Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • ΨΗΦΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΙΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

  • 5 Μαΐου 2010, 21:40 | ΤΣΑΜΑΣΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ Π.Ε.Κ.Α. με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω ότι έχετε κηρύξει τον πόλεμο στις Κυνηγετικές Οργανώσεις δηλώνοντας και μεθοδεύοντας, με διάφορες απαγορεύσεις, την συρρίκνωση του κυνηγίου. Σήμερα που ουσιαστικά το Ελληνικό Κράτος έχει χρεοκοπήσει και θα πάψει πλέον να επιδοτεί τις διάφορες κρατικοδίαιτες οικολογικές ΜΚΟ, ποιος πιστεύετε ότι θα συνεχίσει να προστατεύει το περιβάλλον; Εμείς οι κυνηγοί αποδεικνύουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τη φύση πληρώνοντας πολλά εκατομμύρια που διατίθενται για βελτίωση βιοτόπων, περιβαλλοντικές μελέτες, θηροφυλακή κλπ. χωρίς να έχουμε ζητήσει ή να μας έχουν δοθεί ποτέ χρήματα από οπουδήποτε και αυτό γιατί πραγματικά αγαπάμε την φύση. Θα σας πρότεινα λοιπόν αντί να μας πολεμάτε να συνεργαστείτε μαζί μας και να είστε σίγουρη ότι η φύση θα έχει πολλά να ωφεληθεί. Γι’ αυτό λοιπόν πιστεύω ότι πρέπει να ξανασκεφτείτε την απαγόρευση θήρας στον Υμηττό γιατί σε τίποτα δεν έχει να ωφελήσει.

    Μετά τιμής
    Κωνσταντίνος Τσαμασλίδης

  • 5 Μαΐου 2010, 21:37 | στρατος

    οχι στην απαγορευση του υμητου,να ασχολειθειται με τους κλεφτες και τους απατεωνες να αφησετε τους κυνηγους στην ησυχια τους.

  • 5 Μαΐου 2010, 20:41 | Mιχαλοπούλου Ελένη

    Συγχαρητήρια στην κα. Μπιρμπίλη,
    θα ήθελα να ζήσω για να δω την ημέρα που θα καταργηθεί το κυνήγι στην χώρα μας. Πιστεύω ότι το μόνο που χρησιμεύει είναι στο να βγάζουν την «βαρβατίλα» τους κάποιοι που παρανοούν σχετικά με την έννοια του αρσενικού.
    Κάντε ότι είναι δυνατόν να καταργηθεί η ηδονή του να σκοτώνεις και να επαίρεσαι γι αυτό. ( τις περισσότερες φορές δε, οι κυνηγοί δεν τρώνε καν τα θηράματά τους…)
    Ευχαριστώ που μου δώσατε βήμα
    με τιμή
    ελένη μιχαλοπούλου

  • 5 Μαΐου 2010, 20:26 | Γεώργιος Σκαρμούτσος

    Κυρία Υπουργέ,

    Φαντάζομαι θα έχετε ακούσει την Ευαγγελική ρήση «δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν»… θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η απαγόρευση του κυνηγίου ποτέ και πουθενά δεν θεράπευσε έστω και μια νόσο…
    Ως εκ τούτου κ. Υπουργέ μην περιμένετε, αρχίζοντας από τον Υμηττό και
    ολοκληρώνοντας το εκπεφρασμένο σχεδιό σας για τον οριστικό τερματισμό
    του κυνηγίου, να σταματήσει η μόλυνση του Κηφισσού,ή να μην μας επιβληθεί τελικά το πρόστιμο των 4 δισ ευρώ απο την Ε.Ε για τις χωματερές, πόσο μάλλον να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα πέριξ των
    Αθηνών.
    Συγκλονίζεται η Πατρίδα μας από πρωτοφανούς εντάσεως οικονομικά,
    κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα, και εσείς κ. Υπουργέ εν μέσω της ομάδας που σας περιβάλλει, χωρίς να έχετε καμία λαϊκή εντολή προσπαθείτε να αλλάξετε τον τρόπο ζωής εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών.
    Αλήθεια κ. Υπουργέ αυτά τα κυνηγετικά πάρκα που σχεδιάζετε να δημιουργήσετε σε ποιούς απευθύνονται;
    Εχετε υπ’όψιν σας το προφίλ του μέσου κυνηγού;
    Εχετε υπ’όψιν σας το χάρτη της άλλης Ελλάδας;
    Τι έχετε να πείτε στους απόμαχους ξωμάχους κυνηγούς που με σύνταξη 350 ευρω, έρημοι σε ορεινά χωριά, με μόνη συντροφιά 5 – 6 προβατάκια προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε μια τραγική κατάσταση, για την οποία εν πολλοίς είναι συνυπεύθυνο και το κόμμα που σας διόρισε στη σημερινή σας θέση,ως Υπουργό όλων των Ελλήνων και όχι μόνο κάποιων μελών ΜΚΟ, αρκούντως επιχορηγουμένων από Ευρωπαικά και Ελληνικά κονδύλια.
    Αυτά τα πάρκα κ. Υπουργέ απευθύνονται σε Κολωνακιώτες αγρότες με
    πανάκριβα τζιπ, και γενικά σε έχοντες και κατέχοντες, κάτι που δεν ακούγεται και τόσο σοσιαλιστικό.
    Θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος καλόπιστος «διαβουλευτής», μα καλά,
    στο παραδοσιακό κυνήγι που με τόσο πάθος υπερασπίζεσθε δεν πρέπει να
    αλλάξει κάτι; να βελτιωθεί κάτι;
    Θα του απαντήσω ειλικρινώς: ναι έχουν γινει πολλά και πρέπει να γίνουν
    περισσότερα.
    Εχουμε προτάσεις, κάντε έναν ειλικρινή διάλογο και αν πραγματικά σας
    ενδιαφέρει η φύση και το περιβάλλον να είστε βεβαία ότι θα βρούμε ένα
    τρόπο να συνεννοηθούμε, αρκεί να αφήσουμε τις «ταμπέλες» μας σπιτι…
    Τον τελευταίο καιρό κ. Υπουργέ όλο και συχνότερα ακούγεται ότι το σχέδιο έχει ως εξής:
    Σιγά σιγά διώχνουμε τον κόσμο ,αρχίζοντας απο τους κυνηγούς- έπονται
    αγρότες και κτηνοτρόφοι- και παραχωρούμε τεράστιες εκτάσεις, βουνά,
    ποτάμια και νησιά σε οικονομικά συμφέροντα με πρόσχημα την «πράσινη ανάπτυξη».
    Φανταστείτε μια εικόνα κυρία υπουργέ… φανταστείτε μια ωραία απομονωμένη πλαγιά στην Πίνδο.
    Εκεί λοιπόν σήμερα η πετροπέρδικα απειλείται μόνο από την ικανότητα ελάχιστων κυνηγών.
    Αύριο θα έχει να αντιμετωπίσει τα τζιπ, τα φώτα, την μόλυνση, το θόρυβο,το ντουφέκι κάθε παράνομου οπλοφόρου, που θα φέρουν μαζί τους οι γεννήτριες και οι δρόμοι που θα τις εξυπηρετούν.
    Αναρωτιέμαι, αυτή η εικόνα που σας περιέγραψα, και που σκιαγραφεί το τι θα συμβεί σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας, σε ποιό μυαλό οικολόγου χωράει;
    Το πολιτικό σας μέλλον κυρία Υπουργέ δεν με ενδιαφέρει, αλλά φαντάζομαι κανένας Ελληνας, κανένας οικολόγος δεν θα ήθελε να βάλει
    την υπογραφή του κάτω από έναν τέτοιο νόμο που θα παρέδιδε την περιουσία του Ελληνικού λαού και των γεννεών που έρχονται στην καταστροφή!!!

    Γ. Σκαρμούτσος

  • 5 Μαΐου 2010, 19:21 | Θανάσης Αγγελίδης

    Δεν θέλουμε κυνηγούς να προστατεύουν την φύση. Θέλουμε να την προστατεύουν φυσιοδίφες. Ας κάνουμε μια αλλαγή… Από αρχαιοτάτων χρόνων οι άνθρωποι κυνηγάνε, οπότε η αλλαγή χρειάζεται.
    Οι κυνηγοί ισχυρίζονται ότι αγαπούν την φύση. Λένε ψέματα! Δεν την αγαπούν καθόλου, την εκμεταλλεύονται για να ικανοποιούν το πάθος τους! Για αυτούς είναι εργαλείο, όπως και τα σκυλιά τους, που όταν δεν τους ικανοποιούν τα εγκαταλείπουν ή τα σκοτώνουν. Αγαπάνε τα πάντα κτητικά σαν αντικείμενά τους.

    Αν οι κυνηγοί προσέχουν και προστατεύουν καλύτερα από τον καθένα την φύση, τότε σημαίνει ότι ολόκληρη η κοινωνία νοσεί. Εκεί καταντήσαμε; Να είναι οι κυνηγοί οι καλύτεροι φύλακες; Το κυνήγι κίνητρο για προστασία της φύσης; Είναι ντροπή μας.
    Χρειαζόμαστε αναβάθμιση.

  • 5 Μαΐου 2010, 19:32 | ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΤΙΑ (ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ) ΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΘΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.

  • 5 Μαΐου 2010, 19:52 | Θεοχαρης

    Τι σας ενοχλει η θηρα στον Υμητο αφήστε το χώρο ελευθερο……….

  • 5 Μαΐου 2010, 19:39 | Elena Karafilidh

    Αγαπητοί Άνανδροι κυνηγοί

    καταλαβαίνω τα μεγάλα σας ψυχολογικά προβλήματα, την πολύ κακή σας άποψη για τον εαυτό σας, τα κόμπλεξ κατωτερότητας που κουβαλάτε.

    Θα ήθελα πάρα πολύ να δω πουλιά με όπλα στα χέρια, ελάφια με καραμπίνες, λαγούς με περίστροφα, να σας κυνηγάνε ασταμάτητα και χωρις έλεος (και άοπλους). Δυστυχώς σ’αυτό τον κόσμο (ακόμα τουλάχιστον) δεν είχα την απέραντη χαρά να δω κάτι τέτοιο.

    Τουλάχιστον όμως θα έχω τη χαρά να πάνε από εκεί που ήρθατε και να μείνετε μακριά από χώρους και βουνά όπου πάω εγώ και τα παιδιά μου. Χώρους όπου θα επικρατήσει ειρήνη και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αγάπη για τη φύση. Άκου εκεί «αγαπάμε τη φύση και πού και πού σκοτώνουμε και από λίγη».

    Το ότι είστε ψυχολογικά ανισόρροποι μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει σε αμέτρητα βιβλία ψυχολογίας και έρευνες πάνω στην κατάντια σας να το παίζετε κυνηγοί. Γιατί φυσικά δεν είστε κυνηγοί πραγματικοί, αν ήσασταν θα βγαίνατε άοπλοι στη ζούγκλα. Εκεί να σας δω, αντράκια της κακιάς ώρας, ράμπο της δεκάρας.

    Δεν θα μείνω λοιπόν στην προεφηβική ψυχολογική σας κατάσταση. Θα μείνω όμως στο δικαίωμά μου και των παιδιών μου να σας κρατήσουμε μακριά από τα μονοπάτια που μεγαλώσαμε, τα χώματα που τιμήσαμε (χωρίς να σκοτώνουμε αθώα πλάσματα για τη χαρά του αίματος), την πατρίδα του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Ευριππίδη που αγαπήσαμε.

    Μια πατρίδα ειρήνης.

    Και δεν θα σας αφήσω σε χλωρό κλαρί, όπως δεν αφήσατε και σεις τόσα χρόνια τη φύση σε χλωρό κλαρί. Μακάρι τα ζώα να είχαν παλάμες και δάκτυλα και να μπορούσαν να κρατήσουν όπλο. Δεν έχουν. Όμως έχω εγώ, και μπορώ να κρατάω πένα. Και να γράφω. Και μαζί μου και πολλοί άλλοι.

    Αντράκια του γλυκού νερού, ψευτολάτρεις της φύσης της κακιάς ώρας.

  • 5 Μαΐου 2010, 18:53 | Χρυσούλα Β.

    Όχι στην απαγόρευση του Υμηττού. Το κυνήγι δεν πρέπει να γίνεται κάθε φορά ο αποδιοπομπαίος τράγος.

  • 5 Μαΐου 2010, 18:56 | Δημήτριος Μεταξάς

    Αγαπητή κυρά Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ,

    ΤΟ 2007 η περιοχή μου, Άγιος Ιωάννης Εύβοιας, δοκιμάστηκε απ’ την πύρινη λαίλαπα. Αμέσως μετά, κύριο μέλημά μας ήταν η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Γι’ αυτό συστήσαμε μια συντονιστική επιτροπή δράσης, στην οποία συμμετείχα κι εγώ, με παρότρυνση του αείμνηστου Θωμά Μεταξά, στελέχους του ΠΑ.ΣΟ.Κ, από συστάσεως του και φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Κάναμε δεντροφυτεύσεις, εμποδίσαμε τη βόσκηση, χωρίς βοήθεια από αρμόδιες υπηρεσίες κ.λ.π. Πουθενά δεν εμφανίστηκαν να βοηθήσουν ενεργά οικολογικές οργανώσεις. Τώρα τους έχετε αναγάγει ρυθμιστές και τιμητές του φυσικού περιβάλλοντος, αρχής γενομένης του Υμηττού. Ε!!! φτάνει πια ο εμπαιγμός στην πλάτη μας. Να μας δώσετε τα στοιχεία των χρηματοδοτήσεων των οικολογικών οργανώσεων. Αποσύρετε το άρθρο 7, αν πειστεύετε κατ’ ελάχιστον στην έννοια της αειφορίας.

  • 5 Μαΐου 2010, 18:04 | Μελανία Χρυσαφίδου

    Κυνηγός δεν είμαι, είναι όμως ο σύζυγος μου. Από αυτόν έμαθα ότι το κυνήγι είναι τρόπος ζωής και βασίζεται στην ορθολογική διαχείριση των θηραμάτων με τέτοιο τρόπο που να μην δημιουργεί πληθυσμιακό πρόβλημα στα θηράματα αλλά αντίθετα να επιδιώκεται η αύξησή τους. Για τον λόγο αυτόν είμαι αντίθετη στην απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό ή και οπουδήποτε αλλού χωρίς εμπεριστατωμένη επιστημονική μελέτη.
    Άλλωστε από ότι βλέπω στα μηνύματα αυτών που αντιτίθενται στο κυνήγι η διαφορά τους με το κυνήγι είναι ιδεολογική – συναισθηματική και δεν βασίζεται σε επιστημονικά κριτήρια που να αποδεικνύουν την βλαβερότητα του κυνηγιού στο φυσικό περιβάλλον. Και φυσικά είναι εγκληματικό να χαράζεται μια πολιτική βασισμένη στο συναίσθημα και όχι σε επιστημονικά στοιχεία.

  • 5 Μαΐου 2010, 17:20 | ΤΖΙΑΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΊΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

  • 5 Μαΐου 2010, 17:50 | Γιωργος Μαντσιος

    Αγαπητή κυρία υπουργέ

    Μετά λύπης μου μαθαίνω για μια ακόμα φορά την συνέχιση των προσπαθειών του υπουργείου σας, που είναι δυστυχώς και ατυχώς υπεύθυνο, για το κυνήγι αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο.H πρόταση σας για ολοκληρωτική απαγόρευση του κυνηγίου στην περιοχή του Υμηττού μόνο λύπη και αγανάκτηση μπορεί να προκαλεί στον ορθά σκεπτόμενο κυνηγετικό κόσμο και όχι μόνο. Στην συγκεκριμένη περιοχή εκτός του ότι το κυνήγι ασκείται με ορθολογικό τρόπο,οι ίδιοι οι κυνηγοί είναι αυτοί οι οποίοι προστατεύουν και την πανίδα της περιοχής αλλά και την ίδια την περιοχή από καταπατητές, εμπρηστές αλλά και με συνεχείς αναδασώσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι οι κυνηγοί είναι αυτοί οι οποίοι σε κάθε πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αυτοί πρώτοι συνδράμουν με όποια μέσα διαθέτουν τεχνικά η μη στην προσπάθεια κατάσβεσης, στην πρώτη γραμμή εκεί που ποτέ δεν είδαμε κάποια οικολογική οργάνωση ποτέ, αλλά πάντα κατόπιν εορτής να κλαίνε πάνω από τα καμένα.. Όσο για την περιβόητη περιοχή natura που καταλαμβάνει σχεδόν όλο τον όγκο του Υμηττού νομίζω ότι η σκέψη και μόνο ότι τα δυο είδη νυχτερίδας τα δυο είδη χελώνας και το ένα είδος φιδιού δεν απειλούνται από κυνηγούς. Η Αττική πάσχει από χώρους όπου μπορεί ο πολίτης να αποδρασει από την καθημερινότητα ,να περπατήσει με τα παιδιά του στην φύση ,να βγάλει τα σκυλιά του βόλτα ακόμα και να κυνηγήσει .Ας πάψουμε να είμαστε δακτυλοδικτουμενοι από την σημερινή ηγεσία του υπουργείου σας. Δεν σημαίνει ότι ο κυνηγός δεν είναι φυσιολάτρης και δεν αγαπάει την φύση απεναντίας νοιαζόμαστε για την φύση περισσότερο από τους φερομένους οικολόγους. Πριν την ολοκλήρωση των διαβουλευσεων σας οφείλεται να ακούσετε τουλάχιστον τις απόψεις των κυνηγετικών οργανώσεων, φύση δεν είναι μόνο οι οικολόγοι. Διάλογος δεν γίνεται μόνο μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, διάλογος γίνεται τετ α τετ από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.Ο κυνηγός δεν κλείνεται σπίτι του, λίγοι δεν είμαστε και διαμαρτυρόμαστε μαζικά. Δεν μαζευόμαστε μόνο 20 άτομα(οικολόγοι διαμαρτυρία Δεκεμβρίου κατά του κυνηγίου) έξω από την βουλή με την παρουσία τηλεοπτικών καμερών.

    Μετα τιμης

  • 5 Μαΐου 2010, 17:54 | Νικος Μαντσιος

    Αγαπητή κυρία υπουργέ

    Μετά λύπης μου μαθαίνω για μια ακόμα φορά την συνέχιση των προσπαθειών του υπουργείου σας, που είναι δυστυχώς και ατυχώς υπεύθυνο, για το κυνήγι αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο.H πρόταση σας για ολοκληρωτική απαγόρευση του κυνηγίου στην περιοχή του Υμηττού μόνο λύπη και αγανάκτηση μπορεί να προκαλεί στον ορθά σκεπτόμενο κυνηγετικό κόσμο και όχι μόνο. Στην συγκεκριμένη περιοχή εκτός του ότι το κυνήγι ασκείται με ορθολογικό τρόπο,οι ίδιοι οι κυνηγοί είναι αυτοί οι οποίοι προστατεύουν και την πανίδα της περιοχής αλλά και την ίδια την περιοχή από καταπατητές, εμπρηστές αλλά και με συνεχείς αναδασώσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι οι κυνηγοί είναι αυτοί οι οποίοι σε κάθε πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αυτοί πρώτοι συνδράμουν με όποια μέσα διαθέτουν τεχνικά η μη στην προσπάθεια κατάσβεσης, στην πρώτη γραμμή εκεί που ποτέ δεν είδαμε κάποια οικολογική οργάνωση ποτέ, αλλά πάντα κατόπιν εορτής να κλαίνε πάνω από τα καμένα.. Όσο για την περιβόητη περιοχή natura που καταλαμβάνει σχεδόν όλο τον όγκο του Υμηττού νομίζω ότι η σκέψη και μόνο ότι τα δυο είδη νυχτερίδας τα δυο είδη χελώνας και το ένα είδος φιδιού δεν απειλούνται από κυνηγούς. Η Αττική πάσχει από χώρους όπου μπορεί ο πολίτης να αποδρασει από την καθημερινότητα ,να περπατήσει με τα παιδιά του στην φύση ,να βγάλει τα σκυλιά του βόλτα ακόμα και να κυνηγήσει .Ας πάψουμε να είμαστε δακτυλοδικτουμενοι από την σημερινή ηγεσία του υπουργείου σας. Δεν σημαίνει ότι ο κυνηγός δεν είναι φυσιολάτρης και δεν αγαπάει την φύση απεναντίας νοιαζόμαστε για την φύση περισσότερο από τους φερομένους οικολόγους. Πριν την ολοκλήρωση των διαβουλευσεων σας οφείλεται να ακούσετε τουλάχιστον τις απόψεις των κυνηγετικών οργανώσεων, φύση δεν είναι μόνο οι οικολόγοι. Διάλογος δεν γίνεται μόνο μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, διάλογος γίνεται τετ α τετ από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.Ο κυνηγός δεν κλείνεται σπίτι του, λίγοι δεν είμαστε και διαμαρτυρόμαστε μαζικά. Δεν μαζευόμαστε μόνο 20 άτομα(οικολόγοι διαμαρτυρία Δεκεμβρίου κατά του κυνηγίου) έξω από την βουλή με την παρουσία τηλεοπτικών καμερών.

    Μετα τιμης

  • 5 Μαΐου 2010, 17:06 | ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.

  • 5 Μαΐου 2010, 16:54 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΑΚΟΣ

    ΟΧΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΤΟΠΩΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΘΗΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

  • 5 Μαΐου 2010, 16:48 | ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΖΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ.

  • 5 Μαΐου 2010, 16:51 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΙΡΙΝΑΣ

    Όχι στην απαγόρευση του Υμηττού.Εκφράζω την αντίθεσή μου στην απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό. Θεωρώ απαράδεκτο το άρθρο 7 και ζητώ να το αποσύρετε. Την υποβάθμιση του περιβάλλοντος Υμηττού και Αττικής γενικότερα δεν θα την πληρώσει το κυνήγι.

  • 5 Μαΐου 2010, 16:36 | Νίκος

    Αιτούμαι την απόσυρση της παραγράφου 3 του άρθρου 7 η οποία απαγορεύει τη θήρα. Η απαγόρευση είναι αυθαίρετη και καταχρηστική.

    Το υπουργείο απαιτεί από τους κυνηγούς να παρουσιάσουν μελέτες για να τους επιτραπεί η σπορά ορεινών χωραφιών ενώ το ίδιο προβαίνει στην απαγόρευση της θήρας στερούμενο οιασδήποτε μελέτης!!!

    Επιτέλους δώστε προτεραιότητα στη φύση και όχι στις ιδεοληψίες των φανατικών με τους οποίους συνεργάζεστε.

    ΝΠ

  • Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

    Ο κλάδος των Επιχειρήσεων Ειδών Κυνηγίου έρχεται αντιμέτωπος ακόμη μια φορά με μια άδικη απαγόρευση κυνηγίου.

    Η Ένωση μας, αντιπροσωπεύει επιχειρήσεις παραγωγής, εμπορίας και παροχής υπηρεσιών, οι οποίες εδώ και πολλά χρόνια συμβάλουν με το μερίδιό τους στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην κάλυψη θέσεων εργασίας, στα φορολογικά έσοδα του κράτους και γενικότερα στην πολύπαθη πλέον, ελληνική οικονομία. Επιπλέον, σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, οι ίδιες οι επιχειρήσεις μας αλλά και γενικότερα οι φίλοι του κυνηγίου έχουν αποδείξει εμπράκτως την αγάπη τους για αυτό, με πολλές δράσεις για την προστασία του χώρου που δραστηριοποιούνται, δηλαδή της ελληνικής φύσης.

    Οι επιχειρήσεις μας ζούνε αποκλειστικά από το κυνήγι, το οποίο όπως γνωρίζετε, είναι μια απολύτως νόμιμη, αποδεκτή και συνταγματικά κατοχυρωμένη δραστηριότητα, τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πληρώνουμε δε, όπως και όλες οι Ελληνικές επιχειρήσεις, τους φόρους μας, απασχολούμε εργαζόμενους και λειτουργούμε εντός ενός πολύ αυστηρού νομικού πλαισίου με τακτικούς και αυστηρούς ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές.

    Λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από τα στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με το Κυνήγι, διαπιστώνουμε με ιδιαίτερη ανησυχία ότι η ενημέρωσή σας είναι ελλιπής. Ενδεικτικά αναφέρουμε την απαγόρευση του Υμηττού που πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία τεκμηρίωση. Μάλιστα, φημολογείται ότι το Υπουργείο σας υιοθετεί τις απόψεις συγκεκριμένης και συνεργαζόμενης μ’ εσάς περιβαλλοντικής οργάνωσης. Ως κλάδος αρνούμαστε να πιστέψουμε τόσο ακραίες φήμες και σας παροτρύνουμε να διαβουλευτείτε ουσιαστικά και με τους κυνηγετικούς φορείς πριν καταλήξετε σε οποιαδήποτε απόφασή σας.

    Kλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι με τις αποφάσεις σας για το κυνήγι, αναλαμβάνετε και την απόλυτη ευθύνη της βιωσιμότητας πάρα πολλών οικογενειακών επιχειρήσεων, οι οποίες επιπλέον καλούνται να αντιμετωπίσουν την χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 50 ετών. Λαμβάνοντας υπ ’όψιν και τις καταστροφικές για το κυνήγι, νέες προτάσεις σας περί ζωνών, θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να επανεξετάσετε τις θέσεις του Υπουργείου.

    Σήμερα η κοινωνία μας είναι οργισμένη με την στάση και συμπεριφορά των πολιτικών των τελευταίων 30 ετών. Ελπίζουμε εσείς να καταφέρετε με τις αποφάσεις σας να αντιστρέψετε αυτό το κλίμα και να αφήσετε ουσιαστικό έργο σε ότι αφορά το κυνήγι στην Ελλάδα.

    Ευελπιστούμε πως σύντομα θα διαθέσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας ώστε να ακούσετε τις θέσεις και τις προτάσεις των ανθρώπων που ζουν από το κυνήγι.

    Με τιμή

    Το Δ.Σ της ΠΕΒΕΚΕ.
    (Πανελλήνια Ένωση Βιοτεχνών Επαγγελματιών Κυνηγετικών Ειδών)

  • 5 Μαΐου 2010, 15:31 | ΚΩΝ/ΝΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

    Ο αδερφός και ο σύζυγός μου ήταν κυνηγοί, ο γιος μου είναι κυνηγός. Δε νομίζω ότι έβλαψαν ή βλάπτουν το περιβάλλον με οποιονδήποτε τρόπο. Διαφωνώ με την συνολική κατάργηση του κυνηγίου στον Υμηττό, νομίζω ότι επαρκούν οι υπάρχοντες νόμοι και απαγορεύσεις.

  • 5 Μαΐου 2010, 15:53 | ΜΑΡΙΑ ΠΗΛΑΤΗ

    Μπράβο, πολύ καλά κάνατε και απαγορεύσατε το κυνήγι. Είναι απαράδεκτο να επιτρέπεται ο φόνος ανυπεράσπιστων ζώων στο όνομα της διασκέδασης μας…

  • ΝΑΙ στην προστασία, ΟΧΙ στην αποστείρωση της φύσης!!
    Διαφωνώ με την απαγόρευση της Θήρας στον Υμηττό όπως προτείνει το άρθρο 7, παρ.3 του παρόντος σχεδίου ΠΔ.
    Οι παραδοσιακές ανθρώπινες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και το κυνήγι, είναι απολύτως συμβατές με την αειφορική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος.
    Αντί να ψάχνεστε πώς θα περιορίσετε και θα καταργήσετε τη νόμιμη και θεσμοθετημένη σε όλο τον κόσμο δραστηριότητα της θήρας, αναζητήστε τη συνεργασία των κυνηγετικών οργανώσεων για την πραγματική προστασία της υπαίθρου.

    Παναγιώτης Γιαννέλος
    Είδη Κυνηγίου & Αλιείας
    Περικλέους 42, 15122, Μαρούσι
    Τηλ/fax: 210.61.40.248

  • 5 Μαΐου 2010, 15:43 | ΒΑΣΩ ΚΑΤΤΗ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.

  • 5 Μαΐου 2010, 15:13 | ΓΚΙΝΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

    από Anima Liberata – — 5 Μαΐου 2010 @ 07:55

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ!

    ΤΙ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΕΙΤΕ;

    ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΣΑΣ; ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΟΣΑ ΔΑ ΖΩΑΚΙΑ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΑ ΡΑΜΠΟ;

    ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ;

    ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΗΝΥΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑς ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗς ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ? ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ?
    ΛΙΓΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΕΥΝΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΑΣ ΜΕΝΟΣ.

  • 5 Μαΐου 2010, 14:04 | ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΜ.

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ.ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΦΕΡΕΣΤΕ ΣΑΝ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΟ!

  • 5 Μαΐου 2010, 14:02 | ΚΑΜΠΕΡΗΣ

    ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.

  • 5 Μαΐου 2010, 14:30 | ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΥΜΗΤΤΟΣ!

  • 5 Μαΐου 2010, 14:38 | ΜΑΡΙΑ Π.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ!ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ!!!

  • 5 Μαΐου 2010, 14:46 | ΑΝΝΑ ΜΠ.

    Ο πατέρας μου είναι κυνηγος, κι απ’αυτόν έμαθα ότι οι κυνηγοί αγαπούν το δασος πιο πολύ απ’τον καθένα σας.Δάσος χωρίς κυνηγούς είναι νεκρό δάσος που ο κάθε επιτήδιος ανεξέλεγκτα θα κανει ότι θέλει.Θα το καίει θα το καταπατεί,θα το καταστρέφει.Το δάσος του Υμηττού έχει ακόμα ζωή χάρη στους κυνηγούς.Η απόφαση σας είνει άδικη και αυθαίρετη.Αν δεν αποσύρετε το αρθρο 7 τότε υπογράφετε την άρση της φύλαξης του βουνου, και την καταστροφή του απ ‘όλους αυτούς που την περιμένουν πώς και πώς.

  • 5 Μαΐου 2010, 14:55 | vike

    Ελπίζω να έρθει η μέρα που το κυνήγι στην Ελλάδα θα απαγορευθεί.
    Το κυνήγι δεν είναι ούτε φυσιολατρεία ούτε βρίσκεται στο DNA του ανθρώπου όπως διάβασα σε κάποια σχόλια. Όποιος ενδιαφέρεται να λατρέψει την φύση ας πάει μια πεζοπορία σε ένα βουνό, χωρίς όπλα και όχι σκοτώνοντας ανυπεράσπιστα και αδύναμα ζώα.
    Ο άνθρωπος στο βάθος της ιστορίας κυνηγούσε για να επιβιώσει και όχι για κρεμάσει θανατωμένα τρόπαια πάνω από ένα τζάκι ή στο καπό ενός αυτοκινήτου!!!
    Ας σταματήσει λοιπόν η επίδειξη ανδρισμού και βιαιότητας ενάντια στα ζώα γιατί το μόνο που επιδεικνύει είναι έλλειψη παιδείας !

  • 5 Μαΐου 2010, 14:18 | Πέτρος

    Δυστυχώς για ακόμη μια φορά βλέπουμε το παράδοξο στην Ελλάδα να θεωρείτε μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος η απαγόρευση της θήρας ενώ σε όλη την ευρώπη οι περιβαλλοντικές οργανώσεις συνεργάζονται στενά με τις κυνηγετικές οργανώσεις για την προστασία της φύσης με μεγαλύτερο παράδειγμα την Βρετανία και την Game Conservancy…
    Κυρία Υπουργέ οι κυνηγοί πληρώνουν τεράστια ποσά στην πολιτεία για την προστασία και την ανάπτυξη της θηραματοπανίδας και πληρώνουν από την τσέπη τους ακόμα και τα όργανα για τον έλεγχό τους (Θηροφυλακή).
    Είναι καιρός πια αυτά τα χρήματα να αξιοποιηθούν για το σκοπό που πρέπει και όχι για να καλύπτουν μαύρες τρύπες της οικονομίας…
    Ακούσαμε επίσης ότι τα χρήματα αυτά θα χορηγούνται πλέον για αναδασώσεις και άλλες ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος και αμέσως μετά από εκεί θα εξορίζονται οι κυνηγοί οι οποίοι είναι και οι κύριοι χρηματοδότες..
    Αυτό μας προκαλεί ΟΡΓΗ…

  • 5 Μαΐου 2010, 13:05 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

    Κυρία Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ,

    Με έκπληξη παρακολουθούμε την ηλεκτρονική διαβούλευση επί του σχεδίου του Προεδρικού διατάγματος για την προστασία του Υμηττού. Η έκπληξή μου οφείλεται λόγω του άρθρου 7 του συγκεκριμένου σχεδίου, που προβλέπει την κατάργηση της θήρας. Ας σοβαρευτούμε κάποτε σ’ αυτή τη χώρα, κυρίως τώρα που περνάμε και θα περάσουμε δύσκολες καταστάσεις στη χώρα μας, για όλα φταίει το κυνήγι;;;; Αυτή η παρανομία και η αυθαιρεσία που συμβαίνει εκεί πάνω πως μπορεί να συγκριθεί μ’ αυτή τη διαχρονική δραστηριότητα που ονομάζεται κυνήγι;;; Το μάτι και το αυτί του δάσους είναι ο κυνηγός κι όχι ο κάθε καρεκλοκένταυρος. Γι’ αυτό αφήστε το κυνήγι αλώβητο και κυνηγήστε τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες, γιατί το κυνήγι είναι νόμιμο και διαχρονικό.

  • 5 Μαΐου 2010, 13:39 | Χρήστος Ρεντζής

    Όχι στο κυνήγι στον Υμηττό, οι κυνηγοί έχουν αρκετές περιοχές που θα μπορούσαν να κάνουν το «χόμπι» τους και όχι μέσα στον πολύπαθο ορεινό όγκο.

    Η άποψη του ότι οι κυνηγοί προστατεύουν τη φύση είναι τόσο ειρωνική και ταυτόχρονα αλαζονική. Ο ορεινός όγκος του Υμηττός περιστοιχίζεται από έντονα κατοικημένες περιοχές. Η όποια πανίδα υπάρχει, επισκέπτεται και τις κατοικημένες περιοχές. Να σημειώσω ότι στην περιοχή της Παλλήνης και των Γλυκών Νερών υπάρχουν ασυνείδητοι οπλοφόροι (οι τιμητές της φύσης κυνηγοί) που πυροβολούν τα περαστικά πουλιά ακόμα και μέσα από την περίφραξη του κήπου τους. Παράλληλα οι κάτοικοι που επισκέπτονται τον Υμηττό για οποιοδήποτε είδος αναψυχής πρέπει να μπορούν να κινούνται άφοβα χωρίς να πρέπει να ανησυχούν να δεχτούν καμία αδέσποτη.

  • 5 Μαΐου 2010, 13:36 | Π. Αργυροπουλος

    Είμαι κάθετα αντίθετος προς οποιαδήποτε απαγόρευση της θήρας στον Ορεινό όγκο του Υμηττού. Το κυνήγι είναι μία συμβατή δραστηριότητα προς τη φύση, αναγνωρισμένη παγκόσμια και πανευρωπαικά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξανα ανακαλύψουμε την Αμερική.

    Όσον αφορά το σχόλιο του διαχειρηστή (moderator) πως σχόλια που επαναλαμβάνονται δεν εγκρίνονται «χάρην διευκόλυνσης της διαχείρησης» έχω να πω τα εξής.
    Είναι αντιδημοκρατικό και ιδιαίτερα προκλητικό σε μια δημόσια διαβούλευση, να φημώνεται ο πάσα Έλλην πολίτης, ο οποίος εκφράζει δημόσια τη γνώμη του, η οποία τυχαίνει να έχει διατυπωθεί με παρόμοιο τρόπο από κάποιο συμπολίτη του.

    Εν έτη 2010, στη χώρα που δίδαξε τη δημοκρατία, παρακάμπτονται σχόλια για «διευκόλυνση της διαχείρησης».

    Αν θέλετε μια διαβούλευση δημοκρατική, αντικειμενική και αμερόληπτη, είστε υποχρεωμένοι κύριοι διαχειριστές, να δημοσιεύεται όλα τα σχόλια οποιαδήποτε πολίτη, εκτός και αν περιέχουν υβριστικά μυνήματα.

    Αν ήταν δυνατόν, 10.000.000 Έλληνες να πουν την γνώμη τους σαυτη τη δημόσια διαβούλευση, θα έπρεπε να είχατε δημοσιεύσει 10.000.000 μυνήματα αντίστοιχα. Σε μια απαγόρευση σαν και αυτή, είτε θετικά σχόλια θα υπάρχουν είτε αρνητικά. Δεν καταλαβαίνω πως αναμένεται να δημοσιεύσετε μηνύματα με ποικιλία απόψεων?

    Αυτή είναι η έννοια της δημόσιας διαβούλευσης, της ανοικτής δημοκρατίας. Αν θέλετε να την κατευθύνεται και να δημοσιεύσετε επιλεκτικά συγκεκριμένα μηνύματα, τότε καλύτερα σταματήστε την.

    Έχω αποθηκεύσει το μήνυμα μου, περιέχει ποικιλία απόψεων που δεν έχουν ειπωθεί, οπότε ανάμενω την δημοσίευση του.

    Μετά τιμής
    Π. Αργυρόπουλος

  • 5 Μαΐου 2010, 13:52 | El.

    Από πότε η δολοφονία των ζώων θεωρείται ΦΥΛΙΟΛΑΤΡΕΙΑ? Ντροπή σε όλους εσας – κυνηγούς και μη – που υποστυρίζετε τη συνέχιση του κυνηγιού και τρέμετε στην ιδέα άπαγόρευσης του «μερακιού» και του «σεβασμού» δολοφονίας της πανίδας. Εύχομαι να βρεθείτε εσείς κάποια στιγμή αντιμέτωποι με την κάνη στο μέτωπό σας και να σας πουν «σε σκοτώνω για το μεράκι μου γιατί είμαι φυσιολάτρης και η δολοφονία ανίσχυρων ζώων είναι κουλτούρα». ΑΙΣΧΟΣ!

  • 5 Μαΐου 2010, 13:36 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΙΑΓΚΙΝΗΣ

    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

    Εμείς αγαπάμε το κρύο του πρωινού και εκείνο στο λυκόφως
    Αγαπάμε τη βροχή και τον κρύο αέρα
    Αγαπάμε το χιόνι και την ομίχλη
    Εμείς αγαπάμε την αναμονή του άγριου στα καρτέρια μέσα στη τεράστια σιωπή των βάλτων
    Αγαπάμε τα δειλινά όταν μακριά περνάνε τα μεγάλα περάσματα του φθινοπώρου
    Εμείς αγαπάμε τα δένδρα, αγαπάμε τις πέτρες
    Εμείς αγαπάμε τη μυρουδιά των οργωμένων κάμπων τη μυρουδιά του καπνού και εκείνη των βρεγμένων σκύλων
    Εμείς αγαπάμε την αίσθηση της ζέστης του θηράματος στα παγωμένα χέρια μας.
    Κουρασμένοι θέλουμε να πιούμε κρασί από την ίδια κούπα αδελφικά.
    Αγαπάμε τη γη και όλα εκείνα που την κάνει να ζει
    Την ώρα που η κούραση μας θαμπώνει αγαπάμε το αποκοίμισμα μπροστά σε μια φωτιά από ξερόκλαδα
    Είμαστε οι πραγματικοί λάτρεις της φύσης
    Είμαστε εκατομμύρια
    Αυτή η βεβαίωση σταματά κάθε διάθεση πολεμικής
    Εμείς είμαστε το κυνήγι

    Jean-Marc Soyez

    Μετάφραση από τα γαλλικά ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΓΙΖΑΚΗΣ
    Δανεισμένο από το εξαιρετικό βιβλίο του Dr Ιωάννη Νικ. Αλιζάκη με τίτλο » ΜΠΕΚΑΤΣΑ το κυνήγι της βασίλισσας»

    Έχω πάρα πολλούς φίλους οι οποίοι είναι φιλο-οικολόγοι ή ακόμα και ακραίοι οικολόγοι. Ομολογώ ότι είναι εξαιρετικοί άνθρωποι,… σαν χαρακτήρες και σαν προσωπικότητες. Σε σχετικές κουβέντες που έχουμε κάνει, σε όλες τις περιπτώσεις και με όλους καταλήξαμε ότι και οι δύο πλευρές έχουν μια κοινή αφετηρία: Είναι επείγουσα ανάγκη να διαφυλαχτεί το περιβάλλον από τους παράγοντες που το καταστρέφουν:
    1)Ανεξέλεγκτη ρίψη βιομηχανικών και χημικών αποβλήτων
    2)Ανεξέλικτη χρήση φυτοφαρμάκων στα πλαίσια μιας υπερ-εντατικής χρήσης της γης
    3)Άναρχη αστικοποίηση και αποχαρακτηρισμός δασικών εκτάσεων
    4)Αποτελεσματική πάταξη της λαθροθηρίας

    Μπορούμε να κάνουμε πολλά μόνοι μας. Όμως μαζί μπορούμε να επιτύχουμε το ακατόρθωτο!

  • 5 Μαΐου 2010, 13:40 | Κωστής Λαναράς

    Μπράβο σας που απαγορεύετε το κυνήγι στον Υμηττό. Δεν είναι δυνατόν αυτό να συμβαίνει δίπλα σε αστικές περιοχές και να κινδυνεύουν ζωές. Επιπλέον, υπάρχουν πια πολλοί Έλληνες που πιστεύουν στην ολική απαγόρευση του κυνηγιού. Η ζωή εξελίσεται, πιστεύω ότι σήμερα δεν μπορούμε πια να σκοτώνουμε ζώα και πουλιά για ευχαρίστηση. Ο θάνατος δεν είναι σπορ.

  • 5 Μαΐου 2010, 13:08 | Κωστής Λαναράς

    Μπράβο σας που απαγορεύεται το κυνήγι στον Υμηττό. Δεν είναι δυνατόν αυτό να συμβαίνει δίπλα σε αστικές περιοχές και να κινδυνεύουν ζωές. Επιπλέον, υπάρχουν πια πολλοί Έλληνες που πιστεύουν στην ολική απαγόρευση του κυνηγιού. Η ζωή εξελίσεται, πιστεύω ότι σήμερα δεν μπορούμε πια να σκοτώνουμε ζώα και πουλιά για ευχαρίστηση. Ο θάνατος δεν είναι σπορ.

  • 5 Μαΐου 2010, 13:12 | xristos

    Οχι στην απαγορευση του υμμητου ειναι απαραδεκτο , ολοι εκεινοι που θελουν να απαγορευθει ειναι οικοπεδοφαγοι οι οπιοι το μονο που θα κανουν θα ειναι να καταστρεψουν τον υμμητο μας ,οι κυνηγοι ολων των περιοχων γυρω απο το ημμυτο εχουν αγωνιστει σκληρα για να παραμεινει αυτο το φυσικο τοπιο αθικτο, απο πυρκαγιες .

  • 5 Μαΐου 2010, 13:00 | Χριστόδωρος Λέκας

    Αγαπητή κα Μπιρμπίλη, το κυνήγι είναι το μέγα πρόβλημα στον Υμηττό;
    Θα ήθελα πολύ να δω στην πράξη τον περιορισμό της καταπάτησης δημοσίων εκτάσεων, της αυθαίρετης δόμησης και της υπερβόσκησης.
    Το κυνήγι και οι κυνηγοί θεωρώ ότι δεν βλάπτουν σε τίποτα το βουνό.

  • 5 Μαΐου 2010, 12:07 | Αγγελική Σπυρος Κωστας Νασσου

    Διαμαρτυρομαι για την απαγορευση του κυνηγιου στον Υμηττο.Ζηταω την καταργηση της παραγραφου 3 αρθρο 7.Η κα. Μπιρμπιλη να ασχοληθει με αλλα
    πραγματα και οχι με το κυνηγι

  • 5 Μαΐου 2010, 12:26 | Θεοδωριδης Αναστασιος

    Θα μπορουσα να συμφωνησω σε οποιαδηποτε απαγορευση του κυνηγιου αρκει αυτη να συνοδευεται απο αντιστοιχες μελετες που αποδυκνειουν την αναγκαιοτητα της,και να υποδεικνυουν τις επεμβασεις που πρεπει να γινουν ωστε σε ευλογο χρονικο διαστημα ο υπο απαγορευση χωρος να μπορει να δωθει ξανα «υγειης» για νομιμη χρηση στους πολιτες.Συνεπως δεν θα μπορουσα να συμφωνησω με ενα νομο που εχει σχεδιαστει με προχειροτητα,χωρις οι στοχοι του να ειναι ευδιακριτοι και επιστημονικα τεκμηριωμενοι.
    Δηλωνω λοιπον την αντιθεση μου σε πολλα απο τα αρθρα του εν λογω προεδρικου διαταγματος και κυριως στην παραγραφο 3 του αρθρου 7

  • 5 Μαΐου 2010, 12:56 | Ρούσσος Νικόλαος

    Ζητώ την απαλοιφή από το Π.Δ. της παραγράφου 3 του άρθρου 7.
    Κυρία Υπουργέ, το κυνήγι ασκείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια χωρίς να πλήττει το περιβάλλον. Το περιβάλλον άρχισε να καταστρέφεται τα τελευταία 30 χρόνια, όταν με την κακώς εννούμενη ανάπτυξη ο καθένας άρχισε να κάνει ότι ήθελε χωρίς τον παραμικρό έλεγχο από πλευράς της πολιτείας. (Άναρχη δόμηση, παράνομες διανοίξεις δρόμων, ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων, εργοστασιακά απόβλυτα σε ποτάμια και λίμνες, κ.λ.π.). Αν θέλετε λοιπόν να προστατεύσετε το περιβάλλον, πρέπει να ξεκινήσετε από αυτά που πράγματι το καταστρέφουν.
    Το ότι είστε αντικυνηγός κυρία Υπουργέ το σέβομαι, αλλά στη θέση που είστε, σας τοποθέτησαν για να εξυπηρετείτε τη χώρα και τους πολίτες, λειτουργώντας με τη λογική και την επιστημονική απόδειξη και όχι με το συναίσθημα.

    Σας εύχομαι καλή δύναμη.

  • 5 Μαΐου 2010, 12:29 | Σπύρος Κωνσταντέλλος

    1. από moderator – — 5 Μαΐου 2010 @ 10:43
    Κατ αρχάς, ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλιά σας.
    Σας ενημερώνουμε ότι δευτερευόντως -μετά τη λήξη της διαβούλευσης,- λόγω ποιοτικής -και όχι ποσοτικής- ανάλυσης των σχολίων των πολιτών, και χάρην διευκόλυνσης της ανάλυσης και διαχείρισης των παρατηρήσεων, ορισμένα μυνήματα που επαναλαμβάνεται το περιεχόμενό τους, δεν τα περιλαμβάνουμε στα εγκεκριμένα. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα ληφθεί υπόψη, απλά δεν θα επιβαρύνει με την επαναληψή του, την κωδικοποίηση και τη διαχείριση των προτάσεων-παρατηρήσεων κλπ.
    Ευχαριστούμε
    Moderator-Διαχείρηση διαβούλευσης του Π.Δ για τον Υμηττό.

    Αξιότιμοι κύριοι διαχειριστές.
    Τα μόνα σχόλια που έχετε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να μην αναρτήσετε σε κοινή θέα, είναι τα σχόλια που περιέχουν υβριστικό ή και προσβλητικό περιεχόμενο. Σε κάθε άλλη περίπτωση είστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσετε το σχόλιο ασχέτως αν επαναλαμβάνεται το ίδιο περιεχόμενο εφ’ όσον έχει σταλεί από διαφορετικό πρόσωπο. Η όποια μη δημοσίευση σχολίων που δεν περιέχουν υβριστικό ή και προσβλητικό περιεχόμενο, καταδεικνύει από την πλευρά σας μεροληψία και είναι πράξη αυθαίρετη και παράνομη.

    Σπύρος Κωνσταντέλλος
    Βιολόγος
    ΥΓ. Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

  • 5 Μαΐου 2010, 12:24 | Ορφανος Ανδρεας

    Είστε ανίκανοι να προστατεύσετε μια περιοχή ακόμα και δίπλα στην Αθήνα.
    Μόνο οι κυνηγοί και οι θυροφυλακή μπορεί να την προστατεύσει από τους οικοπεδοφάγους
    Ζητώ κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 7 του σχεδίου Π.Δ/τος και την διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος κυνηγίου που ισχύει σήμερα

  • 5 Μαΐου 2010, 11:07 | moderator

    Κύριε Μανδριλάκο,
    σας ευχαριστώ και πάλι για τα σχόλια. ¨Οσον αφορά στο΄σχόλιο που αναφέρετε, εάν πρόκειται για μύνημα μη συμβατό με τους όρους χρήσης της διαβούλευσης, θα το θέσω υπόψη των συνεργατών μου αλλά και των διαχειριστών του opengov. Ζητάμε ξανα την κατανόησή σας για τίς περιπτώσεις που πρόκειται για μυνήματα από Παρασκευή απόγευμα ως Δευτέρα πρωί.
    Ευχαριστούμε
    Moderator- Διαχείριση της διαβούλευσης του Π.Δ. για τον Υμηττό

  • 5 Μαΐου 2010, 11:38 | Χρήστος Μαγδαληνός

    Θεωρω την ολική απαγόρευση θήρας χωρις επαρκή αιτιολόγηση και τεκμηρίωση.
    Αν παρόλα αυτά το Υπουργείο επιμείνει στη θέση αυτή προτείνω τη παράδοση διαχείρισης μέρους ή όλου του Υμηττού στις Κυνηγετικές Οργανώσεις που γειτνιάζουν με τη περιοχή και τη θέσπιση Ζωνών Εκπαίδευσης Σκύλων. Με αυτό το τρόπο μπορεί εύκολα να αποδειχθεί ποιοι επιτελούν έργο και ποιοί όχι.

  • 5 Μαΐου 2010, 11:14 | Παναγιώτης Καρκαλέτσης

    Θέλω να παρακαλέσω την κυρία υπουργό να αποσύρει την παράγραφο 3 του άρθρου 7 γιατί την θεωρώ αβάσιμη από τη στιγμή που δεν συνοδεύεται από κάποια εμπεριστατωμένη μελέτη που να αποδεικνύει την αναγκαιότητα της.

    Από την άλλη, είναι περίεργο το γεγονός ότι φαίνεται πως στην σύνταξη του παρόντος Π.Δ. δεν ζητήθηκε η γνώμη των κυνηγετικών συλλόγων της περιοχής. Οι κυνηγετικοί σύλλογοι της περιοχής έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο στη προστασία του περιβάλλοντος στη περιοχή, όσο και αύξησης του ενδιαιτήματος κάνοντας προσεκτικές απελευθερώσεις περδίκων και λαγών. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο για κάποιον άσχετο με το κυνήγι να κατανοήσει το πώς είναι δυνατό να αγαπά ένας κυνηγός τη φύση, αλλά εάν ειλικρινά ενδιαφέρεται να μάθει δεν έχει παρά να επακολουθήσει τους κυνηγούς στις δράσεις προστασίας που διεξάγουν.