2. Παροχή ποιοτικής ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης μέσω της ανάδειξης του πολιτισμού και της δημιουργικότητας της Ελληνικής κοινωνίας

2.1 Τι σημαίνει για σας ποιοτική ψυχαγωγία και πως μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να συμβάλλει σ’ αυτή;

2.2 Με ποιες πολιτικές μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να προβάλλει και να αναδεικνύει τον Ελληνικό πολιτισμό;

2.3 Με ποιους τρόπους μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να προβάλλει την πολιτιστική πολυμορφία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας;

2.4 Με ποιους τρόπους θα πρέπει να προβληθούν από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση οι νέες τάσεις στον πολιτισμό σε διεθνές επίπεδο;

2.5 Με ποια εργαλεία και πρακτικές μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να καλλιεργήσει και να αναδείξει τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και τις δεξιότητες της κοινωνίας;

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 02:36 | Ευφημία
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Επειδή εσείς (που παίρνετε τις αποφάσεις) δεν έχετε μόρφωση, καλλιέργεια, αξίες άλλες από αυτή του ευρώ, επειδή εσείς δεν ξέρετε τι σημαίνει Τέχνη ίσως γιατί είστε ανάλγητα όντα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερήσετε τις επόμενες γενιές, από τα παιδιά σας δηλαδή, το θεϊκό προνόμιο της μουσικής καλλιέργειας.

    Το σχόλιο δεν αφορά μόνο τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ αλλά και κάθε μουσικό σχολείο και λύκειο, που τα έχετε βάλει εδώ και καιρό στη μαύρη λίστα.

    Αλλά ξέρετε κάτι; Στο τέλος νικάει πάντα ο καλός, αυτό μην το ξεχνάτε.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 02:38 | Ελισάβετ Παπανδρέου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ζητώ να ξαναλειτουργήσουν τα μουσικά συνολα της ΕΡΤ και το τριτο προγραμμα.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 02:28 | αλεξανδρα μηλιοπουλου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    τι περισσοτερα να πω ?
    παντα θα ελπιζω στο ανοιγμα της καρδιας και του νου
    αυτων που κρατουν τα κλειδια οποιας πορτας …

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 02:44 | Χριστίνα Β.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θεωρώ αυτονόητο για ένα ευρωπαϊκό κανάλι Δημόσιας Τηλεόρασης ότι θα διαθέτει μουσικά σύνολα. Λαμβάνοντας δε υπόψιν τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς πιστεύω ότι μια ορχήστρα και μια χορωδία δεν θα ήταν αρκετές. Περιμένουμε και σύνολα που να μπορούν να παρουσιάσουν και να διαδώσουν και την παραδοσιακή μας μουσική καθώς και το έντεχνο τραγούδι παλαιότερων και σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών.

    Ένας δημόσιος φορέας Ραδιοτηλεόρασης είναι ο μόνος που μπορεί να υποστηρίξει επιστημονικά και υλικοτεχνικά τη διάδοση και την καταγραφή του πολιτισμού μιας χώρας και να εκπαιδεύσει παράλληλα τους νέους του τόπου αυτού. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες διαθέτουν τουλάχιστον μία Ορχήστρα & μία Χορωδία Κρατικής Ραδιοφωνίας. Θεωρώ μάλιστα ότι ο ρόλος των Μουσικών Συνόλων πρέπει να εμπλουτιστεί με ηχογραφήσεις που είναι σίγουρο ότι και εμπορικά θα είχαν μεγάλη επιτυχία.

    Εκτός αυτού ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί και σε άλλους τομείς του ελληνικού πολιτισμού με εκπομπές που αναδεικνύουν ό,τι σημαντικό γεννιέται στον τόπο αυτό και πρέπει να επικοινωνείται με το ευρύ κοινό. Ο εκπαιδευτικός ρόλος της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι εκ των ων ουκ άνευ! Το θέατρο, ο ποιοτικός κινηματογράφος, ο αθλητισμός, οι καλές τέχνες, η φωτογραφία είναι τρόποι ανθρώπινης έκφρασης στους οποίους πρέπει να εκπαιδευτούμε και τους οποίους πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε καθημερινά.

    Η Ελληνική Ραδιοτηλεόραση έχει δημιουργήσει ιστορία στον τόπο μας παράγοντας πολιτισμό. Η Ελλάδα εξακολουθεί να παράγει υψηλής αισθητικής πολιτισμό. Δεν θα επιτρέψουμε κανείς να μας στερήσει αυτό που οι πρόγονοί μας διαφύλαξαν ακόμα και μέσα σε χαλεπούς καιρούς!

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 01:45 | Βενετία Σκευοφύλακα
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η ποιοτική ψυχαγωγία των Ελλήνων πολιτών υπήρχε ήδη με τα Μουσικά Σύνολα και το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Οι ορχήστρες πήγαιναν σε διάφορες πόλεις της πατρίδας μας και σε σχολεία, δίνοντας ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ με μουσική ελληνική και ξένη.
    Είναι αναγκαία η ύπαρξη των Μουσικών Συνόλων, όπως και το εξαιρετικό πρόγραμμα του Γ΄ Προγράμματος σε πανελλήνια πλέον εμβέλεια. Στην Ελλάδα, την χώρα που γεννήθηκαν οι όροι μουσική, αρμονία, ρυθμός, μελωδία, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ υψηλό επίπεδο στην ψυχαγωγία (αγωγή ψυχής) με υπεύθυνη αντιμετώπιση από αυτούς που ανέλαβαν την αναμόρφωση της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 01:58 | Sophie
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Τώρα μιλάμε σοβαρά; Στ΄αλήθεια δεν θα υπάρχει ορχήστρα και χορωδία; Ποιός, έστω και λίγο μορφωμένος και πολιτισμένος άνθρωπος, έκανε τέτοια σκέψη;

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 01:16 | Eλένη Τ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα με δημόσια τηλεόραση χωρίς μουσικά σύνολα, δεν σας λέει τίποτα; Ελάχιστες ορχήστρες έχουμε έτσι κι αλλιώς, αντί να κάνετε προσπάθεια να τις στηρίξετε, θα κλείνετε κι ότι μας απέμεινε;(γιατί ήδη κλείσατε τα χρώματα. Ήδη παραπαίουν το Ωδείο Αθηνών και το Κρατικό ωδείο Β.Ε)Τα έχετε βάλει με τον πολιτισμό γενικά…(αλλά χαίρεστε που ο πρωθυπουργός της Αλβανίας «δίνει έμφαση στον πολιτισμό»-φτιάξτε τους και το Εθνικό θέατρο κι εμείς εδώ να πεινάμε και ουσιαστικά και…πολιτιστικά!)
    Θέλουμε τα μουσικά σύνολα πίσω, θέλουμε το γ΄πρόγραμμα πάλι, επιτέλους η τέχνη κι ο πολιτισμός είναι η μόνη μας ελπίδα φωτός μέσα από το σκοτάδι που μας έχετε ρίξει!

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 00:03 | Αλέξης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν Μουσικά Σύνολα (ορχήστρες-χορωδία) στην Κρατική τηλεώραση όπως συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου και ιδίως όταν έχουμε τόσο εξαίρετους μουσικούς!

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 00:45 | Σπύρος Παπουτσής
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Έχω απόλυτη συναίσθηση της οικονομικής μας πραγματικότητας και κατανοώ τους συμβιβασμούς και τις υποχωρήσεις στις απαιτήσεις των δανειστών μας. Όμως όχι άλλη κατρακύλα. Σεβασμό στον πολιτισμό μας, τουλάχιστο στο βαθμό που και οι ξένοι επιδεικνύουν. Είναι κατάντια να συζητάμε με το ερώτημα τί θα γίνουν τα Μουσικά Σύνολα;Να θέσετε τον πολιτισμό μας στην πρώτη γραμμή.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 00:14 | Γιώργος Ζάγκας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Στην Ελλάδα είμαστε μόνο ως προς τα μνημόνια ευρωπαίοι. Eίναι αδιανόητο να μην υπάρχουν τα Μουσικά Σύνολα στον νεο φορέα !
    Σε όλες τις εθνικές ραδιοφωνίες όλων τον πολιτισμένων χωρών του κόσμου υπάρχουν μουσικά σύνολα. Ντροπή μας !

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 00:11 | Νέλλη Οικονομίδου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Είναι ντροπή να συζητούμε την διατήρηση (δηλαδή το αυτονόητο) των ορχηστρών και της χορωδίας της δημόσιας τηλεόρασης σε δημόσια διαβούλευση!
    Το κράτος θα έπρεπε από μόνο του να επενδύει στον πολιτισμό και την παιδεία προκειμένου να γαλουχεί γενιές πολιτισμένων ανθρώπων, γενιές που θα οδηγήσουν αυτήν την χώρα έξω και μακρυά από κρίσεις ηθών και αξιών, που συμπαρασύρουν τα πάντα σε ελεύθερη πτωση.
    Για σκεφτείτε το θαύμα του Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου στην Βενεζουέλα: το EL SYSTEMA και την ορχήστρα Σιμόν Μπολιβάρ!
    Ακούστε τον να μιλάει γιαυτό και για την επίδραση της μουσικής στην ζωή και τον ψυχισμό των παιδιών εδώ http://www.ted.com/talks/lang/el/jose_abreu_on_kids_transformed_by_music.html
    και ας γίνει αυτό αιτία να κατανοήσουμε όλοι την αναγκαιότητα ύπαρξης της μουσικής στη φτωχική ζωή μας.
    Μην κλείνετε ορχήστρες και χορωδίες, μην μας κάνετε φτωχότερους.
    Δεν νοείται ραδιοφωνία χωρίς μουσικά σύνολα, χωρίς ένα Τρίτο Πρόγραμμα!
    Είναι ντροπή να διαπραγματευόμαστε τον πολιτισμό μας!
    Δείτε εδώ την λίστα των ορχηστρών των ραδιοφωνιών ανά τον κόσμο
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_radio_orchestras
    Εμείς θα απουσιάζουμε;
    Και θέλουμε να θεωρούμαστε πολιτισμένοι;

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 00:37 | Nikoaos Souroufis
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ο Πολιτισμός μας, μουσικός και μη, πρέπει να βρει όχι ,μόνο τη θέση που του αξίζει μα και τον τρόπο να εκφραστεί και αναδειχτεί μέσα απο την εθνική τηλεόραση.
    Λέμε ναι στην επανα-δημιουργία των μουσικών συνόλων, τα έχουμε ανάγκη.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 00:51 | dimitris dimitriadis
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Το δικαίωμα στις Τέχνες (Μουσικά Σύνολα στην προκειμένη) είναι δεδομένο ανθρώπινο δικαίωμα, πολύ υψηλότερο από την αποτυχημένη κυβέρνησή σας!

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 00:36 | Ευγενια
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΗΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ‘ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ’ ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ. Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠ’ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΤΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ‘ΣΥΜΦΕΡΕΙ’;

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 00:15 | Μαρία
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Είναι δυνατόν να μην υπάρξουν Μουσικά Σύνολα σε Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα;;; Οι άρχοντες της Πολιτείας έχουν χρέος να μεριμνήσουν για το γενικότερο καλό του κοινωνικού συνόλου. Ο πολιτισμός ανήκει στα αγαθά που εξ ορισμού δεν διαπραγματεύονται! Η ΕΡΤ ήταν το μόνο μέσο μαζικής ενημέρωσης που πολλοί από εμάς παρακολουθούσαμε, λόγω του επιπέδου της. Τη θανατώσατε. Χωρίς να σκεφθείτε πόσο δική μας τη νιώθαμε. Τώρα προσανατολίζεστε στη διαγραφή των Μουσικών Συνόλων. Έίναι δυνατόν; Θα αφήσετε τη χώρα χωρίς ούτε ένα σημείο ποιότητας να ακουμπήσει;;; Επαναλειτουργήστε άμεσα τα Μουσικά Σύνολα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης! Μην πέφτετε όλο και πιο χαμηλά,επιτέλους!!!

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 23:29 | Ιωάννης Μυλωνάς
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Την ΕΡΤ την έχω συνδέσει κυρίως με τη μουσική, και απ’ ότι ξέρω ο μεγάλος Μάνος Χατζηδάκις την είχε τιμήσει με τη δική του προσωπικότητα.

    Τα μουσικά σύνολα είτε μέσα από το Γ’ Πρόγραμμα, που όλοι αναγνωρίζουν ότι άφησε εποχή, είτε από τις παραστάσεις τους στο Ακροπόλ, δίνουν μιαν άλλη οντότητα στο δημόσιο φορέα ραδιο-τηλεόρασης. Η συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, ένα στοιχείο πολιτισμού και ποιότητας μουσικής που δικαιούνται να απολαμβάνουν οι Έλληνες. Εξάλλου, η μουσική είναι ένα φάρμακο για τη λιτότητα.

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 23:58 | Κωνσταντίνος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θαήθελα να έβλεπα πρόβλεψη για συμφωνική ορχήστρα. Ελπίζω να είναι αβλεψία του συγγραφέα που θα διορθωθεί γιατί δεν μπορώ να φανταστώ δημόσια ραδιοτηλεόραση χωρίς συμφωνική ορχήστρα. Θα μας πάρουν με τις πέτρες!

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 23:21 | Νότης Μαυρουδής
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Μα, είναι δυνατόν να καταργείτε έτσι εύκολα και ανερυθρίαστα Τρίτο Πρόγραμμα, και Μουσικά Σύνολα;
    Έχετε σκεφτεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλείτε στον Μουσικό Πολιτισμό της χώρας που κυβερνάτε;
    Είναι τόσο μεγάλο λοιπόν το πνευματικό κενό ώστε να φτάσετε στο σημείο να πτωχεύσετε πραγματικά αυτή τη χώρα, που, αν έχει κάτι να επιδείξει, είναι και οι πνευματικές κατακτήσεις της και η Μουσική που παράχθηκε και είχε ως βήμα, κατ’ εξοχήν, το Δεύτερο, το Τρίτο, και τα Σύνολα της (πρώην) ΕΡΤ!
    Οι αποφάσεις σας σκέπασαν ό,τι πιο δημιουργικό δημιουργήθηκε, ως φαίνεται, εν αγνοία σας…
    Τώρα, ανίκανοι να καταλάβετε το… έγκλημα, συμμετέχετε στο να δημιουργήσετε μια άμορφη μάζα ανθρώπων που θα πορευτούν δίχως φως στα σκοτεινά τούνελ…
    Μ’ ακούτε Κύριε Σαμαρά και υποτακτικοί;;;

    Νότης Μαυρουδής

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 23:15 | Αννα Σειρα
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    «Τα παραπάνω από 42 χρόνια που πέρασα σαν μουσικός των συμφωνικών ορχηστρών και της Όπερας της Αθήνας εκ των οποίων τα 40 πίσω από τα αναλόγια της Συμφωνικής ορχήστρας της ΕΡΤ, μου δίνουν, ελπίζω, το δικαίωμα να πω τη γνώμη μου για την κατάργηση της Συμφωνικής σας ορχήστρας.

    Γνωρίζουν οι κύριοι που πήραν την κατάπτυστη απόφαση, πόσος κόπος, γνώση, αφοσίωση και υπομονή χρειάζονται για να δημιουργηθεί μια συμφωνική ορχήστρα;

    Γνωρίζουν ότι η ορχήστρα αυτή…..έδωσε συναυλίες για τις οποίες μίλησε όλος ο Κόσμος;

    …..Γνωρίζουν οι εντολοδόχοι της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ότι η Κα Μέρκελ δεν χάνει συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου η πρεμιέρα στο Μπαιροίτ;

    …..Μήπως εθεάθη κανείς απ’αυτούς σε συμφωνική συναυλία; Μα πως να πάνε σε συναυλία, όταν η μουσική τους γνώση κι’ευαισθησία εκτείνεται μεταξύ μπαγλαμά και αμανέ, με τσιφτετέλι και ολίγον Καλαματιανό…»
    Δημητρης Σειρας 18/6/2013

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 23:38 | Μαρία
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ντροπή!!! Που είναι τα Μουσικά σύνολα?? Το μοναδικό κομμάτι που προήγαγε πολιτισμό!! Είναι δυνατόν  απλά να μην αναφέρετε πουθενά?? Λες και το ξεχάσαν? Αν είναι δυνατόν!!!! Τρομάρα μας! Ελληνικό κράτος σου λέει μετά…

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 23:26 | Νικόλας Τσαφταρίδης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Μην μας στερείτε τον πολιτισμό,τα μουσικά σύνολα, την ιστορία μας, την ψυχή μας την ίδια! Αρκετά έχετε διαλύσει, προσπαθείστε να κρατήσετε και κάτι όρθιο!!!

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 23:41 | Γεωργιάδης Σωκράτης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η επαπειλούμενη κατάργηση των μουσικών συνόλων και ο εξοβελισμός τους από την δημόσια ραδιοτηλεόραση, αποτελεί μια αχαρακτήριστη και καταστροφική πράξη. Καταδεικνύει,μεταξύ άλλων, έλλειψη στοιχειώδους παιδείας διανοητικού βάθους και πολιτειακής και πολίτικης σοβαρότητας. Τα Μουσικά Σύνολα πρέπει να διατηρηθούν και να ενισχυθούν. Δεν είναι δυνατόν η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση να στερείται βασικών συστατικών της παροχής υπηρεσιών για τις οποίες και έχει συσταθεί. Η Ραδιοφωνία οφείλει να έχει συμφωνική ορχήστρα και μουσικά σύνολα με μόνιμο χαρακτήρα η ανασύσταση των οποίων θα πρέπει να γίνει με ευθύνη, επαγγελματισμό και στόχευση για δημιουργία ενός λειτουργικού και αποτελεσματικού οργανισμού που θα είναι σε θέση να παράγει ουσιαστικό καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο στους τομείς της σοβαρής κυρίως μουσικής. Η άρνηση σύστασης ενός τέτοιου φορέα υπό την αιγίδα της Εθνικής Ραδιοφωνίας, πέρα από την πρωτοφανή υποβάθμιση που θα συνιστά, θα αποτελέσει παγκόσμια αρνητική πρωτοτυπία η οποία για μία ακόμη φορά θα εκθέσει τη χώρα μας ανεπανόρθωτα.

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 23:53 | Νίκος Κανελλόπουλος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αν και μουσικός παραγωγός ανταγωνιστικού ραδιοφώνου, δηλώνω κατηγορηματικά ότι η ύπαρξη μουσικού ραδιοφώνου και μουσικών συνόλων από την ελληνική Πολιτεία είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ & ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ.
    Η μη ύπαρξη τέτοιων συνόλων οδηγεί στη γελοιοποίηση της χώρας στην Ευρώπη, ας μη μιλήσουμε για τον κόσμο.
    Οδηγεί, επίσης, και στον εκμηδενισμό ενός καλού κριτηρίου που καλλιεργήθηκε ως σήμερα.
    Σε απλά Ελληνικά, τσιφτετελοποίηση των πάντων.
    Σε ποια άλλη χώρα η μουσική αντιμετωπίζεται με τέτοιον τρόπο;

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 23:48 | Παναγιώτης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αν αποφασίσατε να φέρετε εις πέρας την πνευματική και την ψυχική θανάτωση της χώρας με αυτό τον τρόπο προχωρήστε…
    Δεν είναι δυνατό να μην υπάρχουν Μουσικά Σύνολα Ραδιοφωνίας σε μία χώρα.
    Ντροπή!!!

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 23:01 | χριστινα παντελη
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    θεωρω οτι ειναι απολυτως αναγκαιο στην καινουργια δημοσια τηλεοραση να συμπεριληφθουν ξανα ολα τα μουσικα συνολα της ερτ.

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 22:42 | Mavrommatis
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ειναι απολυτως αναγκαιο να υπαρχουν τα μουσικα συνολα της δημοσιας τηλεορασης!!!!

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 22:03 | ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!
    Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΥΣΗ ΚΑΙ Α-ΠΟΛΙΤΙΣΤΗ. ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΑΚΟΥΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…!
    ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΚΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ;
    ΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;;
    ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ; ΠΟΥ ΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ;
    ΠΟΣΟ Α-ΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ…

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 22:45 | Κωστής Κωνσταντάρας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θεωρώ ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει Γ. Πρόγραμμα & Μουσικά Σύνολα στη Δημόσια Ραδιοφωνία της χώρας που γέννησε τον Πολιτισμό! Εάν τελικά, αυτό, ισχύσει θα είναι μεγάλη Ντροπή για όλους μας…

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 22:27 | Β. Παπαδιά
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    τα μουσικά σύνολα,κατά γενική επιθυμία και απαίτηση πρέπει να υπάρχουν, όπως άλλωστε υπάρχουν σε όλες τις πολιτισμένες χώρες.
    Η οικονομική κρίση που βιώνουμε ας μη γίνει και πολιτιστική.

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 22:34 | Νικολέττα
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ είναι απαραίτητα για μια χώρα που κατρακυλάει στην εξαθλίωση, μας βοηθούν να κρατάμε το κεφάλι λίγο ψηλότερα. Είναι ντροπή η Ελλάδα να γίνει μια χώρα που έχει απαξιώσει εντελώς τον πολιτισμό.

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 22:52 | ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η κατάργηση του τρίτου προγράμματος και των μουσικών συνόλων είναι ένα πολιτισμικό έγκλημα. Το τρίτο πρόγραμμα υπήρξε καταφύγιο όσων αρνούνταν τα ιδιωτικά ραδιοφωνικά «σκουπίδια». Τα μουσικά σύνολα συνέβαλαν στην πολιτισμική ανάταση της χώρας. Οποιαδήποτε ενέργεια κατάργησή τους θα είναι μια ακόμα ενέργεια αύξησης του πολιτιστικού ελλείμματος στη χώρα μας.

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 22:13 | Έλλη Παναγιωτίδου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Μιας και μου δίνεται η ευκαιρία να εκφράσω τη γνώμη μου, θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ. Δυστυχώς η ελληνική πολιτεία δεν θεώρησε τότε σημαντικό να ρωτήσει τους Έλληνες πολίτες αν θα ήθελαν να προχωρήσει στο κλείσιμο του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα. Δεν θα αναφερθώ στις αρνητικές συνέπειες που είχε η ενέργεια αυτή σε εργαζόμενους, οικογένειες, τηλεθεατές, ακροατές και μας έκανε περίγελο σε όλο τον κόσμο.
    Θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα του πολιτισμού και να πω ότι ήμουν ακροάτρια του 3ου προγράμματος, καθώς μου αρέσει η κλασσική μουσική. Μου λείπει το Τρίτο πρόγραμμα! Επίσης, παρακολουθούσα, το βράδυ κυρίως, εκπομπές της ΝΕΤ σχετικές με τον πολιτισμό και πρέπει να πω ότι το κανάλι είχε σημειώσει σημαντική πρόοδο, καθώς προέβαλλε το έργο νέων, Ελλήνων και ξένων δημιουργών, είτε επρόκειτο για ταινίες (μικρού και μεγάλου μήκους), είτε επρόκειτο για μουσικά δρώμενα, εκθέσεις και ντοκιμαντέρ.
    Θέλω να αναφερθώ και στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, ειδικότερα στη Συμφωνική Ορχήστρα. Παρακολουθούσα συχνά πυκνά συναυλίες της στο Μέγαρο Μουσικής και αυτό που έχω να πω ότι ότι μου λείπουν! Προσέφεραν την ευκαιρία να ακούσουμε έργα σημαντικών συνθετών, Ελλήνων και ξένων, με πολύ μικρό αντίτιμο! Και πρέπει να το τονίσω αυτό. Το εισιτήριο ήταν πάντα προσιτό. Μέσα σε όλο αυτό το ΛΑΘΟΣ, θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν και να μας προσφέρουν πολιτισμό!

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 22:34 | Παναγιώτης Καπετανίδης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Στο δημοσιογραφικό προσωπικό να αξιολογούνται πέρα από την επαγγελματική αρτιότητα και άλλα ποιοτικά κριτήρια, όπως η σωστή χρήση της Ελληνικής γλώσσας, η σωστή άρθρωση και ορθοφωνία, η ετοιμολογία. Προτείνω για την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού εκφωνητών ειδήσεων, ρεπόρτερ και λοιπών εργαζομένων με αντικείμενο τον «λόγο», να υπάρχει και μια συνέντευξη για την αξιολόγηση της οποίας να γνωμοδοτεί ένας καθηγητής ορθοφωνίας & αγωγής λόγου (πχ από την δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου).
    ————————————————————
    Στον τομέα της ψυχαγωγίας, να μην παραλειφθούν τέχνες όπως η Ελληνική λαϊκή παραδοσιακή τέχνη του Θεάτρου Σκιών, με παραγωγή παραστάσεων Θεάτρου Σκιών.

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 22:45 | Πόπη Αλωνεύτη
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Μην στερήτε στην Χώρα μας την Πνευματική Τροφή… Ανθρωπος χωρίς μουσική παιδεία , είναι άν8ρωπος ΚΕΝΟΣ… ! Αφήστε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στον Λαό μας την Μουσική του Παιδεία ανέπαφη… ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ… ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ !

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 22:13 | Γιώργος Χατζημιχελάκης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Τα Μουσικά Σύνολα για ένα Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης είναι εργαλείο για την παραγωγή και διατήρηση του εγχώριου μουσικού πολιτισμού και ο βατήρας του για την περαιτέρω διεθνή του σταδιοδρομία. Τα Μουσικά Σύνολα δεν είναι απλώς απαραίτητα, είναι απαιτητά για όλους όσους εργαζόμαστε δημιουργικά πάνω στη Μουσική, αλλά και για το κοινό που πλαισιώνει την παλαιά και την σύγχρονη μουσική δημιουργία. Είμαστε και εμείς πολίτες της Ελλάδας και πολίτες της Ευρώπης.

    Γιώργος Χατζημιχελάκης
    συνθέτης, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 22:39 | ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αν η κυβέρνηση επιθυμούσε δημόσια διαβούλευση δεν θα έκλεινε καν την ΕΡΤ. Τώρα εφόσον μας κάνει την ερώτηση ε ναί απαιτούμε δεν θέλουμε απλά Μουσικά Σύνολα, θέλουμε δημόσιες ορχήστρες, θέλουμε να προάγουμε τον πολιτισμό, δεν γίνεται το BBC να έχει μια από τις καλύτερες φιλαρμονικές κι εμείς να βολευόμαστε με μια ορχήστρα της Λυρικής που βρομάει ναφθαλίνη, θέλουμε όλοι οι νέοι μουσικοί που έφυγαν να σπουδάσουν εξωτερικό και θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα που τους έδιωξε, να γυρίσουν πίσω να προσφέρουν εδώ.

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 22:05 | Θεόδωρος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Συνεργάζομαι με πολλές Εθνικές ραδιοφωνίες ανά τον κόσμο και ήμουν περήφανος που και η χώρα μου είχε το τρίτο και τα μουσικά σύνολα που έκαναν τόσο θαυμάσια δουλειά. Από τους ελάχιστους φορείς Πολιτισμού…μέχρι που σώπασαν!!! Ποιος είναι αυτός και με τι δικαίωμα στερεί από έναν λαό τον Πολιτισμό του; Θέλουν να μας γυρίσουν εκατό χρόνια πίσω και προσπαθούν με κάθε τρόπο να το πετύχουν.
    Σήμερα είναι η ΕΡΤ αύριο ποιος ξέρει τι. Ποτέ δεν πίστευα ότι υπήρχαν εξωγήινοι αλλά με αυτά που βλέπω και κάνουν στην ένδοξη Ελλάδα μας πιστεύω ότι υπάρχουν και είναι αυτοί. Μόνο κάποιος που είναι έξω από αυτήν τη γή μπορεί να κάνει τέτοιο κακό στους πολίτες μιας χώρας. Κάποιοι που δεν σέβονται ΤΙΠΟΤΑ ούτε καν τον ίδιο τους τον εαυτό. Ας σταματήσει επιτέλους τώρα αυτή η καταστροφή όχι μόνο των ένδοξων μουσικών συνόλων της ΕΡΤ αλλά και του Ελληνικού Πολιτισμού και να επαναλειτουργήσουν η ορχήστρες της Ραδιοφωνίας

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 22:45 | Kωστας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Eίναι αδιανόητο να μην υπάρχουν τα Μουσικά Σύνολα (συμφωνικες ορχήστρες-χορωδία)

    όπως συμβαίνει σε όλες τις εθνικές ραδιοφωνίες όλων τον πολιτισμένων χωρών του κόσμου. Θέλουμε ποιοτικο πολιτισμο και οχι αλλο υποκουλτουρα για χάρη της θεαματικότητας.

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 21:59 | Μαρία Χ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Είναι απαράδεκτο μετά από τόσα χρόνια παρουσίας των Μουσικών Συνόλων στη δημόσια ελληνική ραδιοτηλεόραση, να λαμβάνονται αποφάσεις που να καταργούν τον πολιτισμό από μια χώρα σαν την Ελλάδα… Τα Μουσικά Σύνολα ΠΡΕΠΕΙ να επαναλειτουργήσουν!

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 21:26 | Χρήστος Σαμαράς
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Σ’ ένα έρημο πολιτιστικά τόπο, η ύπαρξη των Μουσικών Συνόλων, όχι μόνο είναι απαραίτητη, αλλά επιβεβλημένη! Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο πολιτικός κόσμος απέναντι σ’ ένα λαό που έχει ως μόνη ελπίδα να βελτιώσει την Μουσική και Πολιτιστική παιδεία κι εξέλιξη στα Μουσικά Σύνολα. Εύχομαι να παραμείνουν ένα από τα ουσιαστικότερα καλλιτεχνικά εγχειρήματα αλλά και επιτεύγματα της χώρας μας.

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 21:32 | Μπ. Κανᾶς
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ἡ ὀργανωμένη μουσικὴ δημιουργεῖ ἀλλὰ καὶ προϋποθέτει ἀνθρώπους σκεπτομένους καὶ αἰσθανομένους. Ἡ ἐξουσία ἐπιθυμεῖ τὸ ἀκριβῶς ἀντίθετο προβάλλοντας χρόνια τώρα τὴ δικαιολογία «ὁ κόσμος δὲν ἐνδιαφέρεται γι αὐτά», κάνοντας φυσικὰ ὅ,τι εἶναι δυνατὸν γιὰ νὰ τὸ καταφέρει. Ἡ πρόσφατη ἐνέργεια κατὰ τῶν μουσικῶν συνόλων τῆς ΕΡΤ εἶναι μιὰ ἀπροκάλυπτη πλέον κίνηση «γιὰ νὰ τελειώνουμε μ᾽αὐτὴ τὴν ὑπόθεση»… τὸ βέβαιο εἶναι πὼς θ᾽ ἀκολουθήσουν κι ἄλλες· οἱ μάσκες πέφτουν. Μὲ τὴν ἐλπίδα πὼς δὲν ἔχουμε φτάσει στὸ ὁριστικὸ τέλος, εὔχομαι κάτι νὰ γίνει.

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 21:43 | Βιτάλης Καραγκεζίδης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον του τόπου οφείλουν να είναι στο πλευρό των μουσικών συνόλων.
    Οι συνάδελφοι, που πιστεύουν ότι η τέχνη είναι δευτερεύον ζήτημα στη φάση που βρισκόμαστε, δε θα πρέπει να ξεχνούν πρώτα απ’ όλα τι υπηρετούν και ότι το «κομμάτι ψωμί» δε θα διασώσει τίποτα πέρα από το στομάχι. Η πνευματική καλλιέργεια, ωστόσο, είναι το μόνο που μπορεί να διασώσει το μέλλον. Χωρίς αυτήν, το μόνο που μπορεί κανείς να κάνει είναι να περιμένει από τον κηδεμόνα.
    Στην περίπτωσή μας ο κηδεμόνας ο ίδιος μας έφερε εδώ που είμαστε με τη συγκατάθεσή μας.

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 21:51 | Φαίδρα Γιαννέλου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Είναι αδιανόητο δημόσια ραδιοφωνία-τηλεόραση ευρωπαϊκής χώρας (και δη της κοιτίδας του πολιτισμού) να στερείται Μουσικών Συνόλων και Τρίτου Προγράμματος. Μην κατακρεουργείτε άλλο τον Πολιτισμό!

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 21:42 | Τελιος Θωμας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Το πρόβλήμα δεν είναι μόνο ότι δια των πράξεων σας και κυρίως δια του βίαιου και παράνομου κλεισίματος της ΕΡΤ φαίνεσθαι τελείως ανίκανοι προς απόφασιν, καταστρεπτικοί για το κοινωνικό σύνολο και επικίνδυνοι για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

    Ένα περαιτέρω πρόβλημα – ασύγκριτα μικρότερο βέβαια στο κακό που κάνετε κατ’ επιλογήν σας στους πολίτες ελληνικού ή μη διαβατηρίου εντός ελληνικής επικράτειας – είναι ότι δια των πολιτικών σας (εννοουμένων τόσο ως πολιτικών προσώπων όσο και πολιτικών συσπασμών, γιατι περί πολιτικών τακτικών δεν μπορεί, απ’ ότι δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεστε, ούτε λόγος να γίνεται) εκθέτετε ανεπανόρθωτα και εμάς, τους εκτός συνόρων πλέον.

    Ανοίχτε και πάλι τα Σύνολα. Πιστέψτε με: είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε.

    Δώστε τη δυνατότητα στους κατοίκους της χώρας που με φιλοξενεί να γελάσουν και με κάτι άλλο εκτός από τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης.

    ΑΝΑΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΛΑ!

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 21:22 | Αντωνία Καλογήρου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Με λύπη μου διαβάζω τα σχόλια πολιτών σχετικά με την δημόσια τηλεόραση. Πάρα πολλοί από αυτούς ζητούν το άνοιγμα της ΔΤ ειδικά για να προβάλλονται η Eurovision καθώς και οι αγώνες ποδοσφαίρου. Η δημόσια τηλεόραση βεβαίως και πρέπει να περικλείει στο πρόγραμμά της διάφορα είδη ψυχαγωγίας αλλά υπέρτονίζοντας τον πολιτιστικό της ρόλο. Υπάρχουν και άλλα αθλήματα εκτός του ποδοσφαίρου που θα έπρεπε να προβάλλονται απο ένα δημόσιο κανάλι. Και βέβαια υπάρχουν και άπειρα άλλα είδη ψυχαγωγίας από το «πανηγυράκι» της Eurovision. Πολλοί Έλληνες που ζουν στην επαρχία έχουν δυσκολία στο να παρακολουθήσουν μια παράσταση θεάτρου, μια συναυλία,ένα μπαλλέτο, ή μια παράσταση όπερας. Γιατί να μην τους προσφέρεται κάτι τέτοιο απο το δημόσιο μέσο? Και ναι! Οι ορχήστρες και η χορωδία της ΕΡΤ είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητα σύνολα στην επιτέλεση του έργου που οφείλει να προσφέρει η τηλεόραση που όλοι πληρώνουμε! Για να μην αναφέρω και το μοναδικό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα γεγονός της ύπαρξης δημόσιας τηλεόρασης άνευ ορχήστρας! Η προσπάθεια της αναδιάρθρωσης του δημοσίου θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο τί καταργεί και τί κρατάει.

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 21:07 | Γιάννης Μ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Τα μουσικά σύνολα της δημόσιας τηλεόρασης είναι δείκτης του πολιτισμού μιας χώρας.Θα είναι ΝΤΡΟΠΗ για τη χώρα μας η δημόσια τηλεόραση να μην έχει τα μουσικά σύνολα της παλιάς ΕΡΤ!

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 21:47 | Γιάννης Μ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Τα μουσικά σύνολα ενός δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού αντανακλούν τον πολιτισμό μιας χώρας. θΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ για την χώρα μας να μην υπάρχουν μουσικά σύνολα στη δημόσια τηλεόραση

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 21:10 | Μαργαρίτα Συγγενιώτου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Σε όλη την Ευρώπη, η Δημόσια Ραδιοφωνία είναι συνυφασμένη με την έννοια του πολιτισμού. Και αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς την ύπαρξη Μουσικών Συνόλων. Το Ελληνικό Κράτος είναι ένα νέο Κράτος, έχει, όμως μνήμες ενός μακρού παρελθόντος. Οι μνήμες αυτές προκύπτουν κυρίως από τα έργα Τέχνης που άφησαν πίσω τους όσοι έζησαν σ’αυτό το γεωγραφικό μήκος και πλάτος. Στο εφήμερο της ανθρώπινης ύπαρξης, η Τέχνη αποτελεί μια σταθερά. Αλλά και στη νεώτερη ιστορία μας, η συμφωνική μουσική αποτέλεσε μέρος του αστικού πολιτισμού, πόλεις όπως η Κέρκυρα, η Ζακυνθος και η Πάτρα αποτελούσαν πολιτιστικά κέντρα της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι λάθος και ανιστόρητο να πιστεύουμε ότι η συμφωνική μουσική δεν αποτελεί μέρος του Ελληνικού Πολιτισμού. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουμε τι είμαστε. Αν θέλουμε να λεγόμαστε κομμάτι της Ευρώπης, της Ευρώπης του Διαφωτισμού, της Ευρώπης που ακόμα αντιστέκεται στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, ο πολιτισμός δεν μπορεί να θεωρείται πολυτέλεια, αλλά ζωτική ανάγκη.

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 20:23 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΑΙΝΙΑΝ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Πληροφορήθηκα ότι στο καινούριο οργανόγραμμα της ΝΕΡΙΤ δεν υπάρχουν καθόλου Μουσικά Σύνολα. Αυτό σημαίνει ότι η νέα δημόσια τηλεόραση δεν έχει στο σχεδιασμό της καμία ορχήστρα, με όσα αυτό συνεπάγεται για τον πολιτισμό. Θεωρώ απαράιτητη την επαναλειτουργία της συμφωνικής ορχήστρας και των μουσικών συνόλων.

  • 19 Νοεμβρίου 2013, 20:00 | Αντι
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    θέλουμε μουσικά σύνολα, θέλουμε ορχήστρα ραδιοφωνίας, έχουμε ανάγκη τον Πολιτισμό για να αναπνέουμε