Αρχική Αξιοποίηση ΙλύοςΆρθρο 16: ΠαραρτήματαΣχόλιο του χρήστη Μπελαντάκης Γιώργος | 13 Ιανουαρίου 2012, 18:08
Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων OpenGov.gr Ανοικτή Διακυβέρνηση |
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ασφαλείας και Πολιτική Cookies Όροι Χρήσης Πλαίσιο Διαλόγου |
Creative Commons License Με Χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress. |
Προτείνω τις παρακάτω τροποποιήσεις οι οποίες είναι σύμφωνες με την διεθνή (Ευρωπαϊκή, Αμερικάνικη) βιβλιογραφία: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI: B.ΜΕΘΟΔΟI ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΥΓΕΙΟΝΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΑΠΟ: - Επεξεργασία με ασβέστη για ανύψωση του pH του μίγματος στην τιμή 12 ή μεγαλύτερη, διατηρώντας ταυτόχρονα τη θερμοκρασία του μίγματος τουλάχιστον 55 οC για 2 ώρες ΣΕ: - Επεξεργασία με ασβέστη για ανύψωση του pH του μίγματος στην τιμή 12 ή μεγαλύτερη, διατηρώντας ταυτόχρονα τη θερμοκρασία του μίγματος τουλάχιστον 60 οC για 2 ώρες ΑΠΟ: - Επεξεργασία με ασβέστη για ανύψωση και διατήρηση του pH του μίγματος στην τιμή 12 ή μεγαλύτερη για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών ΣΕ: - Επεξεργασία με ασβέστη για ανύψωση και διατήρηση του pH του μίγματος στην τιμή 12 ή μεγαλύτερη για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών ΑΠΟ: - Θερμική ξήρανση με θερμοκρασία της ιλύος μεγαλύτερη από 80 οC και μείωση του περιεχόμενου νερού σε ποσοστά μικρότερα από 10% ΣΕ: - Θερμική ξήρανση με θερμοκρασία της ιλύος μεγαλύτερη από 80οC, παραμονή στην θερμοκρασία αυτή για 10 λεπτά τουλάχιστον και μείωση του περιεχόμενου νερού σε ποσοστά μικρότερα από 10% Σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία (Ευρωπαϊκή, Αμερικάνικη) ο συνδυασμός των παραγόντων θερμοκρασίας (οC) - χρόνου παραμονής σε αυτή την θερμοκρασία (λεπτά, ώρες, ημέρες) είναι απαραίτητος για την ολοκληρωτική καταστροφή των παθογόνων οργανισμών, καθώς και των αυγών των παρασίτων κτλ που περιέχονται στην ιλύ. Σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία θα πρέπει να ακολουθηθούν οι παρακάτω κανόνες: - 80 oC για 10 λεπτά παραμονή τουλάχιστον - 60 οC για 2 ώρες παραμονή τουλάχιστον Επίσης σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία (Ευρωπαϊκή, Αμερικάνικη), ο συνδυασμός των παραγόντων pH και χρόνου παραμονής σε αυτό το pH είναι απαραίτητος για την ολοκληρωτική καταστροφή των παθογόνων οργανισμών, καθώς και για την μη επαναδραστηριοποίηση τους. Σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία θα πρέπει να ακολουθηθεί ο παρακάτω κανόνας: - Ανύψωση και διατήρηση του pH του μίγματος στην τιμή 12 ή μεγαλύτερη για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών