Αρχική ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝΆρθρο 09. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΣχόλιο του χρήστη Παναγιώτης Μαχαίρας | 20 Μαΐου 2016, 01:49
Επιτροπή Προμηθειών Υγείας Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων OpenGov.gr Ανοικτή Διακυβέρνηση |
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ασφαλείας και Πολιτική Cookies Όροι Χρήσης Πλαίσιο Διαλόγου |
Creative Commons License![]() Με Χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress. |
Θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη προδιαγραφών και για την κατηγορία του "σύνθετου ελαιόλαδου", το οποίο αποτελείται από ανάμειξη εξευγενισμένου ελαιολάδου και παρθένων ελαιολάδων (εκτός από το ελαιόλαδο λαμπαντέ) και με ελεύθερη οξύτητα όχι μεγαλύτερη από 1,0%. Το ελαιόλαδο αυτό έχει καλά διατροφικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως στο μαγείρεμα και είναι αρκετά οικονομικό - άρα η χρήση του μειώνει την επιβάρυνση του προϋπολογισμού για τρόφιμα.