2. Παροχή ποιοτικής ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης μέσω της ανάδειξης του πολιτισμού και της δημιουργικότητας της Ελληνικής κοινωνίας

2.1 Τι σημαίνει για σας ποιοτική ψυχαγωγία και πως μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να συμβάλλει σ’ αυτή;

2.2 Με ποιες πολιτικές μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να προβάλλει και να αναδεικνύει τον Ελληνικό πολιτισμό;

2.3 Με ποιους τρόπους μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να προβάλλει την πολιτιστική πολυμορφία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας;

2.4 Με ποιους τρόπους θα πρέπει να προβληθούν από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση οι νέες τάσεις στον πολιτισμό σε διεθνές επίπεδο;

2.5 Με ποια εργαλεία και πρακτικές μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να καλλιεργήσει και να αναδείξει τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και τις δεξιότητες της κοινωνίας;

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 22:03 | Ειρηνη
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    Η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να ακολουθήσει τις επιταγές της ψηφιακής εποχής και να ευθυγραμμιστεί με τις ανάγκες του σύγχρονου πολίτη – χρήστη των νέων μέσων.

    Με σημείο εκκίνησης την Κοινωνία της Πληροφορίας και την Ευρωπαϊκή «Ψηφιακή Ατζέντα», η οποία δίνει προτεραιότητα στα ζητήματα του πολιτισμού και της οπτικοακουστικής παιδείας, η ΝΕΡΙΤ πρέπει και οφείλει να επικεντρωθεί στην ενδυνάμωση του πολίτη και να λάβει ενεργό ρόλο στη δια βίου μάθηση, με επίκεντρο την εκπαίδευση στα ΜΜΕ (media education).

    Στο πλαίσιο αυτό, σας προτείνω να ενισχύσει τον επιμορφωτικό της χαρακτήρα, τόσο τηλεοπτικά όσο και διαδικτυακά, με μια σειρά από καινοτόμες δράσεις για την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής και ψηφιακής παιδείας για παιδιά, νέους, γονείς (e-parenting), εκπαιδευτικούς αλλά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (όπως τα ΑμεΑ).

    Ο εμπλουτισμός του νέου προγράμματος της ΝΕΡΙΤ με δράσεις εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές γύρω από τη λειτουργία, το περιεχόμενο,τα μηνύματα και τις δημιουργικές προοπτικές των μέσων επικοινωνίας και των νέων μέσων συνάδει με την δράση της EBU και των λοιπών δημόσιων ραδιοτηλεόρασεων στην Ευρώπη, οι οποίες ήδη επιδεικνύουν σημαντικό έργο στον τομέα αυτό.

    Ας μην ξεχνάμε ότι η παλαιά ΕΡΤ απορρόφησε το μοναδικό φορέα για τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), με μοναδική δράση και εθνική πολιτική στον τομέα της εκπαίδευσης στα ΜΜΕ (media literacy). Η ΝΕΡΙΤ λοιπόν έχει στη διάθεσή της (ή μαλλον καλύτερα στις αποθήκες της) όλο το υλικό και το αρχείο του ΙΟΜ για να αναλάβει πρωταρχικό και καινοτόμο ρόλο ως πραγματική επιμορφωτική δημόσια τηλεόραση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί έστω κ ένας που θα εκτιμήσει το έργο του ΙΟΜ και θα το συνεχίσει ως πηγή τεχνογνωσίας για τη ΝΕΡΙΤ.

    Δεν είμαι αισιόδοξη, αλλά ελπίζω.

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 20:38 | παναγιωτης π
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα ήθελα κατ’αρχήν να δηλώσω ότι πάντα μου άρεσε η ραδιοτηλεόραση και ήμουν πιστός θεατής της ΕΡΤ, από τότε μάλιστα που εμφανίστηκαν τα αισχρά ιδιωτικά κανάλια, μπορώ να πω ότι έγινα και φανατικός.
    Για να συνεισφέρω στη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω τα εξής:
    – Θεωρώ ότι πρέπει να αξιοποιηθούν ο σύγχρονος εξοπλισμός και η τεχνογνωσία των τεχνικών που γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν και έχουν στοιχίσει πανάκριβα στον ελληνικό λαό.
    – Το απίστευτο αρχείο της ΕΡΤ πρέπει επίσης να αξιοποιηθεί πολύπλευρα και όχι μόνο σε εκπομπές όπως το πολύ αξιόλογο»Σαν σήμερα».
    – Ήταν πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του τελευταίου πριν το λουκέτο χρονικού διαστήματος που αγοράστηκαν και προβλήθηκαν σειρές όπως »Ο πύργος του Ντάουντον» και το »BORGEN», που είναι γεγονός ότι συζητήθηκαν πολύ.
    – Υπήρχαν επίσης πολύ αξιόλογες ελληνικές εκπομπές, όπως το »Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα», »Μένουμε Ελλάδα», »Εξάντας», »Στην υγειά μας» και σίγουρα και άλλες που μου διαφεύγουν.
    – Να μην ξεχάσουμε και τα ντοκυμανταίρ που βλέπαμε και ορισμένα από αυτά ήταν πραγματικά εξαιρετικά.
    – Σχετικά με το ραδιόφωνο θα ήθελα να επισημάνω ότι Σταθμοί όπως το »Τρίτο» και η »’Ερασπορ» μας κρατούσαν συντροφιά για πάρα πολλά χρόνια. Αξιομνημόνευτο επίσης είναι το »Κόσμος fm» που στημένο από καταπληκτικούς επαγγελματίες, διαμόρφωσε τουλάχιστον μια γενιά ψαγμένων ακροατών.
    – Ολοκληρώνοντας, θέλω να επισημάνω ότι θεωρώ απαραίτητη για ένα μεγάλο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα την επανασύσταση και λειτουργία των μουσικών συνόλων που επί σειράν ετών έχουν πολύ σημαντική συνεισφορά στον πολιτισμό της χώρας, χωρίς την παραμικρή προβολή.

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 18:50 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ο ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 93.6 ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΝΕΡΙΤ
    ΚΟΣΜΟΣ 93.6 ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 16:27 | Γιάννης, Χριστίνα
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Τα υπο διαβούλευση ζητήματα δεν καλύπτουν σε εύρος όσα θέλουμε να πούμε. Η άποψη μας θα κατατεθεί συγκεντρωτικά:

    Αν θέλετε πραγματικά η νέα τηλεόραση να έχει μέλλον, θα πρέπει να έχει διαφημιστικά έσοδα (δεν πρόκετιαι ποτέ να γίνει bbc με το ανταποδοτικό τέλος). Για να έχει διαφημιστικά έσοδα θα πρέπει να έχει τηλεθέαση. Για να έχει τηλεθέαση θα πρέπει να μπορεί να προσφέρει ΟΛΑ εκ των ακολούθων:
    1. Ποιοτικό περιεχόμενο
    2. Τεχνολογική επάρκεια
    3. Ποιοτική ενημέρωση
    4. Αποκλειστικές παροχές
    5. Σεβασμός στο κοινό

    Αναλυτικότερα τα ανωτέρω:

    1. Ποιοτικές σειρές, ελληνικές και ξένες. Ντοκυμαντέρ. Επαναφορά των εκπομπων που αγάπησε ο κόσμος: Μένουμε Ελλάδα, Εξάντας, Στα άκρα, Μηχανή του χρόνου κ.α. και που παρόμοιες ΔΕΝ υπήρχαν στα καταχρεωμένα ιδιωτικά κανάλια του αντποιοτικού οχετού.

    2. Πλήρης αξιοποίηση των υφιστάμενων τεχνολογιών. Η εικόνα και ο ήχος πρέπει να αντιστοιχούν στο τρέχον έτος. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ επαναφορά της HD, αν όχι μετατροπή των νέων καναλιών σε πλήρη εκπομπή υψηλής ευκρίνειας, μιας και το φάσμα είναι διαθέσιμο. Περαιτέρω υποστήριξη στις (όχι και τόσο καινούργιες) λειτουργίες του υποτιτλισμού και της πολυπλεξίας. Άμεση διάθεση των πρόσφατων εκπομπών στον ιστότοπο, όπως γινόταν και με το site της ΕΡΤ.

    3. Απαγκίστρωση της ενημέρωσης από κάθε πολιτική επιρροή. Ύπαρξη βραδυνής πολιτικής εκπομπής τύπου NETWEEK, ΑΝΑΤΡΟΠΗ κλπ. Ειδησεογραφία ΚΑΙ μέσω του ιστότοπου (εξισορρόπηση κόστους μπορεί να γίνει και με διάθεση σοβαρού διαφημιστικού χώρου στο site-δεν είναι ντροπή. ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του EURONEWS, που εκπέμπει και στα ελληνικά και ακόμα δεν μάθαμε για ποιο λόγο πραγματικά διεκόπη (εκτός από αναφορές στην «διαπλεκόμενη» ΕΡΤ).

    4. Μόνο αποκλειστικές παροχές των οποίων τα διαφημιστικά έσοδα αποδεδειγμένα ξεπερνούν το κόστος λόγω υψηλής τηλεθέασης (Champions League, Euroleague, Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκα κύπελλα, Eurovision κλπ). Kαι φυσικά παροχή αυτών σε HD, μιάς και το ημερολόγιο γράφει 2013.

    5. Ο σεβασμός στον θεατή είναι εκ των ων ουκ άνευ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξαναυπαρξουν τραγελαφικές περιπτώσεις λογοκρισίας σαν τις πρόσφατες. Το πρόγραμμα πρέπει να τηρείται. Οι απεργίες θα πρέπει να γίνονται μόνο για σοβαρό λόγο και ακόμα και τότε θα πρέπει να εκπέμπεται βασικό περιεχόμενο (πχ αρχειο ΕΡΤ) με προσωπικό ασφαλείας.

    Τέλος, αυτονόητο θεωρούμε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η αξιοποίηση του τεράστιου αρχείου της ΕΡΤ και η πλήρης διάθεσή του από τον ιστότοπο.

    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όποιον πολιτικό θα κάνει τον κόπο να διαβάσει το σχόλιο.

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 14:59 | Αστέριος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ντοκιμαντέρ και πάλι ντοκιμαντέρ. Ενημερωτικές εκπομπές για την ιστορία της Ελλάδας. Ενημέρωση για την δημοκρατία και την αξιοκρατία. Μπας και κάποιος διδαχθεί κάτι.

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 12:13 | Παναγιώτα
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θεωρώ την ύπαρξη μουσικών συνόλων σημαντική. Νομίζω πως αυτό που πρόσφεραν στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου πρέπει να συνεχιστεί.

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 12:38 | ETONYS
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    2.1 Η ψυχαγωγία είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την δημιουργία ήθους. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να επιλέγεται με κριτήρια ποιότητος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!
    Τα κριτήρια ποιότητος δεν συσχετίζονται με το γούστο του καθενός. Υπάρχουν πρόσωπα-φορείς αρμόδια και επιστημονικώς καταρτισμένα για την επιλογή αυτή. Είναι οι βιβλιοκριτικοί, οι μουσικοκριτικοί, οι κριτικοί θεάτρου, κινηματογράφου κ.λ.π. Αυτοί μπορούν να συμπήξουν επιτροπές για να επιτελέσουν αυτό το σκοπό.
    Η ικανότητα διαμόρφωσης χαρακτήρων δια μέσου της τηλεόρασης είναι τεράστια. Καθίσταται επιβεβλημένος ο διαχωρισμός μεταξύ ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Η τελευταία αφορά τά σχετικά κέντρα.

    2.2 Είναι μέγιστης σημασίας η δημιουργία ενός τηλεοπτικού HD και ενός ραδιοφωνικού καναλιού με ιδιαιτέρως υψηλής ποιότητος πρόγραμμα. Ενα πρόγραμμα που δέν θα επιλέγεται με κριτήρια τηλεθέασης-ακρόασης, επειδή θα αφορά ελάχιστους αρχικά. Αυτό δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ελιτισμός αλλά πρότυπο. Εδώ ας είναι πυξίδα το «τρίτο πρόγραμμα», το οποίο, κατά τον γράφοντα, αποτελούσε μοναδικό παγκοσμίως παράδειγμα. Μπορούμε να φανταστούμε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα αντίστοιχης δομής, επιλογών και στόχων?!!!

    2.3 Το θέμα κρίνεται, από τον γράφοντα, ως παρεμφερές με το 2.2.

    2.4 Τα νέα διεθνή ρεύματα πολιτισμού και καλών τεχνών μπορούν να προβληθούν με πολλές μορφές και πρότυπα. Ντοκυμαντέρ, συναυλίες, εκπομπές παρουσίασης και διαδραστικής επικοινωνίας, διαφημιστικά σποτ είναι μόνο μερικά από αυτά. Εξυπακούεται ότι δεν θα υφίστανται εμπορικές διαφημίσεις. Αυτές σχετίζονται με «εμπορικά κανάλια» τα οποία έχουν χαρακτήρα κερδοσκοπικό. Σε αντίθεση, η νέα δημόσια τηλεόραση θα προσπορίζεται τα απαραίτητα για τη λειτουργία της κεφάλαια από τον κρατικό προϋπολογισμό αποκλειστικά.

    2.5 Για να καλλιεργηθεί και να αναδειχθεί η δημιουργικότητα και η καινοτομία, πρέπει προηγουμένως να φυτρώσει στην καρδιά μας. Πρέπει να εκτιμηθεί η αξία του διαφορετικού, του ρηξικέλευθου, του πρωτότυπου και του ασυνήθιστου. Οτιδήποτε πρωτοφανές πρέπει να αγκαλιάζεται με την ελπίδα του θαυμάσιου και όχι με την απαξίωση καί τη χλεύη του γραφικού. Αυτό γίνεται με την εξωστρέφεια. Τα επιχειρήματα του τύπου «έτσι τα βρήκαμε, έτσι θα τα αφήσουμε» και «τι να κάνουμε, αυτά θέλουν οι «μάζες»» είναι ανόητα, αν όχι εκ του πονηρού. Το ίδιο ισχύει και στον πολιτιστικό τομέα. Οι «μάζες» οι οποίες σήμερα παρακολουθούν την εκπομπή «dancing with the stars», πρίν από σαράντα χρόνια παρακολουθούσαν, σε σήριαλ, λογοτεχνικό έργο του Καζαντζάκη και σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διασκευές, Στρίντμπεργκ και Πιραντέλλο.-

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 12:07 | Ελευθερία
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    *Στον τομέα της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού η ΕΡΤ ήταν πολύ μπροστά και σε αυτό το επίπεδο πρέπει να κρατηθεί η ΝΕΡΙΤ.
    *Υπάρχουν εξαιρετικές παλιές εκπομπές όπως το Παρασκήνιο και οι Φυλές της Αθήνας (ενδεικτικά) που θα μπορούσαν να επαναπροβληθούν.
    *Επίσης θεωρώ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ την τακτική προβολή του «Σαν Σήμερα».
    Θα ήθελα επίσης
    *να συνεχιστεί η προβολή της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Βιέννης που δίνει την δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο που δεν έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κάποια παράσταση κατά τις γιορτές να απολαύσει ένα ποιοτικό και χαρούμενο θέαμα.
    *να μην παραμεληθεί η παιδική ζώνη όπως έχουν αναφέρει και άλλοι πιο πάνω. Πέρυσι έπαιξαν πολύ καλές εκομπές όπως Ο Μικρός Πρίγκιπας και ο Μικρός Νικόλας, που και σύγχρονες ήταν και ποιοτικές -καμιά σχέση με ένα γνωστό παιδικό κανάλι που προβάλλει ό,τι σαβούρα μπορεί να φανταστεί κανείς-
    *να γίνουν αν είναι δυνατόν εκπομπές βιβλιοφιλίας.

    Και κυρίως ό,τι γίνει να γίνει με το μεράκι και την προσεκτική δουλειά που διέκριναν τις εκπομπές της ΕΡΤ.
    Αλλιώς μην το κάνετε καθόλου.

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 11:43 | τακης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θαθελα η ΝΕΡΙΤ να εχει πιο πολυ μουσικη, να δωσει περισοτερο χρονο στα μουσικα συνολα, ειναι το ατου της εναντι της πολιτιστικης ανυπαρξιας των ιδιωτικων καναλιων. Θελω να πω οτι ενα ντοκιμαντερ η ενα σηριαλ λιγο πολυ μπορει καθε καναλι να βαλει δεν μπορει να εχει ομως μια ορχηστρα οπως η ορχηστρα συγχρονης μουσικης και η συμφωνικη ορχηστρα. Γι αυτο μην κανετε οτι κανουν τα αλλα καναλια μπορειτε να κανετε την διαφορα, φτιαξτε!! οσο το δυνατον πιο γρηγορα τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ!!! και κάνετέ τα αιχμη του δορατος στην νεα τηλεοραση. Γεμιστε με μουσικη της ψυχες αυτο ειναι πολιτισμος και μας λειπει…. σας ευχαριστώ!!

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 11:23 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ.ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΞΑΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ!

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 10:00 | Δημήτρης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Απλά, κάντε τον Έλληνικό λαό να αγαπήσει την χώρα του, την ΕΛΛΑΔΑ.
    Τα μέσα τα έχετε, τους ανθρώπους τους έχετε, αν έχετε και την θέληση
    τότε όλα είναι……. Απλά.
    Κάντε τα αυτονόητα.
    Αν….. το χθές και το σήμερα ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ,
    τότε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ να είναι……. ΤΟ ΑΥΡΙΟ!!!
    Αναμένουμε απαιτώντας και όχι ελπίζοντας.

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 10:32 | Φωτεινή
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΜΕ!!!!
    Η ΝΕΑ ΕΡΤ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΜΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ.

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 09:09 | Γεωργάκης Απόστολος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η έννοιες «ψυχαγωγία», «πολιτισμός» και «ποιότητα» ενσαρκώνονταν κατά τη γνώμη μου -χρόνια τώρα- στο Τρίτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου.
    Μπορεί να χρειάζονται πολλές αλλαγές στην δημόσια ραδιοτηλεόραση και στα προγράμματα του ραδιοφώνου ειδικότερα, αν κάτι όμως δεν χρειάζεται ν’ αλλάξει, αυτό είναι το Τρίτο Πρόγραμμα. Μην κάνετε το λάθος να το καταργήσετε. Κρατήστε το ακέραιο, όπως ήταν.
    Είναι μεγάλη πληγή η κατάργηση του «Τρίτου» για τους -όχι τόσο πολλούς είναι η αλήθεια- ακροατές του, στους οποίους, η προσφορά και ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικότερα από ότι των άλλων προγραμμάτων στους πολλούς ακροατές τους.
    Αν η κυβέρνηση πιστεύει πραγματικά ότι η ποιότητα και ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια σε καιρούς κρίσης, αν θεωρεί ότι η «ποιότητα» προέχει της «ποσότητας», αν θεωρεί ότι στη δημοκρατία πρέπει και οι λίγοι να μπορούν να εκφράζονται, όλα αυτά μπορεί να τα αποδείξει:
    ας διατηρήσει το Τρίτο Πρόγραμμα.

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 08:13 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΟΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα ήθελα ντοκυμαντέρ με θέματα διάστημα , περιβάλον, φύση

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 07:27 | Γώργος Τζέκος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Το νέο λογότυπο είναι τραγικό.Έπρεπε να κάνετε δημόσιο-ανοιχτό διαγωνισμό και το καλύτερο λογότυπο να κέρδιζε κάποιο ποσό (αυτό που λογικά δώσατε σαυτόν που το έφτιαξε).Σίγουρα θα είχατε δεκάδες λογότυπα, να μην περισσότερα, καλύτερα από αυτό που επιλέξατε.

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 06:28 | Γιώργος Ζάχος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η Δημόσια Τηλεόραση πρέπει να προβάλλει ισότιμα όλες της μορφές πολιτισμού και των φορέων του.

    Να γινεται προβολή καλών παραδειγμάτων πχ. Ο Καινοτόμος Πολιτιστικός Σύλλογος….,Η Μαθητική Θεατρική Ομάδα του Σχολείου…, Ομάδα Ανάγνωσης στο … κ.α. Η προβολή πρέπει να γίνεται με ολοκληρωμένη παρουσίαση και όχι με την μορφή είδησης.

    Να υπάρχει ζώνη Επιμόρφωσης Ενηλίκων σε σύγχρονη προσέγγιση στην γνώση.

    Η εμφάνιση σε πάνελ πολιτισμού να γίνεται με κριτήρια πολυμορφίας.

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 06:01 | Γιώργος Ζάχος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η Δημόσια Τηλεόραση πρέπει να προβάλλει ισότιμα όλες της μορφές πολιτισμού και των φορέων του.

    Να γινεται προβολή καλών παραδειγμάτων πχ. Ο Καινοτόμος Πολιτιστικός Σύλλογος….,Η Μαθητική Θεατρική Ομάδα του Σχολείου…, Ομάδα Ανάγνωσης στο … κ.α. Η προβολή πρέπει να γίνεται με ολοκληρωμένη παρουσίαση και όχι με την μορφή είδησης.

    Να υπάρχει ζώνη Επιμόρφωσης Ενηλίκων σε σύχρονη προσέγγιση στην γνώση.

    Η εμφάνιση σε πάνελ πολιτισμού να γίνεται με κριτήρια πολυμορφίας.

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 03:40 | Βασίλης-Φοίβος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1. Θα ήθελα ο καινούριος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας να δώσει περισσότερη βάση στο παιδικό πρόγραμμα και να μην επαναληφθούν λάθη όπως η συμφωνία με την Disney αλλά να προβληθούν παιδικές ταινίες και σειρές από όλον τον κόσμο και την Ελλάδα, κλασσικές όπως οι ταινίες του Hayao Miyazaki, τα Χρονικά της Νάρνια, τα Muppets, τα παραμύθια του κουτιού, η Φρουτοπία αλλά και πιο σύγχρονες εκπομπές αλλά με γνώμονα κυρίως την έμπνευση των παιδιών. Πρέπει όμως και να τα φέρνουν σε επαφή με ανθρώπινους προβληματισμούς σε σχέση με τον θάνατο, την αγάπη, την γνώση, την αρρώστια, τη φιλία, την ανθρωπιά, τον ρατσισμό, τις θρησκείες, τον σεξουαλικό προσανατολισμό κτλ.

    2. Από πολιτιστικό πρόγραμμα θα ήθελα να τονίσω πως ο ρόλος της δημ. τηλεόρασης δεν θα έπρεπε να είναι κερδοσκοπικός οπότε δεν χρειάζεται να ακολουθούνται πρότυπα ψυχαγωγίας ιδιωτικών σταθμών. Προτιμώ ντοκυμαντέρ (της τελευταίας πενταετίας), κάποιες πιο «ποιοτικές» σειρές (όπως το πρόσφατο Up the Women του BBC), ωραίες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου (κατά προτίμηση σε φυσιολογικές ώρες προβολής και όχι τα ξημερώματα) αλλά και του Ελληνικού κινηματογράφου(Αγγελόπουλος, Βούλγαρης, Λάνθιμος, Αβρανάς) και προς θεού – όχι άλλη Φίνος Φιλμ και Καραγιάννης-Καρατζόπουλος. Επίσης, προβολές θεάτρων και συναυλιών (και όχι μόνο από το ERT Archives αλλά και πιο πρόσφατων) μιας κι εμείς στην επαρχία δεν έχουμε και πολλές ευκαιρίες για τέτοιου είδους ψυχαγωγία, συνεντεύξεις και συζητήσεις με νέους Έλληνες (και ξένους?) συγγραφείς-καλλιτέχνες-επιστήμονες-φιλοσόφους που αναλύονται διάφορα επίκαιρα θέματα (όπως το Culture Show στο BBC2) και εκπομπές για μεγάλες μορφές της μοντέρνας Ελληνικής και Ευρωπαικής διανόησης (που παραμένουν λιγότερο γνωστοί από όσο θα έπρεπε) όπως Κορνήλιο Καστοριάδη, Κώστα Αξελό και πολλούς-πολλούς άλλους.

    3. Ελπίζω να κρατήσετε την δομή και το επίπεδο των ραδιοφώνων της ΕΡΤ μιας και αυτό μου έλειψε περισσότερο από όλα. Νομίζω ήταν οι καλύτεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί στην χώρα.

    4. Δώστε τεράστια σημασία στο διαδίκτυο, περισσότερο κι από την τηλεόραση. Να υπάρχει μόνιμο live feed για όλα σας τα προγράμματα και τα αρχεία της ΕΡΤ να επανέλθουν το συντομότερο. Επίσης χρησιμοποιείστε όλα τα κοινωνικά μέσα για να προωθήσετε τα προγράμματά σας αλλά και για να έρθετε πιο κοντά με τους θεατές σας. Το design της σελίδας πρέπει να είναι καθαρό, απλό και κομψό και να υποστηρίζει mobile version.

    Γενικότερα κρατήστε ότι αγαπούσαμε όλοι στην ΕΡΤ σαν κεντρικό άξονα και προσπαθήστε να γίνετε ένας σύγχρονος Ευρωπαικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας χτίζοντας πάνω σε αυτά τα θεμέλια. Πρέπει να θίξετε τα προβλήματα της μοντέρνας κοινωνίας με μια πιο πολιτικά και ιστορικά αποστασιοποιημένη αλλά φιλοσοφημένη και ανθρώπινη ματιά και να τα θέσετε σε σχέση με τα παγκόσμια δεδομένα με αναλυτική και φρέσκια σκέψη (χωρίς πιθηκισμούς, ιδεολογικές σκληρύνσεις και εθνικισμούς) και να κρατάτε το υψηλότερο επίπεδο στην επιλογή του προγράμματός σας.
    Ευχαριστώ

    ΥΓ. Ελπίζω να δείξετε και φέτος το πρωτοχρονιάτικο κονσέρτο της Βιέννης
    ΥΓ2. Τι γίνεται με την ορχήστρα της ΕΡΤ?

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 01:09 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΡΤ?

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 01:41 | Φώτης Μ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Προτάσεις:
    1.Εκπομπή για κάθε μνημείο γνωστό ή άγνωστο σε όλη την επικράτεια της σημερινής Ελλάδας αλλά και παλαιότερα. Π.χ. Πόσοι γνωρίζουν για τον Διολκό??? Πόσοι γνωρίζουν για την Ελιά του Πλάτωνα? Μικρά θαύματα σε γωνιές της Αττικής που όλοι αγνοούμε.
    2. Εκπομπή για την εκπαίδευση/ενημέρωση για την αρχαία ελληνική γραμματική και ορθογραφία.
    3. Συνεντεύξεις από Έλληνες που έχουν πετύχει στην ζωή τους, όλων των ηλικιών και τομέων. Είναι σπουδαίο να δώσουμε στα πιτσιρίκια μας σήμερα πρότυπα που βασίζονται στην ενασχόληση με κάθε λογής πράγματα και όχι τα διεθνή πρότυπα τύπου Gagnam-style, harlem shake κλπ κλπ τα οποία υποβαθμίζουν την νοημοσύνη των νεαρών ηλικιών.
    4. Να επαναφέρετε τα παιχνίδια χωρίς σύνορα!
    5. Να έχετε τηλεοπτική ζώνη αφιερωμένη σε ντοκιμαντέρ για την φύση, για την τεχνολογία κλπ κλπ
    6. Νεανική εκπομπή (π.χ. ράδιο-αρβύλα, comfuzio) η οποία πέρα από ενημερωτικό της χαρακτήρα, θα δίνει το «βήμα» ζωντανά στους νέους να συζητήσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας τους.
    7. Εκπομπή με μουσικά συγκροτήματα και χορευτικές ομάδες

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 01:30 | Γιώργος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ας είναι όλα τα κανάλια HD, απαράδεκτο να μην γίνεται εκπομπή όλων των καναλιών σε υψηλή ανάλυση την σημερινή εποχή.

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 00:19 | Αλεξανδρος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η Ελληνική Δημόσια τηλεόραση θα πρέπει να διαθέτει εταιρικές αξίες και οργανογράμματα παρόμοια με εκείνα του εξωτερικού. Παραθέτω το σχετικό link απο το BBC:

    http://www.bbc.co.uk/aboutthebbc/insidethebbc/howwework/
    και

    http://www.bbc.co.uk/aboutthebbc/insidethebbc/managementstructure/

    Θα ήθελα ΌΛΟΙ ανεξαρτήτως οι υπάλληλοι της να ΜΗΝ διαθέτουν την ασυλία-προστασία των δημοσίων υπαλλήλων και να απολύονται εφόσον κρίνονται αντιπαραγωγικοί. Προσωπική μου γνώμη είναι οτι ο κάθε οργανισμός (και ειδικά οι δημόσιοι οργανισμοί) απο την δημιουργία τους πρέπει να αποφεύγονται τα ελλείματα οπότε και θα πρέπει να δημιουργούνται πλεονάσματα. Απο την στιγμή που η εταιρία θα αυτοχρηματοδοτείται απο τις εταιρικές δραστηριότητες και ΜΟΝΟ θα πρέπει να αποφεύγονται κρατικές χρηματοδοτήσεις. Πέρα απο τα εισοδήματα απο διαφημίσεις ένας πολύ καλός τρόπος χρηματοδότησης ειναι το Licence fee (Χρέωση αδείας) στο οποίο κάθε νοικοκυρίο καταβάλει ένα υποτυπώδες ποσό (Αν και εφόσον, χωρίς κάποια αναγκαστική χρέωση μέσω του τιμολογίου της ΔΕΗ, θέλει να απολαμβάνει τις υπηρεσίες της ΝΕΡΙΤ). Παρακάτω παραθέτω το Link με τις χρεώσεις του BBC.

    http://www.bbc.co.uk/aboutthebbc/insidethebbc/whoweare/licencefee/

    Ο Κύριος πυλώνας εργασιών της ΝΕΡΙΤ θα πρέπει να περιστρέφεται στην ποιοτητική, έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση. Θα πρέπει να παράγεται θέαμα ισάξιο των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορίων (BBC, CNN).

    Το λογότυπο με θλίβει καθ’οτι δεν απαιτούνται εκατομμύρια για την δημιουργία του (βλέπε ΝΕΤ), αλλα δημιουργικότητα. Αυτο που θα έπρεπε να είχε γίνει ήταν ενας διαγωνισμός ωστε να καταθέσουν προτάσεις νέοι καλλιτέχνες (που η Ελλάδα χάνει στο εξωτερικό λόγω της οικονομικής κατάστασης).

    Θα ήθελα μια πλατφόρμα στην οποία θα παρουσιάζεται το ανθρώπικο δυναμικό στον κάθε τομέα και ένα σύντομο βιογραφικό για να κρίνω αν όντως διορίστηκε με την αξία του. Επίσης θα ήταν πάρα πολυ χρήσιμο να βλέπουμε και ανανεώσεις στις σελίδα τους ωστε να ενημερώνεται το κοινό σχετικά με τις ενασχολήσεις τους.

    Σημαντικότερο κατα την γνώμη μου. Επειδή η ΝΕΡΙΤ παραμένει δημόσια τηλεόραση (οπότε πρέπει να παρουσιάζει κοινωνικό χαρακτήρα), θα ήθελα οι μισθοί να ξεκινήσουν απο φυσιολογικά/ χαμηλά επίπεδα αγοράς (και ειδικά για το διοικητικό προσωπικό) και ανάλογα με την απόδοση της εταιρίας και του κάθε τμήματος αυτου καθ’αυτου να υπάρχει δείκτης αποδοτικότητας/ή συνεισφοράς επι της κερδοφορίας. Τα καθαρά πλεονάσματα τα οποία προέρχονται αποκλειστικά απο τις παραγωγικές δραστηριότητες της εταιρίας και όχι απο κρατική χρηματοδότηση να μοιράζονται υπο την μορφή bonus στους εργαζομένους.

    Τελος αφου ακολούθησα πιστά όλους τους όρους του OpenGov.gr να παραθέσω προς αποφυγείν αρνητικών σχολίων οτι ούτε εγω όυτε η οικογενεια μου ήμασταν ή είμαστε κομματικοποιημένοι(γιατι εχουμε φτάσει και στην εποχή της απολογίας). Ειμαι ενας νεος 25 χρονών, ζω τα τελευταία δυο χρόνια στην Όλλανδια οπου τελείωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές και τώρα εργάζομαι. Τα συστήματα του εξωτερικού δύσκολα θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα, λόγω φιλοσοφίας, κουλτούρας αλλα και ελλειψης υποδομών. Παρ’ολα αυτά το κράτος θα πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσει ενα μικρό/ελεγχόμενο/ κρατικό / και το σημαντικότερο ΑΥΤΟΝΟΜΟ (με την έννοια της αυτοχρηματοδότησης) δημόσιο οργανισμό ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

    Ελπίζω στο καλύτερο. Μόνο αυτό έμεινε.

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 23:38 | Κωστας Θεοχαρόπουλος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αναμένουμε τηλεόραση ελεύθερη στη σκέψη με πολλές τοπικές παραγωγές που να έχουν καλλιτεχνική αξία καθώς επίσης και διεθνείς παραγωγές που δεν ‘περνανε’ στην ιδιωτική τηλεόραση.
    Επίσης όχι προσομοίωση της «αλλης» τηλεόρασης. Δεν το έχουμε ανάγκη, δεν το θέλουμε.
    Και στο τέλος θα δούμε ότι η κρατική ραδιοτηλεόραση θα είναι και κερδοφόρος.
    Επίσης στο ραδιόφωνο, να επανέλθει πάραυτα και με επαναλήψεις, το Θέατρο της Δευτέρας!
    Δόξα τω Θεώ το αρχείο είναι πλουσιο.

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 23:48 | Nikos Betas
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Tha thelame ekpompes typou «Sta Akra», «Anixneuseis», «Alithina Senaria». Ekpompes Gewpolitikou Periexomenou.

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 22:39 | Κωνσταντίνος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Επίσης θα ήθελα να προσθέσω όταν γίνει η ΝΕΡΙΤ η ΔΤ να μην σταματήσει να μεταδίδεται, αλλά αντιθέτως να προβάλει εκπομπές από το αρχείο της ΕΡΤ.

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 22:20 | Κωνσταντίνος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    2.1 Τι σημαίνει για σας ποιοτική ψυχαγωγία και πως μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να συμβάλλει σ’ αυτή;
    2.2 Με ποιες πολιτικές μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να προβάλλει και να αναδεικνύει τον Ελληνικό πολιτισμό;

    2.3 Με ποιους τρόπους μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να προβάλλει την πολιτιστική πολυμορφία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας;

    2.4 Με ποιους τρόπους θα πρέπει να προβληθούν από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση οι νέες τάσεις στον πολιτισμό σε διεθνές επίπεδο;

    2.5 Με ποια εργαλεία και πρακτικές μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να καλλιεργήσει και να αναδείξει τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και τις δεξιότητες της κοινωνίας;

    2.1. Για μένα ποιοτική ψυχαγωγία είναι τα ντοκιμαντέρ, εκπομπές που αφορούν τον πολιτισμό, εκπαιδευτικές εκπομπές π.χ. η ΕΤ3 έδειχνε μια πολύ ωραία εκπομπή από την Γαλλική τηλεόραση (c’est pas sorcier) κ.α. Η ΔΤ μπορεί να συμβάλλει σε αυτό βάζοντας πολλές εκπομπές του συγκεκριμένου περιεχόμενου.
    2.2,2.3. Η ΔΤ μπορεί να αναδεικνύει τον Ελληνικό πολιτισμό βάζοντας εκπομπές όπως π.χ. ήταν «αλάτι της γης» (ΕΤ1).
    2.4. Μέσο του Internet.
    2.5. Για να λειτουργήσει κάτι σωστά πρέπει να ερωτηθούν αυτοί που το βιώνουν, στην προκειμένη περίπτωση η ΔΤ μπορεί να «παίρνει» ιδέες από τους τηλεθεατές!

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 22:58 | Λαμπρος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Με την δημιουργία 3 καναλιών…
    1. Ενημέρωση
    2. Αθλητικό
    3. Πολιτιστικό

    για την πλήρη κάλυψη όλων των τάσεων

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 21:20 | lazaros
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΒΑΛΤΕ ΠΑΛΙ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ,ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ,ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ,ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ, Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ,ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ. ΑΝΟΙΞΤΕ 3 ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΕΤ1 ΝΕΤ2 ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ, ΝΕΤ3 ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΡΙΤ HD,ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΕΡΙΤ ΣΠΟΡΤ,ΝΕΡΙΤ ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΜΕΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΝΕΡΙΤ WORLD ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ.ΜΕ ΤΙΣ 2 ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΒΑΛΤΕ ΣΤΗΝ 1η 1)BBC WORLD NEWS,2)DEUTCHE WELLE,3)RIK SAT,4)ΒΟΥΛΗ,5)TV5 MONDE EUROPE,6)EURONEWS GREEK,7)CNN INTERNATIONAL,8)NERIT WOLD ΚΑΙ ΣΤΗΝ 2η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΒΑΛΤΕ 1)ΝΕΤ1,2)ΝΕΤ2,3)ΝΕΤ3,4)ΝΕΡΙΤ HD,5)ΝΕΡΙΤ ΣΠΟΡΤ,6)ΝΕΡΙΤ ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ΑΜΕΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ MPEG4 DVB-T2 16QAM Η’24QAM. ΓΙΑ ΤΟ HD ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕ HD. Η ΝΕΡΙΤ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ DYSNEY ΟΠΩΣ Η ΕΡΤ.

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 18:48 | Γεωργαντάς Νίκος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    2.1ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ=ελληνικές σειρές μυθοπλασίας,σειρές μυθοπλασίας από όλο τον κόσμο (κυρίως ευρωπαικές και όχι μόνο αμερικανικές), ταινιες από όλο τον κόσμο, ντοκιμαντέρ ελληνικής και διεθνούς παραγωγής, παιχνίδια γνώσεων, αθλητικές μεταδόσεις, κινούμενα σχέδια (όχι μόνο αμεκανικής παραγωγής αλλά και ευρωπαικά όπως αυτά που μεταδίδει το γαλλικό tv5), επιμορφωτικές εκπομπές λόγου και τηλεπαιχνίδια κάθε είδους, σόου ακόμα και καθημερινές σειρές -σαπουνόπερες κλπ. καθώς η δημόσια τηλεόραση πρέπει να απευθύνεται σε ολόκληρο το τηλεοπτικό κοινό. Από την στιγμή που θα επιστρέψει το ανταποδοτικό τέλος πρέπει το ένα κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης να μεταδίδει πλήρες και φρέσκο ψυχαγωγικό πρόγραμμα. ΟΧΙ να πληρώνουμε εκατομμύρια ευρώ όπως στην πρώην ΕΡΤ και να μεταδίδονται συνεχώς εκπομπές σε επανάληψη. Αν δεν μεταδίδεις καθόλου ακριβό και σε πρώτη προβολή ψυχαγωγικό πρόγραμμα είναι φυσικό να έχεις πλεόνασμα…

    2.2 Με προβολή σχετικών εκπομπών στημένων με φρέσκια ματιά, που θα τις διαφημίζει και θα τις μεταδίδει την σωστή ώρα και με σωστό προγραμματισμό. Προβολή όλων των τεχνών αλλά και του πολιτισμού της καθημερινότητας. Συμμετοχή στην παραγωγή νέν ταινιών μυθοπλασίας ακι ντοκιμαντέρ.
    2.3 Η πολιτιστική πολυμορφία είναι σχετική έννοια. Προβολή θεμάτων που αφορούν όλη την κοινωνία. Προβολή εκπομπών και για τους μετανάστες που ζουν στην χώρα μας με δυνατότητα παράλληλης μετάδοσης στην γλώσσα τους πλην της ελληνικής. Μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος και σε άλλες γλώσσες πλην της ελληνικής.

    2.4 Προβολή σχετικών εκπομπών από την δημόσια τηλεόραση. Μετάδοση π.χ. πρωτοποριακών ταινιών, πειραματκών ντοκιμαντέρ,νέων τάσεων, εναλλακτικών μουσικών κλπ.
    2.5 Με το να απευθύνει κάλεσμα στην κοινωνία να συμμετάσχει στην παραγωγή του προγράμματος. π.χσυμπαραγωγή και προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών μυθοπλασίας ερασιτεχνών και νέων δημιουργών, συμμετοχή πολιτών σε ψυχαγωγικά και ενημερωτικά προγράμματα, πρόσκληση για κατάθεση πρωτότυπων ιδεών για σενάρια μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, εκπομπών πάσης φύσεως όχι μόνο σε επαγγελματίες δημιουργούς αλλά και σε απλούς πολίτες- τηλεθεατές, σεβασμός του τηλεθεατή στον προγραμματισμό των εκπομπών.

    Κατά την άποψη μου η δημόσια τηλεόραση πρέπει να έχει τρία τηλεοπτικά προγράμματα (ενημερωτικό, ψυχαγωγικό και δορυφορικό), τρία ραδιοφωνικά προγράμματα (ενημερωτικό και αθλητικό, μουσικό, κλασσική μουσική-πολιτισμός), διαδικτυακό portal.

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 18:26 | Γιώργος Τσολάκογλου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Για να προσφέρετε ψυχαγωγία θα πρέπει δείχνετε πολιτιστικές εκπομπές σαν αυτές που είχε η ΕΡΤ. Επιπλέον να προβάλετε τηλεπαιχνίδια και ελληνικά σήριαλ.

    Μία πρόταση σχετικά με την θεματολογία των καναλιών (αν τα κανάλια θα είναι 3):

    1 κανάλι: να έχει παιδικό χαρακτήρα, δηλαδή να δείχνει κινούμενα σχέδια και νεανικές σειρές.

    2 κανάλι: να έχει ενημερωτικό πρόγραμμα, δηλαδή να δείχνει ενημερωτικές εκπομπές.

    3 κανάλι: να έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα, δηλαδή να δείχνει πολιτιστικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, τηλεπαιχνίδια και ελληνικά σήριαλ.

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 17:17 | Παριώτης Αθανάσιος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Διερχόμαστε μία περίοδο βάρβαρου οικονομικού πολέμου με θύματα τους 4.500 νεκρούς που αυτοκτόνησαν , τους 3.000.000 άνεργους , τους ανέστιους , τους δυστυχισμένους , και τον παραγωγικό ιστό της Χώρας κατεστραμμένο .
    Οφείλει η Τηλεόραση, σε τούτη τη δύσκολη κατάσταση , να αναλάβει το έργο της ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ .
    Εμείς οι Δάσκαλοι της Αργολίδας το 1983 και το 1994 επιδιώξαμε με εισηγήσεις – Προτάσεις να παρέμβουμε για τη διαμόρφωση μιας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ της μορφής του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ .

    Α’.

    Εισήγηση του 1994

    Η Τηλεόραση ως παράγοντας Αγωγής και Παιδείας

    ( Το κείμενο αποτελεί ευσήγησή μου προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών ΄Αργους το Δεκέμβριο του 1993 – το προηγούμενο ήταν το 1983- , εγκρίθηκε παμψηφεί και στάλθηκε σ” ολες τις εφημερίδες, στη Βουλή των Ελλήνων και στα Υπουργεία Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού : Λάβαμε ευχαριστήρια )
    Η Τηλεόραση ως παράγοντας αγωγής και παιδείας

    Όλοι υποστηρίζουμε ότι επιδιώκουμε το καλό του τόπου και την εξυπη­ρέτηση του λαϊκού συμφέροντος. Εκείνο που μένει να εξεταστεί, είναι, αν με κάποιες συγκεκριμένες εκδηλώσεις επιτυγχάνεται ο προγραμματισμένος στόχος ή έχουμε αποτέλεσμα αντίθετο από αυτό που υποτίθεται ότι προσδοκούμε.

    Εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε παρασυρμένοι από το μέλλον, αφού η προσπάθειά μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προοπτική. Λειτουργούμε, και η καθημερινή μας σχέση και επικοινωνία, προσμετρώντας και συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους του παρόντος, απώτερο στόχο της έχει το μέλλον.

    Σ’ αυτές τις έξι ώρες που είναι το παιδί μαζί μας, φροντίζουμε αφ’ ενός μεν να γεφυρώσουμε τις γνώσεις και να καταστήσουμε τους μαθητές μας κοινωνούς όλων των γνώσεων που κρίνονται απαραίτητες, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα, αφ’ ετέρου επιδίωξή μας είναι να επιδράσουμε στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ανθρώπου που βρίσκεται στην περίοδο της ανάπτυξης, στο στάδιο της ανέλιξης.

    Με γνώμονα τα δεδομένα της Παιδαγωγικής, της Ψυχολογίας, τα σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα σε διδακτικές μεθόδους, επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε στα παιδιά την αυτοπεποίθησή τους, να απομακρύνουμε από αυτά το συναί­σθημα της απόρριψης, να εξασφαλίσουμε την ηρεμία στις αντιδράσεις και την ημερότητα στις σχέσεις, να απομακρύνουμε απ’ την ψυχή τους τη νευρικότητα και την ένταση, ώστε να μπορούμε πια να επικοινωνούμε με επιτυχία και να ολοκληρώνεται η μαθησιακή διαδικασία.

    Σ’ όλη τη διαδικασία της μάθησης αν δεν επικρατεί πνεύμα αλληλοκατα­νόησης, ειλικρίνειας, ηρεμίας, φιλίας, διάθεση προσοχής, ενδιαφέρον για τα διαδραματιζόμενα, τότε το αποτέλεσμα δεν θα είναι το αναμενόμενο.

    Γνωρίζουμε ότι οι παράγοντες που εμπλέκονται στη διαδικασία της αγωγής είναι η Οικογένεια, το Σχολείο και η Κοινωνία.

    Όσο εξαρτάται από το Σχολείο, με τις αδυναμίες του, προσπαθεί προσπαθούμε εμείς οι Εκπαιδευτικοί, με την αναβάθμιση των σπουδών μας, με τις μετεκπαιδεύσεις μας και με την αυτομόρφωσή μας, να διαφοροποιούμε τη συμπεριφορά μας προς τον επιθυμητό στόχο μας, που είναι το τέλειο.

    Οι άλλοι παράγοντες όμως, πώς εκδηλώνονται προς αυτήν την κατεύθυνση;

    Πόσο η Οικογένεια εξασφαλίζει στο παιδί εκείνη την ηρεμία που του είναι απαραίτητη, την αγάπη που την έχει ανάγκη, τη συζήτηση που τη χρειάζεται, την αποδοχή που την επιζητεί, την ενθάρρυνση που του απελευθερώνει τη δυναμική του, την κατανόηση που τη θέλει;

    Πόσο η Κοινωνία του έχει εξασφαλίσει τα υγιή πρότυπα, τα οποία θα είναι για το παιδί τα σημεία αναφοράς; Σε μια εποχή, όπου όλη η κοινωνία συρρικνώθηκε σε μια οθόνη τηλεόρασης, και από εκεί σαν στόμιο πολυβόλου βομβαρδίζει το παιδί – και τους μεγάλους – εμείς τι κάνουμε;;;;

    Η τηλεόραση είναι πλέον ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ της σύγχρονης Κοινωνίας. Επιδρά στα άτομα και επιβάλλει, με επιστημονικά ελεγμένο τρόπο, τους ρυθμούς της, τις κατευθύνσεις της και τα πρότυπά της.

    Είμαστε ικανοποιημένοι απ’ τον τρόπο που μας συμπεριφέρεται;

    Πριν από μερικά χρόνια, αναστατώθηκε ο δημοσιογραφικός κόσμος, κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και πολλή δημοσιότητα δόθηκε για ένα χαστούκι, που κάποια δασκάλα έδωσε σ’ ένα παιδί. Εμείς οι Εκπαιδευ­τικοί καταγγείλαμε την πράξη και δικαιολογήσαμε την αναστάτωση.

    Πιστεύουμε ότι η αναστάτωση προήλθε, γιατί η Κοινωνία σκέφτηκε την ψυχολογική βλάβη που μπορούσε να προξενήσει το χαστούκι.

    Και είχε δίκαιο η Κοινωνία.

    Αγωνιώντας ρωτάμε; Η Κοινωνία είναι τόσο ικανοποιημένη απ’ τα προγράμματα της τηλεόρασης; Πιστεύει η Κοινωνία ότι τα πρότυπα που μας παρουσιάζει η τηλεόραση είναι εκείνα που έχει ανάγκη η νέα γενιά;

    Γιατί τόσες σαπουνόπερες (ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός), γιατί τόσος τζόγος, γιατί τόση βία;

    Τώρα που είναι δυνατόν, με την τηλεόραση, να μπουν στο σπίτι του καθενός ο παιδαγωγός, ο ψυχολόγος, ο γιατρός, ο οικονομολόγος, ο κοινωνικός λειτουργός, ο νομικός, ο πολεοδόμος, ο γεωπόνος, ο κτηνίατρος, ο ξεναγός στην πολιτιστική μας κληρονομιά και τόσοι άλλοι εξειδικευμένοι επιστήμονες, γιατί τροφοδοτούμε το Λαό με τέτοιες εικόνες;

    Γιατί επιτρέπουμε να χαστουκίζεται η Κοινωνία με τέτοια θεάματα ; Γιατί εξαντλήθηκε η ευαισθησία μας στο χαστούκι της δασκάλας;

    Πιστεύουμε ότι είναι καιρός πια, ένας δίαυλος να λειτουργεί ως Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι θεσμός που στο εξωτερικό λειτουργεί, πριν από πολλά χρόνια, με πολλή επιτυχία.

    Θέλουμε η τηλεόραση να βοηθάει στο έργο μας κι όχι να αδιαφορεί γι’ αυτό που όλοι αγωνιούμε, το μέλλον της Ελληνικής Κοινωνίας.

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

    1. Το πρόγραμμα της τηλεόρασης μετά τις ειδήσεις του μεσονυκτίου να διακόπτεται. Προς τι το μεταμεσονύκτιο πρόγραμμα; Πώς θα αυξήσει την παραγωγικότητά του ο εργαζόμενος ; Όσο κι αν προσπαθήσαμε δεν μπορέσαμε να βρούμε λογική απάντηση για την προβολή ταινιών εξαιρετικής ποιότητας σε ώρα απαγορευτική (για εργαζόμενους) δηλαδή μετά τις ειδήσεις του μεσονυ­κτίου, ενώ είχαν προηγηθεί αδιάφορα κι ανούσια θέματα.

    2. Ταινίες με περιεχόμενο εγκλήματα και σκηνές βίας να μην προβάλλο­νται. Δεχόμαστε την προβολή τους τότε μόνον, όταν κάποιος προλογίσει τα έργα, και επιχειρηματολογώντας μας πείσει για την αναγκαιότητα της προβολής.

    3. Να ελέγχεται η χρήση της γλώσσας και να μιλούν στην τηλεόραση (ως παρουσιαστές προγραμμάτων) ικανοί χειριστές της ελληνικής γλώσσας. Είναι καιρός πια το μικρόφωνο να πάψει να αποτελεί ευκαιρία προβολής της ματαιοδοξίας του καθενός ή της καθεμιάς. Να ακούμε απ’ τα μέσα κοινωνικής ενημέρωσης ελληνική γλώσσα κι όχι μωσαϊκό γλώσσας.

    4. Να γίνει Πολιτιστικό Κέντρο η τηλεόραση. Να έχει καθημερινά προγράμματα που ενδιαφέρουν πολύ τον πολύ κόσμο, όπως:

    Παιδαγωγικά: Μπορούν επιστήμονες παιδαγωγοί να δώσουν συμβουλές στους γονείς, για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να φέρονται στα παιδιά τους. Χρειάζεται βοήθεια ο γονιός στο πραγματικά δύσκολο έργο του. Λείπει η πληροφόρηση και την έχουν τόση ανάγκη τα ζευγάρια.

    Επαγγελματικό προσανατολισμό: Να ενημερωθεί ο πολίτης για την αγορά του καθενός επαγγέλματος. Να παρέχονται πληροφορίες για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των επαγγελμάτων.

    Γεωργικά: Εκτενής ενημέρωση των αγροτών για τα είδη των καλλιερ­γειών, για τον τρόπο της καλλιέργειας και τις απαιτήσεις των προϊόντων. Έχει ανάγκη ο καλλιεργητής να πληροφορηθεί για τη δυναμική των προϊόντων. Είναι απαραίτητο να συνδεθεί η επιστήμη, η γνώση, η πληροφόρηση, η προοπτική με την παραγωγή.

    Προστασία περιβάλλοντος: Για να ευαισθητοποιηθεί ο πολίτης σε θέματα περιβάλλοντος και να συμμετάσχει ενεργά προς αυτήν την κατεύθυνση, πρέπει να πληροφορηθεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά. Όχι με ακρότητες και με νεφελώδεις διατυπώσεις. Να δοθούν κατευθύνσεις και να υποδειχθούν λύσεις που θα είναι εφικτές και πραγματοποιήσιμες.

    Οι ήπιες και ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, είναι αναγκαιότητα, για να έχει μέλλον ο πλανήτης.

    Η ανακύκλωση πρέπει να γενικευτεί. Δεν είμαστε τόσο πλούσιοι για να πετάμε ανακυκλώσιμα υλικά, ούτε τόσο φτωχοί ώστε να μην μπορούμε να τα αξιοποιούμε.

    Αγωγή καταναλωτή: Ο σύγχρονος άνθρωπος βομβαρδίζεται κυριολεκτικά απ’ τα καταναλωτικά προϊόντα που έχουν κατακλύσει την αγορά. Σ’ όλον αυτόν τον καταιγισμό των διαφημίσεων, μένει ανυπεράσπιστος.

    Να πληροφορηθεί ο πολίτης για τη σύνθεση των προϊόντων, την προέλευση, την ταυτότητα κ.ά.

    Νομικά: Τόσα θέματα αντιμετωπίζει καθημερινά ο σύγχρονος άνθρωπος και σ’ όλα τούτα τα ερωτήματα ο νομικός σύμβουλος θα του ήταν απαραίτητος. Σε τούτο τον καιρό της πληροφορικής εκείνο που μας λείπει είναι η πληροφόρηση.

    Φορολογικά: Ο κάθε πολίτης, πολλά θα ήθελε να ξέρει για τη φορολογία και για διάφορες περιπτώσεις που θα τον ενδιέφεραν και προσωπικά.

    Ιατρικά: Όλοι παραδεχόμαστε ότι «κάλλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν». Πολλοί είναι εκείνοι που μέμφονται την τύχη τους, γιατί δεν είχαν την πληροφόρηση και δεν απέφυγαν περιπτώσεις που ήταν δυνατόν να τις αποφύγουν. Κάποιος πρέπει επιτέλους να πληροφορήσει τον πολίτη, με τρόπο πειστικό, για ένα υγιεινό διαιτολόγιο .

    Ξεναγήσεις: Η εικόνα της τηλεόρασης έχει μεγάλη δύναμη να μας φέρνει κοντά σε γεγονότα, αντικείμενα, καταστάσεις. Ο πλούτος των μουσείων μας είναι δυνατόν να μας γίνει γνωστός μέσα απ’ την οθόνη. Πολλαπλά θα είναι τα οφέλη που θα προκύψουν.

    Και η διάθεση για περιηγήσεις θα κεντριστεί μα και η γνώση θα διαδοθεί.

    Οικονομικά: Βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας μπορούν να διδαχτούν. Να πληροφορηθεί ο πολίτης, πού στηρίζεται η οικονομία της χώρας και πώς λειτουργεί. Τι είναι τιμάριθμος, τι είναι πληθωρισμός, τι είναι ελλειμματικό ισοζύγιο και πώς διαμορφώνονται και πώς η καταναλωτική ή άλλη συμπεριφορά μας επιδρά και επηρεάζει αυτά τα μεγέθη.

    Τεχνικές οδηγίες: Μας έχουν κατακλύσει οι συσκευές που χρησιμοποιού­με και θεωρούμε ότι θα ήταν σκόπιμο να παρέχονταν πληροφορίες σχετικά με πιθανές βλάβες.

    Κυκλοφοριακό: Μπορεί η τηλεόραση να έχει αποτελέσματα θετικά με κατάλληλα ενημερωτικά προγράμματα. Οι δύο χιλιάδες (2.000) νεκροί το χρόνο, κι αυτοί κυρίως νέοι, είναι ανατριχιαστικός αριθμός.

    Αναμφίβολα υπάρχουν θέματα που δεν τα αγγίξαμε. Είναι τόσο ευρύ το φάσμα της κοινωνικής δραστηριοποίησης του ανθρώπου, που καθίσταται αναγκαία και η ποικίλη πληροφόρηση.

    Μπορεί η τηλεόραση, αν θέλει, να οδηγηθεί προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενός Υπεύθυνου Πολίτη σωστά ενταγμένου στο Κοινωνικό Σύνολο.

    Θέλουμε βοηθούς στο έργο μας και όχι το αντίθετο.

    Δημοσιεύτηκε :

    «ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟ ΒΗΜΑ» Τεύχος : Δεκέμβριος- Ιανουάριος 93-94

    *Ταχυδρομήθηκε σε όλες τις εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.*Στάλθηκε :Στο Υπουργείο Πολιτισμού .

    Στον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής .

    Στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. *Δημοσιεύτηκε σε όλες τις τοπικές εφημερίδες.

    Β’.

    Η Εισήγηση – Πρόταση του 1984 είναι http://blogs.sch.gr/diogenis/2009/06/11/%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%89%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/
    Παριώτης Θανάσης

    Δάσκαλος

    Ναύπλιο

    diogenis@sch.gr
    http://blogs.sch.gr/diogenis

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 09:31 | Ντάτσης Τάσος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα ήθελα να εκφράσω τη γνώμη μου για το περιεχόμενο του προγράμματος της νεριτ.
    Θα προτιμούσα όμως και νομίζω ότι αυτό θα ήταν και επιστημονικά και δεοντολογικά πιο σωστό, να κατασκευάσετε ένα ερωτηματολόγιο που θα μπορεί να διανέμεται on line και όπου θα μπορεί να συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος. Φυσικά θα ήταν ενδιαφέρον να δημοσιοποιήσετε τα αποτελέσματά του μετά την συλλογή των στοιχείων. Γιατί δεν το κάνετε λοιπόν;

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 02:33 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΝΤΙΡΗΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    … 3 προτάσεις να αναπτύξεις την Δημόσια Τηλεόρασης…

    1ον . ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΌ …- ΓΕΩΡΓΙΑ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ…

    2ον . ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΠΟΊΗΣΗ …ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΕΤΥΧΗΜΈΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΙΜΑΤΙΩΝ ΚΤΛ

    3ον . ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΡΙΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ .. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

    Υ Γ …ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΆΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΏΝ !!!

    -να σταματησει η μιζέρια… και να επανέλθει το χαμόγελο στουε ΕΛΛΗΝΕΣ

  • 11 Νοεμβρίου 2013, 14:00 | Μάνθος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΟΠΩΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΝΕΤ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ H ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ).

  • 11 Νοεμβρίου 2013, 13:18 | ΝΙΚΟΣ Μ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η Νέα ραδιοτηλεόραση στην νέα ψηφιακή εποχή θα πρέπει πάνω απ΄ολα να έχει τέλεια εικόνα και ήχο και να εκπέμπει τουλάχιστον ένα τηλεοπτικό κανάλι σε υψηλή ευκρίνεια.
    Επίσης τα τηλεοπτικά κανάλια που θα εκπέμπει θα πρέπει να έχουν προσανατολισμό συγκεκριμένο περιλαμβάνοντας ένα κανάλι με έμφαση τις ειδήσεις και τις ενημερωτικές εκπομπές, ένα κανάλι με γενικού ενδιαφέροντος θέματα: σειρές-ταινίες –ντοκιμαντέρ, ένα κανάλι «θεματικό» με εκπαιδευτική τηλεόραση-μουσική-πολιτισμό και αθλητισμό.
    Αντίστοιχα και στα ραδιόφωνα θα πρέπει να υπάρχει ένα ραδιόφωνο ενημερωτικό, ένα ραδιόφωνο καθαρά μουσικό ένα που να προάγει τον πολιτισμό, ένα αθλητικό και τα περιφερειακά ραδιόφωνα που θα είναι γενικής ύλης με θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.
    Οι διαδικτυακές υπηρεσίες θα πρέπει να προσφέρουν άμεση ενημέρωση και ψυχαγωγία.
    Επίσης θα θέλαμε να δούμε από τις συχνότητες της ΝΕΡΙΤ την ελληνική έκδοση του EURONEWS στο οποίο λογικά είναι μέτοχος η ΝΕΡΙΤ ως διάδοχος εταιρία.

  • 10 Νοεμβρίου 2013, 19:19 | ΖΙΖΙ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    καλησπέρα σας

    Η νεα Ερτ θα ήθελα να προβαλει ποικιλια προγραμματων, οπως ντοκιμαντερ, ταινιες σειρες παιδικα (ουρανιο τοξο), αθλητικα, ευροβιζιον εκπομπες (Balkan Expres, Μενουμε Ελλαδα, Του νερου τα παραμυθια, Ρεπορταζ χωρις συνορα κτλ)
    Φυσικα να ανοιξει το ψηφιακο αρχειο καθως και το ρικ
    Ο αριθμος των ειδησεων και των εκπομπων ενημερωσης να ειναι λογικως.
    Να καταργηθει το ποσο που πληρωνουμε την ΔΕΗ
    Να δουλευουν ενας λογικως αριθμος ατομων ολων των ειδικοτητων

  • 10 Νοεμβρίου 2013, 16:50 | Αναστασία
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Συγνώμη αλλά ξέχασα ότι πρέπει να υπάρχει ένα hd κανάλι σαν το ερτ hd, το οποίο θα μεταδήδει τα συμαντικότερα γεγονότα σε hd.Ευχαριστώ.

  • 10 Νοεμβρίου 2013, 16:50 | Αναστασία
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Καλησπέρα σε όλους.Κατά την γνώμη μου ο νέος φορέας θα πρέπει να έχει 2 τηλεοπτικά κανάλια 3 ραδιόφωνα και ένα δορυφορικό που θα φτάνει σε όλο τον πλανήτη(σαν το ert world).Το ένα τηλεοπτικό κανάλι θα πρέπει να έχει παρόμοιο πρόγραμμα με αυτό της ετ1 και της νετ και θα πρέπει να εκπέμπει από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ενώ το άλλο θα πρέπει να έχει παρόμοιο πρόγραμμα με αυτό της ετ3 και θα πρέπει να εκπέμπει από την Θεσσαλονίκη από τις εγκαταστάσεις της ετ3.Το πρώτο κανάλι θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει προβολή της εκκλησίας ενώ θα ήταν καλό να διατηριθεί η εκπομπή μένουμε Ελλάδα.Επίσης καλό θα ήταν να διατηριθεί και η αθλητική κυριακή.Ακόμη καλό θα ήταν αν υπάρξει και μία πρωινή ενημερωτική εκπομπή σαν αυτή της ΔΤ.Επιπλέον θα πρέπει να υπάρχουν 3 δελτία ειδήσεων τη μέρα,στις 13.00 στις 18.00 και στις 21.00.Το δεύτερο κανάλι(της θεσσαλονίκης) θα πρέπει να έχει το Κυριακή στο χωριό διότι βοηθά εμάς που δεν έχουμε την δυνατότητα να δούμε τα μέροι της Ελλάδος.Ακόμα το δεύτερο κανάλι θα πρέπει να προβάλλει τις παλιες ελληνικές ταινίες.Επιπλέον θα πρέπει να υπάρχουν 2 δελτία ειδήσεων,στις 17,00 και στις 22.00.Το πρώτο ραδιόφωνο πρέπει να αναμεταδηδει ειδήσεις,το δεύτερο θα πρέπει να είναι αθλητικό και το τρίτο θα πρέπει να έχει ψυχαγωγικό πρόγραμμα.Το δορυφορικό κανάλι θα πρέπει να προβάλλει όλλα τα δελτία ειδήσεων από τα δύο τηλεοπτικά κανάλια αλλά και τις ψυχαγωγικες εκπομπές που θα υπάρχουν από αυτά τα 2 κανάλια.Σχετικά με την κάλυψη πιστεύω ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι οι αναμεταδότες που είχε η ερτ στην Ελλάδα ώστε να μην αφήνουμε τους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών χωρίς τηλεόραση(όπως κάνουν τα ιδιοτικά κανάλια).Επίσης τα τοπικά ραδιόφωνα θα πρέπει να λειτουργήσουν όλλα χωρίς εξαίρεση όταν τελειώσει η κατάλυψη από τις τοπικές ερα.Σχετικά με την ονομασία πιστεύω ότι τα κανάλια θα πρέπει να διατηρήσουν το όνομα ετ και να λέγονται: το κανάλι της Αθήνας ετ1 και το κανάλι της Θεσσαλονίκης ετ2.

  • 10 Νοεμβρίου 2013, 16:30 | Έλλην Αυτοκράτωρ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1. Ποιοτική ψυχαγωγία (αγωγή ψυχής) είναι Τέχνη ήτοι ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ καί όχι Β-mouvies μέ αγγλόφωνα πιστολίδια 24ώρες τό 24ωρο.
    Είναι ντοκυμανταίρ, βιογραφίες, Ιστορικά , Επιστημονικά, Φικοσοφικά, Αρχαιολογία, είσαγωγή στίς νέες καλπάζουσες τεχνολογίες, Διάστημα, καί όχι παπάδες καί καλόγεροι.
    Είναι ΑΘΛΗΤΙΚΑ ιστιοπλοΐα, σκοποβολή, αεραθλητισμός, μπάντμιγκτον, μπιλιάρδο, επιτραπέζια αντισφαίρισι καί όχι ποδόσφαιρα.
    2. Ο Ελληνικός πολιτισμός αρχίζει στό 3000 π.»χ». καί τελειώνει στό 400 μ.»χ». Αυτόν γυρεύουν όλοι παγκοσμίως καί έρχονται ψάχνοντας τον στά ερείπια τών λεγόμενων αρχαιολογικών χώρων. Γυρίζοντας καί προβάλλοντας ταινίες καί νοκυμανταίρ αυτής τής περιόδου καί γνωρίζοντας στούς τηλεθεατές τά πάντα τεχνολογικά, κτιριοδομικά, πολιτικά, στρατιωτικά, φιλοσοφικά, τελετουργικά, καθώς καί τά πρόσωπα πού διαμόρφωσαν αυτόν, έγινε τό βήμα γιά τήν διάδοσι του παγκόσμια.
    3. Μέ τήν κατοχή τής ψηφιακής παροχής καί τό παγκόσμιο καί πανελλαδικό δίκτυο τής Ε.Ρ.Τ. καθώς καί μέ τό πολυτιμότατο αρχείο της, τόν εκσυγχρονισμό της, παρουσιάζοντας ένα σύγχρονο, ευέλικτο, πλουραλιστικό, δημοκρατικό, φρέσκο πρόγραμμα καί ένα συμμάζεμα στά οικονομικά- μισθοδοτικά καί εκπέμποντας δορυφορικά σέ πολλές γλώσσες μπορεί νά προβληθεί η πολιτιστική πολυμορφία τής σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας, δίνοντας ισότιμα καί δίκαια τόν λόγο σέ όλες τίς τάσεις, απόψεις, τρόπους, εξυφάνσεις αυτής.
    4. Φυσικά μέ εκπομπές καί επιτόπια ανταπόκρισι (Τί ερώτησι καί αυτή!)
    5. Ανασταλτικός παράγων είναι οι παντοίος είδους «εμπορικές» διαφημίσεις οι οποίες θά πρέπει, άν διατηρηθεί τό «τέλος υπέρ Ε.Ρ.Τ.», νά καταργηθούν παντελώς ή νά γίνουν 5λεπτες ζώνες ανάμεσα καί όχι μέσα στά προγράμματα. Η ανάδειξί δημιουργηκότητας, καινοτομίας καί δεξιότητων τής κοινωνίας θά γίνη όπως καί στήν ερώτησι 4 μέ εκπομπές καί επιτόπια ανταπόκρισι, μέ παρουσιάσεις καί παραγωγές μέ αντικέιμενο εφευρέτες, πρωτοποριακές ιδέες καί εφαρμογές, καινοτόμους – ρηξικέλευθους στόχους καί σκοπούς.
    Επίσης οι λογοδιάρροιες καί πλαταγιασμοί πολιτικής φύσης θά πρέπει νά συρρικνωθούν καί νά αντικατασταθούν μέ λιτό καί σταράτο περιεχόμενο πολιτικής φύσης, όλων όσων βούλονται.

  • 10 Νοεμβρίου 2013, 15:24 | Ελλάδιος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ο άνθρωπος στη μακραίωνη ιστορία του δημιούργησε πολιτισμό
    μετασχηματίζοντας το παλιό σε νέο και όχι καταστρέφοντάς το.
    Στην ιστορία της τηλεόρασης λοιπόν, είχαμε αρχικά την
    ασπρόμαυρη, μετά την έγχρωμη, στη συνέχεια την ψηφιακή και ύστερα…
    ήρθαν οι βάρβαροι που με κομΜΑΤικά κριτήρια κατέστρεψαν
    πομπούς , κανάλια , ραδιόφωνα κλπ και εξαφάνισαν το Ρο
    από το Ραδιομέγαρο , με αποτέλεσμα να μείνει Αδειο Μέγαρο.
    Αλήθεια από ποιο λαό πήραν την άδεια ;;;

    Η Ε.Ρ.Τ. είναι ο νόμιμος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας μας,
    που μεταφέρει την τηλεοπτική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά
    πολλών δεκαετιών .
    Αυτή την ιδιότητα δεν πρόκειται να την απολέσει ποτέ ,
    και πάντα θα έχει υψηλότερο κύρος από κάθε άλλο φορέα.

    Προσωπικά, μεγάλωσα με το παιδαγωγικό , το επιμορφωτικό
    και το πολιτιστικό πρόγραμμα της Ε.Ρ.Τ. και δεν πρόκειται
    ποτέ να δεχτώ να μαυρίσει κάποιος το παρελθόν μου !!!
    Κανείς δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να μαυρίσει
    την ιστορία , τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας !

    Προτείνω να συνεχίσει η Ε.Ρ.Τ. την ιστορική διαδρομή της
    (εξυγιασμένη και απαλλαγμένη από πολιτικά βαρίδια και ντουβάρια)
    και να μας ταξιδεύει στο μέλλον , παρέα με το πλούσιο πολιτιστικό
    προϊόν των Ελλήνων δημιουργών .

    Εύχομαι να αντιμετωπιστεί σοβαρά από τους υπεύθυνους το θέμα
    της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να μην παρακολουθήσουμε
    μελλοντικά άλλες δραΜΑΤικές σειρές για γέλια και για κλάΜΑΤα !

    (Και εφόσον ο ιδιότυπος τίτλος της Ν..Ε.Ρ.Ι.Τ. λήγει σε – ιτ
    και περιλαμβάνει και την λατινική λέξη Internet ,
    να υπενθυμίσω πως στα ιταλικά nero = μαύρο , οπότε
    μακάρι να μαυρίσει κάθε σενάριο περί δημιουργίας της Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ. )

    Σε αντίθετη περίπτωση θα εξαναγκαστώ να ανταποδώσω το μαύρο
    στις ερχόμενες εκλογές .
    Αυτά προς το παρόν , όχι από έναν (πρώην) εργαζόμενο της Ε.Ρ.Τ. ,
    αλλά από έναν αγανακτισμένο και εξοργισμένο πρώην ψηφοφόρο σας !

  • 10 Νοεμβρίου 2013, 02:56 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η ΕΡΤ είχε πολλά και αξιόλογα προγράμματα πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου με τρόπο προσιτό και εκλαϊκευμένο. Το να ζητάτε διαβούλευση κατόπιν εόρτης αφού κλείσατε και απαξιώσατε αδίκως ένα δημόσιο μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Η νέα δημόσια τηλεόραση να συνεχίσει να είναι η ΕΡΤ απαλλαγμένη από τις στρεβλώσεις που προκαλούσε σχεδόν ανέκαθεν η πολιτική ηγεσία των υπουργείων που ανεύθυνα – υπεύθυνα προΐσταντο της λειτουργίας της.

  • 9 Νοεμβρίου 2013, 23:12 | ΘΩΜΑΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΚΟΗΧΟΥ ΝΕΡΙΤ Ή ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΔΤ!!
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΩΣ ΩΡΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΣΜΟΙΡΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΛΠΙΖΩ ΟΧΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ – ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΡΤ:
    1. ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ, ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ. ΟΧΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΔΑΦΟΣ ΝΑ ΣΑΣ «ΦΑΝΕ».
    ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ »ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΓΩ ΚΑΤΣΙΚΑ, ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ»
    2. ΕΠΕΙΔΗ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ, ΣΤΑ ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΤΗΣ, ΣΤΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ.
    Η ΔΟΙΚΗΣΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΕΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ BBC,DW,ZDF RFI TV5 RTL RAI ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
    3. ΔΩΣΤΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ HIGH DEFINITION ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΕΡΤ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΔΕΙΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΝ ΦΡΕΝΑΡΑΝΕ ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΕΙΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΑΤΙ «ΚΟΛΛΑΕΙ» ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ.
    ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ EUROVISION.
    4. ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
    5. ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΘΑ ΠΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΞΙΔΙΚΕΥΣΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΕΡΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΟ
    «ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» Η «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» ΕΝΑ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
    6. ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΝΑ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ HIGH DEFINITION. Ο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑ ΕΥΗΧΟ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ BRAND NAME «ΕΡΤ»
    7. ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΤ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ.
    8. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΟΙ ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ.
    9. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΤΟΣΑ ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ. ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ.
    10. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΡΤ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.

    ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΕΑ ΕΡΤ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ «ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ» ΣΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΛΛΑ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

  • 9 Νοεμβρίου 2013, 11:48 | giorgosm77
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η νέα δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία σίγουρα δεν πρέπει να αποτελεί το πρόσχημα για «ανακάτεμα της τράπουλας» και εκ νέου βόλεμα ημετέρων και απόλυση των ενοχλητικών…
    Εφ’όσον ισχύσει το παραπάνω,τότε μπορούμε να πούμε για θέματα προσωπικού, που στον αριθμό δεν πρέπει να ξεπερνάει έναν άρτια οργανωμένο ελληνικό ιδιωτικό σταθμό τηλεόρασης ή ραδιοφώνου.
    Μισθολογικά,από τη στιγμή που η ΕΡΤ είναι ΔΕΚΟ να μπεί και αυτή πραγματικά στο ενιαίο μισθολόγιο ( ή άλλιώς να ανέβει το μισθολόγιο για όλους τους Δ.Υ. στα επίπεδα όλων των ΔΕΚΟ).
    Το ανταποδοτικό τέλος να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από χορηγίες-διαφημίσεις.
    Η Θεματολογία να περιλαμβάνει την προαγωγή της παιδείας (εκπ.τηλεόραση,ποιοτικά ντοκιμαντερ,εκπαιδευτικά κινούμενα σχέδια),του πολιτισμού (με κάλυψη μεγάλων ποιοτικών εκδηλώσεων),του αθλητισμού (με κάλυψη κορυφαίων αθλ. διοργανώσεων) και την αντικειμενική πληροφόρηση για τα τεκτενόμενα μέσω ενός αντικειμενικού δελτίου ειδήσεων χωρίς «παράθυρα»,αλλά με ανάδειξη προβλημάτων της καθημερινότητας με εκτενή έρευνες-ρεπορτάζ και 1-2 ενημερωτικών εκπομπών ανά ημέρα.

  • 9 Νοεμβρίου 2013, 10:39 | ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ <>, ΚΑΙ <>, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΡΤ ΔΙΟΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΤΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ , ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ.

  • 8 Νοεμβρίου 2013, 19:50 | Δημήτριος Βασιλείου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    2. Παροχή ποιοτικής ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης μέσω της ανάδειξης του πολιτισμού και της δημιουργικότητας της Ελληνικής κοινωνίας
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    2.1 Τι σημαίνει για σας ποιοτική ψυχαγωγία και πως μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να συμβάλλει σ’ αυτή;

    Χαιρετώ…
    Ποιοτική ψυχαγωγία για εμένα σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει η ίδια η λέξη ψυχαγωγία, δηλαδή αγωγή της ψυχής.
    Η Δ.Τ. μπορεί να συμβάλλει σε αυτό, μεταδίδοντας εκπομπές οι οποίες είναι ποιοτικές ως προς το περιεχόμενό τους, ώστε ο πολίτης να έχει όφελος και μόνον από αυτές. Το τι είναι καλό και ορθόν για τον άνθρωπο, υπάρχουν ειδήμονες οι οποίοι μπορούν να συμβουλεύσουν τους υπεύθυνους των εκπομπών αυτών.

    2.2 Με ποιες πολιτικές μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να προβάλλει και να αναδεικνύει τον Ελληνικό πολιτισμό;

    Θα μπορούσε να υπάρξουν πολλές πολιτικές, μία από αυτές είναι…Δημιουργώντας διάφορα πολιτιστικά φεστιβάλ ανά την επικράτεια, ώστε μέσα από αυτά, να δίδετε η ευκαιρία στους πολίτες να λαμβάνουν μέρος πρακτικά.
    Π.χ. Μιαν ημέρα, ξαφνικά, ανοίγει η πόρτα του καφενείου του χωριού, και μπαίνουν μέσα κάποιοι «παράξενοι» τύποι, οι θαμώνες κοιτάζουν περιέργως, αμέσως συστήνονται ότι είναι από την Δ.Τ. και αποφάσισαν να επισκεφτούν την περιοχή τους, ώστε να τους ενημερώσουν για τα αξιοθέατα που έχουν στην περιοχή τους,ώστε να τα γνωρίσουν αν δεν ξέρουν, να τα καταγράψουν , να δούνε μαζί πως μπορούν να τα αξιοποιήσουν και να βοηθήσουν για την αποκατάσταση τους.
    Την άλλη ημέρα, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεβαίνουν τον δρόμο για το μισογκρεμισμένο κάστρο π.χ. και πρόθυμοι να βοηθήσουν εθελοντικά στις εντολές των ειδικών, ή να μάθουν περισσότερα για το αξιοθέατο του τόπου τους,όχι μέσα από κάποια οθόνη ή αίθουσα, αλλά μέσα στον ίδιο τον χώρο.

    2.3 Με ποιους τρόπους μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να προβάλλει την πολιτιστική πολυμορφία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας;

    Με εκπομπές και όπως παραπάνω, δηλαδή με ενημέρωση σε τόπους συγκέντρωσης των κατοίκων ανά περιοχή.

    2.4 Με ποιους τρόπους θα πρέπει να προβληθούν από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση οι νέες τάσεις στον πολιτισμό σε διεθνές επίπεδο;

    Με εκπομπές και με ενημερωτικά διαφημιστικά μηνύματα.

    2.5 Με ποια εργαλεία και πρακτικές μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να καλλιεργήσει και να αναδείξει τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και τις δεξιότητες της κοινωνίας;

    Όπως το 2.2.

    Ευχαριστώ

  • 8 Νοεμβρίου 2013, 17:04 | ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Κ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Οι νέες τάσεις στον πολιτισμό σε διεθνές επίπεδο μπορούν να αναδειχθούν με εκπομπές όπως ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ- ΕΤ1- όπου είδαμε τους σημαντικότερους λογοτέχνες του καιρού μας, και Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ-ΕΤ1- που παρουσίαζε τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις σύγχρονης τέχνης όπως οι Μπιενάλε Βενετίας η άλλες Μπιενέλε καθώς και καλλιτέχνες, ζωγράφους, γλύπτες, επιμελητές και διευθυντές διεθνών μουσείων ( Λούβρο, ΜοΜΑ,, Κέντρο Πομπιντού κτλ.), παράλληλα με τα ελληνικά μουσεία και τους έλληνες δημιουργούς.
    Θα πρέπει η νέα τηλεόραση που σχεδιάζεται να διατηρήσει τις επιτυχημένες εκπομπές και τους δημιουργούς τους, που κατάφεραν να δημιουργήσουν σχέσεις με ανθρώπους στο εξωτερικό προβάλλοντας έτσι και τον ρόλο της δημόσιας ελληνικής τηλεόρασης ως προς την παρουσίαση της διεθνούς σκηνής στην τέχνη.Στα αρχεία της ΕΡΤ υπάρχουν πολλά καλά παραδείγματα αυτών των εκποπμών.

    Οι έλληνες καλλιτέχνες που διακρίνονται και συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις θα πρέπει να παρουσιάζονται επαρκώς στην δημόσια ελληνική τηλεόραση ενώ οι παραγωγές για εκπομπές στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι καλοσχεδιασμένες από ανθρώπους που γνωρίζουν και κυρίως αγαπούν το αντικείμενό τους. Χρειάζεται πολύ καλή εποπτεία των χώρων, γνωριμία με τους ξένους δημιουργούς και το έργο τους και
    πολύ καλά γυρίσματα, ώστε ειδικά για τα εικαστικά που αποτελούν και ένα είδος θεάματος στις μέρες μας, να φτάνουν στον έλληνα τηλεθεατή σωστά, ελκυστικά και μέσα από κατάλληλες ερμηνείες να γίνονται προσιτά. Οι νέες τάσεις στον πολιτισμό θα γίνουν επί πλέον αντιληπτές μέσα από εκπομπές με διαλόγους στο πλατό, με χρήση του αρχείου της ΕΡΤ ώστε να συγκρίνονται οι χρονικές περίοδοι και οι συνθήκες μέσα στις οποίες δημιουργούνται τα έργα τέχνης. Είναι πολύ σημαντικό το ποιοί παρουσιάζουν τέτοιες εκπομπές υπό την έννοια της προσωπικής αύρας, του ύφους , της επάρκειας του θέματος, των καλών επαφών με το εξωτερικό , ακόμη και της προσωπικής τους επαγγελματικής σχέσης με το αντικείμενο. Για αυτόν τον λόγο πέτυχαν στο παρελθόν κάποιες εκπομπές στις οποίες όταν αναφερόμαστε τονίζουμε και το όνομα των δημιουργών τους.
    Εκτός από τις εκπομπές που θεματικά ασχολούνται με την τέχνη, πολύ καλό θα ήταν να βλέπαμε σχετικά ξένα ντοκυμαντέρ, όπως η εξαιρετική σειρά ART21, μονογραφίες για σύγχρονους καλλιτέχνες, αρχεία μουσείων μέσα από διαδυκτιακές συνδέσεις με αυτά και άλλα πολλά.

  • 8 Νοεμβρίου 2013, 14:30 | odysseas
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Το μοντελο που θα ηθελα να εχει η νεριτ ειναι θεματικα καναλια.ενα ενημερωτικο και ενα ψυχαγωγικο.σε ενα απ τα δυο να ενταχθουν και οι αθλητικες μεταδοσεις που θα πρεπει κατ εμε να αγοραζονται ολες οι σημαντικες αθλητικες διοργανωσεις ποδοσφαιρου,μπασκετ ωστε να τις βλεπει δωρεαν ο πολιτης και οχι συνδρομητικα.να αποκτησει αξιολογες ταινιες και σειρες πρωτης προβολης ευρωπαικου και αμερικανικου κινηματογραφου.
    Επισης για το ραδιοφωνο θα προτεινα 4 σταθμους,ενα ενημερωτικο,ενα οπως το παλιο δευτερο προγραμμα μαζι με το τριτο προγραμμα σε συμπτηξη ωστε να χει και μουσικες εντεχνης ελληνικης μουσικης και αλλα και κλασσικη μουσικη,ενα αθλητικο ραδιοφωνο και το πρωην κοσμος με μουσικες ολου του κοσμου.
    Επισης θα ταν καλο να εκπεμψουν τα καναλια τηλεορασης σε ΗD.
    Αυτη ειναι η προταση μου.

  • 8 Νοεμβρίου 2013, 14:30 | Γιώργος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα ήθελα εκπομπές όπως ήταν η{ εικόνες Τάσος Δούσης } ή όπως του κ. Μαμαλάκη

  • 8 Νοεμβρίου 2013, 06:56 | Θανάσης Παπαϊσίου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    2.1 Σημαίνει εκπομπές τύπου Κυριακή στο Χωριό της ΕΤ3, Στην Υγειά μας της ΝΕΤ, Όπερα της Βουλή Τηλεόραση, το Θέατρο της Δευτέρας, και ταινίες του παλιού καλού ελληνικού και ξένου κινηματογράφου.

    2.2 Με εκπομπές τύπου Παρασκήνιο, και Αρχονταρίκι της ΕΤ1, Μένουμε Ελλάδα, και Στα Άκρα της ΝΕΤ, Κυριακή στο Χωριό, Άξιον Εστί, και η Θεσσαλονίκη της καρδιάς μας της ΕΤ3, Ομιλείτε ελληνικά της παλιάς ΕΡΤ, και Παίζουμε Κυπριακά του ΡΙΚ. Επίσης με εκπομπές παραδοσιακής μουσικής και χορού σαν αυτές που προβάλλονταν Κυριακή πρωί από την ΕΤ1 και μερικές φορές από την Βουλή Τηλεόραση και με εκπομπές ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας σαν την Κουζίνα της Μαμάς.

    2.3 Με εκπομπές τύπου Φυλές της Αθήνας της ΝΕΤ και Μητρόπολη του κόσμου της ΕΤ3.

    2.4 Καλόν είναι πρώτα να προβληθούν στοιχεία πολιτιστικά που ακόμη δεν έχουν γίνει πλήρως γνωστά στην ελληνική κοινωνία, όπως η κλασσική μουσική και οι τέχνες γενικά της εποχής της Αναγέννησης, και ύστερα να προβληθούν και νέες τάσεις με εκπομπές τύπου Euromaxx της Deutsche Welle.

    2.5 Με διοργάνωση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών παιχνιδιών και διαγωνισμών που έχουν αντικείμενο τις καινοτομίες. Επίσης με εκπομπές του τύπου Ό,τι φτιάχνεται το φτιάχνετε. Ειδικά για τα παιδάκια εκπομπές τύπου Το Ουράνιο Τόξο της ΕΤ1 είναι ιδανικές για ανάπτυξη δημιουργικότητας.

  • 7 Νοεμβρίου 2013, 22:52 | Γιώργος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η δημόσια ραδιοτηλεόραση -κατά προσωπική μου άποψη- πρέπει να αποτελείται από σταθμούς γενικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα να διατηρεί ειδικά θεματικά κανάλια, όπως Εκπαιδευτική Τηλεόραση και Πολιτιστικό Πρόγραμμα. Ακόμη, η δορυφορική εκπομπή ενός ειδικού καναλιού (όπως το ERT World) για τον απόδημο ελληνισμό και η επαναλειτουργία του ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ.

    Ποιοτική Ψυχαγώγηση είναι η προβολή επιμορφωτικού προγράμματος (ντοκιμαντέρ, κάλυψη εκδηλώσεων κ.ά.), καθώς και το ποιοτικό πρόγραμμα μίας μη αποστομωμένης ραδιοτηλεόρασης.
    Η ΝΕΡΙΤ μπορεί να προβάλλει και να αναδείξει τον πολιτισμό και να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της τηλεόρασης στην Ελλάδα με την παραγωγή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (60′-90′) και την επαναλειτουργία του αρχείου της ΕΡΤ, καθώς και την περιοδική (εποχική) μετάδοση των παραγωγών της ΕΡΤ.
    Αποδέχομαι την περίπτωση μιας ανασυγκροτημένης και υπό επιτήρηση εργασίας ΕΡΤ, αλλα ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας πρέπει να εκφράζει ελεύθερα τις ειδήσεις και τις απόψεις του λαού.
    Η δημιουργικότητα και η καινοτομία στην ΝΕΡΙΤ πιστεύω πως θα κριθούν από τον ιστότοπο και την ευχαίρια της χρήσης του δικτύου της, καθώς και οι ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ηλεκτρικές υπηρεσίες του φορέα.

    Ακόμη, κατά την γνώμη μου, θα ήθελα να μπορώ να παρακολουθώ:
    α. κανάλια γενικού ενδιαφέροντος (ειδήσεις, εκπομπές κ.ά.)
    β. Θεματικά κανάλια (Εκπαιδευτική Τηλεόραση, Αθλητική κάλυψη, πολιτιστικό πρόγραμμα)
    γ. Ραδιοφωνικό πρόγραμμα (θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε να ακούσουμε ξανά το ραδιόφωνο της Ε.Ρ.Α., καθώς και τοπικούς σταθμούς)
    δ. Σύγχρονο & Αξιοποιήσιμο Ηλεκτρονικό Περιεχόμενο (εύχρηστες ιστοσελίδες και φιλική προς το χρήστη σχεδίαση, αξιοποιήσιμο υλικό και εύκολη πρόσβαση σε όλους του πόρους του δικτύου του φορέα)

    *Θα θεωρούσα πως η νέα ΕΡΤ θα ήταν εφικτό να ακολουθήσει το παραγωγικό, δημιουργικό και έξυπνα μελετημένο πρότυπο της γαλλικής Ραδιοτηλεόρασης (francetv.fr)