- Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - http://www.opengov.gr/digitalandbrief -

Άρθρο 19 Μητρώο οντοτήτων (άρθρο 27 της Οδηγίας (ΕΕ) 2022/2555)

 

  1. Οι πάροχοι υπηρεσιών Domain Name System (DNS), τα μητρώα ονομάτων top-level domain (TLD), οι οντότητες που παρέχουν υπηρεσίες καταχώρισης ονομάτων τομέα, οι πάροχοι υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους, οι πάροχοι υπηρεσιών κέντρων δεδομένων, οι πάροχοι δικτύων διανομής περιεχομένου, οι πάροχοι διαχειριζομένων υπηρεσιών, οι πάροχοι διαχειριζομένων υπηρεσιών ασφάλειας, καθώς και οι πάροχοι επιγραμμικών αγορών, επιγραμμικών μηχανών αναζήτησης ή πλατφορμών υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, υποβάλλουν υποχρεωτικώς στην Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας τις ακόλουθες πληροφορίες το αργότερο έως τις 17 Ιανουαρίου 2025:

α) την επωνυμία της οντότητας,

β) τον σχετικό τομέα, υποτομέα και τύπο οντότητας που αναφέρεται στα παραρτήματα I και II, κατά περίπτωση,

γ) τη διεύθυνση της κύριας εγκατάστασης της οντότητας και των άλλων νόμιμων εγκαταστάσεών της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή, αν δεν είναι εγκατεστημένη σε αυτή, τη διεύθυνση του εκπροσώπου της, ο οποίος έχει οριστεί σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 18,

δ) επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των αριθμών τηλεφώνου της οντότητας και, κατά περίπτωση, του εκπροσώπου της, ο οποίος έχει οριστεί σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 18,

ε) τα κράτη μέλη στα οποία η οντότητα παρέχει υπηρεσίες και

στ) το εύρος Internet Protocol (IP) της οντότητας.

  1. Οι οντότητες που αναφέρονται στην παρ. 1 κοινοποιούν στην Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, αμελλητί και, σε κάθε περίπτωση, εντός τριών (3) μηνών από την ημερομηνία επέλευσης της μεταβολής, τυχόν μεταβολές στις πληροφορίες που υπέβαλαν.
  2. Με την παραλαβή των πληροφοριών που αναφέρονται στις παρ. 1 και 2, εκτός από τις πληροφορίες που αναφέρονται στην περ. στ) της παρ. 1, η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας τις διαβιβάζει στον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA).