1. Στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης συνιστάται Κεντρική Επιτροπή Κωδικοποίησης (Κ.Ε.Κ.).
2. Η Κ.Ε.Κ. αποτελείται από δεκατρία (13) μέλη. Μέλη της ορίζονται δικαστικοί λειτουργοί, νομικοί σύμβουλοι και πάρεδροι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, μέλη του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και δικηγόροι, εν ενεργεία ή μη.
3. Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και τα λοιπά μέλη της Κ.Ε.Κ. ορίζονται με απόφαση του Πρωθυπουργού. Με την ίδια απόφαση ορίζεται ο γραμματέας της Κ.Ε.Κ. με τον αναπληρωτή του από το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.
4. Ο ορισμός εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ως μελών της Κ.Ε.Κ. γίνεται, αντιστοίχως, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 41 του Κώδικα οργανισμού δικαστηρίων και κατάστασης δικαστικών λειτουργών, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 1756/1988 (Α΄ 35), και της παρ. 3 του άρθρου 38 του ν. 3086/2002 (Α΄ 324).
Συμφωνώ με το προηγούμενο σχόλιο, ο στρατός έχει πολύ έμπειρους νομικούς, πρέπει να ζητήσετε συμμετοχή και από αυτούς.
Υπάρχει σώμα νομικών συμβούλων στις ένοπλες δυνάμεις, με πολύ καλούς νομικούς. Καλό είναι να εκπροσωπούνται στην Επιτροπή.
Οι εν ενεργεια Δικαστες πρεπει να οριζονται με αποφαση του οικειου Ανωτατου Δικαστικου Συμβουλίου, όπως προβλέπει ο Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών.
είναι εντελώς αόριστη η αναφορά στη στελέχωση -> πρέπει να αναφέρεται συγκεκριμένα πως θα γίνεται η στελέχωση -> οπωσδήποτε μερικά μέλη να μην ορίζονται από την κυβέρνηση αλλά από τους θεσμικούς φορείς και ειδικότερα:
α) ένα μέλος από την ολομέλεια του Στε, β) ένα μέλος από την ολομέλεια του ελεγκτικού συνεδρίου , γ) ένα μέλος από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου , δ) ένα μέλος από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ε) ένα μέλος από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας