Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 11 Μαΐου 2010, 13:39 | ΡΑΠΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΟΧΙ ΣΤΟ Π/Δ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3.ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΕΙΝΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • 11 Μαΐου 2010, 12:20 | ΚΑΡΔΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ .

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΙΜΩΝΕΤΕ !!

  • 11 Μαΐου 2010, 12:33 | κατσικης χρηστος

    ζητω την καταργηση της παρ.3 του αρθρου 7 γιατι ο υμηττος ειναι για ολους

  • 11 Μαΐου 2010, 12:01 | Τριανταφυλλος Βλαχος

    Μα καλα δεν μπορεσατε να τα βαλατε με τους καταπατητες και τους εμπρηστες, και χρησιμοποιειται ως αποδιοπομπαιο τραγο τους κυνηγους?
    καπου εκει υπαρχει και το αναψυκτηριο του πρωην υπουργου της ΝΔΚυριου Μαγγινα, θα το κατεδαφισετε?????

  • 11 Μαΐου 2010, 12:31 | Τριανταφυλλος Βλαχος

    Κυρία υπουργέ το κυνήγι ποτέ δεν ήταν πρόβλημα αλλά η λύση σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον .
    μην απομακρύνετε με απαγορεύσεις αυτούς που πραγματικά αγαπούν και σέβονται την Ελληνική φύση , μην τη αφήνετε στο έλεος των οικοπεδοφάγων, όχι άλλες βίλες στα βουνά μας αρκετά πια .
    Μην ξεχνάτε πως είστε υπουργός και των κυνηγών που αποτελούν μια μεγάλη κοινωνική ομάδα με μεγάλη προσφορά στην οικονομία της χώρας μας αλλά και στο περιβάλλον .
    Παρακαλώ να αποσύρετε την παρ.3 του άρθρου 7 ευχαριστώ.

  • 11 Μαΐου 2010, 12:55 | Τριανταφυλλος Βλαχος

    ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΓΟΡΕΥΤΕΙ ‘η Ν ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΜΟΡΦΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΘΡΟΥ!!! ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ (και οι αντικυνηγοι)ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΜΕ ΤΑ ΤΟΣΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ!!!

  • 11 Μαΐου 2010, 12:32 | Δ. ΧΑΛΚΙΔΟΥ

    Επιτέλους ένα σωστό μέτρο που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Το δάσος αποτελεί διέξοδο ηρεμίας, καθαρού αέρα και φυσικού πλούτου. Τα τελευταία χρόνια το μόνο που παρατηρώ όταν ευρίσκομαι στους ορεινούς όγκους της χώρας μας είναι τετρακίνητα μεγάλου κυβισμού με κυνηγόσκυλα εξωτερικού (που αξίζουν μια περιουσία) να απολαμβάνουν το Hobby τους όπως αυτοί αποκαλούν. Αναρώτιεμαι πως αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν ευχαρίστηση σκοτώνοντας ζωάκια τα οποία αποτελούν μια απειλούμενη πανίδα από όλες τις πλευρές;;; Πρέπει να προστάτεψουμε ότι μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας συμπεριλαμβανομένης και της πανίδας αυτού του τόπου!!!

  • 11 Μαΐου 2010, 11:58 | Παναγιωτης Βλαχος

    ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ,ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ,ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ?ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ.ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡ.3

  • 11 Μαΐου 2010, 11:51 | Τριανταφυλλος Βλαχος

    Το αειφορικό κυνήγι για το οποίο φροντίζουν με μεγάλο κόστος οι ίδιοι οι κυνηγοί είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι δεν προκαλεί καμμία ζημιά στην βιοποικιλότητα. Αντιθέτως είναι παράγοντας προστασίας του περιβάλλοντος απο όλους τους πραγματικούς κινδύνους πχ αυθερευτη δόμηση, πυρκαγιές, σκουπίδια, κλπ διότι οι κυνηγοί είναι οι μόνοι που εμπράκτως προστατεύουν την φύση.

    Αν θέλετε πραγματικά την προστασία του Υμμητού συνεργαστείτε με τους κυνηγετικούς συλλόγους για την προστασία του. Εντάξτε τους στο σχέδιο δράσης με συγκεκριμένες αρμοδιότητες αξιοποιώντας την θυροφυλακή. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά..

    Μην παρασύρεστε απο ζωολατρικές απόψεις ανθρώπων που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε βουνό..θα είναι εις βάρος του ίδιου του βουνού.

  • 11 Μαΐου 2010, 11:18 | ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

    ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ
    ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
    ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ’. Κ.Ο.Σ.Ε.
    ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 10- ΛΑΥΡΙΟ- ΤΗΛ. 2292023004

    Αρ.πρωτ.Φ5/42 ΛΑΥΡΙΟ ΙΟ-5-2010

    Π Ρ Ο Σ

    Υπουργείο περιβάλλοντος,ενέργειας κλιματικής Αλλαγής.

    Θέμα: ΥΜΗΤΤΟΣ

    Κυρία Υπουργέ

    Ο κυνηγετικός Σύλλογος Λαυρίου έχει χίλια διακόσια ενεργά μέλη.
    Επανδρώνουμε πυροφυλάκιο σε είκοσιτετράωρη βάση για την προστασία του Εθνικού
    Δρυμού Σουνίου.
    Επανδρώνουμε πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Λαυρίου.
    Εχουμε ομάδες πυρασφάλειας άρτια εκπαιδευμένες από την πυροσβεστική και την πολιτική προστασία.
    Εχουμε κάνει δεκάδες δενδροφυτεύσεις,εκτός των δικών μας περιοχών, στην Πεντέλη,και πάρα πολλές στον Υμηττό.
    Εχουμε έμμισθο θηροφύλακα τον οποίο πληρώνουμε εμείς οι κυνηγοί.
    Κυρία Υπουργέ
    Είμαστε απογοητευμένοι από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται τον κυνηγετικό κόσμο.
    Η ασυδοσία της οικοπεδοποίησης.
    Η ασυδοσία της αυθαίρετης δόμησης.
    Η αδιαφορία της πολιτείας για την τήρηση του νόμου.
    Δεν μπορούν να φορτωθούν στην πλάτη του κυνηγού.
    Στον Υμηττό υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο,αρκεί να εφαρμοσθεί.
    Μένει η εντύπωση κυρία υπουργέ ότι μιλώντας για τον Υμηττό;κυνηγάμε στην Αγία Παρασκευή,στου Ζωγράφου,στην Ηλιούπολη,στη Γλυφάδα.
    Όχι κυρία υπουργέ εμείς κυνηγάμε στο Ανατολικό μέρος του βουνού στο Σέσι, στο Κίτσι,εκεί που η παρουσία του κυνηγού εχει κατορθώσει δεκάδες τώρα χρόνια να συνυπάρχει αρμονικά η χλωρίδα και η πανίδα του βουνού.
    Κυρία Υπουργέ ,μην κάνετε το λάθος να διώξετε από το βουνό τον φυσικό του προστάτη.
    Αν αφήσετε τη παράγραφο 3 του άρθρου 7 αυτό θα σημάνει ότι θέλετε να εξυπηρετήσετε άλλου είδους συμφέροντα.
    Φιλικά και ειλικρινά.

    Για το Δ.Σ του Συλλόγου

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΜΑΤΙΑΣ ΗΛ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΩΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

  • 11 Μαΐου 2010, 11:40 | Λεωνίδας

    Μόνο στην Ελλάδα ο όρος προστασία της φύσης συνεπάγεται και την απαγόρευση του κυνηγίου. Σε ολόκληρο τον πολιτισμένο (και μη) κόσμο, η δραστηριότητα του κυνηγίου συμβαδίζει αρμονικά και επικουρικά με την διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος. Μπορεί κάποιοι να μην το αντιλαμβάνονται, αλλά το κυνήγι στο τελικό ισοζύγιο, συνεισφέρει θετικά στη φύση.

    Παρακαλώ δεχθείτε την αντίθεσή μου στο άρθρο 7. Να μην απαγορευτεί η θήρα στον Υμηττό.

  • 11 Μαΐου 2010, 11:46 | ΤΣΙΑΧΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΣΟΚ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΥΠΕΚΑ. ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 20.4.2010 ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΙL ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΩΣΤΑ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ WWF ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ, ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΤΗ ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΝΤΕΛΗ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ. ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΙΤΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ.

  • 11 Μαΐου 2010, 11:47 | Αθανάσιος

    Τα λεγόμενα των κυνηγών, μας τονίζουν και μας διαβεβαιώνουν συνεχώς ότι, κάποιος αν δεν αποκομίζει από το περιβάλλον τα οφέλη που αποκομίζει κυνηγώντας και σκοτώνοντας, δεν έχει κανέναν λόγο και κανένα κίνητρο για να προστατεύσει αυτό το περιβάλλον. Δεν έχει κανένα κίνητρο να πάει στο βουνό και στο δάσος, να βιώσει ή να απολαύσει τις εμπειρίες που του προσφέρει η φύση και να ζήσει ενδεχομένως μια περιπέτεια.

    Αν αυτό αληθεύει, αν με την κατάργηση του κυνηγιού αυξάνονται οι κίνδυνοι για την ζωή των δασών, τότε τίθεται το ερώτημα τι φταίει γι αυτό.
    Νομίζω ότι με όσα λένε οι κυνηγοί, προκύπτει το ερώτημα:
    Μα αν κάποιος δεν είναι στο βουνό και στο δάσος επειδή βγήκε για κυνήγι, για ποιον άλλον λόγο θα είναι;

    Εμείς ας αναρωτηθούμε: Ποια είναι η κουλτούρα μας;
    Ποια η οργάνωσή μας ως κράτους και κοινωνίας για την προστασία της φύσης;

  • 11 Μαΐου 2010, 11:28 | ΜΑΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Ονομάζομαι ΜΑΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
    είμαι κάτοικοςΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Οταν κάποτε καταφέρουμε να συζητούμε με επιχειρήματα και όχι με κραυγές και αφορισμούς υποκινούμενοι απο εμμονές τότε πιστεύω οτι θα παίρνουμε αποφάσεις που θα μας πηγαίνουν μπροστά και όχι πίσω . Η σκέψη για απαγόρευση της θήρας στον Υμμητό μας πηγαίνει πίσω . Προωθήστε την ανάπτυξη και τη πρόοδο και όχι τις απαγορέυσεις και τις αρνήσεις .

  • 11 Μαΐου 2010, 11:40 | ΤΣΙΑΛΤΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Ονομάζομαι ΤΣΙΑΛΤΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
    είμαι κάτοικος ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.
    . Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις στην Ελλάδα έχουν πετύχει μία αξιοζήλευτη διοικητική και οργανωτική διάρθρωση και έχουν γίνει πολλές θετικές κινήσεις όπως η στελέχωση τους με ειδικούς επιστήμονες, η εκπόνηση ερευνών κλπ. Πιστεύω ότι ο συντονισμός και συνεργασία μεταξύ ΚΣΕ και και Υ.ΠΕ.ΚΑ. και η ανταλλαγή γνώσης μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα. Οι στείρες απαγορεύσεις δεν είναι λύση.

  • 11 Μαΐου 2010, 11:26 | ΜΑΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Ονομάζομαι ΜΑΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
    είμαι κάτοικος ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Ο πολυδιαφημιζόμενος διάλογος του Υπουργείου με τους κυνηγούς δεν έχει καμία τύχη όταν βασίζεται σε τέτοιες αυθαίρετες, άδικες και αδικαιολόγητες θέσεις του Υπουργείου. Ελπίζουμε, ότι έστω την τελευταία στιγμή ο Πρωθυπουργός θα αντιληφθεί το ανυπόστατο και παράλογο μιας τέτοιας πρότασης και θα παρέμβει για τη ματαίωσή της.
    ΟΧΙ στης αυθαίρετες απαγορεύσεις του κυνηγιού σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος. .

  • 11 Μαΐου 2010, 11:11 | Κώστας Θεοδώρου

    Οταν οι κυνηγοί διαμαρτύρονται για την πρόταση απαγόρευσης του κυνηγιού στον Υμμητό χωρίς προηγούμενη μελέτη που να ενισχύει το επιχείρημα απαγόρευσης, δεν κοροϊδεύουν, ούτε λένε χαζομάρες.

    Εξέτασα προσεκτικά το χάρτη με τις ζώνες στον οποίο στηρίζεται το προτεινόμενο σχέδιο νόμου και έπαθα σοκ.

    Είναι απόλυτα βέβαιο ότι εκείνος που σχεδίασε αυτό το χάρτη ζωνών, δεν έχει ιδέα από το βουνό. Δεν κοροϊδεύω, αληθινά μιλώ. Πήγε κάποιος και τράβηξε ευθείες γραμμές επάνω σε ένα χάρτη που απεικονίζει ένα βουνό με ιδιαίτερο ανάγλυφο!

    Που τις είδε τις ευθείες γραμμές αυτός που σχεδίασε τις ζώνες στο πόδι;

    Καμία σχεδόν από τις οριοθετήσεις περιοχών στον χάρτη που προτείνει το σχέδιο νόμου δεν είναι εφικτή.

    Δεν με ενδιαφέρει καθόλου, το ποιος σχεδίασε τον χάρτη αυτό και τι θέλει να κερδίσει από την πράξη αυτή. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο η υπουργός και ο πρωθυπουργός που έδωσαν το δικαίωμα σε αυτούς τους άσχετους να συντάξουν το σχέδιο νόμου.

    Όταν πάνε και ζωγραφίζουν χάρτες χωρίς προηγούμενη μελέτη του ανάγλυφου του εδάφους στη περιοχή, είναι λογικό για αυτούς να προτείνουν και την απαγόρευση του κυνηγιού χωρίς να γνωρίζουν που και τι κυνηγάνε οι κυνηγοί στη περιοχή.

    Ζητώ, από την υπουργό και τον πρωθυπουργό, πρώτα να περπατήσουν τον Υμμητό κατά μήκους των συνόρων των ζωών που προτείνουν στον χάρτη του σχεδίου νόμου και εάν τα καταφέρουν, τότε να έλθουν να συζητήσουμε για την απαγόρευση του κυνηγιού στην περιοχή. Διαφορετικά, απλά να αποσύρουν την παράγραφο 3 του άρθρου 7.

  • 11 Μαΐου 2010, 11:32 | ΤΖΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Ονομάζομαι ΒΑΘΡΑΚΙΚΟΙΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
    είμαι κάτοικος ΦΥΛΗΣ και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Δυστυχώς στη χώρα μας οι κυνηγοί βρισκόμαστε υπό συνεχή διωγμό που βασίζεται στο συμφέρον, την άγνοια η/και το συναισθηματισμό ανθρώπων, οργανώσεων και πολιτικών.
    Να μην απαγορευτεί το κυνήγι στον Υμηττό.

  • 11 Μαΐου 2010, 10:48 | ΤΖΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Ονομάζομαι ΤΖΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    είμαι κάτοικος ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με την βιοποικιλότητα.
    Οι Έλληνες κυνηγοί γνωρίζουν στο σύνολο τους τι σημαίνει βιοποικιλοτητα. Συνομιλήστε με αυτούς για να έχουμε αποτέλεσμα. Μην δαιμονοποιηται το κυνήγι.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

  • 11 Μαΐου 2010, 10:51 | ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    Ονομάζομαι ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
    είμαι κάτοικος ΦΥΛΗΣ και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Αναζητήστε τις πραγματικές αιτίες μείωσης της βιοποικιλοτητας που αναγνωρίζονται και από την η ΕΕ και όχι τον ευσεβή πόθο κάποιων αντικυνηγών με παρωπίδες.
    Όχι άλλες απαγορεύσεις στο κυνήγι.

  • 11 Μαΐου 2010, 10:29 | OIKONOMOY Δ.

    ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ Π.Δ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ 7 ΑΡΘΡΟΥ.

    ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΑΝΤΙ-ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ,ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠ ΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΡΕΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ…WWF,GREENPEACE.

    ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ Π.Δ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ
    7 ΑΡΘΡΟΥ

  • 11 Μαΐου 2010, 10:21 | ΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΜΗ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟΔΕΙΞΤΕΤΟ ΤΩΡΑ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ,ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

  • Ζητουμε την αμμεση κατηργηση της εν λόγω παραγράφου που θα οδηγησει τον Υμηττο στα χερια λιγων επιτειδιων.
    ΝΑΙ στο κυνηγι όπως το μάθαμε,όπως το βιώνουμε,όπως θα το διδάξουμε στα παιδιά μας.

  • 11 Μαΐου 2010, 10:17 | ΦΑΝΑΡΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ

    Ονομάζομαι ΦΑΝΑΡΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ
    είμαι κάτοικος Αχαρνών και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Περιβαλλοντικά ευαίσθητοι, διαχειριστές της φύσης και της αειφορικής της προσφοράς προς όποιον την επιθυμεί. Συμμέτοχοι στην διαχείριση της και υπερήφανοι για την αναβάθμισή της. Αυτοί είμαστε εμείς οι κυνηγοί. Το αντικυνηγετικο κόμπλεξ κάποιων ΜΚΟ δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Σώστε τον Υμηττό διώχτε τους ψευτο οικολόγους.

  • 11 Μαΐου 2010, 10:15 | ΑΠΟΣΠΟΣΠΟΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Ονομάζομαι ΑΠΟΣΠΟΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    είμαι κάτοικος ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Να μην αλλάξει τίποτα από αυτό που σήμερα υπάρχει. Ξανά τονίζω, να μην αλλάξει τίποτα από αυτό που σήμερα υπάρχει ως προς το κυνήγι αυτό κάθε αυτό στον Υμηττό.

  • 11 Μαΐου 2010, 10:01 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Ονομάζομαι ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    είμαι κάτοικος ΦΥΛΗΣ και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Το μέτρο αυτό το οποίο δεν επιβάλλεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία αντιθέτως έχει δηλώσει και υπογραμμίσει ότι οι Ζώνες Ειδικής Προστασίας δεν οδηγούν υποχρεωτικά σε απαγόρευση κυνηγίου, υποδηλώνει την πρόθεση του Υπουργείου σας για τον περιορισμό της κυνηγετικής δραστηριότητας με πρόθεση λόγω των συνεχών απαγορεύσεων να συρρικνωθεί και τελικά να καταργηθεί στην πράξη και στην ουσία το κυνήγι!
    Όχι άλλες απαγορεύσεις στο κυνήγι

  • 11 Μαΐου 2010, 10:48 | ΤΣΙΑΧΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

  • 11 Μαΐου 2010, 10:57 | ΠΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Ονομάζομαι ΠΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    είμαι κάτοικος ΦΥΛΗΣ και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Κάτω τα χέρια από τον Υμηττό διότι ξέρουμε που πότε και με ποιον τρόπο πρέπει να κυνηγάμε. Πάρετε μέτρα ενάντια σε αυτούς που πραγματικά καταστρέφουν τη φύση.

  • 11 Μαΐου 2010, 10:44 | Γιώργος

    Να απαλειφθει επιτέλους ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 Τι άλλο θέλετε ΠΑΛΙ οι κυνηγοί θα την πληρώσουν?? Οι κυνηγοί είναι οι μόνιμοι πυρασφάλεια για όλη την Ελλάδα χωρίς αμοιβή και μας στερηται το δικαίωμα να προστατευωμε την φύση ????

    ΝΑΙ…. ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7

  • 11 Μαΐου 2010, 10:54 | ΝΙΖΑΜΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    Ονομάζομαι ΝΙΖΑΜΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
    είμαι κάτοικος ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ και ανήκω στον Κυν. Σύλλογο Αχαρνών.
    Συμμετέχω στην διαβουλευση από τον υπολογιστή του συλλόγου μου.

    Το έργο της Θηροφυλακής το οποίο με νούμερα είναι πάνω από 40000 μηνύσεις και πάνω από 700.000 ελέγχους είναι η πιο χειροπιαστή απόδειξη τις προσφοράς των κυνηγών στο περιβάλλον. Ανάλογη υπηρεσία και προσφορά δεν υπάρχει από κανέναν άλλο φορέα. Η προσφορά αυτή των κυνηγών συν τις άλλες δράσεις στον Υμηττό (πυρασφάλεια, άμεση παρέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς εμπλουτισμός και τόσα άλλα) πιστεύεται ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν έχοντας αυτή την συμπεριφορά απέναντι τους. Και αν γίνει αυτό που κανείς δεν θέλει και αυτοί που τόσα χρόνια προστατεύουν το βουνό λείπουν γιατί εσείς θα τους έχετε διώξει ποιος θα απολογηθεί ποιος θα πληρώσει ;; Εσείς σίγουρα όχι αλλά η βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ της αττικής που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας .
    Να μην απαγορευτεί το κυνήγι στον Υμηττό.

  • 11 Μαΐου 2010, 10:41 | ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΥΜΜΗΤΟΥ.ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΤΟΝ ΥΜΜΗΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΟΧΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΓΙΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΥΜΜΗΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΑΚΑΞΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΙΣ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΣΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΑΡΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΙΔΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΕΙΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ

  • 11 Μαΐου 2010, 10:54 | Βαρνάβας Θεοφάνης

    Kα Μπιρμπίλη διαφωνώ με την απόφαση σας να σταματήση το κυνήγι στον Υμηττό και ζητώ όπως εξετάσετε απο την αρχή τον σχεδιασμό του νομοσχεδίου μαζί με την συμμετοχή των Δήμων που εμπλέγκονται καθώς και των κυνηγετικών συλλόγων.

  • 11 Μαΐου 2010, 10:38 | Vrakatselis Panos

    Απαραδεκτη η αποφαση της Υπουργου για την απαγορευση του Υμηττου και γενικα του κυνηγιου που θελουν σιγα σιγα και μεθοδευμενα να σταματηση.Ειμαστε αντιθετοι σε αυτο που θελουν να περασουν και θα αγωνιστουμε γι΄αυτο!Ζητω κι εγω την αρση τησ απαγορευσης.-

  • 11 Μαΐου 2010, 10:33 | K. Τζουφας

    Η κατάργηση του κυνηγίου στον Υμηττό ειναι απαράδεκτη και δεν στηριζεται πουθενα. Πάρθηκε απο την Κυρία Μπιρμπίλη, παρακινούμενη απο τις ΜΚΟ( Μη Κυβερνητικες Οργανώσεις). Εμείς δεν ψηφίσαμε καμία ΜΚΟ να μας κυβερνήσει. Που είναι η δημοκρατία που υποστηρίζετε? Με το να τοποθετείτε μη αιρετούς υπουργούς που παρακινούνται απο τις προσωπικές αντικυνηγητικές τους πεποιθήσεις και προβαίνουν σε πράξεις κατά της κυνηγητικής οικογένειας. Ας αφήσετε τις προσωπικές σας συμπάθειες στην άκρη, είστε Υπουργός όλων των Ελλήνων, μην υποβαθμίζετε το κόμμα που εκπροσωπείτε.

  • 11 Μαΐου 2010, 10:03 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΓΩΝΑΣ

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΑΡΘΟΥ 7 ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΙΡΙΟΤΙΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ.ΚΥΡΙΟΙ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΔΑΣΟΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΝΟΝ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΖΩΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΙΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΘΩΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ.ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Ο ΥΜΗΤΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΥΜΗΤΟΣ.

  • 11 Μαΐου 2010, 09:14 | ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΙΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟΥ ΥΜΗΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΝ ΖΟΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΠΟ ΦΩΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΟΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΤΕΤΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΔΡΑΣΤΙΡΙΟΤΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ.ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟΝ ΒΟΥΝΟΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ,ΜΟΝΟ ΚΑΜΕΝΑ ΔΑΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΥΜΗΤΟΣ.

  • 11 Μαΐου 2010, 09:34 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΤΣΗΣ

    Ειμαι καθετα αντιθετος σε οποιαδηποτε αυθαιρετη απαγορευση της θηρας χωρις να εχει προυπαρξει διαλογος με τις αρχες και τους Κυνηγητικους Συλλογους, καθως και χωρις να εχει υπαρξει οποιαδηποτε μελετη που να το υποδεικνυει. Ζητω την αρση της απαγορευσης

  • 11 Μαΐου 2010, 09:53 | konstas christos

    Όσον αφορά τη χωροθέτηση να είστε σίγουροι ότι ο επόμενος χάρτης ,μετά την επόμενη φωτιά που θα μας δείξετε σε λίγα χρόνια θα έχει ανεβάσει το το λαδοπράσινο (Περιφερειακή ζώνη προστασίας)στα 500 μέτρα υψόμετρο.Νομίζω η απόλυτη απαγόρευση είναι η σωστή προσέγγιση.
    Όσον αφορά το κυνήγι ,ας προτρέψετε τους κυνηγούς αφού τους αρέσει τόσο η φύση και τα ζώα ,να αντικαταστήσουν την καραμπίνα με φωτογραφική μηχανή για να μπορούν να δείχνουν στους φίλους τους τι θά μπορούσαν να είχαν σκοτώσει-κάτι σαν τις εικονικές αερομαχίες στο Αιγαίο

  • 11 Μαΐου 2010, 08:46 | ΠΙΛΤΙΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΧΑΜΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.
    ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ.
    ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΣΤΟΜΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ, ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ (ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ) ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ 250.000 ΚΥΝΗΓΟΙ, ΤΟ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΡΥΦΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.
    ΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΝΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ 50 ΑΤΟΜΩΝ, ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ 5 ΜΕΛΗ.
    Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.
    ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ? ΤΡΟΜΑΞΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ?
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΗ ΠΟΙΟΤΙΚΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΨΙΜΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ.
    Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ.
    ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΣΤΕ, ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΣΑΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?

  • 11 Μαΐου 2010, 08:29 | Γιάννης Νικολάου

    Διαβάζω σχόλια αντικυνηγών που ζητούν την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμμητό και γενικότερα και απογοητεύομαι από την ευκολία που αυτοί οι συμπατριώτες μας δέχονται αυτά που τους «πουλάνε» κάποιοι έτσι απλά και αδιαμαρτύρητα.

    Θέλω να γνωστοποιήσω σε όσους δεν το γνωρίζουν ότι ο μόνος λόγος που σε αντίθεση με τον δυτικό Υμμητό που καίγεται ανελλιπώς σχεδόν κάθε χρόνο από τους γνωστούς καταπατητές. Ο Ανατολικός Υμμητός, και συγκεκριμένα οι περιοχές που επιτρέπεται το κυνήγι, δεν έχουν καεί ακόμα, μόνο γιατί οι κυνηγοί του κυνηγετικού συλλόγου Κορωπίου από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, περιπολούν μέρα – νύχτα την ανατολική πλευρά και σπεύδουν να σβήσουν όποια εστία εκδηλώνεται άμεσα.

    Εάν διώξετε τους κυνηγούς, τότε και εκείνοι θα σταματήσουν τις περιπολίες τους και αναπόφευκτα η ανατολική πλευρά θα γνωρίσει τη τύχη της δυτικής.

    Είναι ωραίο και ασφαλές να ισχυριζόμαστε από τις καρέκλες μας ότι πρέπει να απαγορευτεί το κυνήγι στον Υμμητό και όταν ο Υμμητός μας χρειάζεται εμείς να απουσιάζουμε.

    Κυρία υπουργέ, με την παράγραφο 3 του άρθρου 7, συντελείς ένα έγκλημα, να το γνωρίζεις.

  • 11 Μαΐου 2010, 08:43 | Σ. Διακουμης

    Διαφωνώ με την παράγραφο 3 του άρθρου 7. Πρόκειται για μία αυθαίρετη απαγόρευση που δεν βασίζεται πάνω σε καμία επιστημονική έρευνα. Αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε δημοκρατία, θα έπρεπε να συγκαλεστούν οι τοπικές αρχές και οι επιστημονικοί συνεργάτες από κοινού, και να παρθεί μια απόφαση με βάση το γενικό καλό. Δεν είναι αυτός ο σοσιαλισμός που ψηφίσαμε, δεν αντιπροσωπεύτε Κυρία Μπιρμπίλη το κόμμα που ψηφίσαμε.

  • 11 Μαΐου 2010, 07:33 | Πανος

    Αγαπητή κα Μπιρμπίλη,

    Αυτό που πάει να γίνει στον Υμηττό είναι καταπάτηση και εγκατάλειψη του βουνού και όχι προστασία αυτού.Εμείς οι κυνηγοί είμαστε οι πρώτοι που θα το προστατέψουμε θα φροντίσουμε την χλωρίδα και την πανίδα του όπως και θα το προστατέψουμε από της πυρκαγιές.Για εμάς είναι πηγή ζωής και είμαστε οι πρώτοι που αντιδρούμε από αυτό το προεδρικό διάταγμα.Από εμάς τους κυνηγούς δεν έχει υπάρχει περιπτώσει να ζημιωθεί ο Υμηττός δεν το επηρεάζουμε σε θέματα περιβαλλοντικά ισα ισα που από εμάς θα προστατευθεί.Γίαυτό όχι στην καταργήσει του κυνηγιού στον Υμηττό εμείς είμαστε αυτοί που θα προστατέψουμε την χλωρίδα και την πανίδα του βουνού αλλα πράγματα είναι αυτά που το επηρεάζουν αρνητικά.Δώστε το βουνό και πάλι στους κυνηγούς.Αμεση καταργηση του αρθρου 7 και των παραγραφων σχετικων με το κυνηγι.

  • 11 Μαΐου 2010, 07:54 | vasilis

    Δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται και αυτοι οι δηθεν φυσιολατρες βλεπουν στο οπτικο τους πεδιο μονο τους κυνηγους ως καταστροφεις της φυσης και δεν βλεπουν τους υπευθηνους για τις δεκαδες κεραιες που βρισκονται στην κορυφη καθως και τους οικοπεδοφαγους που σκαβουν στους προποδες.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΩΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΜΗΤΟΥ

  • 11 Μαΐου 2010, 07:44 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Να καταργηθεί το άρθρο 7 παραγραφος 3 διότι αν μπει και ο ανατολικός Υμητός στη γυάλα προστασίας θα καταντήσει ¨Οπως η Πάρνηθα η Πεντέλη και ο Δυτικός Υμητός. Σαν κάτοικος τον παρυφών Υμητού προτιμώ το πράσινο στον δυτικό Υμητό και όχι το καμμένοΔυτικό

  • 11 Μαΐου 2010, 06:46 | georgia

    enoite kai na stamatisei to kinigi oxi mono ston ymito alla kai genikos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!den yparxei kapoios logos na ginete…an rwtiseis enan kinigo gt konigaei tha sou pei apo efxaristish h hobby!!!!!!!!!!einai hobby na skotoneis?h efxaristish?kai vevea na diakopei!!!!!!!!!

  • 11 Μαΐου 2010, 06:11 | ΒΑΣΩ

    Κ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΝΙΚΗ Π.ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΠΟΥ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΤΙ ΝΑ ΠΩ…ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΣ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ Κ ΤΑ ΖΩΑ.ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΗ ΦΥΣΗ Κ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ?ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ?ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΚΥΝΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Π ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΖΩΑ.ΛΑΘΟΣ?

  • 11 Μαΐου 2010, 06:05 | ΒΑΣΩ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ Π ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ??Κ ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ Κ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ(Π ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ)ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΠΟΣΑ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΣΕ ΠΑΝΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ Κ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ.ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Κ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!ΑΝΘΡΩΠΟΣ Π ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ Ή ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΜΠΥ.ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ Ν’ΑΣΧΟΛΕΙΘΗΤΕ..Ε Λ Ε Ο Σ

  • 10 Μαΐου 2010, 23:33 | Αναστασια Π.

    Ειναι υπανθρωπη η ενασχοληση με το κυνηγι.δολοφονουν πλασματα »χαριν γουστου»…Ειναι εξωφρενικο!Το κυνηγι προεκυψε πριν απο χιλιαδες χρονια ,απο την αναγκη για επιβιωση,πραγμα που δεν ισχυει σημερα και σιγουρα δεν ισχυει πια στην Ελλαδα.Δεν φτανει που δεν παραγουμε τιποτα και υπερκαταναλωνουμε εισαγομενα ,θελουν καποιοι να δολοφονουν και οτι κινειται.ΟΧΙ.Αν θελουν να τους σεβομαστε ως ανθρωπους,θα πρεπει να φερονται αναλογως .Οι κακες συνηθειες και δη οι δολοφονικες,επιβαλλεται να αλλαξουν ,αρδην.
    Ψηφιζω την καταργηση του κυνηγιου στον Υμηττο ,είναι τοπος περιπατου και αναψυχης,πλησιον κατοικημενων περιοχων.
    Ψηφιζω και την γενικοτερη καταργηση του κυνηγιου .Ειναι δολοφονικη και υπανθρωπη ενασχοληση.
    Οι φυσιολατρες κυνηγοι ,μπορουν να πηγαινουν βολτα στον Υμηττο ,να βαζουν νερακι και φαγητο στα ζωντανα.

  • 10 Μαΐου 2010, 23:42 | Νικη Γ.

    Στηριζω τη παραγραφο 3 του αθρου 7.Αφηστε τα ζωα και πουλια να ζησουν στο φυσικο χωρο τους, ελευθερα.Σταματειστε πια τις δολοφονιες .Για εμενα το κηνυγι ειναι καθαρη δολοφονια .Πως σκοτωνεις μια ψυχη που δεν σε πειραξε και χωρις να εχεις καν το ελαφρυντικο πως ειναι για την επιβιωση σου ..δοξα το Θεο υπαρχουν τα παντα προς βροση. Αρα μας μενει μονο η χαρα του κυνηγιου δλδ η διψα για τι? για αιμα και επιδειξη ισχυως?

  • 10 Μαΐου 2010, 23:41 | susie

    Συγχαρητήρια στην κα. Μπιρμπίλη,
    Na καταργηθεί το κυνήγι στην χώρα μας!!!!Ftanei pia!!na skwtonoun athwa plasmata!!
    susie saliagka