Άρθρο 53 Ρύθμιση θεμάτων κρίσεων και προαγωγών αξιωματικών εξ Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών και μονιμοποιηθέντων εθελοντών – μονιμοποιηθεισών εθελοντριών – Τροποποίηση άρθρου 37 ν. 4494/2017

Στο άρθρο 37 του ν. 4494/2017 (Α΄ 165) επέρχονται οι εξής αλλαγές: α) στο πρώτο εδάφιο μετατίθεται η προθεσμία μέχρι την οποία συμπληρώνεται η εικοσιπενταετία πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας, β) προστίθεται νέο πέμπτο εδάφιο και το άρθρο 37 διαμορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 37
Ρύθμιση θεμάτων κρίσεων και προαγωγών αξιωματικών εξ ΑΣΣΥ και μονιμοποιηθέντων εθελοντών – μονιμοποιηθεισών εθελοντριών
Οι διατάξεις των άρθρων 5 έως 10, 11 πλην των παρ. 11 και 12, 12 έως 14 και 16 έως 22 του ν. 2439/1996 (Α΄ 219) ισχύουν και για τους εν ενεργεία αξιωματικούς που προέρχονται από Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), καθώς και τους αντίστοιχους που προέρχονται από την κατηγορία των μονιμοποιηθέντων εθελοντών του ν. 445/1974 (Α΄ 160) και των μονιμοποιηθεισών εθελοντριών του ν. 705/1977 (Α΄ 279), οι οποίοι συμπλήρωσαν είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας μέχρι τις 31.12.2018. Για τους αξιωματικούς του πρώτου εδαφίου, ο χρόνος των περ. β΄ και γ΄ της παρ. 8 του άρθρου 5 του ν. 2439/1996 υπολογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας μονίμου αξιωματικού πέρα από τα δεκατρία (13) έτη από την ημερομηνία κατάταξής τους. Για τους αξιωματικούς που δυνάμει του παρόντος άρθρου αποκτούν δικαίωμα αναδρομικής βαθμολογικής προαγωγής, δεν γεννάται δικαίωμα αναδρομικής καταβολής των αντίστοιχων αποδοχών. Για τους αξιωματικούς του πρώτου εδαφίου που προέρχονται από την κατηγορία των μονιμοποιηθέντων εθελοντών του ν. 445/1974 και των μονιμοποιηθεισών εθελοντριών του ν. 705/1977 δεν είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του προσόντος του χρόνου διοίκησης ή ειδικής υπηρεσίας του άρθρου 6 του ν. 2439/1996. Για τους αξιωματικούς του πρώτου εδαφίου που προέρχονται από ΑΣΣΥ δεν είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του προσόντος του χρόνου διοίκησης ή ειδικής υπηρεσίας του άρθρου 6 του ν. 2439/1996 στον βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων.
Ειδικά για τους αξιωματικούς του πρώτου εδαφίου των ειδικοτήτων Ραδιοναυτίλων, Τεχνικής Υποστήριξης και Υπηρεσιών Υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας ισχύουν επιπλέον τα καθοριζόμενα στην περ. δ΄ της παρ. 8 του άρθρου 3 του ν. 2439/1996.».

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:02 | Α.Λ.

    Προτρέπουμε τον Αξιότιμο κ. ΥΕΘΑ, όσο και την επιτελική του ομάδα, να επανεξετάσουν το παρόν σχέδιο νόμου καθώς με το παρόν σχέδιο δεν επιλύεται το βαθμολογικό ζήτημα, των Αξιωματικών προέλευσης αποφοίτων ΑΣΣΥ, οι οποίοι κατατάχθηκαν κατά το έτος 1994. Αντιθέτως με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται βαθμολογικό & οικονομικό χάσμα από την παρούσα κυβέρνηση, συντελείται αδικία στους Αξιωματικούς Τάξεως 1996 και μεγαλώνουν οι στρεβλώσεις του παρελθόντος, αν και ακριβώς πάνω στο όριο των οροσήμων, που θέτει η κείμενη νομοθεσία και οι αρχές διατήρησης της οικείας επετηρίδας οι Αξιωματικοί Τάξεως 1996 έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στο παρών σχέδιο νόμου. Παράλληλα με το παρόν σχέδιο νόμου το «περί Δικαίου Αίσθημα στις Ένοπλες Δυνάμεις» πλήττεται ανεπανόρθωτα, δημιουργεί τεράστια ανισότητα και αδικεί κατάφωρα την 1η σειρά εισαχθέντων στις ΑΣΣΥ αποκλειστικά μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων, το έτος 1994. Θεωρούμε ότι η αξιότιμη Κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει το παρόν σχέδιο νόμου και θα αποκαταστήσει την κατάφωρη αδικία που προκύπτει έναντι των Αξιωματικών προέλευσης αποφοίτων ΑΣΣΥ, οι οποίοι κατατάχθηκαν κατά το έτος 1994 αποκλειστικά μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων. Το εν λόγω νομοσχέδιο σε καμία περίπτωση δεν επιλύει τα ζητήματα της ανισότητας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων από την στιγμή που δεν περιλαμβάνει τις σειρές ΑΣΣΥ του 1994, οι οποίες έχουν εισέλθει στον χώρο με την ίδια εγκύκλιο (προβλέπονται ακριβώς τα ίδια με τις προηγούμενες σειρές).

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:36 | Mimis

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΞΙΌΤΙΜΟ ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΣΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΜΘ ΠΟΥ ΛΎΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΚΗ ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ…

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:36 | I.N

    Aφου δεν παιρνετε απο λογια τα λεμε την άνοιξη και στα δικαστηρια.
    10 μηνες διαφορα στην καταταξη και τωρα 5 χρονια βαθμολογικη διαφορα? Αντι να κανετε το απλο, σταδιακη προσαρμογη για ακομη 2 σειρες που εισηχθησαν με τον ιδιο νομο?

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:54 | Δημήτρης Κωστακης

    Αξιότιμε κύριε υπουργέ, λυπάμαι που βρίσκομαι στην δυσαρεστη θέση να παραθέσω τα αυτονόητα.Το εν λόγω νομοσχέδιο επουδενί δεν επιλύει τα ζητήματα της ανισότητας στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων από την στιγμή που δεν περιλαμβάνει τις σειρές ΑΣΣΥ του 1994,οι οποίες έχουν εισέλθει στον χώρο με την ίδια εγκύκλιο (προβλέπονται ακριβώς τα ίδια με τις προηγούμενες σειρές).
    Αντιθέτως, ενισχύει τις οποιεσδήποτε βαθμολογικές αλλά και οικονομικές διαφορές δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερες ανισότητες!
    Είναι φυσιολογικό να αισθάνονται κατάφορα αδικημένοι όσοι εισήλθαν στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων μεσω πανελλαδικων εξετάσεων με βαθμολογίες των καλύτερων πανεπιστημίων ,με μεγάλη διαφορά μορφωτικού επιπέδου,με ακριβώς την ίδια εγκύκλιο βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης με τους συμπεριληφθεντες στο νομοσχέδιο,και που ανταποκρίνονται στον χώρο με πολύ μεγαλύτερο επαγγελματισμό! Κατόπιν των ανωτέρω, είναι ξεκάθαρο ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο πρέπει απαραιτήτως να συμπεριληφθουν οι σειρές του 1994 ώστε να μην υπάρχουν αδικίες και άνιση μεταχείριση προσωπικού.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:44 | Γ.Κ.

    Προτρέπουμε τον Αξιότιμο κ. ΥΕΘΑ, όσο και την επιτελική του ομάδα, να επανεξετάσουν το παρόν σχέδιο νόμου καθώς με το παρόν σχέδιο δεν επιλύεται το βαθμολογικό ζήτημα, των Αξιωματικών προέλευσης αποφοίτων ΑΣΣΥ, οι οποίοι κατατάχθηκαν κατά το έτος 1994. Αντιθέτως με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται βαθμολογικό & οικονομικό χάσμα από την παρούσα κυβέρνηση, συντελείται αδικία στους Αξιωματικούς Τάξεως 1996 και μεγαλώνουν οι στρεβλώσεις του παρελθόντος, αν και ακριβώς πάνω στο όριο των οροσήμων, που θέτει η κείμενη νομοθεσία και οι αρχές διατήρησης της οικείας επετηρίδας οι Αξιωματικοί Τάξεως 1996 έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στο παρών σχέδιο νόμου. Παράλληλα με το παρόν σχέδιο νόμου το «περί Δικαίου Αίσθημα στις Ένοπλες Δυνάμεις» πλήττεται ανεπανόρθωτα, δημιουργεί τεράστια ανισότητα και αδικεί κατάφωρα την 1η σειρά εισαχθέντων στις ΑΣΣΥ αποκλειστικά μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων, το έτος 1994. Θεωρούμε ότι η αξιότιμη Κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει το παρόν σχέδιο νόμου και θα αποκαταστήσει την κατάφωρη αδικία που προκύπτει έναντι των Αξιωματικών προέλευσης αποφοίτων ΑΣΣΥ, οι οποίοι κατατάχθηκαν κατά το έτος 1994 αποκλειστικά μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:36 | ΤΖΟΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    Ευχαριστούμε για τη βαθμολογική αποκατάσταση των ΑΣΣΥ καταταγέντων 91 92 93. Η διόρθωση των στρεβλώσεων και η αποκατάσταση των αδικιών, συμβάλλει στο αίσθημα δικαίου στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.
    Αξκός ΑΣΣΥ 93 (14η ΣΜΥΝ)

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:57 | Λάμπρος

    Ευχαριστούμε για τη βαθμολογική αποκατάσταση των ΑΣΣΥ καταταγέντων 91 92 93. Η διόρθωση των στρεβλώσεων και η αποκατάσταση των αδικιών, συμβάλλει στο αίσθημα δικαίου στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.
    ΑΣΣΥ ΣΜΥ 94

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:00 | Π.Μ

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πολιτική ηγεσία που εισάκουσε το αίτημα για τη βαθμολογική αποκατάσταση των ΑΣΣΥ καταταγέντων 91 92 93.
    Αξκος ΑΣΣΥ Τάξη 95 (13η ΣΜΥΝ)

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:13 | Α.Λ.

    Προτρέπουμε τον Αξιότιμο κ. ΥΕΘΑ, όσο και την επιτελική του ομάδα, να επανεξετάσουν το παρόν σχέδιο νόμου καθώς με το παρόν σχέδιο δεν επιλύεται το βαθμολογικό ζήτημα, των Αξιωματικών προέλευσης αποφοίτων ΑΣΣΥ, οι οποίοι κατατάχθηκαν κατά τα έτη 1991-92-93 σε σύγκριση με τους Αξιωματικούς προέλευσης αποφοίτων ΑΣΣΥ, οι οποίοι κατατάχθηκαν κατά το έτος 1994. Αντιθέτως με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται βαθμολογικό & οικονομικό χάσμα από την παρούσα κυβέρνηση, συντελείται αδικία στους Αξιωματικούς Τάξεως 1996 και μεγαλώνουν οι στρεβλώσεις του παρελθόντος, αν και ακριβώς πάνω στο όριο των οροσήμων, που θέτει η κείμενη νομοθεσία και οι αρχές διατήρησης της οικείας επετηρίδας οι Αξιωματικοί Τάξεως 1996 έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στο παρών σχέδιο νόμου. Παράλληλα με το παρόν σχέδιο νόμου το «περί Δικαίου Αίσθημα στις Ένοπλες Δυνάμεις» πλήττεται ανεπανόρθωτα, δημιουργεί τεράστια ανισότητα και αδικεί κατάφωρα την 1η σειρά εισαχθέντων στις ΑΣΣΥ αποκλειστικά μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων, το έτος 1994. Θεωρούμε ότι η αξιότιμη Κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει το παρόν σχέδιο νόμου και θα αποκαταστήσει την κατάφωρη αδικία που προκύπτει έναντι των Αξιωματικών προέλευσης αποφοίτων ΑΣΣΥ, οι οποίοι κατατάχθηκαν κατά το έτος 1994 αποκλειστικά μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:40 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, με φοίτηση 2-3 έτη σε στρατιωτική Σχολή, έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού, ήτοι βαθμούς κατά πολύ κατώτερους του βαθμού του Συνταγματάρχη που είναι ο καταληκτικός βαθμός για τους άλλους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    2. Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή, έχουν ως καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και ίδιους με τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    3. Οι Μονιμοποιηθέντες – Μονιμοποιηθείσες Εθελοντές – Εθελόντριες του Ν.Δ.445/1974 και του Ν.705/1977 Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Συνταγματάρχη – Αντισυνταγματάρχη, ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και έχουν ξεπεράσει κατά 4 βαθμούς τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    4. Για τις λοιπές Κατηγορίες Στελεχών – Σώματα Ασφαλείας – Δημόσιο Γενικότερα δεν υπάρχει καμία επίπτωση.
    5. Ο Κος ΥΕΘΑ στην Φ.900α/5078/18330/25 Απρ 22/ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ μεταξύ άλλων απάντησε ότι:
    «Ωστόσο, το ΥΠΕΘΑ έχει ως πάγια βούληση τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την αποκατάσταση τυχόν αδικιών, εφόσον υπηρετούν την αρχή της ίσης μεταχείρισης και ικανοποιούν το αίσθημα δικαίου, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού, όλα τα περιθώρια που υπάρχουν».
    «Σε ό,τι αφορά στους Αξιωματικούς προέλευσης ΑΣΣΥ που υπήχθησαν σε Ειδικές Καταστάσεις μετά τη δημοσίευση του ν.3883/10, εκδόθηκε πρόσφατα σχετική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και κατόπιν αυτού εξετάζεται το ζήτημα από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα επίλυσής του μέσω νομοθετικής ρύθμισης».
    6. Αναμένουμε την Αποκατάσταση της Βαθμολογικής Εξέλιξης μας προκειμένου να σταματήσουμε να «τιμωρούμαστε» βαθμολογικά και μισθολογικά, με μικρότερο βαθμό και λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευτούμε με λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφάπαξ και ΒΟΕΑ για τα τέκνα μας.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:22 | Γιωργος Τ

    Ενα θέμα το οποίο πρέπει να επιλυθεί από το παρόν σχέδιο Νόμου είναι η «Βαθμολογική και Μισθολογική Αποκατάσταση των Αξκών Ειδικών Καταστάσεων».
    Είναι αδιανόητο να έχουμε Αξκούς διαφορετικών ταχυτήτων, αυτών που νόσησαν πριν την 24/09/2010 που δημοσιεύτηκε ο Ν.3883/2010 και αυτών που νόσησαν μετά. Είναι άνισο και αντισυνταγματικό απόφοιτοι της ίδιας προελεύσεως και τάξεως ή νεότεροι να έχουν τον καταληκτικό βαθμό γιατί «είχαν την τύχη να νοσήσουν μέχρι στις 23/09/2010» και κάποιοι που είχαν την ατυχία να νοσήσουν από 24/09/2010 και μετά, να μην τους απονέμονται έως τέσσερις βαθμοί, με αποτέλεσμα να «τιμωρούνται» διότι θα έχουν λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευθούν θα έχουν λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφαπάξ και ΒΟΕΑ.
    Η αρρώστια δεν έχει ημερομηνία, μην διαχωρίζετε του Αξκούς έτσι, την ίδια πατρίδα υπηρετούν.
    Προτείνω να τροποποιηθεί το άρθρο 23 του Ν.3883/2010 έτσι ώστε οι καταληκτικοί βαθμοί για τους Αξκούς Ειδικών Καταστάσεων όλων των Κλάδων των ΕΔ είναι: Ταξίαρχος και αντίστοιχοι για τους Αξκούς Υπηρεσίας Γραφείου, Ελαφράς Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Ξηράς και Υπηρεσίας Εδάφους

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:26 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Το άρθρο 53 κινείται στην σωστή κατεύθυνση καθώς μεριμνά για την άρσης της αδικίας που είχε δημιουργηθεί σε Αποφοίτων ΑΣΣΥ (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ) καταταγέντων 1991, 1992 και 1993 (τάξεων 1993, 1994, 1995). Λαμβάνοντας όμως υπόψιν τον Ν.3883/2010 ο οποίος ξεκάθαρα δεν διαφοροποιεί τουλάχιστον για τις δυο επόμενες σειρές ΑΣΣΥ καταταγέντων το έτος 1994,1995 (τάξεις 1996,1997) την βαθμολογική τους εξέλιξη, το σωστό θα ήταν να ισχύει για καταταγέντες έως και 31/12/95.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:20 | Δημητρα

    Ενα θέμα το οποίο πρέπει να επιλυθεί από το παρόν σχέδιο Νόμου είναι η «Βαθμολογική και Μισθολογική Αποκατάσταση των Αξκών Ειδικών Καταστάσεων».
    Είναι αδιανόητο να έχουμε Αξκούς διαφορετικών ταχυτήτων, αυτών που νόσησαν πριν την 24/09/2010 που δημοσιεύτηκε ο Ν.3883/2010 και αυτών που νόσησαν μετά. Είναι άνισο και αντισυνταγματικό απόφοιτοι της ίδιας προελεύσεως και τάξεως ή νεότεροι να έχουν τον καταληκτικό βαθμό γιατί «είχαν την τύχη να νοσήσουν μέχρι στις 23/09/2010» και κάποιοι που είχαν την ατυχία να νοσήσουν από 24/09/2010 και μετά, να μην τους απονέμονται έως τέσσερις βαθμοί, με αποτέλεσμα να «τιμωρούνται» διότι θα έχουν λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευθούν θα έχουν λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφαπάξ και ΒΟΕΑ.
    Η αρρώστια δεν έχει ημερομηνία, μην διαχωρίζετε του Αξκούς έτσι, την ίδια πατρίδα υπηρετούν.
    Προτείνω να τροποποιηθεί το άρθρο 23 του Ν.3883/2010 έτσι ώστε οι καταληκτικοί βαθμοί για τους Αξκούς Ειδικών Καταστάσεων όλων των Κλάδων των ΕΔ είναι: Ταξίαρχος και αντίστοιχοι για τους Αξκούς Υπηρεσίας Γραφείου, Ελαφράς Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Ξηράς και Υπηρεσίας Εδάφους

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:59 | ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    Θα ήθελα να αναφερθώ στη μονομερή βαθμολογική δικαίωση των εισακτέων ΑΣΣΥ στο στράτευμα 91-92-93 και την μη δικαίωση των επόμενων δυο σειρών 94-95 οι οποίες έχουν κοινό προαγωγικό με τις τρεις παραπάνω.Επίσης θα επέλθει διατάραξη της επετηρίδας το οποίο θα δυσχεράνει την ομαλότητα στο στράτευμα. Θα ηταν νόμιμο και δίκαιο να συμπεριληφθούν και οι δυο σειρές ΑΣΣΥ 94-95 στο υπο ψήφιση νομοσχέδιο.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:51 | Αλέξανδρος Διβανές

    Ευχαριστούμε για τη βαθμολογική αποκατάσταση των ΑΣΣΥ καταταγέντων 91 92 93. Η διόρθωση των στρεβλώσεων και η αποκατάσταση των αδικιών, συμβάλλει στο αίσθημα δικαίου στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.
    ΑΣΣΥ ΣΜΥ 94

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:09 | ΓΙΟΡΓΟΣ

    Άλλη μια επιλεκτική λύση εν όψη εκλογών, οι οποία δεν λύνει το πρόβλημα, εξασφαλίζει μόνο κάποιες σειρές και το μεταφέρει στις επόμενες.Αναμενόμενο από αυτόν τον υπουργό που εδώ και τέσσερα δεν έκανε τίποτα για να λύσει τα πολλά και ουσιαστικά προβλήματα των στελεχών.Απλά άλλη μια ΚΟΡΟΪΔΙΑ.Ευχαριστούμε.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:52 | Αθανάσιος Κ.

    Οι ευχαριστία προς τον ΥΕΘΑ, δηλώνει υποτέλεια και δεν χαρακτηρίζει τον Έλληνα Αξιωματικό. Προέβη σε μία αυτονόητη ενέργεια , αποκατάστασης μίας αδικίας, που νοιώθουμε στο πετσί μας 4 χρόνια, τέλος. Τώρα όσον αφορά την φράση , »οι οποίοι συμπλήρωσαν είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας μέχρι τις 31.12.2018», πως εννοείται ο όρος »πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας» ; Από την είσοδο στην Παραγωγική Σχολή ή από την αποφοίτηση και μετά; Διότι αν αφορά το διάστημα μετά την αποφοίτηση, φοβάμαι ότι οι απόφοιτοι τάξεων 94-95, δεν θα επωφεληθούν . Το νομοσχέδια στο σύνολο αν και προσπαθεί να λύσει κάποια προβλήματα, ή να βάλει κάτω από το χαλί κάποια άλλα, έχει χρώμα και οσμή προεκλογική και ελπίζω να μην πέσουν στην παγίδα οι συνάδελφοι. Φυσικά τίποτα δεν θα έχει κανένα νόημα, αν προκηρυχθούν εκλογές αρχές Ιανουαρίου 2023 και το Νομοσχέδιο δεν κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:28 | Αθανάσιος Τέκνης

    Απαράδεκτος διαχωρισμός μεταξύ των αποφοίτων έως και το 1995 και των υπολοίπων αποφοίτων σειρών έως το 1998 διότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους. Ιδιαίτερα μεταξύ των σειρών αποφοίτων 1995 και 1996 δημιουργείται μια παράλογη βαθμολογική καθυστέρηση, αξιωματικοί οι οποίοι έχουν ένα έτος διαφορά υπηρεσίας μεταξύ τους θα λάβουν οι δεύτεροι το επόμενο βαθμό 3 έτη αργότερα.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:50 | Panagiotis

    Μία ιδιαίτερα θετική Κ συνάμα δίκαιη εξέλιξη για τους αποφοίτους ΑΣΣΥ που κατατάχθηκαν μέχρι το 1993 αλλά παράλληλα μία ακόμη μεγαλύτερη αδικία για τις αμέσως επόμενες σειρές που κατατάχθηκαν με το ίδιο νομικό πλαίσιο και τα ίδια δικαιώματα με τους προηγούμενους… Μία αδικία που αν μη τι άλλο έπρεπε να συμπεριληφθεί στο παρόν νομοσχέδιο αλλιώς δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί άδικο.
    Ευχαριστώ

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:54 | Χάρης

    Η εφαρμογή του άρθρου 53 απλά μεταφέρει το πρόβλημα 3 τάξεις μετά.
    Δηλ απόφοιτος εισαχθείς το 1994 σε ΑΣΣΥ θα δει κάποιον που κατατάχθηκε 10 μήνες πριν από αυτόν να έχουν έως 2 βαθμούς διαφορά το 2028 και διαφορετική οικονομική εξέλιξη.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:08 | ΒΑΣ. ΠΑΠΑΣ

    Η εμμονή με τους Αξκους Ειδικών καταστάσεων προέλευσης ΑΣΣΥ είναι πλέον εξόφθαλμη, μέσα στο πάρτι των προαγωγών για όλο το στράτευμα , είναι η μόνη κατηγορία που βάλλεται τόσο βάναυσα. Καλά το πάτε συνεχίστε έτσι .

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:46 | Γιώργης

    1. Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, με φοίτηση 2-3 έτη σε στρατιωτική Σχολή, έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού, δλδ βαθμούς με μεγάλη διαφορά από τον βαθμο του Συνταγματάρχη που είναι ο καταληκτικός βαθμός για τους άλλους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    2. Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή, έχουν ως καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού δλδ τους ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και ίδιους με τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    3. Οι Μονιμοποιηθέντες – Μονιμοποιηθείσες Εθελοντές – Εθελόντριες του Ν.Δ.445/1974 και του Ν.705/1977 Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Συνταγματάρχη – Αντισυνταγματάρχη, που είναι οι ίδιοι βαθμοί με τους αντιστοίχους και έχουν ξεπεράσει κατά 4 βαθμούς τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    4. Για τις λοιπές Κατηγορίες Στελεχών – Σώματα Ασφαλείας – Δημόσιο Γενικότερα δεν υπάρχει καμία επίπτωση.
    5. Ο Κος ΥΕΘΑ στην Φ.900α/5078/18330/25 Απρ 22/ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ μεταξύ άλλων απάντησε ότι:
    «Ωστόσο, το ΥΠΕΘΑ έχει ως πάγια βούληση τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την αποκατάσταση τυχόν αδικιών, εφόσον υπηρετούν την αρχή της ίσης μεταχείρισης και ικανοποιούν το αίσθημα δικαίου, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού, όλα τα περιθώρια που υπάρχουν».
    «Σε ό,τι αφορά στους Αξιωματικούς προέλευσης ΑΣΣΥ που υπήχθησαν σε Ειδικές Καταστάσεις μετά τη δημοσίευση του ν.3883/10, εκδόθηκε πρόσφατα σχετική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και κατόπιν αυτού εξετάζεται το ζήτημα από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα επίλυσής του μέσω νομοθετικής ρύθμισης».
    6. Η «άνιση» μεταχείρηση και «στοχοποίηση» των αποφοίτων ΑΣΣΥ στελεχών Ελαφράς Υπηρεσίας και Υπηρεσίας Γραφείου(ΕΝΕΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ) δεν μπορεί να αποτελεί νόμο ενός δημοκρατικού ευνομούμενου κράτους!

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:43 | Γεώργιος Λιάπης

    Είναι δυνατόν οι Αξκοι Ειδικών καταστάσεων προέλευσης ΑΣΣΥ, να έχουν την ίδια βαθμολογικοί εξέλιξη με Αξκους Ειδικών καταστάσεων προέλευσης ΕΜΘ ;

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:59 | PN

    Στο άρθρο 53 προτείνετε επιπλέον η βαθμολογική και μισθολογική αποκατάσταση Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων, αποφοίτων ΑΣΣΥ, θιγόμενων ιεραρχικά από την υποπ. β΄ και γ΄ της παρ. 10 του άρθρου 3 του Ν.2439/1996 (Α΄ 219) και την περ. ε΄ του άρθρου 23 του Ν.3883/2010(Α΄ 167), προκειμένου οι προελεύσεως ΑΣΣΥ να έχουν καταληκτικό βαθμό Συνταγματάρχη, υλοποιώντας την από 30 Σεπτεμβρίου 2021 δημοσιευμένη Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, όπου η Ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε ότι οι προσφεύγοντες δικαιώθηκαν διότι τελούν υπό όμοιες συνθήκες με λοιπές κατηγορίες Αξιωματικών και συνεπώς ότι υφίστανται άνιση μεταχείριση, κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:46 | PM

    Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, με φοίτηση 2-3 έτη σε στρατιωτική Σχολή, έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού, ήτοι βαθμούς κατά πολύ κατώτερους του βαθμού του Συνταγματάρχη που είναι ο καταληκτικός βαθμός για τους άλλους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    2. Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή, έχουν ως καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και ίδιους με τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    3. Οι Μονιμοποιηθέντες – Μονιμοποιηθείσες Εθελοντές – Εθελόντριες του Ν.Δ.445/1974 και του Ν.705/1977 Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Συνταγματάρχη – Αντισυνταγματάρχη, ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και έχουν ξεπεράσει κατά 4 βαθμούς τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    4. Για τις λοιπές Κατηγορίες Στελεχών – Σώματα Ασφαλείας – Δημόσιο Γενικότερα δεν υπάρχει καμία επίπτωση.
    5. Ο Κος ΥΕΘΑ στην Φ.900α/5078/18330/25 Απρ 22/ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ μεταξύ άλλων απάντησε ότι:
    «Ωστόσο, το ΥΠΕΘΑ έχει ως πάγια βούληση τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την αποκατάσταση τυχόν αδικιών, εφόσον υπηρετούν την αρχή της ίσης μεταχείρισης και ικανοποιούν το αίσθημα δικαίου, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού, όλα τα περιθώρια που υπάρχουν».
    «Σε ό,τι αφορά στους Αξιωματικούς προέλευσης ΑΣΣΥ που υπήχθησαν σε Ειδικές Καταστάσεις μετά τη δημοσίευση του ν.3883/10, εκδόθηκε πρόσφατα σχετική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και κατόπιν αυτού εξετάζεται το ζήτημα από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα επίλυσής του μέσω νομοθετικής ρύθμισης».

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:03 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΔΑΝΟΛΕΩΝ

    Ευχαριστούμε για τη βαθμολογική αποκατάσταση των ΑΣΣΥ καταταγέντων 91 92 93. Η διόρθωση των στρεβλώσεων και η αποκατάσταση των αδικιών, συμβάλλει στο αίσθημα δικαίου στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.
    Αξκός ΑΣΣΥ 93 , 14η ΣΜΥΝ.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:27 | Γιωργος

    Ενα θέμα το οποίο πρέπει να επιλυθεί από το παρόν σχέδιο Νόμου είναι η «Βαθμολογική και Μισθολογική Αποκατάσταση των Αξκών Ειδικών Καταστάσεων».
    Είναι αδιανόητο να έχουμε Αξκούς διαφορετικών ταχυτήτων, αυτών που νόσησαν πριν την 24/09/2010 που δημοσιεύτηκε ο Ν.3883/2010 και αυτών που νόσησαν μετά. Είναι άνισο και αντισυνταγματικό απόφοιτοι της ίδιας προελεύσεως και τάξεως ή νεότεροι να έχουν τον καταληκτικό βαθμό γιατί «είχαν την τύχη να νοσήσουν μέχρι στις 23/09/2010» και κάποιοι που είχαν την ατυχία να νοσήσουν από 24/09/2010 και μετά, να μην τους απονέμονται έως τέσσερις βαθμοί, με αποτέλεσμα να «τιμωρούνται» διότι θα έχουν λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευθούν θα έχουν λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφαπάξ και ΒΟΕΑ.
    Η αρρώστια δεν έχει ημερομηνία, μην διαχωρίζετε του Αξκούς έτσι, την ίδια πατρίδα υπηρετούν.
    Προτείνω να τροποποιηθεί το άρθρο 23 του Ν.3883/2010 έτσι ώστε οι καταληκτικοί βαθμοί για τους Αξκούς Ειδικών Καταστάσεων όλων των Κλάδων των ΕΔ είναι: Ταξίαρχος και αντίστοιχοι για τους Αξκούς Υπηρεσίας Γραφείου, Ελαφράς Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Ξηράς και Υπηρεσίας Εδάφους

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:34 | daddy4

    Ευχαριστούμε για τη βαθμολογική αποκατάσταση των ΑΣΣΥ καταταγέντων τα έτη 1991-92-93.Η πράξη αυτή συμβάλλει στο αίσθημα δικαίου στις ένοπλες δυνάμεις.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:33 | Θεόδωρος Κ.

    Στο άρθρο 53 προτείνετε επιπλέον η βαθμολογική αποκατάσταση Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων, αποφοίτων ΑΣΣΥ, θιγόμενων ιεραρχικά από την υποπ. β΄ και γ΄ της παρ. 10 του άρθρου 3 του Ν.2439/1996 (Α΄ 219) και την περ. ε΄ του άρθρου 23 του Ν.3883/2010(Α΄ 167), προκειμένου οι προελεύσεως ΑΣΣΥ να έχουν καταληκτικό βαθμό Συνταγματάρχη, υλοποιώντας την από 30 Σεπτεμβρίου 2021 δημοσιευμένηΑπόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, όπου η Ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε ότιοι προσφεύγοντες δικαιώθηκαν διότι τελούν υπό όμοιες συνθήκες με λοιπέςκατηγορίες Αξιωματικών και συνεπώς ότι υφίστανται άνιση μεταχείριση, κατάπαράβαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:00 | Θεόδωρος

    Ευχαριστούμε τον Αξιότιμο κο ΥΕΘΑ, όσο και την επιτελική του ομάδα, καθώς με το παρόν σχέδιο νόμου επιλύεται το βαθμολογικού ζητήμα, των Αξκών προέλευσης αποφοίτων ΑΣΣΥ, οι οποίοι κατατάχθηκαν κατά τα έτη 1991-92-93. Με αυτόν τον τρόπο αποκαθίσταται οριστικά από την παρούσα κυβέρνηση, η μακροχρόνια αδικία που υπέστησαν οι υπόψη Αξκοί λόγω των στρεβλώσεων του παρελθόντος, αφού καταλαμβάνονταν ακριβώς πάνω στο όριο των οροσήμων, που θέτει η κείμενη νομοθεσία και οι αρχές διατήρησης της οικείας επετηρίδας. Παράλληλα έτσι ενισχύεται το περί Δικαίου Αίσθημα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:00 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    1. Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, με φοίτηση 2-3 έτη σε στρατιωτική Σχολή, έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού, δλδ βαθμούς με μεγάλη διαφορά από τον βαθμο του Συνταγματάρχη που είναι ο καταληκτικός βαθμός για τους άλλους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    2. Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή, έχουν ως καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού δλδ τους ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και ίδιους με τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    3. Οι Μονιμοποιηθέντες – Μονιμοποιηθείσες Εθελοντές – Εθελόντριες του Ν.Δ.445/1974 και του Ν.705/1977 Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Συνταγματάρχη – Αντισυνταγματάρχη, που είναι οι ίδιοι βαθμοί με τους αντιστοίχους και έχουν ξεπεράσει κατά 4 βαθμούς τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    4. Για τις λοιπές Κατηγορίες Στελεχών – Σώματα Ασφαλείας – Δημόσιο Γενικότερα δεν υπάρχει καμία επίπτωση.
    5. Ο Κος ΥΕΘΑ στην Φ.900α/5078/18330/25 Απρ 22/ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ μεταξύ άλλων απάντησε ότι:
    «Ωστόσο, το ΥΠΕΘΑ έχει ως πάγια βούληση τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την αποκατάσταση τυχόν αδικιών, εφόσον υπηρετούν την αρχή της ίσης μεταχείρισης και ικανοποιούν το αίσθημα δικαίου, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού, όλα τα περιθώρια που υπάρχουν».
    «Σε ό,τι αφορά στους Αξιωματικούς προέλευσης ΑΣΣΥ που υπήχθησαν σε Ειδικές Καταστάσεις μετά τη δημοσίευση του ν.3883/10, εκδόθηκε πρόσφατα σχετική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και κατόπιν αυτού εξετάζεται το ζήτημα από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα επίλυσής του μέσω νομοθετικής ρύθμισης».
    6. Η «άνιση» μεταχείρηση και «στοχοποίηση» των αποφοίτων ΑΣΣΥ στελεχών Ελαφράς Υπηρεσίας και Υπηρεσίας Γραφείου(ΕΝΕΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ) δεν μπορεί να αποτελεί νόμο ενός δημοκρατικού ευνομούμενου κράτους!

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:45 | Αξκός ΑΣΣΥ 93

    Ευχαριστούμε τον Αξιότιμο κο ΥΕΘΑ, όσο και την επιτελική του ομάδα, καθώς με το παρόν σχέδιο νόμου επιλύεται το βαθμολογικού ζητήμα, των Αξκών προέλευσης αποφοίτων ΑΣΣΥ, οι οποίοι κατατάχθηκαν κατά τα έτη 1991-92-93. Με αυτόν τον τρόπο αποκαθίσταται οριστικά από την παρούσα κυβέρνηση, η μακροχρόνια αδικία που υπέστησαν οι υπόψη Αξκοί λόγω των στρεβλώσεων του παρελθόντος, αφού καταλαμβάνονταν ακριβώς πάνω στο όριο των οροσήμων, που θέτει η κείμενη νομοθεσία και οι αρχές διατήρησης της οικείας επετηρίδας. Παράλληλα έτσι ενισχύεται το περί Δικαίου Αίσθημα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Αξκός ΑΣΣΥ 93 (45η ΣΤΥΑ)

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:26 | Κωνσταντίνος Μαριδάκης

    Ευχαριστούμε τον Αξιότιμο κο ΥΕΘΑ, όσο και την επιτελική του ομάδα, καθώς με το παρόν σχέδιο νόμου επιλύεται το βαθμολογικού ζητήμα, των Αξκών προέλευσης αποφοίτων ΑΣΣΥ, οι οποίοι κατατάχθηκαν κατά τα έτη 1991-92-93. Με αυτόν τον τρόπο αποκαθίσταται οριστικά από την παρούσα κυβέρνηση, η μακροχρόνια αδικία που υπέστησαν οι εν λόγω Αξκοί , αφού καταλαμβάνονταν ακριβώς πάνω στο όριο των οροσήμων, που θέτει η κείμενη νομοθεσία και οι αρχές διατήρησης της οικείας επετηρίδας. Παράλληλα έτσι ενισχύεται το περί Δικαίου Αίσθημα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Αξκός ΑΣΣΥ 93 (14η ΣΜΥΝ)

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:28 | Χρήστος Ρούσσος

    Ευχαριστούμε τον κο ΥΕΘΑ, διότι με το παρόν άρθρο αποκαθιστά την μακροχρόνια αδικία που υπέστησαν οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ, καταταγέντες τα έτη 91,92,93 και παράλληλα ενισχύεται το περί Δικαίου Αίσθημα στις ΕΔ.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:41 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

    1. Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, με φοίτηση 2-3 έτη σε στρατιωτική Σχολή, έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού, ήτοι βαθμούς κατά πολύ κατώτερους του βαθμού του Συνταγματάρχη που είναι ο καταληκτικός βαθμός για τους άλλους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    2. Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή, έχουν ως καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και ίδιους με τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    3. Οι Μονιμοποιηθέντες – Μονιμοποιηθείσες Εθελοντές – Εθελόντριες του Ν.Δ.445/1974 και του Ν.705/1977 Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Συνταγματάρχη – Αντισυνταγματάρχη, ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και έχουν ξεπεράσει κατά 4 βαθμούς τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    4. Για τις λοιπές Κατηγορίες Στελεχών – Σώματα Ασφαλείας – Δημόσιο Γενικότερα δεν υπάρχει καμία επίπτωση.
    5. Ο Κος ΥΕΘΑ στην Φ.900α/5078/18330/25 Απρ 22/ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ μεταξύ άλλων απάντησε ότι:
    «Ωστόσο, το ΥΠΕΘΑ έχει ως πάγια βούληση τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την αποκατάσταση τυχόν αδικιών, εφόσον υπηρετούν την αρχή της ίσης μεταχείρισης και ικανοποιούν το αίσθημα δικαίου, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού, όλα τα περιθώρια που υπάρχουν».
    «Σε ό,τι αφορά στους Αξιωματικούς προέλευσης ΑΣΣΥ που υπήχθησαν σε Ειδικές Καταστάσεις μετά τη δημοσίευση του ν.3883/10, εκδόθηκε πρόσφατα σχετική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και κατόπιν αυτού εξετάζεται το ζήτημα από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα επίλυσής του μέσω νομοθετικής ρύθμισης».
    6. Αναμένουμε την Αποκατάσταση της Βαθμολογικής Εξέλιξης μας προκειμένου να σταματήσουμε να «τιμωρούμαστε» βαθμολογικά και μισθολογικά, με μικρότερο βαθμό και λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευτούμε με λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφάπαξ και ΒΟΕΑ για τα τέκνα μας.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:49 | MOD

    Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, με φοίτηση 2-3 έτη σε στρατιωτική Σχολή, έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού, ήτοι βαθμούς κατά πολύ κατώτερους του βαθμού του Συνταγματάρχη που είναι ο καταληκτικός βαθμός για τους άλλους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    2. Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή, έχουν ως καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και ίδιους με τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    3. Οι Μονιμοποιηθέντες – Μονιμοποιηθείσες Εθελοντές – Εθελόντριες του Ν.Δ.445/1974 και του Ν.705/1977 Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Συνταγματάρχη – Αντισυνταγματάρχη, ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και έχουν ξεπεράσει κατά 4 βαθμούς τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    4. Για τις λοιπές Κατηγορίες Στελεχών – Σώματα Ασφαλείας – Δημόσιο Γενικότερα δεν υπάρχει καμία επίπτωση.
    5. Ο Κος ΥΕΘΑ στην Φ.900α/5078/18330/25 Απρ 22/ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ μεταξύ άλλων απάντησε ότι:
    «Ωστόσο, το ΥΠΕΘΑ έχει ως πάγια βούληση τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την αποκατάσταση τυχόν αδικιών, εφόσον υπηρετούν την αρχή της ίσης μεταχείρισης και ικανοποιούν το αίσθημα δικαίου, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού, όλα τα περιθώρια που υπάρχουν».
    «Σε ό,τι αφορά στους Αξιωματικούς προέλευσης ΑΣΣΥ που υπήχθησαν σε Ειδικές Καταστάσεις μετά τη δημοσίευση του ν.3883/10, εκδόθηκε πρόσφατα σχετική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και κατόπιν αυτού εξετάζεται το ζήτημα από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα επίλυσής του μέσω νομοθετικής ρύθμισης».
    6. Αναμένουμε την Αποκατάσταση της Βαθμολογικής Εξέλιξης μας προκειμένου να σταματήσουμε να «τιμωρούμαστε» βαθμολογικά και μισθολογικά, με μικρότερο βαθμό και λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευτούμε με λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφάπαξ και ΒΟΕΑ για τα τέκνα μας.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:30 | Β.Κ.

    Κύριε Υπουργέ ,

    Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, με φοίτηση 2-3 έτη σε στρατιωτική Σχολή, έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού, ήτοι βαθμούς κατά πολύ κατώτερους του βαθμού του Συνταγματάρχη που είναι ο καταληκτικός βαθμός για τους άλλους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    2. Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή, έχουν ως καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και ίδιους με τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.

    η επιτελική ομάδα σας θα επέτρεπε σε άλλη κατηγορία στελεχών αυτή την αδικία ???

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:28 | Ιωάννης Γιαννέλης

    Ευχαριστουμε για την βαθμολογικη αποκατάσταση των ΑΣΣΥ καταταγεντων 91,92,93.
    Η διόρθωση των στρεβλώσεων και αποκατάσταση των αδικιών, συμβάλλει στο αίσθημα δικαίου στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:41 | Τ.Ι.

    Ευχαριστούμε για τη βαθμολογική αποκατάσταση των ΑΣΣΥ καταταγέντων 91, 92, 93. Η διόρθωση των στρεβλώσεων και η αποκατάσταση των αδικιών, συμβάλλει στο αίσθημα δικαίου στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:07 | Κ.Π.

    Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, με φοίτηση 2-3 έτη σε στρατιωτική Σχολή, έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού, ήτοι βαθμούς κατά πολύ κατώτερους του βαθμού του Συνταγματάρχη που είναι ο καταληκτικός βαθμός για τους άλλους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    2. Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή, έχουν ως καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και ίδιους με τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    3. Οι Μονιμοποιηθέντες – Μονιμοποιηθείσες Εθελοντές – Εθελόντριες του Ν.Δ.445/1974 και του Ν.705/1977 Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Συνταγματάρχη – Αντισυνταγματάρχη, ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και έχουν ξεπεράσει κατά 4 βαθμούς τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    4. Για τις λοιπές Κατηγορίες Στελεχών – Σώματα Ασφαλείας – Δημόσιο Γενικότερα δεν υπάρχει καμία επίπτωση.
    5. Ο Κος ΥΕΘΑ στην Φ.900α/5078/18330/25 Απρ 22/ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ μεταξύ άλλων απάντησε ότι:
    «Ωστόσο, το ΥΠΕΘΑ έχει ως πάγια βούληση τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την αποκατάσταση τυχόν αδικιών, εφόσον υπηρετούν την αρχή της ίσης μεταχείρισης και ικανοποιούν το αίσθημα δικαίου, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού, όλα τα περιθώρια που υπάρχουν».
    «Σε ό,τι αφορά στους Αξιωματικούς προέλευσης ΑΣΣΥ που υπήχθησαν σε Ειδικές Καταστάσεις μετά τη δημοσίευση του ν.3883/10, εκδόθηκε πρόσφατα σχετική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και κατόπιν αυτού εξετάζεται το ζήτημα από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα επίλυσής του μέσω νομοθετικής ρύθμισης».
    6. Αναμένουμε την Αποκατάσταση της Βαθμολογικής Εξέλιξης μας προκειμένου να σταματήσουμε να «τιμωρούμαστε» βαθμολογικά και μισθολογικά, με μικρότερο βαθμό και λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευτούμε με λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφάπαξ και ΒΟΕΑ για τα τέκνα μας.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:40 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ Μ.

    Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, με φοίτηση 2-3 έτη σε στρατιωτική Σχολή, έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού, ήτοι βαθμούς κατά πολύ κατώτερους του βαθμού του Συνταγματάρχη που είναι ο καταληκτικός βαθμός για τους άλλους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    2. Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων, χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή, έχουν ως καταληκτικούς βαθμούς του Λοχαγού – Υπολοχαγού ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και ίδιους με τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    3. Οι Μονιμοποιηθέντες – Μονιμοποιηθείσες Εθελοντές – Εθελόντριες του Ν.Δ.445/1974 και του Ν.705/1977 Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων χωρίς φοίτηση σε στρατιωτική Σχολή έχουν τους καταληκτικούς βαθμούς του Συνταγματάρχη – Αντισυνταγματάρχη, ήτοι ίδιους βαθμούς με τους αντιστοίχους και έχουν ξεπεράσει κατά 4 βαθμούς τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.
    4. Για τις λοιπές Κατηγορίες Στελεχών – Σώματα Ασφαλείας – Δημόσιο Γενικότερα δεν υπάρχει καμία επίπτωση.
    5. Ο Κος ΥΕΘΑ στην Φ.900α/5078/18330/25 Απρ 22/ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ μεταξύ άλλων απάντησε ότι:
    «Ωστόσο, το ΥΠΕΘΑ έχει ως πάγια βούληση τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την αποκατάσταση τυχόν αδικιών, εφόσον υπηρετούν την αρχή της ίσης μεταχείρισης και ικανοποιούν το αίσθημα δικαίου, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού, όλα τα περιθώρια που υπάρχουν».
    «Σε ό,τι αφορά στους Αξιωματικούς προέλευσης ΑΣΣΥ που υπήχθησαν σε Ειδικές Καταστάσεις μετά τη δημοσίευση του ν.3883/10, εκδόθηκε πρόσφατα σχετική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και κατόπιν αυτού εξετάζεται το ζήτημα από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα επίλυσής του μέσω νομοθετικής ρύθμισης».
    6. Αναμένουμε την Αποκατάσταση της Βαθμολογικής Εξέλιξης μας προκειμένου να σταματήσουμε να «τιμωρούμαστε» βαθμολογικά και μισθολογικά, με μικρότερο βαθμό και λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευτούμε με λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφάπαξ και ΒΟΕΑ για τα τέκνα μας.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:04 | ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΓΑΡΑΣ

    Ευχαριστούμε τον Αξιότιμο κο ΥΕΘΑ, όσο και την επιτελική του ομάδα, καθώς με το παρόν σχέδιο νόμου επιλύεται το βαθμολογικού ζητήμα, των Αξκών προέλευσης αποφοίτων ΑΣΣΥ, οι οποίοι κατατάχθηκαν κατά τα έτη 1991-92-93. Με αυτόν τον τρόπο αποκαθίσταται οριστικά από την παρούσα κυβέρνηση, η μακροχρόνια αδικία που υπέστησαν οι υπόψη Αξκοί λόγω των στρεβλώσεων του παρελθόντος, αφού καταλαμβάνονταν ακριβώς πάνω στο όριο των οροσήμων, που θέτει η κείμενη νομοθεσία και οι αρχές διατήρησης της οικείας επετηρίδας. Παράλληλα έτσι ενισχύεται το περί Δικαίου Αίσθημα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Αξκός ΑΣΣΥ 93 (45η ΣΤΥΑ)

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:15 | ΠΑΛΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Ευχαριστούμε για την βαθμολογική αποκατάσταση των ΑΣΣΥ καταταγεντων τα έτη 1991-92-93.Η πράξη αυτή συμβάλλει στο αίσθημα δικαίου στις ένοπλες δυνάμεις.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:38 | ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΜΑΚΑΡΩΝΗΣ

    Για ποιο λόγο δεν γεννάται δικαίωμα αναδρομικής καταβολής των αντίστοιχων αποδοχών? Η αποκατάσταση μίας ‘αδικίας’ δεν περιλαμβάνει το σύνολο της αναδρομικότητας? Το κόστος είναι πέρα των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας?

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:32 | ΕΠΟΠ

    Ευχαριστούμε για την απαξίωση που απορρέει προς τον θεσμό των επαγγελματιών οπλιτών.
    Ευχαριστούμε που αναγνωρίζεται η προσφορά μας και μας δείχνεται την πόρτα της εξόδου (χωρίς συνταξη) στα 50 έτη.
    Τροποποιηστε τον ν. 445/74, προκειμένου να δύναται η δυνατότητα παραμονής στις ΕΔ, ούτως ώστε να συμπληρώνεται το ελάχιστο συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:19 | Δελατολας Θεόδωρος

    Ευχαριστούμε τον Αξιότιμο κο ΥΕΘΑ, όσο και την επιτελική του ομάδα, καθώς με το παρόν σχέδιο νόμου επιλύεται το βαθμολογικού ζητήμα, των Αξκών προέλευσης αποφοίτων ΑΣΣΥ, οι οποίοι κατατάχθηκαν κατά τα έτη 1991-92-93. Με αυτόν τον τρόπο αποκαθίσταται οριστικά από την παρούσα κυβέρνηση, η μακροχρόνια αδικία που υπέστησαν οι υπόψη Αξκοί λόγω των στρεβλώσεων του παρελθόντος, αφού καταλαμβάνονταν ακριβώς πάνω στο όριο των οροσήμων, που θέτει η κείμενη νομοθεσία και οι αρχές διατήρησης της οικείας επετηρίδας. Παράλληλα έτσι ενισχύεται το περί Δικαίου Αίσθημα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Αξκός ΑΣΣΥ Τάξη 95 (13η ΣΜΥΝ)

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:07 | Ευστάθιος Αντωνιάδης

    Ευχαριστούμε τον Αξιότιμο κο ΥΕΘΑ, όσο και την επιτελική του ομάδα, καθώς με το παρόν σχέδιο νόμου επιλύεται το βαθμολογικού ζητήμα, των Αξκών προέλευσης αποφοίτων ΑΣΣΥ, οι οποίοι κατατάχθηκαν κατά τα έτη 1991-92-93. Με αυτόν τον τρόπο αποκαθίσταται οριστικά από την παρούσα κυβέρνηση, η μακροχρόνια αδικία που υπέστησαν οι υπόψη Αξκοί λόγω των στρεβλώσεων του παρελθόντος, αφού καταλαμβάνονταν ακριβώς πάνω στο όριο των οροσήμων, που θέτει η κείμενη νομοθεσία και οι αρχές διατήρησης της οικείας επετηρίδας. Παράλληλα έτσι ενισχύεται το περί Δικαίου Αίσθημα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Αξκός ΑΣΣΥ 93 (45η ΣΤΥΑ)

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:10 | Πετρος Ζερβεας

    Ευχαριστουμε για την βαθμολογικη αποκατάσταση των ΑΣΣΥ καταταγεντων 91,92,93.
    Η διόρθωση των στρεβλώσεων και αποκατάσταση των αδικιών, συμβάλλει στο αίσθημα δικαίου στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:35 | ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Ευχαριστούμε για τη βαθμολογική αποκατάσταση των ΑΣΣΥ καταταγέντων 91 92 93. Η διόρθωση των στρεβλώσεων και η αποκατάσταση των αδικιών, συμβάλλει στο αίσθημα δικαίου στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.
    Αξκος ΑΣΣΥ Τάξη 95 (13η ΣΜΥΝ)

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:31 | Φεργαδιώτης Νικόλαος

    Ευχαριστούμε τον Αξιότιμο κο ΥΕΘΑ, όσο και την επιτελική του ομάδα, καθώς με το παρόν σχέδιο νόμου επιλύεται το βαθμολογικού ζητήμα, των Αξκών προέλευσης αποφοίτων ΑΣΣΥ, οι οποίοι κατατάχθηκαν κατά τα έτη 1991-92-93. Με αυτόν τον τρόπο αποκαθίσταται οριστικά από την παρούσα κυβέρνηση, η μακροχρόνια αδικία που υπέστησαν οι υπόψη Αξκοί λόγω των στρεβλώσεων του παρελθόντος, αφού καταλαμβάνονταν ακριβώς πάνω στο όριο των οροσήμων, που θέτει η κείμενη νομοθεσία και οι αρχές διατήρησης της οικείας επετηρίδας. Παράλληλα έτσι ενισχύεται το περί Δικαίου Αίσθημα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Αξκός ΑΣΣΥ Τάξη 95 (13η ΣΜΥΝ)