- Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.(ΕΡΤ ΑΕ) - http://www.opengov.gr/ert -

Άρθρο 6 – Διαδικασίες ανάθεσης και επιλογή κατάλληλης διαδικασίας

6.1. Σκοπός της κάθε διαδικασίας ανάθεσης είναι η επιλογή και ανάδειξη του καταλληλότερου αναδόχου για την έγκαιρη, άρτια και πλέον συμφέρουσα εκτέλεση του υπό ανάθεση έργου, υπηρεσίας ή προμήθειας. Η επιλογή της διαδικασίας ανάθεσης γίνεται με τήρηση των όρων του παρόντος Κανονισμού και πλήρη διασφάλιση όρων και διαδικασιών διαφάνειας και ίσης και μη διακριτικής μεταχείρισης των συμμετεχόντων οικονομικών φορέων.
6.2. Για τη δημοπράτηση συμβάσεων των οποίων η προϋπολογιζόμενη αξία είναι ίση ή ανώτερη του ορίου που τίθεται από τις διατάξεις του άρθρου 6 του Π.Δ. 60/2007 επιλέγεται κατά περίπτωση μία από παρακάτω τις διαδικασίες ανάθεσης:
α) είτε η ανοικτή διαδικασία,
β) είτε η κλειστή διαδικασία,
γ) είτε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης (με ή χωρίς προγενέστερη προκήρυξη διαγωνισμού),
δ) είτε ο ανταγωνιστικό διάλογος.
6.3. Για τη δημοπράτηση συμβάσεων των οποίων η προϋπολογιζόμενη αξία είναι κατώτερη του ορίου που τίθεται από το ΠΔ. 60/2007 καθώς και για την δημοπράτηση συμβάσεων που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ΠΔ, επιλέγεται κατά περίπτωση μία από τις κάτωθι αναφερόμενες διαδικασίες ανάθεσης:
α) Ανοικτός διαγωνισμός
β) Κλειστός διαγωνισμός,
γ) Διαδικασία Διαπραγμάτευσης (με ή χωρίς προγενέστερη προκήρυξη διαγωνισμού)
δ) Πρόχειρος διαγωνισμός
ε) Απευθείας ανάθεση.
6.4. Σε κάθε περίπτωση δημοπράτησης σύμβασης προμηθειών η ΝΕΡΙΤ κάνει δεκτή χωρίς διακρίσεις και με τους ίδιους όρους που εφαρμόζονται για τους έλληνες υποψήφιους, την συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων προμηθευτών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου καθώς και χωρών που έχουν υπογράψει συμφωνίες σύνδεσης ή άλλες διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ε.Ε., υπό την προϋπόθεση ότι η δημοπρατούμενη σύμβαση εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής ανάλογων συμφωνιών και υπό τον όρο ότι οι υποψήφιοι πληρούν τα κριτήρια ποιοτικής επιλογής που τίθενται κατά περίπτωση από την ΝΕΡΙΤ.