Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 8 Μαΐου 2010, 19:28 | Κούτρης Αλέξανδρος

    Γειά σας . Είμαι κάτοικος επαρχίας , κυνηγός και οικολόγος . Απέκτησα τις ιδιότητές μου αυτές σε μεγάλη ηλικία και όσο κι αν σας φανεί παράξενο με την σειρά που αναγράφονται . Ελπίζω κάτι να σας λέει αυτό . Θα ήταν άσκοπο νομίζω να επιχειρηματολογήσω υπέρ του κυνηγίου καθώς :
    1ον το θέμα έχει καλυφθεί απ’ οσο μπόρεσα να διαβάσω από πολλούς συναδέλφους και θα σας έχει κουράσει ,
    2ον δεν θέλω να συμμετάσχω σε μια αντιπαράθεση κυνηγών-αντικυνηγών για πολλούς λόγους και
    3ον πιστεύω ότι όποια επιχειρήματα και να αναφέρω δεν θα επηρεάσουν την κρίση σας (κοινώς χάνω τα λόγια μου) .
    Παρ’ όλα αυτά θεωρώ υποχρέωσή μου να σας γράψω και να ζητήσω την αφαίρεση της παραγράφου 3 του άρθρου 7 του Προεδρικού Διατάγματος , που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού καθώς πιστεύω , ότι η εφαρμογή της μόνο αντίθετα αποτελέσματα μπορεί να φέρει παρά να προστατεύσει .

  • 8 Μαΐου 2010, 18:10 | ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Ονομάζομαι ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    είμαι κάτοικος Αχαρνών και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι είμαστε η χώρα με τις περισσότερες απαγορεύσεις σε θέματα θήρας στην Ε.Ε.
    Δίπλα μας υπάρχουν χώρες οι οποίες έχουν καταφέρει να αναπτύξουν τον κυνηγετικό τουρισμό και να προσελκύσουν αρκετούς συμπατριώτες μας να τις επισκεφθούν κάθε χρόνο και να τις ενισχύσουν οικονομικά. Γνωρίζουν οι Υπουργοί οικονομικών και ανάπτυξης το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς στην οικονομία από αυτές τις ατεκμηρίωτες απαγορεύσεις ή έχουμε μια κυβέρνηση που άλλος ράβει και άλλος ξηλώνει και τελικά την πληρώνει ο λαός.

  • 8 Μαΐου 2010, 18:08 | ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Ονομάζομαι ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    είμαι κάτοικος Αχαρνών και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.
    Οι κυνηγοί προστατεύουν τη φύση όχι μόνο για να κυνηγήσουν, αλλά λόγω της βαθιά ριζωμένης σύνδεσή τους με πάθος για αυτήν. Συνεργαστείτε μαζί τους και ο τελικός απολογισμός θα είναι θετικός. ΟΧΙ στης αυθαίρετες απαγορεύσεις του κυνηγιού σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος. .

  • 8 Μαΐου 2010, 18:27 | ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

    Ονομάζομαι ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
    είμαι κάτοικος Αχαρνών και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Δεν συμφωνώ με την απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό .Ο τρόπος δε που το μεθοδεύετε δείχνει ότι είστε άνθρωποι εκτός αρχών ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αυτό δεν είναι πολιτισμός ούτε δημοκρατία

  • 8 Μαΐου 2010, 18:29 | ΡΑΠΤΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Ονομάζομαι ΡΑΠΤΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    είμαι κάτοικος Αχαρνών και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Το νόμιμο κυνήγι δε βλάπτει την βιοποικιλότητα και η ίδια η Ε. Ε. έχει αναγνωρίσει πως οι κυνηγοί είναι από τις ελάχιστες ομάδες χρηστών που συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσικών ενδιαιτημάτων που σαν έννοια είναι σχεδόν ταυτόσημη με την προστασία της βιοποικιλότητας.. Στην Ελλάδα επιτρέπεται η θήρα στο 7 % των πτηνών και στο 5 % των θηλαστικών, και αποδεδειγμένα κανένα από αυτά τα είδη δεν κινδυνεύει με αφανισμό , αντίθετα παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις. Έχετε κάποια άλλα στοιχεία εσείς και θέλετε να απαγορεύσετε το κυνήγι στον Υμηττό. Αν ναι καλό θα ήταν να τα μάθουμε και εμείς.

  • 8 Μαΐου 2010, 18:38 | ΒΡΕΤΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Ονομάζομαι ΧΕΙΛΕΤΧΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    είμαι κάτοικος Αχαρνών και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Είναι γνωστό από χρόνια ότι το μέρος των χρημάτων της αδείας μας που αποδίδονται στο κράτος, καταλήγει σε διάφορα ταμεία και πάντως όχι σε καθαρά φιλοθηραματικές δράσεις όπως θα όφειλε. Πρόσφατα εξαγγέλθηκε η δημιουργία του λεγόμενου Πράσινου Ταμείου στο οποίο θα καταλήγουν και τα χρήματα από τις άδειές μας, το οποίο θα συνδιοικείται από την Πολιτεία και τις λεγόμενες οικολογικές ΜΚΟ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσιεύσεις και θα χρηματοδοτεί μεταξύ άλλων και τις ίδιες τις ΜΚΟ για τις διάφορες δράσεις τους. Θα μαθαίνουμε πλέον μετά την απαγόρευση της θήρας στον Υμηττό που σίγουρα έχετε αποφασίσει πόσα από τα χρήματα μας θα χρησιμοποιούνται για τον σκοπό τον οποίο εισπράττονται (αναλυτικά ) για την προστασία και διατήρησης της βιοποικιλότητας στον Υμηττό?
    Μήπως θα πρέπει να νομοθετηθεί και η υποχρέωση κατ΄ετος δημοσίευση του οικονομικού απολογισμού του όποιου φορέα διαχείρισης του Υμηττού. Να ξέρετε ότι η απαγόρευση της θήρας στον Υμηττό είναι μεγα λάθος και τα αποτελέσματα της θα δικαιώσουν τους κυνηγούς.

  • 8 Μαΐου 2010, 18:01 | ΒΡΕΤΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Ονομάζομαι ΒΡΕΤΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
    είμαι κάτοικος Αχαρνών και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Καταρχήν η χώρα έχει ήδη καταδικαστεί 2 φορές, για το θέμα των ΖΕΠ Η χώρα όφειλε σύμφωνα με την οδηγία για τα πουλιά και την οδηγία για τους οικοτοπους να δημιουργήσει ΖΕΠ όπως καθόριζαν οι 2 αυτές οδηγιες.Το παλιό υπουργείο περιβάλλοντος γιατί θυμίζω ότι αυτή η ιστορία είναι εδώ και μερικά χρόνια, δεν είχε καμιά απολύτως συνεννόηση και συνεργασία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος για το τι είδους ζώνες και ποιες ζώνες θα βάλει ..Πήρε μια πρόταση , ως συνήθως, της Ορνιθολογικής η οποία είχε ένα τεράστιο αριθμό ζωνών , η οποία επίσης Ορνιθολογικη κατά τα συνηθισμένα δεν είχε καμιά συνεργασία με κανέναν, και έσπευσε να πει στη ΕΕ ότι θα φτιάξω τόσες ζώνες.
    Ένας πολύ μεγάλος αριθμός των ζωνών αυτών που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Ελλάδας. Στη συνέχεια αφού δεσμεύτηκε στην Ευρώπη ότι θα κάνει αυτές τις ζώνες, δεν ήταν βεβαίως δυνατόν όλες αυτές οι ζώνες – τόσες πολλές- να γίνουν γρήγορα και για αυτό μας πήγαν στο δικαστήριο και καταδικάστηκε 1ον γιατί δεν ίδρυσε αυτές τις ζώνες παρά μόνο ένα μικρό αριθμό στη συνέχεια πήραμε σα χώρα μια 2η καταδίκη γιατί ενώ όφειλε να παρουσιάσει στην ΕΕ ποιο είναι το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις πολλές αυτές ζώνες δεν το έκανε και γι αυτό το λογο καταδικαστήκαμε 2η φορά.
    Τώρα με τους ιδίους συμβούλους και εσείς προχωράτε. Οδηγήστε και πάλι στην αποτυχία. Συμβουλευτείτε και ακουστέ και τις προτάσεις των κυνηγών (ΚΣΕ)

  • 8 Μαΐου 2010, 18:49 | ΑΛΕΠΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    Ονομάζομαι ΑΛΕΠΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    είμαι κάτοικος Αχαρνών και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Αναφορικά με το άρθρο 7 παράγραφο 3 για την πλήρη απαγόρευση της θήρας. Το μέτρο αυτό το οποίο δεν επιβάλλεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία αντιθέτως έχει δηλώσει και υπογραμμίσει ότι οι Ζώνες Ειδικής Προστασίας δεν οδηγούν υποχρεωτικά σε απαγόρευση κυνηγίου, υποδηλώνει την πρόθεση του Υπουργείου για τον περιορισμό της κυνηγετικής δραστηριότητας με στόχο λόγω των συνεχών απαγορεύσεων να συρρικνωθεί και τελικά να καταργηθεί στην πράξη και στην ουσία το κυνήγι! Δυστυχώς το αντικυνηγετικο κόμπλεξ κάποιων ΜΚΟ (που κυβερνούν την Υ.ΠΕ.ΚΑ. ) την οδηγούν σε ολέθρια λάθη. Έστω και την τελευταία στιγμή κάποιοι να τους συνεφέρουν. Το μήνυμα μου ελπίζω να το διαβάσουν και άλλοι κυβερνώντες

  • 8 Μαΐου 2010, 18:22 | ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Ονομάζομαι ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    είμαι κάτοικος Αχαρνών και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Η βιοποικιλότητα του πλανήτη απειλείται σοβαρά, καθώς εξαφανίζονται είδη με ρυθμό 100 έως 1000 φορές ταχύτερο από τον κανονικό. Περισσότερο από το ένα τρίτο των ειδών που εξετάστηκαν απειλούνται με εξαφάνιση, ενώ εκτιμάται ότι το 60% των υπηρεσιών οικοσυστήματος της Γης υποβαθμίστηκαν κατά την τελευταία πεντηκονταετία. Η απώλεια αυτή προκαλείται από ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως η αλλαγή των χρήσεων γης, η υπερεκμετάλλευση, πρακτικές που είναι αντίθετες προς τις αρχές της αειφορίας, η ρύπανση και η εισαγωγή χωροκατακτητικών ειδών, οι οποίες οδηγούν σε καταστροφή, κατακερματισμό και υποβάθμιση των ενδιαιτημάτων και των ειδών. Ένας άλλος παράγοντας είναι η αλλαγή του κλίματος. Για όλα αυτά το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι ένα τίποτα, απαγορεύετε το κυνήγι και κοιμάστε ήσυχοι. Ντροπή.

  • 8 Μαΐου 2010, 17:57 | ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Ονομάζομαι ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
    είμαι κάτοικος Αχαρνών και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Στην Αττική γεννήθηκα και έζησα όλη μου τη μέχρι τώρα ζωή, έχω δει πολλές καταστροφές, καταπατήσεις, εκχερσώσεις και μετατροπή των βουνών της σε σκουπιδότοπο. Αντί να ψάχνεστε λοιπόν πώς θα περιορίσετε και θα καταργήσετε τη νόμιμη και θεσμοθετημένη σε όλο τον κόσμο δραστηριότητα της θήρας, αναζητήστε τη συνεργασία των κυνηγετικών οργανώσεων για την πραγματική προστασία της υπαίθρου

  • 8 Μαΐου 2010, 17:21 | ΡΑΠΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Ονομάζομαι …ΡΑΠΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    είμαι κάτοικος Αχαρνών και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    o Διαφωνώ με το άρθρο 7 παράγραφο 3 για την πλήρη απαγόρευση της θήρας. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το κυνήγι θεωρείται κατ’ άρδην δραστηριότητα συμβατή με το περιβάλλον και μπορεί να ασκείται νόμιμα ακόμη και σε προστατευμένες περιοχές, σύμφωνα πάντα με τους περιορισμούς που ορίζει η νομοθεσία. Κατά την άποψή μου το κυνήγι πρέπει να εξακολουθήσει να επιτρέπεται σαν νόμιμη, και συμβατή με την προστασία του περιβάλλοντος δραστηριότητα.

  • 8 Μαΐου 2010, 17:31 | ΠΑΠΑΕΥΘΙΜΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Ονομάζομαι Παπαευθυμίου Γεώργιος
    είμαι κάτοικος Αχαρνών και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    o Αναφορικά με το άρθρο 7 παράγραφο 3 για την πλήρη απαγόρευση της θήρας. λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως από τα 440 πουλιά της Ελλάδας επιτρέπεται η θήρα των 32 και από τα 110 θηλαστικά των 5? και ότι στην κοινοτική οδηγία για την θήρα αναγνωρίζεται η έμμεση αλλά καθοριστική συμβολή της θήρας στη διατήρηση των φυσικών ενδιαιτημάτων, η οποία αποτελεί σχεδόν ταυτόσημη έννοια με αυτήν της
    διατήρησης της βιοποικιλότητας? Προτείνω λοιπόν να απαλειφθεί η παραπάνω παράγραφος και να παραμείνει η άσκηση της θήρας στον Υμηττό.

  • 8 Μαΐου 2010, 15:56 | Γιάννης Αθανασόπουλος

    Ναι στην απαγορευση του κυνηγιου και οχι μονο στον Υμμητο.
    Διαβασα διαφορα σχολια κυνηγων οτι σεβονται την φυση και αλλες τετοιες αηδιες, εγω μενω τα τελευταια χρονια στην Κοζανη και το ποσο οι κυνηγοι σεβονται την φυση το εχω διαπιστωση παρα πολυ καλα.
    Επιτελους στην Ελλαδα πρεπει να αλλαξουν οι νομοι περι των ζωων.
    Και απο που ως που το να σκοτωνεις ειναι χομπι?

  • 8 Μαΐου 2010, 15:18 | Γιώργος Ζούπας

    Στα 28 χρόνια που ζω μέσα στη φύση κυνηγώντας, διαπίστωσα πάρα πολλές ανθρώπινες παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον. Εμπρηστές να καίνε, οικοπεδοφάγους να καταπατούν και να κτίζουν αυθαίρετα, αγρότες και κτηνοτρόφους να εκχερσώνουν και να μετατρέπουν σε χωράφια και βοσκοτόπια τεράστιες δασικές εκτάσεις αλλά και πόσες άλλες ανθρώπινες παρεμβάσεις που δεν φτάνει ολόκληρο βιβλίο για να τις περιγράψουμε.
    Αντίθετα, ποτέ δεν είδα κυνηγούς να καταστρέφουν το περιβάλλον αλλά να το προστατεύουν, γιατί πολύ απλά εκεί που κυνηγούν σήμερα, θέλουν να κυνηγήσουν και αύριο, να κυνηγήσουν εκεί τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους όπως συμβαίνει εδώ και χιλιάδες χρόνια, παίρνοντας μόνο μέρος των τόκων ενός φυσικά ανανεούμενου κεφαλαίου όπως κάνουν τόσα και τόσα είδη σ’ αυτόν τον πλανήτη.
    Παρ’ όλα αυτά βλέπω ότι κάθε φορά που λέμε πως θέλουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι να εκδιώξουμε τους κυνηγούς, δηλαδή μία κατηγορία ανθρώπων που εξ ορισμού επιδιώκει την προστασία της φύσης. Πόσο υποκριτικό μου φαίνεται αυτό δυστυχώς.
    Λυπάμαι αλλά θα με βρείτε απέναντί σας στην απαγόρευση κυνηγίου στον Υμηττό που θέλετε να περάσετε.

  • 8 Μαΐου 2010, 14:51 | Γιώργος Τριαντάφυλλος

    Ωραία, πολύ ωραία, οι φυσιολάτρες κυνηγοί! Αυτοί που προστατεύουν την φύση! Με ποιόν τρόπο; Σκοτώνοντας ανυπεράσπιστα ζωάκια; Δεν είναι τα ζώα μέρος της φύσης; Αν σας έστελναν στη ζούγκλα να κυνηγήσετε άγρια θηρία μόνο με τα χέρια σας, Ω ΑΝΤΡΕΣ ΤΡΑΝΟΙ, πόσοι από σας θα είχατε τα κότσια να πάτε; Όχι, δεν προστατεύετε τη φύση. Προστατεύετε τα κτηνώδη και βάρβαρα ένστικτά σας, σκοτώνοντας από απόσταση και εκ του ασφαλούς τα αθώα ζωάκια. Γιατί αυτοί είστε. Δειλοί και ψεύτες, όταν ισχυρίζεστε ότι «προστατεύετε» τη φύση… Τα ζωάκια έχουν δικαίωμα στη ζωή, γιατί η ψυχή είναι ίδια σε όλα τα πλάσματα – μόνο η μορφή του σώματος αλλάζει. Αλλά η ψυχή των ζώων είναι αγνή και καθαρή, ενώ η δική σας είναι βρώμικη και διεστραμμένη, αφού ικανοποιείται με τον άσκοπο θάνατο ζωντανών πλασμάτων, τον οποίο προκαλείτε, όχι για να επιβιώσετε, όχι για να τραφείτε, όχι για να υπερασπίσετε τη ζωή σας, αλλά για να καλύψετε Κύριος Οίδε ποιές μορφές ψυχασθένειας σας διακατέχουν. Αντί να ξοδεύετε περιουσίες στα φονικά εργαλεία που χρησιμοποιείτε για το κατάπτυστο «χόμπυ» σας, κοιτάξτε να σώσετε μ’ αυτά τα χρήματα παιδάκια που πεινάνε, ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα ή, στο κάτω-κάτω, δώστε μια ευκαιρία στους ψυχιάτρους να βγάλουν κι αυτοί το μεροκάματό τους και στους εαυτούς σας τη δυνατότητα να δουν την πραγματική ομορφιά της φύσης, αφού την «αγαπάτε» τόσο πολύ και θέλετε να την «προστατεύσετε»…

  • Ο σύλλογος ΠΟΦΥΖΩ (Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής)υπερψηφίζει την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του Προεδρικού Διατάγματος.
    Ευελπιστούμε δε να είναι και η αρχή του τέλους του κυνηγιού σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.
    Λέμε όχι στο κυνήγι γιατί λέμε ναι στη ζωή!
    Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 2010 και το κυνήγι δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης στο λεγόμενο Δυτικό πολιτισμό μας. Κάθε εποχή έχει τη δική της ηθική και τις δικές της πολιτισμικές αξίες. Το κυνήγι,ως δραστηριότητα, δε συνάδει με την εποχή μας. Θα μπορούσαμε λίαν επιεικώς να το κατατάξουμε στο θέατρο του παραλόγου,εκεί όπου το κυνήγι (θάνατος) θεωρείται βιώσιμη ψυχαγωγική χρήση και χρήσιμη κατανάλωση άγριας ζωής και αποκαλείται αειφορικό κυνήγι αντί αειφορικός θάνατος..και όπου στις ζώνες ειδικής προστασίας Ζ.Ε.Π θα έπρεπε,κατά τους κυνηγούς, να επιτρέπεται το κυνήγι μα τότε δε θα λέγονταν Ζ.Ε.Π αλλά Ζ.Ε.Θ,ζώνες ειδικής θανάτωσης.
    Είναι γνωστό ότι το κυνήγι διεξάγεται βάση ειδικών μελετών, οι οποίες ορίζουν ποια είδη, πόσα και πότε θα αναλωθούν προς τέρψη των κυνηγών.
    Δε μας χρειάζονται μελέτες. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει θάνατος και μάλιστα το αναίτιο σκότωμα των ζώων. Και συνεχίζουμε στο θέατρο του παραλόγου όπου η αφαίρεση της ζωής των ζώων θεωρείται διασκέδαση, ψυχική ανάταση και αναφαίρετο δικαίωμα μιας μειοψηφίας συμπολιτών μας, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται διαχειριστές της φύσης και μάλιστα με δικαίωμα τόκου και όχι μόνο αλλά ισχυρίζονται κιόλας ότι αγαπούν και προστατεύουν την άγρια ζωή,την οποία απολαμβάνουν σπέρνοντας το θάνατο και θερίζοντας πτώματα.
    Ας μας πούνε λοιπόν σε ποια Τράπεζα καταθέτουν τις πέρδικες, τις φάσες, τις μπεκάτσες, τα μπεκατσίνια, τα παπιά, τα αγριογούρουνα, τους λαγούς….?? Σε ποια Τράπεζα τοκίζουν τη ζωή κι εκταμιεύουν το θάνατο??
    Αλλά ας κλείσουμε την αυλαία του παραλόγου κι ας μιλήσουμε ανθρώπινα. Το κυνήγι αποστεώνει τη φύση. Η άγρια ζωή δεν ανήκει σε κανέναν. Ανήκει στην ίδια τη δημιουργία της ζωής και στον εαυτό της και κανένας δεν έχει δικαίωμα να την αφανίζει.

    Κυνηγοί αφήστε τη ζωή να ζήσει! Κάθε πυροβολισμός στο δάσος και κάθε θάνατος είναι πυροβολισμός και θάνατος στην καρδιά της ίδιας της ζωής μας.
    Μας είναι γνωστό το περιβαλλοντικό έργο των κυνηγών το οποίο όμως αμαυρώνεται από το σκότωμα των πτερωτών και τριχωτών θηραμάτων.
    Η άγρια ζωή ψυχορραγεί από τις άλογες δραστηριότητές μας (δραστηριότητες που έχουν τελοσπάντων κάποια δικαιολογία εκτός όμως από τη δική σας, δεν μπορείς να αφαιρείς τη ζωή για ψυχαγωγικούς λόγους) κι έρχεστε εσείς και της ρίχνετε τη χαριστική βολή. Είναι καιρός πια να αφήσετε τα όπλα, είναι καιρός πια όλοι να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας, έναν κόσμο αγάπης και συμπόνοιας για κάθε μορφή ζωής.

    Κυνηγοί μην πυροβολείτε τη ζωή…παύσατε πυρ!!!

    Για την ΠΟΦΥΖΩ
    Μηνακούλη Ρόζα

  • 8 Μαΐου 2010, 14:49 | Αλεξία Καλογεροπούλου

    Συμφωνώ απολύτως με την απαγόρευση του κυνηγίου στον ορεινό όγκο του Υμηττού και εύχομαι η διάταξη να επεκταθεί και σε όλα τα βουνά της Ελλάδος, για να σταματήσει επιτέλους το βάρβαρο και δίχως κανένα απολύτως νόημα «χόμπι» της δολοφονίας των ζώων.
    Σε μια υπερκαταναλωτική κοινωνία, όπου μπορεί κανείς να αγοράσει για να τραφεί ό,τι επιθυμεί από τα σούπερ μάρκετς είναι, κατά τη γνώμη μου, εντελώς αδικαιολόγητο το να κυνηγά κανείς με το πρόσχημα ότι το κάνει για να τραφεί. Από την άλλη, βρίσκω εντελώς ανήθικο το να σκοτώνει κανείς ζώα απλώς για διασκέδαση. Υπάρχουν δεκάδες άλλα πολύ πιο εποικοδομητικά χόμπι για να περάσει κανείς την ώρα του από το να οπλίζει, να πατάει τη σκανδάλη και να σκοτώνει αμέριμνα ζώα.

  • 8 Μαΐου 2010, 12:49 | Χατζηιωαννίδης Ηλίας

    Διαφωνώ κατηγορηματικά με την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό. Για να καταλήξουμε σε μία τέτοια απαγόρευση πρέπει να συντρέχουν ειδικοί και συγκεκριμένοι λόγοι. Και εσείς προχωράτε στην απαγόρευση χωρίς πρακτικά να επικαλείστε κανέναν ουσιαστικό λόγο γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει.

    Η. Χατζηιωαννίδης

  • 8 Μαΐου 2010, 12:44 | Σταυρος

    Μπωρειτε να μου πειτε γιατι καθε φορα που αναλαμβανει καποιος καινουριος υπουργος αλλαζει νομους και κανει οτι του κατευει στο κεφαλι?

  • 8 Μαΐου 2010, 10:56 | Dina

    Συμφωνώ με την παράγραφο 3 του άρθρου 7 για την κατάργηση του κυνηγιού στον Υμηττό. Επιτέλους! Σεβασμός στη Ζωή!

  • 8 Μαΐου 2010, 10:40 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Φίλες και φίλοι του Υμηττού,
    Απ΄ότι φαίνεται αυτό το «ελεύθερο» (sorry moderator) βήμα έχει μετατραπεί από «κάποιους» σε διαμάχη δύο ομάδων. Απ όλο το ΠΔ του Υμηττού, έχουμε ανάγει μια φράση , παράγραφο άρθρου, σε ΜΕΓΑ προβληματισμό.
    «Να απαγορεύσει κανείς ή να μην απαγορεύσει;»
    Ζητήματα όπως τα όρια των ζωνών, οι χρήσεις τους, το τι επιτρέπεται και γιατί, δεν έχουν (σχεδόν) θιχθεί καθόλου εδώ μέσα. Πχ. Δεν θα έπρεπε ο αναρτημένος χάρτης να έχει συντεταγμένες? Πως έχουν χαραχθεί τα όρια των ζωνών?
    Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος φίλοι κυνηγοί και φίλοι «οικολόγοι».
    Για να πούμε την αλήθεια όμως, δεν έχουμε χάσει απλά το δάσος, έχουμε χάσει και όλο το βουνό και ακόμα παραπέρα. Φτάνει πιά, αρκετά γράψαμε και αρκετά διαβάσαμε εδώ μέσα. Ας αφήσουμε τα pc μας στην άκρη και ας βρούμε έξω να διαμαρτυρηθούμε. Σε εποχές κοινωνικών ανατροπών, λαϊκών εξεγέρσεων και αναταραχών θα πρέπει να ΄μαστε ΟΛΟΙ στους δρόμους, πριν να ‘ναι αργά….
    Οι τρείς νεκροί της 5ης Μαίου ίσως να ΄ταν κυνηγοί, ίσως και να μην ήταν. Δεν έχει καμία σημασία …πια.

  • 8 Μαΐου 2010, 09:57 | Χαλαβαζής Μηνάς

    Να καταργηθεί άμεσα η παραγραφος 3 του άρθρου 7 του ΠΔ για τον Υμηττό.

  • 8 Μαΐου 2010, 09:45 | Σιακούλης Λουκάς

    Εμείς οι κυνηγοί δεν φταίμε σε τίποτα. Γιατί να απαγορεύετε το κυνήγι; Να καταργηθεί ΤΩΡΑ η παρ 3 του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού!

  • 8 Μαΐου 2010, 09:22 | Γρηγόρης

    Φτάνει πια με τις απαγορεύσεις του κυνηγίου. Έχουν μαζευτεί 5 άσχετοι με τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και βγάζουν απόφαση ότι το κυνήγι καταστρέφει τη φύση. Κοιτάξτε γύρω σας τα αιθαίρετα που ξεφυτρώνουν μέσα σε δάση, τις χωματερές που συνεχίζουν και υπάρχουν, τις εκχερσώσεις που τάχαμου μετατρέπουν τα δάση σε αγροτικά, την εγκατάλειψη των καλλιεργιών με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τροφές για τα θηράματα. Σταματήστε πια να κατηγορείται το κυνήγι για το βιασμό που οι κυβερνήσεις μας μέχρι τώρα τον έβλεπαν και γύριζαν την πλάτη. Απο εσάς περιμέναμε και σας ψηφίσαμε μήπως και βλέπαμε κάποια ουσιαστική αλλαγή. Γιατί στην υπόλοιπη ευρώπη οι κυβερνήσεις μιλάνε συνεργάζονται με τις κυνηγετικές ομοσπονδίες και εδώ στη Ελλάδα με τους αυστηρότερους νόμους στο κυνήγι πέρνονται αποφάσεις χωρίς τεκμηρίωση και συνεργασία με αυτούς που ουσιαστικά είναι άγρυπνοι φρουροί τους δάσους, αυτοί που όσο κανένας άλλος θέλουν και αγαπούν την φύση, αυτοί που νοιάζονται να υπάρχουν θηράματα, αυτοί που με τα χρήματά τους έμμεσα ή άμεσα βοηθάνε στην δύσκολη οικονομική κατάσταση της πατρίδας.
    Πρέπει να καταλάβετε την οργή των 250 χιλιάδων κυνηγών βλέποντας τέτοιες ανιπόστατες προτάσεις περι κατάργηση του κυνηγίου. Οι κυνηγοί είναι πολλοί και αν το χειριζόσασταν λίγο πιο έξυπνα θα καταλαβαίνατε ότι τελικά το κυνήγι και οι κυνηγοί μπορούν να γίνουν η λύση του προβλήματος. Πάντως το σίγουρο είναι ότι κάτι οικολόγοι του «καναπέ» που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν το μαϊντανό απο το σέλινο, περπατάνε 2 λεπτά στο βουνό και τους πιάνουν τα πόδια τους, δεν ξεχωρίζουν το λαγό απο το κουνέλι αυτοί σίγουρα δεν μπορούν να μιλάνε, δεν μπορούν να βοηθήσουν στο πρόβλημα.
    Και κάτι άλλο. Απαγορεύοντας το κυνήγι νομίζετε ότι πράγματι τα θηράματα θα πολλαπλασιαστούν και πόσα? Μετά σπάει η ισσοροπία, ίσως να γνωρίζετε ότι ο υπερπληθυσμός οδηγεί σε ασθένειες που τα αποδεκατίζουν και τελικά θα έχετε τα άκρως αντίθετα αποτελέσματα. Επιπλέον η λαθροθηρία θα ανθίσει, χωρίς όπλα εντελώς αθόρυβα και ανορθόδοξα και τότε πια δεν θα μείνει τίποτα. Γιατί εσείς θα έχετε χαράξει αυτό το δρόμο και οδηγήσει στην άνθισει της λαθροθηρίας.
    ΖΗΤΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7.

  • 8 Μαΐου 2010, 09:15 | Γαβαλάς Μαρίνος

    Ας γίνει επιτέλους κατανοητό ότι πρέπει να απαλειφθεί η παρ 3 του Άρθρου 7 του ΠΔ για την προστασία του ΥΜηττού. Οι κυνηγοί δεν φταίνε!!!

  • 8 Μαΐου 2010, 09:41 | Σιακούλης Λουκάς

    Εμέις οι κηνυγοί ποτέ δεν προξενούμε τέτοια προβλήματα. Δεν καταστρέφουμε εμείς το περιβάλλον. Πρέπει να απαλειφθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του ΠΔ για την προστασία του Υμηττού.

  • 8 Μαΐου 2010, 09:32 | ΧΑΤΖΗΦΥΝΤΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    Το μέλλον της Ελλάδος και των Ελλήνων το υποθήκευσαν. Την ζωή μου κατάφεραν εν μέρη να την βάλουν σε κονσέρβα.
    ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ.Αυτό να το γράψουν πολύ καλά στο μυαλό τους.
    Πρέπει άμμεσα να αποσυρθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 7.και –

  • 8 Μαΐου 2010, 09:39 | Γιάννης Καραούζας

    Το παραμύθι πρέπει να τελειώσει. Οικολογία, διατήρηση και προστασία βιοποικιλότητας δεν συμβαδίζει με το κυνήγι. Οι νόμοι, διατάξεις ή άλλους είδους επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί για να υποστηρίξουν ή να δικαιολογήσουν το χόμπι τους είναι αστείοι. Το ότι αφαιρώ την ζωή ενός ανυπεράσπιστου ζώου για να ικανοποιήσω τις ψυχικές μου ανάγκες είναι απλά θλιβερό. Δυστυχώς εμείς οι άνθρωποι έχουμε θεσπίσει τους δικούς μας νόμους της φύσης και αποφασίζουμε ποιος έχει δικαίωμα να ζήσει και ποιος όχι. Το κυνήγι πρέπει να απαγορευτεί. Προστασία της βιοποικιλότητας δεν σημαίνει αφαιρώ ζωές. Σημαίνει σεβασμός προς την φύση και την ζωή. Οικολογία σημαίνει μελέτη της ζωής και όχι η αφαίρεσή της.

    Γιάννης Καραούζας
    Βιολόγος

  • 8 Μαΐου 2010, 08:34 | Ψάλτη Νάνσυ

    Ζητώ την άμεση απαγόρευση του κυνηγιού, χωρίς αιτιολόγηση. Είναι αυτονόητο ότι το κυνήγι ακόμη και ελεγχόμενο οδηγεί στον αφανισμό κάθε μορφής ζωής που έχει απομείνει στα ελληνικά βουνά.

  • 8 Μαΐου 2010, 08:44 | Δημήτρης Τσάφος

    Κ.Υπουργέ Οι κυνηγοί έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι είναι προστάτες της φύσης και του περιβάλλοντος,μέσα απο πολλά έργα που κάνουν μέσω των Κυν.Οργανώσεων τους,είτε και ώς μεμονομένα που βρίσκονται διαρκώς στην ύπαιθρο και φροντίζουν για την ομαλή λειτουργία του οικοσυστήματος.Είναι άτομα που κινούνται διαρκώς στους ορεινούς κυρίως όγκους της πατρίδας μας και απο το άγρυπνο βλέμμα τους δέν ξεφεύγει οποιοσδήποτε καταπατητής και δολιοφθορέας προσπαθήσει να βλάψει τη φύση.Η θήρα είναι μια θεσμοθετημένη και απο το Σύνταγμα κατοχυρωμένη νόμιμη δραστηριότητα που μόνο οικονομικά ωφέλη και ανάπτυξη φέρνει σε πολλά ορεινά και ξεχασμένα χωριά απο το κράτος και θα είναι καταστροφική μια τέτοια γενικευμένη απαγόρευση!Ο Υμμητός χρειάζεται προστασία απο καταπατητές-οικοπεδοφάγους,παράνομες χωματερές,εμπρησμούς,παράνομη υλοτομία και όχι απο μιά επιπόλαιη και χωρίς βάση απαγόρευση του κυνηγίου!Γι’αυτό λοιπόν πρέπει να αποσύρετε απο το ΠΔ του αρθρου 7 την παρ.3

  • 8 Μαΐου 2010, 08:17 | Παπαφίγκος Τάκης

    Επιθυμώ την καταργηση της παραγραφου 3 του αρθρου 7.Κυνηγός-Φυσιολάτρης.

  • 8 Μαΐου 2010, 08:44 | Σέργιος Απέργης

    Όλοι στην οικογένειά μου ασχολούνται με το κυνήγι.Ο Υμηττός πρέπει να παραμείνει ανοιχτός!!!!!!!!!

  • 8 Μαΐου 2010, 07:48 | Τ. Έφη

    Συμφωνώ με την απογόρευση του κυνηγιού στον Υμητό.
    Αν οι κυνηγοί αγάπουν τόσο πολύ την φύση δεν τους εμποδίζει τίποτα να την χαρούν χώρίς τα όπλα τους.!
    Η περιοχή πρέπει να γίνει προσβάσιμη σε ανθρώπους που πραγμάτικά αγαπούν την φύση χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος των αδέσποτων σφαίρων των κυνηγών.
    Τέλος, δεν πιστεύω ότι είναι χόμπυ να σκοτώνεις αθώα ζώα.

  • 8 Μαΐου 2010, 06:49 | chryssa moula

    ΣΥΜΦΩΝΩ με την απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό

  • 8 Μαΐου 2010, 00:08 | Δεσποινα Μπιρμπιλη

    ζητω να απαληφθει η παρ.3 του αρθρου 7 ΠΔ για την προστασια του υμηττου.

  • 8 Μαΐου 2010, 00:50 | Πέτρος Απέργης

    Αγαπάμε το κυνήγι και δεν πρόκειται να το σταματήσουμε με το έτσι θέλω.

  • 8 Μαΐου 2010, 00:30 | Μώττος Ιωάννης

    Με το έτσι θέλω θα μας κόψουν αυτό που αγαπάμε ? Κυνηγάω από μικρό παιδί και βρίσκομαι στο βουνό με την πρώτη ευκαιρία…δεν καταλαβαίνω πραγματικά αυτούς που με το έτσι θέλω αλλάζουν τα ενδιαφέροντα των άλλων.

  • 7 Μαΐου 2010, 23:31 | ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

    ΠΡΟΣ ΥΠΕΚΑ
    ΑΞΙΌΤΙΜΗ ΚΑ ΥΠΟΥΡΓΈ

    ΟΝΟΜΆΖΟΜΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΌΠΟΥΛΟΥ ΣΤΈΛΛΑ ΚΑΙ ΕΊΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΉΓΙ.ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΆ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΟΣΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΑΣ.ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΗΤΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΝ ΝΑ ΑΝΕΒΕΝΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΑΓΩΝΙΟΥΜΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΙΕΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΘΥΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

  • 7 Μαΐου 2010, 22:12 | Θάνος

    Τα επιχειρήματα των κυνηγών κατά της απαγόρευσης είναι ψεύτικα και το ξέρουν καλά. Ιδού
    http://www.e-artemis.gr/forum/index.php?s=&showtopic=5980&view=findpost&p=178020

  • 7 Μαΐου 2010, 20:28 | Παρπουτζίδης Γεώργιος

    Είμαι κυνηγός και αυτό που γίνετε στην Κυνηγετική Οικογένεια είναι κάτι που δεν το χωράει ο Ανθρώπινος νους.250.000 κυνηγοί σε όλη την επικράτεια !

  • 7 Μαΐου 2010, 20:27 | ΘΩΜΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

    ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΥΝΗΓΟΣ.ΕΙΜΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗ ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΣΗ,ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΖΩ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΕΡΙΤΡΥΓΙΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΡΟΣΕΙΡΕΣ,ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ,ΑΝΥΠΟΜΟΝΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΛΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ «ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ» ΜΟΥ,ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΩ ΔΗΛΑΔΗ(ΚΥΩΝ+ΑΓΩ=ΟΔΗΓΩ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ).ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ,ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,ΕΜΠΟΡΟΥΣ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ,ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ,ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ,ΛΑΜΠΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ «ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ»,»ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ»,»ΑΛΗΤΕΣ».ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ?ΑΝ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ «ΤΕΤΟΙΟΥΣ».ΕΙΜΑΙ ΗΘΙΚΑ ΕΝΤΑΞΕΙ,ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΘΗΡΑΣ,ΤΟΝ ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΞΟΔΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΩ «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ».ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ,ΜΕ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΠΥΡΚΑΓΙΑ,ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΩ ΓΗ,ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΩ ΠΑΡΑΝΟΜΑ,ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ ΚΕΡΑΙΕΣ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ!!ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΜΙΑΣ ΣΠΙΘΑΜΗΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΘΩΜΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

  • 7 Μαΐου 2010, 20:54 | Ρουσσέτος Παπουτσάκης

    Απαράδεκτη η απόφαση για το κλείσιμο του Υμηττού !!!!!!!!!!!!

  • 7 Μαΐου 2010, 20:29 | ΙΑΚΩΒΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ

    Οταν κάποτε καταφέρουμε να συζητούμε με επιχειρήματα και όχι με κραυγές και αφορισμούς υποκινούμενοι απο εμμονές τότε πιστεύω οτι θα παίρνουμε αποφάσεις που θα μας πηγαίνουν μπροστά και όχι πίσω . Η σκέψη για απαγόρευση της θήρας στον Υμμητό μας πηγαίνει πίσω .
    Εκατοντάδες χρόνια συνάνθρωποί μας σε όλο το κόσμο ασχολούνται με τη θήρα . Το αντικείμενο της θήρας είναι το θήραμα – αναγκαία συνθήκη για την ύπαρξη θηράματος το φυσικό περιβάλλον .
    Συμπέρασμα νομοθετήστε να βελτιώσουμε και να εμπλουτίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον . Προωθήστε την ανάπτυξη και τη πρόοδο και όχι τις απαγορέυσεις και τις αρνήσεις .

  • 7 Μαΐου 2010, 20:01 | ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

    Όχι στην απαγόρευση θήρας.

    Όχι στο άρθρο 7 παράγραφος 3.

  • 7 Μαΐου 2010, 20:16 | χρηστος τσαλλας

    Θελουμε να πιστευουμε οτι η δημοσια διαβουλευση,θα οδηγησει στην απαλειψη της παραγραφου 3 του αρθρου 7 του σχεδιου Π.Δ/τος και στην διατηρηση του καθεστωτος κυνηγιου οπως ισχυει σημερα.

  • Είναι κρίμα να στερήσετε από τη Φύση κάποιους ανθρώπους οι οποίοι την ονειρεύονται καθημερινά και κυκλοφορούν σε αυτή αμέτρητες ώρες, σπανίως παίρνοντας της κάποιο ζώο ή πουλί μη παραβαίνοντας τους κανόνες των ανθρώπων αλλά κυρίως της φύσης.
    Άν πρέπει να γίνει κάτι σε σχέση με το κυνήγι είναι η πάταξη της λαθροθηρίας.

  • 7 Μαΐου 2010, 20:33 | ΣΙΔΕΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    Επειδή δεν μπορώ να διαβάζω ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι κυνηγούσαν για να φάνε σας αποστέλλω αυτό και συνιστώ στους οικολογουντες πως και λίγη γνώση ελληνικής ιστορίας κάνει καλό.

    ΒΕΡΓΙΝΑ
    Οι συμβολισμοί στην τοιχογραφία του τάφου

    1) Ο μεγάλος μακεδονικός τάφος, που θεωρείται πως περιείχε την ταφή του Φιλίππου Β, κοσμείται με μία τοιχογραφία μήκους 5,5 μ. περίπου και ύψος ένα μέτρο.

    Απεικονίζονται έφιπποι και πεζοί να κυνηγούν θηράματα σε πεδινή περιοχή με όρη στο βάθος και βραχώδη τοπία. Ο Μ. Ανδρόνικος αναγνώρισε τον Φίλιππο Β ώριμο έφιππο στο δεξιό τμήμα του έργου, ενώ το νεαρό Αλέξανδρο Γ στην κεντρική νεανική μορφή.

    Στη μελέτη τους η κ. Δέσποινα Ιγνατιάδου, δρ Αρχαιολογίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και ο κ. Ι. Σειραδάκης, καθηγητής Αστρονομίας στο ΑΠΘ, σημειώνουν ότι το κυνήγι κρύβει θρησκευτικούς, γεωγραφικούς και πολιτικούς συμβολισμούς. Η αρκούδα, π.χ., στο βραχώδες τοπίο ερμηνεύθηκε ως συμβολισμός της Θράκης και κατ επέκταση ως αναφορά στη νικηφόρο σκυθική εκστρατεία του Φιλίππου Β.

    2) Οι κλίνες, που ήταν χρηστικά αντικείμενα, είχαν σκελετό από ξύλο και ήταν πλούσια διακοσμημένες με ελεφαντόδοντο, γυαλί και χρυσό. Κατασκευασμένες από το χέρι σπουδαίων αρχαίων καλλιτεχνών, αποτελούν δύο μοναδικά αριστουργήματα της ελληνικής μικροτεχνίας. Στην κλίνη του θαλάμου, στη ζωφόρο της μακριάς πλευράς, υπάρχει ανάγλυφη παράσταση βασιλικού κυνηγιού, στο οποίο συμμετέχει ο ίδιος ο Φίλιππος και ο νεαρός γιός του Αλέξανδρος μαζί με Μακεδόνες αυλικούς

  • 7 Μαΐου 2010, 20:40 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΕΛΟΣ

    ΨΗΦΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΘΕΝΑ ΤΗ ΦΥΣΗ,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

  • 7 Μαΐου 2010, 19:01 | Νίκος Μάντζαρης

    Προς moderator.

    Υπαρχει το ίδιο ακριβώς σχολιο 2 φορες με 2 διαφορετικα ονόματα.
    Το ένα ειναι Νίκος Νομικός – — 30 Απριλίου 2010 @ 19:08
    Το άλλο είναι Νίκος Μαντζάρης – — 30 Απριλίου 2010 @ 13:23

    Το δεύτερο όνομα είναι τραγικά κοντά στο δικό μου, ο οποίος κατέθεσα σχόλιο στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.
    Νίκος Μάντζαρης – — 29 Απριλίου 2010 @ 14:31

    Σας παρακαλώ, αφαιρέστε ένα από τα δύο ίδια σχόλια για να μην υπάρχει παρεξήγηση.

    Ευχαριστώ,

    Νίκος Μάντζαρης

  • 7 Μαΐου 2010, 18:06 | Δημητρα Μαρκου

    Κα Υπουργέ
    Κατάγομαι απο χωριό εκεί όπου η έννοια κυνήγι είναι μέρος της κουλτούρας των κατοίκων.Ο σύζυγός μου είναι επίσης κυνηγός και μαζί έχουμε κάνει ουκ ολίγους περιπάτους κυνηγετικούς και μή στον Υμηττό.
    Σας διαβεβαιώ δε ότι τόσο ο σύζυγός μου όσο και οι συνάδελφοί του κυνηγοί που έχω γνωρίσει αλλά και οι οικογένειές των απέχουν παρασάγγας απο χαρακτηρισμούς που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής απο αναρτημένα σχόλια
    αντίθετων με το κυνήγι ατόμων.
    Απο την εμπειρία που έχω αποκτήσει επισκεπτόμενη το βουνό απο την ανατολική πλευρά του,η απαγόρευση κυνηγίου μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει.Να αποσυρθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 7 εάν θέλουμε να βλέπουμε πράσινο στον Υμηττό και όχι τσιμέντο,αν θέλουμε να βλέπουμε δέντρα και όχι αποκαίδια.
    με εκτίμηση