Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 4 Μαΐου 2010, 14:27 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΟΣ

    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟ ΥΜΗΤΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ,ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

  • 4 Μαΐου 2010, 13:42 | Αλεξανδρος Μπαρδάκης

    Το κυνηγι ειναι τροπος ζωης.Σε αυτη την φαση που βρισκεται η κυβερνηση και γενικοτερα η Ελληνικη χωρα/οικονομια , θα επρεπε η αποφαση αυτη να ηταν το τελευταιο ζητημα προς επιλυση, θα ηταν τραγελαφικο να απαγορευσουν το κυνηγι σε βουνα κοντα της πρωτευουσας.Αλλα χωρις τεκμηριωμη επιστημονικη μελετη το ζητημα για την απαγορευση τεινει προς καπου αλλου,μαλλον για συμφεροντα.

  • 4 Μαΐου 2010, 13:57 | ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 .

  • 4 Μαΐου 2010, 12:17 | Γ.ΚΥΡΚΟΣ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΠΟ 30/04/2010.

    Δεν υπαρχει καμια επιστημονικα τεκμηριωμενη μελετη που να σας δινει το δικαιωμα να απαγορευσετε κατι απολυτως νομιμο όπως είναι το κυνηγι.
    Για να παρετε μια αποφαση , θα πρεπει να εχετε λαβει υποψιν την τεκμηριωμενη αποψη ολων των κοινωνικων ομαδων που εκπροσωπειτε και όχι μονο των ομαδων για τις οποιες τρεφετε συμπαθεια.
    Ειστε στην θεση που σας εδωσαν με σκοπο να προασπιζεσθε τα δικαιωματα των πολιτων και στους πολιτες συμπεριλαμβανονται και 250.000 κυνηγοι .
    Δυστυχως η μεχρι τωρα σταση σας δεν θυμιζει δημοκρατια…
    Το προβλημα του ανθρωπου που δεν δεχεται το κυνηγι είναι προβλημα υπαρξης και υποστασης απεναντι στη φυση και το περιβαλλον.
    Το θηραμα , ο θυτης , η ζωη και θανατος είναι αναποσπαστα κομματια της φυσης . Όμως ένα ποσοστο ανθρωπων της σημερινης τσιμεντοποιημενης κοινωνιας μας –με τις δηθεν ευαισθησιες και τις δηθεν οικολογικες ανησυχιες – δεν μπορει να το δεχθει , δεν μπορει να το κατανοησει .
    Αυτό το ποσοστο ανθρωπων δεν μπορει επισης να δεχθει το κυνηγι ενός αγριου ζωου. .Παρ¨ολ¨αυτά , ευκολα καταβροχθιζει το αρνακι η το μοσχαρακι γαλακτος , χωρις να απασχολει το μυαλο του με το πώς βρεθηκε αυτό στο πιατο του.
    Αυτό το ποσοστο ανθρωπων δεν αποτελει αραγε ηθικο αυτουργο της σφαγης ζωων που γεννηθηκαν και δεν προλαβαν ουτε χορταρι να γευτουν (εξ ου και το γαλακτος)?
    Τις τυψεις τις αφηνουν διχως δισταγμο σε αυτόν που θανατωσε το ζωο……
    Αυτό το ποσοστο ανθρωπων με κατηγορει επειδη ειμαι κυνηγος . Επειδη δεν αρνουμε την φυση μου, αλλα αντιθετα ειμαι περηφανος που ειμαι κομματι της .
    Σταματηστε επιτελους να κρυβεστε πισω από το δαχτυλο σας , φτανει πια ! Αφηστε το κυνηγι στην ησυχια του .Γιατι το κυνηγι είναι ενστικτο βαθια ριζωμενο στον ανθρωπο (όπως σε όλα τα σαρκοφαγα –παμφαγα ζωα ) και δεν ξεριζωνεται.
    Απλως η το δεχεσαι η προσπαθεις να το κρυψεις πισω από ψευτοοικολογικες ανησυχιες .
    Αυτό που για σας είναι οικολογια ,για εμας τους κυνηγους είναι η ιδια μας η υπαρξη.
    Το κυνηγι είναι μορφη ελευθεριας ( το πολυτιμοτερο αγαθο ) και δεν θα μας το στερησετε με προσχημα την δηθεν οικολογικη σας συνειδηση και τους ατεκμηριωτους φοβους σας .

    Μετα τιμης

    Γ. Κυρκος

  • 4 Μαΐου 2010, 12:48 | ΓΚΙΝΟΥ ΔΗΜΟΔΘΕΝΗΣ

    Αισχος και ντροπη.
    Ολοκληρο βουνο εδω και χρονια βιαζεται συστηματικα και ασυστολα απο λογης λογης οικοπεδοφαγους, εμπρηστες, ιδοκτητες πολυτελων βιλων, και ερχεται εν μια νυκτι μια εξωκοινοβουλευτικη υπουργος να αγνοησει 250.000 νομιμους πολιτες.
    φασισμος και καθεστωτισμος χαρακτηριζουν την κυρια Υπουργο και του συνεργατες της.
    Φερτε μια μελετη που να αποδεικνυει την αναγκη παυσης του κυνηγιου στον Υμηττο και εμεις θα σας στηριξουμε με ολες μας τις δυναμεις.
    επειδη ομως κατι τετοιο δεν υπαρχει και μας αγνοειται θα σας πολεμησουμε με ολες μας τις δυναμεις.
    το κυνηγι συνυπαρχει απο αρχαιοτατων ετων, ουτε και τοτε πεινουσαν οι κατοικοι της αθηνας και ομως κυνηγουσαν, καθαρματα μας ανεβαζετε, φονιαδες μας κατεβαζετε.
    Αραγε και ο αρχαιος ξενοφων θα ειχε τις ιδιες αποψεις μαζι σας? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΕΛΟΥΣΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ »ΒΑΡΒΑΡΟ ΣΠΟΡ»

  • 4 Μαΐου 2010, 12:17 | moderator

    Κύριε Μανδριλάκο,
    ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλια και τη συμμετοχή σας στη διαβούλευση για το Π.Δ. του Υμηττού.
    Σχετικά με την πολιτική διαχείρισης , έγκρισης ή μη των σχολίων, σας παραπέμπτω στο πλαίσιο διαλόγου: http://www.opengov.gr/home/?page_id=312.
    Έαν πρόκειται για θέμα καθυστέρησης λόγω Σαββατοκύριακου, παρακαλούμε για την κατανόησή σας.
    Moderator της Διαβούλευσης του Π.Δ για τον Υμηττό.

  • 4 Μαΐου 2010, 12:21 | ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΤΟΥ ΠΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ!!ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!

  • 4 Μαΐου 2010, 12:21 | Αναστάσιος Ξένος ΤΕ Δασοποόνος

    Είναι ντροπή να απαγορεύεται το κυνήγι σε μια περιοχή όπως στον Υμηττό χωρίς καμία επιστημονική μελέτη. Κύριοι δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν ότι το κυνήγι επηρεάζει την συγκεκριμένη περιοχή αλλά και γενικότερα όλες τις περιοχές στις οποίες αυτό διεξάγεται. Θέλω επίσης να παρατηρήσω ότι το επίπεδο τον μηνυμάτων οικολογούντών είναι χαμηλό περιέχουν χαρακτηρισμούς υβριστηκούς και απαξιωτικούς για τους κυνηγούς ας σκεφτούν αυτοί οι κύριοι ότι κυνηγός είναι και ο πατέρας τους και ο αδελφός τους στο χωριό, είναι ο χωρικός που του νοικιάζει ένα δωμάτιο όταν πάει διακοπές κτλ είναι άνθρωποι που ζουν μέσα στη φύση. Αν δεν υπήρχε το κυνήγι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είχαν φύγει από τον τόπο τους. Φυσικά τέτοιους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις δεν εκτοξεύουν οι οικολογούντες και σε μεγάλες επιχειρήσεις που μολύνουν το περιβάλλον, που εκχερσώνουν δασικές εκτάσεις, σε αυτούς που χτίζουν αυθαίρετα κτλ εκεί παίζονται μεγάλα συμφέροντα και δεν μπορούν να μιλήσουν το κυνήγι όμως είναι ο εύκολος στόχος. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ. Πρέπει να καταλάβετε ότι οι κυνηγοί είναι αυτοί που προστατεύουν πραγματικά το περιβάλλον είναι αυτοί που θα τρέξουν στις φωτιές θα αναδασώσουν θα βάλουν ποτίστρες και θα προσφέρουν τροφή είναι αυτοί που θα ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  • 4 Μαΐου 2010, 12:27 | ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!!

  • 4 Μαΐου 2010, 12:03 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΤΑΚΟΥΡΑΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!!

  • 4 Μαΐου 2010, 11:53 | Αλέξανδρος Αθανασίου

    Το να απαγορευθεί η θήρα στον Υμηττό δε νομίζω ότι συμβάλλει στην ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ορεινού όγκου – αντιθέτως μάλιστα.

  • 4 Μαΐου 2010, 11:23 | moderator

    Κύριε Μπαρτσίωκα Δημήτρη,
    σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στη διαβούλευση και τα χρήσιμα σχόλιά σας. ¨Οσον αφορά στην αποδοχη ή μή το των παρατηρήσεων, σχολίων κλπ, σας παραπέμπουμε στην σελίδα http://www.opengov.gr/home/?page_id=312, στο πλαίσιο διαλόγου του Opengov, και στους όρους χρήσεις του.
    Επίσης:
    -κάποια υβριστικά μυνήματα, πράγματι έχουν απορριφθεί λόγω της μη συμβατότητας με τα παραπάνω,
    – εφόσον τα μυνήματα είναι σύμφωνα με τους παραπάνω όρους χρήσης, έχουμε τη δυνατότητα να εγκρίνουμε κάποια σχόλια απαντήσεων, που θεωρούμε χρήσιμα για τη διεξαγωγή του δημοκρατοκού διαλόγου.

    Ευχαριστούμε πολύ
    Moderator της Διαβούλευσης του Π.Δ. Υμηττού

  • 4 Μαΐου 2010, 11:46 | Δημήτρης Χρήστου

    Δεν είναι δυνατό να αποφασίζετε την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμμητό έτσι απλά επειδή δεν συμφωνείτε με την θανάτωση των ζώων όταν εσείς οι ίδιοι θανατώνετε κάθε μέρα ζώα για να τα φάτε και να ικανοποιήσετε τον οισοφάγο σας.

    Μήπως νομίζετε ότι επειδή αγοράζετε τα κοτοπουλάκια, τα προβατάκια, τα γουρουνάκια, τα ψαράκια και τις αγελαδίτσες νεκρές, δεν τα έχει σκοτώσει κάποιος άλλος για εσάς;

    Ποιος σας είπε πως μπορείτε να φέρνετε σε διαβούλευση μία πρόταση χωρίς να τη συνοδεύετε από αντίστοιχες μελέτες;

    Ζητώ να αποσυρθεί άμεσα η παράγραφος 3 του άρθρου 7.

  • 4 Μαΐου 2010, 11:40 | ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

    Δεν συμφωνώ με την απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό ζητώντας να απαλειφθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του Π.Δ για την προστασία του Υμηττού.
    Σήμερα έκλεισε ο Υμηττός αύριο θα κλείσει κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδος.Αν όχι όλη η Ελλάδα.Έχετε μελέτες ή άπλα φταίει πάλη το ΚΥΝΗΓΙ;

  • 4 Μαΐου 2010, 11:31 | ΡΟΥΣΣΟΣ ΝΙΚΟΣ

    ΥΜΗΤΤΟΣ
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!!

  • 4 Μαΐου 2010, 11:36 | Γιώργος Παπαντωνίου

    Είναι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ από την εποχή που η κυρία υπουργός πήγαινε σχολείο. Όταν εμείς αγωνιζόμασταν για τον Σοσιαλισμό, αγωνιζόμασταν για την δημοκρατία και τη κοινωνική δικαιοσύνη. Εάν ήθελε να μου απαγορεύσει το κυνήγι, ας φρόντιζε πρώτα να μου παρουσιάσει μία μελέτη ή μία απόφαση της ευρωπαϊκής ένωσης που το ορίζει.

    Κυβέρνηση με υπουργούς που αποφασίζουν και διατάσουν εγώ πάντως δεν πρόκειται να ξαναψηφίσω ποτέ μου.

  • 4 Μαΐου 2010, 10:10 | ΡΟΥΣΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    <>
    Δέν συμφωνώ με την απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό ζητόντας να απαλειφθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του Π.Δ για την προστασία του Υμηττού.
    Σήμερα έκλεισε ο Υμητός άυριο θα κλείσει κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδος.

  • 4 Μαΐου 2010, 10:35 | ΜΟΥΣΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

    κ.ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ,
    ΕΙΜΑΙ 35 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΕ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ!

    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ!
    ΟΤΑΝ ΣΤΑ 16 ΜΟΥ ΠΡΩΤΟΠΗΓΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΥΝΗΓΟ ,ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΙΩΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ.ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΞΕΝΥΧΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΟΤΙ ΒΑΖΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ(ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,ΤΣΙΓΑΡΑ,ΠΟΤΑ…)ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΒΗΧΤΩ.ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.ΣΤΑ 18 ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ, ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΟ.ΕΓΙΝΑ ΚΑΙ ΖΩΟΦΙΛΟΣ!ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ!ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ 3 ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ!ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ!Ε,ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΟΤΙ Ο ΥΙΟΣ ΜΟΥ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!!

    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ!ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ!!!ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!
    Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ,ΜΕ ΘΙΓΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ!ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΑΜΕ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ,ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ?ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΔΑΣΟΣ Ή ΧΩΜΑ!ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ 240.000 ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΣΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.ΜΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ!

    ΦΙΛΙΚΑ
    ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΗΣ

  • 4 Μαΐου 2010, 10:03 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΙΑΓΚΙΝΗΣ

    Το κυνήγι εξασκείται στην Ελληνική ύπαιθρό εδώ και εκατοντάδες – χιλιάδες χρόνια. Το κυνήγι και ο κυνηγός είναι ανάμεσα στα πρώτα και άμεσα θύματα της ακατάσχετης τσιμεντοποίησης, μόλυνσης και καταστροφής του περιβάλλοντος. Ποιος κυνηγός δεν θα σοκαριζόταν εάν ανακάλυπτε ότι η ορεινή και νησιώτικη πέρδικα είναι υπό εξαφάνιση? Και το ίδιο ισχύει με όλα τα θηρεύσιμα είδη τη μπεκάτσα, το ορτύκι, τη φάσα, το λαγό, το γουρούνι κλπ. Όλοι οι κυνηγοί ΠΟΝΑΜΕ όταν η χρονιά κλείνει με φτωχά κυνηγετικά αποτελέσματα. Αυτοί που αντιλαμβάνονται στο πετσί τους πρώτοι από όλους τη μείωση των πληθυσμών είναι οι κυνηγοί.

    Δεν είναι λοιπόν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΔΙΚΑΙΟ να υποβαθμίζει κανείς και να υπο-εκτιμά το ευρύτατο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας που από «πάππου προς πάππου» λατρεύει τη κυνηγετική δραστηριότητα.

    Στη χώρα μας κάθε χρόνο εκδίδονται περί τις 250000 άδειες κυνηγίου, ενω η ευρύτερη κυνηγετική οικογένεια είναι πολύ μεγαλύτερη. Υπολογίζεται οτι η συμβολή του κυνηγετικού κλάδου (καταστήματα κυνηγετικών ειδών λιανικής, βιοτεχνίες μεταποίησης κυνηγετικών ειδών, εκτροφή, ζωοτροφές, φάρμακα, πανσιόν κυνηγετικών σκυλιών, αυτοκίνητα 4χ4, καύσιμα, ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ )στην εθνική οικονομία ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ. Σε χρόνους οικονομικής εξαθλίωσης και χρεοκοπίας θα πρέπει να σκεφτόμαστε περισσότερο προς τη κατεύθυνση της στήριξης, ανάπτυξης και ορθής διαχείρισης του κυνηγίου παρά οτιδήποτε άλλο. Αυτό μας υπαγορεύει η κοινή λογική.

    Είναι σημαντικό να τονίσουμε εδώ το γεγονός ότι ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΜΠΙ. Είναι τρόπος ζωής, είναι παράδοση, είναι κοινωνική ταυτοποίηση, είναι κοινωνική συναναστροφή, είναι κουλτούρα, είναι εργασία και είναι και μέσο επιβίωσης. Για όλους τους κυνηγούς στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Ασία το κυνήγι αποτελεί το ΕΚΛΕΚΤΟΤΕΡΟ ΕΔΕΣΜΑ. Αποτελεί το ΕΚΛΕΚΤΟΤΕΡΟ ΔΩΡΟ όταν αυτό δωρίζεται από τον κυνηγό σε φίλους ή σε συγγενείς. Και αυτό διότι η απόκτηση του προϋποθέτει την εμπλοκή του κυνηγού σε μια ολόκληρη διαδικασία και απαιτείται ένα προσωπικό «commitment» και μια θυσία χρόνου από αυτόν.

    Στην εποχή των Super και Hyper Markets όπου τα πάντα παράγονται και καταναλώνονται μαζικά προκειμένου να επιτευχθούν «οικονομίες κλίμακος» το κυνήγι είναι εδώ προκειμένου να μας θυμίζει ότι είμαστε σάρκα, αίμα και συναίσθημα και όχι νούμερα και εικόνες. Συνεπώς η κατηγορία ότι ο κυνηγός σκοτώνει από χόμπι καταδεικνύει την ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ, την ΑΓΝΟΙΑ αλλά και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ του υποκειμένου.

    Δεν είναι λοιπόν ορθολογικό να χλευάζει κανείς ένα τεράστιο και ενεργό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας καταπατώντας του ένα στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα και ελευθερία. Το δικαίωμα να κυνηγήσει ελεύθερα στην χώρα του θηράματα ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΑΡΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΛΑΟΥ.

    Υπάρχουν συμπολίτες μας που δηλώνουν «χορτοφάγοι». Κανένας δεν τους κατηγορεί γιαυτήν τους την επιλογή. Είναι όμως απαράδεκτο να θέλουν να επιβάλλουν τον τρόπο σκέψη τους στους άλλους ή να απαγορεύουν στους συμπολίτες τους να είναι τρέφονται με κρέας. Υπο αυτή τη λογική και με δεδομένο οτι δεν υπάρχει καμιά επιστημονική μελέτη που να αποδεικνύει οτι η άσκηση θήρας στον Υμηττό απειλεί την βιοποικιλότητα ή το φυσικό περιβάλλον του βουνού θεωρώ οτι απο το άρθρο 7 του παρόντος σχεδίου θα πρέπει να αφαιρεθεί το σημείο που προτείνει απαγόρευση της θήρας στο σύνολο του ορεινού όγκου του Υμηττού.

  • 4 Μαΐου 2010, 09:44 | Μαραγκός Γιώργος

    Kα Υπουργέ,
    Αναλογιστείτε τις συνέπειες της άρσης της κυνηγετικής δραστηριότητας στο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον, την συνεισφορά των κυνηγετικών οργανώσεων, τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους στην βελτίωση των βιοτόπων, τις αυτόβουλες δράσεις και πρωτοβουλίες των συλλόγων (θηροφυλακή, αναδασώσεις,αναπληθυσμός βιοτόπων, σπορές, κοινωνικό εργο, κ.α.).
    Μην αποξενώνεται το κυνηγό απο το κοινωνικό σύνολο… ο κυνηγος είναι μέρος της δράσης που θα αποφέρει αποτελέσματα,είναι μέσα στη φύση, βιώνει το περιβάλλον…
    Σας προτείνω λοιπόν να απαλειφθεί η παρ 3 του Άρθρου 7 του ΠΔ για την προστασία του Υμηττου και να συνεργαστείτε με τους κυνηγετικού συλλόγους ωστε να κρίνετε εκ του αποτελέσματος της συνεργασίας.

  • 4 Μαΐου 2010, 09:52 | Νικολαος Αντωνιαδης

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7, ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3,
    OXI σε οτι δοιποτε αλλαγες που καποιοι παιρνουν βλεποντας μονοπλευρα τα πραγματα χωρις πολλες σκεψεις , αγνοοντας τα πιστευω και τις αντιλιψεις των αλλων!!
    σκοπευωντας ΔΗΘΕΝ σε οικολογια,
    οικολογοι οι οποιοι δεν πατησαν ποτε σε δαση, ουτε σε δυσβατα μονοπατια! εξερευνοντας την φυση.
    την ΦΥΣΗ μονο απο φωτογραφιες,και σε απελλευθερωση αγριας πανιδας ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ (ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ)
    ουτε προσφεροντας στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ αυτης της χωρας οπως κανουν οι κυνηγοι!!
    ΤΑ ΛΕΦΤΑ που δινονται απο ΕΜΑΣ για την ΦΥΣΗ , σε ΒΙΟΤΟΠΟΥΣ σε απελλευθερωσεις ΘΥΡΑΜΑΤΩΝ, σε ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΑΠΟ ΟΠΛΑ εως ΡΟΥΧΙΣΜΟ.
    ΡΟΥΧΙΣΜΟ τον οποιο δεν θα παρουν κανενας οικολογος και κανενας ΥΠΟΥΡΓΟΣ, βοηθοντας μαγαζια ανθρωπους και οικογενειες!!
    ΒΕΝΖΙΝΕΣ -ΔΙΟΔΙΑ!!! γιατι το ΡΗΜΑΔΙ το ΧΟΜΠΙ μας η΄ ΚΑΨΟΥΡΑ μας το ΚΕΦΙ μας ,ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΥΤΕ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΟΥΤΕ ΣΕ ΔΙΟΔΙΑ,
    ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ!!!!!!!!
    και αφου κανουμε αυτα τα χιλιομετρα στα μερη που παμε τα ΛΕΦΤΑ που αφηνουμε σε ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΟΥΖΕΡΙ ΦΟΥΡΝΟΥΣ και ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ , αυτα κανουν την οικονομια τις ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΛΥΤΟΥΡΓΙΚΗ!!!
    χωρις ολα αυτα, ΟΛΑ αυτα τα μαγαζια τις επαρχιας και ολες αυτες οι οικογενιες αν ΔΕΝ κλεισουν σιγουρα θα ΖΟΡΙΣΤΟΥΝ,γιατι σε ενα ΣαββατοΚυριακο βγαζουν τοσα,οσα δεν βγαζουν ολη την εβδομαδα!!
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!

  • 4 Μαΐου 2010, 09:11 | Νικολαος Αντωνιαδης

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7, ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3,
    OXI σε οτι δοιποτε αλλαγες που καποιοι παιρνουν βλεποντας μονοπλευρα τα πραγματα χωρις πολλες σκεψεις , αγνοοντας τα πιστευω και τις αντιλιψεις των αλλων!!
    σκοπευωντας ΔΗΘΕΝ σε οικολογια,
    οικολογοι οι οποιοι δεν πατησαν ποτε σε δαση, ουτε σε δυσβατα μονοπατια! εξερευνοντας την φυση.
    την ΦΥΣΗ μονο απο φωτογραφιες,και σε απελλευθερωση αγριας πανιδας ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ (ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ)
    ουτε προσφεροντας στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ αυτης της χωρας οπως κανουν οι κυνηγοι!!
    ΤΑ ΛΕΦΤΑ που δινονται απο ΕΜΑΣ για την ΦΥΣΗ , σε ΒΙΟΤΟΠΟΥΣ σε απελλευθερωσεις ΘΥΡΑΜΑΤΩΝ, σε ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΑΠΟ ΟΠΛΑ εως ΡΟΥΧΙΣΜΟ.
    ΡΟΥΧΙΣΜΟ τον οποιο δεν θα παρουν κανενας οικολογος και κανενας ΥΠΟΥΡΓΟΣ, βοηθοντας μαγαζια ανθρωπους και οικογενειες!!
    ΒΕΝΖΙΝΕΣ -ΔΙΟΔΙΑ!!! γιατι το ΡΗΜΑΔΙ το ΧΟΜΠΙ μας η΄ ΚΑΨΟΥΡΑ μας το ΚΕΦΙ μας ,ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΥΤΕ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΟΥΤΕ ΣΕ ΔΙΟΔΙΑ,
    ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ!!!!!!!!
    και αφου κανουμε αυτα τα χιλιομετρα στα μερη που παμε τα ΛΕΦΤΑ που αφηνουμε σε ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΟΥΖΕΡΙ ΦΟΥΡΝΟΥΣ και ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ , αυτα κανουν την οικονομια τις ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΛΥΤΟΥΡΓΙΚΗ!!!
    χωρις ολα αυτα, ΟΛΑ αυτα τα μαγαζια τις επαρχιας και ολες αυτες οι οικογενιες αν ΔΕΝ κλεισουν σιγουρα θα ΖΟΡΙΣΤΟΥΝ,γιατι σε ενα ΣαββατοΚυριακο βγαζουν τοσα,οσα δεν βγαζουν ολη την εβδομαδα!!
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!

  • 4 Μαΐου 2010, 09:17 | Nikolaos Bailas

    Αξιότιμοι κυριοι της κυβερνησης,
    σωστα κινηστε για την βιωσιμη αναπτυξη και το περιβαλλον, πρεπει ομως να στραφειτε στους πραγματικα υπαίτιους….και σιγουρα δεν ειναι οι κυνηγοι αυτοι. Ο κυνηγος προστατευει τη φυση, νοιαζεται για αυτην καθως είναι ο μόνος που βρισκεται και πραττει στο φυσικο περιβαλλον και οχι σε ενα γραφειο…δεν ειναι κυριοι ο κυνηγος το προβλημα αλλα η λυση (και αναξιοποίητη, συνεργαστείτε με το κυνηγο και θα δείτε τα ωφέλη, μην γυρνάτε την πλάτη σας)… χωρις καμια χρηματοδοτηση προς τους κυνηγετικους συλλογους απο την κυβερνηση, είναι αυτοι που έχουν να αναδείξουν πλήθος εργων και ενεργειών υπερ του φυσικου περιβαλλοντος…μακαρι να ηταν ολο το χρονο οι κυνηγοί στην υπαιθρο..αναλογιστείτε τα οικονομικά ωφέλει στις τοπικες κοινωνίες, την προστασια των δασών απο τις φωτιές και πολλά αλλα…Να απαλειφθεί λοιπόν η Παρ 3 του Αρθρου 7 …

    Ευχαριστώ πολύ..

  • 4 Μαΐου 2010, 09:44 | Stathis

    ΤΡΟΜΕΡΗ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ!
    ΛΕΙΠΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ΝΟΜΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΤΤΕΙ Η ΠΛΗΜΕΛΛΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ.

  • 4 Μαΐου 2010, 08:53 | ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Καλημέρα σας
    Σίγουρα οι νόμοι δημιουργήθηκαν για να τηρόυνται και όχι για να καταστρατηγούνται.
    Τα αποτελέσματα της καταστρατήγησης των νόμων μας έχουν φέρει σε αυτά τα αδιέξοδα σαν χώρα και έχουν ρίξει τη ψυχολογία του κόσμου στο κατώτατο βαθμό.
    Προσπαθήστε μέσα απο τα νομοθετήματα να τηρούνται οι κανόνες και οι λειτουργίες του πολιτεύματος.
    Με την απαγόρευση του κυνηγίου δεν θα καταφέρεται τίποτα περισσότερο απο μια ακόμα μαχαιριά σε αυτούς τους ρομαντικούς που περπατούν στη φύση που έχει απομείνει στην Αττική και τη προστατεύουν απο όλους τους τιμητές του περιβάλλοντος που έχουν φτάσει την «υποτιθένη φύση» απο την πλευρά της Αθήνας στη κορυφή σχεδόν του Υμηττού.
    Πραστατέψτε λοιπόν τη φύση μέσα απο υπάρχοντες μηχανισμούς προστασίας και λειτουργίας του κυνηγίου και όχι μέσα απο απαγορεύσεις που θυμίζουν Κα Μπιρμπίλη άλλες εποχές.
    Νομίζω ότι θα έπρεπε να είχατε διδαχθεί απο τη συμετοχή σας στα ευρωπαικά δρώμενα πως αντιμετωπίζεται η λειτουργία του κυνηγίου σε άλλες χώρες .
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Αλεξίου Δημήτρης
    Παιανία Αττικής

  • 4 Μαΐου 2010, 08:49 | baggelis

    Αν ειναι δυνατον,ένας ακομα αποκλεισμός….να καταργηθει η παρ.3 του αρθρου 7….και ας θιγούν αυτοί που πραγματικά επιφέρουν καταστροφές στο περιβάλλον, αυτοί που έχουν τα οικονομικά ωφέλη και κανενας δεν τους αγγίζει, αυτοί που ρυπαίνουν και κανουμε τα στραβά ματια, αυόί ποι πράττουν χωρίς κανόνες και όρια….

  • 4 Μαΐου 2010, 08:03 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Π.

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΥΣ.
    ΜΕΛΟΣ Κ.Σ.ΣΥΡΟΥ

  • 4 Μαΐου 2010, 08:19 | ΦΩΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
    Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε απαγόρευση της θήρας.
    Καλό θα ειναι αυτοί που σας συμβουλεύουν να σας δείχνουν ολες τις αποφάσεις & τις οδηγίες τυης Ε.Ε σύμφωνα με τις οποίες το κυνήγι ειναι μέτρο διαχείρισης.

  • 4 Μαΐου 2010, 07:27 | Νίκος Αγγέλου

    Το Κυνήγι -που είναι δικαίωμα του Έλληνα πολίτη – αν ασκείτε σύμφωνα με τους αυστηρότατους νόμους που ισχύουν στη χώρα μας όχι μόνο δεν αποτελεί κίνδυνο για το περιβάλλον αλλά και βοηθά στην πρόληψη κινδύνων.
    Η οδηγία 79/409/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί της διατηρήσεως των αγρίων πτηνών,αναφέρει:1.5.5 Η αειφόρος θήρα μπορεί να αποβεί επωφελής σε ότι αφορά τη διατήρηση των ενδιαιτημάτων μέσα στις περιοχές και γύρω από αυτές.
    Σαν πολίτης αυτής της δημοκρατικής χώρας και κυνηγός κ χρήστης αυτής της περιοχής, δεν μπορώ να αποδεχθώ νέες πρόσθετες απαγορεύσεις θήρας ,που επιχειρούνται αυθαίρετα και αναιτιολόγητα, και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.

  • 3 Μαΐου 2010, 23:22 | Μαρία Μ.

    Οι κυνηγοί θα μπορούσαν να προστατεύσουν και αλλιώς τη φύση. Δεν κυνηγάνε για να διατηρήσουν τον σωστό πληθυσμό των ειδών, αλλά για πλάκα. Αυτός ο έλεγχος του αριθμού των ζώων μπορεί να γίνει και μεάλλους τρόπους σε συνεργασία με κέντρα προστασίας άγριας ζωής της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι κυνηγοί μπορούν να κρεμάσουν τα όπλα τους και να συνεχίσουν να προστατεύουν τη φύση με ό,τι άλλο κάνουν χωρίς όπλο στο χέρι.
    Όποιος κυνηγάει το κάνει απο χόμπι και έχει την επιλογή να κυνηγήσει. Το ζώο που σκοτώνεται δεν έχει άλλη επιλογή εκτός απο το να πεθάνει, και χωρίς να το χαίρεται καθόλου. Δεδομένου οτι δεν τίθεται θέμα επιβίωσης το κυνήγι πλέον αποτελεί, όχι πολιτιστικό κληροδότημα των πατεράδων μας, αλλά ντροπή και όνειδος για το ανθρώπινο είδος. Τέλος, υπάρχει και μία τρίτη επιλογή: Αντί για όπλο, κρατήστε στα χέρια σας μία φωτογραφική μηχανή. Έτσι δεν θα καταστρέφετε την ομορφιά που εσείς οι ίδιοι υμνείτε.

  • 3 Μαΐου 2010, 23:57 | Δουλαβέρη Α.

    Θεωρώ και εγώ ότι το κυνήγι πρέπει να απαγορευτεί.
    Σίγουρα το κυνηγητικό ένστικτο υπάρχει στους ανθρώπους. Πια όμως στον πολιτισμένο άνθρωπο σημειώνεται ως ένα ένστικτο πρωτόγονο, μιας και πια δεν καλυπτεται η ανάγκη της επιβίωσης από αυτό,ο άνθρωπος δηλαδή κυνηγά όχι για να έχει τροφή ή ένδυση αλλά για διασκέδαση.
    Η φύση εξάλλου έχει τους δικούς νόμους και μέσα από την φυσική επιλογή «αποφασίζει» για τον πληθυσμό που θα επιβιώσει και που.

  • 3 Μαΐου 2010, 22:47 | Παπαγεωργίου Γ.

    Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

    Μετά λύπης μου παρατηρώ, ότι τα τελευταία χρόνια το επίσημο ελληνικό κράτος, προσπαθεί να προστατέψει την ελληνική φύση υιοθετώντας παντελώς λανθασμένες τακτικές και προτάσεις .
    Η ολοκληρωτική απομάκρυνση του πληθυσμού από την ελληνική ύπαιθρο και η πλήρης μουσειοποίηση της τελευταίας, κάθε άλλο παρά θα βοηθήσουν την κατάσταση. Όταν, ο μέσος έλληνας πολίτης έχει αποστασιοποιηθεί και αποξενωθεί από την πραγματικότητα της ελληνικής υπαίθρου, όχι μόνο αδυνατεί να την προστατέψει, αλλά πολλές φορές την θέτει σε άμεσο κίνδυνο εν αγνοία του. Το κυνήγι αποτελεί μια δραστηριότητα η οποία φέρνει σε άμεση επαφή άνθρωπο και φύση. Ο κυνηγός, μαθαίνει από τα πρώτα του βήματα να προστατεύει το περιβάλλον, αφού αυτό αποτελεί το χώρο για την πραγματοποίηση των εξορμήσεών του. Κάθε μέλος της ελληνικής πανίδας, έχει μια σειρά από ανάγκες για τροφή, κάλυψη, αναπαραγωγή κ.λ.π. τις οποίες πρέπει να ικανοποιεί το οικοσύστημά του. Οι ανάγκες αυτές , αποτελούν βίωμα για το εκάστοτε άτομο, που προσπαθεί να ασχοληθεί με την κυνηγετική δραστηριότητα , γιατί μόνο εφόσον κατανοήσει πλήρως την καθημερινότητα του θηράματος, θα μπορέσει να έρθει σε οπτική επαφή μαζί του. Η συμπεριφορά της άγριας ελληνικής πανίδας είναι τελείως διαφορετική από την εικόνα που παρουσιάζουν τα περιστέρια της πλατείας Συντάγματος. Για αυτό και η επαφή με το θήραμα στο φυσικό του περιβάλλον, αποτελεί την ύψιστη «ηδονή» για τον έλληνα κυνηγό. Η εικόνα του κυνηγού-δολοφόνου που καταφεύγει στην ελληνική φύση με αυτοσκοπό το πλιάτσικο εναντίον της άγριας πανίδας, πρέπει να απομυθοποιηθεί. Το γεγονός ότι κάποιοι ξεκινούν από την τσιμεντούπολη Παρασκευή βράδυ με σκοπό να κάνουν 400 χλμ, για να καταφέρουν το χάραμα του Σαββάτου να ακούσουν την λαλιά της πέρδικας, σε κάποια απόκρημνη χαράδρα στις κορυφές της Πίνδου, παρουσιάζει επακριβώς το κατά πόσο ένας κυνηγός βγαίνει στο βουνό για περισυλλογή «κρέατος». Το ίδιο συμβαίνει και με άτομα που παραμένουν για ώρες ακίνητα σε παγωμένους βάλτους, με σκοπό και μόνο μια πιθανή συνάντηση με κάποιο υδρόβιο, ή με κυνηγούς που διασχίζουν επί ώρες τις ηλιοκαμένες ξερολιθιές της Μάνης για μια συνάντηση με κάποιο ορτύκι.
    Οι κυνηγοί είναι εκείνοι, οι οποίοι κάθε καλοκαίρι επαγρυπνούν στα βουνά για πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών. Είναι εκείνοι που κάθε φορά του ο χειμώνας είναι βαρύς, θα αφήσουν το όπλο στο σπίτι και στον ώμο θα πάρουν ένα τσουβάλι με τροφές για τα ζώα του δάσους. Είναι εκείνοι που θα οργανώσουν δενδροφυτεύσεις (χωρίς την παρουσία των καναλιών) και σπορές φυτών που θα προσφέρουνε τροφή στα αγρίμια του βουνού. Αυτοί που κάθε χρόνο προσφέρουν ένα σημαντικό ποσό από το υστέρημα τους για την πραγματοποίηση διαφόρων φιλοθηραματικών δραστηριοτήτων(εμπλουτισμοί θηραμάτων, σπορές στο βουνό κ.λ.π). Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, το μόνο όργανο που περιπολεί στην ελληνική ύπαιθρο, και προστατεύει την πανίδα, οδηγώντας στη δικαιοσύνη διαφόρους παρανόμους που τη λυμαίνονται (λαθροθύρες κ.λ.π), είναι η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή , η οποία αποτελείται από προσωπικό και οχήματα που χρηματοδοτούνται εξολοκλήρου από χρήματα κυνηγών και δεν καταναλώνει ούτε ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης, μεγάλο τμήμα του ποσού που καταβάλλεται για την έκδοση κυνηγετικών αδειών, προσφέρεται στο κράτος.

    Σε αντίθεση με τα παραπάνω, όλο και περισσότερο βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, οικολογικές οργανώσεις που ξεπηδούν από το πουθενά να αναζητούν επίμονα «πράσσινες επιδοτήσεις» οι οποίες κάθε άλλο παρά για σκοπούς που βοηθούν το περιβάλλον χρησιμοποιούνται. Η εσκεμμένη προβολή εικόνων που παρουσιάζουν το κυνήγι σαν την κύρια πληγή για το περιβάλλον, αποτελούν πλέον σύνηθες φαινόμενο. Η καταστροφή των ελληνικών οικοσυστημάτων από τις πυρκαγιές και την αλόγιστη χρήση δηλητηρίων-φυτοφαρμάκων, δεν ακούγεται ούτε σαν ιδέα. Οι βίλλες που ξεφυτρώνουν στη μέση του πουθενά και καταστρέφουν το περιβάλλον ύπαρξης της άγριας ζωής, αλλά και η και συνεχόμενες εκχερσώσεις τμημάτων δάσους με σκοπό την απέραντη μονοκαλλιέργια, δεν αγγίζουν κανένα. Το ίδιο και παράνομες χωματερές και χώροι αποκομιδής μπάζων που ξεφυτρώνουν στη μέση του πουθενά και κάθε είδους καταπάτηση δασικών εκτάσεων.
    Το γεγονός, ότι το κυνήγι βάλλεται ακόμη μία φορά, σαν η κύρια αιτία του κακού μπορεί να εξηγηθεί πολύ εύκολα. Διακοπή του κυνηγιού, συνεπάγεται και πλήρη απομάκρυνση των «διαφόρων ενοχλητικών» μέσα από τα πόδια αυτών που πάντα εποφθαλμιούν τη μονάκριβη ελληνική ύπαιθρο. Έτσι, και στον Υμηττό, ο κυνηγός θα είναι αυτός που θα καταγγείλει το αυθαίρετο που ξεφύτρωσε στη μέση του πουθενά, αυτός που θα ειδοποιήσει για μια εστία φωτιάς που ξεπήδησε μέσα στα ξερόκλαδα της απέναντι πλαγιάς. Αυτός που θα εμποδίσει ενέργειες απόρριψης μπάζων, παράνομης υλοτομίας, βόσκησης στα καμένα κ.λ.π. και γενικά αυτός που θα εμποδίσει κάθε είδους ενέργεια που γίνεται ενάντια στο δάσος και το φυσικό τοπίο, αφού το τελευταίο αποτελεί για αυτόν, ένα δεύτερο σπίτι, έναν γενικότερο τρόπο ζωής. Επίσης, είναι αυτός που θα ορθώσει το ανάστημα του μπροστά σε διάφορα οικολογικά σχέδια «πράσινης ανάπτυξης» , που στο βωμό των παχυλών επιδοτήσεων , δεν το έχουν σε τίποτα να θυσιάσουν τεράστιες εκτάσεις φυσικού πλούτου της χώρας μας. Ο κυνηγός , είναι αυτός που θα κάνει όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα, γιατι πολύ απλά, αυτός βρίσκεται «εκεί». Αυτός είναι που πατάει κάθε πιθαμή από όλες τις εσχατιές τις ελληνικές υπαίθρου, από την Ψηλορείτη μέχρι τα σύνορα της Ροδόπης, αυτός που βιώνει την ελληνική φύση και όχι ο «οικολόγος » του καναπέ που γνωρίζει τα πάντα για την βιοποικιλότητα της χώρας μας επειδή το προηγούμενο βράδυ είδε ένα ντοκιμαντέρ με αφρικάνικους κροκόδειλούς και ελέφαντες στο CNN.

    Κύριοι, το μέλλον του Υμηττού και ταυτόχρονα της ελληνικής υπαίθρου θα κριθεί από τις ενέργειές σας. Μην τον οδηγήσετε στην υποβάθμιση και συνάμα την καταστροφή του. Η εγκατάλειψη οδηγεί σε καταστροφή

  • 3 Μαΐου 2010, 21:29 | κοτσιας λουκας

    Να μην απαγορευθει το κυνηγι στον υμμητο.

    Κοτσιας Λουκας.

  • 3 Μαΐου 2010, 21:22 | ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

    KYNHΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
    ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
    ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
    ΕΔΡΑ: KAΣΣΑΝΔΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
    ΤΗΛ.FAX 2374023397

    Κασσάνδρεια 3/5/2010
    Αριθ.Πρωτ 22/3-5-10

    Θέμα : ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ Π. Δ/ΤΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

    Kυρία Υπουργέ.
    Είμαστε ένας μικρός Κυνηγετικός Σύλλογος μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων & μακριά από τον ορεινό όγκου του Υμηττού .
    Όμως η περιοχή στην οποία εδαφικά ανήκουμε έχει πολλά κοινά με το περιαστικό δάσος του Υμηττού & μην ξεχνάτε το γεγονός ότι & εμείς είχαμε πληγεί από καταστροφική πυρκαγιά πριν 4 χρόνια.
    Ο κυνηγετικός μας σύλλογος εκτός των μονίμων μονάδων εθελοντών πυροσβεστών που διέθεσε τότε – & μονίμως έχει σε επιφυλακή – συμμετείχε & συμμετέχει με δικό του πυροσβεστικό όχημα στην φύλαξη ,& στην πρόληψη πυρκαγιών.
    Σε συνεργασία με το αρμόδιο Δασαρχείο απαγορεύσαμε για 2 έτη την Θήρα στην καμένη περιοχή & ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε πλήθος ενεργειών με σκοπό την βοήθεια του θηραματικού κεφαλαίου & για την βελτίωση βιοτόπων.
    Επιπλέον με συνεχείς δενδροφυτεύσεις & επαναληπτικές ετήσιες σπορές αλλά& εγκατάσταση ομβροδεξαμενών και ποτιστριών για τα είδη της άγριας πανίδας, καταφέραμε να επαναφέρουμε την πανίδα στην καμένη περιοχή.
    Πρόσφατη μελέτη για την «πληθιασμιακή επανάκαμψη του λαγού σε καμένη περιοχή» σε συνεργασία με θηραματολόγο-βιολόγο οποία δημοσιεύθηκε από την ΣΤ ΚΟΜΑΘ αποτέλεσε μπούσουλα πανευρωπαϊκά για παρόμοιες περιπτώσεις πυρκαγιών.
    Αυτό που τελικά θέλουμε να πούμε είναι πως η σωστή συνεργασία με τους αρμοδίους φορείς (Νομαρχία, Δήμαρχοι, δασαρχεία, ΚΣΕ, Δ ΚΟΣΕ, τοπικοί κυνηγετικοί σύλλογοι),οι συντονισμένες δράσεις ,& ο διάλογος θα αποτελούσαν την αρχή για να βρεθεί μια δημιουργική αλλά & βιώσιμη λύση για το οξύ πρόβλημα διαχείρισης του ορεινού όγκου.
    Το ξέρετε πολύ καλά ότι οι κυνηγοί είναι το εξιλαστήριο θύμα της υπόθεσης & δεν είναι αυτοί που πραγματικά ευθύνονται , για τα οικιστικά τερατουργήματα ,που γίνονται μετά από τους «κατά παραγγελία» αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων (ειδικά μετά από πυρκαγιές).
    Θα θέλαμε να πιστεύουμε πως θα ξανασκεφτείτε σοβαρά την κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 7του σχεδίου Π. Δ/τος και την διατήρηση του καθεστώτος κυνηγίου όπως ισχύει σήμερα ,που αλώστε απαγορεύει το κυνήγι σε έκταση άνω του 50% της εν λόγω περιοχής.
    Ας ελπίσουμε πως αυτή η διαβούλευση δεν αποτελεί προπομπό για την σταδιακή – μέσω μορφής ζωνών προστασίας – & προοδευτική, απαγόρευση του κυνηγίου ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος των αντικυνηγών που είναι η συνεχής συρρίκνωση του κυνηγετικού χώρου.

    Με τιμή
    Για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κασσάνδρας

    Ο πρόεδρος Ο γ. γραμματέας.

    ΛΟΥΚΟΒΙΤΗΣ ΑΝ. ΣΚΙΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠ.

  • ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΘΗΡΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΜΑΣ.

  • ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

  • 3 Μαΐου 2010, 21:30 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΦΑΣ

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΑΙ ΜΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

  • 3 Μαΐου 2010, 21:50 | Γιάννης Κλάδης

    Αξιότιμη κυρία υπουργέ,
    θέλω να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου για την απαγόρευση του κυνηγίου στον ορεινό όγκο του Υμητού.
    Με καλύπτει απόλυτα το κείμενο θέσης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας επί του σχεδίου
    Προεδρικού Διατάγματος του Υ.Π.Ε.Κ.Α. με θέμα: ‘‘Προστασία ορεινού όγκου
    Υμητού’’, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση

  • 3 Μαΐου 2010, 20:22 | ΔΑΛΕΖΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

    Επιτέλους ας σταματήσει αυτή η αστιότητα με τις απαγορεύσεις για το κυνήγι.Το κυνήγι και ο κυνηγός δεν είναι το πρόβλημα αλλά μέρος της λύσης για κάθε μορφή απειλής της φύσης.Αυτός ο παράλογος οικοφασισμός της Ελλάδας δεν έχει καμία λογική με όσα συμβαίνουν στην πολιτισμένη Ευρώπη και μιλώ βέβαια για την στενή συνεργασία των κυνηγών και των οικολογικών ομάδων.Για να πω και τα πράγματα με το όνομα τους οι κυνηγοί μιλήσαμε πρώτοι, χρόνια πριν, για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος(βλέπετε Δαρβίνος,Τζέιμς Όντιμπον,Άλντο Λέοπολντ καλ.)και συνεχίζουμε να το προστατεύουμε γιατί είναι κομμάτι της καθημερινής ζωής μας μέσα από το κυνήγι και τα σκυλιά μας.
    Αν σε κάποιον δεν αρέσει το κυνήγι δικαίωμα του ,αλλά σε μένα που δεν μου αρέσει το κολύμπι πχ ,θα είμουνα παράλογος «οικολόγος» φυσικά αν ζητούσα την απαγορεύση του στις παραλίες έστω και μερικών νησιών.

  • 3 Μαΐου 2010, 20:17 | λεβαντης εμμανουηλ,ζουγανελης δαμιανος κ. σ συρου

    το σκεφτηκατε καλα?διαμαρτυρομαι εντονα…αμεση απαλληφη της παραγραφου 3 του αρθου 7 του πδ για την προστασια το υμηττου

  • 3 Μαΐου 2010, 20:58 | ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

    ΟΧΙ ΣΤΟ Π/Δ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3.ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΕΙΝΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ~

  • 3 Μαΐου 2010, 20:11 | μπουμμπας κ.σ συρου

    διαφωνω εντονα στη μεθοδευμενη απαγορευση του κυνηγιου στον υμηττο

  • 3 Μαΐου 2010, 20:32 | δεσυπρης πετρος κ.σ συρου

    παλι οι κηνυγοι θα ειναι τα θυματα?ασ απαληφθει η παραγραφος 3 του αρθου 7 για την προστασια του υμηττου δηθεν.

  • 3 Μαΐου 2010, 20:19 | Γιάννης

    Tα τελευταία 4.5 δισεκατομμύρια χρόνια, η φύση μια χαρά ρυθμίζει τους πληθυσμούς και τις ισορροπίες της. Τα τελευταία 2000 χρόνια άρχισε να υφίσταται προβλήματα.
    Και στο εξωτερικό αντιμετωπίζουν τις ίδιες καταστάσεις, απλά φροντίζουν οι αριθμοί των θηραμάτων να είναι αντίστοιχοι της αναμενόμενης εξόντωσης των ζώων από φυσικά αίτια.
    Οι κυνηγοί δεν είναι το πρόβλημα, ούτε αυτοί που πρέπει να εκλείψουν από την ελληνική ύπαιθρο . Άλλωστε το χόμπι τους πηγάζει από την αγάπη τους για την φύση και οποιαδήποτε καταστροφή αυτής θα διακόψει την αμφίδρομη σχέση τους.
    Είναι οι άνθρωποι που βοηθούν στην πρόληψη των πυρκαγιών και στην κατάσβεση τους, που σαν οδηγοί ομάδων διάσωσης σε δύσβατες περιοχές συμμετέχουν σε επιχειρήσεις , που παρέχουν δωρεάν αστυνόμευση καταδίδοντας κάθε μεταβολή της δασικής περιοχής που γνωρίζουν αλλά και προστατεύοντας την πανίδα από τα του οίκου τους (λαθροκυνηγούς).
    Εγώ αν και δεν είμαι κυνηγός είμαι υπέρ των ανθρώπων που κάθε εβδομάδα οργώνουν τα βουνά (Υμηττό) και παρέχουν κάθε είδους πληροφορίες στις αρμόδιες αρχές.

  • 3 Μαΐου 2010, 20:55 | Παναγιώτης Νιαστής

    Διαφωνώ για την προτεινόμενη σχετική διάταξη του άρθρου 7, για καθολική απαγόρευση της θήρας στον Υμηττό!

  • 3 Μαΐου 2010, 20:50 | Γιαννης

    Ειναι απαραδεκτο αυτο που συμβαινει.Για ολα παντα φταινε οι κυνηγοι!!Που ειναι ολοι αυτοι οι κουστουμαρισμενοι που αποφασιζουν για εμας οταν ενα δασος καιγεται οταν φτιαχνουμε ποτιστρες οταν σε περιοδους με παγετο ταιζουμε ζωα και πουλια?καμια απαγορευση δεν θα δεχτουμε πλεον.ειμαστε η χωρα με τις περισοτερες απαγορευσεις!!!Αν θελετε να ειμαστε σαν και τους αλλους ευρωπαιους τοτε μας χρωστατε

  • 3 Μαΐου 2010, 19:35 | Γ.ΓΚ

    φανταζομαι οτι οσοι ειναι υπερ της απαγορευσης της θήρας στον υμηττο, μαλλον δε γνωρίζουν οτι οι κυνηγοι(οι πραγματικοι κυνηγοι τουλαχιστον)αγαπουν τη φυση, τη προστατευουν,ειναι η ζωη τους.ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.εφαρμογη των νομων χρειαζεται οχι απαγορευσεις.ευχαριστω.

  • 3 Μαΐου 2010, 19:41 | ΓΑΒΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

    ΟΧΙ ΣΤΟ Π/Δ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3.ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΕΙΝΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • 3 Μαΐου 2010, 19:12 | ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!
    Η ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΙΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ. ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΦΥΛΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΕΜΠΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ. Ο ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΘΗΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Π.Δ/ΤΟΣ.

  • 3 Μαΐου 2010, 19:13 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ

    Διαφωνώ με την απαγόρευση για το κυνήγι στον Υμηττό και γενικά με τις απαγόρευσης του κυνηγιού που χωρίς καμιά τεκμηριωμένη και επιστημονική μελέτη θέλει η κάθε οικολογική οργάνωση να απαγορεύει το κυνήγι. Δεν αναρωτήθηκε ποτέ κανείς σε αυτή τη χώρα γιατί υπάρχουν πάνω από 20 οικολογικές οργανώσεις που κατακλέβουν το ελληνικό κράτος γιατί πρέπει να υπάρχουν τόσες αφού η οικολογία είναι μια. Γιατί τα κανάλια δείχνουν μόνο τους υποτιθέμενους οικολογούντες να κάνουν αναδάσωσης για να δικαιολογήσουν τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν καταχραστεί για δήθεν οικολογικούς σκοπούς και η Ελλάδα έχει καταντήσει να διασύρεται και να καταδικάζεται από το ευρωπαϊκό δικαστήριο 2 φορές για οικολογικά προγράμματα που δεν έγιναν ενώ τα χρήματα τα πήρε και τα έδωσε στις οικολογικές οργανώσεις. μπορούν να μας πουν πόσα εκατομμύρια ευρώ πήρε η ορνιθολογική επιτροπή για την μελέτη του Υμηττού ενώ έχει οικολογική συνείδηση; Μπορώ να γράψω σελίδες παρανομιών που γίνονται στο όνομα της οικολογίας από τους οικολογούντες και για τα εκατομμύρια ευρώ που καταχρώνται εν μέσω οικονομικής κρίσης ενώ επιστημονικές μελέτες υπάρχουν από εμάς τους κυνηγούς δωρεάν και δεν μας τις ζητούν γιατί; Μήπως είναι εσκεμμένο; Τελικά μήπως ο κυνηγός είναι ο καλύτερος οικολόγος και διαχειριστής της φύσης; γιατί όπου έχει υπάρξει απαγόρευση έχουμε καταπατήσεις – πυρκαγιές (Πεντέλη- Δυτ. Υμηττός) τρομοκρατία κ.λ.π. Ας αναρωτηθούμε επιτέλους και να το ψάξουμε πριν μιλήσουμε για τους κυνηγούς που κάνει πολύ μεγάλο οικολογικό έργο με στοιχεία και όχι με μεγάλα λόγια. περιμένουμε την αρμόδια υπουργό να έρθει να δει το έργο που έχουμε κάνει στην ανατολική πλευρά του Υμηττού έστω και την τελευταία στιγμή γιατί την έχουμε καλέσει αλλεπάλληλες φορές και το αρνείται.

    Με εκτίμηση

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ