Αρχική ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ IIΆρθρο 02 2. ΕΙΔΙΚΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΩΝΣχόλιο του χρήστη ΑΡΕΖΙΝΑ ΚΑΣΤΗ | 30 Ιουνίου 2016, 12:26
Παρακαλώ να συμπεριληφούν μερικές υποκατηγορίες εντερικών σκευασμάτων, έτσι ώστε να μπορέσει να καλυφθεί μεγαλύτερο εύρος κλινικών περιστατικών. Στα ΗΜΙΣΤΟΙΧΕΙΑΚΑ Μίγματα υδρολυμένων πρωτεϊνών με CHO 45-55% , PROT 15-20% από πεπττίδια, LIP 25-35 % υψηλής περικτικότητας σε MCT's (>60%), KCAL/ML 1 , ΟΣΜ/ΤΑ 60%)με ΟΣΜ/ΤΑ <300. Στα διαλύματα ΑΝΟΣΟΔΙΑΤΡΟΦΗΣ να προστεθεί μια κατηγορία με υψηλή περιεκτικότητα σε αργινίνη και να περιέχει ω-3 λιπαρά και νουκλεοτίδια. Στην κατηγορία 2 να προστεθεί και 2γ που να συμπεριλαμβάνει 100% διαλυτές φυτικές ίνες. Το ίδιο και στην κατηγορία 3, να συμπεριλαμβάνει 100% διαλυτές φυτικές ίνες. Επίσης, στην κατηγορία 5 για διαβητικούς, να υπάρχουν και διαλυτές φυτικές ίνες. Στην κατηγορία Δ να προστεθεί 1δ:Σκευάσματα υπερθερμιδικά, υπερπρωτεϊνικά, χωρίς φυτικές ίνες, με Υδατ/κες 40-45%, 20-25% πρωτεϊνη και 30-35% λίπος. Στην κατηγορία Δ να προστεθεί 2β:Σκευάσματα υπερθερμιδικά, υπερπρωτεϊνικά, με φυτικές ίνες, με Υδατ/κες 40-50%(50% FOS), 18-20% πρωτεϊνη και 30-40% λίπος .