Άρθρο 25 – Μεταθέσεις στρατιωτικού προσωπικού

Η παράγραφος 2 του άρθρου 5 του ν.3883/2010 (Α´ 167) αντικαθίσταται ως εξής:

«Στον τόπο της προτίμησής τους υπηρετούν υποχρεωτικά, μετά από αναφορά τους, στελέχη που τελούν σε χηρεία και έχουν τουλάχιστον ένα ανήλικο τέκνο, καθώς και στελέχη που είτε έχουν σύζυγο με αναπηρία, είτε επιμελούνται τέκνο με αναπηρία, είτε με δικαστική απόφαση τους έχει ανατεθεί η επιμέλεια ατόμου με αναπηρία, είτε με δικαστική απόφαση έχουν οριστεί ως ανάδοχοι γονείς ανηλίκου με αναπηρία για όσο χρόνο διαρκεί η αναδοχή. Για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου, το ποσοστό αναπηρίας απαιτείται να είναι τουλάχιστον 67%.»

  • 3 Απριλίου 2016, 08:29 | ΣΠΥΡΟΣ

    Καλημέρα σας.Προτείνω μετά τα 30 χρόνια υπηρεσίας(συμπληρωμένα),να σταματάνε οι μεταθέσεις και να τοποθετούνται τα στελέχη στον τόπο συμφερόντων τους και αν γίνεται σε γενικές θέσεις.
    Τα στελέχη θα είναι σχεδόν 50 χρονών και πιστεύω ότι είναι δίκαιο να υπηρετήσουν τα υπόλοιπα χρόνια που τους απομένουν, μαζί με την οικογένειά τους στο τόπο που θέλουν.

  • 2 Απριλίου 2016, 22:34 | Αλέξης

    Απαιτείται η συμπλήρωση του συγκεκριμένου άρθρου όπως παρακάτω, προκειμένου να καλυφθούν με υποχρεωτική συνυπηρέτηση, οι στρατιωτικοί που έχουν σύζυγο επίσης στρατιωτικό και ο οποίος έχει κριθεί Ελαφράς Υπηρεσίας από τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές του εκάστοτε Κλάδου, για σοβαρά δυσίατα ή ανίατα νοσήματα. Και αυτό διότι μέχρι τώρα η συνυπηρέτηση δεν είναι απόλυτα υποχρεωτική, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η συνυπηρέτηση ζεύγους στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο ένας εκ των οποίων είναι και πάσχοντας με δυσίατο ή ανίατο νόσημα!
    Τα πάσχοντα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν δύνανται να λάβουν ποσοστά αναπηρίας από τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές των Κλάδων, ούτε και να παραπεμφθούν στις Υγειονομικές Επιτροπες του Δημοσίου για λήψη ποσοστών αναπηρίας. Ως εκ τούτου δεν καλυπτονται από το υφιστάμενο άρθρο, όπως αυτό ισχύει σήμερα.
    Απαραίτητο λοιπόν κρίνεται η παράγραφος 2 του άρθρου 5 του ν.3883/2010 (Α´ 167), να ενσωματώσει και την προαναφερόμενη κατηγορία στελεχών, στα πλαίσια της μέριμνας της Υπηρεσίας για τα στελέχη της, της αποφυγή οποιουδήποτε κινδύνου για μη συνυπηρέτηση ζεύγους στελεχών, καθώς και της προστασίας του αγαθού της οικογενειακής συνοχής.

    «Στον τόπο της προτίμησής τους υπηρετούν υποχρεωτικά, μετά από αναφορά τους, στελέχη που τελούν σε χηρεία και έχουν τουλάχιστον ένα ανήλικο τέκνο, καθώς και στελέχη που είτε έχουν σύζυγο με αναπηρία, είτε έχουν σύζυγο που έχει κριθεί Ελαφράς Υπηρεσίας από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του οικείου Κλάδου εξαιτίας δυσίατου ή ανίατου νοσήματος, είτε επιμελούνται τέκνο με αναπηρία, είτε με δικαστική απόφαση τους έχει ανατεθεί η επιμέλεια ατόμου με αναπηρία, είτε με δικαστική απόφαση έχουν οριστεί ως ανάδοχοι γονείς ανηλίκου με αναπηρία για όσο χρόνο διαρκεί η αναδοχή. Για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου, το ποσοστό αναπηρίας απαιτείται να είναι τουλάχιστον 67%. Σε ότι αφορά τα πάσχοντα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, απαιτείται να έχουν κριθεί ως Ελαφράς Υπηρεσίας ή Υπηρεσίας Γραφείου, από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Κλάδου στον οποίο ανήκουν».

  • 2 Απριλίου 2016, 11:04 | Νίκος

    Στην υποπερίπτωση (α) της περίπτωσης (2) της πρώτης παραγράφου του άρθρου 5 του Νόμου 3883/2010 «Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων – Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και συναφείς διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 167) πρέπει να προστεθεί στο τέλος της υποπερίπτωσης (α) η εξής φράση: «Από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσης απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα στελέχη του ανωτέρω εδαφίου, που υπηρετούν σε Μονάδες ή Υπηρεσίες εκτός της πόλης προτίμησής τους, μετατίθενται υποχρεωτικά σε Μονάδα ή Υπηρεσία της πόλης επιλογής τους ως υπεράριθμοι και πέραν των προβλεπομένων για το βαθμό ή την ειδικότητά τους θέσεων βάση Π.Ο.Υ., εφόσον το επιθυμούν και το αιτηθούν με αναφορά τους.»

  • 1 Απριλίου 2016, 23:03 | διονυσης

    Καλημερα υπαρχει ο νομος ραγκουση οπου δεν εχει εφαρμοστει λυνει κοντα στο 70 τοις εκατο ολα τα παραπανω δεν υπαρχουν μονο ειδικες κατηγοριες πολυτεκνοι τριτεκνοι και με θεματα υγειας αλλα και οι υπολοιποι συναδελφοι.

  • 31 Μαρτίου 2016, 21:34 | St

    Μήπως ήρθε η ώρα κ. Υπουργέ να Νομοθέτησετε για την στήριξη των τριτεκνων-πολυτέκνων . Μελέτη πανεπιστημίου ορίζει ότι το 2030 1 στους 3 Έλληνες θα είναι άνω τον 60 χρονών! ! Δώστε κίνητρα επιτέλους. . Μεταθεση στη φρουρά προτίμησης.

  • 31 Μαρτίου 2016, 19:59 | Απόστολος

    Να προστεθούν και οι πολύτεκνοι στο Άρθρο 25 διότι και το ΣΥΝΤΑΓΜΑ προβλέπει την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας αλλά και το Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας το επιτάσσει.

  • 31 Μαρτίου 2016, 17:19 | Αντώνιος Π

    Πώς είναι δυνατόν να επεκτείνεται η μετάθεση στον τόπο προτίμησης για τις μονογονεϊκές οικογένειες (ακόμα και με 1 παιδί) και όχι για τις πολύτεκνες των 4 τουλάχιστον παιδιών, οι οποίες πολύτεκνες οικογένειες σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας τυγχάνουν και ειδικής μεταχείρισης;

    Το Σύνταγμα της Ελλάδος στην παρ. 1 του άρθρου 21 ορίζει ρητά πως:«Οι πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται της ειδικής φροντίδας από το κράτος»β. Περαιτέρω το ίδιο άρθρο στην παρ. 5 επιτάσσει την Πολιτεία να σχεδιάζει και να εφαρμόζει δημογραφική πολιτική, αφού αναφέρει:«Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους».

    Επιπλέον Το ΣτΕ με σωρεία αποφάσεών του έχει αποφανθεί πως:
    «Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων, αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικοτέρου δημοσίου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας».
    (Δ.Ε. Αθηνών: 2762/1998, 2764/1998, 2767/1998, 2160/1989, 2161/1989 κ.α.).
    (Σ.τ.Ε.: 2216/1975, 4062/1990, 4069/1990, 4070/1990, 2773/1991, 2781/1991, κ.ά.).

    Εφόσον λοιπόν οι θεσμοί και τα νομικά κείμενα της χώρας και ιδιαιτέρως το Σύνταγμα της Ελλάδας, θεωρεί ότι η πολύτεκνη οικογένεια συνεισφέρει στην επιβίωση του έθνους, ένα ελάχιστο δείγμα ενδιαφέροντος του κράτους πρέπει να είναι ότι και οι πολύτεκνοι στρατιωτικοί να μετατίθενται στον τόπο προτιμήσεως τους.

  • 31 Μαρτίου 2016, 14:06 | Γιάννης

    Έχουμε μπερδευτεί.Δεν αλλάζει κάτι για τούς τριτεκνους-πολύτεκνους.Η υποπαράγραφος του νομοσχεδιου είναι που αλλάζει όχι η παράγραφος.

  • 31 Μαρτίου 2016, 12:39 | ΝΣΜΟΛ

    Πρέπει οι πολύτεκνοι Αξκοί και Υπαξκοί να μετατίθενται σε φρουρές που επιθυμούν αυτοί και σε απόλυτη υπηρεσιακή ανάγκη μετά από σύμφωνη γνώμη του σε άλλες φρουρές, με γνώμονα την οικογενειακή κατάσταση του και τις εκπαιδευτικές και οικονομικές ανάγκες των παιδιών του. Είναι συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας με σκοπό την Δημογραφική ανανέωση και αναγέννηση του Ελληνικού Γένους. Τέλος η παραμονή του στη φρουρά που υπηρετεί να είναι διπλάσια από την προβλεπομένη και μάλιστα να προβλεφθεί το αμετάθετο εφ όσον συντρέχουν υπηρεσιακοί και οικογενειακοί λόγοι. Αυτή ρύθμιση να προβλέπετε και για τα τέκνα των εν ενεργεία Αξκών και Υπαξκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

  • 31 Μαρτίου 2016, 12:29 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗΣ

    Κατόπιν προσεκτικής μελέτης του άρθρου 5 του Νόμου 3883/10 έχω να πληροφορήσω τους αξιότιμους συναδέλφους τα ακόλουθα.
    1. Οι μεταθέσεις των πολυτέκνων αναφέρονται με σαφήνεια στο άρθρο 5 παράγραφος 1 υποπαράγραφος α(2α) και το οποίο δεν τροποποιήται. Επαναλαμβάνω, δεν τροποποιήται.
    2. Η προτεινόμενη τροποποίηση αφορά την παράγραφο 2 ανωτέρω άρθρου και ΜΟΝΟΝ αυτό, προσθέτοντας τις κατηγορίες που αναφέρει.
    Πλέον των ανωτέρω, με το δεύτερο αυτό σχόλιό μου δράττομαι της ευκαιρίας για μια αυτοκριτική καθώς θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να συγκεντρώνουμε και να μελετάμε ενδελεχώς όλα τα δεδομένα και μετά να σχολιάζουμε.

  • 31 Μαρτίου 2016, 12:16 | Κωστας

    Καλημέρα σας, οι μονογονεϊκές, οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι να προστεθούν στις ευνοϊκές μεταθέσεις στον τόπο προτίμησης καθόσον το δημογραφικό είναι μέγα πρόβλημα για την χώρα μας. Τουλάχιστον μέχρι το μικρότερο σε ηλικία τέκνο να φτάσει δέκα οκτώ χρονών.

  • 31 Μαρτίου 2016, 09:59 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    Να προστεθεί παράγραφος που να ορίζει ότι τα στελέχη που τοποθετούνται ή μετατίθενται σε θέσεις , αφού λήφθηκαν υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια (Ν. 3883/2010 και τροποποιήσεις του – άρθρο 5 παρ. 1 εδαφ. α περίπτωση 2 και παράγραφος 2 του ιδίου ), ΔΕΝ επηρεάζουν την τοποθέτηση – μετάθεση στελεχών που δεν εκπληρώνουν τα κοινωνικά κριτήρια αλλά διαθέτουν τα απαιτούμενα μόρια για την κάλυψη αυτών των θέσεων.

  • 31 Μαρτίου 2016, 08:20 | Αργύρης

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ.

  • 31 Μαρτίου 2016, 08:35 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗΣ

    Απ’ ότι βλέπω, δεν υπάρχει πρόβλεψη για τρίτεκνες-πολύτεκνες οικογένειες. Θέλω να πιστεύω ότι τούτο έγινε εκ παραδρομής. Αν δεν θέλετε να είστε αυτοί οι οποίοι πέταξαν στον Καιάδα της σαλαμοποίησης της τρόικας τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους, διορθώστε αυτή την παράληψη. Ξέρω πολύ καλά ότι ,δυστυχώς, υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι βλέπουν τους πολύτεκνους ως αυτούς που εκμεταλευόμενοι την οικογενειακή τους κατάσταση, παρασιτοζωούν εις βάρος των υπολοίπων και προσπαθούν παντιοτρόπως να καταργήσουν τα όποια ελάχιστα «προνόμια» έχουν. Δεν είναι όμως έτσι. Το σύνταγμα της χώρας, το οποίον σημειωταίον έχουμε δώσει όλοι ανεξαιρέτως όρκο να το υπακούμε αναφέρει σαφέστατα ότι ο πολύτεκνος είναι μια ειδική κατηγορία ο οποίος υποφέρει τα πάντα προκειμένου να προσφέρει ύψιστη υπηρεδία στην Πατρίδα, βελτιώνοντας το δημογραφικό. Τα δε «προνόμια» τα οποία ουσιαστικά επιβάλει, τα θεωρεί ως την ελάχιστη αναγνώριση στη συγκεκριμένη κατηγορία, κατατάσσοντάς την δε ως την πλέον ευαίσθητη κοινωνικά κατηγορία.

  • 30 Μαρτίου 2016, 23:14 | στελιος

    Στελέχη, που εμπίπτουν στις κατηγορίες των κοινωνικών κριτηρίων καθώς και αυτά που επιθυμούν συνυπηρέτηση με σύζυγο στρατιωτικό ή δημόσιο υπάλληλο, μετατίθενται υποχρεωτικά, εφόσον το επιθυμούν, σε τόπο προτίμησής τους ως υπεράριθμοι, ανεξαρτήτως του αριθμού μορίων τους και πέραν των προβλεπομένων για το βαθμό τους θέσεων βάσει των ΠΟΥ.Κυριε υπουργε πρεπει να κανετε την διαφορα…Γιατι ενας που ειναι στις ειδικες δυναμεις και εχει συζυγο με αναπηρια να μην μπορει να παει υποχρεωτικα οπως λεει ο νομος στον τοπο προτιμησης του οπουδηποτε και τα συμβουλια μεταθεσεων δεν εξηπηρετουν λογο οτι δεν υπαρχει θεση λογω ποε κλπ???Με τιμη.

  • 30 Μαρτίου 2016, 23:47 | Γιώργος

    ΚΑλΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.Πρεπει να υπηρετούν στον τόπο προτίμηση τους η’ να παίρνουν μετάθεση όσα στελέχη είναι προστάτες οικογένειας στη μητέρα και δεν υπάρχει κανένα άλλο μέλος αν ζωή στην οικογένεια ,ούτε αδέρφια ούτε πατέρας .Ποιος θα βοηθάει τη μητέρα του στελέχους αν κάτι συμβεί και είναι μακριά ;Ποιος θα φροντίζει την ηλικιωμένη μητέρα του στελέχους και αν έχει και προβλήματα υγείας ;Ποιον θα έχει αυτή η ηλικιωμένη μήτερα να την σταθεί σε οτιδήποτε ;Κανέναν !!Τι πιο ανθρωπιστικο και τι ποιο κοινωνικό απ το να έχει η αυτή η γυναίκα(ηλικιωμένη μητέρα)έναν άνθρωπο ,τον μοναδικό που έχει στην ζωή,(τον γιο της)δίπλα της ;Τόσο δύσκολο είναι ;Ευχαριστώ πολύ .

  • 30 Μαρτίου 2016, 22:28 | Μάριος

    Κάποιες προτάσεις:

    α) Για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους στρατιωτικούς (επιπρόσθετα στις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις του άρθρου 5, παρ. 2 του 3883/2010) θα μπορούσε να υπάρξει η πρόβλεψη να μετατίθενται υποχρεωτικά στον τόπο προτίμησης πέραν των προβλεπόμενων θέσεων βάσει ΠΟΥ, ως υπεράριθμοι (όπως ήδη προτάθηκε).

    β) Θεσμική κατοχύρωση του αμετάθετου μετά τα 25 έτη υπηρεσίας.

  • 30 Μαρτίου 2016, 20:09 | Αλέξανδρος

    Το άρθρο διορθώνει μία αδικία ετών των συγκεκριμένων ομάδων με οξέα κοινωνικά προβλήματα οι οποίες αντιμετωπίζουν εν τοις πράγμασι το ίδιο πρόβλημα με τους γονείς τέκνων καθώς και των συζύγων ατόμων με αναπηρία.Υπάρχουν παρόλ’αυτα περιθώρια περαιτέρω ελάφρυνσης των συγκεκριμένων στελεχών στους οποίους έχει ανατεθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια ατόμων με αναπηρία έναντι των συζύγων και των γονέων που φροντίζουν άτομα με αναπηρία επεκτείνοντας τα όποια ευεργετήματα έχουν οι δεύτεροι και στους πρώτους.
    Πρέπει σας παρακαλώ να διορθώσετε την αδικία και να ελαφρύνετε έστω και με αυτόν το τρόπο το βαρύ φορτίο που επωμιζόμαστε.Σας ευχαριστώ.

  • 30 Μαρτίου 2016, 18:00 | ΜΠΑΤΖΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Οποιαδήποτε ρύθμιση υπέρ κοινωνικών ομάδων, που το Σύνταγμα προβλέπει την ειδικότερη μεταχείριση τους, στο ν.3883/2010 (Α´ 167) πρέπει να συνδυαστεί με την εξαίρεση τους από τον χρόνο διοικήσεως (άρθρο 28), όταν αυτές οι ρυθμίσεις συγκρούονται.
    Επιπλέον όμως θα πρέπει για λόγους ισότιμης μεταχείρισης του Στρατιωτικού προσωπικού των Ε.Δ., το παραπάνω προσωπικό που απολαμβάνει τόσο ευνοϊκές ρυθμίσεις να υστερεί έναντι προαγωγών από τους υπολοίπους, θεσπίζοντας ένα θεσμό μορίων προαγωγών και εξέλιξης.

  • 30 Μαρτίου 2016, 18:58 | Δημητρης

    Παρακαλώ εάν είναι δυνατόν να εξεταστεί η μεταθεση στο εσωτερικο και σε φρουρα συμφεροντων για την ιδιαιτερη περίπτωση γονιων που είναι διαζευγμένοι έπειτα από δύο γάμους (δύο διαζύγια και ένα παιδί από κάθε γάμο) και τα παιδιά τους από πρώτο και δεύτερο γάμο είναι σε αποσταση μικρότερη των 200 χλ. Ή περίπτωση αυτή είναι ιδιαίτερη καθώς ο γονιός θα πρέπει να καταβάλλει δύο διατροφές και επιπρόσθετα να πρέπει να μην χάσει επαφή με τα παιδιά του,να καταφέρει να ενώσει τα δύο παιδιά που είναι από διαφορετικές μητέρες, και να μπορεί να ανταπεξέλθει αξιοπρεπώς και με την στοιχειώδη οικονομική συνέπεια στην καταβολή των διατροφων και κατά την διάρκεια που έχει τα παιδιά μαζί του. Σε περίπτωση που τα παιδιά βρίσκονται σε αποσταση μεγαλύτερη των 200χλμ να μπορούν τα στελέχη να εξυπηρετηθούν με καταστάσεις επιβιβάσεως και με παροχή προτεραιότητας στα αεροπορικά μέσα.

  • 30 Μαρτίου 2016, 17:47 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,ΣΤΑ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΑ ΣΤΑΛΕΧΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Κ ΤΗΝ ΓΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΝ ΤΕΚΤΩΝ ΤΟΥΣ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Κ ΚΑΤΑ ΕΞΕΡΕΣΗ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ,ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥΣ Κ ΤΟΠΟ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΜΕ ΑΤΟΚΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΩΡΑ,ΕΦΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΘΕΜΟΥΝ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 40 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ,ΜΑΧΡΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 18 ΧΡ,Κ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 25 ΧΡ ΕΦΩΣΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ,ΕΙΜΑΣΤΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΓΟΝΕΙΣ Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ,

  • 30 Μαρτίου 2016, 14:55 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,ΣΤΑ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΑ 40 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΦΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 30 Μαρτίου 2016, 11:32 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Γιατί στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι επεκτείνονται οι κατηγορίες έναντι του ΝΟΜΟΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3883 (ΦΕΚ Α 167 24.9.2010) Αρθρο 5 (2) (α) και στο νομοσχέδιο αφαιρούνται οι κατηγορίες των τριτέκνων και πολυτέκνων;
    Γιατί αναιρείται το άρθρο του πρόσφατα δημοσιευμένου/ψηφισμένου ΦΕΚ A 10 – 01.02.2016 άρθρου 15 που αφορά το στρατιωτικό προσωπικό?

  • 30 Μαρτίου 2016, 09:42 | Βασίλης

    Για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα μπορούσε να υπάρξει η πρόβλεψη να μετατίθενται πέραν των προβλεπόμενων θέσεων βάση ΠΟΥ (κάτι που υπήρχε σε προηγούμενο νόμο Φ.411/150326/Σ.1373/27-4-12 ΦΕΚ1400/Β) «Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι… μετατίθενται μόνο κατόπιν πρότερης σχετικής αναφοράς τους ανεξαρτήτως του αριθμού μορίων τους και ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΩΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ Π.Ο.Υ.»
    -Έτσι ώστε να μην δημιουργεί πρόβλημα σε άλλα στελέχη που ίσως έχουν περισσότερα μόρια, πολλές περισσότερες μεταθέσεις κτλ, για την αντίστοιχη θέση.
    Η κοινωνική πολιτική να μή γίνεται σε βάρος άλλων συναδέλφων οι οποίοι για δικούς τους λόγους, έχουν είτε ένα ή δύο παιδιά ή ακόμα ακόμα δεν τους αξίωσε ο θεός να κάνουν παιδί, να υποχρεούνται σε μεγάλο αριθμό μεταθέσεων.

    Ευχαριστώ

  • 30 Μαρτίου 2016, 08:08 | Kalliopi

    Σας παρακαλω πολυ οπως εξετασετε το ενδεχομενο να συμπεριληφθουν οι τριτεκνες και πολυτεκνες οικογενειες στην κατηγορια προσωπικου που υποχρεουται η υπηρεσια να μεταθεσει αμεσα κ κατ εξαιρεση στον τοπο συμφεροντων κ προτιμησης τους ανεξαρτητα χρωστουμενου χρονου διοικησεως αναγκων σταδιοδρομικης εξελιξης κ αλλων υπηρεσιακων αναγκων.Ηδη για να μετατεθει τριτεκνος και πολυτεκνος πρεπει να κανει αναφορα ..αλλιως παραμενει στον τοπο που υπηρετει..Δυστυχως ομως ειμαστε αρκετοι τριτενοι κ πολυτεκνοι που υπηρετουμε μακρια απο τον τον τοπο που επιθυμουμε.
    Σας ευχαριστω θερμα κ ευχομαι κατι να γινει επιτελους

  • 29 Μαρτίου 2016, 23:52 | Στελιος

    Αξιοτιμε κυριε υπουργε στις μεταθεσεις των στελεχων που αντιμετωπιζουν ιδιαιτερα οξεα προβληματα και εχουν συζυγο η τεκνο με αναπηρια 67 τις εκατο πρεπει να προσθεθει η εξης φραση που εχει μειζωνος σημασια.Υποχρεωτικη μεταθεση στον τοπο προτιμησης τους ως ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ με ατομικη αναφορα σε μοναδα η υπηρεσια ανεξερτητως τον ΠΟΕ.κρινεται αναγκαιο και πρεπει να το δειτε προσωπικα,αλλωστε ειναι και προταση σε επιπεδο ομοσπονδιας.

  • 29 Μαρτίου 2016, 21:17 | Γεωργιος Π.

    Εαν θελουμε να προάγουμε την Παραγωγικότητα και τη Δικαιοσύνη στο Στράτευμα , περαν των ορθων ευεργετικών διατάξεων που δύνανται να χορηγηθούν σε πολυτέκνους και αλλων στελεχών οικογενειων με θέματα υγειας, πρεπει να μπει ενα οριο στις μεταθεσεις των στελεχων. Με κορυφή πλέον τα 40 χρονια εργασίας, που απαιτούνται για τη συνταξιοδοτηση, ο καθορισμός της παύσης των μεταθέσεων για ολους, μετα απο 25 ετη εργασίας , ειναι ενα δικαιο αιτημα που θα αποδώσει ενα κλιμα ασφάλειας και τονωσης του ηθικου των στελεχων.

  • 29 Μαρτίου 2016, 21:33 | Λευτερης

    Προτάσεις για μετάθεση ή παραμόνη σε τόπο προτίμησης :

    α) Όσοι έχουν παιδιά που φοιτούν στη Β’ και Γ’ τάξη του Λυκείου να έχουν την δυνατότητα να μην μετατεθούν προκειμένου να υπάρχει η απαραίτητη οικογενειακη ηρεμία για την εύρυθμη προετοιμασια των μαθητών για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

    β) Όσοι έχουν παιδιά φοιτητές και ενοικιάζουν οικήματα για στέγαση ( μετάθεση στο τόπο φοίτησης του παιδιού ή σε τόπο προτίμησης για αποφυγή διπλών ενοικίων.)

  • 29 Μαρτίου 2016, 20:57 | ΜΙΛΤΟΣ

    Θεσμική κατοχύρωση του αμετάθετου μετά τα 25 έτη υπηρεσίας, για το
    προσωπικό που δεν εμπλέκεται με τη στελέχωση θέσεων ευθύνης και εφόσον δεν υφίσταται κώλυμα σταδιοδρομικής φύσεως, για προφανείς οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους.
    Παράλληλα, έτσι θα περισταλεί αποτελεσματικά το φαινόμενο της πρόωρης αποχώρησης προσωπικού από την ενεργή υπηρεσία και θα αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα για το προσωπικό που δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα & ισόνομα(όπως επιβάλλει το Σύνταγμα)γιατί δεν ανήκει σε κάποια ιδιαίτερη κατηγορία «κατ’ εξαίρεση»(πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, μονογονεικές κλπ). Να τελειώνει επιτέλους αυτή η μικροκομματικών σκοπιμοτήτων καραμέλα περί κράτους πρόνοιας, όταν η δήθεν κοινωνική ευαισθησία της Πολιτείας ασκείται προδήλως σε βάρος του λοιπού κοινωνικού συνόλου και εν προκειμένω στους λοιπούς συναδέλφους που είναι όντως τυχεροί σε ότι αφορά στα θέματα υγείας και παραμένουν αξιοπρεπείς όχι σε βάρος λοιπών συναδέλφων!

  • 29 Μαρτίου 2016, 20:12 | ΝΙΚΟΣ

    Να προστατευθούν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, καθόσον το δημογραφικό είναι μέγα πρόβλημα για την χώρα μας.Να υπηρετούν στον τόπο προτίμησης μετά από αναφορά τους και τα στελέχη των παραπάνω κατηγοριών και να μην εξαιρεθούν της ρύθμισης, όπως ισχύει και στο ευρύ δημόσιο τομέα.

  • 29 Μαρτίου 2016, 19:34 | Ηλίας

    Καλησπερα,

    σε μια οικογένεια που η συζυγος απο τον πρώτο της γάμο είναι μητέρα τέκνου με αναπηρία και ασκει αποκλειστικά τόσο την επιμέλεια ,οσο και τη γονική μέριμνα του τι θα ισχυσει?

  • 29 Μαρτίου 2016, 19:20 | Γιάννης

    Γιατί στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι επεκτείνονται οι κατηγορίες έναντι του ΝΟΜΟΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3883 (ΦΕΚ Α 167 24.9.2010) Αρθρο 5 (2) (α) και στο νομοσχέδιο αφαιρούνται οι κατηγορίες των τριτέκνων και πολυτέκνων;

    Άρθρο 25:
    Με το άρθρο αυτό επεκτείνονται οι κατηγορίες στρατιωτικού προσωπικού, οι οποίες καθίστανται άξιες μείζονος, σε σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη, πρόνοιας από την Πολιτεία, όσον αφορά στην εξασφάλιση, στο μέτρο των υπηρεσιακών δυνατοτήτων, της εκπλήρωσης της υπηρεσίας τους στον τόπο της προτίμησής τους, λόγω των επαυξημένων ηθικών και νομικών υποχρεώσεων που υπέχουν οι κατηγορίες αυτές στο πλαίσιο των ιδιαίτερων βαρών, τα οποία αντιμετωπίζουν στο στενό τους περιβάλλον.

  • 29 Μαρτίου 2016, 18:03 | Χρήστος

    Μετά τα 25 έτη υπηρεσίας μετάθεση σε τόπο συμφερόντων. Ενα κίνητρο για να μην αποστρατεύονται στελέχη

  • 29 Μαρτίου 2016, 17:16 | Άρης

    Σωστό θα ήταν να προστεθούν τα στελέχη που αποτελούν τα μοναδικά παιδιά στην οικογένειά τους.Π.χ. Αν οι γονείς έχουν το μοναχοπαίδι τους στο στράτευμα και κατά συνέπεια το μοναδικό στήριγμά τους, θα ήταν σωστό να υπηρετεί κοντά τους.

  • 29 Μαρτίου 2016, 17:25 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Καλημέρα σας! Σας παρακαλούμε να συμπεριλαβετε στο νομοσχεδιο και τους τριτεκνους-πολύτεκνους υποχρεωτικά στον τόπο προτίμησης.Τουλαχιστον εαν δεν μπορει να γινει για ολους,ας γινει με ενα οριο στα χρονια υπηρεσιας…μετα τα 20 π.χ!

  • 29 Μαρτίου 2016, 17:56 | Νικόλας

    Με αυτους που εχουν τεκνο ΑΜΕΑ και δεν εχουν την επιμελεια,τι θα γινει?

  • 29 Μαρτίου 2016, 16:21 | Νικόλας

    Μέ τους γονείς που έχουν τέκνα ΑΜΕΑ με ποσοστό 85% και άνω , είναι διαζευγμένα και δεν έχουν την επιμέλεια τι θα ισχύσει?Αν είναι δυνατόν να ισχύει αυτό και για άτομα που έχουν αδέρφια με αναπηρία ,τα οποία δεν έχουν άλλον προστάτη στην οικογένεια

  • 29 Μαρτίου 2016, 15:50 | Στέφανος

    Καλησπέρα ..
    Καταρχάς θα ήθελα να επικροτησω τη παρούσα ρύθμιση.
    Και συνεχίζω:
    Βάλτε επιτέλους κ. Υπουργέ ένα τέλος στην ταλαιπωρία μας. Συμπεριλάβετε επιτέλους και τριτεκνους πολύτεκνους υποχρεωτικά στον τόπο προτίμησης. Έχουμε ήδη ένα κάρο προβλήματα που μας ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ και αναφέρομαι στα οικονομικά. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να ανακουφισεται τα στελέχη. Είμαστε ήδη από τις πιο βεβαρημενες κοινωνικα ομάδες.
    Κοιτάξτε από μόνος σας κ Υπουργέ το πλήθος των σχολίων που έχει καθένα από τα άρθρα που έχετε προς ψήφιση και δείτε πιο ενδιαφέρει άμεσα την παρούσα περίοδο το προσωπικό. Πηγαίντε μια μέρα σε μονάδα και ρωτήστε στρατιωτικό πως τα βγάζει πέρα με τρία παιδιά ανήλικα που έχουν εκατοντάδες υποχρεώσεις. Πως θα αντικρίσει αυτός ο γονέας στα μάτια τα παιδια του. Στην παρούσα φάση δεν ζηταμαι οικονομικές αυξήσεις γιατί γνωρίζουμε πως είναι ακατόρθωτο, αλλά ελπίζουμε σε θεσμικές παρεμβάσεις σας. Ελπίζω να ησακουστουν τα λεγόμενα μου.

  • 29 Μαρτίου 2016, 15:31 | kwstas k

    καλημέρα.στον τόπο προτίμησης για όσους είναι γονείς με τέκνο ΑΜΕΑ να συμπεριληφθεί «και η μονάδα προτίμησης» γιατί σε φρουρές υπάρχουν μερικές φορές περισσότερες από μια μονάδες.

  • 29 Μαρτίου 2016, 15:45 | Παναγιώτης

    Όσων αφορά τις μεταθέσεις – αποσπάσεις Αξκων – Μ. Υπξκων – ΕΜΘ – ΕΠΟΠ, προτείνεται (για να μην υπάρχουν αδικίες – διακρίσεις) να γίνει τροποποίηση της διαταγής «περί μοριοδότησης στελεχών» όπως παρακάτω :
    1. Εάν το στέλεχος επιθυμεί να μετατεθεί σε άλλη φρουρά από αυτήν που υπηρετεί και εν τέλει παραμένει αμετάθετο πέραν των τριών ετών, να συνεχίσει να μοριοδοτήτε κανονικά με τον ίδιο συντελεστή που ισχύει για τα τρία πρώτα έτη και όχι με μειωμένο. Σε περίπτωση που δηλώνει παραμονή σε μία φρουρά πέραν των τριών ετών και ικανοποιείται η επιθυμία του, να έχει μηδενικό συντελεστή ή έστω αρνητικό.
    2. Πέραν τον συντελεστών που υπάρχουν και αφορούν την δυσκολία της εκάστοτε φρουράς (δύσβατη περιοχή, μεγάλη απόσταση από αστικό κέντρο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κλπ), να προστεθούν επιπλέον συντελεστές που αφορούν την δυσκολία της εκάστοτε Μονάδας (και εντός της ιδίας φρουράς).
    3. Να καθοριστεί ελάχιστος και μέγιστος αριθμός ετών που το στέλεχος μπορεί να υπηρετεί συνεχόμενα σε μία φρουρά.
    4. Μείωση των αρνητικών συντελεστών των ποινών στο μισό.
    5. Όσοι αποσπώνται σε ΕΥΕ (στις οποίες γίνονται υπεράριθμες αιτήσεις) να μοριοδοτούνται αρνητικά ή με μηδενικό συντελεστή.

  • 29 Μαρτίου 2016, 14:41 | Σωτηρης

    Καλο θα ηταν να συμπεριληφθει στο νομοσχεδιο κ η περιπτωση αναπηριας γονεων που εχουν τεκνα στις ΕΔ κ επιθυμουν να ειναι κοντα ωστε να βοηθουν τουσ γονεις τους! Σε αυτη τη περιπτωση κατοπιν αναφορας κ προσκομιζοντας τα αντιστοιχα εγγραφα που πιστοποιουν την αναπηρια γονεα ανω του 67% το στελεχος να μετατιθεται στο τοπο προτιμησης – κατοικιας του γονεα με αναπηρια!

  • 29 Μαρτίου 2016, 14:05 | Μάρκος

    Οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, να μην εξαιρεθούν της ρύθμισης. Να έχει το δικαίωμα ο στρατιωτικός γονέας (πατέρας ή μητέρα) να υπηρετεί πλησίον της οικογένεια του. Το ίδιο να ισχύει ΚΑΙ για τους διαζευγμένους τρίτεκνους ή πολύτεκνους γονείς.

  • 29 Μαρτίου 2016, 14:44 | Γιάννης

    Καλησπέρα, πρέπει να διευκρινιστεί σε πόσα χρόνια κάποιος ο οποίος δεν είναι σε μονάδα επιθυμίας του ( όχι παραμεθόριο), έχει δικαίωμα να πάει σε μονάδα επιθυμίας. Και αν στη μονάδα επιθυμίας οι θέσεις καλύπτονται από τριτεκνους, οι διτεκνοι κλπ δεν έχουν δικαίωμα να πάνε ποτε. Ευχαριστώ.

  • 29 Μαρτίου 2016, 13:24 | Γεώργιος

    Προτείνεται τροποποίηση ως εξής:

    «Στον τόπο της προτίμησής τους υπηρετούν υποχρεωτικά, μετά από αναφορά τους, στελέχη που τελούν σε χηρεία και έχουν τουλάχιστον ένα ανήλικο τέκνο, καθώς και στελέχη με χρόνια και βαριά νοσήματα.Επίσης στελέχη που είτε έχουν σύζυγο με αναπηρία, είτε επιμελούνται τέκνο με αναπηρία, είτε με δικαστική απόφαση τους έχει ανατεθεί η επιμέλεια ατόμου με αναπηρία, είτε με δικαστική απόφαση έχουν οριστεί ως ανάδοχοι γονείς ανηλίκου με αναπηρία για όσο χρόνο διαρκεί η αναδοχή. Για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου, το ποσοστό αναπηρίας απαιτείται να είναι τουλάχιστον 50% για τα στελέχη και μέλη α’ βαθμού της οικογενείας τους και αφορούν παθήσεις που είναι ενταγμένες στον Νόμο για τα Χρόνια και Βαριά Νοσήματα όπως αυτά περιγράφονται στο ΦΕΚ 1506/2012.»

  • 29 Μαρτίου 2016, 12:28 | Νικόλαος

    Για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου, το ποσοστό αναπηρίας απαιτείται να είναι τουλάχιστον 67%.»
    Αυτό θεωρώ ότι πρέπει να τροποποιηθεί για να είναι ποιο δίκαιο. Ο νόμος του 2012 στο ΦΕΚ 1506 ορίζει ποια νοσήματα και πόσο είναι το ποσοστό αναπηρίας που πρέπει να έχει το κάθε νόσημα. Αυτός ο νόμος είναι εντελώς απαράδεκτος και οι ομοσπονδίες ατόμων με αναπηρίες μαζί με τα ανεξάρτητα σωμάτια το έχουν αποδείξει αλλεπάλληλες φορές, δυστυχώς όμως κανείς δεν συγκινείται. Τα ΚΕΠΑ στηριζόμενα σε αυτόν τον νόμο έχουν βγάλει πολλές χρόνιες παθήσεις εκτός του 67% , παράδειγμα ο παιδικός ινσουλινοεξαρτώμενος ζαχαρώδης διαβήτης τύπου 1 με τον νέο νόμο δικαιούται 50% παρόλο που σαν νόσημα εντάσσεται στις χρόνιες και βαριές αναπηρίες .
    Η πρόταση μου είναι απλή (αφού δεν μπορεί να αλλάξει ο νόμος )θα πρέπει να αναγράφεται << Για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου, το ποσοστό αναπηρίας απαιτείται να είναι τουλάχιστον 67% συμπεριλαμβανομένων και των παθήσεων που είναι ενταγμένες στον Νόμο για τις βαριές Αναπηρίες.
    Ευχαριστώ πολύ

  • 29 Μαρτίου 2016, 10:51 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Καλημέρα,

    Στα διαζευγμένα στελέχη τα οποία δεν ασκούν επιμέλεια των τέκνων τους, να μην αφαιρούνται τα μόρια που προσμετρώνται λόγω των τέκνων, αλλά μόνο αυτά της συζύγου τους.
    Τα στελέχη αυτά έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν μετάθεση πλησίον του τόπου διαμονής των τέκνων τους. Ο υπολογισμός των παραπάνω μορίων μπορεί να τα φέρει κοντά στα παιδιά τους!

  • 29 Μαρτίου 2016, 09:51 | Σωτήρης

    Καλημέρα, προτάσεις για μετάθεση σε τόπο προτίμησης όπως:
    α) Όσοι έχουν παιδιά φοιτητές και ενοικιάζουν οικήματα για στέγαση ( μετάθεση στο τόπο φοίτησης του παιδιού ή σε τόπο προτίμησης για αποφυγή διπλών ενοικίων.)

    β)Μελέτη αριθμού μεταθέσεων για »όλο» το προσωπικό σε Έβρο και νησιά ώστε μετά την 25ετία να μπορεί το στέλεχος οπού οι οικογενειακές του ανάγκες είναι αυξημένες, να μετατίθεται πέριξ των τόπων προτίμησης.

  • 29 Μαρτίου 2016, 09:36 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙ ΑΜΕΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΑΔΕΛΦΟΣ-ΑΔΕΛΦΗ(ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ) ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΚΛΗΡΩΤΟΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΤΕΚΝΟΥ.ΒΙΩΝΩ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΥΟ ΓΙΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΣ 87% ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΩΣ ΕΠΟΠ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 29 Μαρτίου 2016, 09:46 | Sifis

    Υποχρεωτικά όλα τα στελέχη για να μπορέσουν να προαχθούν, να ασκούν διοικητικά καθήκοντα ώστε να έχουν χρόνο διοικήσεως, τουλάχιστον το 1/3 της παραμονής τους στον εκάστοτε βαθμό, σε μονάδες του Ν. Έβρου και των νησιών ανατολικού αιγαίου.

  • 29 Μαρτίου 2016, 08:16 | Χρηστος

    Καλημέρα σας, οι μονογονεϊκές, οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι να προστεθούν στις ευνοϊκές μεταθέσεις στον τόπο προτίμησης. Τουλάχιστον μέχρι το μικρότερο σε ηλικία τέκνο να φτάσει δέκα χρονων.