2. Παροχή ποιοτικής ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης μέσω της ανάδειξης του πολιτισμού και της δημιουργικότητας της Ελληνικής κοινωνίας

2.1 Τι σημαίνει για σας ποιοτική ψυχαγωγία και πως μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να συμβάλλει σ’ αυτή;

2.2 Με ποιες πολιτικές μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να προβάλλει και να αναδεικνύει τον Ελληνικό πολιτισμό;

2.3 Με ποιους τρόπους μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να προβάλλει την πολιτιστική πολυμορφία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας;

2.4 Με ποιους τρόπους θα πρέπει να προβληθούν από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση οι νέες τάσεις στον πολιτισμό σε διεθνές επίπεδο;

2.5 Με ποια εργαλεία και πρακτικές μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να καλλιεργήσει και να αναδείξει τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και τις δεξιότητες της κοινωνίας;

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 12:38 | Δήμητρα Τρούκα
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Απλά απαράδεκτο! Πού είναι ο πολιτισμός και η παιδεία αυτής της χώρας? Όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθούν τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, αλλά πρέπει να ενισχυθούν!

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 12:20 | Μίκα Σταυροπούλου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Πρώτα απ΄όλα, η τηλεόραση πρέπει να διέπεται από νόμους που να εφαρμόζονται και να έχει μία αυστηρή κλίμακα Αξιών στο κέντρο της οποίας θα βρίσκεται πάντα ο Άνθρωπος. Αυτό σημαίνει πάρα πολύ απλά ότι τα δελτία ειδήσεων θα πάψουν να ασχολούνται (με αυτή τη γνωστή αρρωστημένη εμμονή τους) με καταστροφές, αίμα και βία. Θα υπάρχει ιεραρχηση αξιών. Το Καλό, σε όλες τις εκφάνσεις του, θα κυριαρχεί … Τι σημαίνει αυτό; Θα προβάλλονται οι θετικές κατακτήσεις του ανθρώπου σε όλους τους τομείς (επιστήμη, τέχνη, ιστρική, κ.λ.π.), οι προσπάθειες που γίνονται για τη σωτηρία του και τη σωτηρία του Πλανήτη (ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης, αλληλεγγύη, ευρεία εξοικείωση με τα κοινωνικά, οικονομικά και ψυχολογικιά προβλήματα και πλουραλιστική προβολή λύσεων μέσα από τις προτάσεις μεγάλων επιστημόνων, κ.λ.π.). Δεν θα αποσιωπούνται τα γεγονότα βίας, οι πόλεμοι, οι καταστροφές, αλλά θα παρουσιάζονται, με μεγάλη απεροληψία και προσοχή και χωρίς αρρωστημένη λαγνεία του αίματος και της βίας, ΜΕΤΑ από την παρουσιαση του θετικού, του καλού και του ωραίου!! Η τέχνη, η καλλιτεχνική έκφραση ως μέσο ανάπτυξης της ανθρώπινης προσωπικότητας θα πρέπει να κατέχει πρωτεύοντα ρόλο στις εκπομπές. Η μουσική, από τις σημαντικότερες τέχνες της ψυχής, θα προβάλλεται και, φυσικά, θα υπάρχουν τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ που αντιστοιχούν στους συγκεκριμένους φορείς. Και όχι μόνο. Θα προβάλλεται κάθε μορφή τέχνης στα Σχολεία και θα γίνει προσπάθεια να αναδειχθεί η βαθιά ανάγκη της επανειασαγωγής του «Προγράμματος Μελίνα» στην εκπαίδευση, ήδη από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η τηλεόραση θα είναι φορέας πολιτισμού, ειρήνης, αγάπης, εξοικείωσης με τις επιστήμες, τις τέχνες, την υγεία και αρμονία του ανθρώπου και του πλανήτη και, πάντως, με ο,τι καλό έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα παγκοσμίως!!! Και αυτό θα είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ! ΧΡΕΙΆΖΕΣΤΕ ΒΑΘΎΤΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΑΚΕΣ Τ Ο Μ Ε Σ!!!!

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 12:18 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΤΣΙΑΡΑΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ, ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΕΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΗ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΚΑΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ (ΠΡΩΙΝ) ΕΡΤ. ΤΑ ΣΥΝΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ (ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ «ΗΤΑΝ») ΑΠΟ ΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΚΙ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΙΣΟΥΜΕ. ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΚΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΤΣΙΑΡΑΣ
    -ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΣ
    ΧΑΓΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 12:22 | Δήμητρα Π. Χατζηδάκη
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    2.1 Η ποιοτική ψυχαγωγία περιλαμβάνει ένα μεγάλο φάσμα των καλών τεχνών, και ιδιαίτερα τις νέες τάσεις, οι οποίες στη σημερινή εποχή μπορεί να μην αναγνωρίζονται όπως πρέπει (γι’ αυτό και η ελάχιστη προβολή τους) όμως είναι η ζωντανή συνέχεια της μακραίωνης πορείας του ανθρώπου ως προς την αντίληψη της τέχνης. Μία τέτοια μορφή τέχνης είναι σίγουρα τα στένσιλ και οι ποικίλες ζωγραφικές τεχνοτροπίες στους δρόμους της πόλης. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι παράνομη και δεν μπορεί να συμβάλλει σ’ αυτή διότι θα έπρεπε πρωτίστως να σεβαστεί τη δημοκρατία για να το κάνει.

    2.2 Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι παράνομη και δεν μπορεί να προβάλλει και να αναδείξει τον Ελληνικό πολιτισμό διότι σύσσωμος ο ελληνικός σκεπτόμενος κόσμος απέχει παρασάγκας από τη νοοτροπία αποφασίζομεν και διατάσσομεν να κλείσουμε την ΕΡΤ εν μία νυκτί.

    2.3 Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι παράνομη και δεν μπορεί να προβάλλει την πολιτιστική πολυμορφία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας γιατί την κατήργησε εν μία νυκτί. Η ΕΡΤ με την πολυμορφία της αναδείκνυε και προέβαλλε την πολιτιστική πολυμορφία έως τα πέρατα της γης με τα κανάλια της, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά, τα οποία κάλυπταν θεματικά και γεωγραφικά όλον τον ελληνισμό. Το έκτρωμα που δημιουργήσατε προσωπικά με αηδιάζει και με προσβάλλει ως ελληνίδα πολίτης αυτής της χώρας.

    2.4 Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι παράνομη και δεν μπορεί να προβάλλει τις νέες τάσεις στον πολιτισμό σε διεθνές επίπεδο. Για να προβάλλεις πολιτισμό θα πρέπει πρώτα να αντιλαμβάνεσαι τη δημοκρατικότητα και την ελευθερία του πολιτισμού. Ο πολιτισμός της Ελλάδας δεν χωράει στα στενά σας όρια και αντιλήψεις.

    2.6 Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι παράνομη και δεν κατέχει ούτε εργαλεία ούτε πρακτικές πέρα από τη φασιστίζουσα νοοτροπία του αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός του ότι ενώ είχατε ένα διαμάντι στα χέρια σας και ήταν χαρισμένο στον ελληνικό λαό το πήρατε στα χέρια σας και το κάνατε κάρβουνο. Με την απόφασή σας να κλείσετε την ΕΡΤ όχι μόνο πετάξατε στο δρόμο ανθρώπους συμβάλλοντας περισσότερο στην ήδη τεταμένη ανεργία αλλά και πήρατε το βήμα από πολιτιστικές ομάδες που το μόνο που έκαναν ήταν να προσφέρουν απλόχερα τις μεγάλης κλίμακας γνώσεις τους στην ελληνική κοινωνία.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 12:04 | Claudio Bolivar
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν τα Μουσικά Σύνολα όπως συμβαίνει σε όλες τις εθνικές ραδιοφωνίες όλων τον πολιτισμένων χωρών του κόσμου.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 12:06 | Αργυρώ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η ύπαρξη Μουσικών Συνόλων σε δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, όπως και άλλων μορφών τέχνης και πολιτισμού, δηλώνει το επίπεδο παιδείας και καλλιέργειας της κοινωνίας και προάγει την συνολική πνευματικότητα και το πολιτιστικό επίπεδο.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 12:30 | Κωνσταντίνος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Το πρόβλημα είναι καθαρά παιδευτικό και την κρίση την έφερε στην χώρα η παιδεία μας και όχι η κρίση. Ας προσφέρουμε λοιπόν λίγο περισσότερη παιδεία όπως μπορεί ο καθένας μας για να ανεβάσουμε τον πήχη της παιδείας. Ας βάλουμε Ορχήστρες και Χορωδία στη ΝΕΡΙΤ και να προσπαθήσουμε να διαπαιδαγωγήσουμε σωστά αυτήν την χώρα που τόσο αίμα έχουν χύσει γεναιές και γεναιές Ελληνών και Φιλελλήνων.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 12:45 | Γιώργος Δέτσης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Να παραμείνουν τα μουσικά σύνολα. Οπωσδήποτε. Όχι άλλη καταστροφή στον πολιτισμό.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 12:22 | Καλιαροπούλου Ματίνα
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Δεν φτάνει που τόσους μήνες έχουμε μείνει άφωνοι με τόσες αφθαιρεσίες τολάματε να δηλώνετε δημόσια την κατάργηση των μουσικών συνόλων: Mε ποιό δικαίωμα στερείτε από τους Έλληνες ακροατές τη μουσική τους παιδεία:

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 12:37 | Αλεξάνδρα Μουρίκη
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Εφόσον ένας από τους βασικούς σκοπούς που καλείται να υπηρετήσει η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με το κείμενο που τίθεται προς διαβούλευση, είναι η «ποιοτική ψυχαγωγία και επιμόρφωση μέσα από την ανάδειξη του πολιτισμού και της δημιουργικότητας της ελληνικής κοινωνίας», είναι απαραίτητο -αν όχι αυτονόητο- να συνεχίσει: α) να υπάρχει και να εκπέμπει το ποιοτικό του πρόγραμμα το Τρίτο Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας, β) να συνεχίσουν να υπάρχουν προκειμένου να παράγουν και προωθούν μουσικό πολιτισμό τα Μουσικά Σύνολα.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 11:44 | Ιωαννα Παπανδρεου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Τα μουσικα συνολα της ΕΡΤ και το Τριτο προγραμμα ειναι παραδοση για τον τοπο μας, ειναι παιδεια, ειναι πολιτισμος. Η μουσικη αγκαλιαζει το νου, τον γαληνευει, τον παρηγορει. Ο δρομος προς την ποιοτητα πρεπει ν’ ανοιξει και παλι. Ειναι ζωτικη αναγκη στους ζοφερους καιρους που περναμε. Μη μας σκοτωσετε τις αναμνησεις μας, μη μας ισοπεδωσετε.Ειναι σα να μας κοβετε απο τις ριζες μας. Θα ειναι πραγματικα θλιβερο. Εχουμε αναγκη απο την μαγεια της κλασικης μουσικης.
    Μακαρι να το σκεφτουν αυτοι που θα παρουν την τελικη αποφαση.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 11:55 | Κώστας Γρηγορέας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαική χώρα να συζητάμε το αυτονόητο. Το εάν δηλ. πρέπει να υπάρχει κρατικό ραδιόφωνικό πρόγραμμα για την έντεχνη μουσική ανάλογο του Τρίτου ΚΑΙ εάν πρέπει να υπάρχουν τα κρατικά Μουσικά Σύνολα της Ραδιοφωνίας & Τηλεόρασης. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!!!

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 11:54 | ΜΑΡΙΑ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.
    ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ, ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ, ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.
    ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ, ΣΗΡΙΑΛ ΕΠΟΧΗΣ, ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΤ.

    ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, (ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΝΟΥΜΕΡΑ) ΜΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑΣ.

    ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ, ΜΕ ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΠΑΡΑΝΟΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ Η΄ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ,
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΜΑΣ
    ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ:
    «Η μουσική κινεί τήν ψυχήν, πλάττει το ἦθος, πάσας τάς ἀρετὰς προάγει…», Δάμων.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 11:13 | Ελεάνα Ζώζου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Λυπάμαι για το κενό που έχει αφήσει το κλείσιμο της ΕΡΤ και των μουσικών της συνόλων. Είχα τη χαρά να απολαύσω πολλές φορές τη Συμφωνική Ορχήστρα, τη Χορωδία και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής σε συναυλίες στην Αθήνα και πραγματικά λυπάμαι. Επίσης, είχε τύχει να ακούσω και ζωντανές μεταδόσεις συναυλιών της Συμφωνικής από το ραδιόφωνο. Κρίμα! Θεωρώ ότι πρέπει να συμπεριληφθούν στο νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και να δημιουργηθεί ξανά τρίτο πρόγραμμα.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 11:36 | Έφη Μαρκουλάκη
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η ύπαρξη και η αμέριστη στήριξη από όλους, των Μουσικών Συνόλων και του Γ’ Προγράμματος, πιστεύω είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να παράσχει η ΝΕΡΙΤ «την ποιοτική ψυχαγωγία και την επιμόρφωση μέσα από την ανάδειξη του πολιτισμού και τη δημιουργικότητα της ελληνικής κοινωνίας» όπως επικαλείται ότι επιθυμεί.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 10:58 | ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ σε πλείστες στιγμές χρηστής διαχείρησης στη πολύχρονη λειτουργία τους έδειξαν ότι με ελάχιστο κόστος έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν ένα εντυπωσιακά μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων προς ισορροπία-το τονίζω ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ- του ευρύτερου πολιτιστικού μας χώρου τόσο απαραίτητης για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Εφόσον είμαστε μέλη μιας παγκόσμιας κοινωνίας τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ είναι υπαρξιακή πολιστική απαίτηση όπως η ύπαρξη αρχαιοελληνικής γραμματείας σε κάθε πανεπιστήμιο/ίδρυμα/θεσμό κάθε χώρας του κόσμου.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 10:57 | babis c
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θέλετε η Δημόσια μας ραδιοτηλεόραση να μοιάσει με το bbc, αλλά…
    Το ΒΒC έχει RADIO 3 KAI RADIO 4 το έχετε ακούσει ποτέ; Τις εκπομπές αφιερωμένες στην τζαζ μουσική; στην κλασσική; την καταπληκτική εκπομπή LATE JUNCTION με ποιοτική world music από πραγματικά κάθε γωνιά του πλανήτη;
    Επίσης δεν αρκεί να παίζεις σε «κασσέτα» τις μουσικές των άλλων, το bbc έχει ορχήστρα που παίζει τις μουσικές και ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΟ, καταλαβαίνετε τι θα πει σύγχρονη παραγωγή αϋλου έργου;;;;;; Τα παιδιά που διδάσκονται live για την κλασσική μουσική;;;;
    Εμείς; Ας δυναμωθεί η ορχήστρα και χορωδία της ΕΡΤ με τους πραγματικά άξιους και άριστους μουσικούς αυτής της χώρας -όποιοι και αν είναι αυτοί- γιατί χωρίς αυτή ΝΕΡΙΤ δεν μπορεί να υπάρξει… capito?

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 10:07 | Μανδηλαρά Γεωργία
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η μουσική είναι η τέχνη των ήχων, της έκφρασης των συναισθημάτων και αποτελεί από τα πανάρχαια χρόνια ένα σημαντικό κομμάτι της παράδοσης μας. Η μουσική χαρίζει στον άνθρωπο στιγμές χαλάρωσης, ψυχικής ευφορίας, γαλήνης και ευχαρίστησης.

    Η μουσική είναι μια διεθνής γλώσσα, ένας τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας στα πλαίσια της μετάδοσης και λήψης μηνυμάτων. Πρόκειται για μια αστείρευτη πηγή που ξεχειλίζει από νότες και ρυθμό. Είναι ένα λαμπρό δώρο του Θεού που θα μας συντροφεύει στο ταξίδι της ζωής μας.

    «Η μουσική μπορεί να ξεπλύνει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας»

    Είναι αυτονόητο ότι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ που «ζει» από την οικονομική συμβολή του λαού ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει ορχήστρα, χορωδίες , οι οποίες βέβαια θα προσφέρουν τον πολιτισμό που αναμένει ο έλληνας πολίτης.

    Και φυσικά «ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»!

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 10:17 | Σταμπόγλης Πανος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Εϊναι απαράδεκτη ακόμη και η σκέψη μιας ραδιοφωνίας χωρίς μουσικά σύνολα.
    Μη σκοτώνετε ενα από τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία της φυλής μας. Τον πολιτισμό.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 10:25 | Μαρια Μακροποδη
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Τα Μουσικα Συνολα της Ελληνικης Ραδιοφωνιας ηταν αναποσπαστο κομματι του πολιτιστικου γιγνεσθαι της Ελλαδος.Εχουν εξυψωσει την χωρα μας πολλες φορες διεθνως και εχουν συμβαλλει σε φιλανθρωπικα εργα υψιστης σημασιας.Ειμαι σιγουρη οτι θα παρετε τη σωστη αποφαση να τα επανιδρυσετε ετσι ωστε να διορθωθει το τεραστιο λαθος της καταργησης τους.Μουσικα Συνολσ της Ελληνικης Δημοσιας Τηλεορασης δυνατα ανεξαρτητα ζωντανα θα βοηθησουν την Ελλαδα να εξυψωθει και τους Ελληνες να απολαυσουν το υπερτατο αγαθο:τον πολιτισμο!

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 10:30 | Ευαγγελία Γιαννουρή
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα ήθελα να προσθέσω και την δική μου διαμαρτυρία στην απόφαση ότι στην καινούργια ΕΡΤ δεν θα υπάρχουν Μουσικά Σύνολα και γενικώς μουσικοί και μουσικά προγράμματα όπως το Τρίτο.
    Είναι δυνατόν να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν θα έχει ορχήστρα και χορωδία στην Δημόσια Ραδιοφωνία της; Τόση απαξίωση για την επί σειρά ετών αξιοπρεπέστατη παρουσία των μουσικών της ΕΡΤ και των παραγωγών ραδιοφωνικών εκπομπών μουσικής που προάγει τον πολιτισμό της χώρας;

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 10:29 | Φίλιππος Μαζαράκης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Βασικός σκοπός της δημόσιας τηλεόρασης είναι η παροχή υψηλού πολιτισμού και η επιμόρφωση των Ελλήνων, όχι ο εμπορικός ανταγωνισμός με τα ιδιωτικά μέσα. Μόνο έτσι δικαιολογείται και το ανταποδοτικό τέλος. Είναι απαράδεκτο να μην δίνεται προτεραιότητα (και) στη μουσική παιδεία. Εάν η ΝΕΡΙΤ δεν έχει ορχήστρα, τι θα προβάλλει; Μήπως θα διενεργεί ριάλιτι διαγωνισμούς «ταλέντων»;
    Υπενθυμίζω ότι σε όλη την πορεία της ΕΡΤ, κορύφωση ποιότητας γνώρισε στο Τρίτο Πρόγραμμα επί Μάνου Χατζηδάκι.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 10:38 | Βάσω Βαϊούλη
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Είναι αδιανόητο να συζητάμε για το αν πρέπει ή όχι να υπάρξει και η ίδια η ΕΡΤ αλλά και τα μουσικά της σύνολα!!!!! Υπάρχουν γιατί ικανοποιούν την ανάγκη ύπαρξης και μιας άλλης ψυχαγωγίας εκτός αυτής των (επιδοτούμενων από το κράτος) ιδιωτικών καναλιών, προάγουν την μουσική μας παιδεία και πολυπολιτισμικότητα και εκφράζουν και μια άλλη άποψη!!!!!!! Είναι δυνατόν (να λέμε ) ότι θα χρηματοδοτήσουμε το εθνικό θέατρο της Αλβανίας και ταυτόχρονα να καταργούμε τους εγχώριους φορείς πολιτισμού;;;;

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 10:47 | AΘΗΝΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αυτή τη στιγμή στην πολύπαθη αυτή χώρα η παιδεία και ο πολιτισμός είναι οι μοναδικές δυνάμεις που κρατούν τον κόσμο όρθιο. Είναι εντυπωσιακό πόσος πολύ κοσμος, ως δημιουργός ή ως ακροατής/θεατής καταφεύγει εκεί, πόσα πολιτιστικά δρώμενα, πόσες εκδηλώσεις γίνονται κάθε μέρα.
    Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΩΣ, Ως ΕΙΔΟΣ ΑΚΡΙΒΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Η έλλειψη του 3ου προγράμματος της ΕΡΑ έχει δημιουργήσει ήδη ένα τεράστο κενό. Μια δημόσια Ραδιοφωνία/Τηλεόραση χωρίς μουσικά σύνολα θα επισφράγιζε την άποψη ότι η πολιτεία δεν θέλει τον πολιτισμό που παρέχει η μουσική παιδεία. ΕΡΤ χωρίς δημιουργικά μουσικά σύνολα απλώς θα σηματοδοτούσε την πολιτισμική φτώχεια και εγκατάληψη της χώρας. Προχωρείστε άμεσα στην επανασύστασή τους.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 10:31 | Βασιλική Δασοπούλου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Τα κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα ήταν τα μόνα που παρήχαν πρόγραμμα επιπέδου. Είτε αφορά μουσική, βιβλία, ταξίδια, πολιτισμό, τέχνες, οτιδήποτε έχει να κάνει με ποιότητα. Θέλουμε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να διατηρηθούν ΟΛΑ αυτά.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 10:57 | Φιλιάνου Μαρία
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Περιμένουμε με ανυπομονησία την επαναλειτουργία των μουσικών συνόλων και βέβαια ένα … τρίτο πρόγραμμα με την επιλεγμένη μουσική που συνήθιζε να εκπέμπει!Η ΔΤ έχει υποχρέωση να αντισταθμίζει τις ελλείψεις.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 10:56 | λιτσα
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα ήταν χαρά μας στο νέο πρόγραμμα να περιλαμβάνονται οι εκπομπές :Balkan express, ο τόπος καιτο τραγούδι του. Καθώς επίσης θα ήμαστε χαρούμενοι με την επαναλειτουργία των εκπομπών του δεύτερου προγράμματος

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 10:35 | ΠΗΓΗ ΛΥΚΟΥΔΗ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Στη Χώρα του Πολιτισμού δεν θα έπερεπε να διαπραγματευόμαστε τα μουσικά σύνολα αν πρέπει να υπάρχουν ή όχι αλλά σε κάθε Δήμο να υπήρχε από μία ορχήστρα επιπέδου.Το έργο θα ήταν ταιράστιο.Μόνο οι ξυπνημένες συνειδήσεις μπορούν να φέρουν την αλλαγή.
    ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ.ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.ΣΑΦΩΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 10:10 | λιτσα
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα ήταν χαρά μας στο νέο πρόγραμμα να περιλαμβάνονται οι εκπομπές :Balkan express, ο τόπος καιτο τραγούδι του. Καθώς επίσης θα ήμαστε χαρούμενοι με την επαναλειτουργία των εκπομπών του δεύτερου πεογραμματος

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 09:44 | Βασίλης Μπακόπουλος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Πιστεύω ότι:
    (1) Το «Τρίτο πρόγραμμα»- πρέπει να ξαναλειτουργήσει οπωσδήποτε γιατί ανεβάζει το πολιτισμικό επίπεδο του λαού μας με τον καλύτερο τρόπο, βοηθά στην ψυχική ηρεμία των ακροατών του και προβάλλει την δημιουργικότητα των Ελλήνων Συνθετών.
    (2) Η ΝΕΡΙΤ πρέπει να διαθέτει μια συμφωνική ορχήστρα (των 60 ως 80 μουσικών- που θα καλύπτουν και μουσική δωματίου)με κύριο αντικείμενο την εκτέλεση έργων Ελλήνων συνθετών, που δεν έχουν άλλη δυνατότητα να προβάλουν το έργο τους. Είναι μοναδική ευκαιρία να γίνει δυνατή αυτή η προβολή, που τόσο έχει λείψει από την χώρα μας. Φτάνει πιά η προβολή των Γερμανών συνθετών από τα Ελληνικά Μέσα. (Οι Κρατικές Ορχήστρες Αθήνας και Θεσ/νίκης, για δικούς τους λόγους, δεν επιτελούν αυτό το έργο).
    Με μία προϋπόθεση όμως: μακρυά από τους συνδικαλιστές των πρώην Μουσικών Συνόλων…

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 09:09 | Ειρήνη
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η ΕΡΤ είχε μερικές από τις καλύτερες ψυχαγωγικές εκμπομπές που ευελπιστώ να ξαναδώ και στη ΝΕΡΙΤ: 1. Παιδικές σειρές, όπως Ουράνιο Τόξο ( ανεπανάληπτη σειρά με τον εξαιρετικό κ. Δημόπουλο ), κινούμενα σχέδια με διδακτικό περιεχόμενο ( little einstain, τρένο δεινοσαύρων, μικρός νικόλας κ.λ.π.). Είναι απαραίτητο να ξαναυπάρξει παιδικό πρόγραμμα στη ΝΕΡΙΤ,με την ίδια ποιότητα της ΕΡΤ. 2. Αθλητικές εκπομπές και μεταδόσεις αγώνων ( μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τέννις, βόλεϊ κ.λ.π ). Όλο το καλοκαίρι χωρίς την ΕΡΤ, μας έλλειψαν πραγματικά οι αθλητικές της μεταδόσεις. 3. ΝΕΡΙΤ χωρίς ΕΤ3 θα ήταν μεγάλη παράλειψη. Είναι απαραίτητο να υπάρχει εκπομπή σήματος από τη Βόρειο Ελλάδα, με την ίδια ποιότητα και επίπεδο των εκπομπών της ΕΤ3. 4. Τα ντοκιμαντέρ πρέπει να έχουν θέση και στη ΝΕΡΙΤ, σαφώς όμως πιο εξελιγμένα και σύγχρονα από αυτά της ΕΡΤ και 4. Είναι μεγάλο «πολιτιστικό – πολιτισμικό έγκλημα » αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ανάλογο ραδιοφωνικό πρόγραμμα, γιατί μας έχει λείψει πολύ!!!!!!!

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 09:26 | Μαίρη Κρητικού
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αυτό που με τρομάζει είναι η ευκολία τους να καταστρέφουν, να καταργούν Άραγε τους απασχολεί που οδηγούν την Παιδεία αυτής της χώρας και του λαού της?
    Για εμάς δεν τίθεται θέμα αν πρέπει να υπάρχουν τα Μουσικά Σύνολα. ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ!

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 09:24 | Αθανάσιος Παπαγεωργίου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θεωρώ πως η εκπομπή Balkan Express αξίζει να έχει μία θέση στο πρόγραμμα της νέας δημόσιας τηλεόρασης.Είναι νομίζω η μοναδική εξωστρεφής εκπομπή της Ελληνική τηλεόρασης που προβάλει αποκλειστικά και μόνο πολιτιστικά στοιχεία των γειτονικών μας χωρών μακρυά από πολιτικές σκοπιμότητες.Δίνεται η ευκαιρία έτσι στους τηλεθεατές να πάρουν μία γεύση από τα Βαλκάνια δημιουργώντας παράλληλα κίνητρα για ταξίδια και γνωριμία με τις χώρες αυτές.

    Αναρωτηθείτε για παράδειγμα ποιες από τις εκπομπές των διεθνών καναλιών είναι αυτές που ενδιαφέρουν τους Έλληνες περισσότερο.Αυτές του BBC λόγου χάρη που αναδεικνύουν το Βρετανικό πολιτισμό ή οι εκπομπές που προβάλει από διάφορα μέρη της γης;Νομίζω το δεύτερο και το ίδιο ισχύει και για άλλα διεθνή μέσα.

    Εν κατακλείδι πιστεύω ότι το Balkan Express θα μπορούσε να αποτελέσει και προιόν εξαγωγής της Ελληνική τηλεόρασης προς άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης που ενδιαφέρονται για τα Βαλκάνια.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 09:57 | Γιάννα
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η μουσίκη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας ενός λαού.Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει κρατική ορχήστρα και χωροδία!Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα,δεν θέλω να πιστέυω τι παιχνίδια παίζονται στο όνομα της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου!Ας μην ψηφίζουν οι βολευτές νομοσχέδια για την εξασφάλιση των εσοδων τους,ας μειώσουν κι αυτοί τις αποδοχές τους!

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 09:20 | Κώστας Τσούγκρας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θεωρώ όχι μόνο ότι τα μουσικά σύνολα είναι απαραίτητο να ξανασυσταθούν, αλλά και ότι ο ρόλος τους στη μουσική ζωή του τόπου πρέπει να ενισχυθεί και το έργο τους να προβληθεί από την Πολιτεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μόνο με τέτοιες πρακτικές υπάρχει ελπίδα να ανακάμψουμε πολιτιστικά.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 08:34 | αγγελική
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Λυπαμαι για αλλη μια φορα γιατι ανακαλυπτω ποσο πισω ειμαστε σαν λαος !!!!.μουσικη=πολιτισμος

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 08:00 | Δημήτρης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Εκπομπές σαν το Balkan Express είναι «έγκλημα» να μην εμπλουτίζουν το πρόγραμμα κρατικής τηλεόρασης.

    Αγαπάμε Balkan Express

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 08:27 | Αγγελική Σπυροπούλου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Είμαστε η μόνη χώρα στον δυτικό κόσμο που δεν έχει σταθμό ραδιοφώνου που να εκπέμπει κλασσική μουσική και βέβαια που η Ραδιοφωνία της δεν έχει μουσικά σύνολα. Απαράδεκτο και οπισθοδρομικό. Στηρίζουμε τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και την ύπαρξη σχετικού καναλιού.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 08:27 | ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΠΑΠΑΤΣΑΚΩΝΑ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Οι δικαιολογίες του τύπου «δεν υπάρχουν χρήματα» για μουσικά σύνολα νομίζω πως είναι πλέον αστείες! Ας πάψουν λοιπόν να ΤΡΩΝΕ τόσα πολλά οι «μεγάλοι» και να δείτε που θα βρεθούν.

    Η μουσική ήταν, είναι και θα είναι μέρος της παιδείας μας.Τα μουσικά σύνολα ΕΙΝΑΙ απαραίτητα. Και στην τελική ανάλυση, όταν έχεις ένα τέτοιο δυναμικό τέτοια σύνολα όπως της ΕΡΤ, δεν τα καταργείς!

    Ας μην το συζητάμε άλλο, απλώς ζητήστε από τους ανθρώπους να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 08:48 | Luigi
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Orchestras can make miracles. Don’t know how?
    Imagine 60 persons in your administrative offices colaborating
    with 1/64 of a seconds’ precision, while multitasking.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 08:15 | Ελένη
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Μουσική.Ήθος.Τροφή της ψυχής και ανάτασή της. Αυτό θα στερήσετε. Και το κόστος θα είναι και σε παγκόσμιο επίπεδο.Μια χώρα δακτυλοδεικτούμενη σε έναν κόσμο που θέλουμε να λέμε ότι σέβεται τον πολιτισμό. Τα Μουσικά Σύνολα είναι περισσότερο από απαραίτητα.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 08:13 | Tσιαούση Νυμφοδώρα
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Τι θα γίνει βρε παιδιά με αυτό το 3ο πρόγραμμα της ΕΡΑ; Το μόνο σοβαρό πρόγραμμα στα ερτζιανά; Πρέπει να ανεχόμαστε τις «σαβούρες» δηλαδή;
    Σκεφτείτε και λάβετε υπόψη σας και τον κόσμο που έχει και απαιτεί την ποιότητα και μην τα ισοπεδώνετε όλα στο βωμό του χρήματος και του «σκυλάδικου».
    Aαπαραίτητο η ύπαρξη μουσικών συνόλων.
    Τέλος στην υποβάθμιση της ζωής μας.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 08:51 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΔΑΒΑΡΗΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η απώλεια των Μουσικών Συνόλων της πρώην ΕΡΤ, από την κυοφορούμενη ΝΕΡΙΤ δεν θα βγάλει την Ελλάδα απ’την κρίση.

    Οι ορχήστρες και η χορωδία της πρώην ΕΡΤ πρέπει να έχουν κομβικό ρόλο στην κυοφορούμενη ΝΕΡΙΤ και για λόγους προστασίας του πολιτισμού μας για τις επόμενες γενιές.

    Τα Μουσικά Σύνολα της πρώην ΕΡΤ ήταν μοναδικά σε εθνικό επίπεδο. Εξυπηρετούσαν με επιμέλεια και πληρότητα την ελληνική ραδιοτηλεόραση. Κάνανε ηχογραφήσεις, ζωντανές εκπομπές, συναυλίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για χιλιάδες μαθητές της χώρας μας και εκπροσωπούσαν την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ.

    Ο κάθε πολίτης, μπορούσε δωρεάν και εύκολα να έρθει σε επαφή με την κλασική και την ποιοτική μουσική.

    Τώρα ο πολίτης χάνει η μοναδική αυτή ευκαιρία μένει έρμαιο σε οποιαδήποτε μορφή μουσικής υποκουλτούρας…Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 08:20 | Ντομαζος Νικολαος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    το balkan express πιστευω οτι ανβαζει τα στανταρ της ελληνικης τηλεορασης και θα ηθελα να συνεχιστει

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 08:21 | Δέσποινα Παπαγιαννοπούλου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Υπέρ της πλήρους επαναλειτουργίας των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, για να μην φτωχύνει κι άλλο το πολιτιστικό μας τοπίο.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 07:24 | μυρτώ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Δεν μπορώ να φανταστώ κρατικό φορέα πολιτισμού και ενημέρωσης χωρίς μουσικά σύνολα….μάλλον είναι λάθος εκτίμηση των υπευθύνων.το οποίο προσδοκώ πως θα διορθωθεί άμεσα…
    Άλλωστε μία χώρα χωρίς πολιτισμό είναι μία χώρα χωρίς ουσία..

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 07:57 | Zinovia Pouli
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Απαράδεκτο να κλείσουν τα Μουσικά Σύνολα μετά από τόσα χρόνια προσφοράς………..(Κύριοι)της κυβέρνησης εκτός από φτωχότερους μας θέλετε και απελπισμένα αμόρφωτους και απολίτιστους χωρίς καμιά πνευματική αναπνοή χαλώντας εκτός από την παιδεία και τον πολιτισμό τι άλλο μένει απο το να πεθάνουμε ??ελεεινοί Σαπιοκοιλιάδες Ούστ όλοι απο την ελλάδα μου Καζάροι

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 07:22 | Μαρια
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Εκπομπές όπως το Balkan Express (πρωην ΕΤ3) δεν βρίσκονται πουθενά αλλού.
    Πολιτισμός – Ταξίδι – «Γειτονιά» ….

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 07:28 | ΕΥΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Σε μια χώρα που η τέχνη και ο πολιτισμός θεωρούνται περιττή πολυτέλεια, τι μπορεί κανείς να περιμένει;
    Αντιληφθείτε -επιτέλους- οι πάσης φύσεως «αρμόδιοι», ότι δεν είναι ο αριθμός των αναρτημένων σχολίων ο καταλύτης για τη συνέχεια ή μη θεσμών, όπως τα μουσικά σύνολα…
    Δεν έχετε το δικαίωμα να συνεχίζετε να υποβιβάζετε σε τέτοιο βαθμό ΚΑΙ πολιτισμικά έναν ολόκληρο λαό…

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 07:51 | Βασιλειος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Γιατι το ταξιδι δεν πρεπειι να τελειωσει
    Μην τους αφηνετε να φερουν τον οριζοντα στα δικα τους μετρα
    Απο τις πιο ωραιες εκπομπες το balcan express εδω και πολλα χρονια νομιζω οτι πρωτη παρουσια ηταν της κας μποζαπαλιδου
    Ευχωμε να συνεχισει το ταξιδι στη γειτονια μας