- Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας - http://www.opengov.gr/koinsynoik -

Άρθρο 13 Ζητήματα συνδρομής μελών του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος» – Προσθήκη παρ. 3Α και 3Β στο άρθρου 78 του ν. 4488/2017

Στο άρθρο 78 του ν. 4488/2017 (Α’ 137), περί εγγραφής και συνδρομής μελών, προστίθενται παρ. 3Α και 3Β ως εξής:

«3Α. Με αιτιολογημένη απόφαση του ΔΣ, για εξαιρετικούς λόγους και έπειτα από αίτηση του ενδιαφερομένου καθώς και προσκόμιση των κατά περίπτωση δικαιολογητικών βάσει των οποίων αποδεικνύεται η συνδρομή των ως άνω εξαιρετικών λόγων, είναι δυνατή η απαλλαγή από προηγούμενες συνδρομές για όσο χρονικό διάστημα συνέτρεχαν οι ανωτέρω λόγοι. Οι εξαιρετικοί λόγοι που καθιστούν εφικτή την απαλλαγή από προηγούμενες οφειλόμενες εισφορές καθορίζονται με απόφαση του ΔΣ του ΣΚΛΕ. Με την ίδια απόφαση προσδιορίζονται τα δικαιολογητικά για την απόδειξη της συνδρομής των ως άνω εξαιρετικών λόγων.
3Β. Μέλη που οφείλουν συνδρομές άνω του ενός (1) έτους έχουν τη δυνατότητα ταυτόχρονης καταβολής της ετήσιας εισφοράς του τρέχοντος έτους και μιας (1) εκ των οφειλόμενων εισφορών, ώστε να θεωρούνται οικονομικά τακτοποιημένοι για το τρέχον έτος. Η υπαγωγή στην ως άνω ρύθμιση γίνεται με ηλεκτρονική αίτηση του μέλους, η οποία υποβάλλεται άπαξ, μέσω της εφαρμογής του ηλεκτρονικού μητρώου μελών του ΣΚΛΕ. Η μη εξυπηρέτηση της ρύθμισης καθιστά άμεσα απαιτητή την εξόφληση όλων των οφειλόμενων εισφορών, προκειμένου το μέλος να θεωρείται οικονομικά τακτοποιημένο.».