Άρθρο 53 Ρύθμιση θεμάτων κρίσεων και προαγωγών αξιωματικών εξ Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών και μονιμοποιηθέντων εθελοντών – μονιμοποιηθεισών εθελοντριών – Τροποποίηση άρθρου 37 ν. 4494/2017

Στο άρθρο 37 του ν. 4494/2017 (Α΄ 165) επέρχονται οι εξής αλλαγές: α) στο πρώτο εδάφιο μετατίθεται η προθεσμία μέχρι την οποία συμπληρώνεται η εικοσιπενταετία πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας, β) προστίθεται νέο πέμπτο εδάφιο και το άρθρο 37 διαμορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 37
Ρύθμιση θεμάτων κρίσεων και προαγωγών αξιωματικών εξ ΑΣΣΥ και μονιμοποιηθέντων εθελοντών – μονιμοποιηθεισών εθελοντριών
Οι διατάξεις των άρθρων 5 έως 10, 11 πλην των παρ. 11 και 12, 12 έως 14 και 16 έως 22 του ν. 2439/1996 (Α΄ 219) ισχύουν και για τους εν ενεργεία αξιωματικούς που προέρχονται από Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), καθώς και τους αντίστοιχους που προέρχονται από την κατηγορία των μονιμοποιηθέντων εθελοντών του ν. 445/1974 (Α΄ 160) και των μονιμοποιηθεισών εθελοντριών του ν. 705/1977 (Α΄ 279), οι οποίοι συμπλήρωσαν είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας μέχρι τις 31.12.2018. Για τους αξιωματικούς του πρώτου εδαφίου, ο χρόνος των περ. β΄ και γ΄ της παρ. 8 του άρθρου 5 του ν. 2439/1996 υπολογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας μονίμου αξιωματικού πέρα από τα δεκατρία (13) έτη από την ημερομηνία κατάταξής τους. Για τους αξιωματικούς που δυνάμει του παρόντος άρθρου αποκτούν δικαίωμα αναδρομικής βαθμολογικής προαγωγής, δεν γεννάται δικαίωμα αναδρομικής καταβολής των αντίστοιχων αποδοχών. Για τους αξιωματικούς του πρώτου εδαφίου που προέρχονται από την κατηγορία των μονιμοποιηθέντων εθελοντών του ν. 445/1974 και των μονιμοποιηθεισών εθελοντριών του ν. 705/1977 δεν είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του προσόντος του χρόνου διοίκησης ή ειδικής υπηρεσίας του άρθρου 6 του ν. 2439/1996. Για τους αξιωματικούς του πρώτου εδαφίου που προέρχονται από ΑΣΣΥ δεν είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του προσόντος του χρόνου διοίκησης ή ειδικής υπηρεσίας του άρθρου 6 του ν. 2439/1996 στον βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων.
Ειδικά για τους αξιωματικούς του πρώτου εδαφίου των ειδικοτήτων Ραδιοναυτίλων, Τεχνικής Υποστήριξης και Υπηρεσιών Υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας ισχύουν επιπλέον τα καθοριζόμενα στην περ. δ΄ της παρ. 8 του άρθρου 3 του ν. 2439/1996.».

  • 24 Δεκεμβρίου 2022, 12:01 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΛΑΣ

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 24 Δεκεμβρίου 2022, 12:32 | Χρήστος Γ.

    Δυστυχώς, απογοήτευση και αγανάκτηση και αυτή τη φορά.
    Όπως συνέβη με τον ν.4915/2022, όπου αναρτήθηκαν και αναλύθηκαν επαρκώς στο πλαίσιο της διαβούλευσης σχετικές προτάσεις, έτσι και στο παρόν σχέδιο νόμου αγνοείται παντελώς ένα τρανταχτό ζήτημα εγγενούς νομοθετικής αστοχίας, που όντως ανέκυψε κατά την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, και αφορά μερίδα Αξιωματικών αποφοίτων Παραγωγικής Σχολής (ΑΣΣΥ).

    Πράγματι, αναρωτιέται κανείς: Γνωρίζει άραγε ο νομοθέτης ότι υπάρχει κατηγορία στελεχών, προερχόμενων από ΑΣΣΥ κατόχων πτυχίου ΑΕΙ Πανεπιστημιακού τομέα, που βάσει υφιστάμενης νομοθεσίας αποστρατεύονται, δίχως καν να τους παρέχεται η δυνατότητα να φθάσουν τον προβλεπόμενο από την ίδια νομοθεσία καταληκτικό βαθμό;; Ακούγεται αντιφατικό, αλλά είναι πραγματικότητα. Ο νομοθέτης δεν έχει πράξει κάτι μέχρι τώρα, επειδή ενδεχομένως δεν γνώριζε;;

    Ευελπιστούμε ότι ο νομοθέτης ως γνώστης πλέον του ζητήματος, και εμφορούμενος από στοιχειώδη αίσθηση ορθολογισμού, δικαίου, σεβασμού, και επειδή δεν νοούνται σταδιοδρομικές διατάξεις που αποκλείουν τυπικά και ουσιαστικά τα στελέχη, από το θεμελιώδες δικαίωμα της παροχής δυνατότητας κτήσης του θεσμοθετημένου καταληκτικού βαθμού, θα εγκύψει σε ένα προβληματικό ζήτημα το οποίο δεν ήταν αρχικά εμφανές, νομοθετώντας προς την κατεύθυνση της άρσης δυσχερειών οι οποίες ανέκυψαν κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας, πράγμα που εν μέρει εμπίπτει στις πρόνοιες του παρόντος σχεδίου νόμου.

    Συγκεκριμένα, το εν λόγω ζήτημα έχει ως εξής:

    Η κατηγορία των Αντιπλοιάρχων αποφοίτων ΑΣΣΥ πτυχιούχων ΑΕΙ Πανεπιστημιακού τομέα, κρίνεται για προαγωγή στον καταληκτικό βαθμό με την συμπλήρωση 37 ετών πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας, και εφόσον κριθούν προακτέοι, προάγονται (παρ. 17 άρθρου 16 ν.2439/1996). Όμως, μερίδα των στελεχών αυτών, όταν φθάνουν να κριθούν στα 37 έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας για προαγωγή στον καταληκτικό βαθμό, καταλαμβάνονται από το όριο ηλικίας του βαθμού (56 έτη), και αντί να προαχθούν, αποστρατεύονται (παρ. 8 άρθρου 21 ν.2439/1996).

    Σε αντίθεση με τους παραπάνω, στελέχη ίδιας κατηγορίας και ίδιου έτους εισαγωγής (συμμαθητές), που εντούτοις εισήχθησαν σε μικρότερη ηλικία στη Στρατιωτική Σχολή, κρινόμενοι για προαγωγή στον καταληκτικό βαθμό (στα 37 έτη υπηρεσίας), δεν καταλαμβάνονται από το όριο ηλικίας και, εφόσον κριθούν προακτέοι, προάγονται.

    Όπως γίνεται αντιληπτό, ο μοναδικός πλην όμως καταλυτικός παράγοντας που εν προκειμένω είναι η ηλικία εισαγωγής (στο ίδιο έτος) στη Στρατιωτική Σχολή, καταλήγει να διαφοροποιεί ουσιωδώς με βάση το γράμμα αλλά όχι το πνεύμα του νόμου, την βαθμολογική εξέλιξη ανάμεσα σε στελέχη ίδιας κατηγορίας και ίδιου έτους εισαγωγής (ήτοι ομοιόβαθμους και συμμαθητές), αποτυπώνοντας εναργώς το μέγεθος μιας εγγενούς νομοθετικής στρέβλωσης.

    Δεδομένου ότι ο κ. Υπουργός, κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση για την ψήφιση του ν.4915/2022, έχει επιδείξει βούληση και έχει εκφραστεί ευθαρσώς και με ευθυκρισία ότι, «τα όρια ηλικίας δεν μπορεί να είναι εμπόδιο για την παραμονή των άξιων και ικανών στην υπηρεσία», προτείνεται η υιοθέτηση της παρακάτω πρότασης τροποποίησης της παρ. 17 του άρθρου 16 του ν.2439/1996, που θεραπεύει την προαναφερόμενη νομοθετική αστοχία, παρέχοντας τη δυνατότητα κτήσης του θεσμοθετημένου καταληκτικού βαθμού:

    «17. Από τις διατάξεις της παρ. 14 του παρόντος άρθρου εξαιρούνται οι Συνταγματάρχες και Ταξίαρχοι και οι αντίστοιχοι των άλλων Κλάδων που δεν διανύουν τον τελευταίο βαθμό εξέλιξής τους, καθώς και οι Ταξίαρχοι και οι αντίστοιχοι των άλλων Κλάδων που διανύουν τον καταληκτικό βαθμό εξέλιξής τους και, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους που γίνονται οι κρίσεις, δεν συμπληρώνουν δύο (2) έτη στον κατεχόμενο βαθμό (Αντικαταστάθηκε με το άρθρο 21 του ν. 4598/2019 Α’ 36). Αυτοί κρίνονται όπως και οι λοιποί ομοιόβαθμοί τους, που δεν συμπληρώνουν 35ετία. Ομοίως εξαιρούνται οι Αντισυνταγματάρχες και οι αντίστοιχοι των άλλων κλάδων των ΕΔ που προέρχονται από υπαξιωματικούς αποφοίτους Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών και είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ του πανεπιστημιακού τομέα εκπαίδευσης. Οι αξιωματικοί του προηγούμενου εδαφίου κρίνονται για προαγωγή στον επόμενο βαθμό με τη συμπλήρωση του απαραίτητου χρόνου παραμονής της περίπτωσης ε´ της παραγράφου 1 του άρθρου 5 ανεξαρτήτως τυχόν κατάληψης από το όριο ηλικίας του άρθρου 21 παρ. 8 και, εάν κριθούν προακτέοι, προάγονται ανεξαρτήτως ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων (Προστέθηκε με το άρθρο 4 ν. 4494/2017 Α’ 165).»

    Επιπρόσθετα και πολύ σημαντικά, υπογραμμίζεται για την ανωτέρω προτεινόμενη τροποποίηση ότι:
    α) αντιμετωπίζει ριζικά, οριστικά και καθολικά την προαναφερόμενη νομοθετική αστοχία
    β) δεν επεμβαίνει στα ισχύοντα όρια ηλικίας
    γ) δεν επιφέρει «παράπλευρες» επιπτώσεις και αξιώσεις, καθώς δεν εισάγει νέες ρυθμίσεις, παρά μόνο εξορθολογίζει ερμηνευτικά ήδη υπάρχουσες διατάξεις
    δ) προκαλεί μηδαμινό οικονομικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα προκύπτει ελάφρυνση του ΕΦΚΑ από τη μη χορήγηση σύνταξης στα στελέχη που εμπίπτουν στην προτεινόμενη τροποποίηση, και επιπρόσθετα προκύπτει ελάφρυνση του Μετοχικού Ταμείου του Κλάδου από τη μη χορήγηση μερίσματος και οικονομικής ενίσχυσης στα στελέχη που εμπίπτουν στην προτεινόμενη τροποποίηση.

  • 24 Δεκεμβρίου 2022, 10:42 | ΣΜΥΝ 14 Νίκος Α

    Τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια εκ μέρους των χιλιάδων αξιωματικών συναδέλφων και των οικογενειών τους, για την νομοθετική σας πρωτοβουλία που επιλύει οριστικά μια άδικη και άνιση μεταχείριση μεταξύ των αποφοίτων παλαιότερων τάξεων ΑΣΣΥ που είχε σταματήσει αναίτια στους εισαχθέντες το 1990.Επιτέλους δόθηκε η λύση μετά από μεγάλη προσμονή .
    Το Στρατιωτικό προσωπικό θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τις προσπάθειες του
    Σας ευχαριστούμε θερμά !!!

  • 24 Δεκεμβρίου 2022, 09:51 | 1990 Δ.Κ

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 24 Δεκεμβρίου 2022, 08:20 | io-2

    Βασικά από ότι έχω καταλάβει από τα 1600+ σχόλια είναι το γιατί μόνο αυτοί και όχι εμείς.
    Εν μέρει δεν διαφωνώ.

    Πρέπει να δούμε τι ίσχυε για κάθε τάξη Ασσυ ξεχωριστά. Αν έχουν το ίδιο πλαίσιο προαγωγής τότε πρέπει να έχουν την ίδια βαθμολογική πρόοδο.
    Δεν ξέρω τις εγκυκλίους κάθε χρονιας αλλά λογικά όσοι μπήκαν μέχρι το 2010 θα μπορούν να επικαλούνται όσα κ οι προηγούμενες τάξεις.
    Αυτό φυσικά θα γίνεται σε βάθος χρόνου και όχι τώρα με το υπάρχον νομοσχέδιο. Ίσως το 2025 δικαιωθούν οι άλλες τρεις τάξεις κ μετά το 2030 οι επόμενες.
    Στην Ελλάδα είμαστε τι ψάχνετε.
    Οι κοπέλες που γράψανε 19,5 λοχαγοί κ οι εθελοντριες του λυκείου αλλά εντός των υπουργικών γραφειων ανχες

  • 24 Δεκεμβρίου 2022, 08:16 | ΑΣΣΥ

    Κύριε ΥπουργέΣυγχαρητήρια για το προσχέδιο Νόμου και ειδικά το άρθρο 53. Η δικαίωση των Σειρών 91, 92 και 93 είναι πλήρως τεκμηριωμένη, απολύτως δίκαια και απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του στρατεύματος. Έχουν απόλυτο δίκιο οι συνάδελφοι να ισχυρίζονται ότι ενισχύει το «περί δικαίου αίσθημα στις Ένοπλες Δυνάμεις».
    Συγχαρητήρια στους συναδέλφους των υπό ρύθμιση Σειρών για τον αγώνα τους και την δικαίωση τους.
    Σας προτρέπω Κύριε Υπουργέ να δείτε με την απαραίτητη προσοχή την ένταξη στο εν λόγω άρθρο και τις Σειρές 94 και 95 οι οποίες κατά την άποψη μου έχουν τις ίδιες προσδοκίες, βασιζόμενες σε απολύτως ορθά ηθικά & νομικά επιχειρήματα.Συγχαρητήρια συνάδελφοι, η προσπάθεια σας είναι ορόσημο.Καλώ επίσης συναδέλφους συμμαθητες και Απόφοιτους ΑΣΣΥ να στηρίξουν με σχόλια & επιχειρήματα το άρθρο 53, έστω και αν στην τελική μορφή του Άρθρου δεν υπάρχουν αλλαγές. Είναι προς όφελος όλων μας η δικαίωση τους. Ακόμα και τίποτα να μην αλλάξει στο υπό διαβούλευση Άρθρο είχαν, έχουν και θα έχουν απόλυτο δίκιο. ΑΠοφοιτος ΑΣΣΥ 96

  • 24 Δεκεμβρίου 2022, 08:08 | ΓΔ

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 24 Δεκεμβρίου 2022, 08:56 | ΣΛ

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 24 Δεκεμβρίου 2022, 02:21 | Δ.Τ

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 23:52 | Παναγιώτης Παπαδόπουλος

    Υπάρχουν κάποια στελέχη ΑΣΣΥ τα οποια έχουν αναγκασθεί να παραιτηθούν για διάφορους λόγους χωρίς φυσικά δικαίωμα συνταξης αφου είναι νεοι ασφαλισμένοι. Διορθωστε την αδικία και σε αυτά τα στελέχη με αναδρομική ισχύ του νόμου αυτού ώστε να υπάρξει τουλάχιστον μια προαγωγή λόγω αποστρατείας αναδρομικά και έστω να δικαιωθούν με ενα αποστρατευτικό βαθμό δίχως να κοστίζει αυτό στον εθνικό προϋπολογισμό. Θα είναι ξεκάθαρη αδικια και ανισομερής μεταχείρηση α αν δεν προχωρήσετε σε αυτή τη διόρθωση που ειναι και ανεξοδη. Ευχαριστώ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 23:13 | ΣΤΥΑ

    Κύριε Υπουργέ συγχαρητήρια για το νομοσχέδιο, και το άρθρο 53 κινείται στην σωστή κατεύθυνση, απόλυτα δίκαιο και αποκαθιστά αδικίες του παρελθόντος, σας ευχαριστούμε! Καλές γιορτές με υγεία!

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 22:23 | ΜΜ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ συγχαρητήρια που κάνατε την δέσμευση σας πράξη. Επιτέλους αποκαθίσταται μια αδικία που ταλαιπωρούσε τους Αξιωματικούς ΑΣΣΥ και των τριών κλάδων. Καλά Χριστούγεννα με υγεία!!!

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 22:14 | Μ γ

    ξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 22:10 | Μ Γ

    ξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 22:33 | Π.Μ

    Γιατί εξαιρούνται απ’ την ευεργετική διάταξη του επιπλέον βαθμού πτυχιούχοι ΑΕΙ οι Εμθ, όπως οι εξ ΑΣΣΥ; Είναι νόμιμο, ισότιμο και ηθικό; Σ αυτό το νομοσχέδιο θα πρέπει να αρθεί αυτή η κατάφωρη αδικία, προσβολή, υποτίμηση των πτυχιούχων ΑΕΙ Εμθ, ή θα πρέπει να πάψει και στους Ασσυ. Είναι δίκαιο κ.υπουργε περιμένουμε να το δούμε πράξη.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 22:36 | ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

    Κύριε Υπουργέ,
    Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, με φοίτηση 2-3 έτη σε στρατιωτική Σχολή, έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού, ήτοι βαθμούς κατά πολύ κατώτερους του βαθμού του Συνταγματάρχη που είναι ο καταληκτικός βαθμός για τους άλλους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    2. Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή, έχουν ως καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και ίδιους με τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    3. Οι Μονιμοποιηθέντες – Μονιμοποιηθείσες Εθελοντές – Εθελόντριες του Ν.Δ.445/1974 και του Ν.705/1977 Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Συνταγματάρχη – Αντισυνταγματάρχη, ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και έχουν ξεπεράσει κατά 4 βαθμούς τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    4. Για τις λοιπές Κατηγορίες Στελεχών – Σώματα Ασφαλείας – Δημόσιο Γενικότερα δεν υπάρχει καμία επίπτωση.
    5. Ο Κος ΥΕΘΑ στην Φ.900α/5078/18330/25 Απρ 22/ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ μεταξύ άλλων απάντησε ότι:
    «Ωστόσο, το ΥΠΕΘΑ έχει ως πάγια βούληση τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την αποκατάσταση τυχόν αδικιών, εφόσον υπηρετούν την αρχή της ίσης μεταχείρισης και ικανοποιούν το αίσθημα δικαίου, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού, όλα τα περιθώρια που υπάρχουν».
    «Σε ό,τι αφορά στους Αξιωματικούς προέλευσης ΑΣΣΥ που υπήχθησαν σε Ειδικές Καταστάσεις μετά τη δημοσίευση του ν.3883/10, εκδόθηκε πρόσφατα σχετική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και κατόπιν αυτού εξετάζεται το ζήτημα από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα επίλυσής του μέσω νομοθετικής ρύθμισης».
    6. Αναμένουμε την Αποκατάσταση της Βαθμολογικής Εξέλιξης μας προκειμένου να σταματήσουμε να «τιμωρούμαστε» βαθμολογικά και μισθολογικά, με μικρότερο βαθμό και λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευτούμε με λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφάπαξ και ΒΟΕΑ για τα τέκνα μας

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 22:55 | Βασίλης

    ΣύνδεσμοςΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ.ΤΟ
    ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟΥ 2010.
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 93 ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ 91-93 ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΠΟΤΕ.ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ «ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ» ΚΑΙ ΤΑ copy paste ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 21:03 | Α Μ

    Ευχαριστούμε τον αξιότιμο Κο ΥΕΘΑ για το παρόν σχέδιο νόμου που αποκαθιστά την πολύχρονη αδικία στο βαθμολογικό ζήτημα των 3.000 Αξκών προέλευσης ΑΣΣΥ και των οικογενειών τους, οι οποίοι κατατάχθηκαν κατά τα έτη 1991-92-93.
    Παρακαλώ,για αποκατάσταση κάποιων λανθασμένων στοιχείων,να σημειωθεί πως μέρος της Τάξης 94 και το σύνολο της Τάξης 95(καταταγέντες 1992-1993) περιλαμβάνει επιτυχόντες Πανελληνίων εξετάσεων.
    Οι ξαφνικές, την τελευταία στιγμή, παντελώς ατεκμηρίωτες και παράλογες αντιδράσεις μίας μικρής μόνο μερίδας στελεχών, να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο για δικούς τους λόγους, μόνο ως εκβιασμός ερμηνεύεται.
    Ο Κύριος Υπουργός έχει αποδείξει ότι δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς και απειλές.

    ΣΜΥ ’95

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 21:56 | a.tsak

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτωνσταδιοδρομικήςφύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα,με το παρόν προς ψήφιση άρθρο,δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση),προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη τωνκαταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ..Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπότο βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλωνμας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 20:13 | Χρήστος ΑΣΣΥ 93

    Eνα θέμα το οποίο πρέπει να επιλυθεί από το παρόν σχέδιο Νόμου είναι η «Βαθμολογική και Μισθολογική Αποκατάσταση των ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΏΝ ΕΙΔΙΚΏΝ ΚΑΤΑΣΤΆΣΕΩΝ ».
    Είναι αδιανόητο να έχουμε Αξκούς διαφορετικών ταχυτήτων, αυτών που νόσησαν πριν την 24/09/2010 που δημοσιεύτηκε ο Ν.3883/2010 και αυτών που νόσησαν μετά. Είναι άνισο και αντισυνταγματικό απόφοιτοι της ίδιας προελεύσεως και τάξεως ή νεότεροι να έχουν τον καταληκτικό βαθμό γιατί «είχαν την τύχη να νοσήσουν μέχρι στις 23/09/2010» και κάποιοι που είχαν την ατυχία να νοσήσουν από 24/09/2010 και μετά, να μην τους απονέμονται έως τέσσερις βαθμοί, με αποτέλεσμα να «τιμωρούνται» διότι θα έχουν λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευθούν θα έχουν λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφαπάξ και ΒΟΕΑ.
    Η αρρώστια δεν έχει ημερομηνία, μην διαχωρίζετε του Αξκούς έτσι. Την ίδια πατρίδα υπηρετούν.
    Προτείνω να τροποποιηθεί το άρθρο 23 του Ν.3883/2010 έτσι ώστε οι καταληκτικοί βαθμοί για τους Αξκούς Ειδικών Καταστάσεων απόφοιτοι των σχολών ΑΣΣΥ όλων των Κλάδων των ΕΔ είναι: Αντισυγματάρχης και αντίστοιχοι για τους Αξκούς Υπηρεσίας Γραφείου, Ελαφράς Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Ξηράς και Υπηρεσίας Εδάφους.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 20:42 | Γιαννης

    Eνα θέμα το οποίο πρέπει να επιλυθεί από το παρόν σχέδιο Νόμου είναι η «Βαθμολογική και Μισθολογική Αποκατάσταση των Αξκών Ειδικών Καταστάσεων».
    Είναι αδιανόητο να έχουμε Αξκούς διαφορετικών ταχυτήτων, αυτών που νόσησαν πριν την 24/09/2010 που δημοσιεύτηκε ο Ν.3883/2010 και αυτών που νόσησαν μετά. Είναι άνισο και αντισυνταγματικό απόφοιτοι της ίδιας προελεύσεως και τάξεως ή νεότεροι να έχουν τον καταληκτικό βαθμό γιατί «είχαν την τύχη να νοσήσουν μέχρι στις 23/09/2010» και κάποιοι που είχαν την ατυχία να νοσήσουν από 24/09/2010 και μετά, να μην τους απονέμονται έως τέσσερις βαθμοί, με αποτέλεσμα να «τιμωρούνται» διότι θα έχουν λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευθούν θα έχουν λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφαπάξ και ΒΟΕΑ.
    Η αρρώστια δεν έχει ημερομηνία, μην διαχωρίζετε του Αξκούς έτσι. Την ίδια πατρίδα υπηρετούν.
    Προτείνω να τροποποιηθεί το άρθρο 23 του Ν.3883/2010 έτσι ώστε οι καταληκτικοί βαθμοί για τους Αξκούς Ειδικών Καταστάσεων απόφοιτοι των σχολών ΑΣΣΥ όλων των Κλάδων των ΕΔ είναι: Αντισυγματάρχης και αντίστοιχοι για τους Αξκούς Υπηρεσίας Γραφείου, Ελαφράς Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Ξηράς και Υπηρεσίας Εδάφους.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 20:37 | Κωστας

    E81να θέμα το οποίο πρέπει να επιλυθεί από το παρόν σχέδιο Νόμου είναι η «Βαθμολογική και Μισθολογική Αποκατάσταση των Αξκών Ειδικών Καταστάσεων».
    Είναι αδιανόητο να έχουμε Αξκούς διαφορετικών ταχυτήτων, αυτών που νόσησαν πριν την 24/09/2010 που δημοσιεύτηκε ο Ν.3883/2010 και αυτών που νόσησαν μετά. Είναι άνισο και αντισυνταγματικό απόφοιτοι της ίδιας προελεύσεως και τάξεως ή νεότεροι να έχουν τον καταληκτικό βαθμό γιατί «είχαν την τύχη να νοσήσουν μέχρι στις 23/09/2010» και κάποιοι που είχαν την ατυχία να νοσήσουν από 24/09/2010 και μετά, να μην τους απονέμονται έως τέσσερις βαθμοί, με αποτέλεσμα να «τιμωρούνται» διότι θα έχουν λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευθούν θα έχουν λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφαπάξ και ΒΟΕΑ.
    Η αρρώστια δεν έχει ημερομηνία, μην διαχωρίζετε του Αξκούς έτσι. Την ίδια πατρίδα υπηρετούν.
    Προτείνω να τροποποιηθεί το άρθρο 23 του Ν.3883/2010 έτσι ώστε οι καταληκτικοί βαθμοί για τους Αξκούς Ειδικών Καταστάσεων απόφοιτοι των σχολών ΑΣΣΥ όλων των Κλάδων των ΕΔ είναι: Αντισυγματάρχης και αντίστοιχοι για τους Αξκούς Υπηρεσίας Γραφείου, Ελαφράς Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Ξηράς και Υπηρεσίας Εδάφους.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 20:33 | Γιωργος

    Ενα θέμα το οποίο πρέπει να επιλυθεί από το παρόν σχέδιο Νόμου είναι η «Βαθμολογική και Μισθολογική Αποκατάσταση των Αξκών Ειδικών Καταστάσεων».
    Είναι αδιανόητο να έχουμε Αξκούς διαφορετικών ταχυτήτων, αυτών που νόσησαν πριν την 24/09/2010 που δημοσιεύτηκε ο Ν.3883/2010 και αυτών που νόσησαν μετά. Είναι άνισο και αντισυνταγματικό απόφοιτοι της ίδιας προελεύσεως και τάξεως ή νεότεροι να έχουν τον καταληκτικό βαθμό γιατί «είχαν την τύχη να νοσήσουν μέχρι στις 23/09/2010» και κάποιοι που είχαν την ατυχία να νοσήσουν από 24/09/2010 και μετά, να μην τους απονέμονται έως τέσσερις βαθμοί, με αποτέλεσμα να «τιμωρούνται» διότι θα έχουν λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευθούν θα έχουν λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφαπάξ και ΒΟΕΑ.
    Η αρρώστια δεν έχει ημερομηνία, μην διαχωρίζετε του Αξκούς έτσι. Την ίδια πατρίδα υπηρετούν.
    Προτείνω να τροποποιηθεί το άρθρο 23 του Ν.3883/2010 έτσι ώστε οι καταληκτικοί βαθμοί για τους Αξκούς Ειδικών Καταστάσεων απόφοιτοι των σχολών ΑΣΣΥ όλων των Κλάδων των ΕΔ είναι: Αντισυγματάρχης και αντίστοιχοι για τους Αξκούς Υπηρεσίας Γραφείου, Ελαφράς Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Ξηράς και Υπηρεσίας Εδάφους.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 20:59 | Παναγιώτα Βλαντη

    Ένα θέμα το οποίο πρέπει να επιλυθεί από το παρόν σχέδιο Νόμου είναι η «Βαθμολογική και Μισθολογική Αποκατάσταση των Αξκών Ειδικών Καταστάσεων».
    Είναι αδιανόητο να έχουμε Αξκούς διαφορετικών ταχυτήτων, αυτών που νόσησαν πριν την 24/09/2010 που δημοσιεύτηκε ο Ν.3883/2010 και αυτών που νόσησαν μετά. Είναι άνισο και αντισυνταγματικό απόφοιτοι της ίδιας προελεύσεως και τάξεως ή νεότεροι να έχουν τον καταληκτικό βαθμό γιατί «είχαν την τύχη να νοσήσουν μέχρι στις 23/09/2010» και κάποιοι που είχαν την ατυχία να νοσήσουν από 24/09/2010 και μετά, να μην τους απονέμονται έως τέσσερις βαθμοί, με αποτέλεσμα να «τιμωρούνται» διότι θα έχουν λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευθούν θα έχουν λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφαπάξ και ΒΟΕΑ.
    Η αρρώστια δεν έχει ημερομηνία, μην διαχωρίζετε του Αξκούς έτσι. Την ίδια πατρίδα υπηρετούν.
    Προτείνω να τροποποιηθεί το άρθρο 23 του Ν.3883/2010 έτσι ώστε οι καταληκτικοί βαθμοί για τους Αξκούς Ειδικών Καταστάσεων απόφοιτοι των σχολών ΑΣΣΥ όλων των Κλάδων των ΕΔ είναι: Αντισυγματάρχης και αντίστοιχοι για τους Αξκούς Υπηρεσίας Γραφείου, Ελαφράς Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Ξηράς και Υπηρεσίας Εδάφους.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 20:21 | ΑΤ

    Ευχαριστούμε τον υπουργό και το επιτελείο του που με το παρον άρθρο κατάφεραν να φέρουν αντιμέτωπους 3000 Αξκους των καταταγεντων 1994 και 1995 με τη παρούσα κυβέρνηση.Και δε καταλαβαινω πως κάποιοι μιλάνε για εκβιασμό .Δε κατάλαβα ..παίζουν με το ηθικό μας και με τα χρήματα των οικογενειών μας και εμείς θα τους πούμε και μπράβο .η μοναδική αντίδραση στη παρούσα στιγμη , πέραν των δικαστικών διεκδικήσεων , ειναι η ψήφος διαμαρτυρίας ..Άμεση απόσυρση ή διόρθωση τωρα ..

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 20:58 | ΑΣΣΥ 92

    Ενα θέμα το οποίο πρέπει να επιλυθεί από το παρόν σχέδιο Νόμου είναι η «Βαθμολογική και Μισθολογική Αποκατάσταση των ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΏΝ ΕΙΔΙΚΏΝ ΚΑΤΑΣΤΆΣΕΩΝ ».
    Είναι αδιανόητο να έχουμε Αξκούς διαφορετικών ταχυτήτων, αυτών που νόσησαν πριν την 24/09/2010 που δημοσιεύτηκε ο Ν.3883/2010 και αυτών που νόσησαν μετά. Είναι άνισο και αντισυνταγματικό απόφοιτοι της ίδιας προελεύσεως και τάξεως ή νεότεροι να έχουν τον καταληκτικό βαθμό γιατί «είχαν την τύχη να νοσήσουν μέχρι στις 23/09/2010» και κάποιοι που είχαν την ατυχία να νοσήσουν από 24/09/2010 και μετά, να μην τους απονέμονται έως τέσσερις βαθμοί, με αποτέλεσμα να «τιμωρούνται» διότι θα έχουν λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευθούν θα έχουν λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφαπάξ και ΒΟΕΑ.
    Η αρρώστια δεν έχει ημερομηνία, μην διαχωρίζετε του Αξκούς έτσι. Την ίδια πατρίδα υπηρετούν.
    Προτείνω να τροποποιηθεί το άρθρο 23 του Ν.3883/2010 έτσι ώστε οι καταληκτικοί βαθμοί για τους Αξκούς Ειδικών Καταστάσεων απόφοιτοι των σχολών ΑΣΣΥ όλων των Κλάδων των ΕΔ είναι: Αντισυγματάρχης και αντίστοιχοι για τους Αξκούς Υπηρεσίας Γραφείου, Ελαφράς Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Ξηράς και Υπηρεσίας Εδάφους.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 20:39 | εχ

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,

    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ..
    Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 20:37 | ΤΠΜ

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,

    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 20:28 | ΜΑΝΩΛΗΣ (Ε)

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 19:15 | Σ Χ

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 19:19 | Χ Φ

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 19:23 | ΕΧ

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 19:36 | AT.N

    ΣύνδεσμοςΑξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 19:53 | Αλέξανδρος

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα,με το παρόν προς ψήφιση άρθρο,δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση),προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπότο βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλωνμας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 19:00 | 1990 Δ.Κ

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 18:43 | Σταύρος Λ.

    Κύριε Υπουργέ,
    Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, με φοίτηση 2-3 έτη σε στρατιωτική Σχολή, έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού, ήτοι βαθμούς κατά πολύ κατώτερους του βαθμού του Συνταγματάρχη που είναι ο καταληκτικός βαθμός για τους άλλους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    2. Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή, έχουν ως καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και ίδιους με τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    3. Οι Μονιμοποιηθέντες – Μονιμοποιηθείσες Εθελοντές – Εθελόντριες του Ν.Δ.445/1974 και του Ν.705/1977 Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Συνταγματάρχη – Αντισυνταγματάρχη, ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και έχουν ξεπεράσει κατά 4 βαθμούς τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    4. Για τις λοιπές Κατηγορίες Στελεχών – Σώματα Ασφαλείας – Δημόσιο Γενικότερα δεν υπάρχει καμία επίπτωση.
    5. Ο Κος ΥΕΘΑ στην Φ.900α/5078/18330/25 Απρ 22/ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ μεταξύ άλλων απάντησε ότι:
    «Ωστόσο, το ΥΠΕΘΑ έχει ως πάγια βούληση τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την αποκατάσταση τυχόν αδικιών, εφόσον υπηρετούν την αρχή της ίσης μεταχείρισης και ικανοποιούν το αίσθημα δικαίου, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού, όλα τα περιθώρια που υπάρχουν».
    «Σε ό,τι αφορά στους Αξιωματικούς προέλευσης ΑΣΣΥ που υπήχθησαν σε Ειδικές Καταστάσεις μετά τη δημοσίευση του ν.3883/10, εκδόθηκε πρόσφατα σχετική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και κατόπιν αυτού εξετάζεται το ζήτημα από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα επίλυσής του μέσω νομοθετικής ρύθμισης».
    6. Αναμένουμε την Αποκατάσταση της Βαθμολογικής Εξέλιξης μας προκειμένου να σταματήσουμε να «τιμωρούμαστε» βαθμολογικά και μισθολογικά, με μικρότερο βαθμό και λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευτούμε με λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφάπαξ και ΒΟΕΑ για τα τέκνα μας.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 18:58 | Γ. Κατσαρός

    Κύριε Υπουργέ,
    Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, με φοίτηση 2-3 έτη σε στρατιωτική Σχολή, έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού, ήτοι βαθμούς κατά πολύ κατώτερους του βαθμού του Συνταγματάρχη που είναι ο καταληκτικός βαθμός για τους άλλους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    2. Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή, έχουν ως καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και ίδιους με τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    3. Οι Μονιμοποιηθέντες – Μονιμοποιηθείσες Εθελοντές – Εθελόντριες του Ν.Δ.445/1974 και του Ν.705/1977 Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Συνταγματάρχη – Αντισυνταγματάρχη, ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και έχουν ξεπεράσει κατά 4 βαθμούς τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    4. Για τις λοιπές Κατηγορίες Στελεχών – Σώματα Ασφαλείας – Δημόσιο Γενικότερα δεν υπάρχει καμία επίπτωση.
    5. Ο Κος ΥΕΘΑ στην Φ.900α/5078/18330/25 Απρ 22/ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ μεταξύ άλλων απάντησε ότι:
    «Ωστόσο, το ΥΠΕΘΑ έχει ως πάγια βούληση τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την αποκατάσταση τυχόν αδικιών, εφόσον υπηρετούν την αρχή της ίσης μεταχείρισης και ικανοποιούν το αίσθημα δικαίου, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού, όλα τα περιθώρια που υπάρχουν».
    «Σε ό,τι αφορά στους Αξιωματικούς προέλευσης ΑΣΣΥ που υπήχθησαν σε Ειδικές Καταστάσεις μετά τη δημοσίευση του ν.3883/10, εκδόθηκε πρόσφατα σχετική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και κατόπιν αυτού εξετάζεται το ζήτημα από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα επίλυσής του μέσω νομοθετικής ρύθμισης».
    6. Αναμένουμε την Αποκατάσταση της Βαθμολογικής Εξέλιξης μας προκειμένου να σταματήσουμε να «τιμωρούμαστε» βαθμολογικά και μισθολογικά, με μικρότερο βαθμό και λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευτούμε με λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφάπαξ και ΒΟΕΑ για τα τέκνα μας.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 18:45 | Κ.Α.

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 18:04 | Σ.Ζ

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 18:13 | Π.ΑΛ

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 18:46 | Π.Α.

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 18:11 | ΑΣΣΥ

    Καταρχάς συγχαρητήρια στον Υπουργό και το επιτελείο του που αν και καθυστερημένα δίνεται λύση σε μια αδικία ! Τώρα ήθελα να ρωτήσω Όλους αυτούς που κάνουν αντιγραφή επικόλληση τα διαφορά σχόλια που ήταν όταν λίγο καιρό πριν περνούσε ιδιας μορφης τροπολογία για προηγούμενες τάξεις ΑΣΣΥ . Τώρα το θυμηθήκατε όλοι πρώην και νυν συνάδελφοι !! Το λιγότερο είναι ειρωνικό και υποκριτικό εκ μέρους όλων αλλά δυστυχως είμαστε μόνο η πάρτη μας και να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!!!

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 18:28 | Ε.Κ

    Κύριε Υπουργέ,
    Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, με φοίτηση 2-3 έτη σε στρατιωτική Σχολή, έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού, ήτοι βαθμούς κατά πολύ κατώτερους του βαθμού του Συνταγματάρχη που είναι ο καταληκτικός βαθμός για τους άλλους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    2. Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή, έχουν ως καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και ίδιους με τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    3. Οι Μονιμοποιηθέντες – Μονιμοποιηθείσες Εθελοντές – Εθελόντριες του Ν.Δ.445/1974 και του Ν.705/1977 Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Συνταγματάρχη – Αντισυνταγματάρχη, ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και έχουν ξεπεράσει κατά 4 βαθμούς τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    4. Για τις λοιπές Κατηγορίες Στελεχών – Σώματα Ασφαλείας – Δημόσιο Γενικότερα δεν υπάρχει καμία επίπτωση.
    5. Ο Κος ΥΕΘΑ στην Φ.900α/5078/18330/25 Απρ 22/ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ μεταξύ άλλων απάντησε ότι:
    «Ωστόσο, το ΥΠΕΘΑ έχει ως πάγια βούληση τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την αποκατάσταση τυχόν αδικιών, εφόσον υπηρετούν την αρχή της ίσης μεταχείρισης και ικανοποιούν το αίσθημα δικαίου, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού, όλα τα περιθώρια που υπάρχουν».
    «Σε ό,τι αφορά στους Αξιωματικούς προέλευσης ΑΣΣΥ που υπήχθησαν σε Ειδικές Καταστάσεις μετά τη δημοσίευση του ν.3883/10, εκδόθηκε πρόσφατα σχετική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και κατόπιν αυτού εξετάζεται το ζήτημα από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα επίλυσής του μέσω νομοθετικής ρύθμισης».
    6. Αναμένουμε την Αποκατάσταση της Βαθμολογικής Εξέλιξης μας προκειμένου να σταματήσουμε να «τιμωρούμαστε» βαθμολογικά και μισθολογικά, με μικρότερο βαθμό και λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευτούμε με λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφάπαξ και ΒΟΕΑ για τα τέκνα μας.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 18:11 | ΑΣΣΥ

    Ευχαριστούμε για τη βαθμολογική αποκατάσταση των ΑΣΣΥ καταταγέντων 91 92 93. Η διόρθωση των στρεβλώσεων και η αποκατάσταση των αδικιών, συμβάλλει στο αίσθημα δικαίου στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.
    Αξκος ΑΣΣΥ

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 18:15 | ΑΣΣΥ 96 Ε.Υ

    Κύριε Υπουργέ,

    Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, με φοίτηση 2-3 έτη σε στρατιωτική Σχολή, έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού, ήτοι βαθμούς κατά πολύ κατώτερους του βαθμού του Συνταγματάρχη που είναι ο καταληκτικός βαθμός για τους άλλους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    2. Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή, έχουν ως καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και ίδιους με τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    3. Οι Μονιμοποιηθέντες – Μονιμοποιηθείσες Εθελοντές – Εθελόντριες του Ν.Δ.445/1974 και του Ν.705/1977 Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Συνταγματάρχη – Αντισυνταγματάρχη, ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και έχουν ξεπεράσει κατά 4 βαθμούς τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    4. Για τις λοιπές Κατηγορίες Στελεχών – Σώματα Ασφαλείας – Δημόσιο Γενικότερα δεν υπάρχει καμία επίπτωση.
    5. Αναμένουμε την Αποκατάσταση της Βαθμολογικής Εξέλιξης μας προκειμένου να σταματήσουμε να «τιμωρούμαστε» βαθμολογικά και μισθολογικά, με μικρότερο βαθμό και λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευτούμε με λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφάπαξ και ΒΟΕΑ για τα τέκνα μας.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 17:43 | MT

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 17:01 | DV

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 17:03 | Καλτσάς Νίκος

    Κύριε Υπουργέ,
    Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, με φοίτηση 2-3 έτη σε στρατιωτική Σχολή, έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού, ήτοι βαθμούς κατά πολύ κατώτερους του βαθμού του Συνταγματάρχη που είναι ο καταληκτικός βαθμός για τους άλλους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    2. Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή, έχουν ως καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και ίδιους με τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    3. Οι Μονιμοποιηθέντες – Μονιμοποιηθείσες Εθελοντές – Εθελόντριες του Ν.Δ.445/1974 και του Ν.705/1977 Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Συνταγματάρχη – Αντισυνταγματάρχη, ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και έχουν ξεπεράσει κατά 4 βαθμούς τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    4. Για τις λοιπές Κατηγορίες Στελεχών – Σώματα Ασφαλείας – Δημόσιο Γενικότερα δεν υπάρχει καμία επίπτωση.
    5. Αναμένουμε την Αποκατάσταση της Βαθμολογικής Εξέλιξης μας προκειμένου να σταματήσουμε να «τιμωρούμαστε» βαθμολογικά και μισθολογικά, με μικρότερο βαθμό και λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευτούμε με λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφάπαξ και ΒΟΕΑ για τα τέκνα μας.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 17:16 | WS

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.

  • 23 Δεκεμβρίου 2022, 17:29 | SM

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μας γενάτε η απορία για τις προθέσεις του Υπουργείου περί πραγματικής επίλυσης θεμάτων σταδιοδρομικής φύσεως ή όχι. Παρατηρούμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος επίλυσης μετακυλύει το πρόβλημα και δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Συνεπώς εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας και επισημαίνουμε τα εξής:
    Η ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93 στον ν.2439/1996 που επιχειρείτε, μας καταδεικνύει πως η ενημέρωση που ενδεχομένως έχει γίνει απ’ τους Επιτελείς σας ότι είναι ελλιπής και δημιουργεί ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά αδρανοποιείται, για να μη σας πούμε ότι καταργείται έτσι ο ν. 3883/2010 και επί της παρούσης δημιουργούνται αντισυνταγματικές ανισότητες μεταξύ Τάξεων οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια εισαγωγής και εξέλιξης. Εύλογο ερώτημα λοιπόν, το γιατί να μην περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο και οι καταταγέντες του 1994 και εντεύθεν, στηριζόμενοι στη λογική του νομοθέτη για την ένταξη των εν λόγω καταταγέντων.
    Ουσιαστικά καμία από τις Τάξεις κατάταξης 91-92-93 οι οποίες αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο του Σ.Ν., δεν έχουν κάποιο νομικό έρεισμα για να διεκδικούν την ένταξή τους στο σταδιοδρομικό νόμο 2439/96, έχοντας ήδη δεχθεί στη σταδιοδρομική τους πορεία, όπως όλοι μας που είμαστε στο ν.3883/10, τα οφέλη του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων στα 19 έτη.
    Είναι φύση αδύνατο να αντιληφθούμε αυτή την εμμονή σας για την ένταξη των καταταγέντων 1991-92-93, καθόσον είναι πέρα κάθε λογικής και νομιμότητας και μάλιστα, με το παρόν προς ψήφιση άρθρο, δρομολογείτε να προαχθούν χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης!!! Πόσο μάλλον, όταν ακόμα εκκρεμούν προαγωγές στελεχών προηγουμένων Τάξεων, οι οποίοι οφείλουν χρόνο διοίκησης!!!
    Είμαστε σίγουροι πως θα ήταν προς όφελος των ΕΔ, να θέσετε διατάξεις εντός του νόμου 3883/2010 που θα αφορούν το σύνολο των αποφοίτων Αξιωματικών ΑΣΣΥ, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να είναι δίκαιος για μας και αποδεκτός απ’ όλους, σταματώντας έτσι την αιμορραγία στελεχών από το ν.3883/2010 προς το ν.2439/1996 (ενός νόμου προς απόσυρση), προκειμένου να επέλθει η ποθητή αρμονική μετάβαση απ’ το ένα νομικό πλαίσιο στο άλλο και με τον τρόπο αυτό να επιτύχετε να μην διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
    Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε ότι στα υπό ένταξη στελέχη, εξ’ ΑΣΣΥ και εθελοντών του ν.δ 445/1974 και του ν.705/1977, που αναφέρονται στο παρόν προς ψήφιση άρθρο, απουσιάζουν παντελώς τα στελέχη προερχόμενα εξ’ ΑΣΕΙ, πράγμα που καταδεικνύει ότι ο ν.2439/96 είναι ήδη ένας νόμος υπό κατάργηση.
    Όλα τα ανωτέρω θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις προθέσεις και τα κριτήρια του Υπουργείου, για ένταξη των καταταγέντων 91-92-93 σε ένα σταδιοδρομικό νόμο, κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στις τάξεις των Ε.Δ.. Η πρότασή σας για ένταξη στο ν. 2439/96, χαρακτηρίζεται προκλητική, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις των Αξιωματικών κατάταξης 1994-95-96 και εντεύθεν μιας και δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά, με ότι συνέπειες θα επιφέρουν όλα αυτά στην ιεραρχική πυραμίδα.
    Ευελπιστούμε με την παρέμβασή μας αυτή να βοηθήσουμε και να άρετε τις κατάφορες αδικίες με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ΕΔ, αποπνέοντας αίσθημα δικαίου, κάτι που είναι και το ζητούμενο όλων μας, απαλλαγμένο από ψηφοθηρικά παίγνια.