Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 10 Μαΐου 2010, 23:21 | βασιλειος τουντας

    Ο κυνηγός είναι ο καλύτερος οικολόγος. Γιατί μόνο αυτός ξέρει τη φύση καλύτερα απ’όλους. γι’αυτό ζητάμε την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της παραγράφου 3 άρθρο 7!!!

  • 10 Μαΐου 2010, 23:17 | ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΩΦΡΟΝΗΣ

    Ο ΥΜΜΗΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΓΟΥΣ…..
    ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΙ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΥΜΜΗΤΟ ΟΥΤΕ ΟΙ Μ.Κ.Ο..!!
    ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΑΠΕΤΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7!!!!!

  • 10 Μαΐου 2010, 22:37 | ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΩΜΑΣ

    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΡΑΝΑΖΙ (ΒΕΝΖΙΝΕΣ-ΔΙΟΔΙΑ-ΟΠΛΑ-ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΕΣ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Κ.Τ.Λ.)ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7.

  • 10 Μαΐου 2010, 22:16 | Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος

    Το αειφορικό κυνήγι για το οποίο φροντίζουν με μεγάλο κόστος οι ίδιοι οι κυνηγοί είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι δεν προκαλεί καμμία ζημιά στην βιοποικιλότητα. Αντιθέτως είναι παράγοντας προστασίας του περιβάλλοντος απο όλους τους πραγματικούς κινδύνους πχ αυθερευτη δόμηση, πυρκαγιές, σκουπίδια, κλπ διότι οι κυνηγοί είναι οι μόνοι που εμπράκτως προστατεύουν την φύση.

    Αν θέλετε πραγματικά την προστασία του Υμμητού συνεργαστείτε με τους κυνηγετικούς συλλόγους για την προστασία του. Εντάξτε τους στο σχέδιο δράσης με συγκεκριμένες αρμοδιότητες αξιοποιώντας την θυροφυλακή. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά..

    Μην παρασύρεστε απο ζωολατρικές απόψεις ανθρώπων που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε βουνό..θα είναι εις βάρος του ίδιου του βουνού.

  • 10 Μαΐου 2010, 22:37 | ΠΑΠΑΡΟΥΝΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

    ΖΗΤΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΥΣΗ.(ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ,ΑΣΚΗΣΗ ΘΥΡΑΣ,ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ)ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ.

  • 10 Μαΐου 2010, 22:10 | Α. Πιετρης

    Ειμαι καθετα αντιθετος σε οποιαδηποτε αυθαιρετη απαγορευση της θηρας χωρις να εχει προυπαρξει διαλογος με τις αρχες και τους Κυνηγητικους Συλλογους, καθως και χωρις να εχει υπαρξει οποιαδηποτε μελετη που να το υποδεικνυει. Ζητω την αρση της απαγορευσης

  • 10 Μαΐου 2010, 22:08 | ΣΟΦΡΩΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ,ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ,ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ?ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ.ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡ.3

  • 10 Μαΐου 2010, 22:54 | Διαμάντω Ζαφειροπούλου

    Σε ό,τι αφορά την παράγραφο 3 του άρθρου 7 έχω να πω ένα μεγάλο μπράβο και θα πρότεινα να προστεθεί άλλη μία παράγραφος που να απαγορεύει το κυνήγι ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Το κυνήγι δεν προσθέτει και δεν ωφελεί σε τίποτα – μόνο αφαιρεί αθώες ζωές και βλάπτει την πολύτιμη ισορροπία της φύσης, που είναι πολύ πιο σοφή από μας…
    Σας ευχαριστώ θερμά,
    Διαμάντω Ζαφειροπούλου

  • 10 Μαΐου 2010, 22:04 | Αργυρώ από Κρήτη

    Θεωρώ το κυνήγι βαναυσότητα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς λειτουργεί το μυαλό των ανθρώπων αυτών που αρέσκονται στο να σκοτώνουν από χόμπυ. Υπάρχει ζώο που να σκοτώνει από χόμπυ; Όχι. Άρα ο άνθρωπος πέφτει ακόμη παρακάτω στην αλυσίδα της εξέλιξης… Ντροπή.!!! Ονειρεύομαι τη στιγμή που το κυνήγι θα απαγορευτεί εντελώς από όλες τις περιοχές και όχι μόνο από τον Υμηττό. Γνωρίζουμε πολύ καλά την τακτική πολλών κυνηγών να βάζουν φόλες για να εξοντώνουν τα ζώα που τους στερούν τα θηράματα τους εξοντώνοντας ταυτόχρονα κι άλλα ανυποψίαστα ζώα, άσχετα με το θέμα. Πρέπει κάποτε ο άνθρωπος να μάθει να σέβεται τη Ζωή. Δεν είναι ο άρχοντας του κόσμου τούτου. Ζει με δανεικά πάνω σ`αυτό τον πλανήτη, τίποτε δεν του ανήκει. Άρα ΔΕΝ έχει δικαίωμα να σκοτώνει.

  • 10 Μαΐου 2010, 22:50 | Χριστίνα Μακρή

    Συγχαρητήρια κα Μπιρμπίλη γι’ αυτή σας την απόφαση, μακάρι όλοι οι υπουργοί των εκάστοτε κυβερνήσεων να είχαν την ίδια ευαισθησία και ευθυκρισία με σας, ίσως τότε να λέγαμε ότι κάτι σε αυτόν τον τόπο μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο..

  • 10 Μαΐου 2010, 22:33 | Ειρήνη

    ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 10 Μαΐου 2010, 22:25 | ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΩΦΡΟΝΗΣ

    Ο Υμηττός ανήκει και στους κυνηγους!
    Ζητώ την διαγραφή τις παραγράφου 3 γιατι εμεις οι κυνηγοι προστατευουμε το βουνό!!

  • 10 Μαΐου 2010, 22:35 | ΚΕΡΑΤΙΩΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

    Δεν συμφωνώ με το άρθο 7 και των παραγράφων σχετικών για την απαγόρευση του κυνηγίου. Ζητώ την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του.

  • 10 Μαΐου 2010, 22:55 | Σοφία Λοβέρδου

    Η επαφή με τη Φύση των κυνηγών δεν τους δίνει το δικαίωμα να σκοτώνουν! Αν τους αρέσουν οι βόλτες στο βουνό, ας τις κάνουν χωρίς όπλα! Ας κάνουν π.χ. φωτογραφικό σαφάρι – υπάρχουν υπέροχα πράγματα να «κυνηγήσει» κανείς αναίμακτα!

  • 10 Μαΐου 2010, 21:28 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΙΝΝΗΣ

    Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΕΙΝΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΣΑΝ ΚΥΝΗΓΟΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΣΑΣ!!! Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΟ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!

  • 10 Μαΐου 2010, 21:16 | Korentza Vlastou

    Ως άτομο που πιστεύει γενικώς στον σεβασμό προς κάθε είδους ζωής, θα πρέπει να διαφωνήσω με την ιδέα το κυνηγιού. Κάποτε χρειαζόταν ο άνθρωπος να κυνηγάει για να επιβιώσει αλλά πλέον, το να παίρνεις τη ζωή ενός άλλου πλάσματος για χόμπυ θεωρώ ότι επιδεικνύει μονάχα κατωτερότητα. Θα έπρεπε πλέον να αναγνωρίζουμε την ηθική ευθύνη που έχουμε απέναντι στο περιβάλλον και τα ζώα και η ανωτερότητα μας να διακρίνεται μέσα από τις πράξεις μας. Ψηφίζω υπέρ ης απαγόρευσης.

  • 10 Μαΐου 2010, 21:52 | γεραρδης βαγγελης

    το αγχος μασ ειναι οτι δεν μπορειτε να συνηδεειτοποιησετε τι πατε να κανετε σκεφτητε το

  • 10 Μαΐου 2010, 21:33 | καλαφατης τρυφωνας

    μη μας στερησετε τη χαρα του κυνηγιου

  • 10 Μαΐου 2010, 21:11 | ΑΚΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ

    Ζητώ την κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 7 που απαγορεύει την κυνηγητική δραστηριότητα…..

  • 10 Μαΐου 2010, 21:17 | Βαγγελης

    Κυρια διορησμενη υπουργε.ολο αυτο που γινεται λεγεται σφαγη της δημοκρατιας.αν θελαμε να μας κυβερνουν μκο θα ψηφιζαμε τουσ οικολογους.εσας δεν σας ψηφισε κανεις.εχετε σκεφτει ποτε τι οικονομικη καταστροφη δημιουργειτε σε ανθρωπους που ηδη με τα μετρα του πρωθηπουργου ηταν στο χειλος του γκρεμου.κατασχετεται τισς περιουσιες τους που οι προγονοι τους με πολυ μοχθο δημιουργησαν.νομιζεται οτι ολοι περνουν αυτα που περνεται εσεις οι υπουργοι και γενικα οι πολιτικοι?και μεσα σε ολα αυτα απαγορευετε και το κυνηγι.ειληκρινα κυρια διορησμενη αραγε γνωριζετε τιποτα απο την πανιδα της ελλαδας.πως συμπεριφερονται,πως και ποτε τρωνε,ποτε ζευγαρωνουν,ποτε περνουν τα αποδημητικα?ειμαι σιγουρος πως οχι.δεν εχετε ιδεα και απλως ειστε αντικυνηγος.αφηστε την φυση σε αυτους που την ζουνε και καθηστε εσεις στα γραφεια σας που σας αρεσει.οχι στην απαγορευση του υμηττου

  • 10 Μαΐου 2010, 21:01 | Γιώργος Τσομίδης

    Είναι απαράδεκτο να μπαίνει σε διαβούλευση μιά τέτοια απαγόρευση χωρίς πριν να έχουν ενημερωθεί οι άμμεσα ενδιαφερόμενοι.Είναι απαράδεκτο να θέλετε να διώξετε τους φυσικούς προστάτες του Υμηττού.
    Να αποσείρετε άμεσα την παράγραφο 3 του άρθρου 7.

    Ευχαριστώ

  • 10 Μαΐου 2010, 21:12 | Γέροντας Νικόλαος

    ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7

  • 10 Μαΐου 2010, 21:17 | Ηλιας

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ…ΕΠΙΣΗΣ Η Ε.Ε. ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ….ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΥΔΡΥΣΕΙ ΤΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ KAI OI ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ…ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΒΕΣΕΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ, ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΣΕ ΖΩΑ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΤΛ….ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ….ΑΣΧΟΛΗΘΗΤΑΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΣΗΧΙΑ ΤΟΥΣ

  • 10 Μαΐου 2010, 20:32 | Alex Vuluvu

    Συγχαρητήρια για την πρόταση της απαγόρευσης του κυνηγιού και της γενικότερης απόλυτης προστασίας στον πολύπαθο Υμηττό.

    Η επαφή των ανθρώπων με την φύση δεν είναι απαραίτητο να συνδυάζεται με αφαίρεση ζωής ως χόμπυ. Εν πάσει περιπτώση δεν απατελέι βιοποριστική αναγκη και μεταξύ άλλων ο πολιτισμός ενός λαού κρίνεται και από τον τρόπο που διαχειρίζεται το φυσικό του περιβάλλον και την υπάρχουσα πανίδα. Απαιτώ από το κράτος να εξασφαλίζει τις προυποθέσεις να μπορώ να βλέπω ζώα και πουλιά στις βόλτες μου σε όποιο βουνό (όχι μόνο στον Υμηττό) και όχι να ακούω τους μακάβριους κανονιοβολισμούς των σπορτσμεν με τα τετρακίνητα (τα περισσότερα των οποίων κατα τα άλλα είναι επαγγελματικά, αγροτικά, γραμένα σε εταιρίες και μερικά έχουν και απαλλαγή από τέλη).
    Ευχομαι οι κυνηγοί να μπορεσουν να εκτιμήσουν και να απολάυσουν την επαφή με την φύση χωρίς να χρειάζεται να επιβάλλουν την ανωτερώτητά τους αλλά απλά παρατηρώντας και θαυμάζοντας την αρμονία και το μεγαλείο της. Εξ άλλου η εμπλοκή με θηράματα από πολυπληθείς ομάδες με εξοπλισμό, σκυλιά και όλες τις ανέσεις μέχρι και την μέρα που επιδίδονται στην ανηλεή καταδίωξη όποιου δύστυχου ζώου βρεθεί στην περιοχή τους καθιστά τον άθλο τους γελοίο.
    Αν θες αυτό που κάνεις να έχει διαστάσεις δίκαιου αγώνα κοιμήσου μόνος στην χιονοθύελλα έξω και αν το πρωι ζεις ακόμα προχώρα στην αναζήτηση θηράματος.
    Τα δάση ανήκουν στα ζώα τους και οι ουρανοί στα πουλιά τους.

  • 10 Μαΐου 2010, 20:36 | Μηλιωνης Γιωργος

    Κυρία Υπουργέ
    Θα ήθελα να εκφράσω την αντιθεσή μου σχετικά με την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του νομοσχεδίου επισημαίνοντας σας ότι στην μόνη χώρα σε όλη την Ευρώπη όπου απαγορεύεται το κυνήγι στις περιοχές NATURA είναι η Ελλάδα.
    Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεται ότι εδώ και πολλά χρόνια η Ευρωπαική Ενωση έχει καταστήσει σαφές ότι το κυνήγι είναι μια δραστηριότητα όπου συμβάλει στην προστασία του δασικού πλούτου των χωρών που διεξάγεται και είναι σύμφωνο με την προστασία του περιβάλοντος.
    Κλείνοντας θα ήθελα να αναδείξω το γεγονός ότι εμείς οι κυνηγοί κάθε χρόνο προσφέρουμε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του φυσικού μας περιβάλοντος σε αντίθεση με άλλα μέλη της κοινωνίας μας ( π.χ. ΜΚΟ ) που αντλούν τεράστια ποσά από την Ευρωπαική Ενωση για την εκπόνηση μελετών.
    Σας ευχαριστώ και ευελπιστώ ότι θα κάνετε ισότιμους συνομιλητές σας την ΚΣΕ για θέματα περιβάλλοντος μιας και έχουν πολλά να προσφέρουν και να βοηθήσουν στην προσπάθεια όλων μας για διατήρηση και καλυτέρυση του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

    Με τιμή
    Μηλιώνης Γιώργος

  • 10 Μαΐου 2010, 19:38 | ΜΑΧΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ

    Κατάργηση τώρα του άρθρου 7 παράγραφος 3.
    Εάν δεν υπήρχαν κυνηγοί δεν θα υπήρχαν δάση. Τα πάντα θα ήταν καμμένα. Εκεί που κάποτε υπήρχαν δέντρα θα υπάρχουν μόνο τσιμέντα.
    Θα σας άρεσε αυτο???????

  • 10 Μαΐου 2010, 19:40 | ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

    Κυρία Υπουργέ,
    Ζητώ την κατάργηση του άρθρου 7 παράγραφος 3.
    Αν σταματήσει το κυνήγι στις περιοχές αυτές σε λίγα χρόνια θα δούμε να χτίζονται σπίτια, πολυκατοικίες, βίλες κτλ.
    Ας αφήσουμε λοίπον αφού έτσι το θέλετε τους εμπρηστές και τους οικοπεδοφάγους να κάνουν ότι θέλουν.
    Είμαι κυνηγός και θέλω να συνεχίσω να είμαι……

  • 10 Μαΐου 2010, 18:43 | ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΦΩΤΗΣ

    Η προώθηση της απαγόρευσης του κυνηγίου σε όλη την έκταση στην οποία πρόκειται να εφαρμοστεί το Π.Δ., που περιλαμβάνει όλο τον ορεινό όγκο του Υμηττού και εκτεταμένη περιφερειακή ζώνη αυτού, είναι ατεκμηρίωτη, δεν εκπορεύεται από καμία επιστημονική μελέτη και δεν εξυπηρετεί κανένα λόγο προστασίας. Να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3.

  • 10 Μαΐου 2010, 18:21 | ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Η Κυνηγετική Ομοσπονδία εκπροσωπεί 68.000 κυνηγούς της Στερεάς Ελλάδας, εκ των οποίων οι 45.000 είναι κάτοικοι του λεκανοπεδίου της Αττικής και ασκούν εντός της περιφέρειας Αττικής θηρευτική δραστηριότητα το μεγαλύτερο διάστημα του κυνηγετικού έτους. Θα πρέπει να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3.

  • 10 Μαΐου 2010, 18:14 | ΝΤΟΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Οι κυνηγοί διέπονται από κανόνες συνείδησης και σεβασμού προς τη Φύση και είναι οι καλύτεροι προστάτες της.
    Ο Κυνηγητικός Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει μια σειρά ενεργειών με σκοπό τη διαφύλαξη της πανίδας και της χλωρίδας στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού. Από τα 400 είδη επιτρέπεται η θήρα για τα 18 είδη της πτηνοπανίδας, ενώ προστατευόμενα στον Υμηττό ζουν 7 εκ των οποίων τα 5 είναι αποδημητικά. Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3, οπότε και το κυνηγητικό καθεστώς να διατηρηθεί ως έχει.

  • 10 Μαΐου 2010, 18:10 | ΟΧΑΝΙΑΝ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    Το κυνήγι, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αποτελεί μια συμβατή προς το περιβάλλον ανθρώπινη δραστηριότητα. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) όχι μόνο θεωρεί το κυνήγι συμβατή δραστηριότητα, αλλά έχει αναλάβει την προώθηση του αειφόρου κυνηγίου ως μέσο για την προστασία της βιοποικιλότητας και τη διατήρηση της φύσης. Θα πρέπει να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3.

  • 10 Μαΐου 2010, 18:00 | ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

    Στο άρθρο 1 παρ.1 της οδηγία 79/409 αναφέρεται: Η παρούσα οδηγία αφορά στη διατήρηση όλων των ειδών πτηνών που ζουν εκ φύσεως σε άγρια κατάσταση στο ευρωπαϊκό έδαφος των κρατών μελών στο οποίο εφαρμόζεται η συνθήκη. Έχει αντικείμενο την προστασία, τη διαχείριση και τη ρύθμιση των ειδών αυτών και κανονίζει την εκμετάλλευσή τους. Επίσης στο άρθρο 2 αναφέρεται: Τα κράτη μέλη υιοθετούν όλα τα αναγκαία μέτρα με σκοπό να διατηρηθεί ή να προσαρμοσθεί ο πληθυσμός όλων των ειδών των πτηνών που αναφέρονται στο άρθρο 1 σ’ ένα επίπεδο που να ανταποκρίνεται ιδιαίτερα στις οικολογικές, επιστημονικές και μορφωτικές απαιτήσεις, λαμβάνοντας ωστόσο, υπόψη τις οικονομικές και ψυχαγωγικές απαιτήσεις. Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό πως το κυνήγι αποτελεί μια από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες η οποία πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στη λειτουργία των περιοχών που απορρέουν από την εν λόγω οδηγία. Η κυνηγετική δραστηριότητα είναι απόλυτα συμβατή και με άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες που μπορούν να λαμβάνουν χώρα στην ίδια περιοχή. Θα πρέπει να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3.

  • 10 Μαΐου 2010, 18:36 | Γιαννης

    ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7

  • 10 Μαΐου 2010, 18:43 | ΜΑΔΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

    Η εφαρμογή του δικτύου Natura 2000 δεν συνδυάζεται με ατεκμηρίωτες απαγορεύσεις, που αποκλείουν τις τοπικές κοινωνίες και τους χρήστες των φυσικών πόρων από τη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους. Άλλωστε η ξεχωριστή βιοποικιλότητα κάθε τέτοιας περιοχής οφείλεται στους χρήστες της γεγονός που αναγνωρίζει η ΕΕ. Θα πρέπει να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3.

  • 10 Μαΐου 2010, 18:57 | ΣΙΔΕΡΗΣ ΧΑΡΗΣ

    Η Οδηγία της Ε.Ε. 79/409 για την προστασία των άγριων πτηνών, η σύμβαση της Βέρνης για την διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος της Ευρώπης, η Σύμβαση Ramsar για τους διεθνούς ενδιαφέροντος υγροβιότοπους και η σύμβαση της Βόννης για τα μεταναστευτικά είδη κλπ, αναφέρονται επίσης στη θεμελιώδη αρχή της συνετής χρήσης. Πουθενά δεν αναφέρουν απαγόρευση της χρήσης. Ζητάω την αφαίρεση της παραγράφου 3 από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού.

  • 10 Μαΐου 2010, 18:03 | ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΣΟΥΛΑ

    Το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των οικοτόπων δεν θεωρεί την κυνηγετική δραστηριότητα ασυμβίβαστη με την προστασία τους. Το ΥΠΕΧΩΔΕ εκφράζοντας αυτή τη θέση έχει διατυπώσει ότι : «.. εάν το κυνήγι είχε θεωρηθεί ως καταρχήν ασυμβίβαστη χρήση με τους σκοπούς του Δικτύου (ΦΥΣΗ 2000), οι σχετικές Οδηγίες θα το είχαν απαγορεύσει ρητώς..» (έκδοση ΥΠΕΧΩΔΕ). Εξάλλου το Συμβούλιο της Ευρώπης αναγνωρίζει τη σημασία του κυνηγίου στη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος (κανονισμός 882/1987). Θα πρέπει να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3.

  • 10 Μαΐου 2010, 18:01 | ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Το 1/2 περίπου της συνολικής έκτασης του Υμηττού που αναφέρει το ΠΔ αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή κυνηγότοπο, για τους κυνηγούς της Αθήνας και των προαστίων, ενώ στο άλλο 1/2 περίπου απαγορεύεται η θήρα. Αν τελικά απαγορευτεί η θήρα στο σύνολο της προτεινόμενης από το ΠΔ έκτασης και συνυπολογιστεί και το οικιστικό (απαγορεύεται η θήρα σε απόσταση 150 μέτρα από μεμονωμένη κατοικία και 250 μέτρα από συνοικισμό) τότε πραγματικά δεν μένει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο για την κυνηγετική δραστηριότητα.
    Το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των οικοτόπων δεν θεωρεί την κυνηγετική δραστηριότητα ασυμβίβαστη με την προστασία τους. Ζητάω την αφαίρεση της παραγράφου 3 από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού.

  • 10 Μαΐου 2010, 18:11 | ΠΙΕΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Σε ό,τι αφορά την χαρακτηρισμένη περιοχή NATURA (GR3000006) που καταλαμβάνει σχεδόν το σύνολο της έκτασης του ορεινού όγκου του Υμηττού, η οποία αναγνωρίστηκε ως τόπος κοινοτικής σημασίας, για τους τύπους οικοτόπων που εμφανίζονται καθώς και για δύο είδη νυχτερίδας, δύο είδη χελώνας και ένα είδος φιδιού που ενδιαιτούνται σε αυτήν την περιοχή, παρόλο που στα 2/3 της εν λόγω περιοχής NATURA απαγορεύεται το κυνήγι, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει άνθρωπος με επιστημονική και οικολογική υπόσταση που να πιστεύει ότι αυτά τα είδη
    απειλούνται από τους κυνηγούς. Θα πρέπει να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3.

  • 10 Μαΐου 2010, 18:21 | ΠΙΕΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Σε ότι αφορά την ασυμβατότητα της κυνηγετικής δραστηριότητας με τις υπόλοιπες μορφές αναψυχής, η πρακτική των τελευταίων 200 ετών καταδεικνύει ότι δεν υφίσταται. Διότι, στην έκταση που σήμερα διεξάγεται το κυνήγι, τόσο το έντονο ανάγλυφο του εδάφους, όσο και η μορφολογία του, δεν παρουσιάζει κανένα ‘‘θεματικό’’ ενδιαφέρον για άλλου είδους ψυχαγωγικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο. Να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3.

  • 10 Μαΐου 2010, 18:45 | ΠΙΕΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Το κυνήγι στον Υμηττό ασκείται με ορθολογικό τρόπο όπως επιβάλλει η κοινοτική και εθνική νομοθεσία. Η μεγαλύτερη απόδειξη της συμβατότητας του κυνηγίου με την προστασία των σημαντικών ειδών και τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας στον Υμηττό είναι το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα ενδιαιτούνται πληθυσμοί μη θηρεύσιμων ειδών. Ζητάω την αφαίρεση της παραγράφου 3 από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού.

  • 10 Μαΐου 2010, 18:51 | ΠΙΕΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Οι εμπλεκόμενες κυνηγετικές οργανώσεις εφαρμόζουν κάθε χρόνο εκτεταμένα φιλοθηραματικά έργα στον Υμηττό, όπως: βελτίωση βιοτόπων με σπορές και φυτεύσεις, εκτεταμένες αναδασώσεις μετά τις πυρκαγιές, εγκατάσταση
    ομβροδεξαμενών και ποτιστρών για τα είδη της άγριας πανίδας, μαζική δραστηριοποίηση των κυνηγών μελών για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών και τέλος ενισχυμένη θηροφύλαξη. Θα πρέπει να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3.

  • 10 Μαΐου 2010, 18:42 | ΣΙΔΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

    Το μόνο που επιτυγχάνει είναι, εξορίζοντας τους κυνηγούς, να μείνει το πεδίο ελεύθερο σε εμπρηστές, καταπατητές, λαθροθήρες και κάθε είδους παρανόμους. Θα πρέπει να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3.

  • 10 Μαΐου 2010, 18:22 | ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΜΑΡΙΑ

    Η προώθηση της απαγόρευσης του κυνηγίου σε όλη την έκταση στην οποία πρόκειται να εφαρμοστεί το Π.Δ., που περιλαμβάνει όλο τον ορεινό όγκο του Υμηττού και εκτεταμένη περιφερειακή ζώνη αυτού, είναι ατεκμηρίωτη, δεν εκπορεύεται από καμία επιστημονική μελέτη και δεν εξυπηρετεί κανένα λόγο προστασίας. Να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3.

  • 10 Μαΐου 2010, 18:09 | ΔΕΡΜΟΥΣΗ ΝΑΤΑΛΙΑ

    Η Κυνηγετική Ομοσπονδία εκπροσωπεί 68.000 κυνηγούς της Στερεάς Ελλάδας, εκ των οποίων οι 45.000 είναι κάτοικοι του λεκανοπεδίου της Αττικής και ασκούν εντός της περιφέρειας Αττικής θηρευτική δραστηριότητα το μεγαλύτερο διάστημα του κυνηγετικού έτους. Θα πρέπει να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3.

  • 10 Μαΐου 2010, 18:41 | ΚΑΡΕΛΪΩΤΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

    Οι κυνηγοί διέπονται από κανόνες συνείδησης και σεβασμού προς τη Φύση και είναι οι καλύτεροι προστάτες της.
    Ο Κυνηγητικός Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει μια σειρά ενεργειών με σκοπό τη διαφύλαξη της πανίδας και της χλωρίδας στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού. Από τα 400 είδη επιτρέπεται η θήρα για τα 18 είδη της πτηνοπανίδας, ενώ προστατευόμενα στον Υμηττό ζουν 7 εκ των οποίων τα 5 είναι αποδημητικά. Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3, οπότε και το κυνηγητικό καθεστώς να διατηρηθεί ως έχει.

  • 10 Μαΐου 2010, 16:53 | Α.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΤΥΧΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΘΑ ΑΠΟΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΜΙΑ ΑΝΕΞΟΔΗ (ΧΩΡΙΣ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ )ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.
    ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.

  • 10 Μαΐου 2010, 16:21 | ΜΑΝΟΣ ΒΜW

    Προς moderator

    Σας έχω γράψει απο την πέμπτη 6 μαίου και δεν έχω πάρει μέχρι σήμερα απάντηση.
    Παρακαλώ για άμεση απάντηση στην φράση {{καθαρίζοντας κάποια από τα καθάρματα που κυνηγούν}}.

    ευχαριστώ.

  • 10 Μαΐου 2010, 15:23 | Μαραγκός Γεώργιος

    Στο τέλος όλοι εμεις οι κυνηγοί θα κυνηγαμε εκτος Ελλάδος…σιγά-σιγά μας διώχνουν και πιο μακρυα…που θα παει αυτη η κατασταση?
    Δώστε πισω την περιοχη του Υμητού στους κυνηγους.

  • 10 Μαΐου 2010, 15:00 | Ψαθόπουλος Κ.

    Ζητώ την Άμμεση Άρση της απαγόρευσης στον Υμηττό.Ενας κυνηγός που ενδιαφερεται για την φυση περισσοτερο απο πολλους Οικολόγους.

  • 10 Μαΐου 2010, 15:59 | Γκλωζής Μαυράκης

    Ζητάμε πίσω τον Υμηττό. Άρση της Απαγόρευσης του Υμηττού.