Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 4 Μαΐου 2010, 22:18 | Τάσος Μαρκόγλου

    Στα χωριά ξέρουν ότι για να φάνε την κότα πρέπει πρώτα να την σφάξουν. Για τις πόλεις την ‘βρώμικη δουλειά’ την έχει αναλάβει ο ΜΙΜΙΚΟΣ.
    Μήπως τελικά όλοι αυτοί που εδώ και πολλές γενιές έπαψαν να σφάζουν την κότα για να φάνε, ξέχασαν και πως γίνεται η βρώμικη δουλειά και νομίζουν ότι το κοτόπουλο φυτρώνει ή ξεχνούν ότι το μοσχαράκι γάλακτος γεννήθηκε καταδικασμένο να πεθάνει νωρίς; Ή μήπως πιστεύουν ότι οι σαλάτες είναι υποδεέστεροι οργανισμοί επειδή έχουν μόνο μία εισπνοή και μία εκπνοή ανά ημέρα;
    Αφήστε τους κυνηγούς ήσυχους γιατί είναι κομμάτι της φύσης εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια και γνωρίζουν να την προστατεύουν γιατί πολύ απλά …η φύση είναι το δεύτερο σπίτι τους.
    Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες του ΥΠΕΚΑ μην παίζεται με την νοημοσύνη μας. Να αποσύρετε άμεσα την παράγραφο 3 του άρθρου 7. Πριν θέσετε σε κοινή διαβούλευση την πρόθεσή σας για καθολική απαγόρευση θήρας στον Υμηττό θα έπρεπε τουλάχιστον να έχετε θέσει το ζήτημα υπ’ όψιν των κυνηγετικών οργανώσεων. Να έχετε έστω αιτιολογήσει αυτή την πρόθεσή σας με κάποια μελέτη. Δυστυχώς τίποτα. Απλά…αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Χμμμ……δεν μου μοιάζει και πολύ δημοκρατικό αυτό!!!!

    Τάσος

  • 4 Μαΐου 2010, 21:36 | Χρύσα Στεργίου

    Αναπόσπαστο κομάτι του δάσους από την αρχαιότιτα μέχρι και σήμερα είναι ο κυνηγός. Σέβετε και αγαπά το περιβάλλον και για αυτό δεν γίνεται να τον εκδιόκουμε απο αυτό. Για αυτό και απεττώ την απάλιψη της παραγράφου 3 του αρθρου 7 του σχεδιου Π.Δ/τος και την διατηρηση τησ κυνηγετικης δραστηριοτητας στον Υμηττο, οπως ισχυει και σημερα.

  • 4 Μαΐου 2010, 21:22 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΗΛΙΑΣ

    Το θήραμα, ο θύτης, η ζωή και ο θάνατος είναι μέσα στους νόμους της φύσης. Όμως ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων της σύγχρονης κοινωνίας αποκομμένο από τη φύση εδώ και πολλές γενιές δεν μπορεί να το δεχτεί και να το κατανοήσει .Αυτό το ποσοστό ανθρώπων μπορεί να δεχτεί, ως φυσική διαδικασία, το κυνήγι ενός άγριου ζώου από ένα άλλο άγριο ζώο γιατί έτσι το βλέπει στα ντοκιμαντέρ αλλά όχι από τον άνθρωπο θεωρώντας την διαδικασία βάρβαρη. Ωστόσο, καταβροχθίζουν αρνάκια μοσχαράκια κοτοπουλάκια κλπ. χωρίς να τους απασχολεί με ποιο τρόπο βρέθηκαν αυτά στο πιάτο τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα δουν ποτέ σε τι συνθήκες γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και εντέλει σφαγιάστηκαν αυτά τα ζώα που δεν ένιωσαν ποτέ ελεύθερα και ο ζωτικός τους χώρος είχε τις διαστάσεις του σώματός τους. Ούτε καν θα μάθουν ότι είναι ηθικοί αυτουργοί σ’ αυτό το έγκλημα που συντελείται σε εκατομμύρια ζώα κάθε μέρα. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι έρχονται να κρίνουν εμάς τους κυνηγούς γιατί επιλέξαμε να αποκομίζουμε έστω ένα μέρος της τροφής μας, με μία διαδικασία όπως η ίδια η φύση την έχει ορίσει από καταβολής κόσμου. Θα ήθελα να θυμίσω σε όλους αυτούς ότι ο νόμος τιμωρεί το ίδιο, τόσο τον φυσικό όσο και τον ηθικό αυτουργό.
    Ένα μεγάλο όχι στην απαγόρευση του κυνηγίου.

    Ηλίας Αναστασίου

  • 4 Μαΐου 2010, 21:04 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ» ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΗΡΕΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ. ΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟ, ΠΩΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΟΥΣΑΝ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΥΝΗΓΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΜΕΤΡΟ, ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΣΧΟΛΙΑ.ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ, ΠΩΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΑΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΠΑΝΙΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

  • 4 Μαΐου 2010, 21:54 | Γιάννης Πασσάς

    Να μην ληφθεί υπόψειν η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του Π.Δ/τος και την διατήρηση του κεθεστότος κυνηγιού όπως ισχύει μέχρι σήμερα(τα πολλά μάτια των κυνηγών είναι οι καλλίτεροι φοίλακες του δάσους)

  • 4 Μαΐου 2010, 21:48 | ΝΙΚΟΛΑΣ

    Με την απαγόρευση του κυνηγιού στην περιοχή του Υμμητού, το μόνο που θα επιτευχθεί είναι η καταστροφή όχι μόνο του ζωικού αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Υμμητός μετά από μια τέτοια απόφαση θα γίνει στόχος «οικοπεδοφάγων». Επίσης, όπως όλοι γνωρίζουμε,οι κυνηγοί σε συνεργασία με τους θυροφύλακες είναι αυτοί οι οποίοι απελευθερώνουν διάφορα ζώα «όπως λαγούς» και διατηρείται η ζωική ποικιλομορφία του Υμμητού. Επιπλέον θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι οι κυνηγοί έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στο σβήσιμο της μεγάλης πυρκαγιάς,προκειμένου να διασώσουν όσα ζώα και φυτά μπορούσαν αφού όπως είπα και πριν αυτοί είναι οι οποίοι διατηρούν το ζωικό και φυσικό πλούτο του Υμμητού. Θα ήθελα λοιπόν να συνειδητοποιήσετε ότι οι κυνηγοί προστατεύουν τον Υμμητό και δεν τον καταστρέφουν όπως οι περισόττεροι νομίζουν. Το κυνήγι δεν πρέπει να απαγορευτεί γιατί μόνο κακό θα προσφέρει στην περιοχή.

  • 4 Μαΐου 2010, 21:42 | elena georgiadou

    Οχι στη θανατωση αθωων ψυχων για διασκεδαση!

  • 4 Μαΐου 2010, 21:57 | παναγιωτης κωστακης

    ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΑΤΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΕΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΕΝΑΠΩΜΗΝΑΝΤΕΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ .ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΕΡΧΟΣΑΣΤΑΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΝ.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΤΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΩ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΠΟΔΗΚΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

  • 4 Μαΐου 2010, 20:07 | ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    ΥΜΗΤΤΟΣ
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!!

  • 4 Μαΐου 2010, 20:36 | Βασιλάκος Ξενοφών

    Εμεις που κατοικουμε διπλα στον Υμηττο δεν θα ανεχθουμε ακομη μια μαχαιρια στον λαιμο.Καταργηση τωρα της παραγραφου 3 του αρθρου 7.

  • 4 Μαΐου 2010, 20:35 | ΚΩΝ/ΝΑ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ

    Ζητώ να αποσυρθεί άμεσα η παράγραφος 3 του άρθρου 7 Ποιος σας είπε πως μπορείτε να φέρνετε σε διαβούλευση μία πρόταση χωρίς να τη συνοδεύετε από αντίστοιχες μελέτες;

  • 4 Μαΐου 2010, 20:30 | ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΓΑΝΑ

    Ζητώ να αποσυρθεί άμεσα η παράγραφος 3 του άρθρου 7 Ποιος σας είπε πως μπορείτε να φέρνετε σε διαβούλευση μία πρόταση χωρίς να τη συνοδεύετε από αντίστοιχες μελέτες;

  • 4 Μαΐου 2010, 20:47 | ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ

    Δεν συμφωνώ με την απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό . Σήμερα έκλεισε ο Υμηττός αύριο θα κλείσει κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδος.
    Αν όχι όλη η Ελλάδα.

  • 4 Μαΐου 2010, 20:02 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Απαιτούμε να μην ληφθει υπ όψιν ή να καταργηθεί η παραγραφος 3 του αρθρου 7 που αφορά τον υμηττό και να μεινει το υπαρχον καθεστως του κυνηγίου. ΟΧΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ. ΝΑΙ ΣΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΑΙΡΝΑΕΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΡΙΣΗ.

  • 4 Μαΐου 2010, 20:38 | ΓΙΩΡΓΟΣ Μ.

    Η απόφαση σας για την απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό είναι άδικη για μας τους κυνηγούς.Αν ο Υμηττός έχει ακόμα κάτι να προσφέρει με την πλούσια πανίδα του , αυτό οφείλεται σ’εμάς,και στα φιλοθηραματικά έργα της κυνηγετικής ομοσπονδίας.Κανένα από τα προστατευόμενα είδη του Υμηττού δεν είναι θηρεύσιμο και δεν απειλείται από μας,αντιθέτως ότι έχει επιβιώσει εκεί οφείλεται σ ‘έμάς.

  • 4 Μαΐου 2010, 20:11 | Εμμ. Στεφανακος

    Δεν υπαρχει καμια επιστημονικα τεκμηριωμενη μελετη που να σας δινει το δικαιωμα να απαγορευσετε κατι απολυτως νομιμο όπως είναι το κυνηγι. Διαμαρτύρομαι κ ζητώ την απαλοιφή απο το π.δ της παραγράφου 3 του άρθρου 7.

  • 4 Μαΐου 2010, 19:33 | Ιωαννης Γαλαίος

    Δεν υπαρχει καμια επιστημονικα τεκμηριωμενη μελετη που να σας δινει το δικαιωμα να απαγορευσετε κατι απολυτως νομιμο όπως είναι το κυνηγι. Zητώ την απαλοιφή απο το Π.Δ. της παραγράφου 3 του άρθρου 7.

  • 4 Μαΐου 2010, 19:05 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΗΣΑ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΜΩΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.
    ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΗΔΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ (ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ, ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ, ΕΚΧΕΡΣΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, ΒΙΛΕΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ), ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.
    ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΘΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ? ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ?
    ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.

  • 4 Μαΐου 2010, 19:30 | Ευστρ.Παπαδόπουλος

    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΤΟΥ ΠΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.

  • 4 Μαΐου 2010, 19:45 | ΕΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ…

  • 4 Μαΐου 2010, 19:12 | neoskynigos7

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΥΝΗΓΟΣ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ!!!

  • 4 Μαΐου 2010, 19:56 | Στ.Παπαδόπουλος

    Οχι στην παρανομη απαγόρευση του κυνηγίου. Ζητάμε την απαλοιφή απο το Π.Δ της παραγραφου 3 του άρθρου 7.

  • 4 Μαΐου 2010, 19:23 | Xρ.Σανιδάς

    Οχι στην απαγόρευση του κυνηγίου.

  • 4 Μαΐου 2010, 19:50 | Νικ.Μπουμπουράκας

    Οχι στην απαγόρευση του κυνηγίου. Ζητάμε την απαλοιφή απο το Π.Δ της παραγραφου 3 του άρθρου 7.

  • 4 Μαΐου 2010, 19:53 | δαλλαρης Νικολαος

    δεν ειμαι κυνηγος αλλα οι μονοι που πραγματικα ενδιαφερονται για το περιβαλον και το εχουν σαν δευτερο σπιτι τους ειναι οι κυνηγοι!κατω τα χερια απο τον Υμητο και παρτε αμεσως τωρα πισω την παραγραφο 3 του αρθρου 7(ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΟΥ)

  • 4 Μαΐου 2010, 19:43 | B.Στραβολαιμου

    Οχι στην απαγόρευση του κυνηγίου. Ζητάμε την απαλοιφή απο το Π.Δ της παραγραφου 3 του άρθρου 7.

  • 4 Μαΐου 2010, 19:55 | πανταζης νικολαος

    Οχι στην απαγορευση του κυνηγιου στον υμητο!παρτε πισω την παραγραφο 3 του αρθρου 7 και αφηστε τους κυνηγους στο φυσικο τους περιβαλον.αυτοι οι πραγματικοι φιλοι του περιβαλοντος!

  • 4 Μαΐου 2010, 19:21 | Γ.Στραβόλαιμος

    Δεν υπαρχει καμια επιστημονικα τεκμηριωμενη μελετη που να σας δινει το δικαιωμα να απαγορευσετε κατι απολυτως νομιμο όπως είναι το κυνηγι.
    Για να παρετε μια αποφαση , θα πρεπει να εχετε λαβει υποψιν την τεκμηριωμενη αποψη ολων των κοινωνικων ομαδων που εκπροσωπειτε και όχι μονο των ομαδων για τις οποιες τρεφετε συμπαθεια.
    Ειστε στην θεση που σας εδωσαν με σκοπο να προασπιζεσθε τα δικαιωματα των πολιτων και στους πολιτες συμπεριλαμβανονται και 250.000 κυνηγοι .
    Δυστυχως η μεχρι τωρα σταση σας δεν θυμιζει δημοκρατια…

  • 4 Μαΐου 2010, 19:34 | πανταζης κωστας

    απαιτω να μην λυφθει υπ οψιν η παραγραφος 3 του αρθρου 7 του σχεδιου ΠΔ/ΤΟΣ και να παραμεινει το καθεστως κυνηγιου στον Υμητο οπως ισχυει και σημερα!

  • 4 Μαΐου 2010, 18:22 | Βασίλης Ηλιόπουλος

    Το κυνήγι στον Υμηττό επιβάλλεται να απαγορευτεί άμεσα για τους ακόλουθους λόγους:

    1. Ο Υμηττός, λόγω της γεωγραφικής του θέσης (στο κέντρο της Αττικής), αποτελεί την σπουδαιότερη όαση πρασίνου για τους κατοίκους της μεγαλούπολης. Σ’ αυτήν καταφεύγουν χιλιάδες κάτοικοι, όλων των ηλικιών για άσκηση, αναψυχή, παρατήρηση της φύσης και επίσκεψη στους σημαντικούς ιστορικούς και αρχαιολογικούς του χώρους.

    2. Ο ορεινός όγκος του Υμηττού είναι ενταγμένος στο Δίκτυο Natura 2000 και αποτελεί ένα σημαντικό μεσογειακό οικοσύστημα, εξαιρετικής σημασίας για τη βιοποικιλότητα που φιλοξενεί. Σύμφωνα με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, το 30% των πουλιών που έχουν παρατηρηθεί στην Ελλάδα υπάρχει μόνον στον Υμηττό, με 30 από τα είδη αυτά να θεωρούνται σπάνια ή απειλούμενα σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Η οικολογική αξία του Υμηττού είναι σημαντική δεδομένου ότι, μαζί με την Πάρνηθα, φιλοξενεί είδη που δεν μπορούν πλέον να βρεθούν αλλού στην Αττική ενώ το γεγονός ότι είναι τόσο κοντά σε μεγάλο αστικό ιστό, καθιστά την οικολογική του αξία ακόμα σπουδαιότερη.

    3. Ο Υμηττός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία της πόλης – κράτους των Αθηνών και κυρίως με τους Κλεισθένιους δήμους που αναπτύχθηκαν στις υπώρειές του. Για τον λόγο αυτό έχει σημαντική επισκεψιμότητα όχι μόνο από τους ενδιαφερόμενους κατοίκους της Αττικής, αλλά και από επισκέπτες προερχόμενους από διάφορες άλλες περιοχές.

    4. Τα άτομα που επισκέπτονται τον Υμηττό εκτίθενται σε υψηλό κίνδυνο και ψυχική αναστάτωση κατά την κυνηγετική περίοδο και πέραν της δίκαιης αγανάκτησής τους δημιουργείται έντονος προβληματισμός να επισκεφθούν ξανά το βουνό.

    5. Αρκετά σημεία του βουνού έχουν καεί κατά καιρούς και απαιτείται ιδιαίτερη προστασία στην ευρύτερη περιοχή.

    6. Η διεξαγωγή κυνηγιού είναι αντιδημοκρατική ενέργεια. Οι οπλοφόροι κυνηγοί στην Ελλάδα ανέρχονται σε 230.000 ενώ ο πληθυσμός που δεν είναι κυνηγοί υπερβαίνει τα 10.000.000. Η επίκληση του δικαιώματος των κυνηγών είναι αντίθετη με την στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων και έχουν την υποχρέωση να σεβαστούν αυτή την πραγματικότητα.

    7. Το κυνήγι είναι έγκλημα κατά της φύσης και κατά των ανθρώπων. Η θανάτωση ζώων για διασκέδαση είναι απάνθρωπη συμπεριφορά με τα σημερινά δεδομένα. Δεν γίνεται για λόγους επιβίωσης, αλλά για την ικανοποίηση των άγριων ενστίκτων μιας μικρής μερίδας συμπολιτών μας.

    8. Οι κυνηγοί προκαλούν επίσης καταστροφές στην χλωρίδα του βουνού. Προκειμένου να κάνουν κρυψώνες, κόβουν κλαδιά πεύκων και τα τοποθετούν στην άκρη των δασικών δρόμων που είναι η συνήθης κρυψώνα τους.

    Είναι επιτακτική η ανάγκη να απαγορευτεί άμεσα το κυνήγι όχι μόνο στον Υμηττό, αλλά και σε ολόκληρη την Αττική η οποία έχει πληγεί από πυρκαγιές καθώς και στους γειτονικούς με αυτή νομούς.

  • 4 Μαΐου 2010, 18:35 | Καρλάφης Αλεκος

    Ο Υμητος δεν πρεπει να απαγορευθει.Δεν υπαρχει σχετικη ερευνα που να μας αναλυει(επιστημονικα) τον λογο απαγορευσης του.Λογια πονηρα,λογια του αερα…πάντα…

  • 4 Μαΐου 2010, 18:49 | B. Ντζούφας

    Ζητώ την άμεση απόσυρση της παραγράφου 3 του άρθρου 7, καθώς δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να αποδυκνύει πως το κυνήγι είναι επιζήμιο στο οικοσύστημα του Υμηττού. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε. μια τέτοια αυθαίρετη απόφαση είναι παράνομη. Το κυνήγι μπορεί να συνηρπάξει με ένα καθεστός προστασίας του Υμηττού. Ο ερασιτέχνης φυσιολάτρης είναι το τρίτο μάτι του κράτους.

  • 4 Μαΐου 2010, 18:41 | ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ ΗΛΙΑΣ

    Δηλώνω την αντίθεσή μου στο άρθρο 3 το οποίο αναφέρεται στην κατάργηση του κυνηγιού
    Ας αφήσουν ήσυχο το ελεύθερο κυνήγι και να κοιτάξου τα χάλια τους που έφεραν την χώρα σε αυτό το χαλί.
    Το κυνήγι είναι ΠΑΡΑΔΟΣΗ είναι ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ είναι ΜΕΡΑΚΙ είναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΠΑΤΑΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ Η ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ
    Αυτά τα απόκτησαν με κόπο και ιδρώτα……………. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΗ

  • 4 Μαΐου 2010, 18:00 | thomas

    Είναι ακατανόητο για πιό λόγο προτείνεται η απαγόρευση μιας νόμιμης και αποδεκτής περιβαλλοντικά και διαχειριστικά δραστηριότητας όπως η θήρα, η οποία έτσι χαρακτηρίζεται απο τις υπηρεσίες περιβαλλοντικής πολιτικής της Ευρωπαικής Ενωσης , όταν δεν προκύπτει απο καμιά επιστημονική μελέτη ότι βλάπτει και καταστρέφει το περιβάλλον του Υμητού, και εννοούμε πάντα για την νόμιμη και όχι την παράνομη θήρα.
    Όλες οι παράνομες ανθρώπινες δραστηριότητες και οι εκτός διαχειριστικών πλαισίων και ελέγχων (ανοικοδόμηση, κτηνοτροφία, γεωργία, δασοκομία, λατομικές επιχειρήσεις, εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κλπ) προξενούν σίγουρα βλάβες στα οικοσυστήματα και στο περιβάλλον. Όμως για καμιά απο αυτές δεν προτείνεται η ολική απαγόρευση της , σε όλες τις προτεινόμενες ζώνες του Υμητού , εκτός το νόμιμο κυνήγι, χωρίς όμως να υπάρχει καμιά τεκμηρίωση ή αναφορά στην αναγκαιότητα της απαγόρευσης αυτής.
    Σας παραθέτω ένα απόσπασμα απο μια μελέτη-γνώμη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής με θέμα Περιβάλλον και Προστασία της φύσης , στην οποία καταγράφει συνοπτικά τις ανθρωπογενείς πιέσεις που επιφέρουν βλάβες στο περιβάλλον με μια σειρά αξιολόγησης σοβαρότητας και βλαβών και η οποία κάθε άλλο παρά τα συμφέροντα των κυνηγών εκπροσωπεί.
    Το νόμιμο κυνήγι ως δραστηριότητα βλαπτική προς το περιβάλλον δεν αναφέρεται πουθενά στην μελέτη αυτή, το παράνομο κυνήγι αποτελεί ένα εν δυνάμει κίνδυνο σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο απο πολλές άλλες δραστηριότητες τις οποίες το προσχέδιο διατάγματος δεν απαγορεύει ρητά και πιθανόν να επιτρέπει τελικά ακόμη και στις ζώνες υψηλής προστασίας Α, (πχ δασικοί ορεινοί δρόμοι, μηχανοκίνητη αναψυχή , κεραίες ραδιοτηλεπικοινωνιών κλπ).

    ΓΝΩΜΗ της Ο.Κ.Ε.
    «Περιβάλλον – Προστασία της Φύσης» Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2008
    Για την εκπόνηση της παρούσας Γνώμης («Περιβάλλον – Προστασία της Φύσης») συστάθηκε Επιτροπή Εργασίας με Πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Στεφάνου και μέλη την κα Ζωή Λαναρά και τους κ.κ. Χαράλαμπο Κεφάλα, Κώστα Γκουτζαμάνη και Κωνσταντίνο Μπέση. Εμπειρογνώμονες ορίσθηκαν η Δρ. Χριστίνα Θεοχάρη, Περιβαλλοντολόγος – Μηχανικός και οι κ.κ. Δημήτρης Οικονόμου, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας,
    Δρ.Κώστας Συμεωνίδης, Διευθυντής περιβάλλοντος βιομηχανικής εταιρίας και Κίμων Χατζημπύρος, Αναπλ. Καθηγητής στο Ε.Μ.Π.
    Επιστημονική στήριξη παρείχαν οι επιστημονικοί συνεργάτες της Ο.Κ.Ε.
    Δρ.ΑθανάσιοςΠαπαϊωάννου και Δρ. Αφροδίτη Μακρυγιάννη, η οποία είχε και τον επιστημονικό συντονισμό της Επιτροπής Εργασίας. Ερευνητική στήριξη παρείχε από πλευράς Ο.Κ.Ε. η Υπεύθυνη Αρχείου – Βιβλιοθήκης κα Βαρβάρα Γεωργοπούλου

    «Βασικό παράγοντα υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανθρωπογενείς πιέσεις.
    Διαπιστώνονται καταστροφές δασών από πυρκαγιές και υγροτόπων από αποστραγγίσεις, ερημοποίηση εδαφών, απειλή αφανισμού σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας.
    Οι προαναφερόμενες πιέσεις μπορούν να ομαδοποιηθούν σε δύο κατηγορίες με κριτήριο την έκταση και την ένταση των κινδύνων που προκαλούν

    Στην πρώτη κατηγορία εκτιμάται ότι ανήκουν:
    η εντατική γεωργία με την υπερεκμετάλλευση εδαφικών και υδατικών πόρων (φυτοφάρμακα, υπερκατανάλωση λιπασμάτων και νερού, αποστραγγίσεις κ.λπ.),
    η υπερβολική διάνοιξη δρόμων (κυρίως ορεινών ή παράκτιων),
    η αυθαίρετη παραθεριστική κατοικία,
    οι δασικές πυρκαγιές,
    η υπερβόσκηση.
    Στη δεύτερη κατηγορία εκτιμάται ότι ανήκουν:
    η κατασκευή τεχνικών έργων με ανεπαρκή περιβαλλοντικό έλεγχο,
    η επιφανειακή εξόρυξη με ανεπαρκή περιβαλλοντικό έλεγχο
    η παράνομη θήρα και αλιεία
    η μηχανοκίνητη αναψυχή σε στεριά ή θάλασσα
    η απόρριψη ή διάθεση σκουπιδιών και πάσης φύσεως, τοξικών ή μη, στερεών, υγρών και αερίων αποβλήτων.»

  • 4 Μαΐου 2010, 17:04 | ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    Kυρία Υπουργέ.
    Χαίρομαι ιδιαίτερα που μια γυναίκα είναι σε αυτό το πόστο.
    Οικολόγος & εγώ είχα την τύχη να παντρευτώ έναν κυνηγό. Με τα λύπης μου διαπίστωσα πως όσα μας λέγανε σε όλες τις συγκεντρώσεις μας ήταν μπουρδες. Στέλναμε στο πυρ το εξώτερον τους κυνηγούς λες & αυτοί φταίνε για την κατάντια των ελληνικών βουνών & δει του ορεινού όγκου του Υμηττού.
    Λες & αυτοί φταίνε που γέμισε κάθε βουνό με ανεμογυνητριες, βίλες & παράνομες χωματερές & τόσα άλλα τερατουργήματα
    Τόσα χρόνια σε οικολογικές οργανώσεις ποτέ δεν πάτησα το πόδι μου σε βουνό.
    Το θεώρησα αστείο όταν μου το προτείνε ο σύντροφος μου. Τον θεωρούσα εγκληματία που σκότωνε τα πουλιά αλλά άλλαξα αμέσως όταν τον είδα να βγάζει την φωτογραφική μηχανή & να αποθανατίζει την στιγμή που το σκυλί του έδειχνε το θήραμα. Δεν κατάλαβα γιατί του άρεσε αλλά ένιωθα την λαχταρά του & το πάθος αυτό που είχε για την φύση
    Τον ρώτησα τι είναι για σένα το κυνήγι & μου είπε:

    “Είναι και μια «πνευματική έξοδος» του ανθρώπου της πόλης και του χωριού.
    Είναι η μυρωδιά της φύσης που σε τυλίγει από παντού και σε κάνει να αισθάνεσαι ένα μαζί της και ΟΧΙ εχθρός της.

    Είναι η εκκωφαντική ησυχία του δάσους και του βουνού με μόνη «παραφωνία» το λαχάνιασμα το δικό σου και του πιστού σου φίλου, του σκύλου σου. Είναι η ηδονή της υπερπροσπάθειας που καταβάλεις , σε δύσκολες καιρικές και εδαφικές συνθήκες , με μόνη επιβράβευση ίσως, την ανάληψη ενός μικρού «τόκου» από το θηραματικό κεφάλαιο.»

    Όταν με πείρε μαζί του στην δενροφύτευση που έκανε ο Κυνηγετικός του Σύλλογος είδα πως δεν αποτελεί εξαίρεση ο σύντροφος μου ,αλλά το σύνολο των κυνηγών είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που εμείς οι οικολόγοι των συνεδριών & του ιντερνετ μας παρουσιάζουν.
    Δεν ξέρω αν πρέπει να απαγορευτεί το κυνήγι σε όλο τον Υμηττό αλλά σίγουρα πρέπει να δοθεί & στους κυνηγούς μια διέξοδο & το κομμάτι που δικαιωματικά τους ανήκει στην ελληνική ύπαιθρο/
    Τείνω πλέον μετά από την επαφή που είχα & με τις δυο πλευρές να πω πως η οι υγιείς κυνηγοί είναι αναπόσπαστο κομμάτιμε αυτό που ονομάζουμε αειφόρος ανάπτυξη.

    ANTΩΝΙΑΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  • 4 Μαΐου 2010, 17:01 | Νίκος Χρυσικός

    Διαφωνώ κάθετα με την παράγραφο 3 του άρθρου 7 και παρακαλώ να την αποσύρετε.
    Αυτές τις ημέρες μας φορτώσατε με οικονομικά μέτρα δυσβάστακτα. Μας ζητάτε κατανόηση και υπομονή. Και υπομονή θα κάνουμε και κατανόηση έχουμε.

    Όταν όμως πάτε και απαγορεύετε το κυνήγι σε μία περιοχή, έτσι αυθαίρετα, τότε τι υπομονή και τι κατανόηση θέλετε να δείξουμε;

  • 4 Μαΐου 2010, 17:54 | Γιώργος Κ.

    Δηλώνω την αντίθεση μου στο άρθρο 7, παράγραφος 3 με την οποία απαγορεύεται το κυνήγι στον Υμηττό, διότι η άσκηση του αποτελεί δραστηριότητα απόλυτα συμβατή με την προστασία του περιβάλλοντος.

  • 4 Μαΐου 2010, 16:23 | Έλενα Τρίπατζη

    Ποια είναι αυτή η επιστημονική μελέτη που θα μας επιβάλλει το κυνήγι στον Υμηττό; Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου διεκδικούμε το δικαίωμά μας να χαιρόμαστε τους λιγοστούς χώρους πρασίνου που έχουν απομείνει, χωρίς την ενοχλητική παρουσία των κυνηγών.
    Καμία μελέτη δε μπορεί να δικαιολογήσει τη δολοφονία ζώων για λόγους αναψυχής! Κανένα επιχείρημα δεν τεκμηριώνει τη συνέχιση του κυνηγιού στον Υμηττό.
    Συγχαίρουμε το Υπουργείο για αυτήν του την απόφαση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί αυτή η βάρβαρη και επικίνδυνη δραστηριοτητα μέσα στο λεκανοπέδιο.
    Οι όποιοι χαρακτηρισμοί προσβάλλουν τους κυνηγούς, απλά περιγράφουν την πραγματικότητα. Το κυνήγι εμπεριέχει βία! Τελεία και παύλα!

  • 4 Μαΐου 2010, 16:57 | NIKOS LEKKAS

    Κα Μπιρμπιλη αναρωτιεμαι εαν το προβλημα μετο θεμα του Υμμητου ειναι η προστασια του βουνου με οτι αυτο συνεπαγεται επι της ουσιας η, η σωνει και καλα απαγορευση του κυνηγιου; Μετα λυπης διαπιστωνουμε απο αυτα που κατα καιρους βγαινουν στο φως της δημοσιοτητας οτι κυριος στοχος ειναι να πληγει η κυνηγετικη δραστηριοτητα. Γνωριζουμε πολυ καλα, ολοι μας ποιοι ειναι οι εχθροι των δασων, του πρασινου και της αγριας ζωης, ετσι δεν ειναι; Θα ημουν πεπεισμενος για τις προθεσεις σας, εαν εστιαζατε αλλου για την προστασια των ορεινων ογκων της πατριδας. Ας προστατεψουμε τη φυση σταματωντας την παρανομη δομηση, τις ανεξελεγκτες χωματερες,την αυθαιρετη και ακομψη ριμοτομηση των δασικων εκτασεων, τις φωτιες,τα κατα καιρους αρπακτικα που προσπαθουν να συμβαλλουν στην προστασια του περιβαλλοντος στηνοντας αντενες, ανεμογενητριες, και ολα τα συναφη, στο σπιτι της περδικας,του λαγου,της αλεπους και της καρακαξας. Ολα αυτα που αναφερθηκα πιο πανω ειναι αποδεδειγμενο εμπρακτα οτι αλοιωνουν το φυσικο περιβαλλον, σε αντιθεση με την κυνηγετικη δραστηριοτητα που αποδεδειγμενα επιστημονικα, οχι μονο δεν βλαπτει τη φυση, αλλα συμβαλει σοβαρα στην σωστη διαχειρηση της. Επομενως ειμαι καθετα αντιθετος με την απαγορευση του κυνηγιου στον Υμμητο και σε ολες τισ Ζ.Ε.Π. οπως εχετε σκοπο να μας επιβαλετε μεροληπτοντας κατα της αρχεγονης και συμβατης με το περιβαλλον κυνηγετικης δραστηριοτητας. ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ……ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΞΑΝΑ……. ΛΕΚΚΑΣ ΝΙΚΟΣ-ΚΥΝΗΓΟΣ-

  • 4 Μαΐου 2010, 16:41 | ΜΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΤΟΥ ΠΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ!!ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!

  • 4 Μαΐου 2010, 16:44 | Θανάσης Αγγελίδης

    Οι κυνηγοί φοβερίζουν ότι δεν θα σας ψηφίσουν. Θεωρούν ότι σας πτοεί αυτό. Σας πτοεί;

  • 4 Μαΐου 2010, 16:35 | Γκενεράλης Δημήτρης

    θεωρώ απαραδεκτη ενέργεια την απαγόρευση της θήρας στον υμηττο.το μόνο που χρειάζεται είναι επαγρύπνηση για τη τήρηση των νόμων. αλλωστε πιστευω οτι ολα αυτα τα χρόνια οι κυνηγοι εχουν αποδείξει εμπράκτως την αγάπη τους για τη φύση και πόσο μάλλον για τον υμηττο που αποτελει πλεον απο τους λίγους πνεύμονες πρασίνου της αττικής.ευχαριστω

  • 4 Μαΐου 2010, 16:26 | Γεώργιος Ντοκόπουλος

    Είναι αναγκαίο να αναζωονηθεί η άγρια ζωή γύρω στην Αθήνα. Οικιστική επέκτασις, ρύπανσις, φωτιές και άλλοι καταστρεπτικοί παράγοντες έχουν αποδεκατίσει την πανίδα του λεκανοπεδίου. Θα πρέπει να απαγορευθεί η θήρα σε όλους τους ορεινούς όγκους που περιβάλλουν την Αθήνα.

  • 4 Μαΐου 2010, 16:48 | Κωνσταντίνος Χαλκιάς

    Εάν θέλει η κυρία υπουργός να προστατέψει τα ζώα, τότε να σταματήσει να τα τρώει.
    Όταν θα μου αποδείξετε ότι τα ψαράκια που τρώει η κυρία Μπιρμπίλη στα δείπνα της, έχουν μικρότερη ψυχή από τις τσίχλες που κυνηγάω εγώ στον Υμμητό, τότε ευχαρίστως θα δεχθώ την απαγόρευση του κυνηγιού.

  • 4 Μαΐου 2010, 15:01 | πριβαρης αντωνης

    περικοπες παρα πολλες οχι ομως και στον τροπο ζωης μας

  • 4 Μαΐου 2010, 15:32 | ΜΑΝΟΣ ΒΜW

    ΓΙΑ moderator

    Νομίζω οτι δεν είναι θέμα σαββατοκύριακου,αλλα θέμα απόψεων και τι περνάτε.

    θέλω να διαγραφεί το μήνυμα που έχετε περάσει χωρίς να πω ΟΝΟΜΑ.
    Στης 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 και ώρα (18 10)

    Γιατί θεωρώ οτι θήγη καθαρά τους κυνηγούς,και εκφράζει μια μερίδα ανθρώπον ΑΚΡΕΩΝ για τους οποίους λυπάμε πολλύ για αυτούς,αλλα και για της σκέψεις τους,και το περιβάλον τους.

    Και θέλω να πιστεύω οτι θα προβήτε στην διαγραφεί του ΑΜΕΣΑ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 4 Μαΐου 2010, 15:10 | Γιάννης Πετρόπουλος

    Δεν είμαι πλούσιος και δεν μπορώ να ταξιδεύω δεκάδες χιλιόμετρα, ή να πληρώνω ιδιωτικές ρεζέρβες για να κυνηγήσω. Ο Υμμητός είναι ο κυνηγετικός μου παράδεισος.
    Η απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμμητό, ειδικά όταν γίνεται με κριτήρια μόνο συναισθηματικά και όχι οικολογικά, με βρίσκει αντίθετο. Καταργείστε τώρα τη παράγραφο 3.
    Δημιουργείτε θανάσιμους εχθρούς κύριοι της κυβέρνησης, να το θυμάστε αυτό.

  • 4 Μαΐου 2010, 15:24 | Σ.Παντελής

    Το κυνήγι σε παγκόσμιο επίπεδο λειτουργεί ως διαχειριστικό μέτρο. Για τα καταφύγια θηραμάτων και τις περιοχές που απαγορεύεται υπάρχει
    πρόβλεψη ώστε τα πλεονάζοντα θηράματα να ακτινοβολούν έξω από τις προστατευόμενες περιοχές που επιτρέπεται το κυνήγι και έτσι να επιτυγχάνεται ρύθμιση στους πληθυσμούς. Τέτοια πρόβλεψη στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει, αλλά και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα τέτοιου είδους αποφάσεις παίρνονται κυρίως υπό την πίεση αντικυνηγών, ιδεολόγων που δεν γνωρίζουν τι είναι η ορθολογική διαχείριση των θηραματικών πληθυσμών. Ουσιαστικά τέτοιου τύπου αποφάσεις το μόνο που κάνουν είναι να καταδικάζουν κάποιους πληθυσμούς θηραμάτων με αφανισμό γιατί δεν υπάρχει διαχείριση και σε κάποιους άλλους δίνουν άφεση αμαρτιών. Για το αν το κυνήγι συνδυάζεται η όχι με το αστικό περιβάλλον καλά θα κάνουν οι φωστήρες να κοιτάξουν τι γίνεται στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Όχι μόνο θα πρέπει να καταργηθεί η παρ. 3 του άρθρου 7 αλλά θα πρέπει να αφαιρεθεί το δικαίωμα συμμετοχής σε αποφάσεις που αφορούν την διαχείριση και το περιβάλλον σε όσους δεν γνωρίζουν και σε όσους αποσκοπούν σε επιδοτήσεις. Καλά θα κάνετε κυρία υπουργέ στα πλαίσια τις εξυγίανσης αυτού του τόπου να ψάξετε λίγο στον χώρο των αντικυνηγετικών αυτοαποκαλούμενων οικολογικών σωματείων που πήγαν τα χρήματα για το περιβάλλον που έδωσαν οι Έλληνες πολίτες και κατά πόσο έπιασαν τόπο. Έχετε υποχρέωση να το κάνετε γιατί ενδεχομένως κάποιοι θα πρέπει να πάνε φυλακή και όχι να καταθέτουν άποψη για το περιβάλλον και την προστασία του. Έτσι θα μάθουμε και εμείς πού πήγαν τα χρήματα. Αυτοί την στιγμή ενδεχομένως να αφήνουμε να ακούγεται η άποψη κλεφτών και απατεώνων. Αυτό σίγουρα κανένας δεν το θέλει, ιδιαίτερα αυτή την εποχή.

    Σ.Παντελής

  • 4 Μαΐου 2010, 15:05 | Νίκος Θεοδώρου

    Ζητώ την απόσυρση της παραγράφου 3 του άρθρου 7.
    Αυθαίρετες απαγορεύσεις για την ικανοποίηση λίγων οικολόγων της πολυθρόνας, δεν περνάν.

    Σε όλη την πολιτισμένη Ευρώπη το κυνήγι επιτρέπεται κάτω από συγκεκριμένα πλαίσια και κανόνες. Ποιοι κανόνες και ποια πλαίσια σας έπεισαν ότι πρέπει να απαγορεύσετε το κυνήγι στον Υμμητό;

  • 4 Μαΐου 2010, 15:27 | Πέτρος Αντωνίου

    Είναι λάθος να απαγορεύσετε το κυνήγι στον Υμμητό χωρίς να αναλογιστείτε τις συνέπειες αλλά και χωρίς να μας παρουσιάσετε έστω και μία απόδειξη που να λέει ότι πριν τη πρόταση απαγόρευσης, κάνατε κάποια μελέτη στη περιοχή.

    Την φύση εγώ έμαθα να την βιώνω και όχι να την αποστειρώνω.