Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 7 Μαΐου 2010, 18:56 | Πετρίτης Στέλιος

    Είμαι αντίθετος με το άρθρο 7 και την παράγραφο 3
    Που αλλού θα απαγορέψετε το κυνήγι μετά τον Υμηττό;
    Φοβάμαι πως πρέπει να αναζητήσω μια νέα χώρα,
    που σαν αρχή θα έχει την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη.
    Δεν με πειράζει η φτώχεια, δεν θέλω να περνώ άνετη ζωή.
    Με φτάνει να ζω ελεύθερα στην φύση.
    Πικραμένος και απογοητευμένος από την Ελλάδα, την Δημοκρατία της και την Δικαιοσύνη της.
    Δείτε τις ποινές που έδωσε η δικαιοσύνη στους ενόχους από τα Ζωνιανά.
    Ελάχιστες με αναστολή. Αθώοι οι ένοχοι!
    Μόνο ένας Αλβανός που δεν έχει συλληφθεί αγνώστων στοιχείων, δικάστηκε ισόβια.!!!
    Έμποροι ναρκωτικών μπορείτε να ξανακάνετε τα ίδια, η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν θα σας τιμωρήσει.
    Θα τιμωρήσει όμως εμένα να μην πηγαίνω στο κυνήγι.
    Θα τιμωρήσει τα παιδιά μου που θα ζήσουν ανάμεσα σε αυτούς.

    Κύριοι Οικολόγοι, αυτούς κυνηγήστε και αφήστε εμάς. Είναι αυτοί που απονέμουν λάθος δικαιοσύνη, αυτοί που τρώνε τα λεφτά μας.

    Κύριοι Οικολόγοι, σας καταλαβαίνω απόλυτα. δεν έχετε ζήσει ποτέ σε ένα χωριό, δεν είστε ικανοί να τραφείτε με μια κότα ή ένα αρνάκι μόνοι σας. Θα πρέπει να σας το κάνουν κονσέρβα για να το φάτε. Τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα για εσάς με την κρίση που έρχεται.

    Η διαφορά μεταξύ μας είναι ότι εσείς απλά θέλετε να βλέπετε από ένα ελαφάκι, λαγουδάκι, πουλάκι στο βουνό,
    εγώ θέλω να βλέπω όσα πιο πολλά γίνεται και να μπορώ να θηρεύω ένα μέρος από αυτά.
    Άρα λοιπόν θα κάνω ότι είναι δυνατόν για την αύξηση των ζώων στην φύση.

    Κύριοι στα υπουργεία, αν μέχρι τώρα δεν έχω κάνει πολλά, βρείτε τι φταίει. Αλλάξτε τις κυνηγητικές μας οργανώσεις. Βρείτε τον τρόπο να γεμίσει ζώα η φύση. Μπορείτε αλλά δεν θέλετε. Μήπως σας βολεύει έτσι για να λέτε ότι είναι λίγα.;

    Δέχομαι να απαγορέψετε τα σύγχρονα όπλα τις καραμπίνες, επιτρέψετε όμως το τόξο το αεροβόλο την σφεντόνα και ότι άλλο μέσο κυνηγούσαν οι παππούδες μας.
    Κάντε πιο δύσκολη την αναμέτρηση με το θήραμα. Αφήστε με όμως να πηγαίνω στο κυνήγι.

    Αν δεν ξέρετε αντιγράψτε πως κυνηγούν σε άλλες χώρες, όπως τα Σκόπια.
    Δείτε γιατί αυτοί έχουν τόσο πολύ κυνήγι.

    Aν θέλετε να σώσετε την Ελλάδα και την φύση, μην σκορπάτε χρήματα στον βωμό της κλιματικής αλλαγής.
    Βάλατε τον κόσμο να πετάξει το παλιό, δήθεν ενεργοβόρο, κλιματιστικό του, που δούλευε μια χαρά και να αγοράσει ένα πανάκριβο κλιματιστικό. Γιατί; Για να τα οικονομήσουν δύο αντιπρόσωποι εισαγωγής και να χάσει η Ελλάδα τόσο συνάλλαγμα;
    Είπατε στον κόσμο ότι σε τρία χρόνια το νέο του κλιματιστικό θα θέλει επισκευή 300 € ; για αντικατάσταση της εξωτερικής πλακέτας του, που σίγουρα θα χαλάσει;
    Γιατί αυτή η σπατάλη;

    Αντί για αντικατάσταση λοιπόν, θα μπορούσατε να απαγορέψετε στα καταστήματα να λειτουργούν τα υπερμεγέθη κλιματιστικά τους με ανοικτές τις πόρτες, ώστε να γίνεται οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος. Μέτρο χωρίς κανένα κόστος από κανένα. Με κλειστές πόρτες, θα είχαμε τριπλάσια οικονομία σε ρεύμα.

    Σε μια Ελλάδα λοιπόν που δεν λειτουργεί τίποτα, είστε ελεύθεροι να απαγορέψετε ότι θέλετε.
    Θέλω μόνο να πιστεύω ότι μια μέρα κάποιος άλλος θα έρθει και θα τα διορθώσει πάλι.

    Πετρίτης Στέλιος.

  • 7 Μαΐου 2010, 17:40 | ΠΑΝΤΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

    Γιατί δεν αναρτήσατε το σχόλιο μου…ήταν τόσο υβριστικό ?? Σας το επισυνάπτω πάλι.

    Μπράβο κα Μπιρμπίλη να απαγορεύσετε το κυνήγι στον Υμηττό…
    για να κτίσουν οι ψευτοοικολογοι τις βίλες τους,οι οποίες θα έχουν φυσικά πισινες,και έτσι θα έχουν οι λαγοί και οι πέρδικες άφθονο νερό
    να πίνουν…δεν ξέρεις καμία φορά απ το πολύ νερό που θα υπάρχει
    μπορεί να ‘ρθουν και ιπποπόταμοι………..
    Όσο για κάποιον που έγραψε πιο πάνω ότι τα πουλιά τα εξαφάνισαν οι
    κυνηγοί, εγώ θα τον ρωτησω κατι,
    και εγω δεν βλεπω πασχαλιτσες στο βουνό λέτε να τις σκότωσαν και αυτές οι κυνηγοι??
    ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.
    Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ,ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΙ ΕΓΙΝΕ?
    ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ…..ΜΟΝΟ ΒΙΛΕΣ…ΒΛΕΠΕ ΝΤΡΑΦΙ ΠΕΝΤΕΛΗ
    ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
    ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

  • 7 Μαΐου 2010, 16:52 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΛΥΜΠΙΡΗΣ

    ΠΡΟΣ
    Αξιότιμη κα Υπουργό Περιβάλλοντος

    Κυρία Υπουργέ, είμαι μέλος Δ.Σ κυνηγετικού συλλόγου, ίσως φαίνεται περίεργο εάν συμφωνήσω μαζί σας για την απαγόρευση του κυνηγιού στην Ελλάδα, με την μορφή που υπάρχει σήμερα! Ίσως φαίνεται ακόμα πιο περίεργο εάν πω: ότι ο μόνος άνθρωπος που πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι στο περιβάλλον’ προς το καλύτερο είσαστε η μόνη που μπορεί να το κάνει.
    Πιστεύω απόλυτα στην αγάπη σας για το περιβάλλον’ και ότι ο στόχος σας δεν είναι ο τερματισμός στο κυνήγι σαν δραστηριότητα, αλλά σαν βελτίωση στη ποιότητας ζωής της πανίδας
    Θα συμφωνήσω μαζί σας για τις απόψεις που σας προσκομίζουν πολλές οικολογικές οργανώσεις για την απώλεια τις πανίδας μέσα από το κυνήγι εάν, διπλά έχετε και τις τεκμηριωμένες απόψεις των κυνηγών.
    Λείπαμε πάρα πολύ ώμος όταν βλέπω Υπουργό με τόσα οράματα για την φύση, με τόσα ανοιχτά μέτωπα στην οικολογία που δεν την καθηλώνουν, να βλέπει ένα θέμα «όπως το κυνήγι», με παρωπίδες και χωρίς δικαίωμα διαλόγου, από μια μερίδα τις κοινωνίας που μέχρι σήμερα έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην φύση, «τα οποία δεν γνωρίζετε καν»
    Λείπαμε γιατί αρνεισται πεισματικά να δεχτείτε τον διάλογο και να γνωρίσετε τις απόψεις, τα έργα τα οράματα και την δραστηριότητα μιας μερίδας ανθρώπων που η φύση είναι για αυτούς τρόπος ζωης.
    Λείπαμε γιατί δεν μπορώ να δεχτώ σαν νομοταγής πολίτης αυτού του κράτους, έναν Υπουργό, να συμβουλεύεται μονό τις οικολογικές οργανώσεις , για ένα θέμα που δεν μπορούν να γνωρίζουν περισσότερα από τον πιο απλό κυνηγό, από αυτόν που 3ς η’4ς φορές την εβδομάδα είναι στην φύση, να στερεί το δικαίωμα του διαλόγου «ένα δικαίωμα που έχει σαν αρχή η δημοκρατία», να απορρίπτει και να μηδενίζει πολυδάπανες μελέτες από έναν φορέα που χρηματοδοτείτε από την αγάπη των μελών του και όχι από υπουργία και Ε.Ε.
    Θα είμαι θερμός υποστηρικτής σας σε όλες τις προσπάθειες που σκοπεύετε να κάνετε για την βελτίωση στο περιβάλλον, ΕΑΝ δώσετε τον χρόνο και την δέουσα σημασία , στα αρμόδια όργανα που ήγουν το κυνήγι, και δεν μπορέσουν να σας αποδείξουν έμπρακτα ότι σε αυτό το θέμα έχετε ένα μεγάλο λάθος.
    Σε διαφορετική περίπτωση θα είμαι πρωτοστάτης στην αντίπαλη όχθη, που εσείς καθορίσατε………

  • 7 Μαΐου 2010, 15:24 | ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΜΑΚΗΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

  • 7 Μαΐου 2010, 15:52 | Evangelia

    Επειδή η συνετή χρήση του περιβάλλοντος έχει ήδη καταστρέψει την χώρα, από το μπαρούτι για ψάρεμα μέχρι την λαθροθηρία και την κατάληξη των υγροβιοτόπων σε σε σκοπυπιδότοπους, συνεχίστε και επεκτείνετε όσα ξεκινήσατε με το παρόν νομοσχέδιο.

  • Αφου ενημερωθηκα για τους λογους που θελετε να επιβαλλετε ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ στον ΥΜΗΤΤΟ,ΔΕΝ συμφωνω και ζητω να μην ισχυσει η παραγραφος 3 του Αρθρου 7 του Π.Δ.
    Γιατι ποιος κυνηγος κυνηγαει χελωνες,φιδια,τσοπανακια και νυχτεριδες???Γιατι η νυχτεριδα βγαινει το βραδυ και οπως γνωριζουμε ολοι μας το κυνηγι απαγορευεται το βραδυ.Οι κυριοι και οι κυριες που εκαναν αυτη την προταση τι γνωριζουν απο κυνηγι.(οι κυνηγοι δεν ειναι φονιαδες οπως μερικοι θελουν να τους αποκαλουν για να επιτυχουν τον σκοπο τους)

  • 7 Μαΐου 2010, 14:45 | Θανάσης

    Δει τι χαρές θα τους στερήσετε αν τους απαγορεύσετε το κυνήγι.

    http://www.kynigos.com/Portals/6/UltraPhotoGallery/1120/2/large/DSC00847.JPG

    http://www.greenpage.gr/greenfoto/eglimata_diaskedashs/elafi.jpg

    http://www.kynigos.com/Portals/6/UltraPhotoGallery/1120/2/large/DSC00517.JPG

    http://www.kynigos.com/Portals/6/UltraPhotoGallery/1120/2/large/22092007%28001%29.jpg

    http://www.kynigos.com/Portals/6/UltraPhotoGallery/1120/2/large/DSC00490.JPG

    http://www.kynigos.com/Portals/6/UltraPhotoGallery/1120/2/large/DSC00489.JPG

    http://www.kynigos.com/Portals/6/UltraPhotoGallery/1120/2/large/007.jpg

    http://www.kynigos.com/Portals/6/UltraPhotoGallery/1120/2/large/the%20last%20day%20%282%29.jpg

    http://www.kynigos.com/Portals/6/UltraPhotoGallery/1120/2/large/036.jpg

    http://www.kynigos.com/Portals/6/UltraPhotoGallery/1120/2/large/Scan0001%20%28Small%29%20%28Medium%29.jpg

    http://vossinakis.files.wordpress.com/2009/08/17.jpg

    http://pic4.picturetrail.com/VOL733/3638867/7493317/128479259.jpg

    http://diagoras.files.wordpress.com/2008/11/etc.jpg

    http://www.imerazante.gr/wp-content/uploads/2009/11/EXOFYLLO_19-11-09.jpg

    —————–

    Κυνηγοί και οικολόγοι: Η γνώμη ενός σκεπτικιστή

    http://www.kynigos.net.gr/allilografia/apopseis/dimitri_roditis.html

    Διάλογος με έναν κυνηγό

    http://tetrapodologein.blogspot.com/2008/06/blog-post_13.html

    Κυνηγόσκυλα δεμένα στο έλεος του Θεού
    http://my.aegean.gr/web/ftopicp-17681.html

  • Αφου ενημερωθηκα για τους λογους που θελετε να επιβαλλετε ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ στον ΥΜΗΤΤΟ,ΔΕΝ συμφωνω και ζητω να μην ισχυσει η παραγραφος 3 του Αρθρου 7 του Π.Δ.

  • 7 Μαΐου 2010, 14:30 | Αυγουστίνος Νιωτάκης

    Με ποιο σκεπτικό και με ποια αιτιολογία θέλετε να διώξετε τους κυνηγούς από τον Υμηττό;
    Διάβασα το σχέδιο νόμου και δεν είδα πουθενά καμία αναφορά σε μελέτη σχετικά με το κυνήγι στην περιοχή. Υπάρχει μήπως κάποια σχετική μελέτη και τη πρόσεξα; Πάλι τελικά το κυνήγι θα γίνει το εξιλαστήριο θύμα;

    Κύριε πρωθυπουργέ, σας παρακαλώ να αποσύρετε τη παράγραφο 3 του άρθρου 7, ως ατεκμηρίωτη.

  • 7 Μαΐου 2010, 12:39 | παναγιωτιδης θεοδωρος

    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΤΟΥ ΠΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.

  • 7 Μαΐου 2010, 12:29 | ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ

    ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
    ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
    ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
    ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ΄ΚΥΝ. ΟΜΟΣΠ. ΣΤΕΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΣΚΟΥΡΤΑΝΙΩΤΗ 4, 322 00 ΘΗΒΑ
    Α.Φ.Μ.: 090322010 Δ.Ο.Υ.:ΘΗΒΑΣ 2262023660
    e-mail: kynsthiv@otenet.gr

    Θήβα 07-05-2010
    Αρ. Πρωτόκολλου: 58

    Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

    Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που αν κοιτάξεις μέσα στη θάλασσα, θα δεις καράβια να βουλιάζουν, κόσμο να πνίγεται, να επιπλέουν παντού συντρίμμια και έξω στο γιαλό μια βαρκούλα με πανί να αρμενίζει ατάραχη.
    Οι πάγοι λιώνουν, τόνοι άνθρακα ανεβαίνουν στην ατμόσφαιρα, περιοχές παραθαλάσσιες θα καταποντιστούν, τεράστιες υπόγειες υδροφόρες λεκάνες έχουν μολυνθεί μολύνοντας και τους ανθρώπους.
    Η τρύπα του όζοντος έχει δημιουργήσει τα προβλήματα του θερμοκηπίου που όλοι γνωρίζουμε.
    Ποτάμια έχουν δηλητηριαστεί ανεπιστρεπτί και κάθε ίχνος ζωής μέσα σ’ αυτά έχει τελειώσει.
    Τεράστιες πετρελαιοκηλίδες δημιουργούν σημαντικές οικολογικές καταστροφές.
    Λίμνες έχουν χρησιμοποιηθεί για εναπόθεση λυμάτων και έχει μολυνθεί κάθε ίχνος ζωής μέσα και γύρω απ’ αυτές.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!
    ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ!!!
    Το Υπουργείο Περιβάλλοντος συνεργαζόμενο με οικολογικές οργανώσεις προτείνουν ότι για τη διάσωση της πανίδας του Υμηττού πρέπει να απαγορευθεί το κυνήγι.
    Αφήστε ελεύθερους στο δάσος τους καταπατητές, τους λαθροθήρες, τους εμπρηστές και κάθε μορφής παρανόμους και αυτούς που φροντίζουν και προστατεύουν το δάσος στείλτε τους στα καφενεία.
    Απαγορεύστε και το ερασιτεχνικό ψάρεμα –ίδια δραστηριότητα είναι- και στείλτε και τους ψαράδες στα καφενεία.
    Τώρα λοιπόν όχι μόνο θα διαμαρτυρηθούμε για την οικολογική σας αντίληψη αλλά σιγά σιγά θα μας βρείτε μπροστά σας στην πρώτη γραμμή.
    Συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, έμποροι, εργάτες, αγρότες είναι και κυνηγοί.
    Μαζί με όλα τ’ άλλα που μας πλήξατε απαγορεύστε μας και την αγαπημένη μας δραστηριότητα.
    Δεν συμφωνούμε με την παράγραφο 3 του άρθρου 7 και ζητάμε να απαλειφθεί από το Προεδρικό Διάταγμα.
    Επιτέλους, πρέπει κάποιοι άλλοι να επέμβουν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.
    Δεν πάει άλλο!

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

    ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ Δημήτριος ΤΖΑΝΕΤΟΣ Μιχαήλ

  • 7 Μαΐου 2010, 12:29 | Βασίλης Λυμπερόπουλος

    Θέλω να σας ζητήσω να αποσύρετε τη παράγραφο 3 του άρθρου 7, γιατί είναι αντίθετη στην λογική της δημοκρατίας.

    Εάν θέλετε να πλήξετε το κυνήγι κυρία υπουργέ, τότε να το προσπαθήσετε μέσα από δημοκρατικές λογικές. Δεν είναι δυνατό στη δημοκρατία να συντάσσεται ένα σχέδιο νόμου στο οποίο να προτείνεται η απαγόρευση του κυνηγίου σε μία περιοχή χωρίς πρώτα να έχει ζητηθεί η γνώμη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας (Δ’ ΚΟΣΕ).
    Δε σας λέω να υπακούσετε στις εντολές της Δ’ΚΟΣΕ, αλλά τουλάχιστο να τους ρωτούσατε πρώτα τη γνώμη τους.

    Προτιμήσατε να μην το κάνετε και τελικά καταλήξατε να προτείνετε μία απαγόρευση που δεν στηρίζεται σε καμία ουσιαστική επιστημονική μελέτη, αλλά ούτε και σε καμία οδηγία της Ε.Ε.

    Είναι φανερό και λογικό λοιπόν αλλά και επιβάλλεται να αποσύρετε την παράγραφο 3 του άρθρου 7.

  • 7 Μαΐου 2010, 12:54 | Πανος Φωτηνος

    Δεν ανεχομαστε αλλη λασπη.Ναι στο ελευθερο παραδοσιακο κυνηγι,πριν,τωρα,μετα!!

  • 7 Μαΐου 2010, 12:28 | ΜΕΜΤΣΑΣ ΗΛΙΑΣ

    Το κυνήγι, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αποτελεί μια συμβατή προς το περιβάλλον ανθρώπινη δραστηριότητα. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) όχι μόνο θεωρεί το κυνήγι συμβατή δραστηριότητα, αλλά έχει αναλάβει την προώθηση του αειφόρου κυνηγίου ως μέσο για την προστασία της βιοποικιλότητας και τη διατήρηση της φύσης. Θα πρέπει να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3.

  • 7 Μαΐου 2010, 12:47 | ΝΙΚΟΛΟΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Στο άρθρο 1 παρ.1 της οδηγία 79/409 αναφέρεται: Η παρούσα οδηγία αφορά στη διατήρηση όλων των ειδών πτηνών που ζουν εκ φύσεως σε άγρια κατάσταση στο ευρωπαϊκό έδαφος των κρατών μελών στο οποίο εφαρμόζεται η συνθήκη. Έχει αντικείμενο την προστασία, τη διαχείριση και τη ρύθμιση των ειδών αυτών και κανονίζει την εκμετάλλευσή τους. Επίσης στο άρθρο 2 αναφέρεται: Τα κράτη μέλη υιοθετούν όλα τα αναγκαία μέτρα με σκοπό να διατηρηθεί ή να προσαρμοσθεί ο πληθυσμός όλων των ειδών των πτηνών που αναφέρονται στο άρθρο 1 σ’ ένα επίπεδο που να ανταποκρίνεται ιδιαίτερα στις οικολογικές, επιστημονικές και μορφωτικές απαιτήσεις, λαμβάνοντας ωστόσο, υπόψη τις οικονομικές και ψυχαγωγικές απαιτήσεις. Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό πως το κυνήγι αποτελεί μια από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες η οποία πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στη λειτουργία των περιοχών που απορρέουν από την εν λόγω οδηγία. Η κυνηγετική δραστηριότητα είναι απόλυτα συμβατή και με άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες που μπορούν να λαμβάνουν χώρα στην ίδια περιοχή. Θα πρέπει να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3.

  • 7 Μαΐου 2010, 11:17 | Απόστολος Τσιομπανούδης – Δασοπόνος

    Αξιότιμοι κύριοι/ες του ΥΠΕΚΑ
    Με εκπληξη διαβαζω τον αυθαιρετο περιορισμό του άρθρου 7, παρ. 3. Πρεπει επιτελους να κατανοήσουν οι αρμόδιες αρχές οτι η καθολική απαγόρευση της θήρας σε ενα οικοσύστημα μονο προβλήματα μπορει να δημιουργησει και τιποτε αλλο. Το κυνηγι ειναι αμεσα συνδεδεμενο με την ομαλη λειτουργια και την εξελιξη ενος οικοσυστηματος οταν φυσικα συμβαδιζει με την ισχυουσα νομοθεσια. Με το κυνηγι απομακρυνονται εκεινα τα ατομα τα οποια εξυπηρετουν τις αναγκες του ανθρωπου και δεν επηρεαζουν αρνητικα τους πληθυσμους. Κανενα ειδος της αγριας πανιδας δεν εξαφανιστηκε ή μειωθηκε εξαιτιας του νομιμου κυνηγιου.
    Καλα λοιπον θα κανετε να ασχοληθειτε περισσοτερο με την φυλαξη της αγριας πανιδας και την καταστολη της λαθροθηριας, οπως πραττουν εδω και πολλα χρονια με επιτυχια οι κυνηγετικες οργανωσεις και οι συλλογοι τους. Και να φροντισετε να ενημερωθειτε οσον αφορα την βιολογια των θηραματων και την σχεση τους με το κυνηγι.
    Ζωτω λοιπον την αφαιρεση της παρ. 3 του αρθρου 7.

  • 7 Μαΐου 2010, 11:05 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Η εφαρμογή του δικτύου Natura 2000 δεν συνδυάζεται με ατεκμηρίωτες απαγορεύσεις, που αποκλείουν τις τοπικές κοινωνίες και τους χρήστες των φυσικών πόρων από τη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους. Άλλωστε η ξεχωριστή βιοποικιλότητα κάθε τέτοιας περιοχής οφείλεται στους χρήστες της γεγονός που αναγνωρίζει η ΕΕ. Θα πρέπει να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3.

  • 7 Μαΐου 2010, 11:07 | ΣΙΔΕΡΑΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ

    Η Οδηγία της Ε.Ε. 79/409 για την προστασία των άγριων πτηνών, η σύμβαση της Βέρνης για την διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος της Ευρώπης, η Σύμβαση Ramsar για τους διεθνούς ενδιαφέροντος υγροβιότοπους και η σύμβαση της Βόννης για τα μεταναστευτικά είδη κλπ, αναφέρονται επίσης στη θεμελιώδη αρχή της συνετής χρήσης. Πουθενά δεν αναφέρουν απαγόρευση της χρήσης. Ζητάω την αφαίρεση της παραγράφου 3 από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού.

  • 7 Μαΐου 2010, 10:01 | ΚΕΚΗ ΕΛΕΝΗ

    Το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των οικοτόπων δεν θεωρεί την κυνηγετική δραστηριότητα ασυμβίβαστη με την προστασία τους. Το ΥΠΕΧΩΔΕ εκφράζοντας αυτή τη θέση έχει διατυπώσει ότι : «.. εάν το κυνήγι είχε θεωρηθεί ως καταρχήν ασυμβίβαστη χρήση με τους σκοπούς του Δικτύου (ΦΥΣΗ 2000), οι σχετικές Οδηγίες θα το είχαν απαγορεύσει ρητώς..» (έκδοση ΥΠΕΧΩΔΕ). Εξάλλου το Συμβούλιο της Ευρώπης αναγνωρίζει τη σημασία του κυνηγίου στη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος (κανονισμός 882/1987). Θα πρέπει να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3.

  • Η υλοποίηση της σκέψης απαγόρευσης του κυνηγίου στον ορεινό όγκο του Υμηττού είναι μια επιπόλαιη , επιστημονικά αστήρικτη και με βεβαιότητα χωρίς επιδιωκόμενο προστατευτικό αποτέλεσμα ενέργεια .
    Η κυνηγετική δραστηριότητα διέπεται από ένα αυστηρό παρωχημένο νομοθετικό πλαίσιο δυσανάλογο με άλλων χωρών της Ευρώπης . Η παρουσία των νόμιμων κυνηγών στην Αττική είναι εκ των ων ουκ άνευ για μια διασφάλιση των τελευταίων ορεινών όγκων της , που δεν βιάστηκαν ακόμη από τους κάθε λογής ιδιοτελείς και παράνομους . Οι κυνηγοί σέβονται το σπίτι τους που είναι η φύση και το περιβάλλον και το μοναδικό συμφέρον που έχουν είναι η αναλλοίωτη διατήρηση του δηλαδή η προστασία του . Αντίθετα η πικρή πείρα και το παρελθόν έχει αποδείξει ότι υπαίθριοι χώροι της Πατρίδας μας που υποτίθεται ότι τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας έγιναν ανενεργοί τόποι και σεληνιακά τοπία με άνθηση της παρανομίας και αποτέλεσμα ανί της ευαγγελιζομένης προστασίας την πλήρη υποβάθμιση τους .

    Γιώργος Πετράκης
    Δικηγόρος

  • 7 Μαΐου 2010, 10:29 | Γιαννης

    Ζηταω την καταργηση της παραγραφου 3 του αρθρου 7.

  • 7 Μαΐου 2010, 08:21 | T. Χούλια

    Φίλες και φίλοι του Υμηττού,
    Απ΄ότι φαίνεται αυτό το «ελεύθερο» (sorry moderator) βήμα έχει μετατραπεί από «κάποιους» σε διαμάχη δύο ομάδων. Από το σύνολο των διατάξεων του ΠΔ του Υμηττού, έχουμε ανάγει μια φράση, παράγραφο άρθρου, σε ΜΕΓΑ προβληματισμό.
    «Να απαγορεύσει κανείς ή να μην απαγορεύσει;»
    Ζητήματα όπως τα όρια των ζωνών, οι χρήσεις τους, το τι επιτρέπεται και γιατί, δεν έχουν (σχεδόν) θιχθεί καθόλου εδώ μέσα. Πχ. Δεν θα έπρεπε ο αναρτημένος χάρτης να έχει συντεταγμένες? Πως έχουν χαραχθεί τα όρια των ζωνών?
    Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος φίλοι κυνηγοί και φίλοι «οικολόγοι».
    Για να πούμε την αλήθεια όμως, δεν έχουμε χάσει απλά το δάσος, έχουμε χάσει και όλο το βουνό και ακόμα παραπέρα.
    Φτάνει πιά, αρκετά γράψαμε και αρκετά διαβάσαμε εδώ μέσα. Ας αφήσουμε τα pc μας στην άκρη και ας βρούμε έξω να διαμαρτυρηθούμε. Σε εποχές κοινωνικών ανατροπών, λαϊκών εξεγέρσεων και αναταραχών θα πρέπει να ΄μαστε ΟΛΟΙ στους δρόμους, πριν να ‘ναι αργά….
    Οι τρείς νεκροί της 5ης Μαίου ίσως να ΄ταν κυνηγοί, ίσως και να μην ήταν. Δεν έχει καμία σημασία …πια.

  • 7 Μαΐου 2010, 06:06 | ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΠΙΤΤΑΡΑΣ

    Αντι να ψάχνεστε πως θα περιορίσετε και θα καταργήσετε τη νόμιμη και θεσμοθετημένη σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο δραστηριότητα της θήρας, δείτε πως θα συνεργαστείτε με τις κυνηγετικές οργανώσεις για την πραγματική προστασία της υπαίθρου. Συνεργαστείτε με τους πραγματικούς παρατηρητές και προστάτες της φύσης και απαγκιστρωθείτε από τις υστερόβουλες «οικολογικές» ΜΚΟ που στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στα «πράσινα κονδύλια»…

  • 7 Μαΐου 2010, 00:11 | Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε Τροιζηνίας

    Ζητάμε την απαλοιφή απο το ΠΔ της παρ.3 του άρθρου 7, τη διατήρηση του υφιστάμενου κυνηγετικού καθεστώτος στον Υμμητό, συμμετοχή των οργανώσεων μας στο φορέα διαχείρησης του Υμμητού καθώς και την λήψη όλων εκείνων των μέτρων για την προστασία του οικοσυστήματος από τις γνωστές σε όλους ανθρωπογενείς ζημιογόνες δραστηρίοτητες, Ο υμμητός ανήκει σε όλους .

  • 6 Μαΐου 2010, 23:55 | ΚΥΡΓΙΩΡΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ! ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ. ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΥΣ, ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7.

  • 6 Μαΐου 2010, 22:48 | ΜΑΝΩΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    Νομιζω οτι οι θεσεις του Ιατρου Κυριου Κυροχρηστου, ειναι απολυτα τεκμηριωμενες και αποστομωτικες για τους πασης φυσεως οικολογουντες.
    να ξαναεπισημανω την δήλωση του Έλληνα επιτρόπου κ. Δήμα: το κυνήγι αποτελεί μέρος της λύσης του προβλήματος και όχι αυτό το ίδιο το πρόβλημα, και τις οδηγιες της ευρωπαικες ενωσης για ολους τους κομπλεξικους αντικυνηγους.
    οπως βλεπετε κυριοι αντικυνηγοι και Γιατροι ασχολουνται με το κυνηγι, οι οποιοι ουτε καθαρματα ειναι, ουτε κομπλεξικοι, ουτε δολοφονοι.
    προφανως κρινεται εξ ιδιων τα αλλοτρια και μαλλον ενδομυχα βλεπετε τους εαυτους σας κυριοι οικολογοι.
    η κυρια Μπιρμπιλη αναφερει στην εισαγωγη της δημοσιας διαβουλευσης την Οδηγία 79/409/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί της διατηρήσεως των αγρίων πτηνών”
    εαν διαβασει προσεκτικα και αντικειμενικα θα δει οτι αναγνωρίζεται πλήρως η νομιμότητα της θήρας αγρίων πτηνών ως μορφή βιώσιμης χρήσης. Η θήρα αποτελεί δραστηριότητα που αποφέρει σημαντικά κοινωνικά, μορφωτικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη σε διάφορες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισης Η θήρα είναι μία από τις πολλές πιθανές χρήσεις των περιοχών NATURA 2000, ενώ άλλες χρήσεις είναι η γεωργία, η αλιεία και άλλες μορφές αναψυχής. Δεν υπάρχει γενικό τεκμήριο κατά του κυνηγίου σε περιοχές NATURA 2000 βάσει των οδηγιών σχετικά με την προστασία της φύσης.
    κυριοι αντικυνηγοι μπορειτε να αντιπαραθεσετε σοβαρα επιχειρηματα σε αυτα της ευρωπαικης ενωσης?
    αν ναι καντε το και αφηστε τους ψυχοπαθης και τα καθαρματα εκει που πραγματικα ανηκουν, αν οχι αραξτε στον καναπε σας και στην φωτογραφικη σχεση που εχετε με την φυση και αφηστε ησυχους αυτους που πραγματικα ενδιαφερονται δηλαδη τους κυνηγους.

  • 6 Μαΐου 2010, 22:34 | ΠΙΣΣΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΡΑΚΤΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.

  • 6 Μαΐου 2010, 22:44 | ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Τ.

    ΟΧΙ ΣΤΟ Π/Δ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3.ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΕΙΝΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • 6 Μαΐου 2010, 22:43 | ΤΑΝΤΑΛΟΣ Κ.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΗΝΥΓΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΗΝΥΓΟΥΣ.

  • 6 Μαΐου 2010, 22:06 | ΜΩΤΤΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΗΝΥΓΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΗΝΥΓΟΥΣ.

  • 6 Μαΐου 2010, 21:44 | ΠΙΤΣΙΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΔΙΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ Π.Δ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

  • 6 Μαΐου 2010, 21:27 | ΒΛΑΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ!!!!! ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

  • 6 Μαΐου 2010, 21:05 | ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

    Διαφωνώ κάθετα στην απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό χωρίς την ύπαρξη της παραμικρής μελέτης που να υποδεικνύει την απαγόρευση του.

  • 6 Μαΐου 2010, 21:58 | ΔΑΜΑΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

  • 6 Μαΐου 2010, 21:19 | ΔΟΥΡΑΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΦΕΛΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
    ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΥΠΝΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ!!!!!!!!!

  • 6 Μαΐου 2010, 21:40 | ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΟΝΟΓΙΟΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!!

  • 6 Μαΐου 2010, 21:21 | κοπελος παυλος

    εσεις οι υπευθυνοι και οι δημοκρατες απόφασιζετε και διαταζετε για τους αλλους????συγχαρητηρια

  • 6 Μαΐου 2010, 21:01 | καρυστινος μαρκος

    ειναι αδικο να διωξετε τουσ κυνηγουσ απο το χωρο τουσ γιατι ετσι πιστευετε εσεισ μονο οτι θα σωσετε τη φυση

  • 6 Μαΐου 2010, 21:06 | τσαμης ευθυμιος

    τοσες ενεργειες απο τουσ κυνηγουσ για την προστασια του περιβαλλοντος δεν σασ αγγιζει τιποτα???

  • 6 Μαΐου 2010, 21:50 | ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Ειμαι εναντιων της αποφασης του αρθρου 7 για την απαγορευση του κυνηγιου στον Υμητο.Ειμαι πολλα χρονια κυνηγος και κυνηγαω στην περιοχη αυτη απο μικρο παιδι.Εχω προσφερει πολλες υπηρεσιες για την φυλαξη του Υμητου απο πυρκαγιες με τις εντολες του συλογου.Η αποφαση αυτη με θιγει ως κυνηγο και ως ανθρωπο.

  • 6 Μαΐου 2010, 21:28 | ζυγωμαλας ελευθεριος

    το να σου απαγορευουν το νομιμο για ποιουσ λογους δεν εχω καταλαβει τι αποτελεσμα θα φερει???

  • 6 Μαΐου 2010, 20:07 | Καρασαββίδης Γιώργος

    Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να επεκταθώ στους λόγους γιατί δεν πρέπει να απαγορευτεί το κυνήγι στον Υμηττό. Από τα σχόλια που διάβασα βλέπω ότι έχει αναλυθεί και αιτιολογηθεί επαρκώς. Θέλω μόνο να εκφράσω την αγανάκτησή μου για την επικείμενη απαγόρευση.

    Ευχαριστώ

  • 6 Μαΐου 2010, 20:15 | ΛΕΦΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    Η κυνηγετικη ομαδα απο την περιοχη του Παρνασσου τασσεται κατα της απαγορευσης του κυνηγιου στον Υμηττο καθως η ευσυνειδησια των Ελληνων κυνηγων ειναι γνωστη και δε θα προεβαιναν στην εξοντωση καποιου ειδους υπο εξαφανιση.Ετσι λοιπον προτεινουμε την αρση της σχετικης παραγραφου στο αρ8ρο του Προεδρικου Διαταγματος.

    Τα μελη της ομαδας:
    ΛΕΦΑΣ Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
    ΛΕΦΑΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΛΕΦΑΣ Γ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ
    ΛΕΦΑΣ Α. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
    ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
    ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
    ΑΥΓΕΡΙΝΑΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
    ΑΥΓΕΡΙΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    ΖΑΡΑΣ Ν. ΚΩΝ/ΝΟΣ
    ΖΑΡΑΣ Ν. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
    ΖΑΡΑΣ Θ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
    ΛΕΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
    ΤΡΑΚΑΝΙΔΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

  • 6 Μαΐου 2010, 19:02 | Κασκούρας Γεώργιος

    Είναι επιεικώς απαράδεκτες οι μεθοδεύσεις της κυρίας Υπουργού για την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό πρώτα και μετά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Με βρίσκουν εντελώς αντίθετο.

  • 6 Μαΐου 2010, 19:12 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ

    Αγαπητή κυρία υπουργέ.
    Η ηλεκτρονική διαβούλευση πιστεύω πώς είναι σωστή και απαραίτητη, πρέπει όμως πρώτα να συνοδεύεται με τον απαραίτητο διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων. Κάτι που δεν έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όπως καταλαβαίνετε αναφέρομαι επί του σχεδίου Προεδρικού διατάγματος του Υ.Π.Ε.Κ.Α με θέμα <>, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. Ο κυνηγετικός κόσμος για τη συγκεκριμένη περιοχή εκπροσωπείται από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την Δ’ Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος και τους κατά τόπους Κυνηγετικούς Συλλόγους. Τόσο ο πρόεδρος της Κ.Σ.Ε. όσο και ο Πρόεδρος της Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε. μαζί με τα διοικητικά συμβούλια είναι αξιόλογα ,επιφανή και αποδεκτά στελέχη, όχι μόνο από τους κυνηγούς αλλά και την πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου της χώρας. Έχουν κάνει τρόπο ζωής και προσφοράς ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πανίδας και της χλωρίδας του τόπου, με τις τόσες ενέργειές τους οι οποίες γίνονται με χρήματα αποκλειστικά των κυνηγών και ουδεμία επιβάρυνση φέρουν στο κρατικό προϋπολογισμό. Θα μπορούσα να αναφερθώ λεπτομερώς σε αυτό αλλά δεν κρίνεται σκόπιμο επί της παρούσης. Όπως καταλαβαίνετε ανήκω στην κυνηγετική οικογένεια και θα ήμουν ευτυχής να σας γνωρίσω από κοντά. Δεν μας έχετε κάνει όμως την τιμή να μας επισκεφθείτε σε κάποια από τις εκδηλώσεις μας . Πιστεύω πως κάποτε θα συναντηθούμε όπως άλλωστε συμβαίνει με τόσους συναδέλφους σας, νυν και πρώην Υπουργούς και Βουλευτές. Τέλος θα ήθελα να σας προτείνω να αποσύρετε το άρθρο 7 παράγραφος 3 και να σας διαβεβαιώσω πώς όλος ο κυνηγετικός κόσμος είναι στη διάθεση της πολιτείας για ότι και όταν χρειαστεί όπως άλλωστε έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν.
    Μετά τιμής
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ
    ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
    06/05/2010

  • 6 Μαΐου 2010, 19:28 | Παντελάκης Παναγιώτης

    Αξιότιμοι κύριοι του ΥΠΕΚΑ,ώς ένας από τους 250.000 κυνηγούς της Πατρίδας μας, θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεση μου στην παράγραφο 3 του άρθρου 7 του Προεδρικού Διατάγματος και να υποστηρίξω και να ζητήσω την απόσυρση του.Είναι πιστεύω καιρός να πάψει η δαιμονοποίηση των δραστηριοτήτων της υπαίθρου και η λογική των απαγορεύσεων οι οποίες έχουν αποδείξει μέσα από τον χρόνο οτι ο εξοβελισμός των ανθρώπων που βιώνουν τη φύση, είτε από εργασιακή ανάγκη είτε από ευχαρίστηση,το μόνο που αποφέρουν ειναι η ερήμωση της υπαίθρου και η δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για την οποιασδήποτε φύσεως παράνομη δραστηριότητα, η οποία τελικά αποβαίνει σε βάρος όλου του κοινωνικού συνόλου.Θα ήτανε θετικό η λογική του υπουργείου να κατευθυνθεί στον αυστηρό έλεγχο σε συνεργασία με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις (Δημόσιες υπηρεσίες,ΚΣΕ,ΜΚΟ κλπ) και την αυστηρή τιμώρία των παραβάσεων των ισχυόντων νόμων και στην δημιουργία του κατάλληλου πλαισίου το οποίο θα δώσει στον πολίτη κάθε ηλικίας και ιδιαίτερα στους νέους, την ευκαιρία να βιώσουν ενεργά το περιβάλλον έτσι ώστε να αποκτήσει την παιδεία που χρειάζεται για να μάθει να σέβεται την φύση και τα αγαθά που αυτή του προσφέρει.

  • 6 Μαΐου 2010, 19:54 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΑΛΑΙΟΣ

    ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΑΠΑΛΟΙΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡ. 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 , ΑΠΟ ΤΟ Π.Δ

  • 6 Μαΐου 2010, 18:56 | Eμ.Στεφανακος

    Είναι λυπηρό το 2010 το κράτος να συμπεριφέρετε στον πολίτη με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές.. να αφαιρει αυτονοητα και κατοχυρωμενα δικαιωματα (για τους υπολοιπους Ευρωπαιους τουλαχιστον!), αναιτια κ αναπόδεικτα! Με βάση προσωπικες συμπαθειες…. θέλετε να στερήσετε οχι μονο μια καθ’όλα νομιμη δραστηριοτητα απο τους φορολογούμενους πολίτες, αλλα και απο χιλιαδες εργαζόμενους και επαγγελματίες του χώρου (και συναφών επαγγελμάτων) το ιερο δικαιωμα της εργασιας! Νομιζετε κυριοι αρμόδιοι, οτι ειναι εποχή να δημιουργήσετε και αλλους ανέργους? Μήπως θα έπρεπε καποιος να δει σοβαρά, ποσα εσοδα και οφέλη εχει το κράτος απο την θήρα και πόσα απο τις επιδοτούμενες «οικολογικες οργανώσεις»??
    Ζητώ την απαλοιφή της παραγρ.3 του αρθρου 7, απο το Π.Δ.

  • 6 Μαΐου 2010, 18:10 | Λυδία

    από Γιωργος – — 6 Μαΐου 2010 @ 11:05

    Διαβάζω στο σχόλιο της Λυδίας 6/5/2010

    «Στην Ελλάδα η άγρια ζωή είναι κοινό κτήμα, ανήκει δηλαδή σε όλους. Αυτό σημαίνει πως ανεξάρτητα κοινωνικής κατάταξης ο καθένας έχει ίσες ευκαιρίες να εξασκεί νόμιμα το κυνήγι.»

    Εντυπωσιάστηκα απο τη Σοσιαλιστική/Ταξική προσέγγιση.

    Κα Λυδία μας , η ΖΩΗ , αγρια ή ημερη, ανήκει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΛΑΣΜΑ και η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ δεν ειναι ουτε Σοσιαλιστικό ουτε Φιλελευθερο ουτε Εθνικό ουτε Αναρχικό δικαίωμα , πόσο μάλλον ΕΥΚΑΙΡΙΑ !!!!!!!! οπως την αποκαλείτε.

    ΝΤΡΟΠΗ σας «κυρία»

    Αγαπητέ Ε.Τ. Γιώργος καλωσορίσατε στη ΓΗ.

    Ελπίζουμε τα ακόλουθα να κάνουν πιο άνετη τη διαμονή σας στο γαλάζιο μας πλανήτη.

    Η συνετή συλλογή τροφής από την άγρια φύση είναι απόλυτα συμβατή με τη Γήινη τάξη πραγμάτων.
    ΜΕΛΕΤΕΣ έχουν αποδείξει πως το κυνήγι είναι βασικός λόγος διατήρησης αγρίων εκτάσεων. ΜΕΛΕΤΕΣ αποδεικνύουν επίσης πως η μείωση των ενδιαιτημάτων αποτελεί τη σημαντικότερη απειλή κατά της άγριας ζωής.
    Οι άνθρωποι ως νοήμονα όντα, οι εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα, συνδυάζοντας τις δύο άνωθεν φράσεις συνάγουν πως ΚΥΝΗΓΙ = ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ.

    ΤΕΣΤ:
    Περιγράψτε τι βλέπετε στη φωτό του συνδέσμου: http://img294.imageshack.us/img294/9214/nksparrowhawk.jpg

    Νύξις: Τα δύο πτηνά δεν ποζάρουν για φωτογράφηση

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
    ανίρεδρακ ιεώρτ ινΐαΣ

    Καλωσήλθατε και πάλι και περαστικά απ’ το διαπλανητικό τζετ λαγκ :mrgreen:

    Λυδία

  • 6 Μαΐου 2010, 18:44 | Καιτη

    Καλα ειναι φοβερο πως ολοι οι κυνηγοι ειστε τοσο καλοι ανθρωποι… μπραβο μπραβο. Ποτιζετε τα πουλακια, σωνετε τα δαση απο φωτιες, εχετε ηθος, ειστε οικογενειαρχες, βοηθατε κιολας στη διατηρηση της πανιδας!!!
    Αφωνη.. τι σχολια να κανουμε ετσι οπως ευλογατε τα γενια σας. Εσεις ειστε…Θεοι! δεν ειστε ανθρωποι! καπως ετσι πρεπει να την εχετε ‘ακουσει’, Θεοι που διατηρειτε και τη φυση!!!
    Μπραβο αυτα να μαθαινετε στα παιδια σας, να κουβαλουν μια καραμπινα στο χερι και να στηνουν καρτερι στα ζωα. ‘Αυτο ειναι διασκεδαση παιδι μου’! Να χαιρεστε το ηθος σας και τα παιδια σας κυριοι. Παραμυθιασμενοι ολοι οτι κανετε και το καλο, που αν συνειδητοποιουσατε ΤΙ κανετε, δεν θα μπορουσατε να παρετε τα ποδια σας απ’τις τυψεις..
    Ντροπη σε ολους τους κυνηγους και στο αποτυχημενο τους ‘χομπι’.