ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) Άρθρο 15 Επέκταση δικαιούχων νοσηλείας στο Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. – Αντικατάσταση άρθρου 2 α.ν. 1137/1946

Το άρθρο 2 του α.ν. 1137/1946 (Α΄ 113) αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 2
Σκοπός – Δικαιούμενοι νοσηλείας στο Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.

1. Σκοπός του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) είναι η παροχή νοσηλευτικής περίθαλψης, θεραπείας, εργαστηριακών εξετάσεων, χειρουργικών επεμβάσεων και ιατρικής γενικά φροντίδας επί ανάλογης αμοιβής, στους μετόχους και μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.), τους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, το μόνιμο προσωπικό του Μ.Τ.Σ. και του Ιδρύματος, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.
2. Τα πρόσωπα που δικαιούνται νοσηλείας στο Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. είναι τα εξής:
α) εν ενεργεία στελέχη του Στρατού Ξηράς, των Κοινών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την προϋπόθεση της διατήρησης της ιδιότητας του μετόχου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.) και της καταβολής της μηνιαίας εισφοράς που προβλέπεται στο άρθρο 10,
β) εν αποστρατεία στελέχη του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας, των Κοινών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την προϋπόθεση της διατήρησης της ιδιότητας του μερισματούχου των Μετοχικών Ταμείων Στρατού και Αεροπορίας, κατά περίπτωση, καθώς και της καταβολής της μηνιαίας εισφοράς που προβλέπεται στο άρθρο 10,
γ) το μόνιμο προσωπικό του Μ.Τ.Σ. και του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., εν ενεργεία και συνταξιούχοι, υπό την προϋπόθεση καταβολής της μηνιαίας εισφοράς που προβλέπεται στο άρθρο 10 και για όσο χρόνο καταβάλλουν εισφορά,
δ) τα εξής μέλη οικογενειών των προσώπων των περ. α΄ έως γ΄:
δα) σύζυγοι,
δβ) εξαρτώμενα μέλη,
δγ) γονείς,
δδ) τα μέλη των ορφανικών οικογενειών των μετόχων του Μ.Τ.Σ. στα οποία απονεμήθηκε σύνταξη και για όσο διάστημα τη λαμβάνουν.
3. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. δύναται να εγκρίνει, με αιτιολογημένη απόφασή του, τη νοσηλεία στο Ίδρυμα και άλλων προσώπων, την οποία κρίνει επιβεβλημένη, έως και τέσσερις (4) κλίνες συγχρόνως.
4. Η αρμοδιότητα της παρ. 3 δύναται να μεταβιβάζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο στον Γενικό Διευθυντή του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. και, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός του, στον Υποδιευθυντή του Ιδρύματος.».

  • 22 Δεκεμβρίου 2022, 00:45 | Κόνταρης Μιχαήλ

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών επιπλέον εισφορών έως 1% για υγειονομική περίθαλψη των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ.

  • 21 Δεκεμβρίου 2022, 23:57 | Κόνταρης Μιχαήλ

    Άρθρο 15 Σχόλιο
    Κατάργηση των αντισυνταγματικών επιπλέον εισφορών έως 1% για υγειονομική περίθαλψη των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ.

  • 21 Δεκεμβρίου 2022, 23:40 | Μόσχου Νικολαος

    ζκατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ. Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 21 Δεκεμβρίου 2022, 09:15 | Σταύρος Τριανταφυλλίδης Ταξχος ε.α.

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ. Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 20 Δεκεμβρίου 2022, 21:31 | Γιάννης

    ατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 20 Δεκεμβρίου 2022, 21:51 | Μιχαλησ

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχο

  • 20 Δεκεμβρίου 2022, 20:42 | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΑΡΘΡΟ 15 Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 20 Δεκεμβρίου 2022, 20:27 | Ελευθεριος Σπανομητρος

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.
    Εναρμονισμός ειδικά για τους αποστράτους της ΠΑ με τους εν ενεργεία αξκους της ΠΑ για τους οποίους έχουν διακοπεί οι κρατήσεις υπέρ ΝΙΜΤΣ από το 2011.

  • 20 Δεκεμβρίου 2022, 16:00 | Γιώργος Κουκουβέλας

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.
    Σμχος (ΤΤΗ) ε.α. Γιώργος Κουκουβέλας

  • 20 Δεκεμβρίου 2022, 12:09 | Γεώργιος Πυρζιώνας

    Γιατί το Μετοχικό Ταμείο Στρατού έχει υπό την εποπτεία του ένα Νοσηλευτικό Ίδρυμα; Γιατί το ΝΙΜΤΣ δεν εντάσσεται διοικητικά και οικονομικά στα λοιπά Στρατιωτικά Νοσοκομεία της χώρας;

  • 20 Δεκεμβρίου 2022, 11:47 | Εμμανουηλ Στρατάκος

    Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%. Σε μια ευνομουμενη δημοκρατία θα έπρεπε να υπάρχει ΙΣΗ μεταχείρηση όλων των πολιτών, και ειδικότερα σεσχεση με τους υπόλοιποιπους ασαφλισμένους που δικαιούνται να χρησιμοποιούν τα στρατιωτικά νοσοκομεία χωρίς επιβάρυνση στο μισθό ή τη σύνταξή τους.

  • 20 Δεκεμβρίου 2022, 07:26 | Χρήστος Κρασόγλου

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 23:57 | Στυλιανός Καραδήμος

    Το Αρθρο 2 να τροποποιηθεί έτσι ώστε το ΝΙΜΤΣ να παρέχει κάθε είδους υγειονομική περίθαλψη στους αποστράτους και μερισματούχους καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους και των τριών Κλάδων των ΕΔ χωρίς επιπλέον εισφορές πέραν αυτής που προβλέπεται στις συντάξιμες αποδοχές, λαμβάνοντας υπόψη ότι όλοι οι απόστρατοι και μερισματούχοι Μετοχικών Ταμείων λαμβάνουν παροχές υγείας από τα κατά τόπους Στρατιωτικά Νοσοκομεία των Κλάδων.

    Στυλιανός Καραδήμος
    Υπτχος ε.α.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 22:14 | ΕΥΘΥΙΟΣ ΡΟΖΗΣ

    Παρακαλώ για την τροποποίηση του παρόντος άρθρου και την κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους απλούς πολίτες στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ. Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του α.ν. 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό, αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7%, μη απαλασσομένου του 3% της κράτησης που εξακολουθεί να γίνεται εκ του μερίσματος μας, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 18:15 | ΣΑΒΒΑΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

    Κατάργηση των εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%. Πέραν τουτων θεωρω οτι η συνέχιση αναγκαστικών εισφορών, στερεί το ατομικό δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής, ενω τίθεται το ερώτημα γιατί οι απόστρατοι της επαρχίας να πληρώνουν υπέρ ενός ιδρύματος που δεν χρησιμοποιούν. Τελος, οφείλει να γίνει εναρμονισμός ειδικά για τους αποστράτους της ΠΑ με τους εν ενεργεια αξκους της ΠΑ για τους οποιους εχουν διακοπεί οι κρατήσεις υπέρ ΝΙΜΤΣ από το 2011

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 18:04 | ΚΟΣΜΑΣ Μ

    Η επί πλέον εισφορά 1% εκ της βασικής σύνταξης για τους απόστρατους μερισματούχους ΜΤΑ –ΜΤΣ που καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946 αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης για περίθαλψη στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, πράγμα που δεν συμβαίνει σε κανέναν άλλον φορέα του Δημοσίου. Ο κ ΥΕΘΑ καλείται να καταργήσει κάθε αντισυνταγματική εισφορά υπερ. ΝΙΜΤΣ και να επιτρέψει την ελεύθερη πρόσβαση των αποστράτων – μερισματούχων μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχους, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ. Είναι αντισυνταγματικό το ΔΣ ενός ιδρύματος ΝΠΔΔ όπως το ΝΙΜΤΣ να αποφασίζει για το ποσό της εισφοράς εκ της σύνταξης ή του μερίσματος; χωρίς σχετικής ενημέρωσης και αποδοχής από τους ενδιαφερόμενους. H κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών υπέρ ΝΙΜΤΣ ΠΡΕΠΕΙ να είναι άμεσες

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 15:09 | Θ.Λ

    Παρακαλώ για την τροποποίηση του παρόντος άρθρου και την κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους απλούς πολίτες στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ. Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του α.ν. 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό, αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7%, μη απαλασσομένου του 3% της κράτησης που εξακολουθεί να γίνεται εκ του μερίσματος μας, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 15:26 | ΣΟΦΙΑ Λ

    Παρακαλώ για την τροποποίηση του παρόντος άρθρου και την κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους απλούς πολίτες στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ. Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του α.ν. 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό, αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7%, μη απαλασσομένου του 3% της κράτησης που εξακολουθεί να γίνεται εκ του μερίσματος μας, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 15:43 | ΕΥΑ Λ

    Παρακαλώ για την τροποποίηση του παρόντος άρθρου και την κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους απλούς πολίτες στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ. Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του α.ν. 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό, αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7%, μη απαλασσομένου του 3% της κράτησης που εξακολουθεί να γίνεται εκ του μερίσματος μας, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 15:42 | Θ.Λ

    Παρακαλώ για την τροποποίηση του παρόντος άρθρου και την κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους απλούς πολίτες στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ. Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του α.ν. 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό, αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7%, μη απαλασσομένου του 3% της κράτησης που εξακολουθεί να γίνεται εκ του μερίσματος μας, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 15:11 | ΒΑΛΙΑ Λ

    Παρακαλώ για την τροποποίηση του παρόντος άρθρου και την κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους απλούς πολίτες στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ. Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του α.ν. 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό, αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7%, μη απαλασσομένου του 3% της κράτησης που εξακολουθεί να γίνεται εκ του μερίσματος μας, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 15:31 | ΘΑΝΑΣΗΣ Λ

    Παρακαλώ για την τροποποίηση του παρόντος άρθρου και την κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους απλούς πολίτες στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ. Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του α.ν. 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό, αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7%, μη απαλασσομένου του 3% της κράτησης που εξακολουθεί να γίνεται εκ του μερίσματος μας, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 14:58 | Βασίλης Τριαντοπουλος

    Κατάργηση των εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ. 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%. Πέραν τούτων θεωρώ ότι η συνέχιση αναγκαστικών εισφορών, στερεί το ατομικό δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής, ενώ τίθεται το ερώτημα γιατί οι απόστρατοι της επαρχίας να πληρώνουν υπέρ ενός ιδρύματος που δεν χρησιμοποιούν.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 14:24 | Κωνσταντίνος Λεβιδιώτης

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 14:52 | ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΛΕΛΛΑΣ

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 13:08 | κωστας

    Γιατι οι ααποστρατοι της αεροποριας πρεπει να εχουν εισφορα παραπανο του 6 % αφου στο ΝΙΜΤΣ νοσηλευονται ολοι οι ασφαλιζμενοι και οι αποστρατοι πληρωνουν και 3%απο το μερισμα το οποιο δεν καταργειται

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 13:40 | Παναγιώτης Δημητριάδης

    Η επί πλέον εισφορά 1% εκ της βασικής σύνταξης για τους απόστρατους μερισματούχους ΜΤΑ –ΜΤΣ που καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946 αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης για περίθαλψη στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, πράγμα που δεν συμβαίνει σε κανέναν άλλον φορέα του Δημοσίου. Ο κ ΥΕΘΑ καλείται να καταργήσει κάθε αντισυνταγματική εισφορά υπερ. ΝΙΜΤΣ και να επιτρέψει την ελεύθερη πρόσβαση των αποστράτων – μερισματούχων μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχους, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ. Είναι αντισυνταγματικό το ΔΣ ενός ιδρύματος ΝΠΔΔ όπως το ΝΙΜΤΣ να αποφασίζει για το ποσό της εισφοράς εκ της σύνταξης ή του μερίσματος; χωρίς σχετικής ενημέρωσης και αποδοχής από τους ενδιαφερόμενους. Η εποχή του αποφασίζουμε και διατάσσουμε έχει παρέλθει από το 1974 . Εδώ και τώρα κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών υπέρ ΝΙΜΤΣ.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 12:01 | Αδάμ Παπαδάκης

    Κατάργηση των εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ. 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%. Πέραν τούτων θεωρώ ότι η συνέχιση αναγκαστικών εισφορών, στερεί το ατομικό δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής, ενώ τίθεται το ερώτημα γιατί οι απόστρατοι της επαρχίας να πληρώνουν υπέρ ενός ιδρύματος που δεν χρησιμοποιούν. Τέλος, οφείλει να γίνει εναρμονισμός ειδικά για τους αποστράτους της ΠΑ με τους εν ενεργεία αξιωματικούς της ΠΑ για τους οποίους έχουν διακοπεί οι κρατήσεις υπέρ ΝΙΜΤΣ από το έτος 2011.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 11:08 | Γεροντιδης Θεοχαρης

    ΣύνδεσμοςΚατάργηση των εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%. Πέραν τουτων θεωρω οτι η συνέχιση αναγκαστικών εισφορών, στερεί το ατομικό δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής, ενω τίθεται το ερώτημα γιατί οι απόστρατοι της επαρχίας να πληρώνουν υπέρ ενός ιδρύματος που δεν χρησιμοποιούν. Τελος, οφείλει να γίνει εναρμονισμός ειδικά για τους αποστράτους της ΠΑ με τους εν ενεργεια αξκους της ΠΑ για τους οποιους εχουν διακοπεί οι κρατήσεις υπέρ ΝΙΜΤΣ από το 2011
    Υποπτεραρχος (εα)
    Γεροντιδης Θεοχσρης

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 04:44 | Θανάσης

    Άρθρο 15 Σχόλιο
    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.
    Γραμματικόπουλος Αθανάσιος
    Σμχος ε.α

  • 18 Δεκεμβρίου 2022, 23:39 | Ιωάννης Στρατάκης

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%

  • 18 Δεκεμβρίου 2022, 16:03 | Νικολαος Ευαγέλου

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 18 Δεκεμβρίου 2022, 13:56 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

    Να καταργηθούν οι εισφορές υπέρ του ΝΙΜΙΤΣ των μερισματούχων του ΜΤΑ και να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση των μελών και των οικογενειών τους ως δικαιούχων. Αυτό άλλωστε συμβαίνει με τους δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και στο ΝΙΜΙΤΣ. Η επιπλέον εισφορά 1% που επιβάλλεται από την βασική σύνταξη των αποστράτων , όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ. 2β , με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί αδικία, αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7%, μη απαλλασσόμενου του 3% εκ του μερίσματος, σε αντίθεση με το σύνολο του Δημοσίου που πληρώνει εισφορά 6%.

    Νικόλαος Λεβέντης
    Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας

  • 18 Δεκεμβρίου 2022, 13:24 | Αραμπατζής Πασχάλης

    Ως απόστρατος Αξκος της Π.Α. αιτούμαι την κατάργηση της κράτησης του ποσοστού 3% από το μέρισμά μου προς το ΝΙΜΙΤΣ για τους παρακάτω λόγους:
    α. Είμαι μόνιμος κάτοικος Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης και ως εκ τούτου την παρεχόμενη φροντίδα υγείας Α΄ και Β΄ βαθμού από το ΝΙΜΙΤΣ αντικειμενικά λόγω απόστασης, τόσο εγώ όσο και τα μέλη τη οικογένειάς μου που τις δικαιούνται, δεν θα τις χρησιμοποιήσουν διότι καλυπτόμαστε από το ΕΣΥ αλλά και από το 424ΓΣΝΕ της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε καταβάλουμε το αναλογούν ποσοστό του 6% από την κύρια σύνταξή μου εγώ και τα μέλη μου στον ασφαλιστικό τους φορέα. Ουσιαστικά μου παρακρατείται το ποσό των 10Ευρώ περίπου για μια παροχή που επωφελούνται οι απόστρατοι της Π.Α. αλλά και του Σ.Ξ. της περιοχής Αθηνών. Πολύ περισσότερο, όταν συνάδελφοι απόστρατοι της Π.Α. και του Σ.Ξ. που μένουν είτε στην νησιωτική Ελλάδα είτε σε ακριτικές περιοχές καλούνται να πληρώνουν για επωφέλεια των διαμενόντων στην περιοχή των Αθηνών. Δεν τυγχάνουμε ίσων ευκαιριών οι διαμένοντες στην περιφέρεια έναντι των διαμενόντων στην περιοχή των Αθηνών.
    β. Το αιτιολογικό της κράτησης αυτής όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΑΑΑ με τίτλο Δικαιούχοι-Νοσηλείας-Εξετάσεων-στο-ΝΙΜΤΣ.pdf αναφέρει ρητά ότι σκοπός της κράτησης είναι για να τυγχάνω προνομιούχου μεταχείρισης. Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση το άτομο μου προνομιούχο έναντι του απλού Έλληνα φορολογούμενου πολίτη. Τούτο ισχύει και για τα μέλη της οικογένειάς μου. Θεωρούμε τους εαυτούς μας έναντι των φορολογούμενων πολιτών ίσους προς ίσους.
    γ. Ως Έλλην πολίτης συνεισφέρω χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, αναλόγως των δυνάμεών μου όπως ορίζει ρητά το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος. Επιπλέον δεν πρέπει να τυγχάνω ούτε και να μου αναγνωρίζεται καμία διάκριση ως Έλληνας πολίτης.
    δ. Τέλος μια φιλελεύθερη συνταγματική πολιτεία διαφοροποιείται από άλλες λόγω του γεγονότος ότι δίνει προτεραιότητα στις βασικές ελευθερίες του ατόμου. Με την παρακράτηση αυτή υπέρ ΝΙΜΙΤΣ ποσοστού 3% του μερίσματός μου επιπλέον του 6% της κύριας σύνταξής μου, στερούμαι της ελευθερίας να επιλέξω επιπρόσθετη φροντίδα υγείας όπως επιθυμώ εγώ.

  • 18 Δεκεμβρίου 2022, 12:11 | Γ. Παυλίδης

    Στην παράγραφο 1 ορίζεται ότι ¨Σκοπός του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. είναι η παροχή νοσηλευτικής περίθαλψης,… μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.), τους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας,…¨
    Οι ορφανικές οικογένειες των μερισματούχων ενώ γίνονται μερισματούχοι και είναι υπόχρεοι καταβολής μηνιαίας εισφοράς σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 6 του Ν3818/1958 δεν αναφέρονται στους δικαιούχους νοσηλείας της παραγράφου 2.
    Προτείνεται η παράγραφος 2β να διαμορφωθεί ως εξής:
    ¨ β) εν αποστρατεία στελέχη του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας, των Κοινών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, και οι ορφανικές οικογένειες αυτών, υπό την προϋπόθεση της διατήρησης της ιδιότητας του μερισματούχου των Μετοχικών Ταμείων Στρατού και Αεροπορίας, κατά περίπτωση, καθώς και της καταβολής της μηνιαίας εισφοράς που προβλέπεται στο άρθρο 10, ¨

  • 18 Δεκεμβρίου 2022, 12:54 | Γεώργιος Κουτρούλης

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 18 Δεκεμβρίου 2022, 11:41 | ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΝΔΥΛΗ

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 18 Δεκεμβρίου 2022, 10:58 | Μοσχου Νικόλαοσ

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 17 Δεκεμβρίου 2022, 14:34 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    1)ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ/ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΛΑΔΟΥ, ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

    2)ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

  • 17 Δεκεμβρίου 2022, 14:37 | Α. ΚΟΝΔΥΛΗ

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 17 Δεκεμβρίου 2022, 13:14 | ΑΛΒΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλλασσόμενου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 17 Δεκεμβρίου 2022, 11:17 | S.K.

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 17 Δεκεμβρίου 2022, 00:41 | ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 23:39 | ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 22:54 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΡΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Κατάργηση των εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%. Πέραν τουτων θεωρω οτι η συνέχιση αναγκαστικών εισφορών, στερεί το ατομικό δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής, ενω τίθεται το ερώτημα γιατί οι απόστρατοι της επαρχίας να πληρώνουν υπέρ ενός ιδρύματος που δεν χρησιμοποιούν. Τελος, οφείλει να γίνει εναρμονισμός ειδικά για τους αποστράτους της ΠΑ με τους εν ενεργεια αξκους της ΠΑ για τους οποιους εχουν διακοπεί οι κρατήσεις υπέρ ΝΙΜΤΣ από το 2011

    Απτχος (Μ) εα Γ. Βορρόπουλος
    Επίτιμος ΓΕ/ΓΕΑ

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 21:06 | Παναγιώτης Κοψιδάς

    Άρθρο 15 Σχόλιο
    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.
    Άρθρο 35 Σχόλιο
    Παρά το θετικό της απόφασης για παύση της εισφοράς εκ του ν 4093/12, ο κ ΥΕΘΑ δεν τήρησε την υπόσχεσή του για απόδοση αναδρομικών από 1/1/2021 . Πέραν αυτών αιτούμαι την τροποποίηση του άρθρου ,ώστε να συμπεριλάβει την απόδοση του συνόλου των αναδρομικών όλων των ετών, βάσει των αποφάσεων του ΣτΕ και όχι μόνο από 1/1/2021.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 21:49 | Θεόδωρος Κυριάζος

    Στο άρθρο 15 το μόνιμο προσωπικό ΜΤΣ και ΝΙΜΤΣ να μην οριστούν ως δικαιούχοι. Έχουν δικό τους επικουρικό Ταμείο. Το ΜΤΣ στην ιδιοκτησία του οποίου υπάγεται το ΝΙΜΤΣ είναι για τους ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ και τα μέλη των οικογενειών τους. Επίσης να καθοριστεί επακριβώς τι περιλαμβάνει ο όρος «εξαρτώμενα» μέλη. Σας ευχαριστώ πολύ.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 21:54 | ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Άρθρο 15 Σχόλιο
    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.
    Επίσης υπάρχουν στρατιωτικοί απόστρατοι εκτός των Αθηνών αλλα αρκετές φορές η νοσηλεία τους πραγματοποιείται στην περιφέρεια και σε αρκετές περιπτώσεις σε στρατιωτικά νοσοκομεία πχ 424 ΓΣΝΕ που νοσηλεύονται και απόστρατοι προερχόμενοι από ΠΑ και ΠΝ .Προταση η εισφορά υπερ. ΝΙΜΙΤΣ σε περίπτωση μη κατάργησης να επιμερίζεται και στα στρατιωτικά νοσοκομεία της περιφέρειας που δέχονται αποστράτους

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 20:19 | ΒΑΣΚΟΥΔΗΣ ΤΡΥΦΩΝ

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 20:40 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Κατάργηση των αντισυνταγματικών εισφορών των μερισματούχων του ΜΤΑ υπέρ ΝΙΜΤΣ και ελεύθερη πρόσβαση αυτών μετά των οικογενειών τους ως δικαιούχοι, όπως αυτό συμβαίνει με τους χιλιάδες δικαιούχους πολίτες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ . Η επί πλέον εισφορά που επιβάλλεται έως 1% εκ της βασικής σύνταξης, για τους απόστρατους όπως καθορίζεται στο άρθρο 15 παρ 2β, με την τροποποίηση του άρθρου 10 του αν 1137/1946, αποτελεί εμπαιγμό αφού ανεβάζει το μηνιαίο ποσό εκ της βασικής σύνταξης στο 7% μη απαλασσομένου του 3% εκ του μερίσματος, όταν το σύνολο του Δημοσίου πληρώνει εισφορά 6%.