Αρχική Ανάπτυξη ΥδατοκαλλιεργειώνΑΡΘΡΟ ΠΡΩΤΟΣχόλιο του χρήστη ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΥ | 25 Μαΐου 2011, 12:08
Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων OpenGov.gr Ανοικτή Διακυβέρνηση |
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ασφαλείας και Πολιτική Cookies Όροι Χρήσης Πλαίσιο Διαλόγου |
Creative Commons License Με Χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress. |
Τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς είναι από τις πιο υγιείς επιχειρήσεις του νησιού, ίσως και η πιο υγιής, που λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο και προσφέρει εργασία σε δεκάδες κατοίκους, προβολή ελληνικών προϊόντων και του ίδιου του νησιού διεθνώς και υψηλό επίπεδο, αρτιότητα και συνέπεια στις υπηρεσίες που παρέχει. Πέραν του οικονομικού, σε οικολογικό επίπεδο, καλό θα ήταν οι φωνές που ισχυρίζονται ότι τα ιχθυοτροφεία ρυπαίνουν, να επικαλεστούν κάποια επίσημη μελέτη αξιόπιστου φορέα. Εάν υπάρξουν τεκμηριωμένα στοιχεία ότι συμβαίνει κάτι άσχημο περιβαλλοντικά, τότε να αναζητηθούν και να βρεθούν τρόποι λύσης του προβλήματος. Σίγουρα είναι προς όφελος του νησιού να υπάρχουν εκεί τα ιχθυοτροφεία, για την οικονομία του νησιού και της χώρας ολόκληρης, για τη ζωή των κατοίκων της Κεφαλονιάς. Στον κόλπο Αργοστολίου-Ληξουρίου συναντά κανείς δελφίνια, χελώνες καρέτα-καρέτα και πολλά ψάρια που αλιεύονται όλο το χρόνο από οποιονδήποτε. Ποια μόλυνση λοιπόν, ποιο πρόβλημα δημιουργούν τα ιχθυοτροφεία;