Τίτλοι σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα:
α. Πτυχίο ή δίπλωμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Διοίκησης Κοινωνικών-Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων ή Διεθνούς Εμπορίου ή Διοίκησης Παραγωγικών Μονάδων ή Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ή Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων ή Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού ή Εμπορίας και Διαφήμισης ή Ελεγκτικών και Ασφαλιστικών Εργασιών ή Λογιστικής ή Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Μεταφορών ή Στελεχών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Εκμεταλλεύσεων ή Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων ή Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής ή Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής ή Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών ή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών – Επιχειρήσεων στις Ανατολικοευρωπαϊκές Χώρες ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο πτυχίο
β. Γνώση Χειρισµού Η/Υ στα αντικείµενα: α)επεξεργασίας κειµένων, β)υπο-λογιστικών φύλλων και γ)υπηρεσιών διαδικτύου.
γ. Εμπειρία δύο ετών σε
i. διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού
ii. λογιστήριο ανωνύμου εταιρίας
iv. διαχείριση αποθεμάτων και παγίων
v. μάρκετινγκ & διαφήμιση
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΟΠΩς ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΜΕ,ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΥΣΚΕΡΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΝΕΡΙΤ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΕΠ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ…
Θεωρώ,πως το κάθε Λογιστήριο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Γι΄αυτό είναι απαραίτητη η προϋπηρεσία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα και μάλιστα παραπάνω των δύο ετών.Εξάλλου, σε κάποιες άλλες ειδικότητες απαραίτητο προσόν είναι η εμπειρία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα.Στη συγκεκριμένη ειδικότητα γιατί γίνεται εξαίρεση?
Επίσης,πρέπει να δοθεί πριμοδότηση στους πρώην υπαλλήλους της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., οι οποίοι βρέθηκαν στον δρόμο από την μια μέρα στην άλλη.Ήταν άδικο αυτό που συνέβει , τουλάχιστον γι΄αυτούς που εργάζονταν με ζήλο, αυταπάρνηση και όραμα για πάρα πολλά χρόνια.Η ΝΕΡΙΤ για να έχει δυναμική είναι απαραίτητο να βασιστεί σε έμπειρο προσωπικό.
Τέλος, πιστεύω πως όλες οι ειδικότητες πρέπει να περάσουν από την διαδικασία του ΑΣΕΠ.
1)Τα παρακάτω πτυχία θα έπρεπε να εξαιρεθούν(τι σχέση έχουν με την Διοίκηση σε οργανισμό όπως η Τηλεόραση?)
—Διοίκησης Παραγωγικών Μονάδων ή Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ή Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων ή Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού ή Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Μεταφορών ή Στελεχών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Εκμεταλλεύσεων ή Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων ή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών – Επιχειρήσεων στις Ανατολικοευρωπαϊκές Χώρες
2) Σωστά δεν χρειάζεται η ξένη γλώσσα (δεν αφορά θέση που έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους του εξωτερικού και νομίζω μία χαρά συνεννοούνται οι υπάλληλοι μεταξύ τους με Ελληνικά)
3)Όχι πριμοδότηση για εργασία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα γι αυτήν την ειδικότητα
άδεια άσκησης επαγγελμάτος λογιστή?
Πιστεύω ότι όπως υπάρχει η εμπειρία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα σε πολλές άλλες ειδικότητες, έτσι θα έπρεπε να αναφέρεται και σε αυτήν την ειδικότητα. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση.
Πιστεύω α)πως θα έπρεπε να είναι απαραίτητη η κατοχή πτυχίων ξένων γλωσσών και β)πως θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη για τους υπαλλήλους της ΕΡΤ που είχαν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ είτε με αορίστου είτε με ορισμένου χρόνου. Ευχαριστώ.
1) Η εμπειρία πρέπει να είναι τουλάχιστον 5-6 χρόνια.
2)Σωστά δεν έχετε βάλει ξένη γλώσσα, Έλληνες είμαστε.
3) Όχι πριμοδότηση σε πρώην υπαλλήλους της ΕΡΤ, έχουν δικαίωμα να εργαστούν και άλλοι άνθρωποι
4) Όχι πριμοδότηση σε πολύτεκνους (διότι υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι ενώ έχουν κάνει δική τους οικογένεια, εξακολουθούν να λαμβάνουν μόρια ως τέκνα πολυτέκνων) και
5) όχι πριμοδότηση σε παλιννοστούντες.
Πιστεύω πως θα έπρεπε να υπάρχει σίγουρα σαν κριτήριο πρόσληψης
έστω η καλή γνώση Αγγλικών επιπέδου Β2.
Θεωρω ακυρο το γεγονος να μην υπαρχει η γνωση της αγγλικης γλωσσας εστω σε Β2 επιπεδο ως απαραιτητο προσον διορισμου. Ακομη, σε μια χωρα με τετοια ποσοστα ανεργιας, θα επρεπε να δινεται εμφαση σε πραγματικους επιστημονες με υψηλά προσοντα και οχι μονο και μονο σε προυπηρεσιες που μπορει να αποκτωνται με τους γνωστους σε ολους μας τροπους. Για ποιον λογο να ειναι απαραιτητο προσον 2 χρονια προυπηρεσια για εκτελεση καθηκοντων διοικητικου τομεα?? Οι προκηρυξεις του ΑΣΕΠ ειχαν 60% θεσεις με εμπειρια και 40% θεσεις χωρις εμπειρια παρα μονον με την βαθμιολογηση των πτυχιων κλπ. Φρονώ πως θα πρεπει να εχετε σε ολες τις θεσεις την παραπανω αναλογια 60 και 40 δεδομενου οτι στις τραγικα δυσκολες εποχες που ζουμε δεν ειχαμε ολοι την τυχη να αποκτησουμε προυπηρεσια 2 ετων (λογω μικρης ηλικιας και ανεργιας) αλλα ειχαμε την τυχη να εχουμε 2 πτυχια, μαστερ και γλωσσες. Δωστε την ευκαιρια σε νεους ανθρωπους με ουσιαστικα προσοντα να κανουν αιτηση και αφηστε στην ακρη τις προυπηρεσιες 2ετιας.
Ενκατακλειδι,
1)60% των θεσεων να ειναι με υπολογισμο μοριων εμπειριας και 40% χωρις εμπειρια.
2)Γνωση Αγγλικων εστω σε Β2 επιπεδο,
3)Πριμοδοτηση σε οσους εχουν μαστερ και διδακτορικα σε συναφη αντικειμενα με τη θεση εργασιας.Και τελος,
4) ΟΧΙ Πριμοδοτηση στους ηδη εχοντες προυπηρεσια σε ερτ και δτ. Ειδικα για θεσεις ΤΕ Διοικητικων ειναι απαραδεκτο να ζητειται προυπηρεσια στη ερτ κλπ.
Ευχαριστώ πολυ !