Αρχική Ανάπτυξη ΥδατοκαλλιεργειώνΑΡΘΡΟ ΠΡΩΤΟΣχόλιο του χρήστη Παπαδοπουλος Κώστας - Ιχθυολόγος | 25 Μαΐου 2011, 15:43
Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων OpenGov.gr Ανοικτή Διακυβέρνηση |
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ασφαλείας και Πολιτική Cookies Όροι Χρήσης Πλαίσιο Διαλόγου |
Creative Commons License Με Χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress. |
Διαβάζοντας την ΣΜΠΕ που συνοδεύει την ΚΥΑ και ως μη ειδικός, μου βγήκαν κάποιες απορίες: -(σελ. 23): την προώθηση φιλικότερων ως προς το περιβάλλον – θαλάσσιο και υδάτινο – μορφών … Απορία: Δηλαδή το θαλάσσιο δεν είναι υδάτινο; -(σελ. 31): για τον παράκτιο χώρο … και το νησιωτικό χώρο (όπου αναπτύσσονται εντατικές καλλιέργειες ειδών ιχθύων), … Απορία: Στο νησιωτικό δεν αναπτύσσονται εντατικές καλλιέργειες ειδών οστράκων, π.χ. Λέσβος; -(σελ. 34): Η κινητικότητα … τόσο και της παράτασης χρόνου των μισθώσεων μονάδων. Απορία: Αν κατάλαβα καλά, το άρθρο 12 παρ. 21 του ν. 3851/10 μιλάει για συνεκτίμηση στοιχείων ελλείψει χωροταξικού σχεδίου και τίποτα για μισθώσεις … -(σελ. 38): Περιοχές σημειακών χωροθετήσεων Οι περιοχές αυτές θα επιλέγονται … Απορία: Αφού ήδη επιλέχτηκαν και αφορά μόνο υφιστάμενες τι νόημα έχει το «θα»; -(σελ. 47): Κυρίως εκτρέφονται είδη των οικογενειών των Salmonidas, Cyprinidae, Astacidae και πρόσφατα και είδη οξύρυγχου. Απορία: Δεν άκουσαν πουθενά για τις μονάδας χελοκαλλιέργειας; Ούτε για μονάδες κλειστού κυκλώματος για χέλια στην Ελλάδα; -(σελ. 47): Από πότε οι καλλιέργειες σε λιμνοθάλασσες ανήκουν στην θαλάσσια ιχθυοκαλλιέργεια και όχι στην Υδατοκαλλιέργεια εσωτερικών υδάτων; -(σελ.53): Η απόσταση μεταξύ ΠΟΑΥ δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 10 μιλίων σε ευθεία γραμμή. Απορία: Πως αιτιολογείται περιβαλλοντικά αυτή η απόσταση; Με την ευθεία γραμμή υπερπηδούμε και ξηρά; - Στα πλαίσια του ΕΠΑΛ 2000 – 2006 έχουν εκπονηθεί ΠΟΑΥ για τις παρακάτω περιοχές: … Ιονίων Νήσων, … Νότιου Αιγαίου Απορία: Αν δει κανείς το ΕΠΑΛ πουθενά δεν έχει γίνει τέτοια χρηματοδότηση. -(σελ. 58): Ασκεί τη διαχείριση των υποδοχέων … παρακολούθηση των ποιοτικών (… γεύση …) Απορία: Πως γίνεται αυτό; -(σελ. 65): Η χρήση καινοτόμων εφαρμογών … ή η καλλιέργεια οστρακοειδών / (κυρίως μυδιών) στον πυθμένα σε συνδυασμό με την ιχθυοκαλλιέργεια Απορία: Και τα 200 μ. απόσταση οστρακοκαλλιέργειας – ιχθυοκαλλιέργειας που πήγαν; -(σελ. 78): Σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί ως Ενάλιοι Αρχαιολογικοί Χώροι … είναι δυνατή η ίδρυση. Απορία: Και μία Κ.Υ.Α. 1865/2004 τι λέει; Την ξέρουν οι ειδικοί; -(σελ. 80): Παραμένουν τα μειονεκτήματα ανάπτυξης περισσότερων των μια ΠΟΑΥ ανά ΠΑΥ … Απορία: Δηλ. σε τι διαφέρει τελικά η ΠΟΑΥ απ’ την ΠΑΥ; -(σελ. 90): Δείκτης Περιβαλλοντικής Απόδοσης Απορία: Ούτε ο FAO, ούτε η Ε.Ε., ούτε κανείς δεν τον ξέρει. Άκουσαν τίποτα οι συντακτες-ειδικοί για FAO Code of Conduct for responsible fisheries and sustainable aquaculture development.? - Και μια τελευταία απορία: Γιατί 40 στρ. κατά μέγιστο στις μονάδες συμβατικής ιχθυοκαλλιέργειας και 100 στις βιολογικές; Κάθε περιβαλλοντική ερμηνεία δεκτή. Τώρα συνειδητοποίησα ότι έχω πολλές απορίες, όχι λόγω βλακείας, μάλλον λόγω μη ειδίκευσης που οδηγεί και σε απευθείας αναθέσεις! Οι απορίες μου πάνε και στην επιτροπή παραλαβής, τους περιβαλλοντολόγους του ΥΠΕΚΑ και τους ιχθυολόγους του ΥΘΥΝΑΛ. Σιγή ιχθύος! ?