Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 5 Μαΐου 2010, 11:29 | Μαυρος Χρηστος

    Δημοσιευστε ολα τα μυνηματα….τι παει να πει ποιοτικη αναλυση?
    Πρωτη φορα τον ακουω αυτο τον ορο….
    Με τι κριτηρια Κυριοι καθοριζετε εσεις την ποιοτητα του λογου μου και απο που και ως που θα καταργειται η φωνη μου επειδη οι αποψεις μου συμπιπτουν με την πλειοψηφια?
    Οι πρακτικες σας μας γυριζουν πολύ πισω….
    Εδω καταπατούνται τα δικαιώματα μας φοβάμαι….
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΥΝΗΓΙ – ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

  • 5 Μαΐου 2010, 11:00 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

    Παρακολουθώντας προσεκτικά όλα τα σχόλια της διαβούλευσης, για το σύνολο των άρθρων του ΠΔ, διαπιστώνω με έκπληξη και απορία, ότι στην παρούσα ενότητα καίτοι όσοι κυνηγοί& κάτοικοι της Αττικής-μεταξύ αυτών και εγώ- έχουν εκθέσει αναλυτικά τις απόψεις τους για την επιχειρούμενη αναιτιολόγητη απαγόρευση κάθε θηραματικής δραστηριότητας στον Υμηττό, μελλοντικά, οι της «αντίθετης όχθης» κάποιοι δηλαδή «αντικυνηγοί» κι όχι απαραιτήτως οικολόγοι, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, με οξείς, απαράδεκτους επιιεικώς χαρακτηρισμούς και χωρίς καμιά επιστημονική και λογικοφανή τεκμηρίωση…
    Δεν γνωρίζουν καν τι διαβάζουν, πιθανώς να μην έχουν δει από κοντά ή και ανεβεί στον Υμηττό…
    Στέκονται στην «άλλη άκρη», διαπρύσιοι πολέμιοι της θηραματικής -και νόμιμης- δραστηριότητας, ΧΩΡΙΣ την κατάθεση, μιας έστω ρεαλιστικής και εφαρμόσιμης πρότασης, για την «ανάταξη» του πολύπαθου Υμηττού…
    Δεν κάνουν καν τον κόπο να «σερφάρουν» και να βρουν ή δουν το αρχειοθετημένο στο διαδίκτυο υλικό, ειδικά του ΣΠΑΥ, για να διαπιστώσουν τις «αιτίες» και τους «αίτιους»…
    Να δουν πως ήταν και που έχει φτάσει σήμερα η κατάσταση λόγω των καταστροφικών δράσεων, τα αυθαίρετα μάλλον δεν τα έκαναν «κυνηγοί», την οικοπεδοποίηση μάλλον δεν την επιδιώκουν καιεφαρμόζουν στην πράξη οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, για τα δάση των κεραιών, τη μετατροπή μεγάλων εκτάσεων σε χωματερές, τους εμπρησμούς και τα αποκαΐδια κλπ, κλπ, μάλλον δεν ευθύνονται οι «κυνηγοί»…
    Και αγαπητοί συνέλληνες «αντικυνηγοί», καταδικάστε το κυνήγι, αφού δεν σας αρέσει, αλλά καταθέστε τουλάχιστον προτάσεις για τον Υμηττό, μην καταλαμβάνεστε από «αντικυνηγετικό μένος» και σκέπτεστε «φανατικά», οι «φανατικοί», όταν χάνουν τη ψυχραιμία, απλά διπλασιάζουν την προσπάθειά τους και οδηγούνται σε αδιέξοδα «άκρα»…
    (Οι) Προτάσεις λοιπόν (ας είναι) για τη σωτηρία του Υμηττού, για να περισωθεί ότι έχει απομείνει…
    Όχι για τη ΖΑΚΥΝΘΟ,τα ΣΤΡΟΦΑΔΙΑ, τα απριλιάτικα τρυγόνια (sic!!)…
    Έλεος πια…!!!
    Είναι (και) θέμα «κοινής λογικής» και «αισθητικής» της διαβούλευσης και της όποιας «επιχειρηματολογίας»…
    Τουλάχιστον (το) να είσαι «εντός θέματος»…

  • 5 Μαΐου 2010, 11:41 | Μαυρος Χρηστος

    ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ…
    ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΣΑΣ…
    ΠΕΘΑΝΑΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ…
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΥΝΗΓΙ

  • 5 Μαΐου 2010, 11:07 | ΣΟΥΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    Είστε ανίκανοι να προστατεύσετε μια περιοχή ακόμα και δίπλα στην Αθήνα.
    Οι μόνοι που παρευρίσκονται στην φύση συνεχώς είναι οι κυνηγοί και θυροφύλακες . οι άλλοι των ΜΚΟ είναι μόνον για τις επιδοτήσεις και t.v. . κυκλοφορούν στο δάσος με της τζιπάρες τους και ατσαλάκωτη με τα γοβάκια του αποφασίζουν για το μέλλον του δάσους . .
    Μόνο οι κυνηγοί και οι θυροφυλακή μπορεί να την προστατεύσει από τους οικοπεδοφάγους .
    Ζητώ κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 7 του σχεδίου Π.Δ/τος και την διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος κυνηγίου που ισχύει σήμερα

  • 5 Μαΐου 2010, 11:19 | moderator

    Κύριε Γαβριήλ,
    σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στη διαβούλευση και για τα σχόλιά σας. ¨Οσον αφορά στους όρους χρήσης και το πλαίσιο διαλόγου της διαβούλευσης, σας παραπέμπω στο link: http://www.opengov.gr/home/?page_id=312 . Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι χάρην διευκόλυνσης της διαχείρισης και ανάλυσης των σχολίων, ορισμένα από τα μυνήματα με περιεχόμενο που επαναλαμβάνεται δεν εγκρίνεται. Αυτό συμβαίνει γιατί η ανάλυση που θα επακολουθήσει, θα είναι ποιοτική -και όχι ποσοτική-, αλλά ταυτόχρονα θα συμβάλει και στην πιο γρήγορη ανάλυση των σχολίων – προτάσεων της διαβούλευσης.
    Moderator- Διαχείριση της διαβούλευσης του Π.Δ. για τον Υμηττό

  • 5 Μαΐου 2010, 10:38 | Αννα

    Αξιοτιμη κ.Υπουργε!
    Μεγαλωσα μεσα σε κυνηγετικη οικογενεια, αφου ο αντρας κ ο γιος μου ειναι κυνηγοι ενω ο δευτερος γιος μου ψαρας!Παντα με αγωνία τους εχω δει να πηγαινουν το καλοκαιρι να σβηνουν εθελοντικα φωτιες μαζι με τους πυροσβεστες,να συμμετεχουν σε αναδασωσεις,να ποτιζουν θηραματα κ δενδρακια κ τοσες αλλες ενεργειες που ελαχιστοι αλλοι συνανθρωποι μας κανουν εθελοντικα πια. Με το να απαγορευθεί η θήρα στον Υμηττό δε νομίζω ότι θα συμβάλλει στην ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ορεινού όγκου,αντιθέτως μάλιστα θα υπαρχουν πολλα ιδιωτικα συμφεροντα στην περιοχη,κ θα ξεκινησουν με φωτιες το καλοκαιρι κ μετεπειτα καταπατησεις!
    Αναρωτηθηκατε ποτε γιατι η δυτικη πλευρα του Υμηττου ειναι σχεδον ξερη κ ανυδρη κ δεν εχει καθολου βλαστηση κ αφου μαλιστα δεν κυνηγιεται θα επρεπε κατα την γνωμη σας να ειναι παραδεισος ενω ειναι κρανιου τοπος!Γιατι..
    Στο χερι σας ειναι να ξαναπρασινησει το βουνο κ αυτο θα γινει με την βοηθεια των κυνηγετικων οργανωσεων.Παραδειγματιστειτε απο τις ενεργειες τους!
    Αντι της απαγορευσης του κυνηγιου στην ευρυτερη περιοχη θα επρεπε σαν οικολογος που ειστε να μεριμνησετε να αποσυρθουν απο την περιοχη οι κεραιες τηλεορασεως κ ραδιοφωνου που εχουν καταπνιξει το βουνο κ το επιβαρυνουν με τα μαγνητικα πεδια κ ισως κ καρκινογονα για εμας.Για αυτα δεν ειδα πουθενα να αναγραφετε κατι μονο για ταμπελες.Ξερετε καθημερινα ανεβοκατεβαινουν συνεργεια τηλεορασης απο την κορυφη του βουνου για επισκευες κ συντηρηση.Αυτα δεν προκαλουν οχληση στα πουλια κ ζωα της περιοχης….
    Πως μπορείτε να φέρνετε σε διαβούλευση μία πρόταση χωρίς να τη συνοδεύετε από αντίστοιχες μελέτες κ αναρχα χωρις την γνωμη εστω αυτων που γνωριζουν το βουνο σαν το σπιτι τους!
    Δεν ειναι δημοκρατικο αυτο κ ελπιζω ο Πρωθυπουργος που τοσο τον στηριξαμε,να γνωριζει την αναρχη αυτη απαγορευση κ ποσο μας απογοητευει με αυτην!

  • 5 Μαΐου 2010, 10:48 | ΣΙΑΠΚΑΣ ΦΩΤΗΣ

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡ 3 ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΡΑΜΑΤΟΠΑΝΙΔΑΣ!!ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!! ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ DNA ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ,ΑΝ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΣΙΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ,ΤΟΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!!!

  • 5 Μαΐου 2010, 10:08 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΡΕΒΛΟΣ

    ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΟΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΥΜΜΗΤΟ Κ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ…ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ!!!

  • 5 Μαΐου 2010, 10:42 | moderator

    Κύριε Σταυρο Γεωρσπύρο,
    σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στη διαβούλευση και για τα σχόλιά σας. ¨Οσον αφορά στους όρους χρήσης και το πλαίσιο διαλόγου της διαβούλευσης, σας παραπέμπω στο link: http://www.opengov.gr/home/?page_id=312 . Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι χάρην διευκόλυνσης της διαχείρισης και ανάλυσης των σχολίων, ορισμένα από τα μυνήματα με περιεχόμενο που επαναλαμβάνεται δεν εγκρίνεται. Αυτό συμβαίνει γιατί η ανάλυση που θα επακολουθήσει, θα είναι ποιοτική -και όχι ποσοτική-, αλλά ταυτόχρονα θα συμβάλει και στην πιο γρήγορη ανάλυση των σχολίων – προτάσεων της διαβούλευσης.
    Moderator- Διαχείριση της διαβούλευσης του Π.Δ. για τον Υμηττό

  • 5 Μαΐου 2010, 10:02 | ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

  • 5 Μαΐου 2010, 10:23 | moderator

    Κατ αρχάς, ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλιά σας.
    Σας ενημερώνουμε ότι δευτερευόντως -μετά τη λήξη της διαβούλευσης,- λόγω ποιοτικής -και όχι ποσοτικής- ανάλυσης των σχολίων των πολιτών, και χάρην διευκόλυνσης της ανάλυσης και διαχείρισης των παρατηρήσεων, ορισμένα μυνήματα που επαναλαμβάνεται το περιεχόμενό τους, δεν τα περιλαμβάνουμε στα εγκεκριμένα. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα ληφθεί υπόψη, απλά δεν θα επιβαρύνει με την επαναληψή του, την κωδικοποίηση και τη διαχείριση των προτάσεων-παρατηρήσεων κλπ.
    Ευχαριστούμε
    Moderator-Διαχείρηση διαβούλευσης του Π.Δ για τον Υμηττό.

  • 5 Μαΐου 2010, 10:51 | Αποστολάκης Αθανάσιος

    Προτείνω την απαλοιφή από το Π.Δ. της παραγράφου 3 του άρθρου 7
    Την διατήρηση του υφιστάμενου κυνηγετικού καθεστώτος στον Υμηττό
    Την λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας του Υμηττού από τις γνωστές σε όλες ανθρωπογενείς ζημιογόνες δραστηριότητες ώστε να διατηρηθεί ή να προστατευθεί ο πληθυσμός όλων των ειδών που διαβιούν σε αυτό σε ένα επίπεδο που να ανταποκρίνεται ιδιαίτερα στις οικολογικές, επιστημονικές και μορφωτικές απαιτήσεις λαμβάνοντας, ωστόσο, υπόψη τις οικονομικές και ψυχαγωγικές απαιτήσεις (μία από αυτές είναι και η θήρα), όπως άλλωστε προβλέπεται από την κοινοτική οδηγίας 79/409/ΕΟΚ (2009/147/ΕΚ.) και το Ελληνικό Σύνταγμα.
    Συμμετοχή των κυνηγετικών οργανώσεων στο φορέα Διαχείρισης του Υμηττού.

  • 5 Μαΐου 2010, 10:15 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ..

  • 5 Μαΐου 2010, 10:43 | σταθης

    ΟΧΙ ΣΕ ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ Κ ΚΟΥΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ…

  • 5 Μαΐου 2010, 10:08 | δημητρης

    ΙΣΩΣ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ,
    ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ,
    ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ..

  • 5 Μαΐου 2010, 10:02 | Φρέρης Γεώργιος

    Συγγνώμη. Παραγράφου 3 του άρθρου 7

  • 5 Μαΐου 2010, 10:22 | Φρέρης Γεώργιος

    Δεν διαφωνώ για μέτρα προστασίας που στηρίζονται σε μελέτες και αποδεικνύουν χωρίς αμφισβήτηση τον λόγο ύπαρξης τους. Διαφωνώ απόλυτα όμως με την παράγραφο 3 του άρθρου 9 καθώς μέχρι σήμερα ποτέ δεν αποδείξατε αν τελικά το κυνήγι ζημιώνει ή οφελεί και ένω δεν προστατεύετε την πανίδα από τα χημικά και τόσες άλλες ανθρώπινες δράσεις ερχόσαστε να διακόψετε την επαφή του ανθρώπου με την φύση. Κάντε το ίδιο και με το ψάρεμα και δώστε στα παιδιά μας τρόπο επιβίωσης όπως εσείς τον αντιλαμβάνεστε. Μάλλον η διαβούλευση και η τεχνολογία θα σας δώσει άλλοθι για τα ιστορικά λάθη που κάνετε. Η συμμετοχική δημοκρατία θέλει ανοιχτά αυτία και ουσιαστική επικοινωνία διαφορετικά μεταμορφώνεται σε συμμετοχική δικτατορία. Μήν μας αφαιρείται τους λίγους τρόπους απόδρασης που μας έχουν μείνει.

  • 5 Μαΐου 2010, 10:02 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΑΚΑΚΗΣ

    ΟΧΙ .. ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
    ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΣΤΗΝ
    ΥΠΑΙΘΡΟ Κ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΟΡΕΙΝΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΤΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ .. ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ
    ΣΤΟ ΕΡΜΑΙΩ ΚΑΠΟΙΟΝ , ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ
    ΣΑΝ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΦΩΤΙΕΣ Κ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ….
    ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Κ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ Κ ΟΧΙ ΒΙΑΣΤΙΚΑ Κ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ..

  • 5 Μαΐου 2010, 10:41 | ΔΑΥΛΙΤΟΥ ΠΑΓΩΝΑ

    Σχετικά με το ΠΔ , άρθρο 7, παρ.3 όπου προβλέπεται η ολική απαγόρευση του Υμηττού στη θήρα, διαφωνώ για τους εξής λόγους:

    Η περιοχή του Υμηττού είναι ο πιο εύκολα προσβάσιμος κυνηγότοπος για τους 45.000 κυνηγούς της Αττικής , όπου τον επισκέπτονται είτε για θήρα είτε για εκγύμναση κυνηγετικών σκύλων . Η παρουσία τους αποτρέπει παράνομες ενέργειες όπως λαθροθηρία και καταπάτηση των δασικών εκτάσεων.

  • 5 Μαΐου 2010, 09:37 | Γκούμας Αναστάσιος

    Εκφράζω την αντίθεσή μου στην απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό. Θεωρώ απαράδεκτο το άρθρο 7 και ζητώ να το αποσύρετε. Την υποβάθμιση του περιβάλλοντος Υμηττού και Αττικής γενικότερα δεν θα την πληρώσει το κυνήγι.

  • 5 Μαΐου 2010, 09:57 | Νίκος Αθανασίου

    Είμαι Κορωπιώτης και ο Υμμητός είναι το αποκούμπι μου. Εάν απαγορεύσετε το κυνήγι στον Υμμητό, θα εγκληματήσετε.

    Πού ήσασταν εσείς κύριοι στις πυρκαγιές;
    Πού ήσασταν εσείς κύριοι στις καταπατήσεις;
    Πού ήσασταν εσείς κύριοι όταν ο Υμμητός σας χρειάζονταν;

    Μόνοι μας τρέχουμε τόσα χρόνια να σβήσουμε τις πυρκαγιές, να ελέγξουμε το βουνό για παράνομες ανεγέρσεις κτηρίων, να απελευθερώσουμε πέρδικες και λαγούς, να γεμίσουμε το βουνό με δεξαμενές νερού, για να προστατέψουμε τον Υμμητό μας.

    Κοιτάξτε πρώτα να περπατήσετε λίγο στον Υμμητό, να μάθετε περίπου πως μοιάζει και μετά ελάτε να μας πείτε τι να κάνουμε.

  • 5 Μαΐου 2010, 09:55 | Γιώργος Παπαϊωάννου

    Τα τελευταία χρόνια δεν κυνηγώ λόγω άλλων προτεραιοτήτων αλλά σύντομα θα επανέλθω γιατί μου λείπει πολύ το κυνήγι και η επαφή με τη φύση. Παρακαλώ όπως διαγράψετε την παρ.3 του άρθρου 7 περί συνολικής απαγόρευσης του κυνηγίου στον Υμηττό. Δεν φταίμε οι κυνηγοί για την κατάντια του φυσικού περιβάλλοντος.

  • 5 Μαΐου 2010, 09:57 | ΛΙΤΟΥ

    Η απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμμητό δεν θα προσφέρει ανάσα στην εν λόγω πολύπαθη περιοχή. Το κυνήγι και ειδικότερα οι κυνηγοί μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην επιβίωση του φυσικού περιβάλλοντος όπως άλλωστε έχουν κάνει στο παρελθόν. Το πρόβλημα στην αττική δεν είναι η θήρα αλλά η διαρκώς αυξανόμενη οικοπεδοποίηση και η έλλειψη πρασίνου και αν υπάρχει μια μερίδα πληθυσμού που είναι μεγαλύτεροι πολέμιοι αυτού είναι οι κυνηγοί. Όλα είναι θέμα παιδείας και ελέγχου. Ένας συνειδητοποιημένος κυνηγός και σωστά εκπαιδευμένος , γιατί όλα τα κακά ξεκινούν απο την ημιμάθεια, όχι μόνο θα σεβαστεί τούς κανόνες θήρευσης και θα προστατεύσει τα απειλούμενα είδη αλλά θα βοηθήσει στη διατήρηση της ισορροπίας της πανίδας. Το κράτος και η θηροφυλακή καλούνται με τη σειρά τους να δίνουν το παρόν και να αποτρέπουν τις παράνομες ενέργειες που λανθασμένα δυσφημούν τους κυνηγούς. Όχι λοιπόν στην απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό και σε όσες περιοχές επρόκειτο να ακολουθήσουν. Ναι στην βιοποικιλότητα και την προστασία του Αττικού φυσικού περιβάλλοντος μέσω της ενημέρωσης και της κοινής πλεύσης των πολιτών. Γιατί πιστεύω ότι αυτό που εν τέλει δεν έχουμε συνειδητοποιήσει είναι πως τόσο οι οικολόγοι όσο και οι κυνηγοί έχουν έναν και αυτό στόχο όχι απλά τη σωτηρία ενός μεμονωμένου ζώου αλλά την ύπαρξη πανίδας και χλωρίδας ες αεί ως ανάσα ζωής δίπλα μας.

  • 5 Μαΐου 2010, 09:43 | vassilis

    ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΣΕ, ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ 250000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΕ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ…ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΜΑΛΛΟΝ…

  • 5 Μαΐου 2010, 09:18 | Παναγιώτης Τσαλτάκης

    Αν και δεν είμαι κυνηγός, θεωρώ υπερβολική την ολική απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό. Προτείνω την κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 7 και ας εφαρμοστεί ο υπάρχων νόμος περί απαγόρευσης του κυνηγίου γύρω από τις περιοχές κατοικίας.

  • 5 Μαΐου 2010, 09:16 | Ιωάννης Βλαστός

    Αγαπητοί κύριοι

    Διαβάζοντας τα σχόλια που έχουν ήδη αναρτηθεί, βλέπω ότι σε γενικές γραμμές, οι κυνηγοί ζητούν την άρση της απαγόρευσης γιατί δεν υπάρχει καμία μελέτη που να το υποστηρίζει αλλά και γιατί η Ε.Ε. θεωρεί το κυνήγι συμβατή με το περιβάλλον δραστηριότητα, ενώ οι αντίπερα όχθη, ζητά την απαγόρευση του κυνηγίου γενικά για συναισθηματικούς λόγους.
    Εάν προχωρήσετε στην απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμμητό, όπως κάνετε σήμερα, χωρίς αποδείξεις και μελέτες που να την επιβάλουν, τότε στην ουσία δικαιολογείτε τις δράσεις άνευ άλλης δικαιολογίας εκτός του συναισθήματος.
    Μα τότε θα πρέπει να αποφυλακίσετε και όλους τους κρατούμενους για τρομοκρατικές πράξεις γιατί και εκείνοι για πολιτικούς – συναισθηματικούς λόγους εγκλημάτησαν.

    Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι μία ξερή απαγόρευση δίχως να στηρίζεται σε αποδείξεις λογικές και μη αναιρέσιμες, είναι επικίνδυνη και αντιδημοκρατική

  • 5 Μαΐου 2010, 09:47 | Χρήστος Κωστής

    Αν το κύριο «μέσο» για την προστασία μιας περιοχής είναι οι απαγορεύσεις, τότε σας χαρακτηρίζει η λανθασμένη αντίληψη των παλαιότερων εποχών. Γνωρίζετε πως ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί η πολιτεία το ενέτασσε σε καθεστώς απαγόρευσης. Καμμία λοιπόν η διαφορά σας. Η απαγόρευση του κυνηγιού θα λειτουργήσει απλά σαν εφαλτήριο για κάθε είδους παρανομία – από εναπόθεση σκουπιδιών κ.λ.π μέχρι ότι μπορείτε να φανταστείτε – την οποία δεν μπορεί με τα πενιχρα μέσα που διαθέτει η πολιτεία, όχι να αποτρέψει, ούτε καν να εντοπίσει. Είμαι αντίθετος μ’ αυτές σας τις σκέψεις. Θα συμφωνούσα μόνο στην περίπτωση που για το έγκλημα το οποίο πρόκειται να συντελεστεί στην περιοχή δεν θα υπάρξει ποτέ καμμιά παραγραφή και κανενός είδους ασυλία. Προσωπικά έχω χορτάσει από συγγνώμες, δεν μπορώ να δεχθώ άλλη μια ύστερα από μερικά χρόνια. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  • 5 Μαΐου 2010, 09:12 | RIA BASILEIOY

    OXI ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!!!

  • 5 Μαΐου 2010, 09:34 | Θεολόγος Παρδαλίδης

    Συγχαρητήρια στο ΥΠΕΚΑ για την απόφαση επιτέλους να εφαρμόσει τα αυτονόητα στον ορεινό όγκο του Υμηττού, καθώς, όπως φαίνεται και από τα σχόλια, ζούμε σε μια εποχή που τα αυτονόητα αμφισβητούνται. Νομίζω μόνο όσοι εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες μπορούν να εναντιωθούν στη διαμόρφωση ενός καθεστώτος προστασίας σε μια περιοχή κρίσιμη για την Αττική και για ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους της και όχι μόνο γι’ αυτούς που την επισκέπτονται. Η σημασία των ορεινών όγκων και των δασών τους, ειδικά γύρω και κοντά στις μεγαλουπόλεις, έχει αποδειχτεί σε χιλιάδες επιστημονικές έρευνες παγκόσμια ότι βελτιώνει την ποιότητα ζωής στην ίδια την πόλη και τους κατοίκους της. Επίσης, σε τεράστιο αριθμό ερευνών έχει αποδειχτεί ποιες είναι οι συμβατές και ποιες οι ασύμβατες δραστηριότητες σε τέτοιες σημαντικές περιοχές. Επομένως, είναι προφανές ότι το σχέδιο νόμου κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό που μένει να αποδειχτεί και δεν φαίνεται από τις διατάξεις του είναι ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοστούν αυτές οι διατάξεις, οι θεσμοθέτηση δηλαδή των θεσμών διαχείρισης και τήρησης των κανόνων προστασίας. Ελπίζω αυτό να λυθεί στο άμεσο μέλλον και όλα να πάνε καλά.
    Συγχαρητήρια ξανά για μια καλή αρχή

  • 5 Μαΐου 2010, 08:13 | Δημήτρης Γεωργακόπουλος

    άλλο η θανάτωση ζώων σε οργανωμένες μονάδες εκτροφής και άλλο η θανάτωσή τους στο περιβάλλον. Παρακαλώ όχι τέτοιες σοφιστείες. Δηλαδή ο κ. Χρήστου αμφισβητεί την τεκμηριωμένη από μελέτες μείωση της πανίδας από υπερβολική θήρευση; Ο Υμηττός περιβάλλεται από αστικό ιστό. Αυτό σημαίνει αυξημένη επισκεψιμότητα και από κυνηγούς και από περιηγητές, άρα και κινδύνους ατυχημάτων. Ο νόμος να περάσει ως έχει. Και να εφαρμοσθεί άτεγκτα και με τις σκληρότερες συνέπειες για τους λαθροθήρες-αν και αμφιβάλλω ιδιαίτερα για την αποτελεσματικότητα εφαρμογής.

  • 5 Μαΐου 2010, 08:47 | ΡΟΥΣΣΟΣ ΜΑΡΚΟΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7,ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ Π.Δ.

  • 5 Μαΐου 2010, 08:35 | ΚΟΝΔΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    Το να απαγορευθεί η θήρα στον Υμηττό δε νομίζω ότι συμβάλλει στην ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ορεινού όγκου – αντιθέτως μάλιστα.

  • 5 Μαΐου 2010, 07:15 | Anima Liberata

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΒΗΣΕΤΕ ΤΟ MΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ

  • 5 Μαΐου 2010, 07:28 | Anima Liberata

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ!

    ΤΙ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΕΙΤΕ;

    ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΣΑΣ; ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΟΣΑ ΔΑ ΖΩΑΚΙΑ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΑ ΡΑΜΠΟ;

    ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ;

  • 5 Μαΐου 2010, 07:42 | Αθανάσιος Πέππας

    Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αποσύρετε τη παράγραφο 3 που ζητά την απαγόρευση του κυνηγίου σε όλο τον Υμμητό γιατί ειλικρινά δεν υπάρχει σαφής μελέτη που να το υποστηρίζει.

    Θα ήταν καλύτερο να συνεργαστούν οι κυνηγοί και οι οικολόγοι για την προστασία του περιβάλλοντος και όχι να μαλώνουν.

  • 5 Μαΐου 2010, 07:16 | ΛΟΥΜΙΔΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

    Δέν συμφωνώ με την απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό ζητόντας να απαλειφθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του Π.Δ για την προστασία του Υμηττού.
    Σήμερα έκλεισε ο Υμητός άυριο θα κλείσει κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδος.

  • 5 Μαΐου 2010, 07:54 | ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ… ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ.. ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!! ΠΟΙΟΣ ΤΡΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ??? ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ «ΚΑΠΟΙΟΙ» ΑΣ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΝ ΠΟΣΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΖΩΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ!!!!! ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ?? ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΠΑΓΩΣΟΥΝ, ΜΕ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!!!!! ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ!!!!! Η ΦΥΣΗ ΒΙΩΝΕΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΕΤΕ!!!!!

  • 5 Μαΐου 2010, 05:47 | Μαρία Βούλγαρη

    Ολοι οι άνδρες στην οικογένειά μου, πατέρας, πεθερός, σύζυγος είναι κυνηγοί. Ακόμα και τα παιδιά έχουν εκδηλώσει σαφείς τάσεις προς τα εκεί. Και ειλικρινά προτιμώ να ασχοληθούν με το κυνήγι παρά με διάφορες άλλες «ασχολίες» των παιδιών της εποχής μας.
    Προσωπικά διαφωνώ με την ηθική του κυνηγίου αλλά αυτό δεν μου επιτρέπει να ζητώ την κατάργησή του επειδή εγώ διαφωνώ.
    Διαγράψτε την παρ.3 του άρθρου 7, ο Υμηττός δεν κινδυνεύει από τους κυνηγούς αλλά από τα μεγάλα συμφέροντα…

  • Το ξαναγράφω λόγω λάθους στο link του προηγούμενου..

    Ερώτηση… Τα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων που συμφωνούν με την απαγόρευση τρέφονται αποκλειστικά με φυτά;
    Τα ρούχα που φοράνε από τί κατασκευάζονται;
    Η θέση που διάβασα ότι το κυνήγι αντιτίθεται στην κουλτούρα της πολιτισμένης Ελλάδας ισχύει και όταν αναλογιζόμαστε πόσοι νέοι πεθαίνουν από ναρκωτικά μέσα σε μία κοινωνία που σκοτώνει ανθρώπους για μία θέση πάρκινγκ;
    Ως προς τις προτροπές να αντικαταστήσουμε τα όπλα με φωτογραφικές μηχανές, λυπάμαι αλλά δεν σας ρωτήσαμε! Η φύση που εμείς υμνούμε είναι άγνωστη σε εσάς όπως άγνωστη είναι και η ευγένεια που διέπει το κυνήγι.
    Ως προς τη λαθροθηρία, πιστέψτε με (καθώς δεν γνωρίζετε) οι κυνηγοί την πολεμούν πολύ πιο αποτελεσματικά από το κράτος.

    Σταύρος

    Υγ: Με χαρά θα ήθελα να μάθω προς τι η απόρριψη του προηγούμενου post μου στις 30/4 !

  • 5 Μαΐου 2010, 00:51 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΠΑ

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΦΕΛΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΥΠΝΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ!!!!!.
    ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ , ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ .
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ?

  • 4 Μαΐου 2010, 23:49 | ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες των Κυνηγετικών Οργανώσεων τα ενδημικά θηράματα έχουν συγκροτήσει ικανοποιητικούς πληθυσμούς σχεδόν σε όλη την χώρα, καθώς και στον Υμηττό.
    Από την σύσταση του Ελληνικού κράτους το κυνήγι επιτρεπόταν στον Υμηττό (και από το 1974 στον μισό Υμηττό) και αποδεδειγμένα όχι μόνο δεν έβλαψε το θήραμα και το περιβάλλον αλλά με την εφαρμογή κάθε χρόνο εκτεταμένων φιλοθηραματικών επεμβάσεων εκ μέρους των εμπλεκόμενων κυνηγετικών οργανώσεων, όπως βελτίωση βιοτόπων με σπορές και δεντροφυτεύσεις, αναδασώσεις μετά τις πυρκαγιές, εγκατάσταση ομβροδεξαμενών και ποτίστρων για την άγρια πανίδα όπως και ενισχυμένη θηροφύλαξη, ωφέλησε τα μέγιστα.
    Αφήστε αυτούς που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και την άγρια πανίδα, προσφέροντας από το υστέρημά τους, να προστατεύσουν και να ενισχύσουν την φύση. Εμείς θέλουμε την φύση να την βιώνουμε και όχι αποστειρωμένη. Θέλουμε να σπέρνουμε, να ποτίζουμε, να ταΐζουμε, να συλλέγουμε καρπούς, να κυνηγάμε – στα πλαίσια του νόμου – και να ψαρεύουμε.
    Δεν μπορείτε να παίρνετε αποφάσεις με τις Μ.Κ.Ο., που κατασκήνωσαν στο Υπουργείο σας, διαβιούν για πάρα πολλά χρόνια παρασιτικά, απομυζώντας κονδύλια τεράστια από την Ε. Ε . και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού χωρίς να έχουν ελεγχθεί ποτέ και από κανέναν.
    Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι τίμια. Ζητάμε έλεγχο των οικονομικών Μ.Κ.Ο. από τότε που ιδρύθηκαν και μετά.
    Ζητάμε : α) την απαλοιφή από το Π.Δ της παραγράφου 3 του άρθρου 7
    β) την Διατήρηση του υφισταμένου κυνηγετικού καθεστώτος στην Ελλάδα και στον Υμηττό
    γ) την συμμετοχή των Κυνηγετικών Οργανώσεων στους φορείς διαχείρισης του Υμηττού και όλων των ΖΕΠ στην Ελλάδα.

  • 4 Μαΐου 2010, 23:39 | OLGA PETRITH

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3.ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΗΜΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ.

  • 4 Μαΐου 2010, 23:32 | ΓΑΒΡΙΗΛ

    Την 1η Μαΐου σας έστειλα την διαμαρτυρία μου για την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό που προσπαθείτε να περάσετε αλλά δεν την ανακοινώσατε.
    ΟΧΙ λοιπόν στην παράγραφο 3 του άρθρου 7 για την απαγόρευση της θήρας στον Υμηττό.
    Απαγόρευσαν την θήρα και στους υγροβιότοπους τις Νάξου πριν από μερικά χρόνια, και οι πρώτοι που πήγαν και έχτισαν (οικολογικά εξοχικά και βίλλες) τριγύρω είναι αυτοί που ενδιαφερόντουσαν για την πτηνοπανιδα της περιοχής , μας κυνηγούσαν και διαμαρτυρόντουσαν συνεχώς σε Δημάρχους –Έπαρχους -Νομάρχες και δασαρχεία να απαγορευτεί η θήρα για να προστατευτεί τάχα μου ο υγροβιότοπος και οι αλυκές της περιοχής του αεροδρομίου.
    Τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν και στον Υμηττό.
    Γ ια ¨αυτό κυρία Μπιρμπίλη πριν πάρετε την όποια απόφαση καλό είναι να ενημερωθείτε από τους επιστημονικούς συνεργάτες που έχουν οι Κυνηγητικές Ομοσπονδίες αυτοί ξέρουν περισσότερο από τον κάθε οικολόγο του καναπέ.

    Μετά τιμής
    ΑΝΕΒΛΑΒΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
    ΝΑΞΟΣ

  • 4 Μαΐου 2010, 23:58 | Δημήτρης Παπαδόπουλος

    Αξιότιμη κυρία υπουργός,
    Είμαι και εγώ ένας από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, όπως και η γυναίκα μου.ΌΜως με τέτοιες αποφάσεις που είναι σαφέστετα ενάντια στο κυνήγι,θα το σκεφτούμε αρκετά σοβαρά για το αν θα σας ξαναψηφίσουμε.

    Θερμή παράκληση να μην απαγορεύσεται το κυνήγι στον Υμηττό και σε καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας!

  • 4 Μαΐου 2010, 22:52 | ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΑΒΡΙΑΣ.

    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ.ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΤΟΥ ΠΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.

  • 4 Μαΐου 2010, 22:46 | Κυριακόπουλος Νάσος

    Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με αυτή την απαγόρευση. Με ποιο σκεπτικό και με ποια αιτιολογία θέλετε να διώξετε τους κυνηγούς από τον Υμηττό. Υπάρχει μήπως κάποια σχετική μελέτη και δεν το γνωρίζω. Πάλι τελικά το κυνήγι θα γίνει το εξιλαστήριο θύμα. Πάλι οι κυνηγοί στο σκαμνί να κατηγορούνται για όλα τα δεινά που προκαλούν άλλοι. Πρέπει κάποτε να δοθεί ένα τέλος.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!!
    Ν. Κυριακόπουλος

  • 4 Μαΐου 2010, 22:24 | Fotis Miltsakos

    οχι στιν απαγορευση του κυνιγιου στον Υμμιτο.Γιατι απο εκει θα ξεκινισουν και πιοσ ξερει που θα φασουν………………….οπως γινετε παντα

  • 4 Μαΐου 2010, 22:59 | ΝΙΚΗΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

    Η απαγόρευση θήρας στον Υμηττό δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Αντίθετα θα δημιουργήσει πολλά. Αν πραγματικά θέλετε να προστατευτεί το βουνό συνεργαστείτε με τους κυνηγούς γιατί αυτοί, βιώνοντας το βουνό, ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Κάθε προσπάθεια αποστείρωσης της φύσης δημιουργεί προβλήματα, παρά λύνει. Είμαι αντίθετος με την απαγόρευση του κυνηγίου γιατί αυτή η ενέργεια θα αφήσει απροστάτευτο το βουνό στους πάσης φύσεως καταπατητές.

    Νικήτας Φραγκούλης

  • 4 Μαΐου 2010, 22:45 | ΠΙΟΤΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    Δεν διαφωνω να…
    1)Προσθεσεται κεραιες,ρανταρ,πυλωνες,δρομους,τουνελ,διοδια,λεωφορους και οσα αλλα σας εξυπηρετουν
    2)Σκονιζετε τα καινουρια σας παπουτσια κανοντας περιπατους στην αγρια φυση του
    3)Ιδρωνετε με τα hi-tech ποδηλατα στα μονοπατια του
    4)Να χαλαρωνετε στις βιλες με τις πισινες και τους φραχτες των 3 μετρων υψος στους προποδες η και ψηλοτερα αναλογα με την θεση σας
    και γενικα να κανετε οτι σας επιτρεπει ο νομος. ΑΛΑ…ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΜΕ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ,ΜΗΝ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΟΣΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ .ΦΙΛΙΚΑ.

  • 4 Μαΐου 2010, 22:17 | Κατερίνα Αραμπατζή

    Αν υποθέσουμε ότι απαγορεύουμε το κυνήγι στο Υμηττό, έχετε σκεφτεί ποιοι θα προστατεύουν πλέον το πολύπαθο αυτό βουνό; Η ανύπαρκτη δασική υπηρεσία, οι στρατιές των οικολόγων που θα φυλάνε με βάρδιες για να διώχνουν τους οικοπεδοφάγους, τους εμπρηστές, αυτούς που θα το μπαζώσουν με σκουπίδια; Δεν νομίζω και έτσι μάλλον θα εγκαταλειφθεί στην τύχη του.
    Γι’ αυτό σας συμβουλεύω να αφήσετε το βουνό ήσυχο σ’ αυτούς που ξέρουν να το σέβονται και να το προστατεύουν.
    Όχι στην απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό.