογικά φύλλα των πράξεων για τις οποίες έχει υποβληθεί αίτηση γίνεται κατόπιν αποφάσεως του Προϊσταμένου του Κτηματολογικού Γραφείου, αφού γίνει ο κατά το άρθρο 16 έλεγχος. Η αποδοχή ή η απόρριψη της αίτησης γίνεται χωρίς υπαίτια καθυστέρηση και πάντως σε χρόνο όχι μεγαλύτερο από πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υποβολής της. Χρόνος καταχώρισης στα κτηματολογικά φύλλα θεωρείται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την καταχώριση. Για την υπαίτια και επανειλημμένη υπέρβαση της προθεσμίας του δεύτερου εδαφίου, δύναται να επιβληθεί στους προϊσταμένους των κτηματολογικών γραφείων και υποκαταστημάτων του ν.π.δ.δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο» από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο η ποινή της οριστικής παύσης, εφόσον η ανωτέρω ποινή κρίνεται αναγκαία, κατ’ εξαίρεση της περ. η) του πρώτου εδαφίου του άρθρου 109 του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ν. 3528/2007, Α’ 26), περί των πειθαρχικών ποινών.».