- Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - http://www.opengov.gr/digitalandbrief -

Άρθρο 11 Δυνατότητα εικοσιτετράωρης ψηφιακής υποβολής πράξεων στο ν.π.δ.δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο» – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 14 ν. 2664/1998

Στην παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2664/1998 (Α’ 275), περί αιτήσεων εγγραφής εμπραγμάτων δικαιοπραξιών στα κτηματολογικά φύλλα, προστίθεται πέμπτο εδάφιο και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

 

«1. Για την καταχώριση στα κτηματολογικά φύλλα των πράξεων του άρθρου 12 απαιτείται, πλην των περιπτώσεων που ορίζονται διαφορετικά στο νόμο, υποβολή αιτήσεως και ταυτόχρονη καταβολή των τελών και δικαιωμάτων της παραγράφου 2 του άρθρου 4.

 

Η αίτηση που απευθύνεται στο Κτηματολογικό Γραφείο και τα συνυποβαλλόμενα σε αυτήν έγγραφα, όπως αυτά ορίζονται στις επόμενες παραγράφους και στην κείμενη νομοθεσία, επιτρέπεται να υποβάλλονται και να διακινούνται με ηλεκτρονικά μέσα. Με όμοιο τρόπο είναι δυνατόν να καταβάλλονται τα τέλη και δικαιώματα της παραγράφου 2 του άρθρου 4.

Με απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο» καθορίζεται η ημερομηνία από την οποία η υποβολή των εγγραπτέων πράξεων του πρώτου εδαφίου στα Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο» διενεργείται υποχρεωτικά μόνο ηλεκτρονικά. Με όμοια απόφαση καθορίζεται η ημερομηνία κατά την οποία οι εγγραπτέες πράξεις, που υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, δύνανται να υποβάλλονται επί εικοσιτετράωρης βάσης, σύμφωνα με την αρχή της χρονικής προτεραιότητας κατά την επεξεργασία αυτών.».