Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 11 Μαΐου 2010, 19:52 | alexandros

    ΖΗΤΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.δεν ειμαστε ολη ιδιοι!καπιοι ειναι διαφορετικοι και νοιαζομαστε για την φυσει.ειναι παραλογοι η αποφασησας.

  • 11 Μαΐου 2010, 19:10 | ΒΑΡΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΒΓΑΖΕΙ ΑΦΘΕΡΕΤΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΛΕΦΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΣΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΜΗΤΟ,ΟΣΟ ΤΑ ΑΦΘΕΡΕΤΑ ΚΤΗΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑ.ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘ. 7 ΤΟΥ Π.Δ.

  • 11 Μαΐου 2010, 19:22 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    Καλησπερα.Το κυνηγι υπαρχει απο τοτε που υπηρξε και ο ανθρωπος.
    Κανενας κυνηγος δε θελει τη καταστροφη της χλωριδας και της πανιδας
    αφου εκει ασκει τη δραστηριοτητα του. Η ευρωπαικη ενωση, μεσω του
    επιτροπου, μιλαει οτι το κυνηγι δεν ειναι προβλημα, αλλα μερος της λυσης
    του προβληματος.Σκανδιναβικες χωρες,
    οι κυνηγετικες οργανωσεις ,λογιζονται ως οικολογικες και πριμοδοτουνται.Και κατι αλλο ο κυνηγος δινη την ελπιδα στο θηραμα να ξεφυγη,ολοι αυτοι που μας αποκαλουν φονιαδες,τη ελπιδα εχουν δωση
    στα ζωντανα που βαζουν στο πιατο τους να ξεφυγουν;
    Ας αφησουμε λοιπον τους αφορισμους ,και να βρουμε μια λυση.

  • 11 Μαΐου 2010, 19:33 | Καλονομος Λευτερης

    Διαφωνώ με την παράγραφο 3 του άρθρου 7.ΖΗΤΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

  • 11 Μαΐου 2010, 19:47 | Γυπαρης Ανδρεας

    Διαφωνώ με την παράγραφο 3 του άρθρου 7. Πρόκειται για μία αυθαίρετη απαγόρευση που δεν βασίζεται πάνω σε καμία επιστημονική έρευνα.ΖΗΤΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

  • 11 Μαΐου 2010, 19:19 | Νάσσος Δημήτρης

    Να καταργηθεί το άρθρο 7 παραγραφος 3

  • 11 Μαΐου 2010, 19:17 | Κωστας Ζαράνης

    Αν θέλετε πραγματικά την προστασία του Υμμητού συνεργαστείτε με τους κυνηγετικούς συλλόγους για την προστασία του.ΖΗΤΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

  • 11 Μαΐου 2010, 19:56 | Α.Μπαταλιας

    Λυπαμαι πραγματικα για αυτη την απαγορευση , για αυτη την αυθερετη απαγορευση που μονο σκοπο εχει στην ερημοποιηση της περιοχης για να ξεφυτρωσουν τα ομορφα σπιτακια και βιλιτσες για τους προυχοντες. Εξαλλου δεν το κανετε πρωτη φορα ειναι γνωστη η τακτικη αυτη. Λυπαμαι γιατι η θηρα τοσα χρονια δεν εχει επιφερει καμια μειωση του θηρευσιμου πληθυσμου. Πριν κανετε οτι καντε η προστασια της φυσης δεν ειναι ουτε στα χαρτια ουτε στην καρεκλα που σας προσεφεραν, το μονο σιγουρο ειναι πως για να κανετε κατι θα μας βρειτε μπροστας «δημοκρατικο δικαιωμα, εκτος και αν δεν το εχουμε’ το εχουμε?» και οχι με λογια το κυνηγι στην ελλαδα ειναι η ιδια η ιστορια της ελλαδας εκτος και αν δεν γνωριζετε περι ιστοριας … σας θυμιζω το βιβλιο του Ξενοφωντα και πολλων αλλων αρχαιων ελληνων… κριμα που οι συχρονοι ελληνες αντι να αφησουν εργο αφηνουν «αδεια βουνα» απο ανθρωπους γεματα απο τσιμεντα και ανθρωπους που βλεπουν την οικολογια πισω απο καρεκλες και οικονομικες επιδοτησεις…

    ΖΗΤΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!!!! ΝΤΡΟΠΗ…

  • 11 Μαΐου 2010, 19:07 | Ψαρρος Παναγιώτης

    ΖΗΤΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

  • 11 Μαΐου 2010, 19:00 | Ρηγουτσος Αντωνης

    ΖΗΤΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

  • 11 Μαΐου 2010, 19:25 | Dalezios Giorgos

    Ειμαι καθετα αντιθετος σε οποιαδηποτε αυθαιρετη απαγορευση της θηρας χωρις να εχει προυπαρξει διαλογος με τις αρχες και τους Κυνηγητικους Συλλογους.Ζητω την αρση της απαγορευσης

  • 11 Μαΐου 2010, 19:50 | ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Αναρωτίεμαι πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κανείς οτι σε καμία περίπτωση δεν νοείται κυνηγός να επιβουλεύεται δασική έκταση μ’ότι αυό συνεπάγεται αφού καταπατητές κ εμπρηστές είναι πολέμιοι των κυνηγετικών δραστηριοτήτων κ δεν θέλουν τους κυνηγούς κ τους θηροφύλακες στα πόδια τους.
    SOS κυνηγοί αφυπνηστείτε SOS

  • 11 Μαΐου 2010, 19:57 | Ματίνα

    Συμφωνώ με την παράγραφο 3 του άρθρου 7. Η άσκοπη θανάτωση ζωντανού πλάσματος ανεξαρτήτου είδους είναι φόνος.

  • 11 Μαΐου 2010, 18:34 | Παραβατός Σπύρος

    Δίχως καμμία αιτιολογία προσπαθείτε να απαγορεύσετε το κυνήγι στον Υμηττό.Δεν είναι δείγμα δημοκρατίας το «απαγορεύω επειδή δεν είμαι ικανός να διαχειριστώ» και εν πάσει περιπτώσει εμπλέξτε στην όλη διαδικασία τους Δημοτικούς και Κυνηγετικούς φορείς της θιγόμενης περιοχής, που έχουν άποψη.

  • 11 Μαΐου 2010, 18:56 | Μυλωνας Θωμας

    να απαλειφθεί η παραγραφος 3 του Αρθρου 7 του Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού.

  • 11 Μαΐου 2010, 18:28 | Μαρίνα

    Συμφωνώ και ΕΠΙΚΡΟΤΩ από βάθη καρδίας την παράγραφο 3 του άρθρου 7! Η απαγόρευση της θήρας θα αποθαρρύνει (μακάρι να έλεγα ότι θα σταματήσει, αλλά ας το δεχτούμε, ζούμε στην Ελλάδα, όπου η ατιμωρησία πάσης φύσεως ευνοεί την παρανομία όσο σε καμία άλλη «πολιτισμένη» χώρα) τους αυτοαποκαλούμενους «προστάτες» της φύσης, που βγαίνουν με τα όπλα και καθαρίζουν ό,τι κινείται! Που με ένα όπλο στο χέρι σκοτώνουν άγρια ζώα, τα οποία ούτως ή άλλως σε λίγα χρόνια δε θα έχουν που να μείνουν! Που αναίσχυντα χρησιμοποιούν ανυπόστατους όρους όπως «αειφορική θήρα»!!! Άκουσον άκουσον!

    Εύχομαι ολόψυχα το παράδειγμα αυτού του άρθρου να παύσει έστω και στο ελάχιστο τους απολίτιστους οπαδούς αυτού του αιματοβαμμένου βίτσιου!

  • 11 Μαΐου 2010, 18:07 | ΠΙΟΤΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    Ονομαζομαι Πιοτογιαννακης Βασιλης και ειμαι οικολογος-κυνηγος.Ζηταω να καταργηθει το προσχεδιο για τον ΥΜΗΤΤΟ και ειδικα η παραγραφος 3 του αρθ.7.Εμεις οι κατοικοι της περιοχης δεν θελουμε να μας σωσετε

  • 11 Μαΐου 2010, 18:19 | Περικλής Μπίρτσας

    Αγαπητοί κύριοι/ες
    Το κυνήγι είναι μια σύγχρονη δραστηριότητα που ασκείται μέσα σε πλαίσια που θέτει η επιστήμη της θηραματολογίας (game management) που θεμελιώθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και που αργότερα εξελίχθηκε στην επιστήμη της διαχείρισης άγριας πανίδας (wildlife management). Σύμφωνα λοιπόν με την επιστήμη η ορθολογική διαχείριση των θηραμάτων και της θήρας συμβάλει ώστε να επιτυγχάνεται η προστασία των θηραμάτων χωρίς να βλάπτονται άλλα είδη της άγριας πανίδας.
    Oι διεθνείς συμβάσεις αναφέρονται στη συνετή χρήση. Για την Παγκόσμια Ένωση για την Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος (IUCN) «… η συντηρητική εκμετάλλευση των ειδών και των οικοσυστημάτων …» αποτελεί πρωταρχικό στόχο. Η Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη αναγνωρίζει τη συνετή και ορθολογική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων ως έναν απ’ τους κύριους αντικειμενικούς στόχους της περιβαλλοντικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Η Οδηγία της Ε.Ε. 79/409 για την προστασία των άγριων πτηνών, η σύμβαση της Βέρνης για την διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος της Ευρώπης, η Σύμβαση Ramsar για τους διεθνούς ενδιαφέροντος υγροτόπους και η σύμβαση της Βόννης για τα μεταναστευτικά είδη κ.λπ., αναφέρονται επίσης στη θεμελιώδη αρχή της συνετής χρήσης. Πουθενά δεν αναφέρουν απαγόρευση της χρήσης. Το συμβούλιο της Ευρώπης αναγνωρίζει τη σημασία της θήρας στις αγροτικές περιοχές (κανονισμός 882/1987 – on the importance of shooting for Europe’s rural areas), ενώ το ΥΠΕΧΩΔΕ υποστηρίζει ότι: «… εάν το κυνήγι είχε θεωρηθεί ως καταρχήν ασυμβίβαστη χρήση με τους σκοπούς του δικτύου «Natura 2000″, οι σχετικές Οδηγίες (79/409 και 92/43) θα το είχαν απαγορεύσει ρητώς.»
    Ειδικοί επιστήμονες σε συνέδριο για τις περιοχές του δικτύου «Natura 2000» που πραγματοποιήθηκε στο Bath της Μ. Βρετανίας το 1998 τονίζουν ότι, «… η δραστηριότητα της θήρας είναι συμβατή με την προστασία μιας περιοχής, αρκεί να υπόκειται σε χρονικούς και χωρικούς περιορισμούς …» όπως εδώ και χρόνια συμβαίνει στη χώρα μας. Ο Ομότιμος Καθηγητής της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και στέλεχος του Ε.Κ.Β.Υ. κ. Ντάφης σε συνάντηση εργασίας στη Νομαρχία Μαγνησίας τον Ιούνιο του 2003 τόνισε ότι «… το κυνήγι δεν απαγορεύεται σε ζώνες προστασίας …» και ότι » … τα μέτρα προστασίας για ένα είδος είναι αναγκαία μόνο όταν αυτό απειλείται …».
    Το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων σε επίσημη έκδοσή του το 2001, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η θήρα αποτελεί εναλλακτική μορφή τουρισμού, ενώ το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης σε ειδική έκδοση τονίζει «Στο πλαίσιο της αειφορικής ανάπτυξης …, το κυνήγι έχει αναμφίβολα θέση, αρκεί να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις όπως … βελτίωση της επιμόρφωσης των κυνηγών, επέκταση του μοντέλου της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κ.λπ.».
    Μετά από όλα τα παραπάνω ποιος ο λόγος απαγόρευσης της θήρας στον Υμηττό; Μήπως για να ησυχάσουν κάποιοι τη συνείδησή τους ότι προσφέρουν στην διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος μιας και δεν μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν διαχειριστικό σχέδιο που θα συμπεριλαμβάνει χρήσεις και χρήστες; Οι απαγορεύσεις είναι η εύκολη λύση. Η διαχείριση είναι από δύσκολη έως αδύνατη στη χώρα μας …

  • 11 Μαΐου 2010, 17:56 | Giannis

    Zito tin aposyrsi tis paragrafoy 3 toy arthroy 7 os aftheretis kai kataxristikis.

  • 11 Μαΐου 2010, 17:34 | MULTISERVICE

    ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΟΥ 7 ΔΕΝ ΑΠΟΡΕΕΙ ΑΠΟ ΚΑΜΟΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΜΟΙΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΚΟ .ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΜΚΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΤΗ ΘΗΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ.ΗΔΗ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟ 72% ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ!!!!!!!!

  • 11 Μαΐου 2010, 16:06 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

    Είμαι αντίθετος με την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό. Μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει και τίποτε άλλο.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς.
    Άλλος ένας δυσαρεστημένος ψηφοφόρος σας.

  • 11 Μαΐου 2010, 16:17 | ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

    Αφορα τον ΥΜΗΤΤΟ.

    Παρακαλω να ακυρωθει η παραγραφος 3 του αρθρου 7 για τους ιδιους
    λογους που αναφερουν ανωτερω οι φιλοι κυνηγοι & να ζητηθει η γνωμη των κυνηγετικων συλλογων της χωρας.
    ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ & Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑ.

    Ευχαριστω

  • 11 Μαΐου 2010, 16:20 | ΠΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    αμεση καταργηση του αρθου 7 και παραγραφου 3 .πρεπει να ενημερωθητε
    πρεπει να συνταχθειτε με τα ευρωπαικα δεδομενα και και αρετε απαγορευσεισ που ισχυουν πριν την μεταπολιτευση ο ΥΜΜΗΤΟΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΕ
    ΟΥΤΕ ΕΝΟΙΚΟΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ

  • 11 Μαΐου 2010, 16:56 | Α.Τσοτάκης

    Zητώ την αρση της απαγορευσης του κυνηγιου στον Υμηττο. Αυτη η απαγορεύση δεν στηριζεται σε καμια επιστημονικη έρευνα.Το βουνό ειναι το σπίτι μας. Μην διώχνετε τους κυνηγούς απο τα σπίτια τους.

  • 11 Μαΐου 2010, 15:56 | kiki

    ζητώ την κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 7 καθώς το κυνήγι δεν βλάπτει το οικοσύστημα, αντιθέτως αποτρέπει καταπατήσεις και πυρκαγιές.

  • 11 Μαΐου 2010, 15:03 | ΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

    Είμαι αντίθετος με την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμμητό.

  • 11 Μαΐου 2010, 15:57 | ΜΑΝΟΣ ΒΜW

    ΘΕΜΑ.

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΥΝΗΜΑΤΟΣ

    ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

    ΠΡΟΣ 1)ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    2)ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

    3)ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    4)ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Λ.Α.Ο.Σ

    5)ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

    ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΚΥΡΙΟΙ

    ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

    {{ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ}}.

    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

    ΕΡΧΕΤΕ Η ΑΝΙΨΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ (9) ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΗ

    ΓΙΑΤΙ ΘΕΙΕ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ.

    ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ (ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ).

    ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΟ ΣΥΝΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΥΝΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

    Απαγορέψτε το κυνήγι πάρ’αυτά.
    Φτάνει με την συγκαλυμμένη δολοφονία με τη δικαιολογία της συμμετοχής στη φυσική διαδικασία. Ίσως και μεις να συμμετάσχουμε στην ίδια φυσική διαδικασία {{καθαρίζοντας κάποια από τα καθάρματα που κυνηγούν}}.

    ΛΥΠΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΥΝΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑ.

    ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ

    ΛΑΘΟΣ ΜΥΝΗΜΑΤΑ.

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΓΩΣΕΙ

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΕΡΕΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ

    ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ

    ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΗΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΟΣΑΤΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  • Κυρία υπουργέ,

    Σε αντιδιαστολή της απαγόρευσης για την απαγόρευση, η οποία δεν στηρίζεται σε καμία απολύτως επιστημονικά εμπεριστατομένη μελέτη, θα μπορούσατε να ενημερωθείτε για το καθεστώς αναφορικά στο κυνήγι που ισχύει σε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης (Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Σουηδία, Γαλλία κλπ). Εκεί που οι κυνηγητικοί σύλλογοι είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τη διαχείριση και προάσπιση της χλωρίδας και την πανίδας.

    Μην αναγκάζετε τους κυνηγούς να ξενιτεύονται για να ασκήσουν την αρχαίγονη δραστηριότητα του κυνηγίου. Στηρίξτε οικονομικά την ελληνική ύπαιθρο τις δύσκολες αυτές ώρες. Αφήστε τη φύση σε αυτούς που πραγματικά την αγαπούν και είναι πάντα εκεί παρόντες.

    Ζητώ άρση της απαγόρευσης του άρθρου 7 παράγραφος 3.

  • 11 Μαΐου 2010, 15:09 | Μαυραντωνάκης Λευτέρης

    Πραγματικά απορώ που ο κρατικός μηχανισμός και πιο συγκεκριμένα το
    Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επηρεασμένοι από δήθεν φυσιολάτρες και οργανώσεις ζωόφιλων προχωρούν σε αυτή την απαγόρευση. Επικαλούνται διάφορες ανύπαρκτες ή αν όχι ανύπαρκτες, σίγουρα ανεπαρκείς και μονόπλευρες μελέτες για την υποτιθέμενη καταστροφή που γίνεται από τους κυνηγούς, χωρίς ποτέ πραγματικά να κάνει μια μελέτη και να διαπιστώσει την προσφορά των κυνηγών και των οργανωμένων κυνηγετικών συλλόγων στην χλωρίδα και την πανίδα στα Ελληνικά δάση .
    Θα μπορούσα να πω πολλά αλλά θα περιοριστώ σε δύο προτάσεις :

    1) Στα δάση που πατούν κυνηγοί υπάρχει σεβασμός και προστασία του περιβάλλοντος.
    2) Δείτε και συγκρίνετε πόσα ζώα εκτρέφονται και αφήνονται από οργανωμένους κυνηγετικούς συλλόγους και καταφύγια προκειμένου να μην αλλοιώνεται η ισορροπία στη πανίδα της Χώρας και πολύ περισσότερο στις περιοχές που χαρακτηρίζονται κυνηγότοποι.

    Είμαι κάθετα αντίθετος και ζητώ να καταργηθεί το άρθρο 7 παράγραφος 3.

  • 11 Μαΐου 2010, 15:53 | ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

    Διαφωνώ με την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμμητό.

    Πρέπει κάποια στιγμή σε αυτή την χώρα να καταλάβουμε ότι όταν θέλουμε να περιφρουρήσουμε και να διατηρήσουμε κάτι, δεν χρειάζεται να απαγορεύσουμε όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτό.

  • 11 Μαΐου 2010, 15:43 | Geo

    Συγχαρητηρια στην κ.υπουργο για τη βουληση κατεδαφισης αυθαιρετου στην περιοχη αλλα και τον καταλογισμο προστιμων , οπως διαβασα σημερα.
    Περιμενοντας την ολοκληρωση της διαδικασιας αλλα και την κατανοηση απο το υπουργειο των θεσεων ολων των κυνηγων κατα της απαγορευσης που θα παραδωσει το βουνο σε επιβουλες , ευχομαι να βρουν ευηκοον ους τα επιχειρηματα μας.

  • 11 Μαΐου 2010, 15:54 | Γιαννης

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΠΙΣΗΣ ΖΗΤΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ…ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ….

  • 11 Μαΐου 2010, 15:19 | Γκιάλης Αλέξανδρος

    Ζητώ την άμεση κατάργηση της ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.Όλοι έχουμε δικαίωμα να βγούμε για κυνήγι στη φύση.Ίσως το πευκοδάσος του Υμητού να είχε γλυτώσει αν είχατε επιτρέψει το κυνήγι που εξασφαλίζει την προστασία των δασών μας!Δείτε το παράδειγμα του Δ.Εύρου που »φρουρέιται» απο τους Έλληνες κοινηγούς!το κυνήγι δεν είναι »σπόρ» είναι τρόπος ζωής για εμάς, είναι κομμάτι της ζωής μας…μη μας το απαγορεύετε!

  • 11 Μαΐου 2010, 14:08 | Νίκος

    . από ΒΑΣΩ – — 11 Μαΐου 2010 @ 06:25

    Κ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΝΙΚΗ Π.ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΠΟΥ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΤΙ ΝΑ ΠΩ…ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΣ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ Κ ΤΑ ΖΩΑ.ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΗ ΦΥΣΗ Κ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ?ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ?ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΚΥΝΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Π ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΖΩΑ.ΛΑΘΟΣ?

    Αν και ΔΕΝ δικαιολογείστε να μη γνωρίζετε, ορίστε:

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CF%81%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B7

    «H Άρτεμις είναι μια από τις παλαιότερες, πιο περίπλοκες αλλά και πιο ενδιαφέρουσες μορφές του ελληνικού πανθέου. Κόρη του Δία και της Λητούς, δίδυμη αδερφή του Απόλλωνα, βασίλισσα των βουνών και των δασών, θεά του κυνηγιού, προστάτιδα των μικρών παιδιών και ζώων. »

    Είναι γνωστό εξ αρχαιοτάτων χρόνων κυρία Βάσω. Ελπίζοντας να δείτε το φως και να ενώσετε τη φωνή σας με τη δική μας για την κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 7.

    ΜΦΧ

    Νίκος

  • 11 Μαΐου 2010, 14:50 | Μανώλης Β.

    Η απαγόρευση του κυνηγιού είναι λάθος απόφαση,που αν υλοποιηθεί,ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου της Αττικής θα μεταφερθεί στα χέρια των οικοπεδοφάγων.Επίσης ο Υμιτός εδω και αρκετά χρόνια προστατεύεται απο τος κυνηγούς.Παρακαλούμε πολύ να μην πραγματοποιηθεί αυτή η απόφαση!!!

  • 11 Μαΐου 2010, 14:19 | ΜΑΡΚΕΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΖΗΤΩ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΤΟΥ Π.Δ.ΓΙΑΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.

  • 11 Μαΐου 2010, 14:36 | Ελβίρα

    Πάλι στο στόχαστρο το κυνήγι? για την καταστροφή του περιβάλλοντος και το βιασμό που υπόκεινται καθημερινά σας φταίει το κυνήγι? και απο που προκύπτει αυτό? Το κυνήγι διέπεται απο κανόνες και περιορισμούς και αν δεν το ξέρετε είναι απο τους αυστηρότερους απο όλες τις χώρες τις ευρώπης. Ξαφνικά φανήκαμε εμείς οι Έλληνες πιο προστατευτική έναντι των άλλων ευρωπαίων? Αν είσασταν πιο σοβαρή και υπεύθυνη θα βλέπατε ότι τα δάση μας απειλούνται απο οικοπεδοφάγους, καταπατητές, αυθαίρετα, έλλειψη συστημάτων πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών και πολλά άλλα ακόμα. Με την πορεία που έχουμε χαράξει σε μια δεκαετία δεν θα υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό πρασίνου όχι μόνο για κυνήγι αλλά ούτε και για μια απλή βόλτα. Ξυπνήστε και μιλήστε με τους ανθρώπους που βλέπουν τη φύση σαν το σπίτι τους, αυτούς που με μια απλή βόλτα με το σκυλάκι τους και το όπλο στον ώμο μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ηρεμία, αυτούς που έχουν κάθε λόγω να θέλουν να προστατεύσουν τη φύση και τα θηράματα… μιλήστε συνεργαστείτε με τους κυνηγούς είναι πολύ κάποιες χιλιάδες και μέσα σε αυτούς και αρκετές γυναίκες.
    Το κυνήγι δεν είναι απλά σκοτώνω όπως θέλουν μερικοί να το μεταφράζουν, είναι παράδοση χρόνων την κληρονομήσαμε απο αρχαιοτάτων χρόνων μέσω πατεράδων παππούδων, είναι η όλη προετοιμασία, η προσμονή, το βλέμμα του σκύλου μας. Για πολλούς είναι τρόπος ζωής και στιγμές απόδρασης απο προβλήματα της καθημερινότητας.
    Απο την άλλη τα χρήματα που δαπανώνται απο τους έλληνες κυνηγούς έμμεσα ή άμεσα είναι πολλά και σίγουρα διόλου ευκαταφρόνειτα και την οικονομία μας. Οι κυνηγετικοί σύλλογοι πραγματοποιούν επίσης με ένα μέρος των χρημάτων αυτών μεγάλα έργα όπως δασοπροστασία, θηροφυλακή, απελευθερώσεις ενδημικών. Κοιτάξτε γύρω σας και δείτε πραγματικά αν κανένας άλλος σύλλογος απο αυτούς που το παίζουν προστάτες της φύσης συντελούν ανάλογο έργο.
    «Μια συνειδητοποιημένη ελληνίδα κυνηγός»

  • 11 Μαΐου 2010, 14:31 | H. Kastellis

    NA KATARGITHI TO ARTHRO 7 PARAGRAFOS 3 DIOTI AN BI KE O ANATOLIKOS IMITOS STI GIALA PROSTASIAS THA KATANDISI OPOS I PARNITHA, I PENDELI KE O DITIKOS IMITOS.
    THA XEFITROSOUN IKOLOGIKES POLIKATIKIES KE MEZONETES ANTI TA DASI POU IPARHOUN TORA.

  • 11 Μαΐου 2010, 14:33 | ΑΛΕΞΗΣ

    NA ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΑΗΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΟΠΙΚΟΙΛΟΤΗΤΑ.ΕΑΝ ΑΦΕΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ, ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ, ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.
    Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ Η ΠΑΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

  • 11 Μαΐου 2010, 14:12 | ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΗΤΣΑΝΗΣ

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

  • 11 Μαΐου 2010, 14:32 | Μανάβης Παναγιωτης

    Να καταργηθεί το άρθρο 7 παραγραφος 3 διότι Αυτό που πάει να γίνει στον Υμηττό είναι καταπάτηση και εγκατάλειψη του βουνού και όχι προστασία αυτού.Εμείς οι κυνηγοί είμαστε οι πρώτοι που θα το προστατέψουμε θα φροντίσουμε την χλωρίδα και την πανίδα του όπως και θα το προστατέψουμε από της πυρκαγιές.Για εμάς είναι πηγή ζωής και είμαστε οι πρώτοι που αντιδρούμε από αυτό το προεδρικό διάταγμα.Από εμάς τους κυνηγούς δεν έχει υπάρχει περιπτώσει να ζημιωθεί ο Υμηττός δεν το επηρεάζουμε σε θέματα περιβαλλοντικά ισα ισα που από εμάς θα προστατευθεί.Γίαυτό όχι στην καταργήσει του κυνηγιού στον Υμηττό εμείς είμαστε αυτοί που θα προστατέψουμε την χλωρίδα και την πανίδα του βουνού αλλα πράγματα είναι αυτά που το επηρεάζουν αρνητικά.Δώστε το βουνό και πάλι στους κυνηγούς.Αμεση καταργηση του αρθρου 7 και των παραγραφων σχετικων με το κυνηγι.Εάν διώξετε τους κυνηγούς, τότε και εκείνοι θα σταματήσουν τις περιπολίες τους και αναπόφευκτα η ανατολική πλευρά θα γνωρίσει τη τύχη της δυτικής.Αν θέλετε πραγματικά την προστασία του Υμμητού συνεργαστείτε με τους κυνηγετικούς συλλόγους για την προστασία του. Εντάξτε τους στο σχέδιο δράσης με συγκεκριμένες αρμοδιότητες αξιοποιώντας την θυροφυλακή. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά..

  • 11 Μαΐου 2010, 13:31 | Σιατης Κωστας

    Οχι στην απαγορευση του κυνηγιου στον Υμμητο. Το κυνηγι ειναι διαχειριση της φυσης και οχι εγκλημα.

  • 11 Μαΐου 2010, 13:47 | ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΑΘΡΟΥ 7 ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ .
    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ.

  • 11 Μαΐου 2010, 13:38 | ΠΑΝΤΕΡΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Διαφωνώ με την παράγραφο 3 του άρθρου 7. Πρόκειται για μία αυθαίρετη απαγόρευση που δεν βασίζεται πάνω σε καμία επιστημονική έρευνα. Αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε δημοκρατία, θα έπρεπε να συγκαλεστούν οι τοπικές αρχές και οι επιστημονικοί συνεργάτες από κοινού, και να παρθεί μια απόφαση με βάση το γενικό καλό. Δεν είναι αυτός ο σοσιαλισμός που ψηφίσαμε, δεν αντιπροσωπεύτε Κυρία Μπιρμπίλη το κόμμα που ψηφίσαμε.

  • 11 Μαΐου 2010, 13:25 | giannis

    ΖΗΤΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

  • 11 Μαΐου 2010, 13:22 | Διονύσιος Συνετός

    Η παράγραφος 3 του άρθρου 7 πρέπει να απαλειφθεί. Δεν πιστεύω σε καμιά περίπτωση ότι η απαγόρευση του κυνηγιού προστατεύει την περιοχή. Πιστεύω ότι το αντίθετο έχει συμβεί σε περιοχές που έχει συμβεί κάτι τέτοιο Μη ξεχνάτε ότι όσοι ασχολούνται με το κυνήγι είναι πάνω από όλα και φυσιολάτρες

  • 11 Μαΐου 2010, 13:58 | Γεώργιος Ρουβάς

    Ζητώ να επαλειφθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του Π.Δ για την πραγματική προστασία του Υμηττού από τους κάθε λογής καταπατητές.
    Πρέπει να καταλάβετε ότι οι κυνηγοί είναι φύλακες τις φύσης και όχι εχθροί της.
    Έχοντας αποδείξει χιλιάδες φορές την αγάπη τους στο δάσος είναι άλλωστε και οι μόνοι που τρέχουν σε κάθε φωτιά, έχοντας φυτέψει χιλιάδες δέντρα κάθε χρόνο.

  • 11 Μαΐου 2010, 13:10 | xristoskavalieris

    zito tin katargisi tou nomou athrou 7 paragrafos 3 .& doste doulies ston kosmo pou pinai tha gnorizete fisika posa epagelmata stirizoun afto to athlima??I eparxia tha erimosi xoris emas tos kinigous.& min xexnate imaste 500 xiliades egegramenikinigi peripou.valte mialo giati etsi & valoume ipopsifiotita proto koma stin vouli.telia & pavla

  • 11 Μαΐου 2010, 13:00 | Θεμιστοκλής Μαρτέκας

    Να απαλειφθει η παράγραφος 3 του αρθρου 7 του ΠΔ για την προστασία του Υμητού

  • 11 Μαΐου 2010, 13:09 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΒΟΥΡΙΔΗΣ

    ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΠΑΡΑΡΑΓΡ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΤΟΥ ΠΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΟΥ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΣ.