8.1 Η διάρκεια του ημερησίου και εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας ορίζεται από την πηγή δικαίου που εκάστοτε δεσμεύει την Εταιρία (π.χ. νόμος, κλαδική ή επιχειρησιακή σ.σ.ε., δ.α.).
8.2 Κάθε Εργαζόμενος οφείλει να τηρεί το ωράριο εργασίας, να παρέχει τις υπηρεσίες του στη διάρκεια του χρόνου εργασίας με τον πιo αποτελεσματικό – παραγωγικό τρόπο και να εργαστεί καθ’ υπέρβασή του, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όταν προκύπτουν έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες και δοθεί σχετική εντολή, δικαιούμενος στην προσαύξηση της αμοιβής του που προβλέπει ο νόμος.
8.3 Εργαζόμενος, που αδυνατεί να προσέλθει στην εργασία του για οποιοδήποτε σοβαρό λόγο, είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει σχετικά τον Προϊστάμενο ή Διευθυντή του με τον πιo πρόσφορο διαθέσιμο τρόπο για τα αίτια και την πιθανή διάρκεια της απουσίας του. Η Εταιρία έχει το δικαίωμα να ερευνήσει τον προβαλλόμενο λόγο απουσίας που επικαλείται ο Εργαζόμενος και να ζητά οποιοδήποτε κατάλληλο αποδεικτικό στοιχείο, συμπεριλαμβανομένης και της εξέτασης του Εργαζομένου από ιατρό της επιλογής της. Οι συνέπειες της απουσίας του υπαλλήλου από την εργασία του είναι εκείνες που προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία και τον παρόντα κανονισμό.
8.4 Παρέκκλιση από το ωράριο εργασίας (π.χ. υπερεργασία, υπερωρία, νυκτερινή εργασία, εργασία κατά την έκτη ημέρα ή Κυριακή ή αργία κτλ) δεν θα αναγνωρίζεται, ούτε θα αμείβεται ως τέτοια, αν δεν εκτελείται μετά από έγγραφη και υπογεγραμμένη εντολή του Προϊσταμένου του .