Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 10 Μαΐου 2010, 14:08 | Μαλογρίδης Δ.

    Διαβάζω ότι θέλετε να απαγορεύσετε εντελώς το κυνήγι στον Υμηττό. Έχει σκεφτεί ποιός θα φυλάει το βουνό από τους πάσης φύσεως καταπατητές που το εποφθαλμιούν. Μήπως υπάρχει κάποιος κρατικός φορέας που θα αναλάβει την φύλαξή του και δεν το γνωρίζω. Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει το βουνό να αποσείρετε αμέσως την απαγόρευση.

  • 10 Μαΐου 2010, 14:51 | Βουτσίνος Φρειδερίκος

    Τα κάναμε που τα κάναμε θάλασσα με την οικονομία της χώρας μην γίνει έτσι και με τους κυνηγους…δωστε πισω στους κυνηγους τον Υμηττό.

  • 10 Μαΐου 2010, 14:34 | Μαυράκης Δημήτριος

    O Υμηττός ανήκει σε όλους τους Έλληνες πολίτες μεσα σε αυτους ειμαι και εγω και ειμαι κυνηγος.

  • 10 Μαΐου 2010, 14:32 | Βαρβαρήγος Γεώργιος

    Απαράδεκτη η απόφαση του Υπουργείου να στερήσει τον Υμηττό απο τους Κυνηγούς.Η Ελλαδα ανηκει σε όλους!!!

  • 10 Μαΐου 2010, 14:05 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Η πανίδα θα προστατευτεί πολύ καλύτερα δίχως αυτούς…
    Πικρά λόγια Οχι όμως και αληθινά.
    Αληθινές πράξεις είναι Πυροπροσταία 2007-2008-2009 στην ευρύτερη περιοχή Παιανίας Κορωπίου από ΚΥΝΗΓΟΥΣ
    Η μίσθωση δύο Ομοσπονδοιακών Θυροφυλάκων από Κυνηγούς για την φύλαξη της ανατολικής πλευράς του Υμητού.
    Ο εμπλουτισμός της Ανατολικής πλευράς του Υμητού με ενδημικό Θήραμα, φυσικά από κυνηγούς.
    Πυρόσβεση στην μεγάλη και καταστερεπτική φωτιά του Σεμπτεμβρίου 2009 στον Ορεινό ¨Ογκο της Πεντέλης με ιδία μέσα.
    Καλύτερα χωρίς αυτούς .δυστυχώς αυτό το σενάριο το έχουν υοθετήσει και οι εμπρειστές των Γλυκών Νερών γιατί η φωτιά ξεκίνησε 10¨00πμ.
    Συμφωνώ απόλυτα για την δολοφονία των αθώων ζώων ή πτητών ευφόσον γίνεται με παράνομους τρόπου ή σε ζώα και πτηνά που απαγορεύεται η θήρευσή τους.Φυσικά θα απαντήσετε ο φόνος είναι φόνος. Εδώ θα συμφωνίσω μαζί σας αρκει σας λαός να αρνηθούμε καθε είδος κρεοφαγίας αρνια κοτόπουλα χοίρος βόδια κπλ.
    Περισσότερη εκπεύδευση στους κυνηγούς για την συνέχεια του ελεύθερου κυνηγίου και λιγότερο μένος από τους εκ του μακρόθεν ….

  • 10 Μαΐου 2010, 12:50 | Στέλλα

    ένα τεράστιο μπράβο για την παράγραφο 3 του άρθρου 7. Θέλουμε να σταματήσουν οι ύπουλες και άσκοπες δολοφονίες στον τόπο περιπάτου και αναψυχής μας.

  • 10 Μαΐου 2010, 12:20 | ΣΟΦΗ ΚΑΠ!

    ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ.ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΣΑ Σ’ΑΥΤΗ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ,ΟΧΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΥΜΗΤΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

  • Ο Σύλλογος Σκάλας Λουτρών Λέσβου «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ» μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ υποστηρίζει την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του Υπουργικού Διατάγματος για την απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό, αλλά και στο σύνολό της την πρωτοβουλία για την συνολική προστασία του εν λόγω ορεινού όγκου. Μελλοντικά θα πρέπει να παρθεί πρωτοβουλία για να καθοριστούν νέοι χάρτες πανελλαδικά οι οποίοι θα υποδεικνύουν που επιτρέπεται το κυνήγι και όχι όπως σήμερα που υποδεικνύουν τις περιοχές όπου αυτό απαγορεύεται.Αυτό θα είναι μια καλή αρχή για την καλλίτερη προστασία της πανίδος της χώρας μας.

  • 10 Μαΐου 2010, 11:29 | Γιώργος Τριαντάφυλλος

    Άντε πάλι απ’την αρχή μπας και το δημοσιεύσετε τώρα…
    Η παράγραδος 3 του άρθρου 7 πρέπει να παραμείνει ως έχει.
    Το άρθρο 3 προστατεύει αθώες ψυχές, είτε το καταλαβαίνουν αυτό είτε όχι οι φιλόδοξοι προστάτες της πανίδας.Άν θέλουν να προστατέψουν την πανίδα, μπορούν να το κάνουν χωρίς να δολοφονούν-εξ αποστάσεως και εκ του ασφαλούς-αθώα ζωάκια. Και να έχουν το θάρρος να λένε την αλήθεια, πως τα σκοτώνουν διότι τους ικανοποιεί και όχι για να προστατεύσουν την πανίδα…Η πανίδα θα προστατευτεί πολύ καλύτερα δίχως αυτούς…
    Ελπίζω να το δημοσιεύσετε τώρα…συγκρατήθηκα όσο μπορούσα…

  • 10 Μαΐου 2010, 11:31 | Thanassis Papadopoulos

    Ποιος θα μας προστατευσει απο τους αμορφωτους οικολογουντες που βρισκονται σε θεσεις κυβερνητικές και δεν εχουν λοιωσει ουτε ενα αρβυλακι εκτος Κολωνακιου και περιχωρων ?

    Φτανει πια με τις αυθαιρεσιες της κυβερνησης και διαφορων σκοτεινων κυκλων σε βαρος του κυνηγιού.

    Αμεση καταργηση του αρθρου 7 και των παραγραφων σχετικων με το κυνηγι.

  • 10 Μαΐου 2010, 09:10 | ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    Ζητώ την κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 7 που απαγορεύει την κυνηγητική δραστηριότητα. Η απαγόρευση θα αφήσει απροστάτευτο το βουνό , γιατί η παρουσία κυνηγών είναι αποτρεπτικός παράγοντας για παρανομίες.

    Ο σύγχρονος Έλληνας κυνηγός δεν είναι αυτός που απειλεί το δάσος αλλά το προστατεύει, με την παρουσία του και την παρουσία της θηροφυλακής που ο ίδιος πληρώνει .

    Είναι αδιανόητο να πιστεύουμε ότι είμαστε απειλή για την πανίδα με την ρυθμιστική που έχουμε σαν χώρα αλλά και την πραγματικότητα που όλοι ζούμε , κανένας απο εμάς δεν βλέπει το κυνήγι σαν λύση των διατροφικών αναγκών μας , αλλά και κανένας δεν θεωρεί το κυνήγι σαν την ικανοποίηση των δολοφονικών ένστικτων που μας καταλογούν. Είναι η αγάπη για την επαφή με την φύση που συνοδεύεται απο την ορθολογική διαχείριση του θηράματος κάτω απο την καθοδήγηση του οργανωμένου κράτους , η οποία βασίζεται σε επιστημονικές παρατηρήσεις και έρευνές που έχουν σκοπό την διατήρηση και τον υγιή πολλαπλασιασμό της πανίδας .

  • 10 Μαΐου 2010, 09:54 | Νίκη Π.

    Αγαπητή κα Μπιρμπίλη,

    Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις ανατολικές πλαγιές του Υμηττού, στο ίδιο σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και ο πατέρας μου. Ποτέ δεν συμπάθησα ιδιαίτερα το κυνήγι αν και μερικές φορές, παιδί ακόμα, πήγαινα μαζί με τον πατέρα μου στο κυνήγι, πιό πολύ για να παίζω με τα σκυλιά μας. Τα θηράματα πάντα ήταν λιγοστά και πάντα τα μαγείρευε με περισσή φροντίδα η μητέρα μου για το κυριακάτικο τραπέζι.

    Παντρεύτηκα μικρή και μετακόμισα με τον σύζυγό μου σε διαμέρισμα στην Αθήνα όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν και τα παιδιά μας που τώρα πάνε στο γυμνάσιο. Πρόσφατα μετακομίσαμε οικογενειακώς στο πατρικό μου σπίτι μαζί με τους γονείς μου. Τα παιδιά δεν είχαν καμία επαφή με το κυνήγι, ίσα-ίσα ήταν εχθρικά διακείμενα, όπως και ο σύζυγός μου.

    Ο πατέρας μου, αν και μεγάλης πια ηλικίας, συνηθίζει να κάνει ακόμα τη βόλτα του με το σκυλάκι και το όπλο, 1-2 φορές την εβδομάδα όπως παλιά, στις πλαγιές πάνω από το σπίτι μας. Κάποια στιγμή άρχισαν να πηγαίνουν και τα παιδιά μαζί του. Δεν μπορείτε να φανταστείτε με πόσο καμάρι μου έφερε μια μέρα ο μεγάλος μια τσίχλα και μου διηγήθηκε πως την πέτυχε με το όπλο του παππού!!

    Σάββατο βράδυ τα παιδιά μου θέλουν να πάνε για ύπνο νωρίς ώστε να ξυπνήσουν χαράματα και να πάνε για κυνήγι με τον παππού. Σιγά-σιγά μπήκε στο παιχνίδι και ο σύζυγος ο οποίος υποσχέθηκε στον πατέρα μου ότι από του χρόνου θα βγάζει και αυτός άδεια κυνηγίου.

    Οι κυριακάτικες βόλτες για κυνήγι με τον παππού έγιναν συνήθεια για τους άνδρες της οικογένειάς μου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε με πόση χαρά γυρνάνε τα παιδιά και μου εξιστορούν τα κατορθώματα αλλά και τις αποτυχίες!! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαίρεται ο πατέρας μου που τώρα στα γεράματα βρήκε παρέα για τα κυνήγια του.

    Ακόμα και τώρα που έκλεισε η κυνηγετική περίοδος, οι «άνδρες μου» πηγαίνουν τη βόλτα τους στο βουνό χωρίς το όπλο. Εχτές κουβάλησαν και δοχεία με νερό μαζί τους, για να γεμίσουν, λέει, κάποια ποτίστρα του κυνηγετικού συλλόγου. Οπως μου εξήγησε ο μικρός μου γιός, οι πέρδικες χρειάζονται νερό τώρα το καλοκαίρι.

    Αγαπητή κα Μπιρμπίλη, σας παρακαλώ, μή στερήσετε τη χαρά του κυνηγίου από τον γέροντα πατέρα μου και από τα παιδιά μου.

    ΥΓ. Για τα αυθαίρετα και τις καταπατημένες εκτάσεις της περιοχής μας θα σας γράψει ο σύζυγός μου.

    Με εκτίμηση,
    Νίκη

  • ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7.

  • 10 Μαΐου 2010, 06:42 | Βαλσαμής Παράβαλος

    Κλέισε την μια περιοχή κλείσε την άλλη στο τέλος θα κυνηγάμε στις ταράτσες του σπιτιού μας.Δώστε πίσω τον Υμηττό στους Κυνηγούς!

  • 10 Μαΐου 2010, 06:04 | Δημήτρης Μιχάλοβιτς

    Ο Υμηττός ανήκει και στους Κυνηγούς.Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνονται κοινωνικές διακρίσεις και να μην επιτρέπεται η είσοδος απο τους κυνηγούς…???

  • 10 Μαΐου 2010, 06:30 | Ρουσσος Νικολαος

    Εύχομαι πολύ σύντομα να επιτραπεί πάλι η είσοδος στον Υμηττό από τους Κυνηγούς, θεωρώ ότι η απόφαση είναι άδικη.

  • 9 Μαΐου 2010, 23:20 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7.

  • 9 Μαΐου 2010, 22:47 | παναγιωτης

    Κυρία υπουργέ το κυνήγι ποτέ δεν ήταν πρόβλημα αλλά η λύση σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον .
    μην απομακρύνετε με απαγορεύσεις αυτούς που πραγματικά αγαπούν και σέβονται την Ελληνική φύση , μην τη αφήνετε στο έλεος των οικοπεδοφάγων, όχι άλλες βίλες στα βουνά μας αρκετά πια .
    Μην ξεχνάτε πως είστε υπουργός και των κυνηγών που αποτελούν μια μεγάλη κοινωνική ομάδα με μεγάλη προσφορά στην οικονομία της χώρας μας αλλά και στο περιβάλλον .
    Παρακαλώ να αποσύρετε την παρ.3 του άρθρου 7 ευχαριστώ.

  • 9 Μαΐου 2010, 21:43 | Σαρτζετάκης Μιχάλης

    Στην κοινωνία που ζούμε υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ασχολούνται με το κυνήγι.Όσο το γρηγορότερο το καταλάβουν κάποιοι τόσο το καλύτερο.Ο Υμηττός ανήκει σε όλους.

  • 9 Μαΐου 2010, 21:50 | Καραβέλας Σπύρος

    Ελπίζω σύντομα να αναιρεθεί η απόφαση για τον Υμηττό έτσι ώστε να μπορέσω να ξανακυνηγήσω εκεί παρέα με τα σκυλάκια μου.

  • 9 Μαΐου 2010, 21:14 | Παλαιολόγος Νικόλαος

    Θέλω να ξανακυνηγήσω στον Υμηττό !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 9 Μαΐου 2010, 21:24 | Βαμβακούσης Λουκάς

    Είμαστε όλοι ίσοι μεταξύ ίσων ? Δεν μπορώ να καταλάβω αφού είμαι και εγώ Έλληνας φορολογούμενος να μήν μπορώ να κυνηγήσω (στον Υμηττό) ?

  • 9 Μαΐου 2010, 18:09 | κωστας αλαφουζος

    Η υλοποίηση της σκέψης απαγόρευσης του κυνηγίου στον ορεινό όγκο του Υμηττού είναι μια επιπόλαιη , επιστημονικά αστήρικτη και με βεβαιότητα χωρίς επιδιωκόμενο προστατευτικό αποτέλεσμα ενέργεια .ειμαστε εδω κηνυγοι ανθρωποι

  • 9 Μαΐου 2010, 18:10 | σταυρος κουλουρης

    Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος φίλοι κυνηγοί και φίλοι «οικολόγοι».
    Για να πούμε την αλήθεια όμως, δεν έχουμε χάσει απλά το δάσος, έχουμε χάσει και όλο το βουνό και ακόμα παραπέρα.μας ακουει κανεις….η αδικα τα λεμε…

  • 9 Μαΐου 2010, 18:06 | παντελης ηλιας

    αντε καντε την αρχη διωξτε μας κιαπτο βουνο από το σπίτι μας δεν υπολογίσατε ότι θα μας βρείτε απεναντι σας;καλυτερα να μας πλησιάζατε ίσως;

  • 9 Μαΐου 2010, 17:18 | παντελης δημητριος

    τι πάτε να κάνετε:ζητω να απαλειφθει η παρ.3 του αρθρου 7 του ΠΔ για την προστασία του υμητου……

  • 9 Μαΐου 2010, 17:11 | ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Με έκπληξη μεγάλη είδα ότι ένα από τα μέτρα προστασίας που πήρε το ΥΠΕΚΑ για τον Υμηττό είναι και η παρ.3 του άρθρου 7.Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί που επινόησαν αυτά τα σχέδια έχουν πάει ποτέ μια βόλτα μέσα στο δάσος.Αν έχουν τρέξει ποτέ να βοηθήσουν στη κατάσβεση μιας φωτιάς,αν έχουν αγωνιστεί για να μην γίνονται παράνομες εκχερσώσεις,αν έχουν ποτέ διαμαρτυρηθεί για τις αυθαίρετες καταπατήσεις…..Η απάντηση δυστυχώς είναι απογοητευτική.Οι μόνοι που αγωνίζονται και θα αγωνίζονται πάντα στην πρώτη γραμμή είναι μόνο οι ΚΥΝΗΓΟΙ .Στην Ελλάδα όμως, άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι τη χάρη….Οι μόνοι που αγαπούν τα δάση και έχουν ανάγκη την ύπαρξη τους είναι οι κυνηγοί.Αν για τους οικολόγους η λέξη ΚΥΝΗΓΟΣ σημαίνει σώνει και καλά αυτόν που κυνηγάει θηράματα θα πρέπει να προσθέσουν στον σύχρονο ορισμό της λέξης και αυτόν που κυνηγάει οικοπεδοφάγους,εμπρηστές, καταπατητές,και κάθε λογής επιτήδειους .Αν αυτός ο ρόλος των κυνηγών τους ενοχλεί, τότε καταλαβαίνουμε γιατι ψηφίστηκε αυτό το άρθρο…Το δάσος του Υμηττού και όλα τα δάση της Ελλάδας ανήκουν σε όλους τους έλληνες.Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για τα δάση απαγορεύστε τις οικοπεδοποιήσεις,τις καταπατήσεις ,τιμωρήστε επιτέλους και κανέναν εμπρηστή,κανέναν οικοπεδοφάγο,κανέναν απ’όλους αυτούς που χρόνια τώρα σφετερίζονται τη δημόσια γη!ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΝΗΓΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΑΣΗ!!!

  • 9 Μαΐου 2010, 16:04 | ΜΑΝΟΛΗΣ Ε.

    Λέμε ΟΧΙ στην αυθαίρετη και μονοπλευρη απόφαση του Υ.Π.Ε.Κ.Α. για την απαγόρευση του κυνηγιου στον Υμηττό.Το δάσος που θέλετε να προστατεύσετε και τα ζωα που ζούν σ’αυτό δεν απειλούνται απο εμας τους κυνηγούς, αλλά από τους οικοπεδοφάγους,τους καταπατητές δημόσιας γης και αυτούς που σας ωθούν στο να παίρνετε τέτοιες αποφάσεις χωρις να ακούσετε προηγουμένως και τη δική μας άποψη.

  • 9 Μαΐου 2010, 16:57 | ΠΑΝΤΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

    Κα υπουργέ, γιατί δεν απαγορεύεται πρώτα
    Την αυθαίρετη δόμηση?
    Τα σκουπίδια?
    Τις κεραίες?
    Τους οικοπεδοφάγους?
    Τους δρόμους που ανοίγονται χωρίς κανένα λόγο?
    Τις φωτιές (γιατί και αυτές δεν γεννιούνται μόνες τους έχουν λόγο…)
    Την παράνομη βόσκηση?
    Αφήστε λοιπόν το κυνήγι ήσυχο ,και μην κάνετε πως δεν βλέπετε και δεν ακούτε.
    Οι κυνηγοί είναι οι πραγματικοι προστάτες της φυσης,με τα δικά τους λεφτά και δουλεια.
    Δεν υπάρχει κυνηγητική οργάνωση που να έχει παρει ούτε ένα ευρώ απ το κράτος
    Όχι σαν τους δήθεν οικολόγους που αρμέγουν κάθε χρόνο τα βαρβάτα κονδύλια χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα.
    Τα έργα των κυνηγών δυστυχώς για κάποιον λόγο δεν βλέπουν ποτε το φως της διαμόσιοτητας
    Όπως άλλωστε και αυτό το κείμενο……………………..
    ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΝΤΟΣ

  • 9 Μαΐου 2010, 16:33 | Απόστολος Συριανός

    Ο Υμηττός ήταν και πρέπει να συνεχίσει να είναι προσβάσιμος σε όλους…ακόμη και σε εμάς τους κυνηγούς.
    Ζητώ την Άρση της απόφασης.

  • 9 Μαΐου 2010, 15:42 | Παλαιολόγος Κοσμάς

    Ο Υμηττός πρέπει πάλι να μπορεί να δέχεται και Κυνηγούς.

  • 9 Μαΐου 2010, 14:04 | zaxos

    Ζηταω την καταργηση της παραγραφου 3 του αρθρου 7.

  • 9 Μαΐου 2010, 13:08 | Ξαγοράρης Μιχάλης

    Ζητώ την αφαίρεση της παραγράφου 3 από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού.

  • 9 Μαΐου 2010, 13:38 | Καρασκόρδας Ηλίας

    Ζητώ την ΜΗ απαγόρευση του Ορεινού Όγκου του Υμηττού στους κυνηγούς.

  • 9 Μαΐου 2010, 13:40 | Σπύρος Βουτσίνος

    Κλείσιμο του Υμητού στους κυνηγους…ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !

  • 9 Μαΐου 2010, 13:33 | Μιχαήλ Βουτσίνος

    Με κάθε καινουργια απόφαση κατά του κλεισίματος μιας περιοχής θα ακολουθήσουν και άλλες…και που θα παει αυτη η κατασταση ?
    Είμαι κάθετος στο κλείσιμο του Υμηττού.
    Ενας κυνηγός…!!!

  • 9 Μαΐου 2010, 13:30 | Καζαμίας Μιχάλης

    Εκφράζω την αντίθεσή μου στο κλείσιμο του Υμηττού.

  • 9 Μαΐου 2010, 12:41 | Νίκος

    Διαφωνώ με την παράγραφο 3 του άρθρου 7 για την προστασία του Υμηττού και γι’ αυτό ζητώ να αρθεί. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν γίνεται με απαγορεύσεις αλλά με διαχείριση και διαχείριση σημαίνει δουλειά που πρέπει να κάνει η πολιτεία μαζί με όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται μέσα στο περιβάλλον του Υμηττού και αυτοί είναι: κυνηγοί, οικολόγοι, γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και όποιοι άλλοι τους αρέσει να ζουν κάποιες ώρες στο όμορφο αυτό βουνό. Το κυνήγι κ. Μπιρμπίλη σε καμμία χώρα της Ευρώπης δεν απαγορεύεται σε ζώνες προστατευόμενες. Επιτέλους δείτε τα νομικά πλαίσια για το κυνήγι που ισχύουν στις άλλες χώρες και σταματήστε να λέτε ότι στην Ελλάδα έχουμε αναχρονιστικό νομικό πλαίσιο. Αν μπείτε στον κόπο να δείτε τι ισχύει στην Ευρώπη θα καταλάβετε ότι η Ελλάδα έχει το αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο.
    Οι απαγορεύσεις βολεύουν αυτούς που δεν θέλουν να δουλέψουν, διότι μόνο με δουλειά προστατεύεται το περιβάλλον. Βάλτε λοιπόν τις υπηρεσίες σας να δουλέψουν και να συνεργαστούν με τους κυνηγούς οι οποίοι έχουν έτοιμες μελέτες για πολλά θέματα περιβάλλοντος, μελέτες που θα έπρεπε να είχαν εκπονήσει οι υπηρεσίες της πολιτείας.

  • 9 Μαΐου 2010, 12:12 | ΜΑΡΙΑ

    ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΚΆΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΜΕΣΑ. ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΣΥΣΤΗΝΩ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΠΟΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ Ν’ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.

  • 9 Μαΐου 2010, 10:22 | Γρίβας Άγγελος

    Θα ήθελα να σταθώ στη παράγραφο 3 άρθρου 7 που από ότι φαίνεται έχει προκαλέσει και την μεγαλύτερη κινητικότητα στην ιστοσελίδα της διαβούλευσης από την έναρξη λειτουργίας της.

    Διαβάζω πολλούς αντικυνηγούς οι οποίοι προτείνουν την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμμητό αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, γιατί είναι πεπεισμένοι ότι οι κυνηγοί δεν μπορούν με κανένα τρόπο να προσφέρουν στο οικοσύστημα.

    Ο Υμμητός όμως είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα προσφοράς του κυνηγίου στο οικοσύστημα ακόμα και εάν αυτό δεν είναι ευρύτερα γνωστό.

    Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Το κυνήγι επιτρέπεται μόνο στην ανατολική πλευρά του Υμμητού. Στην δυτική πλευρά, το κυνήγι απαγορεύεται έτσι κι αλλιώς.

    Οι κυνηγοί του κυνηγητικού συλλόγου Κορωπίου στους οποίους ανήκω, εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζουν ένα σύστημα ελεγχόμενων απελευθερώσεων λαγών και περδίκων το οποίο συνοδεύεται από την χρήση κλωβών προσαρμογής αλλά και παροχής τροφής. Τα απελευθερωμένα ζώα, μπορούν ελεύθερα να μετακινούνται από το ανατολικό μέρος στο δυτικό, εξασφαλίζοντας την προστασία τους από την κυνηγετική πίεση και τελικά αυτό κάνουν. Μόνο ένας μικρός αριθμός των λαγών και των περδίκων που ζουν στον Υμμητό θηρεύονται από τους κυνηγούς, σε αντίθεση με άλλους ορεινούς όγκους όπου αν και το κυνήγι απαγορεύεται πλήρως, τα θηράματα μειώνονται ή και έχουν εξαφανιστεί.

    Ο βασικός λόγος που παρότι το κυνήγι στην ανατολική πλευρά του Υμμητού, επιτρέπεται, τα θηράματα δεν μειώνονται, είναι η διαρκής προσπάθειες των κυνηγών του Κορωπίου, να προσφέρουν τροφή, νερό, προστασία αλλά και να απελευθερώνουν θηράματα όταν χρειάζεται.

    Πέρα από τη τροφή, το νερό και τους κλωβούς προσαρμογής, η συνεχής φύλαξη της ανατολικής πλευράς από θυροφύλακες και περιπολίες απλών κυνηγών της περιοχής, αλλά και τη μεγάλη διασπορά δεξαμενών πυρόσβεσης (δωρεά των κυνηγών), έχει ως αποτέλεσμα, ΠΟΤΕ ως τώρα η ανατολική πλευρά να μην έχει καεί, όταν η δυτική πλευρά του Υμμητού, καίγετε ανελλιπώς, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.
    Αρκετές φορές, οι γνωστοί καταπατητές έχουν προσπαθήσει να κάψουν και την ανατολική πλευρά, ωστόσο ποτέ δεν τα κατάφεραν και οι πυρκαγιές γρήγορα περιορίστηκαν και τελικά σβήστηκαν από την απίστευτα μεγάλη δραστηριοποίηση όχι μόνο των κυνηγών του Κορωπίου αλλά και όλης της Αττικής και των θυροφυλάκων επίσης που όλοι τους σπεύδουν να κατασβήσουν τη φωτιά.

    Εάν απαγορεύσετε το κυνήγι και στην ανατολική πλευρά του Υμμητού κυρία υπουργέ, τότε θα διώξετε τους κυνηγούς από τη περιοχή, απελευθερώνοντας το πεδίο για τους καταπατητές οι οποίοι θα επιχειρήσουν και πάλι να κάψουν την ανατολική πλευρά και αυτή τη φορά θα συναντήσουν προφανώς την ελάχιστη αντίδραση που συναντούν και στη δυτική πλευρά.

    Πρέπει να καταλάβετε κυρία υπουργέ, πως η πλήρης απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμμητοό, θα παραδώσει το βουνό στα χέρια των πανίσχυρων καταπατητών και εργολάβων που σίγουρα θα αλλοτριώσουν μια για πάντα την μορφολογία του.

    Κανείς δεν θα σας δώσει τότε το δικαίωμα να ισχυριστείτε ότι εσείς δεν ευθύνεστε για την κατάντια του Υμμητού.

    Σίγουρα, σήμερα πολλοί σπεύδουν να συμφωνήσουν με το προεδρικό διάταγμα προστασίας του Υμμητού, που εσείς προτείνετε. Την κρίσιμη στιγμή της ανάγκης για δράση και βοήθεια όμως, όλοι αυτοί που σήμερα σας χαμογελούν συγκαταβατικά, θα λείπουν για διακοπές στα Ελληνικά νησιά.

    Τότε, που θα χρειάζεστε τους κυνηγούς να σπεύσουν να σώσουν τη κατάσταση, αυτοί διωγμένοι από εσάς, μάλλον θα σας γυρίσουν τη πλάτη. Και δε θα φταίνε αυτοί αλλά εσείς για όσα θα έχετε με τις πράξεις σας προκαλέσει στον Υμμητό.

    Εγώ, έχω σκοπό να φυλάξω αυτό το κείμενο και να το προωθήσω σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όταν συμβεί το αναπόφευκτο, ώστε να μην μπορείτε να δικαιολογηθείτε λέγοντας ότι δεν γνωρίζατε…

  • 9 Μαΐου 2010, 09:50 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ 12 ΧΡΟΝΙΑ
    ΠΟΥ ΖΩ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ.
    ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΑΔΕΙΑ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑ 25-08-2004 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ
    ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΥΒΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ.
    ΕΜΑΘΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΙ
    ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΦΥΣΗ,ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ
    ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ,ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΤΙ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΔΗΘΕΝ» ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ.
    ΔΙΑΜΕΝΩ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΜΕ, ΔΙΑΦΥΛΑΣΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΔΙΑΦΥΛΑΣΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΥΣ.
    ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ «ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ» ΟΙΚΟΛΟΓΟ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ (CAFE ΚΛ.Π.).
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΩ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ, ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ «ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ» ΣΕ ΟΥΚ ΟΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ!!!

  • 9 Μαΐου 2010, 09:45 | Έλσα

    Κύριοι του Υπουργείου, αρκετά ασχοληθήκαμε όλοι με το θέμα αυτό. Να τελειώνουμε τώρα με τους κυνηγούς και την παρωχημένη, επικίνδυνη, απάνθρωπη, πρωτόγονη «ασχολία» τους που αφήνει πίσω της πτώματα, ρύπανση, βιασμό της φύσης.
    Απαγορέψτε το κυνήγι! Όχι μόνο στον Υμηττό, αλλά και σε όλη την επικράτεια!
    Ας γίνει η Ελλάδα πρωτοπόρος, σε μια απόφαση που θα σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή, που ο άνθρωπος θα είναι μέρος της φύσης και όχι κυρίαρχος! Είδαμε πού μας οδήγησε αυτή η άποψη, ας δοκιμάσουμε κάτι άλλο.
    Να κατασχεθούν τα όπλα και να δώσετε σε όλους τους κυνηγούς από μια φωτογραφική μηχανή! Να προσλάβετε τους (άοπλους, εννοείται) πρώην κυνηγούς ως δασοφύλακες, αφού, όπως δηλώνουν, αγαπάνε τόσο πολύ τη φύση! Όποιος όμως συλλαμβάνεται με πτώμα ζώου, να πηγαίνει φυλακή και να μπαίνει άλλος στη θέση του.
    Σας συγχαίρω για την σκέψη σας και ελπίζω να μην μείνει μόνο εκεί. Έχετε πολύ δρόμο ακόμα!

  • 9 Μαΐου 2010, 05:48 | Βενέδικτος Εμμ. Ραγκούσης

    Θα ήθελα να παραμείνει ο Υμηττός ανοιχτός στους κυνηγούς. Ηδη υπάρχουν πολλά καταφύγια θηραμάτων και απαγορευμένες κυνηγετικές περιοχές στην Ελλάδα μας. Η νόμιμη θήρα δεν βλάπτει το περιβάλλον. Το βουνό και το δάσος ειναι το σπίτι μας! Παρακαλώ μη μας το στερείτε! Ευχαριστω για τον χρόνο σας!

  • Δεν υπάρχει καμία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη που να σας δίνει το δικαίωμα να απαγορεύσετε το κυνήγι στον Υμηττό. Ο Υμηττός αποτελεί από τη σύσταση του ελληνικού κράτους τον εγγύτερο κυνηγότοπο της πρωτεύουσας. Είναι χαρακτηρισμένη περιοχή NATURA και στα 2/3 της απαγορεύεται το κυνήγι (ολόκληρη η δυτική πλευρά ).
    Δεν πιστεύω πως υπάρχει άνθρωπος με επιστημονική και οικολογική υπόσταση που να θεωρεί ότι τα 7 είδη πουλιών απειλούνται σύμφωνα με στοιχεία της WWF και της ορθολογικής εταιρειας.Δεν παρουσιάζουν κανένα θηραματικο ενδιαφέρον λόγω μεγέθους και επιπλέον τα 4 από αυτά είναι αποδημητικά.
    Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι μας και στο ήδη περιορισμένο χώρο κυνηγητικής δραστηριότητας (αεροδρομιο,οδικοι αξονες,αστικοποιηση) προσθέτετε ακόμα ένα πρόβλημα .Εκτός από τους κυνηγούς της περιοχής που θίγονται άμεσα θα υπάρχει οικονομικό αντίκτυπο και σε μια μεγάλη κατηγορία επαγγελματιών.
    Ο κυνηγητικός σύλλογος Κορωπίου και τα μέλη του όχι μόνο δεν ζημιώνουν την περιοχή του Υμηττού αλλά σε συνεργασία με την Δ Κ.Ο.Σ.Ε και την Κ.Σ.Ε έχουν να επιδείξουν εκτεταμένα φιλοθηραματικα έργα όπως βελτίωση βιοτόπων με σπορές ,εκτεταμένες αναδασώσεις ,εγκαταστάσεις ομβροδεξαμενων και ποτίστρων ,τοποθέτηση πυροφυλακιων για πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών και ενισχυμένη θηροφυλαξη
    Θα ήταν λοιπόν σκόπιμο να ενημερωθείτε από τους φορείς της περιοχής όπως πυροσβεστική ,Σ.Π.Α.Υ ,νομαρχία καθώς και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις ενέργειες ,το έργο του συλλόγου και των κυνηγών πριν την ψήφιση του προεδρικού διατάγματος .
    Ζητώ την αφαίρεση της παραγράφου 3 από το άρθρο 7 του προεδρικού διατάγματος που αφόρα την απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό.

    Γιάννης Χ. Παπαγεωργακης
    Κορωπί

  • 8 Μαΐου 2010, 21:01 | Νίκου Γεράσιμος

    το Υπουργείο Περιβάλλοντος για μια ακόμη φορά, συνεργάστηκε και υιοθέτησε σχετική πρόταση αντικυνηγετικής οργάνωσης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το καθαρά αντικυνηγετικό πνεύμα που κυριαρχεί στο Υπουργείο αυτό!

  • 8 Μαΐου 2010, 20:29 | elisavet

    Συμφωνώ με την απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό

  • 8 Μαΐου 2010, 19:55 | ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Ονομάζομαι ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    είμαι κάτοικος Αχαρνών και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Η χωρίς προηγούμενη μελέτη απαγόρευση της θήρας στην περιοχή, είναι παντελώς αυθαίρετη διότι έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Το υπουργείο, εάν θέλει να αυθαιρετήσει, ας μας εξηγήσει τους λόγους που το κάνει.

  • 8 Μαΐου 2010, 19:40 | ΚΟΥΤΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

    Ονομάζομαι ΚΟΥΤΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
    είμαι κάτοικος Αχαρνών και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Η οδηγία 79/409/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί της διατηρήσεως των αγρίων πτηνών, αναφέρει :
    1.5.5 Η αειφόρος θήρα μπορεί να αποβεί επωφελής σε ό,τι αφορά τη διατήρηση των ενδιαιτημάτων μέσα στις περιοχές και γύρω από αυτές.

    Η Ε.Ε, λοιπόν, δεν συμφωνεί μαζί σας. Εσείς γιατί εναντιώνεστε στην Ε.Ε.;

  • 8 Μαΐου 2010, 19:24 | ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    Ονομάζομαι ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
    είμαι κάτοικος Αχαρνών και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Γιατί προτείνετε την πλήρη απαγόρευση της θήρας στη περιοχή;
    Ας μας κοινοποιήσετε την επίσημη μελέτη από την οποία προκύπτει το κυνήγι στη περιοχή επιφέρει ανεπανόρθωτες αρνητικές συνέπειες στον πληθυσμό των επιτρεπόμενων θηραμάτων

  • 8 Μαΐου 2010, 19:06 | ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

    Ονομάζομαι ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
    είμαι κάτοικος Αχαρνών και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Αυτό που θέλω να σχολιάσω είναι το εξής:. Παρακολουθώ ότι στα μηνύματα των κυνηγών υπάρχει ένα πάθος και μια αγωνιά στην προσπάθεια τους να σας πείσουν να συζητήσετε μαζί τους και να σας αποδείξουν ότι η άποψη τους είναι σωστή. Απόλυτα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ
    Από την άλλη πλευρά, τους αυτοαποκαλούμενους οικολόγους, διακρίνω ένα μίσος για όλους όσους κατά την γνώμη τους καταστρέφουν τη φύση. Εκτός από τους κυνηγούς θα μισούν και τους αγρότες τους κτηνοτρόφους τους βιοτεχνες τους βιομηχάνους ίσως και τους εργάτες που εργάζονται σε ρυπογόνες βιομηχανίες. Το μίσος και η εμπάθεια κυρ. Υ.ΠΕ.ΚΑ. δεν είναι καλός σύμβουλος. Αποβάλετετο μαζί με όλους αυτούς που το φέρνουν στο υπουργείο σας.
    Να μην απαγορευτεί το κυνήγι στον Υμηττό.